Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz zsamiatt #27394 üzenetére
Igaz, teljesen jo az is, en azert szeretem jobban a zigbee-t mert nagyobb a valasztek es olcsobb
Kompatibilitasnal eleve ugy valasztok, hogy megnyitom a https://zigbee.blakadder.com/zigbee2mqtt.html oldalt es ami ott van, abbol valasztok.
-
spider23
aktív tag
Zigbee2mqtt és xiaomi hömérséklet érzékelővel van egy kis gondom. Van 4db ebből már régebbről és eddig tökéletesen tették a dolgukat, de kb 2 napja azt vettem észre hogy az egyik kb másodpercenkét küldi a jelentést. Természetesen így az akkuszin is gyorsan merül nála.
Ez mitől van, és mit lehet ezzel kezdeni? Semmit nem állítottam mostanában, tehát magától kezdte el a hülyeséget csinálni.
HA és Zigbe2mqtt restart megvolt de nincs változás. -
amargo
addikt
Van egy ilyen 230v-os kültéri mozgásérzékelő [link] gondoltam rákötöm a xiaomi two-way light switch [link] egyik lábára, ha a mozgásérzékelő jelet ad, akkor azzal majd szépen a pl L2 állapotát váltani fogja. Viszont mozgás estén gyakorlatilag a relét folyamatosan kapcsolgatja, amíg az időzítő nem áll le. Tehát használhatatlan. Milyen kültéri mozgásérzékelőt érdemes felrakni, ami rá tudok kötni egy sima switchre (mintha lámpa kapcsoló lenne)?
Valaki mintha írt volna hasonló problémáról pár hónapja, de nem találtam meg..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
szerintetek lehet valamiféle megoldás arra, hogy befelé nyíló ajtóra nyitásérzékelőt hackeljek valahogy? a gond, hogy az ajtó és a keret között minimális a hely
-
-
-
Zolli77
csendes tag
Nyugodtan teheted kintre, az enyémek közül egy kint van a teraszon nem fedett helyen, csak egy vékony gerenda megy felette, 2 hó környékén raktam ki semmi baja, pedig kapta az esőt rendesen. A gomb azért jobb ha lefelé áll szerintem.
Üdv.
-
vampire17
addikt
Ilyen cuccot mennyire er kintre tenni? (eso is erheti, nem fedett hely)
Elvileg ezt irja, de fenntartasokkal kezelem...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #27380 üzenetére
Igen, ezek a fontosak nálam is, hiszen amikor otthon van vki, ő a távvezérlőt használja, amiről egy egyirányú infra nem tudna. Így meg wifin keresztül rögtön ugyanúgy látom azt is, automatizálások (figyelmeztetés nyitva felejtett ablakra) is ugyanúgy vonatkoznak arra is.
Legutóbb pl. pont a munkahelyről néztem, miért csak lassan csökken a hőmérséklet a klíma mellett: és így azonnal kiderült, h mert a távvezérlővel csak alacsony fordulaton lett bekapcsolva (mert a távvezérlő kompletten átküldi az utolsó parancskészletet egy sima bekapcsoláskor is). Kiigazítottam automatikus venti fordulatszámra, és mindjárt normalizálódott is.
[ Szerkesztve ]
-
Eliott
tag
Sziasztok! Kezdetleges OkosAppleOtthon / Homekit témában lenne szükségem felsötétítésre. Idegen terep, elnézést ha hülyeséget írok..
Adott jelenleg egy Iphone 12 Mini, amihez a tervek szerint a következő hónapban egy Homepod Mini, ősszel pedig egy Ipad fog társulni. Idő közben egy új TV-t is beújítanék, amivel kapcsolatban felmerült a kérdésem.
Szeretném, hogy:
- telefonról / tabletről tudjam kapcsolni a TV-t ki/be
- telefonról / tabletről tudjam elindítani a Netflixet, Youtubeot és Twitchet (más alkalmazás nem érdekel, tv adás nincs és nem is lesz bekötve - tehát csak a smart funkciók elérése a cél)
- telefon / tablet képernyőjének kivetítése képek és videók miattLehetőleg shortcutok (és Siri) bevonásával.
Tudomásom szerint két opció van:
- Airplay 2 kompatibilis okos TV
- Bármilyen TV + Apple TV boxAirplay esetében az érdekelne, hogy ha ott kilövöm a NF / YT / TW képét telefonról, akkor utána az már a telefontól függetlenül működik tovább vagy "csak tükrözi" azt?
Apple TVnél ha jól rémlik, van ajándékba ~1 év előfizetés. Utána ugyan úgy havi időszakot kell fizetni? Beüzemelés után pluszban nem szeretnék rá költeni, ha nem muszáj.
Lényegében a TVn lévő smart appok és a távirányító kikerülése a cél úgy, hogy egyből a telefonról / tabletről tudjam kezelni őket. A későbbiekben pedig szeretnék több Homekit kompatibilis eszközt is bevonni a rendszerbe, ez lenne a rávezetés. Volt valaki hasonló cipőben? Mivel kezdjem el?
Metin2 is the best game ever. Change my mind.
-
zsamiatt
őstag
válasz vampire17 #27378 üzenetére
van egy zwave IR eszköz, ebbe lehet felprogramozni vagy az adatbázisból kiválasztani a távirányítót. Illetve van benne egy hőmérő is.
Emelet a konnektorban van okos kapcsoló (azt hiszem shellyt raktam bele, de lehet fibaro van, meg nem mondom most fejből). A szoba hőmérséklet és egyéb adatait pedig pivel mérem.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
zsamiatt
őstag
Akik korábban a smart klíma mellett voltak, megírnák nekem, hogy pontosan miért?
Amit én felokosítottam:
Fogyasztás mérés ebből jön még a bekapcsolt állapot is
Külső hő,pára stb mérés
Gyári infrás távvezérlő nincs, csak HA mobil app, fali panellel lehet kapcsolni HA-n keresztül illetve ha megoldom akkor hanggal, pluszautomatizálások kapcsolják-állítják be. (Innentől kezdve HA-ban pontosan látszik, hogy mire állították be. (esetleg veszek egy zwaves távirányítót és akor bindingben is működik ha HA kiesne)Kíváncsi lennék a smart klima miben ad még többet, mint egy ilyen módon felokosított klíma.
Köszönöm,Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Degeczi
nagyúr
válasz NorDezs #27370 üzenetére
Ha nem csak egyetlen konnektorban gondolkozol, hanem (amire a topik címe is utal) okos otthon is érdekelne, akkor sima ügy. Célszerűen a wifi router támogatásával, mert az tudja a leggyorsabban, legstabilabban jelezni egy okosotthon rendszer felé, h milyen eszközök vannak rá jelentkezve.
-
NorDezs
senior tag
Létezik olyan wifi konnektor, ami programozható és akkor is bekapcsol, ha egy másik beállított eszköz ugyan arra a wifi hálózatra felcsatlakozik?
Az otthon szellőző gépemet szeretném úgy beállítani, egy okos konnektorral, hogy adott időprogram alapján adjon áramot a gépnek, vagy akkor, amikor otthon vagyunk. Ez utóbbinál arra gondoltam, hogy be lehet-e állítani, hogyha a mobiltelefon(ok) felcsatlakoznak az otthoni wifi hálózatra, akkor automatikusan kapjon áramot a gép a konnektorból. -
zsamiatt
őstag
szia, köszönöm de tegnap már megtaláltam a hibát és a megoldást. Pontosabban nem hiba csak megoldandó feladat. Kimondott on parancs nincs csak resume (on) és ez csinált anomáliát. HA ezt javítom a switcheknél akor megfelelően küldi a vezérlő jelet és megfelelő státuszba rakta a klíma vezérlőt. A vissza jelzést a klíma felől már megoldottam konnektorral.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz zsamiatt #27343 üzenetére
lehet, hogy késői, de smartir integrációt használsz hozzá? ha igen, akkor egy bináris szenzort hozzárendelhetsz, ami a bekapcsolt állapotot tükrözi egy fogyasztásmérős konnektor segítségével
-
m4rc!
őstag
Sziasztok! Csalásdi házamat újítjuk fel és szeretném a világítást, valamint a redőnyöket 'okosítani'. A világításhoz inéztem a Sonoff 4CH PRO R3 kapcsolórelét (ebből több darab lesz).
Amivel gondba vagyok, azok a redőnyök. Ezek alapból RF távirányítósak Smarthome DC 104 tipusúak. Ezeket hogy tudom vezérelni? Ezt találtam: SMARTWISE RF BRIDGE PRO FOR SHUTTERS, de ez nem tetszik, egyrészt mert több kell belőle, másrészt mert jobb lenne valami oylan, amit az elosztószekrénybe tudok tenni.
Illetve, ha Apple készülékkel szeretném vezérelni az egészet mindenképpen szükségem lesz egy Raspberry PI-re? PI helyett egy Homey-val is megoldható?
Előre is köszönöm a válaszokatWe are analog players in a digital world
-
amaximus
csendes tag
Én éppen ma fejeztem be egy hasonló mini-projektet Broadlink RM4C mini IR gatewayt használva. A BroadLink Universal Remote [link] alkalmazáson keresztül símán felismerte a kb. 6 éves Panasonic klímát, ill. az RM4C intergrálható Home Assistant alá és egy generikus termosztáttal símám létrehozható egy működő climate eszköz.
Most néztem a fenti Broadlink Universal Remote alkalmazásban Hajdu klímákat nem ismer fel. Igy marad az IR kódok tanítása amit az alkalmazás támogat amúgy.
Az IR kódokat le kellett menteni az eredeti távirányítót használva, de arra van BroadLink manager itt: [link] ill. egy leírás hogyan kell telepíteni és használni Raspberry Pin itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #27360 üzenetére
Moes oldala szerint Tuya appal tuti lehet kalibralni, akkor mar csak azt kell megvarni, amig a Z2M-ben valahogy megoldjak.... (ha jol olvasom, kene nekik help elcsipni azt a parancsot amivel a gyari app kaibral)
Az ára is baráti amugy, 4500 Ft ert itt van spanyol raktarbol szallitassal juli 2-re (vagy 4000-ert lengyelbol juli vegere) [link]
A taviranyitoja 1527-es RF kodolast hasznal, tehat a legtobb RF nyomogombal menni fog, de ahogy latom maga a moes is csinal pl ilyen "hagyomagyos" nyomogombot is hozza: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Valaki hasznal ilyen Moes relet + kilenc csatornas taviranyitot?
Eleg jo alternativanak tunik shelly 2.5 helyett (a zigbee es az RF funkcio nekem nagyon bejon), az nem teljesen tiszta meg, hogy tamogatja-e a kalibralast, vagyis lehet-e szazalekosan allitani a poziciojat? Zigbee2mqtt github issue szerint gyari appal megy, de Z2M-el (meg) nem. [link]
(bar a temaban nem teljesen egertelmu, hogy melyik kapcsolorol van szo, illetve, hogy nem tamogatja, vagy csak nem sikerult meg rajonni, hogyan lehet megoldani)
[ Szerkesztve ]
-
gya/352
tag
Bocsi hogy belevau. Persze hogy kevesebbet fog fogyasztani a modern inverteres klima mint egy on/off, de nem csak azert mert inverteres hanem mert minden mas is megvaltozott kozben a klima belsejeben. Mas fajta hutokozeg modernebb kompresszertechnika is hozza a kisebb fogyasztast. On/off klimak jonehany eve nincsenek. Azoknak a josagi tenyezoje eppen hogy megvolt 3, mig egy modern klimanak inkabb 4 vagy meg jobb. Tipustol fuggoen osszejhet az a 30-50% kozotti fogyasztas csokkenes a regihez keppest de a magasabb ertek inkabb a premium keszulekekkel erheto el.
-
tsilver
aktív tag
nem teljesen ide tartozik, de hátha ....linux-al szenvedek friss telepites és semmit nem enged telepíteni (root alatt sem) pl. ezt szeretném sudo apt install tasksel -y - ez a csomag nem található üzenet jön (u.a az üzenet itt is apt-get install -y software-properties-common apparmor-utils apt-transport-https ca-certificates curl dbus jq network-manager)
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
ojb
tag
válasz Degeczi #27354 üzenetére
"Mondjuk pont képes akár a felével kevesebbet is fogyasztani egy korszerű inverteres klíma,"
Erről van valahol megbízható statisztikai adat? (megbízható = azonos szerkezeti felépítésű és teljesítményű kompresszorok ill. azonos hőcserélők) használatával készült összehasonlítás.
Az OK, hogy az inverteres leszabályoz és kevesebbet fogyaszt ennek hatására, de
az on off kompresszor viszont vagy fogyaszt vagy nem.
Engem igazán az érdekelne, hogy ez a technológiai különbség pl egy hét folyamatos működés esetében a villanyszámlában mekkora eltérést is jelenthet.
Természetesen a komfortérzet, az egyenletes teljesítmény felvétel stb. egyértelműen az inverteres klímákat hozza ki győztesnek...
Az a kérdés, hogy csak az üzemeltetési költségekkel (villanyszámla) számolva, mikorra térülhet meg egy "utolsó generációs" on - off légkondi inverteresre cserélése. -
Degeczi
nagyúr
Továbbra sem valószínű, h RF-es lenne a klímád, így bőven elég egy olcsóbb, csak infrás Broadlink.
Mondjuk pont képes akár a felével kevesebbet is fogyasztani egy korszerű inverteres klíma, mert a régi on-off rendszerűvel szemben nem mindig teljes teljesítményen teker, hanem alacsonyabbra állítja magát, amikor nincs szükség többre. Ezzel nem csak takarékosabb, jóval komfortosabb is, hiszen nem a befújt levegő nem váltakozik folyton a jéghideg és a szobahőmérsékletű között, hanem szép egyenletes.
Az viszont más kérdés, h ha csak most, két-három hónapban van használva (habár a leghidegebb időszakot leszámítva fűtésre is gazdaságos lehet, pláne kis lakásban), akkor valóban nem hozza be az árát egy új készülék (+a szintén jelentős munkadíj).
-
gya/352
tag
En ugy tudom ha egy bekapcsolt klima alol ha elmegy a villamy akkor miutan visszajott ujra a bekapcsolt allapotot fogja felvenni. Ki kell probalni. Bekapcsolni ... jaratni ... kihuzni a konnektorbol ... varni ... visszadugni a konnektorba ... es kiderul. Ha igy mukodik akkor egy skarmilyen okoskonnektorral lehet mobilrol tavvezerelni.
-
senior tag
válasz nemethsza #27335 üzenetére
Köszi!
#27338 vampire17: ez sokkal több pénz, amit erre a dologra szánnék Szerintem annyit nem hozna a dolog komfortban, hogy ez nekem megérje.
#27342 LouiS22: azt hiszem, hogy Hajdu HKL 26 típusú klíma van felszerelve. Értem, hogy mire célzol, de ezt az energiaosztály dolgot nem kellene túlmisztifikálni. Nem gondolom, hogy egy teljesen új klíma hozna annyit a szezonban, hogy nekem ez megérje. Kétlem, hogy mondjuk 50%-al kevesebbet fogyaszt egy komolyabb, új masina. Kíváncsi leszek a villanyszámlára, eddig a 3000-4000 forint nem vágott földhöz a 44m2 lakásban A cél tényleg csak az lenne, hogy ne szakadjon rólam a víz, amikor hazaérek a lakásba munka után, illetve hogy éjszaka néha bekapcsoljon, hogy ne ébredjek fel szintén hasonló okok miatt.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsamiatt #27346 üzenetére
Nem beszélek másról, de távolról senki nem tudja kitalálni, milyen integrációd pontosan mit csinál. Egy eszköz állapota akkor vált át, ha az illesztője érzékeli és visszaigazolja a változást. Ahol nincs ilyen, mert buta infrás vagy RF, ott "optimistic" módról van szó.
-
zsamiatt
őstag
-
zsamiatt
őstag
válasz Degeczi #27344 üzenetére
Kicsit masrol beszelsz most. Tisztaban vagyok vele hogy ez lehet fake alapot, bar fogyasztas merovel ez is figyelheto.Nem az a problema hogy nem tudom bekapcsolta e a klimat. Most pl ki be kapcsoltam feluleten bongeszobe es siman atvaltotta a statuszt. Az erthetetlen az hogy a szolgaltatas meghivodot meg se valtott allapotot a klima eszkoz alapot HAban. Aztan meg siman atvaltott.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz Degeczi #27344 üzenetére
Én ezért tartom teljes tévútnak az infrás "integrációkat" - egyirányú kommunikáció, visszacsatolás nélkül. Az egyetlen előnye - és sajnos emiatt is népszerű itthon is - az, hogy olcsó. És itt nagyjából ki is fogytam a pro oldalból.
Valódi smart home-ban nem opció semmilyen formában. Vakítani jól lehet vele
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsamiatt #27343 üzenetére
Az infra egyik hátránya, h semmiféle visszaigazolás nincsen, egyirányú kapcsolat - és így persze a rendszernek fogalma sem lehet róla, h az eszköz végrehajtotta a parancsot... ezért marad offban, hiszen nem ismeri az állapotát.
Pl. mqtt switcheknél ugyanezért van mód az "optimistic" mód bekapcsolására (ill. ha nincs visszaigazoló topik, asszem eleve ez az alapértelmezett), amikor jobb híján feltételezi, h az eszköz végrehajtotta amit kértél (és a felületen rögtön leköveti ezt az állapot)
Talán az infrás integrációdnál is van ilyen opció.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
sziasztok egy olyan problémába ütköztem HA alatt amit nem értek. Van egy klíma infrás zwave távirányítóból. Kiadtam a bekapcsolás parancsot egy tabletes felületről. Klima csippan és bekapcsol. Még is új jelzi a climate.XXXXX klíma vezérlő, hogy OFF. Csak azt nem értem ha ki tudta küldeni a jelet, hogy maradhat offban?
-
LouiS22
veterán
Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de... Mielőtt sok pénzt kiadnál bármilyen plusz eszközre (főleg, ha a a Sensibo lesz a nyertes a maga 30+ ezer forintos árával), azért nézzétek meg, hogy ez a csodás, ősöreg klíma naponta mennyit eszik meg (milyen energiaosztályú? C?) és egy gyors matek után a május-szeptember időszak villanyszámlájában jelentkező többlettel együtt már lehet, hogy ott fogtok tartani (mondjuk a jövő évet is hozzászámolva), hogy jobban megéri egy vadiúj, A++(+) klímát felpattintani (abban meg egészen biztosan lesz wifi is).
Illetve azt tudjátok, hogy maga a cucc hány éves? A gyors netes keresés alapján ez legalább 10+ éves lehet.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
amargo
addikt
Redőny motor vezérlés egy ilyennel: [link]
Van értelme?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vampire17
addikt
https://sensibo.com/products/sensibo-sky
https://sensibo.com/products/sensibo-air
Ezek kb erre valok, de elkepzelheto hogy egy Broadlinkel is menne.
-
-
senior tag
Sziasztok!
A barátnőm lakásában van egy régi Hajdu márkájú klíma, aminek a távirányítója R51M/E típusú. Fel szeretném okosítani, hogy távolról tudjam vezérelni, illetve ütemezni a ki-be kapcsolást.Van olyan kütyü, amivel ez megoldható? Például beállítom, hogy éjjel 2 óránként kapcsoljon be, vagy épp indulnék haza a munkából és bekapcsolom.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
amargo
addikt
válasz vampire17 #27324 üzenetére
használj proxy managert (nginx fel pimpelve van jó docker-es image) a routeren a 443-at és a 80-as portot kell felé forwardolni (ez alap a 443 nem létszükséglet, de a 80-as igen), alapból a cloudflare mögé rejtve rakd a géped, azaz ő legyen a DNS szerver. Utána tudsz olyan ssl-t is kérni, ami E2E a cloudflare között is titkosított és a külvilág felé is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Degeczi
nagyúr
válasz huliganboy #27329 üzenetére
Igen, ráadásul supervised telepítéssel baromi kényelmes is, mert a DuckDNS addon elintéz mindent, Let's Encryptet is tartalmaz, amit enélkül külön kellene beállítani (az addonon pedig gyakorlatilag semmit nem kell konfigolni, csak megadni a DuckDNS regisztrációt és a tokenjét)
-
vampire17
addikt
válasz huliganboy #27325 üzenetére
Ezzel nincs gond, ez megvan. De hogyan allitsam httpsre a HA-t ha nincs signed certem?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Adott egy HA, amit ki szeretnek tenni a netre SSL-el. A routernek, ami mogott van, van sajat ddns-e (*.tplinkdns.com) Ezert nem akarok egy uj DuckDNS-t csinalni.
A celom csak az lenne, hogy a domain iranyabol a HA https el legyen elerheto, a 8123-as porton.
Probaltam csak magaban a Let's Encrypt-et + nginx addont, de nem jo, mert a tplinkes DNS mar be van jegyezve.
Milyen megoldas letezik erre a problemara?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz vampire17 #27318 üzenetére
Gyakorlatilag butítja a fali kapcsolót egy 1 pólusú pillanatkapcsolóra, ami által felszabadul egy szál, ezzel tudja vezérelni a Shellyt. A Shelly persze a redőnytokban van. Jó ötlet egyébként.
Szóval ahogy jézusom is írta, de megpróbálom kicsit bővebben (rajzolni egyszerűbb lenne, de ahhoz most nincs kedvem ):
- fali kapcsoló kiszerel, lesz ott ugye 3db vezeték, 1db bejővő fázis és 2db elmenő a motor felé a két irányhoz (fel/le)
- a bejövő fázist rövidre zárja az egyik iránnyal (legyen mondjuk a "fel", de mindegy)
- a "le" szálra szintén ráköti a bejövő fázist, de egy pillanatkapcsolón keresztül
- értelem szerűen ez a pillanatkapcsoló kerül a dobozba, a régi kétpólusú redőnykapcsoló helyére
- a "le" szál (azaz a pillanatkapcsoló "kimenete") bekötésre kerül a Shelly SW csatijáraÉs ennyi, a Shelly 2.5 klasszikus tokba beszerelt módon vezérli a motort, annyi extrával, hogy lett hozzá így egy fali kapcsoló is.
A fali kapcsoló természetesen buta, hiszen csak egy állapotot tud, de ezt meg lehet oldani szotfverből a Shellyn (ha mozgás közben megnyomod, megáll, ha újra megnyomod elindul másik irányba, stb...).
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg csak távirányítóval működő redőnyt lehet-e upgradelni, hogy és/vagy wi-fi-n keresztül telefonnal is lehessen irányítani?
Ha igen, milyen eszközt kellene beszerelni?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Talaltam egy ilyen leirast Shelly 2.5 redonyvezerleshez, oda ahol nincs nulla a kapcsolonal. Sajnos a "smart setup" reszt nem tudom ertelmezni... Valaki segitene, hogy akkor hogyan van ez itt?
Original setup
Wall switch
3 wires and a switch: incoming L and a 2 way switch that directs this L into 2 cables (let’s call them Lup and Ldn) which go to the shutter housing. So depending on which direction you activate with the switch, L gets connected to Lup or Ldn and goes to the shutter’s input. Note that the wall switch has no N!Shutter housing
Incoming N cable and the Lup and Ldn live wires which are coming from the wall switch. And - of course - the shutter motor with inputs for (N, Lup, Ldn).“Smart” setup
Wall switch
The incoming L cable is now connected directly to Lup and besides goes into a momentary switch that - when pressed - connects L to Ldn. In other words: Lup is an L from now on, and Ldn is activated momentary by the switch - when pressed.Shutter housing
Lup (which is a constant L from now on) is used to power a Shelly 2.5 in shutter mode. N (which was already in the housing) also powers the Shelly and the shutter’s N. Shelly’s 2 outputs go to the shutter’s Lup and Ldn. Ldn (which now acts as a momentary L) is connected to the Shelly’s SW inputs.And that’s it. When you press the wall button it connects L to Ldn, which gives a signal to Shelly’s SW inputs. Every press moves Shelly to the next stage in an up/stop/down/stop rotation. No rewiring and works fine.
-
vampire17
addikt
válasz radio11 #27313 üzenetére
Jaaa ez az integracio?
https://github.com/AlexxIT/XiaomiGateway3
Ezt mar buktam sztm, mert ujabb FW van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
radio11
tag
válasz vampire17 #27309 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint helyi. Nekem szenzor eszközök vannak rajta és működnek HA és Mi home alatt is szinultán.
Ráadásul az integráció tartalmaz egy kapcsolót, ami letiltja a gateway firmware frissítést, így nem ér meglepetés, hogy firmware változás után nem megy. -
gya/352
tag
válasz Andras6800 #27310 üzenetére
Igen. A kapcsolóhoz szerintem tehetsz I3-at (talán az olcsóbb egy kicsit, nem tudom) a Shelly1 helyett.
-
amargo
addikt
válasz amargo #26930 üzenetére
Mivel semmi kézzel foghatót nem találtam ezért készítettem egy docker image-et, ami mqtt-n küldözgeti az adatokat. Most még csak a zpool list-et kezeli le, de már ez is sok információt tud megadni, később talán a snapshot history-kat is átadom.
-
zsamiatt
őstag
használja valaki HA-ban a mini climate cardot? Olyan rejtély van milyet még nem láttam. Van egy button amit feltettem és sehogy se tudom újra eltüntetni. Már a kiegészítőt is leszedtem meg vissza, de nagyon ragaszkodós típus
-
gya/352
tag
Kis segitség kellene ha tud valaki Tasmota/Domoticz témakörben. ESP-s cucc tasmotával meg BME 280 szenzorral. Működik rendben, beállítottam a tengerszint feletti magasságot is hogy helyesen mérje a légnyomást, de ettől az lett, hogy a Tasmotában megjelent külön a lokális meg a tengerszintre számított légnyomásérték is. Át is adja a Mosquittonak mind a két értéket, de a Domoticz csak a lokális értéket mutatja, úgy tűnik, mint ha nem venné át a tengerszintre számított értéket. Meg lehet oldani hogy ezt a másik értéket jelenítse meg a Domo?
-
vampire17
addikt
Hat nagyot csalodtam a Xiaomi cuccokban....
Haverral vettunk egy Xiaomi 3-as gatewayt (BT+Zigbee) egy Xiaomi okosrelet + egy Yeelight mennyezeti lampat. Az volt a terv, hogy a mennyezeti lampa fix fazisra lesz kotve, a relet pedig beteszem a kapcsolo moge, az S1 portjara pedig rakotom a kapcsolot. A lampat pedig a Xiaomi automatizacioja fogja kapcsolni.
Minden ossze is allt szepen, folvettem a gatewayt, a lampat es a relet is a mi home appba, hoznam letre az automatizaciot, erre azt latom, h a rele nem lehet trigger..... Mondom mi van??? Komolyan egy KAPCSOLO nem lehet trigger???
Nem tudom, hogy en neztem-e el valamit, vagy ez most tenyleg ilyen, de ezen egy dolog miatt nem akartam HA-t tenni, de most kenytelen leszek...
A masik dolog, amit kerdezni akarok, hogy a V3 as legujabb xiaomi gateway-t ha Homekit eszkozkent csatlakoztatom HA-hoz akkor minden hozza kapcsolodo Zigbee eszkozt latni fog? Mert pl most kinai szerveren vagyok, mert a Xiomi okosrelet ugy nez ki csak ott ismeri...
A homekit integracio (mivel local) eleg lenne, ezert nem akarnek meg egy zigbee sticket is vetetni haverral.... csak felek, hogy azzal meg majd nem latja a kinai cuccokat....
-
gya/352
tag
válasz Andras6800 #27301 üzenetére
Ket Shelly rele vagy egy Shelly i3+egy Shelly rele tudja egymast kapcsolni http api hivasokkal kozvetlenul wifin keresztul mindnfele okosotthon kozpont meg hokuszpokusz nelkul.
-
Andras6800
senior tag
válasz huliganboy #27299 üzenetére
Eleve 2 kapcsoló van (106; alternatív) illetve ezek olyan helyen ahol több másik is van, így kilógna, nem szeretném lecserélni.
Van 0 és föld is, így a sonoff mini ónak tűnik.A led bekötésnél fix 230V van. A kapcsolótól nem tudok kapcsolt szálat odahúzni.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest