Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suineg
senior tag
Sziasztok! IFTTT ben szeretnék felvenni smart life (Tuya) alá hangparancsokat amelyeket a HA-ban szeretnék alkalmazni. Egyet-egyet tudok is a "Create your scene on command" illetve a "Google Assistant activate tuya scene" appletekkel. Ezekhez hogyan tudnék nem csak egy hangparancsot hozzárendelni? Vagy másik appletet kell használnom esetleg?
-
Suineg
senior tag
Olyat szeretnék kérdezni amin lehet nevetni fogtok
(Nem értek hozzá - még) Egyik: Egy falra felrakott tableten gondolkodom amin HA futna meg mondjuk Kiosk browser. Egy ilyen kezelő egységhez kell pluszban még egy Raspberry vagy hasonló eszköz ami az okosotthon lelke lenne, vagy elmegy az egész magán a tableten?
Másik: Egy Home assistant ha fut valamin, be tud kapcsolni egy tv-t, egy tv boxot és a box bootolása után el tud indítani egy filmet? Vagy ebben a folyamatban meddig tud elmenni? -
Suineg
senior tag
-
Suineg
senior tag
válasz jézusom #28008 üzenetére
Jézusom! Lesz itt mit meditálnom!
A HA hardver az a gyári Blue cucc volt? Vagy valami más odroid-n2 vagy más...?
A következő kérdésem az lett volna, hogy a gyári blue dobozos vagy másik hardverre (pi4, odroid) rátehető-e a HA program mellé egy plex szerver esetleg?
Régi LG-t smart távval tudnál kapcsolni, gondolom. Kamerák is HA-n keresztül müködnek?Tableten a falon vezérelni szeretném - úgy mint mobilon teszem, csak kissé komolyabb megjelenítéssel (képernyővédő, fényképek lejátszása, időjárás, pontos idő lejátszása.) A google asszisztens is azon venné a hangparancsot mondjuk. Ilyesmik az álmaim[ Szerkesztve ]
-
-
Suineg
senior tag
válasz vampire17 #28062 üzenetére
Akkor a HA Supervised OS melett mindjárt megvan aKiosk kijelzője is?
Az OS miatt tud menni 24/7 -ben is? Az se gond neki, hogy Wifiről megy az egész folyamatosan? Képernyő védőt lehetvezérelni a Tablet kamerájával? Láttam olyat, hogy amikor elé állt az ember akkor éledt fel a kijelz, vagy hasonló dolog.. -
Suineg
senior tag
Olvastam ezt. Létezne, hogy androidra is rá lehetne tenni a Home asistant OS-t és a többi supervised, Kiosk megjelenítőt meg mindent. Meglenne a szerver meg a falipanel egy androidos táblagépen és nem kellene hozzá windows-os tablet?
-
Suineg
senior tag
Szasztok,
Szeretnék megismerkedni a HA vezérléssel. (Jelenleg Tuya app által kezelt néhány eszközöm van). Tudnátok-e adni olyan linkeket ahol elkezdhetném a HA telepítését elöször egy laptopon belüli virtuális gépre, ismerkedés miatt. Késöbb vennék egy Pi4-et és azon szeretném müködtetni, majd egy falra szerelt táblagépet is hozzátennék. Pi4-re is dobhatnátok linkeket, összeszedetten én is könyebben el tudnék indulni ezen varázslatos világ felé
Ezen kívül szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e egy 4G-t is kezelő tabletet integrálni úgy, hogy telefonhívást intézzen a mobilomra, ha pl pir vagy más érzékelő riasztást jelezne a központ pi4 felé. Magyarul a fali okosotthon vezérlős táblagéppel szeretném kiváltani a kínai riasztós központot. Müködne? -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Keresek (olcsó) de megbízható redőnymotort a meglévő műanyag redőnyöket szeretném átalakítani elektromossá. Elvileg nagyon sok tapasztalatot olvastam, hogy azért nem mindig akadnak meg ezek a redőnyök. Nekem jelenleg a kézi fel/le húzogatásnál nincs velük semmi akadás.
Ezenkívül szeretnék rendelni Aliról megbízható hőmérséklet/páratartalom mérőket, vagy 5 darabot bentre, meg két darab kellene kintre is, persze ide vízhatlan és fagytűrő kellene. Zigbee megfelelne, de be tudjak lőni hozzájuk esetleg ventilátor kapcsolót a fürdőszobába, az jó lenne. Ki mit ajánl, ki mit használ megbízhatóan? -
Suineg
senior tag
válasz tsilver #28797 üzenetére
Köszi. Az aqara (ami ugye xiaomi) -hoz mindenképpen aqara zigbee hub kell? Vagy máshoz is integrálható pl. HA alá? Shelly Plus 1-et szeretnék egy ventillátor kapcsoló mögé tenni, s ehhez keresek értéket adó páratartalom/hőmérséklet szenzort, amikor is ha eléri a beállított értéket lekapcsol a ventillátor.
-
Suineg
senior tag
válasz #42431471 #28905 üzenetére
Köszi, például ilyet? Mert akkor vennék ilyet kintre meg már van egy ilyen bentre
-
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Shelly 1-et ha aternatív kapcsolóhoz kötöm be akkor nem elég az egyik kapcsolóhoz hozzákötni? Hiszen arról tudom le és fel kapcsolni fizikálisan is, meg Wi-Fin is, így gondolom nem kell a másik kapcsoló vezetéke is. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Szeretnék egy kamerát ami arc/ember felismerős kamera, esetleg a kínai usafeqlo nvr board arcfelismerőjével együtt tudna dolgozni. Okosotthonba szeretném integrálni, a lényeg, hogy 3 betáplált családtagot felismerjen, illetve az idegent aki bejön az ajtón, azt idegennek ismerje fel, ennek függvényében tudja majd köszöntetni a házba lépő vendéget. Kérdés, ez hogyan valósítható meg? Programokról már halottam, de elég nagy a hardverigény talán...
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Ez a kamera meg tudná azt tenni, hogy HA alatt egy mozgásérzékelő jelzésére egy előre beállított irányba fordul? Onvif vagy más módon? A kamera appja (ICSse) kezelni tud max. 3 előre beállított pozicióra történő fordulást, majd visszatérést a kiinduló állásba. -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Xbox onex- et lehetne-e kapcsolni smart remote-val? Illetve ha valaki tudná, megmondhatná a standby bekapcsolt (értsd amikor például google vagy alexa hangutasítással be tudom kapcsolni) áramfogyasztását. Azt mondjuk érzem, hogy kissé meleg a gép illetve van valami minimális venti hangja. Szóval vagy így (smart infra remote) vagy úgy szeretném legalább a bekapcsolást vezérelni. Esetleg HA alá fel lehet másképp instalálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest