Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szat8
tag
válasz
zsamiatt #18199 üzenetére
Már egy ideje én is nézegettem, melyiket lehet használni csengőnek, előképes kamerának, és kaputelefonnak is, meg persze legyen időjárás álló... Szóval mindent is tudjon, persze helyi hálón HA-ba integrálva. De mindnek van valami gyíkja, aminek meg nincs, az más árkategóriába tartozik, mint amennyit nekem megér.
Látványosan bekamerázni nem szeretném a házat, ezért tetszene ez a kandikamera megoldás, amire mondhatom, hogy: dehát ez csak egy kaputelefon. -
válasz
LouiS22 #18189 üzenetére
Ennél a példánynál a teljes hátlap elforog, szóval lehet nyugodtan rögzíteni (sőt, ez a hivatalos módja is). Rögzítés után gyakorlatilag nem a hátlapot veszed le a gombról, hanem a gombot a hátlapról, egy erősebb csavaró mozdulattal.
IG55: Nálam amúgy van egy kültéren, de fedett helyen (terasz), 2 éve bírja jól. Kapura/kerítésre viszont nem tenném.
-
szat8
tag
A nagy kerek xiaomi mijia swichről olvastam külföldi fórumokon olyat, akinek több, mint egy éve bírja kültéren, de ahogy a kollégák írják, hivatalosan nem tudja. Bátorság kérdése
Azt is csinálhatod, hogy a gombot elrejted egy védett helyen, és ráforrasztasz egy külső esőálló nyomógombot. Nekem pl így van, írtam is róla itt a fórumon.
A shellynek jött ki wifis vízálló nyomógombja, az nagyobb hatótáv, vízálló, cserébe elég drága. -
szat8
tag
válasz
code1005 #18184 üzenetére
Ránézésre azt mondanám, középre kell kötni a fázist, és alulra/felülre jön a két kapcsoló szál (rózsaszín és narancs az ábrádon), de pl. egy multiméterrel könnyen ki tudod mérni, hogy milyen állapotban hol zár a kapcsoló.
Egy nagyon fontos dolog van a shelly szempontjából: soha ne kapjon egyszerre fázist mindkét SW kapcsoló bemenetre redőny módban! Csak momentarily jellegű, pillanatnyi áram kell neki a kapcsoláshoz, nem folyamatos áram, és mindig csak az egyik ágon! -
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #18182 üzenetére
log fájlokat nézd át, valamit csak ki kell írnia. Mondjuk szvsz ezért sem életképes alternatíva Synón futtatni a domoticzot, annyira nem erre van írva, hogy egy ilyen hibánál szívás kisakkozni, hogy mi a megoldás. B opció: írj annak a srácnak, aki összetákolta a synós verziót ,hogy melyik mappa a megoldás.
-
LouiS22
veterán
-
tatu611088
tag
Sziasztok! Elkezdtem ismerledni a nodered - nora-val. Igy kotom ossze a domoticz-et a google assistanttal. A http-s json kapcsolgatas megy, de egy kicsit komolyabban szeretnem (mqtt) csinalni. Valaki esetleg tudna nekem egy pastebin kodot kuldeni, amit fel tudnek hasznalni? Igazabol nekem az kene, h domoticzbol mqtt-n lekeri az aktualis allapotot, atadja a nora switchnek, a nora switch meg mqtt-n adja ki a parancsot a domoticznek, h kapcsoljon fel/le a lampa. Köszönöm!
-
zsamiatt
őstag
van aki synologyn hassználja a domoticzot? Szükségem lenne eg kis segitségre jogosultság, mappa írásban.
-
zambozoli
aktív tag
Sonoff Basic Sonoff RF R2 Power V1.0 új Tasmota v8.3.1 Fred FW-vel nem beszélget a I2C-s érzékelőkkel.
Visszarakva a 8.1-et teljesen jól működik minden! -
takacska
csendes tag
válasz
Zirowe #18175 üzenetére
Jó a forever is, lényeg hogy működjön. A késleltetés is kell mert fontos, hogy a domoticz csak azután induljon el amikor a mosquitto, meg a node már futnak. Ezért nem szerettem a systemctl-es indításokat.
A keveredést okozhatja, ha belenyúlnak távirányítóval. Pl, ha elindítom és beállítom a klímát domoticzból, és csak leállítom a távirányítóval, az nem csak egyszerűen kikapcsolja, hanem a távirányító utolsó beállításait is átviszi (az összeset) mielőtt kikapcsolná. Következő domoticzos indításkor azokkal a beállításokkal fog indulni ami a távirányítón volt eltárolva. Két lehetőséget látok, kerülni a távirányítót, vagy csinálni egy virtuális kapcsolót, ami egy blockly-s, vagy másmilyen scriptet indít, amiben meg kell adni a beállításokat (módot, hőfokot, legyezési irányt, ventilátor sebességet).
Ezt leszámítva hibátlanul működik a plugin. Nekem egy Gree Comfort X GWH12ACC van.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
takacska #18059 üzenetére
Végül az lett a megoldás, hogy rc.local-ba beletettem egy foreveres indítást, illetve a domoticznak egy késleltetett indítást, így minden reboot után megfelelően működik.
Viszont azt vettem észre, hogy egyrészt a hőmérséklet beállítás nem megy mindig megfelelően, másrészt a mode beállítás folyton változik: néhol a coolra fűtene, néhol pedig párásítana.
Mi lehet a baja.
A klíma egy Gree GWH12YC Amber. -
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok! Milyen megoldás lenne arra, hogy sonoff 433mhz bridgen lógó kütyüket integrálni lehessen valamilyen riasztóval is. Van a sonoffnak riasztója esetleg, vagy hogyan lehetne ezt összehozni. Az lenne a cél, hogy amellett, hogy sonoffos pir érzékelő kapcsolgat reflektorokat adott esetben riasszon is. Köszi.
-
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #18166 üzenetére
Szia! Nem szükséges, mert a lokális IP alapján (amit a klíma wifi egysége használ) kapcsolódik lokálisan az eszközhöz.
Itt a github repo, benne a leírás, hogy miként tudod elérni: https://github.com/awalsum/Qlima
Figyelj oda, előtte telepíteni kell mást is, és azzal kinyerni a szükséges tokent (ID-t).
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Adott egy tőlem távol lévő wifis-mobilnetes router. Ezt felügyelné egy sonoff konnektor, amire tasmota került. Ha elmegy a net kapcsolat, akkor 1 óra után reseteli a routert a konnektort. Ez rendben működik.
Áramszünet esetén a konnektoron a szabályok csak akkor indulnak el, ha a konnektornak sikerült kapcsolódnia a távoli mqtt brokerre. Ha áramszünet után fagyna be a router, akkor nem indul el a fenti védelmi funció.
Lehet ezen valahogy állítani? (Akár újrafordítással?)
Az lenne a jó, ha a RULE-ok indítás után mindenképp működésbe lépnének, ha van net, ha nincs. -
vampire17
addikt
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Tudnátok nekem olyan hőmérőt ajánlani, ami önállóan (WiFi-n) használható és nem kell mellé semmilyen gateway?
A hálószobába kellene a hőmérséklet és a páratartalom mérésére. Ja és fontos lenne, hogy telefonról bárhonnan el tudjam érni!
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vegul csak megvettem az RFXcom-ot
Sajnos az idojaras allomasom (WS2032) nem tamogatja... Szerintetek lehet valahogy kerni a tamogatasat? Problatam mar Folvenni a cucc fejlesztokevel a kapcsolatot, de semmi valasz (irtam a sales-es email-re a hiv. oldalon, meg privatban a Domoticz forumon is neki)
Allitolag segitokesz a ficko, de engem valahogy nem meltat valaszra
-
LouiS22
veterán
Midea klímát használóknak: elkészült Domoticz alá a plugin.
-
LógaGéza
veterán
válasz
code1005 #18159 üzenetére
Nem, a számlán van külön 3 érték (A1 normál, A1 kedvezményes és B Alap). Viszont most nézem, hogy rosszul is számoltam, ugyanis A2 értékeit írtam be, és A1 kellene. Viszont ha csak két mérő van (sima és vezérelt), akkor honnan tudja, az ELMŰ, hogy mennyit fogyasztottam normálban, és mennyit kedvezményesben
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, használ valaki doorbird kaputelefont?
-
code1005
senior tag
-
LógaGéza
veterán
válasz
code1005 #18149 üzenetére
Nos, úgy néz ki, hogy mér, váltja a tarifát, és az értékek is jónak tűnnek:
utility_meter:
napi_fogyasztas_klima:
source: sensor.nappali_klima_napi_fogyasztas
cycle: daily
tariffs:
- peak
- offpeak
havi_fogyasztas_klima:
source: sensor.nappali_klima_napi_fogyasztas
cycle: monthly
tariffs:
- peak
- offpeak
sensor:
- platform: template
sensors:
napi_fogyasztas_klima:
friendly_name: Klíma fogyasztás - napi
unit_of_measurement: Ft
value_template: "{{ ((states('sensor.napi_fogyasztas_klima_peak') | float * 42.47) + (states('sensor.napi_fogyasztas_klima_offpeak') | float * 32.18)) | round(0) }}"
havi_fogyasztas_klima:
friendly_name: Klíma fogyasztás - havi
unit_of_measurement: Ft
value_template: "{{ ((states('sensor.havi_fogyasztas_klima_peak') | float * 42.47) + (states('sensor.havi_fogyasztas_klima_offpeak') | float * 32.18)) | round(0) }}"
automation:
- alias: Utility meter next
trigger:
- platform: time
at: '07:00:00'
- platform: time
at: '23:00:00'
action:
- service: utility_meter.next_tariff
entity_id: utility_meter.napi_fogyasztas_klima
- service: utility_meter.next_tariff
entity_id: utility_meter.havi_fogyasztas_klimaTermészetesen nézd át, hogy az értékek megfelelőek-e a te szolgáltatódnak, én az ELMŰ oldaláról vettem a dolgokat - ettől függetlenül nem biztos, hogy jók is
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok, xiaomi fali kapcsolo nulla nelkuli kotesu villogtatja a mennyezeti lampat ha 2.4 ghz wifi halozaton nagyobb adatforgalom van. Tud erre valaki megoldast? A rele nem kapcsol at benne csak felvillanak a ledes spot egok egy pillanatra. Csak 2.4 ghz produkalja, tobb routerrel teszteltem. Eddig egyetlen megoldas a fix 7 es csatorna volt. Otlet?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Tado,,
szerintetek van értelme előfizetni az autoassist funkció miatt? V3+ szett most érkezett meg és perpill csak a klíma megy rajta de idáig nagyon szuper -
spider23
senior tag
válasz
code1005 #18140 üzenetére
Ez működik, és ugyan az mint a tied. Természetesen a topicot módosítani kell a tiedre, de a végének EnergyReset3 - nak kell lennie.
- id: '1593635118619'
alias: Xbox energia nullázás havonta
description: ''
trigger:
- at: 01:00
platform: time
condition:
- condition: template
value_template: '{{ now().day == 1 }}'
action:
- data:
payload: 0
topic: cmnd/blitzwolf_1/EnergyReset3
service: mqtt.publish -
spider23
senior tag
válasz
code1005 #18139 üzenetére
Az EnergyReset3 nullázza a totál fogyasztást. Van neked is olyan. Tasmota kód.
[link]EnergyReset<x>0..42500 (for 3, Total, upper limit is 4250000) in watt-hours (Wh)
x = 1..5
1 <value> = ((p)re)set values for Today
2 <value> = ((p)re)set values for Yesterday
3 <value> = ((p)re)set values for Total
4 <standard>{,<off-peak>} = ((p)re)set tariff period values for Totals
5 <standard>{,<off-peak>} = ((p)re)set tariff period values for Exported -
LógaGéza
veterán
-
code1005
senior tag
válasz
sugarforce #18146 üzenetére
Nekem ez nagyon nem akar működni, 0 az értéke. Nincs valakinek egy működő konfigja Utility Meter ügyben?
-
LógaGéza
veterán
válasz
code1005 #18140 üzenetére
Amúgy az Utility Meter integrációt erre találták ki, az nem lenne jó neked?
-
zsamiatt
őstag
sziasztok, használ valaki wifis hangszórót domoticzzal esemény bemondásra?
-
zsamiatt
őstag
Milyen videos kaputelefont, kapu nyitott tudnátok ajánlani ami domoticzba is beköthető? Cloud mentes megoldást keresnék.
-
tam@s
tag
Köszi mindenkinek a választ, nagyon sokat segítettetek!
Tudtok olyan CC2530 beszerzési forrást, ami RF-es?
Itt olvastam korábban,hogy RF kell, az jobban erősít.
Ebből indulnék ki.Egy tutti HLK táp beszerzés is jó lenne, meg hogy hány amperes kell egy CC2530 vagy CC2531-es jeltovábbtásra?
A család minden tagja önkéntes tűzoltó, ezek tisztelik a lakástűzet, mindent nem engednek az erősáramra.Amúgy az Ikea konnektor jól működik az Aqara cuccokkal, simán továbbítja a jelet hetek óta az emeleten, lehet, hogy szerencsém van. Nekem a fő gondom az, hogy a földszinti hőmérőt nem látja a raspberry, pedig egymás alatt vannak. Wifi is úgy megy át az emeletek között, hogy felvittem egy repeatert és lan kábellel összekötöttem a két routert. Amit ajánlottatok, az is jó, de jó lenne valamilyen olyan megoldás is, ahol a két emeletet kábellel lehetne összekötni. Két raspberry azért drága mulatság ahhoz a célhoz, hogy 4 hőmérőt le tudjak olvasni.
-
Nem kell se PI, se ESP. Vegyél pár darab cc2531-et (lehetőleg antennásat), flasheld őket router firmware-el, és próbálkozz az elhelyezéssel. Kizárólag USB csatlakozós táp kell neki, a legjobb egy olyan mobiltöltő ami nem fix vezetékes, hanem van rajta egy usb aljzat, ezzel kompakt módon mehet a sitck egy kevésbé látszó konnektorba pl. A cc2530 is jó megoldás amúgy, csak kicsit több vele a munka a táp miatt.
-
LouiS22
veterán
A xiaomi és az ikea repeater, de általában a xiaomi és ikea nem barátai egymásnak. Ez a nagy hátránya a zigbee-nek: túlságosan laza a szabvány. Nagy szenvedéssel amúgy rá lehet bírni őket arra, hogy ugyanazon a csatornán kommunikáljanak, de legutóbbi emlékeim szerint még közel sme tökéletes ennek megvlaósítása. De lehet, hogy lesz, aki megcáfol, vagy nálam többet szenvedett ezzel.
Ha nagyon fájdalommentesen akarod megoldani, akkor az emeleten egy pi, ami adatgyűjt, odalent meg egy másik pi, ami a szerver. Lakáson belül wifi hálózat rendben (földiszintről látod az emeleti dolgokat?) Mert akkor mqtt-n simán átküldöd a fenti pi-ről az adatokat a lenti szervernek és örülsz.
Másik ötletem ugyanez kicsavarva: powerline adapterekkel viszed át az adatot, de ez is csak annyi különbség, hogy nem wifin tolod, hanem kábelen.
-
tam@s
tag
Sziasztok! Hogyan lehetne egy emeletes ház két szintjén a zigbee hálózatot összehozni? 4 szobában szeretnék hőmérsékletet mérni, raspberry + hassio + Aqara hőmérséklet szenzorral, de egyszerűen nincs olyan pont az emeleten, ahova teszem a raspberry-t, látná az alső hőmárőt. Vettem egy Ikea okoskonnektort, de még annak az erősítésével sem megy le a jel az alsó szintre, pedig már levittem a raspberry-t közvetlenül alá. Nincs valami kábeles megoldás a jel szintek közötti átvezetésére?
-
gkfx
csendes tag
Ha jól matekozok a bekapcsolás így nem a legtutibb mert ha a kinti hőmérséklet lemegy a benti alá miközben a benti 23 fölött van, nem fog aktíválódni a parancs.
Szerintem maradjon mind a két feltétel és triggernek is meg kéne adni mind a kettőt, így bármelyik teljesülése elindíthatja az automatizmust.
-
szat8
tag
Igen, ilyesmire gondoltam, hogy a time pattern nem a legjobb megoldás.
Bekapcsolásra szerintem:
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.temperature_158d0002789609
above: 23
A 2. condition maradjon.Kikapcsolásnak meg:
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.temperature_158d0002789609
below: 20
- platform: template
value_template: "{{ states('sensor.temperature_158d0002789609') | float < states('sensor.netatmo_home_weather_outdoor_temperature') | float }}"
Ide condition nem is kell.Ha valamit elírtam, bocs. Nem teszteltem, csak az ötletet írom.
-
Korábban már írtam és módosítottam már azóta így működik, de a kikapcsolásra valamit ki kellene találnom:
automation:
- alias: Switch On Garage fan
trigger:
platform: time_pattern
minutes: "/5"
condition:
value_template: "{{ states('sensor.temperature_158d0002789609') | int > 23 }}"
value_template: "{{ states('sensor.temperature_158d0002789609') > states('sensor.netatmo_home_weather_outdoor_temperature') }}"
action:
- service: switch.turn_on
entity_id: switch.garage_fan_switch
- alias: Switch automate off Garage fan
trigger:
platform: state
entity_id:
- switch.garage_fan_switch
from: 'off'
to: 'on'
for:
hours: 0
minutes: 30
seconds: 0
action:
- service: switch.turn_off
entity_id: switch.garage_fan_switchEz a mostani a cél az lenne, ha a garázban 23 foknál melegebb van és kint hidegebb van mint a garázsban akkor induljon a venti addig amíg a feltételek igazak (most + fél óra van a kikapcsolásra így fél óránként kikapcsol majd újra be ... csak ez így gagyi
)
Illetve még bele kellene raknom a condition-be hogy vagy 65%-nál több a páratartalom. Feltétel már megvan így OR-ral be tudnám rakni a conditionbe:
value_template: "{{ states('sensor.humidity_158d0002789609') | int > 65 }}" -
ojb
tag
válasz
LouiS22 #18106 üzenetére
idézet a #18100-as hozzászólásodból: "Nyilván analóg, nehogy egyszerű legyen az élet..."
A lényeg,hogy bebizonyosodott: "digitális"
Az enyém analóg így hiába méricskélek...
Viszont: Létezik a készülékedhez un. "fogorvosi "panel pl [link] és ez némi kiegészítéssel pont azt tudja, amit szeretnél. A rajzon a kapcsolónál "megfelezve" máris megvan a "hívás" kimenet (bal oldal a kapcsolótól) ill. a nyitás. (jobb oldal) Lehet csicsázni az áramkört optocsatolós leválasztással, de egy jól méretezett szintillesztés ill. áramkorlát is elégséges a helyes működéshez. A tranzisztoros vezérlés is helyettesíthető relé kontakttal stb. -
home assistantban ha van egy trigger ami 5 percenként fut... és ezt követően 3 feltétel ami ha igaz vagy hamis attól függően ki / be kapcsolni egy kapcsolót akkor azt hogy lenne célszerű csinálni?
-
ojb
tag
válasz
LouiS22 #18100 üzenetére
A sorkapcsot nem én karikáztam be. (ezt a fotót találtam a neten)
A címzésre használatos jumper sor határozza inkább meg, hogy "analóg" vagy "digitális" a készülék. Az a lényeg, ha a Tiédben nincs ilyen , akkor az "analóg".
Megpróbálom "kimérni" a szükséges információkat a közeli jövőben.
Nem egyszerű egyidőben a lakásban a telefont méricskélni és a bejáratnál nyomkodni a gombokat, ha nincs segítségem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest