Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby-007
tag
Ezt én is tudom, de ha itt a 400 métert felhúzom mondjuk 5 km-es körre akkor akkor kapcsol csak le a fűtés amikor ezt az 5 km-es kört elhagyom. Tehát külön kellene tudni megadni a távozást és külön az érkezést. Mert most akkor kapcsol ki is amikor elhagyom a 400 m-es kört. Egyébként nem az eco-ra van kapcsolva hanem az utolsóra, és még így is akkor kapcsol be ha befordulok az autóval az utcába.
Nekem egyetlen termosztátom van, de nekem nincs ilyen preheat funkcióm sehol. -
addikt
válasz Norby-007 #13393 üzenetére
Az away funkció-hoz a my.tado.com -on van egy beállítás, ahol meg tudod adni a home zóna határát: geofencing menü -> majd klikk az "adapt home area" linkre. Az alapértelmezett beállítás amúgy 400 méter sugarú kör. Valamint e mellett az egyes termosztátok beállításainál tudod még finomhangolni: "preheat before arrival" funkció. Ezen két beállítás viszonya fogja meghatározni a pontos bekapcsolási időt, meg azt is, hogy milyen teljesítménnyel tolja a kazánt. Részletesebben: link. Eco módban egyébként pont azt csinálja amit írtál, szóval kb. a ház előtt fogja bekapcsolni, illetve amikor belépsz az adapt home area opciónál definiált körbe.
Szerk.: ja látom közben, hogy neked nem is termosztátod van, hanem smart AC control-od (szóval a klímás vezérlőjük). Nem tudom ott hogy van, de nézz be a fent említett menükbe, lehet, hogy ugyanígy működik ez is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Norby-007 #13393 üzenetére
ez az elmegyünk otthonról lekapcsol és hazamegyünk bekapcsol nem hangzik rosszul... nekem ez egyelőre átlagos alapon megy (mert általában hétköznap és hétvégén ugyanúgy távozunk / érkezünk )
De nálunk padló fűtés van így ha 7-kor kelünk akkor 6-kor kapcsol be a fűtés és fél 8-kor ki... mert 8 körül indulunk... de még lehet, még jobban el lehetne tolni, hogy 6-7 között menjen csak a fűtés... -
Norby-007
tag
Én most vettem egy tado termosztátot, belőttem HA alá, de egyelőre nem tudok vele semmit kezdeni, mert van egy rakat érték róla, de azt sem tudom melyikhez nyúljak.
Nekem egy komolyabb problémám van ezzel a tado-val. Minden frankón működik az appjából, így nagyjából nem is akarok a HA-ból hozzányúlni, viszont az away funkció nekem nem tetszik. Az addig oké, hogy amikor elmegyünk otthonról lekapcsolja a fűtést, szuper. Viszont amikor megyek haza akármilyen economyra választom, azaz a legnagyobb körre akkor is csak akkor kapcsol be szinte ha ház elé érek, na jó a szomszéd utcába. Ezen szeretnék esetleg a HA-val változtatni, de nem egészen tudom hogyan tudnám letiltani a tado away funkcióját és mondjuk az érkezésre az egyébként is device trackernek használt life360-ból venni az adatot és bekapcsolni a fűtést ha mondjuk 5 km-re vagyok otthonról. Ha ez a masina 70 ezer Ft ezt igazán el lehetne várni tőle, hogy tudja, ahogyan azt is, hogy be lehessen állítani, hogy most 1,2 vagy akár 5 tized foknál kapcsolgasson be, de ezt sem lehet. Ettől függetlenül én nagyon örülök neki, hogy megvettem, nem kell szórakozni a programozgatással, ha elmegyünk otthonról lekapcsol, ha hazaérünk bekapcsol és távolról is tudom szabályozni, kell ennél több? -
fo_di
őstag
ha már jó akciók, valaki látott már valamit, amit a közelgő 11.11-es akciókban érdemes lehet kínából megrendelni és home automationben használható lehet?
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #13385 üzenetére
Az Alza oldalán is fönn van vhol, most telefonról nemtom, de ha az itteni Bestbuy topikban rákeresel az Alzára, akkor megtalálod a kuoonlistát. Abban a tartozékokra vonatkozik egy olyan, ami 12e-re ad 4e kedvezményt. A Mini pont nincs annyi, de melléteszel pl. 1-2 rövid patch kábelt, és már elfogadja
-
veterán
válasz LouiS22 #13380 üzenetére
hát egyikkel se megy ....
3-ból 1-et sikerült gond nélül frissítenie a másik kettő frissítés közben lehalt... most meg akármit csinálok:
................
SmartConfig complete.
Resending SmartConfig Packets
.................
ezen a részen nem megy tovább és nem tud kapcsolódni az eszközhöz tuya converter ...Ha szétszedem akkor még a klasszikus forrasztásos frissítéssel életre lehet őket kelteni?
-
Veron
addikt
Tudnátok segíteni rendbetenni a kazánautomatizálás kérdését?
Most fogok kazánt vásárolni, egyelőre Ariston vagy Immergas 24kw-os kondenzációs darabot néztem ki.
Szeretném ha két termosztáttal külön lehetne vezérelni a szinteket, ugyanakkor szeretném majd Domoticz vagy HA alá integrálni egyszer (nem létezik még a rendszer).
Mire kell figyelnem a kazán kiválasztásakor az automatizálás miatt? Interfészek, típus, funkció stb.
Kösz!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Valami "okoshangszorot" keresek konyhara. Amire hasznalva lenne:
- Tunein radio
- SpotifyElsosorban azt szeretnem, hogy Legyen benne beepitett google chromecast/home feature, meg nem lenne mar akkor rossz valami integracio is, Az sem baj ha IFTTT.
Arban olyan 15-20e kozott aldoznank ra.
Tud valaki ilyet eselleg?
-
jézusom
addikt
Gyerekek, letöltöttem egy armbiant, de nincs armbian.img.
Ezek a fájlok vannak, rufus nem nagyon akarja megdolgozni. Mondjuk pendrivra próbálom, de jónak kellene lennie nem?[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz jézusom #13367 üzenetére
Mind1, csak ne SD kártyáról használd.
Raspberry PI teljesen elég, viszont fél-1 év után megeszi a kártyát, és kezdheted elölről.
Én 2 év idegeskedés és 3 újratelepítés után inkább építettem saját szervert, és kiváltottam a nem docker képes DS215j-met egy J4105 lapra. Persze ebben is tönkremehet a HDD, de remélem nem fog.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
jézusom
addikt
Üdv!
Sok minden le vagyon írva eme remek összefoglalóban, de mégiscsak elakadtam. Ja nem is, el se tudtam indulni
Domoticzot próbáltam sima x64 pcre, de hibát ír. Nincs is 64 bites, de attól még 32 bitesnek kéne mennie nem? Ezt most csak próbának szánom, szeretnék valami alább való hardvert a domo alá.
Milyen hardverbe ruházzak be? Raspberry? Nas? Nem baj ha esetleg lesz egy szerverem itthon, de azért ha elég egy pár ezer forintos education pc, akkor inkább azt vennék. Egyáltalán lehet kapni raspberryt?
Milyen kütyüt vegyek domoticz alá?
Android box nem jó? Az úgyis van.[ Szerkesztve ]
-
S.Milan
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki mondani valami free progit amivel látványos floorplant-t lehet tervezni domoticz-hoz?
Köszi
-
addikt
Használ valaki Tado-t Home Assistantban? Nem találtam róla egzakt infót sehol, de ha jól látom, akkor a "$szoba_neve overlay" szenzorok true állapota esetén megy a kazán, ha false, akkor nem megy. Jól látom?
Nos, nem jól látom.... De abban is kételkedek már, hogy használ e bárki Tado-t érdemben (automatizáláshoz) Hass alatt, közel nulla info van erről a neten, gituhbon és HA fórumokban is azon megy csak maximum a pörgés, hogy legyen látható a guin, működjön a Tado HA támogatás, aztán onnét jónapot. Gondolom az emberek 99%-nak monitoringhoz kell csak, vagy esetleg ahhoz, hogy itt is tudjon beállítani hőfokot. Persze nincs ezzel baj, csak én használnám pár triggerhez a Tado adatait
Szóval overlay szenzorok: ezek csak azt mutatják meg, hogy felülbírálásra került e a Tado automata program módja az user által, szóval nem akkor vesz fel egy sensor.termosztatneve_overlay true értéket amikor megy a fűtés, hanem akkor, amikor az user belenyúl Mellé mentem, mert nyilván úgy teszteltem, hogy kézzel felhúztam az egyik termosztátot 25 fokra, és örültem hogy lett infóm a HA-ban erről. Oké, nem mondom, hogy nagyon beszédes neve van (overlay), de azért gyanakodhattam volna már erre is
E helyett célszerűbb a sensor.termosztatneve_heating szenzort vizsgálni, itt %-os értékben kapjuk meg, hogy mennyi az aktuális fűtési igénye egy-egy termosztátnak (szobának). Ha bármelyik szenzorunknál nem 0% ez az érték, akkor abból arra lehet következtetni, hogy a kazán üzemel, vagy pár percen belül üzemelni fog (ugye az indításban is van/lehet késleltetés a Tado és a kazán által is).
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Ez a hiba amiről beszéltem, és ami miatt le lettem hurrogva
Tegyél delayt az apache lelövése elé és után, mert túl gyorsan lép tovább, és nem tudja elindítani a saját webservert amíg fut, mert a 80as portot használná mindkettő, és emiatt összeugranak.
echo
sleep 7
echo " Stopping any apache web server"
sudo service apache2 stop >/dev/null 2>&1
sleep 7
echo " Starting web server in a screen"
$screen_with_log smarthack-web.log -S smarthack-web -m -d ./fake-registration-server.pyFlash3-at elindítod, akkor hagyd magába, telefonon pár percenként nézz rá, hogy készült e SONOFF vagy TASMOTA AP amihez tudsz csatlakozni, és megadhatod neki a saját WIFIdet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tboy72 #13361 üzenetére
Egyébként igen, érdemes próbálgatni a csatornákat és minél közelebb tenni az eszközt és a telefont az AP-hez, bármilyen külső zavar esetén bukik a dolog, hiszen a Sonoff gyakorlatilag a raw wifi forgalmat hallgatja le, mindezt ráadásul egy pár mhz-s beágyazott cpu-val.
Egyébként a mellett hogy egy zseniális megoldás, szerintem jó lenne ha elfelejtenék a francba ezt a kínaiak, több vele a baj, mint amennyi hasznot (kényelmet) hoz. Az AP mode setup-hoz lehet két lépéssel több kell, de talán egy IOT eszköznél nem Manci néni kényelmére/tudására kellene lőni
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem rémlenek az előzmények, de te most az inicializálással szívsz a gyári firmwarekkel? Itt írtam róla (előzmény itt, hogy érthetőbb legyen), hogy hogy működik a pairing, elég szofisztikált megoldás, lehet, hogy a Huawei tesz ellene valamit, vagy egyszerűen csak adott huawei firmware esetén más annyira a wifi framek szerkezete, hogy bekavarjon ebbe a hackelésbe. Szerintem csináld meg az inicializálást más routerrel, de legyen ugyanaz az SSID/pass ami a Huawei-en, utána már rá fog csatlakozni.
szat8: köszi, ez jó ötlet, de azért nem hagyna nyugodni ha csak valami buta relével kapcsolgatnám mint az állatok! Szerintem rakok rá hőmérőt és Shellyt is
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
-
MODERÁTOR
válasz freemanone #13357 üzenetére
Köszönöm, természetesen a 2,4 Ghz-en volt és van a telefon.
20 éve a Prohardveren
-
LouiS22
veterán
Esetleg nézzétek még meg, hogy Degeczivel azonos verziójú firmware van-e az eszközön (nem ismerem ezeket a csodákat, de feltételezem van valamiféle frissíthetőség). Egy próbát megér.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
MODERÁTOR
válasz Degeczi #13353 üzenetére
Egyenlőre ideiglenes megoldásként, beállítottam egy Asus RT-N12 routert, AP módban.
Azzal szépen meg a dolog.
Aztán amint időm engedi, majd próbálom még a Sonoff-ot a Huawei-hez csatlakoztatni.Huawei:
Szoftververzió: 11.182.61.00.77
Web UI verzió: 21.100.36.00.03[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
szat8
tag
Lemaradtam a szerkesztésről.
Pontosítok, nyilván nem arra a körre rakod a csőtermosztátot, amin nem megy a szivattyú, mert akkor nem jutna oda a melegvíz, hogy bekapcsolja.
Valahová a fűtőkör elejére kell tenni a termosztátot, és arra vigyázz, hogy minden sose legyen lezárva.
Nálunk azt hiszem akkor is cirkulálna egy kis körben a melegvíz, ha minden le lenne zárva. De van primer meg szekunder kör, hőcserélő a visszajövő és az előremenő víz között...
Nem vagyok fűtésszerelő, úgyhogy kicsit nekem zavaros a felépítése. -
szat8
tag
Ami a keringető szivattyú kapcsolását illeti, még shelly se kell hozzá.
A bevált általános eljárás egy csőre szerelhető termosztát a padlófűtés kör előremenő vizén, ami közvetlenül össze van drótozva a szivattyúval.
A szabályzó tekerentyűvel szépen be lehet lőni, hogy amikor már kihűlt a víz, ne keringjen feleslegesen. -
MODERÁTOR
Most már biztosan meg tudom erősíteni az alábbiakat.
Adott egy Huawei B525 router (Telenor sim kártyával)
Próbáltam hozzá csatlakoztatni a Broadlink RM3 minit, nem ment.
Átvittem egy másik Asus routerhez, simán csatlakozott.
Most vettem egy Sonoff Basic kapcsolót, a Huawei B525 routerrel nem tudtam csatlakoztatni, az Asus routerrel meg simán.
Érdekes, hogy az Huawei mennyire nem szereti a okos eszközöket.Esetleg van a topikban olyan személy aki szintén így járt?
20 éve a Prohardveren
-
addikt
Használ valaki Tado-t Home Assistantban? Nem találtam róla egzakt infót sehol, de ha jól látom, akkor a "$szoba_neve overlay" szenzorok true állapota esetén megy a kazán, ha false, akkor nem megy. Jól látom?
Ugyanehhez a problémakörhöz kapcsolódó kérdés: van három padlófűtés köröm is, melyeket 1db szivattyú forgat. Ennek eddig nulla vezérlése volt, azaz az volt a menet (by előző tulaj), hogy a fűtési szezon végén kikapcsolta a kazánházban a szivattyút, a szezon indulásakor meg be, majd 7/24-ben ment Fogalmam sincs hogy szokás ezt vezérelni, de gondolom az talán jobb a semminél, ha kikapcsolom (pl. egy Shellyvel) amikor nem fűt a kazán (ehhez kapcsolódik egyébként az első kérdés). Esetleg opcionálisan adok neki egy kis utókeringetési időt, mondjuk 5 percet. Kinek mi vált be hasonló rendszer esetén?
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
a tuya-convert leírásában csak az volt, hogy milyen tasmota bináris megy fel - az nincs benne, hogy benne van-e a Domoticz támogatás vagy sem
És igen, jól gondolod, de javaslom ,hogy tényleg olvasd át a wiki-t, minden kérdésedre IS választ találsz benne. Pl. a frissítésre vonatkozóan
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
-
LouiS22
veterán
Igen, és ez normális is. Le van írva a Tasmota oldalán, hogy ki lett szedve az alap csomagból. Flashelned kell azt a változatot, amibe bele van fordítva. Tasmota github/wikin fent van minden tudnivaló
-
veterán
Na a kettőből az egyik túlélte és tasmotásodott a másikkal még majd szívok...
Viszont 6.6-os tasmotában nincs domoticz beállítás ... hogy lehet beállítani, hogy a domoticz megkapja az érdétkeket... vagy megint node-reddel kell idxre pakolni az mqtt üzeneteket? Mint ahogy múltkor a wemos / tasmota résznél kellett megcsinálnom?
-
veterán
friss gitből lehúzottal próbáltam....
- az eső már az
"Resending SmartConfig Packets
.................
SmartConfig complete."
résznél behalt és most sekép se hang
- a második tudott csatlakozni és a flash3-at elindítottam rajta... de azóta se kép se hang bár még csak 5-10 perc telet el... de szerintem ez is halott -
veterán
válasz LouiS22 #13331 üzenetére
nekem a tuya converter nem akarja felismerni a blitzwolf shp2-es kapcsolódkat...
hosszan nyomvatartom a power gombot...
majd mikor gyorsan villog a led akkor próbálom indítani a start-flash részt...
erre a gyors villogásból lassú lesz...
és 10 próbálkozás után "Device did not appear with the intermediate firmware" -
addikt
Köszi a tippeket, meglátom melyik lesz.
Nem ide tartozik, de kb. mekkora túláramvédő biztosítót kellene feltenni egy 10 A-es ágra? 10 A-est?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
BullZeye
veterán
Köszi, reggel bedugva felejtettem, így mikor hazaértem csak parancsot futtattam, valami történik.
Maga a backup 16 órás lett volna, gép elment sleepbe, így az megszakadt, de tovább engedte.
Flashnél sebességet nem ír, úgyhogy vagy 1 perc vagy 10 óra, nem tudom.
20 perccel később:
Megjelent a SONOFF SSID, úgyhogy siker! kösziEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
addikt
válasz body007 #13325 üzenetére
Ezeket a moes cuccokat lehet használni?
-
addikt
A shelly-től olcsóbb dobozba építhető kapcsolókat tudtok ajánlani? Wifi-s vagy zigbee-s kellene. Kellene ami 2 külön szálat kapcsol, meg ha van akkor olyan ami egy ventilátort is tudna szabályozni (dimmer?)
-
fo_di
őstag
válasz BullZeye #13319 üzenetére
én egyszer egy shp2-es konnektorral jártam pontosan így, ha elég sokáig otthagyod, egy idő után felveszi a tuyaconvert, mert download módban marad a konnektor akkor is, ha kihúzod (akár 10 perc is beletelik)
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz BullZeye #13319 üzenetére
A telefon mindösszesen az indulásnál kell, hogy "átverje" a tuya szervert, amint a script elindul, nyugodtan visszateheted a saját otthoni hálózatodra. Elvileg egy jó 10 perc után kellene a konnektornak resetelnie, de próbálkozz azzal, hogy nyomkodod, nyomva tartod a gombot.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy érdekel e itt valakit, de nekem nagy előre lépés, eddig nem sikerült.
Találtam egy jó leírást és sikerült integrálnom Domoticz alá a Xiaomi univerzális távirányítót (chuangmi ir), igaz csak tanítani lehet.
Most nagyon kellett, mert magyar szerverre regisztráltam be minden eszközömet (orosz Mi Home app) és a távirányítót csak tanítani lehet a Mi Home appban, nem tölt be semmit a szerverről.
Ha valakit érdekel teszek ki linkeket. -
BullZeye
veterán
válasz LouiS22 #13318 üzenetére
Világért se akartam belegázolni a lelkivilágodba, de sehol nem írtam, hogy okosabb lennék mint a fejlesztő.
Az viszont tény, hogy a scripts mappában lévő psk-frontend.py fájl nem fog lefutni amennyiben a raspberry pi egy picit is lassabban reagál, és nem lövi le az apache servert időben, és 80as porton konfrontálódnak.
És utánanéztem köszönöm szépen, a fejlesztő MAGA javasolta, hogy dobjunk bele 5-10 másodperct delayt.
Lassú backup pedig 100%, hogy valami az én oldalamon lévő hiba volt (telített wifi, túl messze a router, vagy a telefon, ami egyébként 2méterre van mellettem.
Ettől függetlenül te mit tettél volna, ha azt írja 20 perc után is, hogy még 15 óra van hátra? Hagyod a gépedet, és bízol benne, hogy Windows 10 nem akar hajnali 2-kor updatelni, vagy nem lesz egy áramkimaradás esetleg telefonod nem gondol egyet és vált wifit, mert másik SSID erősebbnek véli?
Vagy használod a józan paraszti eszedet, hogy ami BACKUP, és ami DOWNLOAD az eszközről, az mégis miért tenné tönkre az eszközt?Jelenleg kéken és picit pirosan felvillan ha áramot kap. Hosszan nyomva power gombot rajta nem történik semmi.
Ha elindítom a shell scriptet fut, de nem találja az eszközt, és nem is kapcsolódik ezáltal hozzá (nem is villog kéken ahogy előtte).Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
LouiS22
veterán
válasz BullZeye #13317 üzenetére
Már bocs, de ha okosabbnak hiszed magad a cucc alkotójánál, akkor magadra vess.
"Gondoltam" - nem gondolni kell, hanem read the fucking manual ;)
Teljesen ok a script, a lassú backup pedig valami saját hálózatod/eszközeid probléma. De ha jól emlékszem, le is van írva a manualban, hogy a vtrust ap és a flashelendő eszköz között ne legyen kilométeres távolság.
Amúgy ha elindítod újra és vársz kicsit, le fog futni. Jelenleg programozási módban van a konnektorod.
-
BullZeye
veterán
válasz LouiS22 #13313 üzenetére
"simán"
start-flash.sh jelenleg bugos, bele kellett rakni delayt 2 apache művelet elé (ezzel elment jó pár perc), aztán közölte, hogy ö óra majd 11 óra és 13 óra a backup, és az 1024kb-ot ilyen 5-30bájt/seccel mentette.
Gondoltam ez csak backup és csak DOWNLOAD megy, úgyhogy CTRL+C, hogy felrakjak custom firmwaret (tasmota).
Ez brickelte az eszközt (vagyis kéken felvillan mikor áramot kap, de se kapcsolni, se resetelni nem tudom), és most ugyanúgy forraszthatom majd ha megint lesz kedvem szívatni magam.És mindenképpen kell neki kábel (ezt nem írták sehol, úgyhogy ezzel is elment egy pár perc).
Úgyhogy csak óvatosan.
-
-
vampire17
addikt
válasz DJGABI #13300 üzenetére
En anno keresgeltem rs485-os releket de nem nagyon talaltam olyat, ami megfelelo lenne pl konnektor moge epiteni...
Szerintem a Zigbee/Z-Wave irany nem rossz. Kelloen titkositott, Mesh halozat, etc...
Ahol van 230, oda sztm mehet a wifi is, 2.4-en lakason belul sztm barhol lesz lefedettseg (Folag annak a par kbit-nek ami kell pl egy kapcsolashoz )Ha pedig olyan adatot kuldesz, ahol abszolut nem szamit, ki latja (pl idojaras kozpontok, kapucsengo) jo a 433mhz is.... olcso es nagy a lefedettsege.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
az új verziós tuyaconverttel lehet egy próbát tenni, de nem biztos, hogy működik: https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/d6tuog/tuya_convert_20_is_here_for_the_most_part/
-
LouiS22
veterán
válasz BullZeye #13304 üzenetére
Igen, mert a jogosultságok szinte biztosan nem lesznek rendben.
Pi-n mindig putty-tyal, parancssorból érdemes dolgozni, úgy garantáltan nem szúrod el.
Egyébként a mappákat winscp-ben tudod törölni, csak adj neki írási jogot (jobb gomb a mappára és látni fogod, hogy hol kell).
-
Degeczi
nagyúr
Ha csak wifis hangszórónak használod, akár a netről is letilthatod ha nagyon parázol - de fölösleges, hiszen nagyon hasznos kiegészítője egy okosított háznak a hangvezérlés. Google-nél nagyon-nagyon ritka, h tévesen aktiválná magát (míg pl. az "Alexa"-t könnyebb félreérteni, egy magyar "a legszebb" kifejezés is elég) és egyébként is csippan egyet és villognak a ledek rajta amikor beindul.
-
szat8
tag
válasz Degeczi #13292 üzenetére
Ez a home mini szimpatikus lenne, a symfonisk is ígéretes, de talán túlzás azokhoz az igényekhez, amire használnám.
Eddig a google okoshangszórójában csak a mikrofon zavart (tudom, felesleges ilyenen problémázni, de idegenkedek tőle), viszont kicsit utána olvastam, és csak most látom, hogy egy fizikai gombbal ki lehet iktatni a mikrofont! Így elgondolkodtató, lehet, hogy benevezek rá.
Aztán ha elmúlt a paranoiám, bekapcsolom majd a mikrofont is, és mehet a Hey Google! -
Degeczi
nagyúr
válasz DJGABI #13300 üzenetére
Ha teljesen saját kézbe veszed, saját protokollal. Alapban a Modbus protokollt használják RS485-ön, ahol egy master szólítja meg a slave-eket - ami adatgyűjtésre vagy eszközök vezérlésére tökéletes, de váratlan események érzékelésére (pl. ajtó- vagy ablaknyitás, gombnyomás) már nem, mert túl nagy lenne a késedelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest