- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
28300 - 28201
68453 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPapa2
tag
-
LouiS22
veterán
Ebben az esetben elnézésed kérem

És ha azóta megvan, akkor kb nem is nagyon lesz több dolgod vele, szépen kiolvassa majd az értékeket. Majd a frissítéseknél érdemes a gombra nyomás előtt átolvasni a release logot és ha látod a Synology DSM részt, akkor megnézni, hogy mi frissül.
RFlinkhegy plusz tipp: exclude-dal szűrd majd ki azokat az eszközöket, amik garantáltan nem hozzád tartoznak és teleszemetelik a logot. Egy idő után átláthatatlanul nagy káoszt tud csinálni.
-
Saughassy
aktív tag
-
Saughassy
aktív tag
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
szat8
tag
Úgy emlékszem HA Synology érzékelője csak rendszergazda jogokkal fér hozzá az érzékelőkhöz. Ezért a javasolt megoldás létrehozni a HA-nak egy rendszergazda fiókot, amiben minden hozzáférést letiltasz a programokhoz, mappákhoz, stb, mert az úgysem kell neki, ezért biztonságosabb, ha nem fér hozzájuk.
-
vampire17
addikt
Nem lattam meg, de hasonlot nezegettem en is. En ezt talaltam:
Szinten 5V-rol megy, csak homersekletet es paratartalmat mer, van benne egy 450mAh akku, elv 1 evet iger uzemidonek (fenntartásokkal kezelem....), illetve (szinten allitolag) 5 percenkent jelent. (persze ha tenyleg megy 5V rol, akkor nem sok jelentosege van a default erteknek, z2m el akar 1 percre is allithatjuk)
Sajnos nem talaltam nyomat hogy tamogatna a z2m, szal biztos lenne meg vele par kor a githubon

De elgondolkodtato lenne, futesvezerleshez...
-
Saughassy
aktív tag
Köszi a segítséget, a Fronius kérdés napfelkeltéig elnapolva, mert bár ma atallitottam, mégis elment aludni naplemente után. Valószínűleg csak ennyi a baj.
Az RFlink is működik végre, de borzasztóan körülményes a Domoticz féle implementaciohoz képest. Meg szerencse, hogy csak hőmérők és egy fogyasztásmérő lóg rajta.
-
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
Érdemes lenne beírnod, hogy mit raktál be a config fájlba, a Froniusnak van 2 féle integrációja is és pl az URL-t pl különbözőként kell megadni.
- platform: fronius_inverterip_address: xx.xx.xx.xxpowerflow: Truepower_units: kWalways_log: Falsemonitored_conditions:- day_energy- year_energy- total_energy- ac_current- ac_voltage- grid_usage- panel_status- platform: froniusresource: http://xx.xx.xx.xxmonitored_conditions:- sensor_type: inverterdevice: 1- sensor_type: storagedevice: 0- sensor_type: power_flow -
Saughassy
aktív tag
Haladok a HA-tel, de a Synology integráció valamiért csak az admin felhasználóval megy, más szerrel az authentikacional elhasal, mintha rossz jelszót adnék meg. Valakinek volt már ilyen gondja?
A Spotify is eldob valamilyen errorral.Egyelőre se a Fronius, se az RFlink nem látszik, pedig beraktam a config fájlba amit kell.
-
amargo
addikt
Ilyet valaki vett már? Tetszik, hogy simán 5V-ról is táplálható.
US $31.73 47%OFF | Tuya ZigBee Multi-Sensor 4 in 1 Smart PIR Motion Humidity Light Temperature Sensor USB Charge Or Battery Operated
https://a.aliexpress.com/_mM1eL4F -
FeriPapa2
tag
Köszi, ez már valamennyire előbbre vitt. Lett alapértelmezett web felület (192.168.4.1). Hozzá tudom rendelni a saját wifimhez. Látom is az eredeti IP címen. Csak nem tudok belépni a tasmota web felületre. Próbáltam az alapértelmezett felületen a minimal firmware-t feltölteni de arra azt üzeni, hogy a fájl nagy. Van még valami lehetőség a szétbontáson kívül?
-
FeriPapa2
tag
Van két dugalljam ami tuya-s volt. Tuya konverttel tasmota ment rá. Hónapokig működtek rendesen. Nyaralásra elvittem magammal őket, hátha tudom használni. Ott kezdődött a baj, hogy nem adtak tasmota AP-t. Csináltam azonos SSID-t mint ami otthon van. Arra az egyik felkapcsolódott. A másik viszont már akkor ESP-XXXXXX AP-val jelentkezett. Itthon visszaraktam a helyére amelyik lent is működött, rendben levőnek tűnt. Viszont egy beállítás módosítás és mentés után (MQTT engedélyezés) már nem kapcsolódott újra. Azóta mind a kettő csak ESP-SSID-vel jelentkezik, de csak kb fél percig ciklikusan. Valahogy használhatóvá lehet még tenni ezeket? Tud valaki valami megoldást rá?
-
szat8
tag
Reggel az aznapit, délután a másnapit. Mindig az első napot azok közül, ami az időkép heti előrejelzésében szerepel. Egy kis módosítással a többi is könnyen kinyerhető az oldalról, de nekem nem kellett, ezért nem csináltam meg magamnak. Mindhez külön meg lehet csinálni a sensort egyenként.
-
vampire17
addikt
Engedd el a supervised-et
Neked Hass.OS-kell. Annak a telepitesenel a vilagon nincs egyszerubb... nem is beszelhetunk telepitesrol, lenyegeben letoltesz egy tomoritett allomanyt, amit ramasolsz egy SD-re.. (a megfelelo progival, pl Etcher ) A pi elso inditasa utan elvegzi a szukseges beallitasokat es kesz. Kb 15 perc az egesz, hozza sem kell erni... -
Vodike
tag
-
Saughassy
aktív tag
-
Saughassy
aktív tag
-
Saughassy
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
vampire17
addikt
Ööö nem ertem a problemad amugy....Miert akartal szivni azzal, hogy raspbian meg HA core szenvedes... ez onsz*patas... Miert nem raksz csak siman egy Hass.OS-t meg hasznalod az LMS-t addonkent?

https://www.home-assistant.io/installation/raspberrypi#install-home-assistant-operating-system
https://github.com/pssc/ha-addon-lms/tree/master/lms
Szerk:
En forlaknam a Hass.OS-t a 4Gb-os Pi-re, addonkent melle az LMS-t (meg ami meg kell
) Kliensnek meg a 2Gb-os boven eleg. -
Saughassy
aktív tag
-
vampire17
addikt
-
Degeczi
nagyúr
A #28258-ban még pont nem azt próbáltál fölrakni, hanem a legnehezebb módozatot, a nyers Core-t...
Nem, a rendszer verzióhoz semmi köze, hanem egy kiegészítés, h pofonegyszerűen, pár kattintással lehessen kiegészítőket telepíteni, beállítani - és persze ilyen mentéseket megoldani is. Ezek a kiegészítők a háttérben önálló docker image-ekként jönnek le, azokat lehet vele parancs-sor helyett kényelmesen, GUI-n kezelni.
Vagy a Supervised telepítés tartalmazza, vagy maga a HassOS is, a sima Core, vagy a dockeres Core nem, ott magadnak kell mindent kézzel megoldani.
RPi-n próbálgatáshoz többek között ezért is a legcélszerűbb a HassOS.
-
Saughassy
aktív tag
Home Assistantnek elég a 2 gb egy RPI4-bol?
-
Saughassy
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
Ha Supervised verziót telepítettél, egyszerűbb nem is lehetne: a Supervisor menü alatt ott a Pillanatkép opció, ahol magad pipálod ki, mit szeretnél menteni
Verziófrissítéskor amúgy magától föl is kínálja ezt.
Célszerű a Google Drive Backup kiegészítőt is fölrakni, és akkor nem csak lokális mentésed lesz. -
LouiS22
veterán
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy csak automatizalashoz (tehat ami nem igenyel feltetlen UI-t, plusz a HA/NodeRED/Domoticz... agyuval verebre effektus lenne, pl egy osszetettebb futesvezerleshez) kiprobalnam "kozpontnak" az ESP32 alapu tasmota-t, SD kartya supportal es "scripting" vagy "Berry" modul telepitesevel.
Ilyen tablat neztem ki (tok jo hogy van rajta Ethernet is, ami meg pluszban PoE kepes is!):
https://templates.blakadder.com/lilygo_T-Internet-POE.html
Itt a Tasmota scripting modulja:
https://tasmota.github.io/docs/Scripting-Language/#
Itt pedig a Berry:
https://tasmota.github.io/docs/Berry/
Ez alapjan, ha jol ertem, ha SD kartyat hasznalok a scriptek tarolasra akkor lenyegeben "korlatlan" tarhelyem lenne a scripteknek (illetve Berry scripteket is menthetek fajlrendszerre, *.be formatumban):
Mivel igy a rendszerben nem lenne MQTT server, ezert a kulonfele (Tasmota) eszkozok Web Requests-ekkel kommunikalnanak a kozpontal (illetve a parancsokat is igy kapnak). Az ESP32 kozpontban pl berry eseten commandal meghivhatom a .be scripteket, illetve indulaskor be is tolthetem a memoriaba ezeket es egy adott parancsra (pl egy masik eszkozon levo homerseklet valtozasra) futtathatom is oket.Elsonek a Berry szimpatikusabbnak tunik. Valaki esetleg probalta mar ilyen osszeallitasban a Tasmotat?
-
Saughassy
aktív tag
HA eseteben hogyan lehet a teljes adatbazist es konfiguracios fajlt elmenteni, majd visszatolteni, ha verziot ugrik az ember, vagy egyszeruen csak szeretne backupolni?
-
LouiS22
veterán
Lehet, hogy félreértetted: fogsze gy kártyát vagy ssd-t, kiírod rá a HassOS-t, bootolsz és készen vagy. Más mondjuk így nem fog futni a pi-n, de pont az volt a kolléga mondandójának lényege is, hogy a pi-n csak ez fusson, semmi más

A fenti mutatványsor amúgy nagyjából 25 perc és ebben benne van az első boot 15 perce is.
-
vtechun
veterán
-
Saughassy
aktív tag
Ne add fel, csak tenyleg a kész image-et ird ki es vallald be, hogy 1 dedikalt Raspin fog futni. Jobban meggondolva meg en is meg tudom oldani. Van egy masik raspim, azon eddig csak a Picoreplayer futott, kliens uzemben, de kepes ugyanazon a szervert is uzemeltetni. Meglatjuk. Remelem nem csoborbol vodorbe lesz

-
amargo
addikt
Én beszereztem, most már csak redőny kellene hozzá

Rengeteg agyalás után sikerült otthon megoldanom és nem kellett szétvésnem a szobát, hogy legyen bent kapcsolóm is. Gipszkarton falam van az emeleten és sikerült a vezetéket a szoba lámpakapcsolójához elvinnem. Alapjában véve már egy sima shelly 2.5 is alternatíva lett ezzel. Most már csak azt nem tudom, hogy a padlásra vagy a falba rakjam a vezérlőt A falban egyáltalán nincs légmozgás (szigetelt) a padláson, ha a szigetelés felé rakom, akkor nyaranta az 50C -fok is elkaphatja, ha a szigetelés alá, akkor ott sincs légmozgás + fel kell másznom, ha valami van a kütyüvel..
-
vtechun
veterán
-
amargo
addikt
-
törölt tag
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Ez így valóban önszívatás.
RPi-t célgépként érdemes használni, HassOS-el, és akkor semmi nyűgöd nincs vele.
Nagyobb gépen meg Dockeren keresztül, úgy Debian-nal akár Supervised telepítés is lehet.
Közvetlenül csak mazochistáknak, hiszen akkor rajtad áll a jövőben is a környezet karbantartása, frissítése, ütközések elkerülése. -
Saughassy
aktív tag
Az elmult napok termeset vegigolvasva, gondoltam felpattintok egy HA-t az egyik Rpi-mre.
Mivel egy LMS is fut rajta, a bonyolultabb megoldas johetett szoba, de nem gondoltam, hogy ekkora szivas lesz a Pythonnal.
Most legszivesebben leontenem benzinnel es felgyujtanam a g...be. Keptelen vagyok olyan Python 3.8.x-et forditani, ami jol is mukodik. Van egy rakas howto, de mindegyikbol kimarad neha egy-egy kulcsfontossagu reszlet.
Kiderult, hogy 3.9-tol mar nem is fog menni Buster alatt, a libffi inkompatibilitas miatt, de addigra mar halalra szivattam magam.
Ma talan adok egy utolso eselyt a 3.8nak, csak azzal meg az a baj, hogy hamar el fog avulni. Kozben pedig a kanyarban a Bullseye, amit nem tudom hogy fogunk a mukodo HA es LMS alatt updatelni. Pedig abban legalabb mar 3.9.x van.
(Es akkor meg a venv es szuttyogesrol nem is beszeltunk)
Csak en kezdtem bele a legrosszabbkor, vagy, vagy tenyleg mindig ekkora szivattyu Raspbian alatt eletre kelteni valamit?
Az LMS es a Domoticz csont nelkul ment, mindenfele bohockodas nelkul, azt hittem sima ugy lesz ez is. Hagynam a francba, de csabit a HA sotet oldala.
-
törölt tag
Nagyon az elején járok, de ám legyen, hiszen több szem többet lát:
Itt van az előzetes, és a szkript:
sudo supip3 install msmartmidea-discoveritt megláthatod, hogy mi a stájsz a wifi modullal.
Ha komolyabban mélyre akarsz ásni, akkor a Midea air app regisztrálásakor használt user/pw párost használd:
midea-discover -a APP_ACCOUNT -p APP_PASSWORDA kapott eredményben minden benne van, csak ügyesen ki kell kopizni. Én eltettem egy TXT fájlba, biztos, ami biztos

-
cpt rodgi
tag
-
fo_di
őstag
-
törölt tag
Mielőtt kiszállok a Domoticzból (vagy mondjuk úgy, hogy mielőtt lejövök róla
, és rákapok a HA-ra), befejezek néhány projektet, ami félig készen van már, és csak apróbb-közepesebb hozzányúlásra van szükség, hogy működjön. Végül is 12-14 év Domoticzolást nem lehet csak úgy abbahagyni...A lényeg: sikerült megoldanom a Midea klímák SK103-as wifi dongle-val kapcsolatos problémáját, és direktben, parancssorból már tudom vezérelni. Kb. egy éve küzdök ezzel.
Két új változót igényel amúgy: Token, és K1 paramétereket, melyek végre kiszedhetők az eszközből egy szkripttel, ezzel az akadály elhárult a Domoticba pluginként való illesztéshez.
Persze nem hallgathatom el, hogy a Github klímás plugin-közössége hatalmas segítséget és lökést adott a projekthez - innen is 1000 hála nekik, mert nélkülük még mindig egy helyben topognék.
A szükséges teszt-szkript ír/olvas a klímában, "már csak" a beállítófelületet kellett megcsinálnom, és a Domoticz plugin építési leírása szerint összeraknom a hozzá való szkriptet. Most itt tartok:

A kapott eredmény pedig valami hasonló lesz (ez alfa előtti alfa verzió, amolyan v0.0.0):

Remélem nem jön közbe valami prücök, és egy tesztidőszak után már használható lesz a bővítmény az SK103, és OSK103 wifi kütyükhöz is.
-
Degeczi
nagyúr
Amennyire tudom, pont ez egy hátránya a Google hangszórókkal szemben, h nem használható lokális file lejátszására, csak az Amazon által ismert nyilvános szolgáltatásban szereplő lehet (tehát pl. Amazon alá beintegrált Spotify fiókodban indítható el vmi)
Így a szöveg fölolvasása is csak a saját rendszerével (Amazon Polly) megy, a jó minőségű (és magyarul is használható) Microsoft TTS-el nem -
cpt rodgi
tag
ahogy probaltam olvasni, nem en vagyok az egyetlen aki az alexa media playerrel zatonyra futott. en local mp3 mat ( 6 mp) es radio streamot szeretnek . eddig sikertelen.. ha valakinek megy pls pici help .
odaig megvagyok, hogy hangerö szabalyzas megy, es felolvas barmit . -
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Riktán járok Pesten, de az M5 miatt nekem meg csak a soroksári játszik. Mivel a "Vindriktning" (most nem halandzsa név: "szélirány", németül is "Wind richtung") USB-C-s, gondoltam hozok el kábelt is (az nem jár hozzá), ebből még úgysem sok van itthon, az Ikeás meg jó és nem is drága - de kiderült, h ebben az áruházban meg az nincs nekik, csak micro ill. lightning USB kábel áll hegyekben...
-
Chal
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Kíváncsiságból elhoztam egyet, eljátszok majd vele. Van már ESPHome illesztése is, ami HA-hoz még praktikusabb.
-
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Acer N282G-re (Atom D525, 4GB RAM, 320Gb HDD) valaki próbálta már felrakni a HA-t?
Ha igen, hogy? Nekem nem akar sikerülni.Köszi.
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Nitebird SL1 RGB okos LED szalagot ami a gosund appot használja, azonban tuya appal is megy. Tudtam is párosítani, a Google homemal megjelenik de a HA valahogy nem akarja megjeleníteni, már töröltem az integrációt és újra is raktam, próbáltam smartlife appot is de hiába. Milyen opció lehet még? Előre is köszönöm!
-
vampire17
addikt
-
Degeczi
nagyúr
-
zsamiatt
őstag
-
passat77
tag
-
vampire17
addikt
Mondjuk ami erdekes, hogy egy 900W os fűtőpatron van rakotve, ehhez kepest ezt meri:
-
Degeczi
nagyúr
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
Na megerkezett a BW-SHP15. Ugy nez ki, a Z2M Edge agahoz mar hozzaadtak a szukseges configot, uh kulso konverter nelkul is egybol folismerte
(stable agba sztm kov. frissitessel kerul be)Igazabol sok kulonbseget nem talalok az SHP13-hoz kepest, picit talan nagyobb, illetve (allitolag, forumok szerint) pontosabban mer/gyakrabban jelent.
-
Tyson5
tag
-
LouiS22
veterán
A HA dokumentációja maga egy tutorial
Ráadásul egészen biztosan naprakészebb, mint bármilyen influenszer által készített videó 
Tényleg arra bátorítalak, hogy a HA oldalán olvasd át az alapokat, csináld meg a rendszer telepítését a leírtak szerint, ismerkedj meg az UI-val, a logikával és utána már könnyebb lesz belecsapni a lecsóba.
-
Tyson5
tag
Mivel első nekifutásra nem tudtam elindulni, nem találtam elég információt a problémám megoldására gondoltam hátha van valakinek valami bevált leírása, tutorialja stb, de nyilván utána olvasok
Azért nem írtam konkrét cikkszámot, mert több szenzort, kapcsolót, konnektort, lámpát stb... szeretnék összekötni.
-
radio11
tag
-
noorbertt
őstag
-
passat77
tag
Sziasztok,
Hátha valakinek érdekes lehet...
Most jött meg az alábbi linken található okos szobatermosztát az Emag-tól, ingyen szállítással 15.480 Ft-ért.
Elsőre jónak tűnik, a TUYA szerverét használja.https://emaghu.page.link/1gxmQCXPpHc5BwRH9
-
vampire17
addikt
gondolom wifis cuccok? Ha igen, akkor ezt a ket dolgot neznem meg:
HA:
https://github.com/al-one/hass-xiaomi-miot(Node-RED ala nem nagyon van node, talan ez: https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-xiaomi-miio )
Ha zigbee cuccokra gondolsz, akkor kell valami, ami helyettesiti a Gatewayt, pl egy ilyen: [link]
-
LouiS22
veterán
Olvasd el és értelmezd kérlek a küldött linket. Minden információ le van írva. Általánosságokat fogalmaztál meg (konkrét modellszámok nélkül), bedobtad a HA-t, stb. A küldött linken ott van, hogy milyen eszközöket tudsz a hub nélkül és milyen módon integrálni a HA-ba.
De alapjáraton az is hasznos, ha legalábbis átfutod az itteni rengeteg bejegyzést (akár keresőszavazással, célirányosan).
Én mindenesetre azt tanácsolnám, hogy amennyiben a HA irányába indulnál el, előtte ismerd meg az alapvető működését, struktúráját, mert sokkal egyszerűbb lesz a xiaomi cuccait is integrálnod úgy, hogy már tudod: mi miért történik, mit és hol kell beírnod. Egyszóval a bosszankodás helyett sikerélmény vár majd.
-
Tyson5
tag
-
LouiS22
veterán
-
Tyson5
tag
Illetve a kérdést annyiban módosítanám, hogy nem ragaszkodok a node-redhez, home assistant, vagy bármilyen más program is megfelelő lenne, amiben össze tudom hangolni az okos eszközöket. Ehhez mindenképpen szükséges xiaomi hub, vagy közvetlen a raspberryvel is tud kommunikálni pl az okos konnektor?
-
LouiS22
veterán
-
Tyson5
tag
Xiaomi okos lámpát, konnektort, kapcsolót stb.. lehet vezérelni raspberry pi 4-en futó node-reddel? Xiaomi hub nélkül szeretném csak a raspberry-ről vezérelni. Tegnap próbáltam megcsinálni, de nem igazán sikerült. Esetleg van valahol valami működő leírás róla?
Telefonról xiaomi home appról jól működnek, xiaomi hubom nincs.
-
Suineg
senior tag
Szasztok,
Szeretnék megismerkedni a HA vezérléssel. (Jelenleg Tuya app által kezelt néhány eszközöm van). Tudnátok-e adni olyan linkeket ahol elkezdhetném a HA telepítését elöször egy laptopon belüli virtuális gépre, ismerkedés miatt. Késöbb vennék egy Pi4-et és azon szeretném müködtetni, majd egy falra szerelt táblagépet is hozzátennék. Pi4-re is dobhatnátok linkeket, összeszedetten én is könyebben el tudnék indulni ezen varázslatos világ felé
Ezen kívül szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e egy 4G-t is kezelő tabletet integrálni úgy, hogy telefonhívást intézzen a mobilomra, ha pl pir vagy más érzékelő riasztást jelezne a központ pi4 felé. Magyarul a fali okosotthon vezérlős táblagéppel szeretném kiváltani a kínai riasztós központot. Müködne? -
fo_di
őstag
-
amargo
addikt
-
LouiS22
veterán
Szép és jó, de egyelőre haszontalan átlag usernek a megfelelő szoftveres illesztések hiánya miatt. Geekeknek már érdekesebb, bár 50 (vagy 30?
) dollár + szállítást fizetni egy sima hőmérőért (ok, van rajta egy light szenzor is bónuszként), majd utána bszódni a szoftverezéssel és illesztéssel MÉG nem feltétlenül éri meg. -
amargo
addikt
Coin cell-powered OpenThread sensor board can send data every 20 seconds for three years
Monkey Store’s Thread Sensor Tag is a pressure, humidity, temperature, and light sensor that connects to the OpenThread network. -
cpt rodgi
tag
-
motrola
aktív tag
Kis teljesítményű 40w ventilátor utó működtetésére keresek megoldást.
-
cpt rodgi
tag
-
LouiS22
veterán
-
Zolli77
csendes tag
Azt elfelejted hogy a házon belül fejlesztett PLC programozó szoftverük license-t is megkapod mellé. Valószínűleg az bőven dob az áron, meg nyilván supportot és saját garanciát is. Ezek a dolgok nem a két filléres kategória.
-
Degeczi
nagyúr
-
cpt rodgi
tag
ismet 2 apro megakadas

1: az apple home a napokban megadta magat . ( vissza allitottam a HA t de ne ott a hiba)
local ugyanaz a halozaton megy ios14, ios15.
local 12.4 ipad os ( eddig ment, es meg ö volt a központ is) most sehogy
local osx mojave, most sehogy.
letezik hogy huzott egy magasabb vonalat os követelmenyben az apple?tudom h a ipad nem tul jo, de ez van , es par nappal ezelöttig hibatlanul ment több mint egy evig
2: feltettem a Alexa Media Player-t a baj, hogy sehogy sem tudom muzsikara birni, mindig reklamal. ( a kodi szepen jatsza a streameket, local mp3, es a begepelt szöveget. )
elvileg a parancsok jok ... [kép] ( a digicsaj höbörög, kodi csinalja) -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kérlek tudnátok segíteni? Vettem egy wemos d1 mini-t és egy MG995 servo-t.
D1 minire fel is raktam Tasmota-t , viszont a meghajtás részével nem vagyok tisztában és nem szeretném hazavágni a cuccot.A szervónak ha jól értem kell 4.8 - 7.2 V.
A mini usb bemenet elméletileg 3.2V max.Hogyan kapcsoljam össze és hajtsam meg őket?
Van egy 12W mobiltöltő aminek a kimenete 5V , ezt ha radugom a minire akkor az nem jelent jót az álmoskönyv szerint?
Ha jól sejtem ezt úgy kell majd meghajtani hogy a töltő kábelt szétszedem és az 5v-ot bekotom valamelyik pin-be és a szervónak is?Köszönöm
-
tototos
addikt
-
vampire17
addikt
Mondom, nekem alapbol tetszik, pl ha ezt a fonti "becsomagolt" Pi-t adnak olyan 45-50e forintert, akkor instant buy lenne (na nem szemelyes hasznalatra, hanem megrendelonek) hiszen van korrekt GPIO kivezetes, DIN sines rogzizes, kulturalt kinezet, RS485 port. Viszont kozel 100e forintot egyszeruen nem er... (nincs ennyi hozzaadott ertek, hiszen itt lenyegeben egy case-t adnak, nincs "fejlesztesi koltseg", azt mar megtette elotte a Pi fejlesztoje...)
-
fo_di
őstag
ez egy felturbózott controllino jellegű cucc, csak arduino helyett rpi alapon, a nagyobb számítási kapacitást kevesebb porttal ellensúlyozva
-
vampire17
addikt
nem tudom ismeritek-e:
Az otlet nekem tetszik (jol osszeszedett, minosegi hw elemek, sajat szoftver, de adott a lehetoseg open source iranyba is elmenni) Viszont az arak, horror...Pl ezert a felcicomazott Pi3-ert elkerni 93-ezret...
-
amargo
addikt
Volt egy kis időm vele foglalkozni.
Gyakorlatilag eddig két táblát találtam, ahol az értékek szerepeltek azok alapján sikerült kifeszíteni az értékekhez tartozó időket, így most ez lett:
Előtte nyilván egy adott pillanatban volt itt az összes érték.. tegnap a total-nak tettem be a tábláját ez pedig már a 15 perces bontásban jövő adatok. -
Degeczi
nagyúr
-
tototos
addikt
-
vkp
aktív tag
-
tototos
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
28300 - 28201
68453 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Arch Linux
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- A Far Cry TV-sorozat showrunnere nem konkrét játékot adaptálna
- Parfüm topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Neked Hass.OS-kell. Annak a telepitesenel a vilagon nincs egyszerubb... nem is beszelhetunk telepitesrol, lenyegeben letoltesz egy tomoritett allomanyt, amit ramasolsz egy SD-re.. (a megfelelo progival, pl Etcher ) A pi elso inditasa utan elvegzi a szukseges beallitasokat es kesz. Kb 15 perc az egesz, hozza sem kell erni...