Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #10805 üzenetére
Megvan a megoldas
Elsore kicsit zavaros, de roviden, ha esetleg kene valakinek:
1. letrehozok egy dummy kapcsolot Domoticzban. (mosogep_mintavetel)
(most jonnek a Node-ok, balrol jobbra haladva)
2. timestamp, 5 mp ismetlodessel.
3. http GET request, a Sonoff POW-rol (Tasmota)
4, json, hogy konnyu legyen ertelmezni
5. egy function node, ami az adott message (energy) erteket kinyomja a payloadba.
6. switch ami azt figyeli, h a bejovo ertek kisebb vagy nagyobb, mint 3.
(innen ket opcio van)
6.a: kisebb az ertek, a kovetkezo counter node erteket noveli egyel.
6:b nagyobb az ertek, reseteli a counter node-ot.
7. egy counter node (kulon kell telepiteni, nem gyari) a max ertek 12, minden egyes inputra no az ertek, kiveve reset msg, arra nullaz.
8. egy ujabb switch egy kimenettel. ha a bejovo ertek 12, akkor tovabbkuldi a kimenetere.
9. trigger node, barmilyen bemenetre egy elore definialt kimenetet kuld az outputra (domoticz kapcsolo allast, "nvalue"-t kuld)
10. domoticz/in mqtt topic
Az elkepzeles: 12 mintavetel 5 mp-kent, vagyis egy percig folyamatosan 3W alatt kell lenni a fogyasztasnak.
Elozo blockly kiegeszitve. Az elso if ag "igaz" allasaban (tehat amikor a mosas indulas feltetele teljesul) bekerul, hogy a dummy mintavetel kapcsolo legyen "ON". Nyilvan ez addig a pillanatig nem tud ujra "OFF" lenni (A node red mintavetelezo miatt), amig 1 percig legfeljebb 2W a fogyasztas (vagyis a standby-ban, vagy teljes off-ban (0W) vagyunk)
A masik ket if ag is megkapta h figyelje a dummy kapcsolot es ha "OFF", vagyis tuti vegzett, akkor menjen az uzenet.
Tudom, sokan azt fogjatok mondani, hogy basszus, ez LUA/DzVents/Python-ban full egyszeru lett volna, de mivel ezeket a nyelveket nem ismerem annyira, hogy ilyen bonyolultsagu dolgot ossze birjak bennuk rakni, igy marad a "kevesbe elegans" de mukodo modszer...
Viszont! Ismet kiemelnem, hogy a Node-Red irtozat eros szoftver, lenyegeben meg nem talalkoztam olyan problemaval, amit a bevonasaval nem tudtam volna megoldani, ilyen keves programozoi "nyelvismerettel"!
Kivalo azoknak, akik tanultak programozast, tehat a logika megy nekik valamelyest, de a nyelvek elsajatitasahoz, a "beseggelos" reszhez lustak voltak...(ez ram nagyon illik
)
-
Janos250
őstag
Nekem eddig minden sonoffon megy az OTA Tasmota frissítés, ha úgy csinálom, ahogy le van írva: A Tasmotába belépve, frissítés a minimál verzióra, oda ismét belépve, és frissítés az aktuális verzióra. Nem a "hagyományos" Arduino OTA frissítéssel csinálom, mert ahhoz túl nagy már a program, úgy nem megy.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #10802 üzenetére
Így folyton üzengetne, mert minden mosógép fogyasztása folyamatosan tág határok között ingadozik a pár W és 1500-2000 között. Néha meg-megáll, 10-20 mp-ekre.
Korábban már ezért írtam, h célszerű a "mos" mellett egy "pihen" állapotot is létrehozni (pl. 15-20W alá eső fogyasztás esetére), és akkor megy át "kész"-be, ha már mondjuk min. egy perce a "pihen" állapotban van. "Kész"-ből pedig ajtónyitásra az eredeti "üres"-be.
Blocky-val így valszeg nem fog menni (én HA alatt használok hozzá scriptet)
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Mosogep eretesitot csinaltam blocklyval. meg nem volt tesztelve, ti lattok benne valami hibat, le nem kezelt helyzetet?
Ez alapjan probaltam a magam "szaja ize" szerint megfaragni. A "pihen" allast nem tudom hogyan lehetne ertelmezni. Nalunk alapallapotban (tehat ha siman felkapcsolom) 2 W a fogyasztasa, ennyi akkor is, amikor vegzett.
-
KorLaci
tag
Üdv Mindenkinek !
Broadlink RM Pro-hoz kérnék segítséget.
Van egy pár eredeti Brodlink konnektorom, motoros rolók, OBI-s távrányítós konnektorok. Kb. Fél éve működik minden jól. Alexával is tudok vezérelni mindent.
Kb. egy hónapja hülyült meg a Broadlink. A saját, tehát Brodlink eszközein megy az időzítés, de a többin nem. Ha az IHC appban rányomok bármelyik Obi-s konnektorra, bekapcsolja, kikapcsolja, mindha minden ok lenne, de időzített kapcsolás nem megy.
Nem megy a bekapcsolás a konnektorokon sem, az erősítőn sem, a TV-n sem. Más programok se vezérlik ezeket az eszközöket, pl. Alexa, IFTTT, csak ha rányomok az appban.
Mi lehet ez ? Más nem tapasztalt ilyet ? Mihez kezdjek ?
Várom a tanácsokat, köszönettel : KorLaci -
fo_di
őstag
hú, ezt a bw-shp6-ot nem egyszerű szétkapni, alig találtam kellően vékony csavarhúzót, amivel elég erőt ki tudok fejteni ahhoz, hogy ki is csavarodjon az összes csavar
utána már nem vész megforrasztani, de kiszenvedni nem egyszerű (és egyelőre nem úgy tűnik, hogy hamar lenne tuyaconvert, tekintve, hogy https-re álltak az új firmware-ben és ki kéne horgászni az ssl kulcsot a firmware-ből)mellé van egy brickeltnek tűnő shp2-m, amit egyszer régebben megnyitottam, és kábellel valamiért nem akart flashelni, most leszedtem a kábeleket, hogy hátha megy tuyaconverttel, hiszen kellően régi az eszköz, de csak nagyon halványan világít, és nem csinál semmit (kb úgy, mint amikor tasmota telepítés után a modul nincs beállítva), de semmi életjelet nem adott serialon se
-
fo_di
őstag
ma este újból folytattam az időkép előrejelzést: már ki tudom szedni a tizenkét oszlopot is, amik 3 órás felbontással fednek le 36 órát, már csak a lovelace kártya van hátra, meg az, hogy feltérképezzem pontosan az ikonokat és a frissítési időközt
(egyébként jelenleg nem a scraper komponenst használom, hanem két python scriptet, amit egyesíteni fogok egybe, és minden egyes időegység [minden oszlop, vagy a durvánál minden napszak] külön mqtt topikba kerül, a home assistant max 255 karakteres state korlátozása miatt)Zirowe: ha a zigbee cuccokról van szó, akkor gateway nélkül is mehet akár, teljesen lokálisan a zigbee2mqtt-vel, van domoticz plugin is hozzá
-
vampire17
addikt
Szia! Engem erdekel majd, en elkezdetem egy koponyegest, de canceleztem, mert a koponyeg neha orakig "NA" erteket ad egy csomo mindenhez...
(#10788) Zirowe: esetleg ezt erdemes megnezni net nelkuli iranyitashoz: https://github.com/aholstenson/miio
-
Van 3 SONOFF eszközöm tesztelni/használni. Egy fali kapcsoló, egy aljzat és egy sima relé. Mindhárom 1kB-os ha jól tudom. Mindhárom EasyESP-vel működik. Úgy néz ki, hogy az EasyESP-nél megszűnt az OTA frissítés mert kicsi a tárterület.
Érdemes Tasmotára cserélni a firmware-t? Ott megy az OTA? Főleg a fali kapcsoló miatt, mert azt ugyebár nem lehet csak úgy kiszerelni. Most a relét is beépíteném a netrádiómba ezért merült fel a kérdés. -
Zirowe
nagyúr
válasz
LouiS22 #10791 üzenetére
De akkor alapvetően tudom irányítani a json linkkel a xiaomi eszközt script nélkül.
Mert most az a furcsa működés van a két kapcsolós sonoff touch-al, hogy ha script van beállítva az üres kapcsolóra, akkor annak aktiválásakor (hardveresen vagy domoticzban egyaránt) bekapcsol a bekötött is.
Ha script helyett a tasmota http parancsát rakom be az on/off elérésekbe domoticz-ban, akkor rendesen működik külön-külön a két kapcsoló.
Fogtam egy xiaomi dupla kapcsolót és scripttel vezérlem a sonoff touch két kapcsolóját egymástól függetlenül, úgy is működik rendesen.Fogalmam sincs ezt miért csinálja, de legalább akkor a json linkkel meg tudom oldani a xiaomik vezérlését is a sonoff touch-al script nélkül.
-
LouiS22
veterán
válasz
Zirowe #10790 üzenetére
Természetesen tudod, mert a gateway-ed azért megvan, csak kifelé nem ugat - de attól még van vele valamilyen kapcsolat, nem?
a Domoticz JSON elsősorban a Domoticzszal beszélget, nem a csatolt eszközzel. De önmagában az eszközhöz (mondjuk egy hőmérőhöz) nem tudsz direktben kapcsolódni (nincs IP címe, webes felülete, stb.).
-
Zirowe
nagyúr
Teljesen elzártam a xiaomi gateway net elérését, kizárólag domoticz-al mennek az összes xiaomi eszközeim.
Viszont azóta a xiaomi dugaljak világítanak kéken bekapcsolt állapotban.
Korábban erre volt beállítás xiaomi appban, hogy estétől reggelig ne világítson, de úgy látszik ez ugrott a net elérés korlátozással.Nem tudtok erre vmi beállítást domoticz alól?
Illetve a xiaomi eszközök tudnak fogadni http parancsokat, mint a tasmotás eszközök? -
-
fo_di
őstag
egyébként ha valakit érdekel, éppen időkép előrejelzés scraperen dolgozok, már odáig eljutottam, hogy az https://www.idokep.hu/elorejelzes/ oldalon (vagy annak tetszőleges városra adaptált aloldalán) a felső sáv előrejelzését beszívja és mqtt-re kidobja (a nagy ikonos ma este-holnap reggel-stb)
még az ikonok jelentését (maga az időjárási állapot) kell feltérképeznem, mert csak a fájlnevet tudom kiszedni belőle (023, 090, ilyenek), szövegesen nem írja bele az állapotot, és egy használható home assistant lovelace cardot akarok hozzá első körbenkövetkező lépésként majd még a részletesebb előrejelzés (a néhány órás felbontású, esővel, széllel stb) jön
ki kell tapasztalni, de feltehetően napi 2-3 alkalommal elegendő lehet aktualizálni az előrejelzést, éjjel pedig max éjfél körül egyszer, hogy a napok aktualizálódjanak
-
Update plugin-hibrid töltésének monitorozása kapcsán, hátha más is tanul belőle: ugye ott járt a történet múltkor, hogy írt a Shelly support, hogy 3500W-ig rendben van a Shelly Plug, ha csak 13A körül vesz fel az autó, akkor oké lesz a feladatra, és biztonságos, dugjam rá nyugodtan.
Hát sajnos nem jött be a lusta megoldás, az autó töltője ugyanis hazudik, vagy inkább az lehet, hogy a veszteséget nem méri bele a kijelzett értékbe. Ugyanis van rajta egy oled kijelző, ami a töltés maximumán 13.3A-t mutat, ami ugye bőven belül van a 3500W-on, én meg erre építettem. Megjött a Shelly, felkonfiguráltam, készítettem hozzá gyorsban egy monitoring/grafikon megoldást, majd rádugtam az autót. Az első 15 percben ahogy az lenni szokott 5-7A-val töltött, majd szépen emelte. A Shelly mqtt-n egy idő után 34xxW körüli értékeket reportolt, majd tette a dolgát, és overpower hibaüzenettel kikapcsolt
Erről ennyit, valószínűleg a töltő elmegy 16A-ig is (de mindenesetre 3500W fölé), így a Shelly jó lesz máshova. Viszont legalább megerősített abban, hogy erre nem ilyen dugaszos játékszerekkel kell lőni, hanem fel kell szerelni egy DIN sínes mini dobozt, abba aljzatot, FI relét, 24A-s mágneskapcsolót, almérőt impulzuskimenettel, meg az egészhez egy ESP-t, ami számol + vezérli a mágneskapcsolót egy kisebb relével, aztán jónapot.
-
BullZeye
veterán
válasz
Degeczi #10782 üzenetére
Lényegében ezzel kezdtem, sunset, sunrise, ehhez igazítanám a fényerősséget, leírtam mi van most, ami tök jó, csak télen nyáron változik, és ezt kéne átalakítanom, de a fogalmam sincs, hogy hogy, ezért jöttem ide, hátha van hozzáértő, akinek ez nem okoz problémát.
UTC időhöz megvan sunrise, sunset, és megvan a current UTC timestamp is, de cifrásan
1) UTC NOW-ot kellene lebutítani 23:12 formátumra
2) KÖvetkező sunset és sunriset a fent leírt paranccsal megkapni, és összehasonlítani
3) ha next sunset > UTC NOW vagy next sunrise < UTC NOW, akkor világítson 100%on
4) Ha next sunset > UTC NOW+1 és HA next sunset < UTC NOW +2 akkor 50% és így tovább, ha a syntax templateje megvan, már kitöltöm meg kitalálom, de nem tudom, hogy 23:12-t hogy hasonlítom össze 18:30+1 órával, mert nem értek hozzá. -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BullZeye #10777 üzenetére
Vagy úgy. Akkor megadhatsz egy számodra nappali időszakot, azon belül 100% az érték, egyébként azon kívül viszont egy kültérre néző fényérzékelő határozza meg, mert most a 7-8-ig 15% teljesen rossz, hiszen a nappalimban lévő alábbi fényérzékelő (ami jól használható az épp csak 0 fölötti tartományban is) szerint már kb. fél 7-től olyan világos van, mint épp most, délután.
Ezt az értéket célszerűen egyetlen input_number-be (vagy egy MQTT topikba retain módban) teszed, és onnan az összes lámpád ugyanúgy használhatja, nem kell kódot másolgatni.
-
BullZeye
veterán
Okos izzók/lámpák, és kódmennyiséget úgy értem, hogy minden helységhez/izzóhoz meg kéne csinálni az offsetes megoldást, ha valamit változtatni kell, akkor 1 tömb helyett 35-45 tömbben kell piszkálni, ezért van amit másoltam, ami egy tök jó kód, azt kéne valahogy sunset/sunrise időpontjára átírni, csak a syntax nem megy, ezért jöttem ide, hátha valaki ért hozzá, és tud segíteni.
-
BullZeye
veterán
-
madoxx
aktív tag
Az imént érkezett meg egy ylkg08yl típusú yeelight tekerentyű és szomorúan vettem tudomásul hogy ez bizony nem zigbee-s, hanem bluetooth-os (én néztem be), ráadásul csak a yeelight ceiling lámpáival használható, amiből nekem egy darab nincs otthon.
Van valakinek tapasztalata ezzel? Van esetleg alternatív firmware rá, vagy valamilyen hack amivel home assistant alól tudnám használni?
A google nem segített -
BullZeye
veterán
válasz
Degeczi #10775 üzenetére
Van Xiaomi fényérzékelőm, de az a bajom ezekkel, hogy abban a tartományban ahol haszna lenne, sokat nem ér, mert kb 0-5 luxnál kéne felkapcsolnia és 4-5 fényerősséget alkalmaznia, és vezérelnie, valamint nem tudom neki megmondani, hogy most azért van 0 lux, mert redőny be van eresztve, és amúgy kellene az erős fény, vagy azért, mert hajnali 2 van.
Ha viszont időhöz és naphoz van kötve, akkor nappal azért szeretnék látni ,és égjen 100%on, hiába van kint rossz idő.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
BullZeye #10770 üzenetére
Nap járásához kötni eleve nem jó ötlet, hiszen nem követi sem a borult eget, sem a leeresztett redőnyt, sötétítőt.
De gombokét vehetsz fényzérékelőt, egyszerűen rákötve egy hasonlóan olcsó NodeMCU-ra amit a HA helyből támogat, és már kész is az aktuális fénynek megfefelelő szabályzás. -
fo_di
őstag
válasz
BullZeye #10772 üzenetére
igen, valóban nem ugyanolyan ütemben változik egész évben, de a kinti sötétséggel viszont jobban korrelál a nap magassága mint az óra
de asszem nemrég volt némi változtatás, és már lehetséges ez is:
automation:
trigger:
platform: sun
event: sunset
offset: "-00:45:00"
([link]) -
BullZeye
veterán
Home Assistant,
Lámpavilágítás megint előjött sokadik alkalommal, és most van egy ötletem, már excel táblát is csináltam hozzá
Eredeti, amit most használok, és ami az évszakok változása miatt sajnos ideig óráig jó, aztán nem az igazi:
- alias: Étkező fényerő és színhőmérséklet
trigger:
- platform: state
entity_id: light.etkezo_rgbw
from: 'off'
to: 'on'
action:
- service: light.turn_on
data_template:
brightness_pct: >
{% set hour = now().hour | int %}
{% if hour >= 7 and hour < 8 %} 15
{% elif hour >= 8 and hour < 9 %} 40
{% elif hour >= 9 and hour < 18 %} 100
{% elif hour >= 18 and hour < 19 %} 50
{% elif hour >= 19 and hour < 20 %} 30
{% elif hour >= 20 and hour < 21 %} 10
{% else %} 1
{% endif %}
kelvin: >
{% set hour = now().hour | int -%}
{% if hour >= 6 and hour < 8 %} 3000
{% elif hour >= 8 and hour < 18 %} 3500
{% elif hour >= 18 and hour < 20 %} 2500
{% else %} 1700
{% endif %}
entity_id: light.etkezo_rgbwEzt szeretném átalakítani most épp sunset/sunrisehoz.
Óra
erc érték a napkelte és napnyugtához UTC időben megvan:
{{ as_timestamp(state_attr('sun.sun','next_rising')) | timestamp_custom('%H:%M',false) }}
{{ as_timestamp(state_attr('sun.sun','next_setting')) | timestamp_custom('%H:%M',false) }}És az aktuális UTC időt is tudom, viszont itt nem sikerült szépen HH:MM-re lerövidíteni:
{{ utcnow() }}
Viszont még ha az aktuális UTC időt sikerül is megszerezni, őszintén fogalmam sincs syntaxra, hogy hogy tudom megoldani a 17:35 perc + 1 órát, vagyis mivel tudom összehasonlítani, mert a mostani az csak órát használ mint integer, de én szeretném cifrázni perccel is, amit aztán az UTC naplementével és napnyugtával kéne összehasonlítani, ebben tud valaki segíteni?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kbhuinfo #10764 üzenetére
Egyetlen Raspberry még OK amíg az alapoknál maradsz, de ha már többet állítasz hadrendbe, nem olcsóbb (mindent bele kell számolni: jó minőségű tápok, házak, SSD-k + azokhoz is USB-s külső ház), és cserébe még nem is vmi igényes megoldást ad a sok kis dobozka és kábelek, szemben egyetlen mini x86-al, ahol max. a tápegység külső, így akár a nappaliban sem muszáj elrejteni.
-
válasz
Degeczi #10698 üzenetére
PI (Raspberry vagy Orange) az alap szolgaltatasokra (domo/ha/openhab, mqtt es DB), minden masra tovabbi sbc-k ram/proci igenynek megfeleloen. Az alapokra az 1GB bosegesen eleg. Ez a legolcsobb, legmegbizhatobb megoldas szamomra. Ha elfustol 5 evente egy, akkor kartyat attesz es mintha mi sem tortent volna. Ha mas fustol el, ott a mentesbol visszaallas.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kleinguru #10762 üzenetére
Nyilván a HA Cloud-ra gondolt... teljesen jól lehet használni anélkül, csak először meg kell oldanod a https elérést (célszerűen egy Letsencrypt docker az egész, meg persze DuckDNS ha nem fix az IP), és utána végighaladni egy hosszas leíráson.
-
LógaGéza
veterán
Alexa mennyire működik Home Assistant alatt Cloud nélkül?
-
szjoci
őstag
Szia!
Érdemben sajnos nem tudok nyilatkozni, mert újra kellett raknom a raspbiant és eközben kerestem rá hogy van-e valamihez frissítés. Debuggerrel frissítettem, az tudom hogy rendesen működik. Domoticzos backupom volt, de a zigbee2mqtt könyvtárban lévő configuration.yaml nem volt mentve, így újra párosítanom kellett a szenzorokat.
-
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #10753 üzenetére
Ez az, siker!!!!!
Ez esetleg masnak is lehet erdekes, mert ezzel a modszerrel lehet a telegramot "MQTT nek" hasznalni!!
szoval:
1. Letrehozok egy Privat telegram channelt. (nem group-ot!!)
2. letrehozok ket botot, az egyik legyen pl "ifttt_in" a masik pedig "telegram_out"
3. mindket botot hozzaadom a csatornahoz, adminkent.
4. node-red-ben folrakom ezeket a node-okat: [link]
5. a "telegram event" node-ot hasznalva figyelem a telegram_out bot "channel post"-okat (tehat latom azokat a postokat, amiket o let azokban a channelekben, amikben benne van)
6. az iftt_bot "cimezheto" webhook-kent:
curl -X POST -H "Content-Type: application/json" -d '{"chat_id":"channel_id", "text":"Hello world!"}' https://api.telegram.org/bot_API_ID/sendmessage
7. IFTTT-ben (vagy akarmi masban, ami tud webhook outputot) beallitom a fontiek alapjan a webhook-ot
es ennyi! Innenol fogva az egyik bot gyujti az adatot, a masik pedig a node-redbe tovabbitja.
Ahogy fontebb leirtam, lenyegeben az MQTT analogiajara epul az eljaras. Az elonye, hogy ugy tudsz a rendszered fele uzeneteket kuldeni, hogy nem kell portot nyitnod , vagy egyeb modon "kitenni" a szervered a netre. Valamint nem pull-olva (tehat altalad x idokozonkent lekerve) jon az adat, hanem a telegram triggereli a node-red bemeneted. (push, csak akkor van kommunikacio, ha tenylegesen jon adat)
-
layerke
aktív tag
válasz
kocsmarikj #10756 üzenetére
Ő HomeAssistant-ot használ host szoftverként.
-
-
fo_di
őstag
válasz
vampire17 #10750 üzenetére
[link] akkor csináld meg az egészet magadnak az api alajpán, a realtime api tud realtime triggert is küldeni, egyébként ha jól látom 15 percenként csekkolja az ifttt az apival beküldött triggereket (gondolom, a realtime rate-limited, de nem használom az ifttt-t)
ha jól látom, mindkét irány lekérdezhető az apiban, küldhetsz be triggert és kapsz visszajelzést az indított lépésről is
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest