- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
27300 - 27201
68465 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koala69
tag
ha nem gondolkodsz okos otthon rendszerben, es a telefonrol vezerles sem cel, ha jol olvastam amit irtal, akkor en csak annyit csinalnek, hogy vennek egy 220-as relet, es mondjuk egy ilyet.
A relet a csillarban az izzoval parhuzamosan kotnem.A zaro kontaktjat pedig parhuzamositanam a tavkapcsolo egyik kapcsolojaval - igen ehhez szet kell szedni, es forrasztani. a dugajjba meg mehet a vilagitas csatlakozoja.tudom, ez nem igazan okos otthon megoldas, de nalam mukodott mar ilyen evekig gond nelkul.
-
huliganboy
addikt
DE az eredeti kapcsoló lecserélése nem megoldható?
Sonoff kapolóra ha cserélsz akkor az akár ewlink apból is tudja mondjuk a ledre kötött relét kapcsolni a csillár egyidőben...ha meg van okos otthon szervered még egyszerübb....Ha az eredeti kapcsolót akarod megtartani, akkor sonoff mini (ha van null vezetéked ott), + relé a ledre amit ugyan úgy ewlink vagyoksothonnal összekapcsolsz...
Bár nem értem a "kábelt nem tudok odahúzni" részt... Hova nem tudsz? A ledhez? Mert pont arra van az RF relé vagy Zigbee relé vagy hasonlók.. ha ez így jó adunk linket is!
-
Andras6800
senior tag
Szia, sajnos nem ennyire egyszerű a vágyálom.
Ezért is írtam ide.Lényegében arra lenne szükség, hogy plusz kapcsol lénkül amikor felkapcsolom a bekötött csillárt, a süllyesztett led is bekapcsoljon.
Mivel kábelt nem tudok odahúzni, valamilyen rádiós megoldást gondolnék célszerűnek, melynél az egyik fél egy relé, a másik pedig a kapcsolódobozba süllyeszthető jeladó. Amikor jeladónál kapcsolom a villanykapcsolót, kattan a relé. Nem tudom létezik-e ilyen. -
ojb
tag
-
JoceeHunt
őstag
Elvileg magát az eszközt is (impulzust adó) vinném vele, a reed jeladó abba van beledugva, ezért kell annak is mennie. Az eszközt jelenleg ha jól rémlik a Hörmann panel 12V-os impulzus részén használom. Elég lehet a 0,5mm2-es kábel az impulzusos jeladónak is? Mert akkor abból vennék egy 5 ereset.
-
ojb
tag
Jól értelmezem a kérdésből, hogy csak a vissz irányt (reed) szeretnéd megtoldani?
A kapu nyitás - csukás impulzust nem kell kivinni?
Mindkét esetben tökéletesen használható ekkora hossz esetében a 0.5mm2 -es kábel.
Inkább arra illik figyelni, hogy pl 230V-al egy csőben vezetve lehetőleg jobb minőségű és árnyékolt legyen az a kábel.
Valami hasonló: [link] -
JoceeHunt
őstag
-
koala69
tag
na akkor mar megvalaszoltak :-)
-
JoceeHunt
őstag
Szerinted a toldással nem lenne probléma? Wago csatlakozóval toldanám egy általatok javasolt keresztmetszetű kábelre, nem tudom 0,75 vagy vékonyabb?
Nálad hogy van megoldva?
HA már a jeladót beviszem akkor vinnem kell hozzá az eszközt is meg amúgy is a wifi miatt.#27286bisti79
Sajnos én is csak ennyit tudok, ezért linkeltem hátha valaki mókolt ilyennel
. -
Degeczi
nagyúr
-
bisti79
tag
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Egy kis elektronikai segítségre lenne szükségem.
Udvari munka miatt leraktam egy 40mm-es lépésálló csövet melybe húznám be a kapuhoz menő új kábeleket.
A kapumnál van egy ilyen szenzoros (ebay link) ewelink nyitó eszköz.
A szenzor 5méteres kábellel rendelkezik, viszont ezt is szeretném inkább a pincébe elhelyezni, mivel az eszköz nagyon sokszor wifi jel hiányában nem csatlakozik. Eléggé kiesik a kapu az utolsó antennától.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az eszköz kábele és a nyitás/zárás érzékelő szensor kábelje toldható?
Kb 25 méter lenne az összhossz. Mivel gondolom kisfeszültségek mozognak benne így félek hogy a toldással ezen a távon nem fog működni. Hozzáértőbb lenne valaki aki tudna segíteni?
Ha toldható akkor milyen keresztmetszetű kábellel vajon?
-
huliganboy
addikt
Sonoff RF relé+ Sonoff RF kapcsolók?
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok,
erre tud valaki bontás nélküli megoldást?
Köszi!
-
zsamiatt
őstag
Aki hasznalja a HA telegram uzenet bekuldo reszet, megtenne hogy megnezi hogy megy a legujabb HA vezioban? Egy ideje nem hasznaltam de most szembesultem hogy ami korabban ment most nwm megy nalam.
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
A párom vásárolt egy remek led mennyezeti lámpát, de sajnos rf-távvezérlő/szabályozó van hozzá.
Milyen eszközökkel lehetne be integrálni HA alá?
Köszönöm -
amargo
addikt
Néztem és a scene is megy elvileg HA nélkül is, csak kicsit barkácsolni kell hozzá, de ebbe energiát most tuti nem rakok..
Once bound to a group/bulb you will notice that the toggle and brightness buttons will work, but scenes/color temperature most likely won’t work. This appears to be a missing piece of functionality (discussion), but via a workaround this can be managed;
Create a group with ID 65289 (name it ie. Trafri_scenes) and add the device(s) you control with the remote.
Add/store scenes for the created group
Once you click left/right on the remote, the scenes will be called sequentially (should there be a device off sync in scenes, hold the toggle button for 3 sec.). -
tlala
addikt
+1 érv a zigbee mellett: a HA-n belőtt zigbee mqtt szerver (broker) tökéletesen lekezeli a zigbee eszközöket akkor is, ha nincs internet (mindenféle binding nélkül).
Nálam fél éve nonstop megy egy tizenezer forintos kis passzív HP-n Debian alatt a HA Supervised, még sohasem állt le, ellenben internet szünet ill. wifi probléma az volt. -
LouiS22
veterán
Tudom
Csak egyértelműsíteni akartam a kollégáknak.IKEA amúgy tényleg jó (ár-értékben főleg), egyedül azt sajnálom, hogy a teljes tradfri termékskála nem érhető el itthon (pl pont a Degeczi által hiányolt lámpatestekből van olyan, ami külföldön kapható, itthon viszont nem része a kínálatnak).
-
vampire17
addikt
-
szat8
tag
Ezt a bindingot a Conbee is támogatja. Már úgy értem, hogy amelyik eszközök képesek erre, azok között a Conbee deCONZ szoftverén keresztül is be lehet állítani a bindingot.
Utána ki is húzhatom a sticket, megy tovább a kapcsolgatás ahogy kell. Az IKEA 5 gombos cuccával jól megy, de alátámasztva @LouiS22 hozzászólását, a Xiaomi minikapcsolókat nem lehet így összekötni az izzókkal. -
amargo
addikt
-
LouiS22
veterán
-
Lanash
senior tag
-
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
-
vampire17
addikt
Ha megy a binding a ket eszkoz kozott akkor nem. Nalam Philips HUE RGB izzo van bindelve egy IKEA 5 gombos taviranyitoval es siman megy HA nelkul is (ha viszont van HA akkor azt hasznalja)
https://www.zigbee2mqtt.io/information/binding.html
Annyi, hogy nalam pl vannak olyan funkciok amik nem mennek csak bindelessel (pl a szin valasztas) csak a be/ki kapcs, meg a fenyero. De HA kieseshez kb a be ki kapcs is pont eleg

-
Lanash
senior tag
-
amargo
addikt
-
Lanash
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Ha ráguglizol, rengeteg találat van a "ikea zigbee button battery drain"-re. Függ a ZB koordinátortól is, pl. asszem a Sonoff ZB Bridge esetén van a legtöbb ilyen panasz. Mondjuk nekem CC2652RB-vel is az elfogadhatónál gyorsabban merülőnek tűnnek, bár tényleg nem megbízható ezek elemvisszajelzése sem, de volt már valóban csontra lemerült Ikeás nyomógombom, noha csak tavasz óta volt használatban új elemmel.
Vmit furán, nem teljesen kompatibilis módon végezhetnek, mert gondolom a saját, Ikeás eszközeikkel párosítva valszeg nincs ilyen gond. -
LouiS22
veterán
Ennél lényegesen egyszerűbb és időtállóbb a Philips megoldása.[link] Persze jóval drágább is.
De egyébként én csináltam olyan megoldást, hogy az IKEA kerek távirányítót a tartójával együtt raktam be a kapcsolókeretbe (nyomtattam egy áthidaló elemet, a kapcsoló fedlapot levettem, mögötte on állásban a kapcsoló. Előnye, hogy bármilyen problémánál a keretből kivehető a távirányító és hozzáférsz berhelés nélkül a kapcsolóhoz).
-
LouiS22
veterán
-
vampire17
addikt
-
Lanash
senior tag
-
vampire17
addikt
Ilyet probalt mar valaki sima villanykapcsolo moge bekotni?
https://thinkl33t.co.uk/zigbee-button/
a kerdes az, hogy sima kapcsolo (tehat nem csengokapcsolo) mogott vajon hogyan mukodne?
Ha jol be lehet allitani, lenyegeben barmilyen kapcsolot lehetne igy okositani pl Zigbee okosizzoval.
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
A "főként" szerintem jelzi, h tudom, létezik ilyen, de még nem abban a kategóriában, ami a többségünknek megérné.
És itt nem csak a legolcsóbb noname-ekre gondolok, hanem pl. a népszerű Yeelight is klassz lámpatesteket gyárt - de egyelőre csak wifi/BT kapcsolattal, legalábbis azokból még nem láttam Zigbee-set.
De mivel minden más területen nagyon beindultak a Zigbee-s cuccok (abszolút versenyképes áron az ESP alapúakkal) remélhetőleg rövidesen itt is, mert a lámpatest amúgyis praktikus ZB router lehetne annak a szobának, ahol van. -
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
sziasztok, HA alatt másnak is megállt működni a telegramos üzenet vezérlés? telegram_callback
feature. Hiába küldök üzenetet most nem reagál rá. Hiba nincs. Pár hónapja még ezzel teszteltem és ment. -
Degeczi
nagyúr
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
Sziasztok,
jött 2 db SONOFF SNZB-03 Zigbee Motion Sensor, az egyiket tökéletesen felismerte a z2m a másiknál folyamatosan unsupported-ed kapok, elemcsere volt. Elvittem olyan helyre ahol nincs sok eszköz, hátha az zavar.
Párosításnál villog, látszólag elindul a folyamat, aztán mindig ez a vége.Mit nézzek még?
-
zsamiatt
őstag
ooo dispute egy csodás találmány. Rendeltem 2 kapcsolót 77 euró értékben spanyol raktárból. Csávokám közölte nem tudja küldeni csak Kínából mert az itteni beszállító állítólag nem tud (hozzá teszem azóta is hirdetik) Mondtam neki, hogy nem kérem (levelezés mind meg van erről). Azt mondta oké dispute és vissza adják a pénzt. Közben ő meg feladott valamit valahova mert tracking szám is lett és valahova ki is vitték. Ali lezárta, hogy szerintük minden oké és megkaptam. Posta még csak nem is hallott erről a sorozatszámról.
Most megy a vita az alival még más fórumokon.... Ennyit az EU raktár meg megbízható kereskedőkről meg a disputeről. -
Degeczi
nagyúr
Így van, pár évvel ezelőtthöz képest óriási a választék Zigbee-s eszközökben minden területen: az érzékelőkön túl okoskonnektorok, fali villanykapcsolók, relék (akár redőnyvezérlő is), termosztátok, izzók, ledszalagok.
Ami még jó lenne, az a komplett lámpatest, azok még mindig főként wifisek, pedig praktikus lenne ott is a Zigbee. -
tlala
addikt
-
radio11
tag
-
LouiS22
veterán
-
vampire17
addikt
-
LouiS22
veterán
Ha a szállítási módnál ott van, hogy 7 napos, abból bizton tudhatod, hogy valóban EU lesz. De igen, vannak trükközések, erre meg ott a dispute.
Júliustól meg elballaghatsz a helyi szaküzletbe és matekozod, hogy megéri-e csájnából az áfa és vámmal együtt. Nagyon sok cuccnál már most is marginális a különbség (persze az apróságoknál még mindig Kína felé billen a mérleg nyelve).
-
Degeczi
nagyúr
Igen, csak azok nem ritkán kamu raktárak, rengeteg termék alatt találsz olyan felhasználói panaszt, h ennek ellenére Kínából jött a csomag (még ezen a fórumon is írt ilyenről vki nemrég)
Eddig ennek csak +idő vonzata volt (ill. anyagilag csak annyi, h fölöslegesen fizettél vmivel többet az "EU-s" szállításért), de ha júliustól megáfázzák és kezelési költséget tesznek rá (ráadásul persze nem a kedvezőbb IOSS-t, hiszen az ilyen eladó nem fog áfát fizetni, ha EU-t hazudott be), az már csúnyán zsebbenyúlós lesz, amit aligha lehet majd leverni az eladón.
Másrészt meg sokminden sajnos eleve nincs EU-s raktárakban, csak a népszerűbb cuccok, hiszen azokat éri meg rendelés nélkül is fölhalmozni itt. -
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Ez innentől már egyértelműen +áfa és kezelési ktsg, igen.
A kérdés csak az,rögtön júliustól lesz-e mód közvetlenül az Alin megfizetni az áfát, azaz be lesznek-e integrálva az ehhez tartozó "IOSS" rendszerbe, mert akkor csak fixen 400 Ft lenne a vámkezelési díj (ami viszont a pár dolláros cuccokat még mindig túlzottan megdrágítja, azokat csak többesével lesz érdemes venni majd) -
LouiS22
veterán
-
ojb
tag
"Ezeken nem kell programozni semmit igaz? Csak bekötöm és működik is?"
Megfelelően össze kell drótozni a paneleket.
Be kell állítani a kívánt üzemmódját az RF433 relé modulnak,
majd meg kell tanítani , hogy felismerje a távirányítót.
Az időzítő panelen szintén be kell állítani a szükséges késleltetést egy potméterrel.
A beállításhoz, tanításhoz semmiféle "külső" eszköz nem kell.
A drótozáshoz és a potméter tekergetéséhez nem árt egy csavarhúzó...
Bocs...
-
vampire17
addikt
Ami szamomra meg mindig nem vilagos, hogy mi a helyzet az Alli kamu "EU lerakat" shopjaival?
Ilyenre gondolok: [link]
Ahol a "CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING" van, az kb azt jelenti, hogy elkuldik repulovel Kinabol a cuccot (lasd az alabbi cikket: [link] ) az adott EU orszagba, majd onnan feladjak vagy futarnak (nekem mar jott DHL, DPD, etc... vel) vagy siman postan.
Eddig nekem ilyen szallitassal soha nem kellett fizetnem semmit, akkor sem ha futar hozta (pedig ok azert szigorubbak mint a posta) viszont azt nem tudom, ezekkel mi lesz Julius 1 utan...
-
Degeczi
nagyúr
Egyáltalán nem túlzás. Csak hirtelen rákeresve pl. egy Sonoff Basic R3 1500 Ft + 200 szállítás az Aliról, itthon 4e körül van, +ezres fölötti szállítás...
A csomagra írt alacsony érték meg soha nem számított, rendelés-visszaigazolással és banki kivonattal kell bizonyítanod az összeget.
-
zsamiatt
őstag
-
Degeczi
nagyúr
-
Predator2
addikt
-
nemethsza
tag
-
amargo
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Használtan kb. annyi, mint egy Rpi config, cserébe sokkal megbízhatóbb (némelyik típus eleve full passzív) és a szoftver-ellátottság is jobb.
Bármelyik ilyen okosotthon topikon, FB csoportban a problémák jelentős része a RPi SD kártya elhasználódásból adódik (különösen, ha még szünetmentes sincs előtte) -
LouiS22
veterán
-
radio11
tag
-
radio11
tag
RPi3-am van, tehát csak USB2. Mondjuk az még sebességileg nem olyan nagy gond. Bootoláshoz gondolom csak kell egy SD kártya is, vagy nem? Kell egy SSD, kell egy USB kábel (vagy egy SSD HAT). Meg mókolni is kell a rendszerrel, hogy flottul működjön.
Egyébként arra gondoltam, hogy évente kicserélem a 2e Ft-os kártyát, a kiszolgált meg megy valami kevésbé érzékeny felhasználásra. -
Degeczi
nagyúr
-
LouiS22
veterán
-
radio11
tag
A google drive-os snapshot mentés az óriási királyság, én annyival fejeltem meg, hogy mindig van egy tartalék előinstallált SD kártyám amire csak a snapshotot kell ráhúzni ha baj van (Sandisk Ultra 16GB 2e ft körül szokott lenni darabja az Alzán, a kamerák miatt mindig szokott lenni néhány darab vadonat új a fiókban.)
Azon is gondolkodtam már ( a család kevésbé informatikai tagjaira gondolva) hogy a "preinstallált" rendszerre tenni kéne valami egyszer lefutó szkriptet ami az utolsó snapshotot fel is tenné automatikusan. Na az már fullos lenne, egy lehalás esetén az asszony "távvezérléssel" kicserélné a kártyát és már menne is a HA mintha mise történt volna. -
Degeczi
nagyúr
Először is szünetmentes tápot szerezz be, alapvetően fontos! Még nagy, drága sem kell, hiszen minimális a gép fogyasztása, akár Raspberry-ről van szó, akár vmi kis x86-ról.
A HA egyik hasznos jellemzője, h minden config szöveges file-okban van, a DB csak history, nem kár érte (egyébként is csak max pár hónapot célszerű meghagyni benne, és külön, pl. InfluxDB-be tenni a hosszútávú adatokat)
Új telepítés a célszerű, és átmásolni amit tudsz.
A rendszer a gépedtől függ, hiszen x86 esetén pl. Debian, és az alatt akár Supervised is lehet. -
LouiS22
veterán
Home Assistant Operating System, ez a deluxe, Supervised verzió. Ha nem akarsz/szeretnél dockerekkel buzerálódni, csak használni, akkor ő a te választásod. "Hátránya", hogy más azon a pi-n már nem fog futni, de ez talán nem is baj, kisebb a hibalehetőség.
Szűz install az új SDD-re, historikus adatokat már buktad (ők is benne voltak az adatbázisban ugye), de ez legyen a lecke, hogy legalább naponta snapshotolj. Van rá egy fasza Google Drive-ba archiváló Addon, azt mindenképp tedd fel és konfigold (ő az: https://github.com/sabeechen/hassio-google-drive-backup) Nagyon jól paraméterezhető, arra pedig tökéletes, hogy zéró beavatkozással, mondjuk éjjel 2kor felküldjön a felhőbe egy teljes snapshotot, amit aztán x nap múlva töröl is magától. Nekem bevált és húzott is már ki a csávából

-
Rolly
veterán
sziasztok egy áramszünet tönkre vágra az SSDt amin a home assistant volt elindul de hibákat dobál folyamatosan a HA felület se érhető el (csak ritkán) bár az automatizálások futnak.
hogy a legegyszerűbb új hddre költöztetni?
- mentést sikerült kinyerni kivéve a homassistant_v2.db fájlról (ami pont a DB
)
- config yaml fájlok szerencsére megvannakmerre induljak?
1) klónozzam a ssdt új ssdre és reméljem, hogy utána sikerül életet lehelni bele?
2) vagy új telepítés és próbáljam a régi yaml fájlokkal újrahúzni a home assistantot?
+ extra kérdés melyik a legjobb dist most home assistantból amivel érdemes foglalkozni? Régen a hassio volt talán... -
LouiS22
veterán
-
radio11
tag
"Attól miért lesz jobb, ha leírom, hogy NEKEM bevált? Számít?"
Igen
számít, ezzel ráerősítettél, hogy próbáljam ki a másikat (és mivel Neked bevált valószínűleg működik is). Én még kezdő user vagyok ezen a vonalon és még nincsenek kialakult felhasználói szokásaim, ezért a nálam tapasztaltabbak ismereteiből (is) próbálok fejlődni. -
LouiS22
veterán
Attól miért lesz jobb, ha leírom, hogy NEKEM bevált? Számít? Szerintem nem. Nincs két egyforma user és két egyforma felhasználási szokás. Mivel nyílt forrású fejlesztésekről van szó, amit tud az egyik előbb, azt utána a másik is fogja majd tudni és viszont. Ez a szép az open source-ban.
-
radio11
tag
-
LouiS22
veterán
-
amargo
addikt
-
amaximus
csendes tag
-
amaximus
csendes tag
-
nemethsza
tag
-
ojb
tag
-
amaximus
csendes tag
Köszi még egyszer, így már sokkal jobb.
Még mindig az van, hogy bármilyen műveletre (élesítés, kikapcsolás) egy on-off ciklust végez - mintha push button lenne - pedig SwitchMode 0, 1 és 2-vel is próbáltam (a LedPower-t lekapcsoltam, a relét leválasztottam a switchről)
Lehet, hogy a riasztó oldalán van valami a PGM-mel (azt láttam, hogy valami még a PGM-re van kötve)?Egyelőre meg tudom kerülni a problémát számlálva a le-fel ciklusokat és annak modulo 2-jét véve, bár jobb és könnyebb lenne ha a riasztó tényleges állapotát mutatná.
-
radio11
tag
Sziasztok
Megjött tegnap az olcó zigbee usb stick (Sonoff) ment fel a RPi-re, kapott egy ZHA-t meg felpároztattam rá a korábban megjött Moes HY368 termoszelepet.
Működik szó se róla, de a külföldi leírások szerint ha dobom a ZHA-t és Zigbee2MQTT-re cserélek akkor több funkciót érnék el. Esetleg valakinek tapasztalata van erről?Másik kérdés: a "parancsnoki bunkerben" (szuterén, vastag vasbeton födémmel) muszáj leszek valami segítséget adni a majdani radiátorszelepeknek. Konkrétan az a baj, hogy a szerver USB stickjéről (fent említett Sonoff) nem biztos, hogy lemegy a zigbee jel. Ezen hogy lehet segíteni?
-
fo_di
őstag
konnektorba dugható random illatosító egy okoskonnektorral egyszerűbbnek és főleg olcsóbbnak tűnik
-
Tamasihelga
újonc
Sziasztok! Találtam egy okos illatosítót, ami össze köthető az okos otthonnal. Pl.hogy mikor csengetnek, akkor automatikusan bekapcsoljon az illatosító. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel, hogy minden flottul és egyszerűen működik rajta: Moodo
vagy ha tudtok hasonlót, ami jól működik és megírjátok nekem azt is megköszönöm. Elég drágának tűnik, nem akarok kísérletezni vele, viszont ha tényleg úgy működik ahogy írják akkor ez egy nagyon jó kis otthoni illatosító készülék. -
Degeczi
nagyúr
-
szuszinho
őstag
-
nemethsza
tag
-
szuszinho
őstag
-
Degeczi
nagyúr
-
szat8
tag
Köszi, pont olyan "habosított" verziót keresek. Ezek szerint a barkácsáruházakban is szokott lenni, majd szétnézek valamelyikben.
@amargo: jó a kétoldalas, de abból a közeli kisboltokban inkább csak a vékony gyenge celluxossal szoktam találkozni. Ezért voltam kíváncsi, más mit és hol szokott ehhez beszerezni.
-
LouiS22
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
27300 - 27201
68465 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Mobile
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezért is írtam ide.

Csak egyértelműsíteni akartam a kollégáknak.
az durva.... nekem van ilyen Ikeas kapcsolom, egy nap 2-3x kapcsoljuk vele a lampat, de mar vagy egy eve megy.. lehet az a gond, hogy a folyamatos nyomas allando jelet kuld es az szivja le? Ilyen nyomokapcsoloval lehet akkor csak normalisan uzemeltetni , gondolom:
Most megy a vita az alival még más fórumokon.... Ennyit az EU raktár meg megbízható kereskedőkről meg a disputeről.
számít, ezzel ráerősítettél, hogy próbáljam ki a másikat (és mivel Neked bevált valószínűleg működik is). Én még kezdő user vagyok ezen a vonalon és még nincsenek kialakult felhasználói szokásaim, ezért a nálam tapasztaltabbak ismereteiből (is) próbálok fejlődni.