Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
200 km @ 150 kmph: 80 min
200 km @ 130 kmph: 92 min 18 secMivel ez az átlagsebesség végig nem tartható, a végére kijön az első esetben egy kb 125-ös, a második esetben meg egy 120-as átlag, ami 96, illetve 100 perc. A különbség 4 perc, cserébe a 150-re gyorsításokkal elnyomtál alsó hangon 2-4l extra üzemanyagot, meg folyamatosan stresszelted magad (meg körülötted mindenkit).
Én 1000 km-eket szoktam egyben vezetni, ott a difi is kb 5x-ös, szóval a vége az, hogy nyertem volna 20 percet… Hidd el, próbáltam, 11-12 óra körül szokott lenni a menetidőm, de ebben benne vannak a kávé-pisiszünetek, egy tankolás, meg egy éttermi kajálás is. Ha a német autópályát meghúzom 160+ körül, akkor nyerek a végére max fél órát, a fogyim meg 6,5 helyett 8,5 lesz 100 km-enként.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz parandroid #85501 üzenetére
Értem. Szerinted a világ csak autópályából áll? Szép dolog az átlag, de azért itt nálunk nem tükörsima pályák vannak. Az M5 csoda ha nincs valahol felbontva. M3 reggel-este be van állva, M7 nyáron áll be, M1 ugyanez. Tavaly volt hogy Pest-Szeged 2,5 óra volt mert Kecskemétnél egy sávon lehetett haladni, mert épp a bozótot írtották.
Nekem baromira nem mindegy, hogy pl egy Budapest-Kölcse 3 óra 15 vagy 3 óra 45 perc. (De mondhattam volna Pécset, Sátoraljaújhelyet, Keszthelyet, Őriszentpétert, stb.) Reggel megyek az ügyfélhez, este pedig jövök haza. Hidd el az a 2 x fél óra nekem sokat számít, amit az autópályán mások zavarása nélkül kicsit jobban nyomott gázpedállal hozni tudok. (Reggel nem kell korán kelnem, kapkodnom, este pedig előbb lerakhatom az autót és pihenhetek.)
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
parandroid
félisten
Minél több a lassan haladás, annál kisebb a különbség az átlagsebességben. Szóval hiába nyomod neki 160-nal, ahol éppen lehet, akkor is csak egyszámjegyű percekben mérhető a különbség.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz parandroid #85503 üzenetére
Ez is nézőpont. Én az órámnak és a gyakorlati tapasztalatomnak hiszek.
Az autó mutat átlagsebességet is. A 85501hsz-ben számolt 125kmph au a valóságban 80-90 között szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Ez nem nézőpont, hanem matematika. Amiért az átlagsebességed meg sokkal kisebb, az meg pont azért van, mert amikor épp nem gyorshajtasz az autópályan, akkor kisebb utakon, vagy lakott területen vagy beakadva valahol. A magyar rögvalóságot ismerve az idő legalább felében. Ez azért jó, mert így még kisebb lesz a különbség az autópályan 160/130 ellenére.
Ha 200 km tiszta autópályázással 4 perc a különbség (az elméletimaximumotfolyamatosan tartva 12), akkor szerinted mennyi lesz, ha ebből a 200 km-ből csak 100 az autópálya, 60 közút, 40 meg lakott terület? Hm, fizika/matek érettségire ideális feladat, jelentős másodlagos társadalmi haszonnal…
A személyes percepciód hibás, azokon a napokon, amikor fél órával kevesebbet autóztál, az nem azért volt, mert toltad neki a pályán, hanem mert szerencséd volt a kisebb utakon, és kevesebb volt az igazán lassú (50-es) szakasz. Vagy mert nem álltál meg tankolni, kávézni, vagy enni valamit. Ezen tevékenysegek bármelyike azonnal nullázza a hosszú órák alatt 160-nal ‘nyert’ időt.
p
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz parandroid #85500 üzenetére
én arról írok, am a magyar utakon manapság van...
nálunk ez van.Itt nem figyel senki a másikra. Én szoktam, de sokan nem.látja, hogy jövök, és mégis berántja elém 100-zal, 110-zel, majd fel sem gyorsul, 2-3 percen keresztül annyival megyünk, mire kimegy...
ezért kérem mindig, mindenkitől minden fórumon, hogy aki előz, az nyomja a gázt, és gyorsljon legalbb 130-ra.
---
Amúgy volt jónéhány új autóm mostanában, azért ezek a radaros izék sem jók. látja a horizonton a kamiont, és befékez már akkor... haszánlhatatlan volt a kiában. pedig valami 1 milliós extra csomagban volt, a holttérfigyelővel és minden mással együtt. Ugyanakkor éjjel a csont üres úton sokszor nem tudtam bekapcsolni, mert szerinte nem voltak meg a feltételek (azaz nem volt ott másik autó, amihez viszonyítani tudott volna...)
Én biztos régimódi vagyok, de igazából jobbak azok az autk, amikben nincs ennyi 3 betűs rendszer.
Gáz kell meg fék. Meg figyelni, és gondolkodni előre... persze az sokaknak nem megy.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
addikt
válasz parandroid #85505 üzenetére
Mindig tele tankkal indulok otthonról. Menet közben ezért nem kell soha megállnom semmiért.
Te most meg akarsz győzni valamiről? A gyakorlati tapasztalatom sajnos ellent mond az általad vázolt mateknak. Pont nem érdekel az átlag sebesség mert nem igazodik a valós élethez, engem az érdekel, hogy az ügyfélnél időben ott legyek, és épségben a legrövidebb idő alatt hazaérjek."Ha 200 km tiszta autópályázással 4 perc a különbség (az elméletimaximumotfolyamatosan tartva 12), akkor szerinted mennyi lesz, ha ebből a 200 km-ből csak 100 az autópálya, 60 közút, 40 meg lakott terület? "
Pont itt bukik az elméleted. Mert azt felételezed, hogy mindenhol az elméleti maximummal lehet menni."Amiért az átlagsebességed meg sokkal kisebb, az meg pont azért van, mert amikor épp nem gyorshajtasz az autópályán, akkor kisebb utakon, vagy lakott területen vagy beakadva valahol. "
Vagy az autópályán száguldunk 80-nal, esetleg autóúton (pl 4-es út) 70-nal kísérem a kamionsort, vagy főútvonalon megyünk követjük a traktort 40-nel, vagy olyanok az útviszonyok, hogy nem lehet normális sebességgel haladni (szerpentinek, hegyvidéki utak).
Amint lehet húzok fel az autópályára, hogy ahol lehet kicsit tudjak haladni a saját kényelmes és nekem biztonságos tempómban.#85506 fokukac: nekem az autó extrák közül eddig egyedül a tolató és parkolóradar valamint az ülésfűtés ami bejött és szeretek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szerintem parandroid arra akart rámutatni, hogy ha megengedett sebesség felett haladsz picivel, azzal nem sokat nyersz percben, ellenben szabálytalan vagy.
Ő is azt írta hogy azzal lehet jobban bukni, ha ép feltart valaki, mert jóval kevesebbel megy mint a megengedett sebesség...a saját kényelmes és nekem biztonságos tempómban.
Ha ez a megengedett sebesség felett van, azzal sok esetben nem vagy biztonságos, azért ezt érzed remélem. -
addikt
A megengedett sebességnek és a biztonságnak nincs túl sok köze egymáshoz. Sok olyan út van aminél ha a megengedett 90-nel mész szétesik az autó alattad, de van ugyanez fordítva is.
#85509 erdey_a: igen a forgalmi viszonyok ami jelentősen befolyásolják, hogy mennyire lehet haladni. Amit egy főútvonalon egy kamion vagy traktor miatt "elvesztek" azt a pályán vissza tudom hozni.
Basszus, itt mindenki abból indul ki, hogy az autópályán csak ő van és mindenhova autópálya vezet. Kezdem őgy érezni, hogy én vagyok köcsög, mert ha olyanok a körülmények akkor túl merem lépi a sebességhatárt, hogy a valós forgalmi helyzett miatt elveszített időt behozzam.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
szép kis érvelési hiba... azzal véded a gyorshajtásodat, hogy máshol úgysem lehet menni a megengedett maximummal.
mint ha neked adott "mennyiségű" sebesség járna és ha valahol nem tudod kihozni ami jár akkor máshol többet veszel belőle.
agyrém.a valós forgalmi helyzett miatt elveszített időt behozzam.
mennyi az az elveszített idő, amit be akarsz hozni? hol veszítetted el? miből veszítetted el? ki vette el? egy traktor? mennyit vett el? 1 percet? azért érdemes versenyezni? akkor nem indultál időben.
vagy baleset miatt egy terelés elvett 1 órát? azt meg úgysem tudod behozni...de itt ki is szállok a témából, mert a talpam is ökölbe szorul az ilyen megfejtésektől. ő ügyfélhez siet... pfff... a többiek meg nyilván csak kocsikáznak az úton...
indulj időben jóbarát! aztán ha vis maior miatt mégis kevés a betervezett (!!!) 15-20 perc tartalék, akkor felhívod szépen az ügyfelet, hogy mi a szitu. biztosan megérti.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
addikt
Nem erre gondoltam, arra hogy ha 90 van megengedve, és te 120-al mész, azzal nem vagy biztonságos, ha más nem abban a tekintetben, hogy a többi résztvevőre nem vagy biztonságos, akik betartják a sebességi korlátot (nem az a kérdés hogy mennyire jogos a korlát, abba ne menjünk bele, szabálytalan vagy, és ezáltal nem vagy biztonságos teljes mértékben a kresz szerint)
boci leírja mi a gond, szabálytalan vagy, ennyi, gyorshajtásra nem ad okot az hogy késésben vagy, ezzel ugye nem akarsz érvelni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz erdey_a #85511 üzenetére
És ez most miért is fáj neked, hogy gyorsabban megyek? Mint írtam akkor megyek ha olyanok a körülmények és nem zavarok vele senkit. Nem vagyok agresszív.
Ha időre kell mennem, akkor én az szeretem betartani, de ha nem muszáj nem akarok azért fél órával korábban kelni, mert más feltartja a forgalmat és képtelen a forgalommal együtt működni. (És itt nem azt mondom, hogy mindenki száguldozzon az autópályán, de mondjuk a "jobbra tarts"-t be kellene tartani, meg néha bele kellene nézni a visszapillantó tükrökbe is.)
A forgalom feltartására és a forgalommal való együttműködés képtelenségre másik remek példa szerintem zipzár elv sávváltáskor, amit a sokat képtelenek felfogni, vagy a kereszteződések helyes használata. (pl ha látom, hogy nem tudok a kereszteződésen átmenni, akkor nem hajtok be, hogy utána a keresztbe jövő autók se tudjanak elmenni)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
"ha más nem abban a tekintetben, hogy a többi résztvevőre nem vagy biztonságos, "
Azért jó lenne, ha a teljes hozzászólást elolvasnád. Ahogy azt már leírtam több alkalommal is: "megyek ha olyanok a körülmények és nem zavarok vele senkit. Nem vagyok agresszív."De részemről befejezem a témát. Látatlanul, számok, feltételezések alapján, konkrét forgalmi és útviszonyok ismerete nélkül, megállapítottátok, hogy egy felelőtlen gyorshajtó vagyok. Gratuláltok.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz parandroid #85500 üzenetére
Igy van (elso fele). Akkor van csak problema, ha tobb jarmuvet eloznel, es kozben hatulrol gyorsabb jarmu jon, mert azt a kresz szerint el kell engedned, mielott a masodik jarmuvet elozned, kiveve, ha nem lehet visszaterni a kulso savba, vagy csak veszelyesen.
-
Basszus, beköszönök erre mindenki adócsaló és gyilkos gyorshajtó lesz! Lehet eladom a kormánynak a képességem, szerintem erre most lenne kereset
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
parandroid
félisten
Ha tehetem, azonnal elengedem. Őszintén szólva nem tudom, hogy ilyenkor mit szoktak nehezményezni, valszeg azt, hogy ugyanabban a térben létezem, mint ők. Valszeg az lenne ilyenkor az elvárás, hogy nagyot fékezve vágódjak be a jobboldali kocsisorban az egymástól ~10 méterre haladó 2 kamion közé. Mondanám még, hogy azt várja el, hogy gyorsítsak fel az ő tempójára, és haladjunk, de ezt meg az előttem a belső sávban haladó kocsisor szokta lehetetlenné tenni. Amúgy ha tehetem (mondjuk autobahn, éppen korlátozás nélkül), és nincs bunkózás, szoktam ilyenkor gyorsítani ésszerű keretek között (olyan 160-ig), hogy gyorsabban be tudjam fejezni az előzést, és elengedhessem, de ez Mo-n nem játszik, másrészt meg csak azért csinálom, mert rendes vagyok, nem azért, mert ezt bármilyen szabály előírja.
p
-
parandroid
félisten
Egyetlen dologról próbálta.ak meggyőzni, de nagyon úgy fest, hogy régen volt már az a matekérettségi, azóta mind sokat felejtettünk. No meg a számok, tények, meg törvényszerűségek az amúgy is amolyan imperialista furfang lehet csak, amit ki kell zárni az életünkből.
p
-
zoltanz
nagyúr
Szerintetek a gyerek elhelyezéskor kinél maradjon a gyerek apa-anya?
Ugye hagyomány szerint az amyáé. Manapság viszont mundkét szülő részt vesz a nevelésbe apa is lehet gyesen. Szerepek is univerzálisak apa is főz-mos leviszi a szemetet stb.
Pl Klasszikus vicc
Gyerekelhelyezési tárgyaláson az apa az ügyészhez: ha egy kávéautomatába bedobok egy érmét, akkor a kávé enyém vagy az automatáé? -
parandroid
félisten
válasz zoltanz #85523 üzenetére
Erre a kérdésre nem létezik jó válasz. A gyerekről nem dönthetsz úgy, mint egy vagyontárgyról, hogy ‘kié legyen’. Minden eset egyedi, és akármi lesz a döntés, érdekek fognak sérülni. Optimális eset az, amikor sikerül a gyereknek legkevésbé rossz megoldást megtalálni. Ehhez 2, egymást is emberszámba vevő, magas érzelmi intelligenciával, rengeteg empátiával, és kifogástalan felelősségérzettel rendelkező szülőre van szükség. Esély egy a millióhoz kb.
Gyerekelhelyezési tárgyaláson amúgy nincs ügyész.
p
-
bobsys
veterán
Tudtok ajanlani magyarorszagi privat egeszegugyi biztositot?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
concret_hp
addikt
válasz bobsys #85525 üzenetére
nekem egy időben céges union volt, ami teljesen jó: bajod van felhívsz egy számot, elmondod mit akarsz, bp / az ország melyik részén, meg hogy mikor érsz rá, 1-2 nap múlva küldik az időpontot (akkoriban tipikusan ilyen 1 hét múlvára) szerintem jobb, mint egy medicover, bizonyos keretek közt akár szolgáltatót is választhatsz.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
erdey_a
addikt
Küldtem egy céges csomagot. Most kaptam meg a kézbesítési értesítést. Jó, hogy a futár megkérdezte, ki az aláíró
"Hello, your parcel has been delivered.
Delivery date: Wednesday 05/04/2023
Delivery time: 14:27
Left at: Warehouse
Signed by: KEDVES BÁCSI"
Vérboci
-
ToBeY
nagyúr
Mi ez az időjárás most? Pár napja még kellemes 20 fok volt,most meg rohadt hideg van!(szerencsêre itt legalább nem esik a hó...)
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
valaki innen járt már Hongkongban?
arra már rájöttem, hogy revolut ott nem okés és a wise a nyerő, rendeltem is fizikai kártyát hogy tudjak bármikor kp-t fölvenni/fizetni ha nem akarok kardomba dőlni a banki költségek miatt. az octopus kártyát is tanulmányoztam, és valószínű simkártyát is vennem kell majd a reptéren, ha akarok mobilnetet mert a helyi szolgáltatókra nem biztos hogy akarok támaszkodni.node egyéb tudnivalók esetleg azon kívül hogy öltönyben meg fogok rohadni de ez van? kb 1 napom lesz szabadon egyébként a 3 nap biznisz mellett, tehát nem stresszelem szét magam
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #85533 üzenetére
Carlo Pedersolival sajnos mar nem tudok diskuralni
Monti: termeszetesThe Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
De a filmet bármikor megnézheted! Igaz, ehhez még ilyen ürügy sem kell. Vagy akkor már az egész sorozatot, hátha Egyiptomhoz, meg Afrikához is kedvet kapsz. Hm, időm úgyis, mint a tenger, lehet kéne csapni egy Bud Spencer-maratont.
p
-
-
Winner_hun
titán
Volt valami influenzaszerű nyavajám, aztán gégegyulladás. Utóbbi végén egész napos köhögés (2 hete szombaton), majd tiszta izomláz lettem. Na ez az utóbbi részben csak lassan múlt. Diagnózis: bordaközi izmok megerőltetődtek a sok köhögéstől, lassan múlik. Enyhült is, majd szerda este tüsszentettem egyet, jó kis belenyilalás, nehezebben mozgás lett. Nem baj, csütörtökön még dolgoztam. Péntek eltelt, szombat apósék látogatása után viszont irány a kórház. Bent is tartottak, mellhártyagyulladásom volt úgy néz ki, meg lett egy kis légtüdőm. Most szívom az oxigént hogy gyorsabban gyógyuljon...
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
parandroid
félisten
válasz Winner_hun #85540 üzenetére
Asszony szokott röhögni, hogy ahogy összegyűlünk barátokkal, a nr.1. téma mindig a betegségek, meg sérülések egyeztetése. Ahogy egyre inkább vén faszok leszünk, egyre több a megbeszélnivaló. Amúgy meg jobbulást, persze, pihend ki magad rendesen, az segít a legtöbbet!
p
-
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
rushty
őstag
-
ToBeY
nagyúr
Ha magyar vagy akkor órákig sorolod hol fáj,ha külföldi akkor "fine" és tovább mész
-
concret_hp
addikt
remélem hamar helyrejössz, jobbulást!nyugodtan bevallhatod, hogy csak nem volt kedved a húsvéti rokon látogatáshoz
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Winner_hun
titán
válasz concret_hp #85546 üzenetére
Február közepe óta nem jutunk el a szüleimhez, mindig van valami...
Köszi srácok nem vagyok túl beteges típus, de ha van valami akkor az nagyon. Decemberben is volt gégegyulladás, nagyon hiányzott mit ne mondjak... előtte nem is tudom, 2 alkalommal volt covid, az első kemény volt, a második az csak úgy kiderült, mert csináltam egy tesztet.
-
Pacák
senior tag
Üdv a klubban! Lábon majdnem kihordott tüdőgyulladásból szereztem be 2007-ben. Frankón rá lehet faragni. Annyira fájt levegőt venni, hogy kihívta rám Kati az ügyeletet. Laza öt ampullányi fájdalomcsillapító kombó két injekcióban elosztva.
— Bár nem tudta felülmúlni a bevonuláskor kapott katonás, bal-jobb-bal, a felkarokba kapott oltáskombinációt. Azóta is gyanakodva figyelek mindenkit, aki injekcióval közelít meg. A kovid oltások sem volt kivétel. Tisztára tűpárnának érzem magamat.Nuclear launch detected
-
Winner_hun
titán
Egyedül kezdtem a bentfekvést, most megteltünk. Remélem holnap szabadulok. 86 éves papóka az utolsó befutó. Egész jó állapotban van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest