Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shummo
senior tag
sziasztok. Jelenleg van egy Vitondens 100 kondenzációs kazánom amit egy Computherm Q7 RF termosztát vezérel.
Az adott képen a fentiek szerint van a kazán összekötve a termosztát adóvevőjével (RELÉjével) N / L / NO(1) / COM(2) helyekre vannak bekötve a dolgok jelenleg.Szeretném okosítani, és arra gondoltam, hogy mellé teszek egy SONOFF MINI-t.
Segítséget kérném, hogy az alábbiak szerint ha bekötöm akkor műkdöni fog a dolog?
(Szóval az N mellé becsatolnám a SONOFF N-t, L > SONOFF L In > és az 1es be menne a SonoFF L out.)CÉL: hogy mind a termosztát működöképes maradjon, de a MINIvel is tudjam ki /bekapcsolni a fűtést.
-
Shummo
senior tag
válasz vampire17 #21232 üzenetére
Köszi a gyors választ. Sajnos maradnék a sonoff vonalon, nem szeretnék több féle rendszert. elég a Xiaomi / sonoff.
Jól értem, hogy úgy mondod, hogy a Kazént összekötöm a SONOFFAL.
És az SONOFF S1 S2-be bekötöm a termosztat relejét?
(A Sonoff 2. N in menne a termosztát N-be/ mondjuk S1> termosztát L-be/ és S2 > a termosztát 1(NO csatlakozás))+ esetleg még néztem a SONOFF TH10-et.
[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van 2 redőnyöm. Mindkettő külön redőnykapcsolón. (A és B)Össze lehet ezt valahogy úgy kötni az alábbi SONOFF DUALR2-vel, hogy a SONOFF egyszerre kapcsolja, de a fali kapcsolók maradjanak külön külön???
Vagy van olyan másik XIAOMI vagy SONOFF eszköz, amivel ez megoldható?
-
Shummo
senior tag
válasz vampire17 #21447 üzenetére
Akkor jol gondoltam hogy plus 1 1 kábelt be kell húzni, hogy ne kapcsolódjanak össze. Annál egyszerűbb ha kap 2 kapcsolót. És akkor még elektronikusan is megy külön külön.
Tekintettel arra hogy bár szimpatikus a shelly de 3x annyiba kerül, így azt kénytelen vagyok kihagyni.
Köszi a Xiaomi tippet. Utána nézek.
-
Shummo
senior tag
Na addig addig olvasgattam itt a dolgokat, hogy már Virtual PCn el is kezdtem konfigolni a HA-t. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehet megoldani a legolcsóbban egyúttal legenergiahatékonyabban a HA futtatását?
-
Shummo
senior tag
Na mivel nem találtam leírást hogyan kell a boxon megoldani, így kipróbáltam a régi android telefonomon: LG g3. TERMUX fasználatával
A Homeassistant servert sikerült is létrehoznom, de nincs HASS.IO-m a webUI oldalpanelen.
És itt meg is akardt a történet, pedig amugy nagyon jó lett volna.[ Szerkesztve ]
-
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Jelenleg HA szervert csinálnék.
Lehetőségeim:
raspberry pi 4 ( sd kártyával, vagy akár ssdvel)
Egy régebbi s905x tv box armbiannal.Kérdésem az lenne hogy mit ajánlotok HA szervernek
Ha esetleg szeretném másra is használni a szervert,( pl kodi szerver / nas +/ transmission ) akkor jol gondolom hogy a legjobb párosítás ez lenne:
Raspberry +ssd + rasp OS + dockerrel a Hassio? És akkor később mehetnek mellé a fenti dolgok? -
Shummo
senior tag
ALany: Xiaomi MIjia gateway 3 (ZNDMWG03LM)
Sajnos túl magas FW-vel érkezett meg (1.4.7), így ahhoz hogy a home assistantba integrálható legyen AlexxIT repojával szükség lenne UARTon keresztül donwgradelni valami USB to TTL cuccal.
Ezt csinálta már valaki? Esetleg valaki érti mit hogyan kellene csinaálni és tudna is benne segíteni (debrecenben)? ( itt egy leírás arról hogy pontosan mit kéne csinálni: [link] )
-
Shummo
senior tag
Google Voice útján szeretnék scriptet futtatni HAn keresztül. Neten láttam pár scriptet ami elvileg működött. Nekem a script GA szinkronizálásánál behasal a Google HOme APP.
Az én Google Assistens configom ennyi (eszközökkel műküdik, scripttel nem):
project_id: ...
service_account: ....
client_email: ....Egy 2 éves leírás szerint az illető Google Assistens configja ezeket tartalmazta: project_id:
client_id:
access_token:
agent_user_id:
api_key:Nagyjából megtaláltam a dolgokat, de az AGENT_USER_ID / ACCESS_TOKENt a google alapján se találom meg! Tudja valaki hogy ez honnan szerethető be?
(amugy lehetséges, hogy mostmár ezekre nincs is szükség?) -
Shummo
senior tag
Új kérdéssel fordulnék hozzátok.
Jelenlegi rendszer egy Rasp Pi 4-en fut. (Rasp OS + HA Supervised, szóval headless verzió, mivel fut mellette még egy wireguard meg egy mysql server is.)>ha jól gondolom, akkor ez most Dockerben fut., de ebbe nem vagyok bizots azért írtam le részletesen.A kérdésem annyi lenne, hogy miven unofficiallá vált a rendszerem, így most hogyan tudom ezt frissíteni?
(az OS frisstiést lefuttattam, de jelenlegi HA CORE 2020.12.2 és már elérhető a 2021.1.1)Korábban rámentem simán az updatére, aztan szétment a rendszer, így mielőtt újra megteszem szeretnék mást is megkérdezni, hátha más lehetett a baj, vagy másképp kell ilyenkor frissíteni.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz DJGABI #22714 üzenetére
E szerinti leírás szerint tettem fel: [link]
Azért nem tudom mert mielőtt sikerült a Rasp OSen futtatni még volt 2 másik verzió amivel probalkoztam (pythin/docker), csak azok sima home assistensek voltak, SUUPERVISED helyett.
De ha meg tudod erősíteni nekem, hogy a leírás szerinti dockerben futtatott HA SUPERVISED, akkor azt megköszönném -
Shummo
senior tag
Még sose hallottam róla. Kezdő Rasp-os vagyok, azért a sok hülye kérdés :/. Ebből kifolyólag egyelőre biztonság hogy van desktop is ha kell (bár utóbbi napokban már szerencsére azt se kellett használni)
-
Shummo
senior tag
válasz DJGABI #22719 üzenetére
KÖvetelémények mind rendben vannak. MIkor felraktam supperted is volt. De írtam is hogy azóta még ment fel a PI-re Mysql/ Wireguard, és valószínű, hogy ez okozza a bajt:
"No additional software, outside of the Home Assistant ecosystem, is installed"
De nyilván azért nem Hassbiant raktam fel, hogy tudjak mást is használni a HA mellett.[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz st6969 #23045 üzenetére
Csak egy ötlet. Ha a bekapcsolás kódjához más kódot írsz mint a ki/bekapcs gomb, akkor esetleg jó lehet.
Pl. Nekem a TV bekapcsol nem csak a power gombra, hanem pl a volume UP-ra is>> Ha ezzel indítja akkor már tudnia kéne hogy ON, ha megnyomod a powert akkor az meg marad az OFF állapot. Remélem érthető -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Okos konnektort keresnék, ami alapvetően tud LAN módban üzemelni. Lehetőleg amivel nem kell sokat bajlódni a HA intergrálással és mellette Google Assistant kompatibilis.
Néztem a SOnoff S26-ot, valamint ezt , bár ez elég noname....
Kinek mi jött be? (ár érték arányban mi a bestbuy?)Jelenleg Xiaomi és sonoff termékeim vannak alexxit féle intergrációval.
(energia fogyasztás mérést jó ha tud, de nem kizáró ok)[ Szerkesztve ]
-
-
Shummo
senior tag
valaki meg tudná erősíteni, hogy a shelly 2.5 az -40 fokig bírja-e? van ahol 0 fokot van ahol -40et látok. Már nem tudom mi az igazság.
Illetve mennyire nehéz integrálni az HA-ba?
Köszike -
Shummo
senior tag
Üdv. vettem 5 shelly 2.5-t. Mind azonos módon lett beszerelve (redőny kapcsolóként).
Mindre jött frissítés. amit 5ből 4re szépen fel is ment. Viszont van 1 darab, ami egyszerűen nem akar frissülni. (se telefonról se httpn keresztül nem megy.)
Járt már így valaki? Esetleg tud rá megolástFontos lenne, mert Home Assistantba nem tudom nélküle integrálni .
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Olvastam korábban, hogy a BW-SHP6 konnektor nem mér valami pontosan.
Ez igaz a BW-SHP6 PRO (15A) verzióra is?
Esetleg valakinek működik gyári FW-vel local tuyaval a HA alatt a fogyasztás mérés? -
Shummo
senior tag
Halihó. Van egy friss ropogós Blitzwolf SHP6 15A smart plugom>> a 3450W-os.
Szeretném Tasmotasítani, de sajnos a a Tuya-Convert azt írja: "your device does not use an ESP82xx"
Szóval nem tudom flashelni...Szétszedtem, és a chipen van egy festék így nem tudom pontosan mi van benne, csak annyit latok hogy "ES......"
Esetleg van valakinek hasonló? Vagy van ötlete mihez kedjek vele?
Próbáljam meg flashelni UARTtal? (de ha nem esp82xx van benne akkor gondolom ki is nyírhatom?!)
(pedig itt [ a verzion 2-nél] ugyan így néz ki mint az enyém)[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Hali!
Egy bluetoothos okos mérleges szeretnék integrálni a HA rendszerembe ami egy RPI 4en fut.
Ez meg is történt. Viszont csak nagyon közel működik.
Ezért egy olyan dolgot találtam ki, hogy a mérleg mellé tennék egy BT+WIFI microkontrollert. (még sose használtam, így lehet hülyeséget írok)
A mérleg által MQTTn küldött infót a kontroller továbbítaná a szerverhez: (Mérleg>Kontroller(BT) / kontroller>Server (Wifi) kapcsolat útján juttatná el az adatokat)
- Ez így működöképes dolgonak tűnik?
- Erre milyen mikrokontrollert ajánlanátok? (csomó félét találtam. CH340/Cp2102/CH9102X chipesek között van különbség?) [pl ez?]
- Esetleg ha ez így összeáll, akkor utána más eszköz is használhatja ezt a BT átjárót, vagy csak egy? -
Shummo
senior tag
Sziasztok. HA-ba van pár warningom, amit sehogy se tudom megoldani, sőt szerintem a probléma már rég nem áll fenn, de mégis jelzi.
Ha esetleg valamelyikben tudtok segíteni, megköszönöm.
1.
Logger: homeassistant.components.mqtt.discovery
Source: components/mqtt/discovery.py:104
Integration: MQTT (documentation, issues)
First occurred: 12:54:01 PM (1 occurrences)
Last logged: 12:54:01 PM
Received message on illegal discovery topic 'homeassistant/sensor/miscale/Zsófi/config'
Xiaomi okosmérleghez használok egy Xiaomi Mi Scale nevű addont. A Zsófi bejegyzést már rég átírtam Zsofira, nehogy az ékezet legyen a baj, de még mindig ugyan azt a hibát dobja
2.
Logger: homeassistant.helpers.template
Source: helpers/template.py:1254
First occurred: 12:54:54 PM (2 occurrences)
Last logged: 12:54:54 PM
Template warning: 'float' got invalid input 'unknown' when rendering template '{{ states('sensor.sonoff_dualr3_power') | float > 1500 }}' but no default was specified. Currently 'float' will return '0', however this template will fail to render in Home Assistant core 2022.1
Sehol az égvilágon nem fellelhető a beidézett template
{{ states('sensor.sonoff_dualr3_power') | float > 1500 }}
Mégis dobálja a warningot.3. Ez vmi új, talán a 21.11-el jött DLNA integráció miatt lehet?
Logger: homeassistant.components.mpd.media_player
Source: components/mpd/media_player.py:349
Integration: mpd (documentation, issues)
First occurred: 12:54:55 PM (1 occurrences)
Last logged: 12:54:55 PM
Playlists could not be updated: [5@0] {listplaylists} Stored playlists are disabled:
[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz Degeczi #30635 üzenetére
Köszönöm a segítséget.:
1. mosquitto_pub -t homeassistant/sensor/miscale/Zsófi/config -r -m
Error: -m argument given but no message specified.mosquitto_pub -t homeassistant/sensor/miscale/Zsófi/config -r -m ""
így pedig Address not avaiable az error.2. template:
Már minden configom átnéztem, nincs ilyen sor benne. Visual Studio Code-ot nem tudom feltenni, mert RPI-n megy dockerbe, és gondolom emiatt unsupported.Viszont azt vettem észre, hogy ha több gépről több böngészőben vagyok bejelentkezve, akkor a develepor menuben a template mindben eltér. Nyilván ha beleírok valamit pluszba a default sablonhoz képest
Elképzelhető, hogy a template hez kapcsolódóan a HA külön kölün tárolja az adatokat? ÉS akkor valamelyik böngészőbe amibe bejelntkeztem benne maradt egy ilyen sor?[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Sziasztok
Van egy Blitzwolf BW-SS5 2 gangos okos relém, ami ugye 2 külön csatornát tud vezérelni.
Feltettem rá a tasmotát.
Amit szeretnék, hogy váltókapcsolóként/alternatív kapcsolóként funkcionáljon. (2way control) De sajnos nem találok semmilyen infót hozzá
Tehát ha kapcsolom (zárom) az 1-es kört, akkor szakítsa meg a 2-est.Ezt valahogy meg lehet oldani Tasmotával? Előre is köszönöm
-
Shummo
senior tag
válasz Shummo #30866 üzenetére
Sajnos a szerkből kifutottam.
Közben azt találtam ki, hogy az vajon megoldás lehet e, hogy a GPIO 12 és 15öt, a 2ről átállítom 1-re. > Úgy szerintem ugyan úgy fognak kapcsolni.Majd a
SwitchMode 0 (alap toggle-t)
átállíátom egyiketSwitchMode
1-re(záráskor ON/ nyitáskor OFF ) másikatSwitchMode 2-re.
(záráskor OFF/ Nyitáskor On állapot)
Mondjuk nem tudom, hogy a valóságban ilyenkor tényleg zárni/nyitni is fog-e vagy csak az adatot írja így[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz Shummo #30866 üzenetére
Tastoma RULES segítséget kérnék. A korábbi hozzászolásomhoz: #30866
2 gang reléből akarok alternatívkapcsolót csinaálni
Addig eljutattam, hogy az alábbi szabállyal meg tudom azt csinalni, hogy ha R1 állapot vátozik, akkor R2 is változzon.
Probléma az hogy csak 3 szabály lehet, így valahogy egybe kellene beletenni, mert a 4 már nem tud futni.
Viszont ha egybe teszem az alábbiak szerint ,akkor mondjuk az első sor aktiválódás után, azaz R1 változás>kapcsolja az R2-t>>>>Ami pedig így a 3 vagy 4. sort aktiválni fogja, vagyis R1-en megint vált egyet.Rule1 ON Power1#state=1 DO Power2 toggle ENDON
ON Power1#state=0 DO Power2 toggle ENDON
ON Power2#state=1 DO Power1 toggle ENDON
ON Power2#state=0 DO Power1 toggle ENDONEzt esetleg hogy lehetne egyszerűsíteni, vagy úgy megoldani, hogy 1 változáskor csak 1 sor tudjon lefutni.???
Köszönöm -
Shummo
senior tag
Van 2 helyen kapcsoló. Ezek közé akarom betenni a relet. Amihez az kell hogy ha változik a relé egyik kimenet állapota akkor azzal együtt változzon a másik állapota is. Egyik nyit másik zár és fordítva.
Jelenleg olyan kapcsoló van a falba hogy a fázist vagy 1 vagy 2re kapcsolja.(mindkét oldalon)
A) Ha az 1et zárom és a másik kapcsolón is zárva az 1 akkor ég a lámpa.
B) ha zárom a 2t (nyit az 1) akkor lekapcsol a lampa mivel a másik meg mindig 1en van. Stb.NA A relém az viszont külön mozog. Ha 1 zár 2 nem csinál semmit. AZT akarom ha 1 változik a 2is változzon, mint a sonoff minir2nel az edge mód.
-
Shummo
senior tag
Nem a bekötessel van a bajom. Be tudom úgy kötni hogy működjön. Máshol is van csak ott Minir2 van az egyik kapcsoló mögött.
Viszont van kimaradva egy bw ss5 relé. Ezt szeretném beepiteni.
Viszont azt kéne megoldanom hogy ha az 1es csatorna vált akkor a másik is váltson mert csak akkor lesz mindenhonnan módosítható.
Ennyi. Nem kell ezt túl bonyolítani. A Rules is működik csak az veszélyes mert eltelik 1 mp a váltás között (illetve a 4 lehetőségből csak 3at tudok használni mert 4 rule már nem lehet).
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. HA fut egy Raspberry Pi4 (Raspbian Bullseye). Dockerbe telepített supervised.
Egyszerüség kedvéért pi a user.Szeretnék a HA-n belül shell commanddal a PI-n parancsot lefuttatni. PL:
/home/pi/sh/proba.sh
A net alapján kell dockeren belül egy SSH public keyt generálni és azt hozzáadni a pi-hez. Az alábbi link alapján ezt megcsináltam, mégis kéri továbbra is a passwordot. [link]
a homeassistant dockeren belül a /config/.ssh belül vannak az alábbi fájlok:
id_rsa
id_rsa.pub
known_hosts
A home/pi/.ssh alatt pedig létrejött az authorized.keys. (ennek a tartalma megegyezik a id_rsa.pubbal)Ezek alapján az alábbi paranccsal futnia kellene a PIn lévő .sh fajl.
ssh pi@192.168.100.2 -i /config/.ssh/id_rsa -o UserKnownHostsFile=/config/.ssh/known_hosts '/home/pi/sh/proba.sh'
A baj csak az, hogy továbbra is kéri a passwordot.SAjnos elakadtam, esetleg aki ebből valamit ki tudna silabizálni hogy mi lehet a baj, azért hálás lennék vagy mit kell esetleg még állítani :
[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Van arra lehetőség hogy egy eszköz attributumában szereplő értéket összehasonlítsam az UTOLSÓ ELŐTTI értékkel?
Vagy akár van lehetőség arra, hogy sensor formájában megjelenítsem az aktuális állapot előtti állapotot? -
Shummo
senior tag
Multi room audio!
Rendszer: RPI 4 (Raspbian OS) + Home assistant Supervised (dockerben)
CÉL:Szeretnék egy NEST MINIT (chromacasttal integrált) és az RPI JACK-re kötött erősítőt (MPD platform) összekapcsolni.
Nesten megy a spotify mert chromcastos, és az az ötletem, hogy ha az tovább van osztva elvileg az MPDn is tudna menni egyszerre.Tudna valaki segíteni, hogy mi ennek a legegyszerűbb módja?
Milyen addonokra van hozzá szükség? (csak mert láttam/találtam már nagyon sok verziót de nem tudom mikre van szükségem ehhez)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Azonnali játékos kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest