Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
enesbcs
tag
válasz Blackmate #19458 üzenetére
Létezik kínai Dingtian LAN relé, rendeltem belőle, ha megjön, tesztelem.
Rendes STM32 vezérli, és nem a szokásos ipari hulladék ENC28J60 LAN vezérlő van rajta, hanem az STM32-be integrált LAN PHY. Ígéretesnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Blackmate #20331 üzenetére
Pl. a Q7RF pont ilyenre való, nem?
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vampire17
addikt
Igy kepzelem:
(az otlet amugy a tasmota oldalarol van)Ez kell hozza: [link] es [link]
A regi termosztatod bekotod a Blitzwolf okosrelebe mint egy villanykapcsolot (elv 250V-ig birja, uh nem lesz vele gond) a zigbee szeleptermosztat automatizacioval kapcsolhatja a blitzwolf relet. (ehhez sztm ujra-flashelni sem kell, Tuya automatizacioval megoldhato, ha nem zavar a felho) Kb 24e-bol sztm kijon es barmikor bovitheto plusz szeleptermosztatokkal.
Automatizacional annyi kell, hogy ha a blitzwolf off (tehat nem kapcsolta mar be az eredeti termosztat) es a beallitott hofok ala esik a vezerelt szobaban a homerseklet (vagyis amikor nyit a szeleptermosztat) akkor kapcsolja az okosrelet. Ha ugy is megy a kazan, mert a Computerm mar kapcsolta, akkor nyilvan eleg ha csak nyit/zar magatol a szeleptermosztat.Ebben a configban az egyetlen homalyos pont, hogy mi tortenik, ha a szeleptermosztat mar bekapcsolta a blitzwolf-ot de kapcsol egyet a regi termosztat is... Shellynel ez megoldhato, de tuya relenel ezt meg nem problaltam.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Ez így nem lesz jó neked.
Ha jól értem, van egy helyiségben 1 db termosztátod és a egy másikba várnád, hogy melegebb legyen, ahol nincs termosztát (most oda akarsz be tenni egyet). Ebben az esetben, ha azonos körön lévő radiátorok mind hőt fognak kapni. Erre van pár megoldás a leghidegebb szobába teszed az 1db termosztátodat és a többibe tekergeted a radiátor, vagy a radiátorokra teszel vezérelhető okos fejet, amit itt többen emlegetnek vagy ha van osztógyüjtőd, akkor azokra teszel acculatort és azokkal vezérled ki mennyi hőt kaphat. Ettől még termosztátra szükséged lesz csak a leghidegebb szobába kell rakni. Amúgy nekem Q8RF-em van és pont nem rég írtam le, hogy miként szabályzom vele a padlófűtést.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ojb
tag
válasz Blackmate #20327 üzenetére
"üzemeltethető buta és okos termosztát, melyek ugyanazt a kazánt szabályozzák?"
Természetesen üzemeltethető.
A két termosztátot logikai vagy ill logikai és kapcsolatba is kötheted. (párhuzamosan ill. sorosan)
A logikai vagy kapcsolat esetében a magasabb hőmérsékletre állított termosztát fogja lekapcsolni a fűtést, míg az alacsonyabb hőmérsékletre állított pedig indítani fogja.
A logikai és kapcsolatú bekötés esetében a magasabb hőmérsékletre állított termosztát fogja bekapcsolni a fűtést, míg az alacsonyabb hőmérsékletre állított pedig lekapcsolja.
Viszont ez nem oldja meg a Te problémádat.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Blackmate #20666 üzenetére
Állítólag csak rossz széria az új cucc. Mondjuk meglátjuk, hogy milyenek lesznek ezután.
Viszont nekem pont ugyan ilyen FÉG kazán vezetőjét sikerült leégetnem anno egy rosszul bekötött termosztáttal. De semmi pánik, 8k körül lehetett venni hozzá új panelt. :)„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
veterán
válasz Blackmate #21568 üzenetére
igen alkalmazásban wallbox pulsar plus (22kW változat) azért ez lett mert csupán 10e ft-tal volt drágább a 11 kW-osnál és később ha bővítünk fázist akár 3x20A-rel is tudunk majd így tölteni...
appban 6-16-ig lehet most állítani az Ampert. (hardveresen beállítottuk rajta a 16A-es korlátot. 6A esetén 4 kW 10 A esetén 7kW a max töltés (az autó 11 kW-ot tud) s azért lenne jó tudni az átlagos terhelést fázisonként mert akkor tudnám, hogy lehet-e magasabbra állítani ha SOS töltés kell.
maga a töltő tud kezelni áram megosztót, de mivel általában elég lesz a 3x6A ezért nem akartam rá költeni , meg oda nem fér be már nincs hely ahova rakni kellene míg a shelly 3emel akár meg tudnám nézni mivel csak a bejövő kábelre kell rakni a "gyűrűket"
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Blackmate #21572 üzenetére
Nyithatunk, én benne vagyok. Addig is reagálok itt: az EVSE nem csinál semmit kb., nem terhel, nem maxol ki. Az autó csinál mindent, a töltő abban van. Az áram passzív módon szalad át az EVSE-n, műszakilag nézve a töltés közben csak 3-5db vezeték (fázisok számának függvényében). Szóval ha 3 fázissal akarsz tölteni, akkor ahhoz olyan autó kell, aminek a fedélzeti töltője tudja ezt. Ha ez ok (ritka azért, és erősen feláras), akkor persze, így kell csinálni ahogy írtad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Blackmate #21785 üzenetére
Te a pontosságról írtál alább, azt pedig már a Q7-nél is 0.5C-nak specifikálja a gyártó.
A kapcsolási érzékenység ettől még állítható rajta 0.1-re, más kérdés, h mennyi értelme van. -
kano
nagyúr
válasz Blackmate #21785 üzenetére
De mondjuk 35-38 körül kapsz már egy Tado starter kitet. Nem tudom, hogy megér-e neked ennyivel többet? Az ugye nem csak ON-OFF kapcsolást tesz lehetővé.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Andras6800
senior tag
válasz Blackmate #33969 üzenetére
Szia,
nekem a plus van ami a wifis, de belefutottam ugyan ebbe a hibába.
Volt némi küzdés, de YAML módosítással amiben segítettek megoldódott.Ezt a 2 hszt ajánlom, meg rájuk a válaszokat.
[link] [link]Tömören:
Az alábbi kiegészítést kell beadni YAML-ben.dsmr:
id: dsmr_instance
crc_check: false
max_telegram_length: 3000[ Szerkesztve ]
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
fecus
őstag
válasz Blackmate #34485 üzenetére
Igen, köszönöm. Azt akartam keresni, hogy egyáltalán van-e ilyen kiépítésű WiFi vagy Zigbee kapcsoló, vagy relé, vagy valami "biszbasz".
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
M@nH.
aktív tag
válasz Blackmate #34843 üzenetére
Igen, nálam is az okozott crc problémát. Több megoldást is próbáltam, de végül egy saját összeállítású Tasmota lett a befutó, amit VSC-ben PlatformIO IDE-val csináltam. A Tasmotán egy script fut, ami itt lentebb érhető el: [link] A hardver meg egy ESP-01 amit belegyömöszöltem egy öntapadós ethernet aljzat házikójába.
[ Szerkesztve ]
-
M@nH.
aktív tag
válasz Blackmate #34847 üzenetére
Nem találkoztam még a fent említett olvasóval, így azt sem tudom, hogy lehet e Arduino környezetben programozni, de ha netán igen, akkor [ez] a kód működik, mert ebben is inaktív a crc. Viszont mivel ez is esp-re van írva, így inkább csak az adatkezelés rész az ami érdekes lehet.
-
Fall-N
veterán
válasz Blackmate #34914 üzenetére
Nem tudjátok, hogy a Broadlink RM4 Minin hol van pontosan az IR? Fel szeretném ezt is a falra (lambéria) szerelni, de nem tudom, hogy lenne érdemesebb. Ha tippelni kellene akkor azt mondanám, hogy a tetején van és függőleges pózban érdemes felszerelni a hozzáadott kis műanyag talppal. Sajnos semmit nem találni róla.
-
ratkaics
senior tag
válasz Blackmate #34941 üzenetére
Az eredeti fw-vel nekem sem ment.
Én felraktam rá az esphome fw-t. Kicsit mókolni kellett az előző hsz-emben linkelt leírásban látható mintaprogramon, de most működik rendesen.
Ha, kell akkor beírom ide a kódot, amivel most megy.[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz Blackmate #34945 üzenetére
Nem a Slimmelezer-es ESPHome fw.t használom, hanem a HA alá feltettem az ESPhome addon-t és ott új eszközt készítettem, majd az alábbi yaml kódot töltöttem fel.
/Az eredeti fw-re szerintem vissza lehet állni ESP flasher-el, bár sosem próbáltam/---
substitutions:
device_name: slimmelezer
device_description: "DIY P1 module to read your smart meter"
esphome:
name: ${device_name}
comment: "${device_description}"
platform: ESP8266
esp8266_restore_from_flash: true
board: d1_mini
name_add_mac_suffix: false
project:
name: zuidwijk.slimmelezer
version: "1.0"
on_boot:
then:
- if:
condition:
lambda: return id(has_key);
then:
- lambda: |-
std::string key(id(stored_decryption_key), 32);
id(dsmr_instance).set_decryption_key(key);
else:
- logger.log:
level: info
format: "Not using decryption key. If you need to set a key use Home Assistant service 'ESPHome: ${device_name}_set_dsmr_key'"
wifi:
networks:
- ssid: !secret wifi_ssid
password: !secret wifi_password
# Enable fallback hotspot (captive portal) in case wifi connection fails
ap:
ssid: ${device_name}
ap_timeout: 15s
captive_portal:
# Enable logging
logger:
baud_rate: 0
# Enable Home Assistant API
api:
services:
service: set_dsmr_key
variables:
private_key: string
then:
- logger.log:
format: Setting private key %s. Set to empty string to disable
args: [private_key.c_str()]
- globals.set:
id: has_key
value: !lambda "return private_key.length() == 32;"
- lambda: |-
if (private_key.length() == 32)
private_key.copy(id(stored_decryption_key), 32);
id(dsmr_instance).set_decryption_key(private_key);
ota:
web_server:
port: 80
uart:
baud_rate: 115200
rx_pin: D7
rx_buffer_size: 1500
globals:
- id: has_key
type: bool
restore_value: yes
initial_value: "false"
- id: stored_decryption_key
type: char[32]
restore_value: yes
dsmr:
id: dsmr_instance
# For Luxembourg users set here your decryption key.
# Enable this when using decryption for Luxembourg;
# key looks like '00112233445566778899AABBCCDDEEFF'
#decryption_key: !secret decryption_key
crc_check: false
max_telegram_length: 3000
sensor:
- platform: dsmr
energy_delivered_lux:
name: "Energy Consumed Luxembourg"
state_class: total_increasing
energy_delivered_tariff1:
name: "Energy Consumed Tariff 1"
energy_delivered_tariff2:
name: "Energy Consumed Tariff 2"
energy_returned_lux:
name: "Energy Produced Luxembourg"
energy_returned_tariff1:
name: "Energy Produced Tariff 1"
energy_returned_tariff2:
name: "Energy Produced Tariff 2"
power_delivered:
name: "Power Consumed"
accuracy_decimals: 3
power_returned:
name: "Power Produced"
electricity_failures:
name: "Electricity Failures"
icon: mdi:alert
electricity_long_failures:
name: "Long Electricity Failures"
icon: mdi:alert
voltage_l1:
name: "Voltage Phase 1"
voltage_l2:
name: "Voltage Phase 2"
voltage_l3:
name: "Voltage Phase 3"
current_l1:
name: "Current Phase 1"
current_l2:
name: "Current Phase 2"
current_l3:
name: "Current Phase 3"
power_delivered_l1:
name: "Power Consumed Phase 1"
power_delivered_l2:
name: "Power Consumed Phase 2"
power_delivered_l3:
name: "Power Consumed Phase 3"
power_returned_l1:
name: "Power Produced Phase 1"
power_returned_l2:
name: "Power Produced Phase 2"
power_returned_l3:
name: "Power Produced Phase 3"
#gas_delivered:
# name: "Gas Consumed"
# state_class: total_increasing
#gas_delivered_be:
# name: "Gas Consumed Belgium"
# state_class: total_increasing
- platform: uptime
name: "SlimmeLezer Uptime"
- platform: wifi_signal
name: "SlimmeLezer Wi-Fi Signal"
update_interval: 60s
text_sensor:
- platform: dsmr
identification:
name: "DSMR Identification"
p1_version:
name: "DSMR Version"
p1_version_be:
name: "DSMR Version Belgium"
- platform: wifi_info
ip_address:
name: "SlimmeLezer IP Address"
ssid:
name: "SlimmeLezer Wi-Fi SSID"
bssid:
name: "SlimmeLezer Wi-Fi BSSID"
- platform: version
name: "ESPHome Version"
hide_timestamp: true
-
tag
-
ratkaics
senior tag
válasz Blackmate #35100 üzenetére
Az inverter honnan tudná, hogy mennyit fogyaszt el a ház???
Azt csak a villanyóra, vagy az ott elhelyezett mérő tudja.
Én egy ideig a Shelly 3EM-et használtam.
De mióta megy DSMR olvasó, azóta a shelly-nek másik feladatot adtam...Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
LLKobe
veterán
válasz Blackmate #35387 üzenetére
A Computherm se hülye, kínai cuccra szitáznak csak saját logót, meg átskinelték a kínai appot azt csókolom... Ja, és persze jóval drágábban adják
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ratkaics
senior tag
válasz Blackmate #38979 üzenetére
Sajnos én nem vagyok kifejezetten expert, szóval nekem nem kristálytiszta minden , de nekem úgy sikerült, hogy a HA-ra telepítettem ESPHome AddOn-t(ami most már DEPRECTED státuszba került ,szvsz most már valahogy máshogy kellene telepíteni). Utána azzal töröltem a slimmelezer eredeti programját és rátettem az ESPHome-al a már korábban írd konfigot. Ezt már a HA azonnal megtalálta, mint ESPHome integráció.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
-
ojb
tag
válasz Blackmate #39950 üzenetére
Az érzékelő oldalán lévő "vonás" jelöli a reed helyét.
Tehát először fordítsd meg, hogy befelé nézzen...
Sajnos kicsi az esély, hogy érzékelni fog ui. az órád nem 100, hanem 10 literenként ad ki impulzust, ami azt jelent, hogy a mágnes nagy eséllyel a jobb szélső dobkerékben van.
A reed ahhoz már túl messze lesz megfordítás után is.
Jobb megoldás szerintem a waterleak sensor [link] és door sensor [link] alkalmazása.
Ebben az esetben a reed könnyebben elhelyezhető és beállítható a megfelelő érzékelési pozícióba, valamint az elem (2xAA) is valamivel tovább fogja bírni. -
noorbertt
őstag
válasz Blackmate #39962 üzenetére
https://mega.nz/file/CKoQnagJ#VICQrXzDIl9a4Mi5KIyUywFHXGF31hBTSXlgHOekWZs
Ez a reed van benne -
ojb
tag
válasz Blackmate #39958 üzenetére
A literes dobkerék 8-as (7 - 9) állásánál kellene az impulzusnak megjelennie
A reed-et lehet a tengelye körül is forgatni kell az érzékeléshez nem csak oldal irányba mozgatni. Tegyél azért próbát a 10 literes (piros középső) kerék fölött is
Nagyon pici mágnes van a kerékbe építve ellentétben az érzékelőhöz adottal...
Nehéz megtalálni a pontos helyet a "rövid" impulzus szélesség (pl bekapcsolt 24kW-os gázkazán esetében kb 1 - 2 s) miatt.Valóban nagy érték a Geckollect -es nyilatkozat, amit szükség esetén a szolgáltató felé fel lehet használni.
-
-
koala69
tag
válasz Blackmate #39958 üzenetére
szia, en biztonsagtechnikai boltban kaphato 300Ft-os ajto nyitas erzekelo reed relet hasznalok, ket kulonbozo tipusu oranal is, mindkettovel tokeletesen megy. Az egyik oran alul, a masikon felul van a nyilas. A reed-nek az az oldala legyen a forgo dob fele, ami a magnesnel lenne egy becsukott ajtonal. A fenti nyilasu oranal a muanyag felfogato reszbol kb 1mm-t kell lecsiszolni, es a rele vezetekei szembol nezve balra allnak, a rele utkozesig jobbra van. Az also nyilasunal szinten balra allnak a vezetekek, es jobbra utkozesig, de ott a rele vastagsaga pont passzol. Persze sokfele ora van, lehet a tied mas, de ez az egyszeru reed mukodik! Mindket oranal 10l-kent ad egy jelet.
-
radio11
tag
válasz Blackmate #40750 üzenetére
Ezek hitbéli kérdések általában. Én például nem látok ki a kártya PC-k mögül. Egy Pi 3 (vagy nálam például Asus Tinkerboard) bővel elbír még egy olyan komplikáltabb rendszerrel, mint az enyém. Endurance jellegű SD kártya, Google felhőbe mentés és még a megbízhatóság sem olyan problémás. Ja és 5-6W-al elmegy.
-
ViZion
félisten
válasz Blackmate #40750 üzenetére
" mai hardverek teljesítményét vétek elpazarolni csak Home Assistant futtatására. Még egy NUC is overkill."
jókor mondod...
NUC helyett i5-3470T lesz, ha megérkezik... Mondjuk kicsit nas, kicsit HA, kicsit firewall a terv.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Új ORAXEAT XL800 Gamer szék
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest