Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
passatgt
üzenetére
Na, a válasz már megvan, bár én is egy sima WiFi-adapterre tippeltem volna.
Mondjuk a kütyühöz van "gyári" integráció is, de az is cloud-os, és hát ugye a DIY-megoldás jóval olcsóbb...
https://www.home-assistant.io/integrations/fujitsu_fglair/ -
LouiS22
veterán
válasz
passatgt
üzenetére
A piacgazdaság csodája.
Komolyra fordítva: a gyártó ennyire taksálja, te meg ennyiért fogod megvenni - vagy nem venni. Valójában tényleg nem több egy "sima" wifi antennánál (megkockáztatom, hogy a színtiszta hardver, ami a PCB-n van, kevesebb 2000 forintnál), te azt a tudást és cloud szolgáltatást fizeted ki, ami mögötte van szoftveres oldalon.Ha még nem vetted meg a klímát és mindenáron INTEGRÁLNI akarod az otthoni rendszeredbe, akkor fordítsd meg a keresést és úgy válassz modellt, ami egészen biztosan HA támogatott akár "gyárilag", akár közösségi módon (pl. Midea, de nem akarok reklámot csinálni nekik).
-
Sakab
senior tag
válasz
passatgt
üzenetére
Köszi a tippet, nem ismertem, ezzel szerintem megcsinálom a világítás vezérlést.
Már azt hittem, hogy kész lettem mindennel… mire elkezdtetek beszélni az
OpenThermről. Utánaolvastam most gyorsan. Ha jól értem, pl. ezzel:
[link]
vagy ezzel:
[link]
tudnék kommunikálni a Baxi Luna Duotech kazánommal. Amikor vettem, volt hozzá modulációs termosztát, valami 100–120 ezer, így azt elengedtem, és vettem hozzá egy sima, Tuya-s On/Off termosztátot.
Annyira még nem vagyok képben, de ha jól értem, a modulációs vezérlés lényege, hogy ha kint nincs olyan nagy hideg, akkor elég mondjuk 27 °C-os vizet keringetnie a padlófűtésbe, ha pedig kemény mínuszok vannak, akkor automatikusan a külső hőmérséklet függvényében fentebb csavarja a padlófűtésben keringő víz hőmérsékletét. És ezzel kb. 10–20% gázt meg lehet spórolni. Jól tudom? Ez a valóságban is működik, vagy csak marketingduma? És ha igen, akkor ezzel az OpenTherm-mel, illetve a HA-val ezt meg tudnám oldani? -
vampire17
addikt
válasz
passatgt
üzenetére
a mostanid valszeg az L - L1 koze van kotve, ami sima szarazkontaktus.
Amiket linkeltem, ket reszbol allnak. van egy kapcsolo reszuk es egy vezerlo reszuk. A kapcsolot berakod a kazan melle (a kabelt, ami a mostani termosztathoz megy, kikotod, vagy elvagod es bekotod az ujat) A kazan mellett (nyilvan) van aram, uh ott nem gond a bekotes.
A vezerlot meg elhelyezed valahol a hazban ahol szimpatikus. (ezek 868mhz esek, sokkal messzebbre es tobb falon keresztul is elmegy a jel, mint pl a wifi) Akar rakhatod a regi helyere is (nyilvan nem kell bele kotni semmit, max csak azert oda rakd, hogy eltakarja a lyukat
) -
-
vampire17
addikt
válasz
passatgt
üzenetére
nekem a fo elony a backup/restore.... minden nap lementem a VM-et este felhobe Rclone al. evi 11e forint a 200 Gb tarhely google-nel (de lehet barmilyen masik felho is amit rclone tamogat) amire 4 napnyi mentes elfer (40 gigas a HA VM virtualis diskje)
Ez mellett masik gepre koltozes lenyegeben egy backup/restore. gigas nettel legutobb 10 perc alatt megvolt

-
LouiS22
veterán
válasz
passatgt
üzenetére
Amúgy azt beleszámoltad, hogy egyszer le fog merülni a távban a CR2032 és cserélni kell? Csak a ragasztás, stb. miatt mondom. Praktikusan mindig a hátlapon kell nyitni ezeket a csodákat, ráadásul az IKEA szeret mini csavarral rögzíteni fedlapot, a 3M ragasztónak meg van egy olyan jó tulajdonsága, hogy g.cierősen tapad

-
fo_di
őstag
válasz
passatgt
üzenetére
választhatsz még zigbee scene kapcsolókat, pl a ragasztható hatgombos xiaomi opple nem rossz, de biztos találsz valami kerettel falba süllyeszthetőt is, vagy a vakfedél helyett a vkp által említett hálós bevakolásra ragasztod fel
-
pch
senior tag
válasz
passatgt
üzenetére
Pontosan. Általában van ezekből ragasztható zigbee-s/tuya-s. A dobozba meg elfér a vezérő. Igaz így ha elhal a központ nem tudod direkt kapcsolni, de ha full fumkciót akarsz én így csinálnám. És mindegyikre lehet duplakattos vezérlést is tenni. Nekem pl.: Bal felső duplakatt az a ki-be a felsők a fényerő az alsó a színhőmérséklet.
-
fo_di
őstag
válasz
passatgt
üzenetére
a falba rakott relé (vagy csak szimplán rövidre zárt kábelek) elé egy vakfedelet rakatsz be a kapcsoló helyett, utána arra rögzíted a kapcsolód (ha fancybb akarsz lenni, akkor a vakfedél közepét 3d nyomtatott felfogatóra lehet cserélni, amibe belepattintható a távirányító)
de én is csak javasolni tudom, hogy a kapcsoló helyét csináltasd meg, és tényleg legfeljebb rövidre zárod a kábeleket és vakfedelet rakatsz rá (minden gyártó készít a konnektoraidhoz illő stílusban), így ha a jövőben le akarod váltani a tradfrit, nem fogsz ott állni megfürödve, hogy vésetheted ki a kapcsolókat
-
fo_di
őstag
válasz
passatgt
üzenetére
igen, okosrelére gondolok. home assistanttal akár összerakhatod azt is, hogy ha valamilyen kombinációt nyomsz az ikea távirányítón, kapcsolja le a relét
én a magam részéről biztosan nem hagynám ki a villanykapcsolók kialakítását, mert nem feltétlen árt, és ha eladod, hülyét fog kapni, aki megveszi, hogy nincs a kapcsolónak még helye sem, de ez a te döntésed
(a villanyszerelőd biztos meg fog próbálni rábeszélni a megtartásukra, szóval ha úgy döntesz, hogy nem kell, hallgathatod párszor, hogy ez hülyeség és márpedig kell az) -
fo_di
őstag
válasz
passatgt
üzenetére
ja hogy színt is akarsz, az elkerülte a figyelmem

mivel a fizikai kapcsoló nem árt, az megoldható, hogy a kapcsoló helyét elkészíted, rakatsz is bele egy relét, de kapcsolót már nem raksz rá, hanem akkor odateszed a kapcsoló fölé a távirányítót. a relét meg mégis le tudod lőni, ha kell, így áramtalanítva a rendszert
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás topik
- Milyen processzort vegyek?
- Battlefield 6
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- FIFA 16 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)