- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fap333
aktív tag
válasz
pruzsi #35199 üzenetére
... az aqua honlapján szerintem meg lehetne találni azt a részt, hogy "az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk" ....
Én az ilyen jellegű műszaki paramétereket mindenképpen gyártói oldalon is leellenőrizném, mint például ebben a katalógusban.
Van túlfeszvédős kütyü, de amit kinéztél az sajnos nem az -
simico
aktív tag
válasz
pruzsi #35197 üzenetére
Plug S-t én nem raknék klíma elé, inkább a sima Plug ha ragaszkodsz a konnektorba dugható dologhoz. Túlfeszvédő semmilyen okoscuccban sincs. Amire valószínűleg gondolsz, hogy megadható egy max fogyasztás (például 1800W) ami felett lekapcsol, de ennek mérése nem pontos és leginkább csak ohmikus fogyasztó esetén működik jól - és semmilyen szinten nem számít igazi védelemnek, azaz "kismegszakító" helyett. Működő klímától elvenni az áramot egyébként sem jó dolog, rendszeresen csinálva jó módszer a klímakompresszor gyors kinyírásának.
-
Warter
addikt
A hátlap és amit felrak a kapcsoló fedélre az 2 különböző fedél. Mágneses a cucc, a kapcsoló lekapható a "tartóról", magát a kapcsolót nem ragasztod oda, csak a tartóját.
-
denko
senior tag
Ha már kapcsokrol van szó, kinek mien fajta villany kapcsoló jött be ZigBee fölé?
Inspiralodni szeretnék -
LouiS22
veterán
válasz
Alex91 #35188 üzenetére
Ha a hátlapot felragasztja a kolléga a vakfedélre, akkor bizony az általad linkelt használati utasítás 4. pontjánál már problémája lesz a nyitással (és ezzel együtt az elemcserével), hiszen az a hátlap fel lesz ragasztva a vakfedélre. A csarozás a vakfedélbe meg majdhogynem kizárt, mert a túloldalon nem tartja meg semmi a tiplit.
Még egyszerűbben: a hátlapot valahogy le kell szedned, ha elemet akarsz cserélni. A kolléga elképzelése szerint ez a hátlap pedig fel lesz ragasztva a vakfedélre.
-
LouiS22
veterán
válasz
passatgt #35184 üzenetére
Amúgy azt beleszámoltad, hogy egyszer le fog merülni a távban a CR2032 és cserélni kell? Csak a ragasztás, stb. miatt mondom. Praktikusan mindig a hátlapon kell nyitni ezeket a csodákat, ráadásul az IKEA szeret mini csavarral rögzíteni fedlapot, a 3M ragasztónak meg van egy olyan jó tulajdonsága, hogy g.cierősen tapad
-
passatgt
aktív tag
Igen, de 2750ft-ért nem találtam alternatívát, többszöröse még az aliexpressen legolcsóbb kapcsoló is. És konkrétan érzésre jobb megnyomni ezt, mint egy olcsóbb normál kapcsolót. Viszont most találtam egy ilyet:
Tehát berakom a kötődobozt előkészítve kapcsolóhoz, azt lezárom ezzel a csavarozható fedéllel, aminek az átmérője elvileg 70mm. A Styrbar falra szerelős hátlapja pedig 71mm, szóval pont eltakarja az egészet. Kép alapján ez a fedél vastagnak néz ki, meg lehet csavarozva rögzíteni, szóval erre már rá lehet ragasztani a távirányítót. Rendelek egyet aztán kiderül
-
pruzsi
őstag
Üdv. Gosund nak van olyan 1 socketes okos konnektorja amiben van tulfesz védő is és fogyasztást is mer, ha nincs akkor van ilyen ami jó vétel jelenleg klíma elé raknam sajnos annak az appja nem támogatja ezt a készüléket így nem mer fogyasztást. De túlfesz védőt már rég vettem de így akkor azt máshová teszem
-
fo_di
őstag
válasz
passatgt #35179 üzenetére
választhatsz még zigbee scene kapcsolókat, pl a ragasztható hatgombos xiaomi opple nem rossz, de biztos találsz valami kerettel falba süllyeszthetőt is, vagy a vakfedél helyett a vkp által említett hálós bevakolásra ragasztod fel
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nem tudom ismeritek-e gondoltam megosztom!
Ilyen UI-n "osszekattintos" Alarm rendszer. A nagyjat amugy manual alarm+template+automation comboval is meg lehet csinalni, de igy sztm kenyelmesebb
-
Degeczi
nagyúr
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Nekem csak kérdésem lenne hogy használ-e vki ilyen ablaknyitás érzékelőt? Különösen sehol nem találtam meg ezt a márkát mint supported device(ZHA-t használok). Ez valami cseh belpiacos talán átbrandelt cucc lehet? Csak szükségem lenne egy ajtónyitásérzékelőre, vagyis 3ra inkább, de nem tudom megrendeljem-e.
-
simico
aktív tag
válasz
zsamiatt #35139 üzenetére
Én pont ezért használom a világítás automata kapcsolásához a beépített napkelte-napnyugta esemény helyett az azimutot (sun.sun entitás Elevation attribútuma numeric state-ként) trigger-ként vagy condition-ként. Például fedetlen helyen -4 fokig (szürkület) nálunk nem kell lámpa, a fedett kocsibeállóban az elhelyezkedése miatt viszont már 1 foknál is kell. Bent a dolgozóban (eredetileg gardróbszobának tervezték) meg már akkor lámpa kell, amikor a nappaliban még tök világos van.
-
radio11
tag
Én tavaly vettem egy szatyor tápegységet 5V 3A, azok elég jól bírják. Valami Dell Wise tápegysége lenne ahogy utána nyomoztam, annyi a "bűne", hogy a cserélhető (gondolom usa/eu/GB) dugvilla nincs meg hozzá, így a primer oldalt forrasztani kell. Volt vagy 32 darab, vagy 10-12 még biztosan van.
-
vkp
aktív tag
Félig off... ilyen tápokat használok wemos-okhoz. Az elmúlt hónapban kettő is bemondta az unalmast, ráadásul stabilan zárlatban marad a primer oldal, amikor megpukkan, így tud problémát okozni a csere, ha mondjuk be van építve.
Tud valaki jó alternatívát? -
passatgt
aktív tag
Gondolom Home Assistant + ZHA akár, és akkor nem kellene se az Ikeás hub, sem a Tuya vagy Aqara hub mondjuk, hanem direktbe összepárosítani. Ez sem rossz ötlet, viszont akkor már lehet érdemesebb lenne a Legrand-os zigbee kapcsolókat használni, mert azok sorolhatók a normál dugaljakkal és egyéb szerelvényekkel, így designban is egyforma lenne. Viszont mindig oda lyukadok ki, hogy sokkal olcsóbb a full ikea megoldás... egy sima vezetéknélküli Legrand Valena kapcosló 11-12e ft körül van, a Styrbar meg 3500 Ft, vagy ha izzókkal együtt veszed akkor még olcsóbb, 2750 Ft körül. Mondjuk ehhez még hozzájön a vakfedeles megoldás, 1000-1500 ft körül, de még úgy is fele annyiba kerül.
-
pch
senior tag
válasz
passatgt #35160 üzenetére
Pontosan. Általában van ezekből ragasztható zigbee-s/tuya-s. A dobozba meg elfér a vezérő. Igaz így ha elhal a központ nem tudod direkt kapcsolni, de ha full fumkciót akarsz én így csinálnám. És mindegyikre lehet duplakattos vezérlést is tenni. Nekem pl.: Bal felső duplakatt az a ki-be a felsők a fényerő az alsó a színhőmérséklet.
-
passatgt
aktív tag
Igen, ezen is gondolkoztam már. Vagy esetleg felrakni egy dugaljat a helyére, az használható akármire, ha kell akkor meg cserélhető vagy bővíthető kapcsolóra.
Vagy másik megoldás ami még eszembe jutott így keresgélés után, hogy kialakítani a kapcsoló helyét, viszont helyette csak egy Legrand Valena Life távirányítót rakni be, ami zigbee, így össze tudom párosítani a Tradfri vezérlésre Home Assistant-al mondjuk. A színállítás meg megy automatizmussal úgyis, vagy ha nagyon kell, lehet telefonról állítani. Így designban passzol a dugaljakhoz és egyéb fali kiállásokhoz és bármikor lecserélhető normál vagy okos kapcsolóra. Hátránya, hogy sokkal többe kerül, mint egy Styrbar.
-
passatgt
aktív tag
És azokat összepárosítom mondjuk home assitant-al, hogy a tradfri izzókat vezérelje? Igazából a szín állítás nem is feltétlen kellene mindenhova, viszont annyira olcsó a tradfri izzó, hogy alig találni normális dimmelhető sima led-es fényforrás olcsóbban. Akkor meg már inkább legyen mindenhol színállítós...
-
noorbertt
őstag
válasz
zsamiatt #35156 üzenetére
Nem minden esetben működik a talaj nedvesség merő , pl pont ott alakul ki a pangó víz ahol a szenzor van akkor cink.
Nekem az zavaró hogy mindent az openweathermap -tol szolgáltat.
Nalam teszt alatt van a setup, de saját kinti hőmérőt használok és szerintem az esőszenzort is be fogom tenni mint egy killswitch -
fo_di
őstag
válasz
passatgt #35153 üzenetére
a falba rakott relé (vagy csak szimplán rövidre zárt kábelek) elé egy vakfedelet rakatsz be a kapcsoló helyett, utána arra rögzíted a kapcsolód (ha fancybb akarsz lenni, akkor a vakfedél közepét 3d nyomtatott felfogatóra lehet cserélni, amibe belepattintható a távirányító)
de én is csak javasolni tudom, hogy a kapcsoló helyét csináltasd meg, és tényleg legfeljebb rövidre zárod a kábeleket és vakfedelet rakatsz rá (minden gyártó készít a konnektoraidhoz illő stílusban), így ha a jövőben le akarod váltani a tradfrit, nem fogsz ott állni megfürödve, hogy vésetheted ki a kapcsolókat
-
fo_di
őstag
válasz
passatgt #35151 üzenetére
igen, okosrelére gondolok. home assistanttal akár összerakhatod azt is, hogy ha valamilyen kombinációt nyomsz az ikea távirányítón, kapcsolja le a relét
én a magam részéről biztosan nem hagynám ki a villanykapcsolók kialakítását, mert nem feltétlen árt, és ha eladod, hülyét fog kapni, aki megveszi, hogy nincs a kapcsolónak még helye sem, de ez a te döntésed(a villanyszerelőd biztos meg fog próbálni rábeszélni a megtartásukra, szóval ha úgy döntesz, hogy nem kell, hallgathatod párszor, hogy ez hülyeség és márpedig kell az)
-
passatgt
aktív tag
A relé alatt valami okos relére gondolsz, hogy azzal kapcsoljam le, ha valamiért mégis le kellene? Viszont ez drágább megoldás szerintem, mint egy párszár forintos kismegszakítóra rákötni. Mostani házban használok tradfri izzókat és atom stabilan működnek, egyetlen hibalehetőség, ha lemerül az elem a távirányítóban kb. Viszont akkor még mindig tudom telefonról kapcsolni, ha kell. Közben gondolkodok, és nem is feltétlen kellene külön megszakítókra rakni a lámpákat, hanem minden helységez tartozni 1-2 megszakító, ami az egész szobát áramtalanítaná, ami amúgy is célszerű manapság. Félek attól, hogy nincs manuális kapcsoló a lámpákhoz, de igazából nincs rá szükség gyakorlatilag soha. És akkor spórolok is, mert kevesebb vezeték kell, nincs kötődoboz és egy kapcsoló, kevesebb munka a bekötés is, főleg ha csillárkapcsolós bekötés kell.
-
fo_di
őstag
válasz
passatgt #35149 üzenetére
ja hogy színt is akarsz, az elkerülte a figyelmem
mivel a fizikai kapcsoló nem árt, az megoldható, hogy a kapcsoló helyét elkészíted, rakatsz is bele egy relét, de kapcsolót már nem raksz rá, hanem akkor odateszed a kapcsoló fölé a távirányítót. a relét meg mégis le tudod lőni, ha kell, így áramtalanítva a rendszert -
passatgt
aktív tag
Ti egy új háznál hogyan oldanátok meg a világítást, ha lenne igény fényerő és fehér tónus állításra is? Az egyik ötlet az lenne, hogy minden izzó a házban Ikea Tradfri és nem is raknék kapcsolót a falakra, csak STYRBAR távirányítókat. Viszont ebben az esetben nem tudom áramtalanítani a lámpákat, ha esetleg szerelni kell, vagy izzót cserélni. Vagy egy központi helyre kellene kötni minden világítást és külön kismegszakítókra rárakni őket? Nem nagy ház, összesen kb 30-35 izzó lenne, viszont ezeket tudom csoportosítani, pl konyhasziget felett 4 van egybe, folyosón 5 spotlámpa stb..., szóval nem kellene azért 35 kismegszakító egymás mellé
-
amargo
addikt
válasz
fap333 #35136 üzenetére
Nálam 14cm grafitos szigetelés van plusz 2cm vakolat is. Az ablakok Uw értéke 0,7 (uG 0,5). Ha telibe kapja a nap az ablakot, akkor bizony az a hő ott be is fog jönni, már egy szúnyogháló is rengeteget jelent előtte, de a redőny egyértelműen érezhető különbség.
Azaz bizony a külső hőmérsékletet és a napsütés/napsugárzás ami számít. -
amargo
addikt
-
vkp
aktív tag
Létezik, hogy HA (supervised) magától update-eljen? Van egy helyem, ahol az elmúlt két update "magától" települt, de masszívan tagadják, hogy rányomtak volna...
-
zsamiatt
őstag
válasz
BlackJack21 #35140 üzenetére
Oke, de ez az offset ez mindig fix ertek?
-
BlackJack21
tag
válasz
zsamiatt #35139 üzenetére
El lehet offszetelni az after/before(below)-val.
Nekem az előszoba világítás van ezzel megoldva. Alapvetően ez a fő feltétele annak, hogy automatikusan bekapcsolhat-e a mozgásérzékelő jelére a világítás. A kivétel pedig az openweathermap cloud 75%-os értékéhez van rendelve.
Tehát ha elmúlt a napfelkelte 1 órával és a naplemente után még nincs meg a +1 óra, akkor nem kapcsolódik fel a világítás, kivéve, ha ebben az időintervallumban az ég felhősebb, mint 75%. -
fap333
aktív tag
válasz
LLKobe #35129 üzenetére
Köszönöm a sok választ!
A külső hőmérsékletre azért nem gondoltam első körben, mert hőszigetelt a ház, 3rétegű hőszigetelt az abalak, így nem a hőáramlást kell megakadályoznom a redőnnyel, hanem a szoláris nyereséget kell féken tartani.
Egyenlőre valóban abba az irányba indultam el, hogy a HA-ban a 'sun' entitásból megvan a nap pozíciója, és tudom pl, hogy akkor süt be a nap, ha az azimutja 60°-240° közé esik. Így akkor engedem le a redőnyt, ha az azimut túlhaladt a 60°-on.
A fényérzékelőre azért gondoltam, hogy esős-borús időben ne sötétítsem még jobban a házat, de akkor egyenlőre lebeszéltetek róla. Most kipróbálom így, aztán majd meglátjuk, hogy kell-e még valamit pofozni rajta -
BlackJack21
tag
válasz
Degeczi #35128 üzenetére
Én is ilyen szenzorokat szerettem volna venni, de "bedurciztam". Történt, hogy a BAUházban még volt pár darab, 3eFtért, mondjuk reggel 10 órakor(online néztem), délben mire mentem a polcon már a 3eFt-os ár mellett közvetlenül ott volt egy 4600Ft-os ár is( minden betűre ugyanaz, csak az ár változott). Odahívtam egy eladót, kérdem, hogy ezmiez? Mondta, hogy a drágább ár a jó(természetesen). Mondtam, hogy nem úgy van az, ott a 3eFt-os ár tessék annyiért adni, erre azt mondta, hogy csak "kinn maradt" és levette, mondom ok, de a neten még mindig 3Eft...( megnéztem, annyi volt, frissítettem is az oldalt, nehogy lyukra fussak...) . Az meg nem érdekli, vegyem meg a neten. Mondtam OK. és eljöttem. A 4db esetén már hajlandó vagyok kattintani párat a különbözetért. Mire visszamentem az autóhoz, lenyugodtam, elmeséltem a páromnak és elkezdtem megrendelni, már ott sem a régi ár szerepelt. Na ekkor hagytam a fenébe az egészet.
Emiatt az openweathermap ilyen irányú információját használom , illetve a saját magam készített weml7700 szenzoros kütyümet( bele lett téve kiegészítésként a VINDRIKTNING vagy mi a fasírt dobozába.) -
zsamiatt
őstag
válasz
LLKobe #35129 üzenetére
Nem feltetlen. Mert pl tv, mozi stb eseteben se art. Es nekem pl nem lenne eleg az hogy bekapcsolod a tvt. Csak akor engednem le ha tenyleg indokolt es nagy fenyerovel besut a nap. Egyebkent meg lehet a helyseg is sotetebb hiaba megy le kesobb a nap ha sotetebb a szoba. Minek akor leengedni?
-
LLKobe
veterán
válasz
Degeczi #35128 üzenetére
LLKobe: napközbeni le-föl huzigálásra valóban nem sok értelme, de pl. esti lehúzáshoz igen. Ilyesmiknél persze a küszöbérték mellé mindig érdemes egy "for: x minutes" feltételt is megadni, h rövid ingadozásra ne reagáljon.
De HA tudja a napkelte, napnyugta időpontját, tudod a hőmérséklet adatokat, ezekből nem jobb összeollózni mikor menjen le este a redőny?
Csak elméleti síkon kérdem, nekem nincs ilyesmim. -
Degeczi
nagyúr
válasz
fap333 #35126 üzenetére
Hiába van bevált (megbízható, hosszú elemélettartam, kinti hőmérsékletet is jól bírja) Xiaomi Zigbee szenzorom részben ilyesmire is használatban - de úgy tűnik, leállhattak vele, mert már vagy nem látni sehol, vagy csak aranyáron (én még hármat vettem $22-ért másfél éve)
LLKobe: napközbeni le-föl huzigálásra valóban nem sok értelme, de pl. esti lehúzáshoz igen. Ilyesmiknél persze a küszöbérték mellé mindig érdemes egy "for: x minutes" feltételt is megadni, h rövid ingadozásra ne reagáljon.
-
LLKobe
veterán
válasz
fap333 #35126 üzenetére
Mondjuk hőmérséklet érzékelő? Az a lényeg, nem az hogy besüt-e a nap. Azzal csak szívnál, ha elmegy egy felhő a nap előtt fel-le menne a redőny.
Nem véletlenül nem csinálja ezt senki, és szerintem nincs is ilyen zigbee-s cucc. A zigbee-s eszközök akkor jelentenek ha változás van, nem folyamatosan.
Egy szeles napon, mikor jönnek mennek a felhők hogy követnéd ezt le úgy hogy csak 5-10 percenként jelent az érzékelő?
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Tudnátok nekem javasolni zigbee-s ketyerét, ami megmondja, hogy aktuálisan hány lux a fényerősség a helyiségben?
Itt a nyár, a meleg. Ha a nap olyan állásban van, amikor besüt a szobába, akkor lehúznám a redőnyt. Viszont, ha olyan felhős az ég, hogy eleve nem jut be túl sok fény, akkor maradna fent a redőny.
Ha fényszenzor helyett van egyéb ötlet, azokat is szívesen fogadom -
noorbertt
őstag
Ez a fajta öntözési automatika jó elgondolás szerintetek?
youtube link
[link]Pl itthon mennyire lehet az openweathermap megbízható forrás?
-
ratkaics
senior tag
válasz
noorbertt #35121 üzenetére
Nálunk SX631 típusú óra van. Ahhoz az eon is adott ki használati utasítást, amiben le van írva, hogy a felhasználó használhatja a P1 portot az órán. Én mondjuk azért írtam egy email-t az eon-nak, hogy biztos-e. Az erre kapott válasz is pozítív volt és hivatalosan aláírt, így jól el is tettem, ha esetleg később valakit zavarna a DSMR olvasóm.
Mondjuk olyannal már találkoztam, hogy maga a szekrény nem volt ott nyitható, ahol a P1 port van az órán. De néhány drót és csavarhúzó segítségével végül ott is bedugtuk az olvasót. Amúgy állítólag lehet kérni a plexi előlap cseréjét is nyitható verzióra, de az àra ha jól rémlik 30ezer felett volt kb 1 éve. -
ratkaics
senior tag
válasz
vtechun #35115 üzenetére
Vásároltam. De készíteni sem nagy kunszt állítólag...
-
Gabail
csendes tag
válasz
Degeczi #35112 üzenetére
Köszönöm neked és vkp-nak is a választ! Biztos látjátok, hogy volna még hova művelődnöm villamos témában
hiszen nem tudnám definiálni a túlfeszültség és a túláram közti különbséget. Csak azt látom a Shelly Pro specifikációjában, hogy rendelkezik overpower és overvoltage protection-nel, ami tök jól hangzik, csak így laikusként is gyanús, hogy akkor ebben a relé mellett/előtt vajon van valamilyen elektromechanikus védelem is, vagy csak marketing a szöveg.
Mindenesetre meghagyom akkor a kismegszakítókat, és így tervezem a férőhelyet a DIN sínre. Valamint egy Shelly Pro 4PM helyett inkább több 1-2PM-et veszek.
-
vkp
aktív tag
A kismegszakító működése kettős, azaz véd zárlati áram és túláram ellen is. Ezek ellen elektromechanikus elven véd, ezért nem ajánlott semmilyen csa "okos" védelemmel ellátni, ami vagy működik, vagy nem.
-
amaximus
csendes tag
Sokan használnak itt napelemes rendszert meg fogyasztásleolvasást a villanyóráról, talán érdekesnek találják az alábbi HA kártyát ami kifejezetten energiafogyasztás megjelenítésére van kihegyezve [link] de például entity dependenciák megjelenítésére is alkalmas.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gabail #35111 üzenetére
Nem. A kismegszakító eleve nem túlfeszültség, hanem túláram, vagyis főként zárlat ellen védi az utána következő áramkört (pontosabban a vezetékeit). Ezt nem lehet sima relével helyettesíteni, mert ott nem garantálható, h leold amikor valóban nagy szükség lenne rá (a zárlat áram akár össze is égetheti az érintkezőit)
-
Gabail
csendes tag
válasz
Gabail #35099 üzenetére
Tegnapi kérdésemhez kapcsolódva: Szeretném monitorozni pár berendezés fogyasztását külön is (klímák pl.), amik direktben a villanyóraszekrényből kapnak áramot saját kismegszakítóval. Ehhez a Shelly Pro eszközöket néztem ki, melyek specifikációja említi, hogy ezek túlfeszültség védelemmel is rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy helyettesítheti az eddigi kismegszakítót?
-
Vodike
tag
Egyik ügyfelemtől kaptam egy HA Blue-t, mert ő mégis Homey-ra áll vissza.
A hétvégén átköltöztettem a HP T620-on lakó HA-mat ami OMV (debia buster)-en futott supervised dockerben és leesett az állam. Most vagy nekem volt szar már a régi rendszerem vagy ez a HA Blue ilyen fasza gyors 8.1-es HAOS-el, de nem semmi. Eddig azt hittem, hogy azért mert van vagy 30 konténerem meg vagy 100 automatizmusom és megannyi integrációm, eszközöm, ennek betöltése lassú és kész a rendszer méretéből és komplexitásából fakadóan. De ezen a HA Blue-n kb. nem is gondolkozik, bazigyors a betöltés, a reboot, a minden. Nagyon tetszik, bár lehet a T620-ra native HAOS telepítés is ezt okozta volna, de ettől függetlenül tetszik, ha más nem a mérete és a kinézete miatt
-
jag222
csendes tag
válasz
vampire17 #35105 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem. Van egy fix 230 fesz és van egy kapcsolt 230 aminek a meglétét kellene figyelnem. De ez nem teljesen ugyanaz mint az "igazi" 230, nem relével kapcsolja ki az adott készülék, hanem elektronikán (tirisztor vagy valami hasonlón) keresztül.
A tipped az hogy az L / N csatlakozóba a fix 230 és az SW-be meg a kapcsolt? Akkor nem hatna vissza a külső készülék elektronikájára? -
Blackmate
őstag
válasz
ratkaics #35104 üzenetére
A Huawei-hez kapcsolt fentebb linkelt mérő RS485-ön csatlakozik az inverterhez. Értelemszerűen a mérő teszi a dolgát és mér
, viszont az inverterhez Modbuson csatlakozva kiolvasható mindkét információ: mind a termelt, mind pedig a fogyasztási adat a Huawei Solar integrációval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- 3D nyomtatott versenypályák, versenyzői aláírások
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!