Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szerencsére egy mondattal le tudtam zárni a témát. (meg az egész estére a beszélgetést is) Egyébként tényleg világít a Negró a szájában, legalábbis az elmúlt kb 25 év csak kívülről látszott rajta.
Még szűk két óra és kezdődik a karácsonyi party.

-
Vérboci
addikt
két telefonom van. az egyik iphone, a másik xiaomi.
az iphone előnye, hogy kisebb, de a telefonáláson kívül szinte mindenre alkalmatlan.
a xiaomi közelségérzékelője néha tényleg szarakszik, de minden másra jó.
disclaimer: ez egy torz összehasonlítás természetesen, mert a szóban forgó szifon egy 2017-es SE...

-
válasz
venember83
üzenetére
Én akkor kérdeztem eddig csak vissza, mikor az osztálytalákozón az egyik csaj kioktatott, hogy hülye vagyok, hogy a telefont a fülemhez teszem, meg bluetooth headsetet használok, mert így agyrákot fogok kapni az elektromágneses sugárzás miatt. (Majd ez után fogta egy másik osztálytársam poharát és beleivott az üdtőjébe, mert meg akarta kóstolni.)
-
Én is felmondtam. és azt mondták múlt pénteken, hogy akkor már nem is kell jönni, felmentettek a munkavégzés alól. Szóval most januárig semmi dolgom.
Itthon ülök egy hete, a szomszédaimmal, és állítom, hogy fáradtabb vagyok, mint előtte
annyira király lett volna egy ilyen amúgy, nyáron vagy tavasszal, vagy akár ősszel is, de ilyenkor decemberben sajnos nem sok mindent lehet csinálni, sötét van és hideg.... lehet, leköltözöm egy görög szigetre januárig

-
válasz
venember83
üzenetére
Értem. Ilyenkor szoktam visszakérdezni, hogy "és telefonálás után a zsebedbe teszed ugye a telefont, és ami ott mellette van annak nem árt"
Aki ennyire parázik az vajon miért használ mobilt... -
Utka
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Arra épp jó a füles.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Persze nyugaton ez teljesen más mivel ott nem "kell" három havi fizut letenni egy csúcs iphoneért,így az ott gondolom tök normális,hogy aki akar az vesz egy iphone14promax-t.
-
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
És ezt a szart emberek még veszik?
Tekintve, hogy mindhárom hazai nagy szolgáltató kínálatában vannak Xiaomi telefonok is, persze.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ezt valószínűleg elég innovatív módon hamarosan megoldják az európai kormányok a nyugdíjkorhatás lépcsőzetes, végső soron kb. 102,5 évre emelésével.
-
NoLF
veterán
-
parandroid
félisten
Nem mondod, hogy ez létező probléma így 2022 végén? És ezt a szart emberek még veszik? Na jó, erre ne válaszolj, tudom a választ.
Amúgy ez is volt az egyik tippem, hogy mivel eleg sok ütött-vert, pókhálós kijelzőjű bontószökevényt látni ilyen alkalmazásban, nekem is megfordult már a fejemben, hogy a hangszórója is lehet rossz, de tekintve, hogy én Xpodhoz hasonlóan vagy javíttatnám, vagy kidobnám, nemigen tudtam azonosulni a dologgal.
Tobey: Ezzel megint nem tudok mit kezdeni. Túl sok iphone tulajt ismerek, és egyiknél sem volt szempont soha az ilyesmi. Persze másik ország, más anyagi lehetőségek, és (szeretném azt hinni) más kultúra. Ugyanúgy, ahogy egy bmw-kulccsal sem fogsz itt felvágni.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Hiába kerül már annyiba az összes többi flagship mint az aktuális csúcs iPhone,itthon valamiért van egy réteg akik azt gondolják,hogy ők különbek mert legújabb iPhonejuk van
És amikor meglátják hogy a 12 éves "Lacika" kezében is ugyanaz az iPhone van mint övékben,csak ő földhözveri kétszer mert vesztett valami játékban és zavarodottan néznek ki látta,na akkor nagyon szoktam nevetni
-
Értem. Van headset (tudom buzis), meg szerviz. Ha nekem lenne ilyen problémám, valamelyiket a kettő közül biztos alkalmaznám. Vagy csak szimplán a falhoz csapnám és vennék normális eszközt, nem kínai szarokat. (Saját maghatározás szerint kínai szar: Xaomi, Honor, Huawei, Oppo, stb.)
-
Tim82
félisten
Igen, mert a fülével állandóan elnyomkodja.
Vannak olyan Xiaomi telefonok, amiknél ez amúgy tök komoly probléma. Ha közel tartod a füledhez, a szarul vagy egyáltalán nem működő közelségérzékelő miatt véletlenül kihangosítod/lenémítod/leteszed stb.
Én általában valahogy ilyeneket látok így beszélve, nem almásokat.
-
parandroid
félisten
“az autó kihangosító is izgi, mikor állunk a piros lámpánál mindketten felhúzott ablakkal és tisztán hallom (illetve az egész utca is), hogy miről beszélgetnek.“
Ja, ez is sztenderd. Minap Katicára vártam, hogy kiszálljon az autóból, mert befejezett még egy telefonhívást, miután leparkolt, és mondtam is neki, hogy szerintem rossz a kihangosítója, mert kívülről egy hangot nem hallottam belőle.
p
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Na szellőztessünk ki kicsit, igen izzadtság szag lett a nagy próbálkozástól.
Fejtsd ki, ugyan már mire is gondolsz itten e...
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem tudom elképzelni, milyen hangüzenet leghet olyan fontos, hogy azt pont a metrón, vagy az utcán kelljen elmondani.
De a ma reggeli eset ez biztos telefonálás volt.
#84667 erdey_a: lehet egy másik elfoglaltság is, ami hasonló kéztartást igényel, és egyesek lehet így szerezték a telefont is.
-
És ennek mi köze a telefonáláshoz? Nem tudja a füléhez tartani a telefont?
"BT-s/type C-s/normál jack-es headset használata búzis."
Én kifejezetten szeretem a BT-s headsetemet, és tök jó, hogy elő sem kell vennem a telefont a hátizsákból mégis tudok telefonálni és így biztos nem veszik ki a telefont kezemből. (Nem mintha erre esélye lenne bárkinek is.
) Tök jó, hogy szabad mindkét kezem, hallom a forgalmat. (A buzi meg rövid "u".)#84661 parandroid: az autó kihangosító is izgi, mikor állunk a piros lámpánál mindketten felhúzott ablakkal és tisztán hallom (illetve az egész utca is), hogy miről beszélgetnek.
#84664 ToBeY: Ez szerintem most nem almás volt, de nem is alsó kategóriás.
-
parandroid
félisten
válasz
Lortech
üzenetére
Amúgy komolyra fordítva: gyakran kombinálódik a dolog a hangüzenetek küldésével/fogadásával, ami mondjuk nekem eleve feldolgozhatatlan kategóriája a kommunikációnak. Igaz, ebben szerepet játszik a saját fogyatékosságom is, aminek kapcsán inkább az írott kommunikációt preferálom, szóval valamilyen szinten el tudom fogadni. Persze csak ha nem a pofa elé tartott telefonból szól, nyilvános helyen.
p
-
Lortech
addikt
Oh. Eskü már többször akartam erről a jelenségről írni én is valahova, mert egy jól behatárolható rétegnél ez lett a standard, és nem fér a fejembe, hogy ez mitől jó. Szégyenérzetem támad, ha látom.
Az utcán, tömegközlekedésen hordozható hangfallal történő veretéshez tudnám hasonlítani, de míg azt főleg tizenéves hülyegyerekek csinálják, ezt a fajta telefonálást a 20-as, 30-as korosztálynál láttam inkább. -
-
parandroid
félisten
Ugyanennek (telefont a pofája előtt vízszintesen tartja) a módosított verziói: 1) autóban ülve, 2) az élelmiszerbolt közepén, az utat elállva, de olyan hangerővel, hogy zeng az egész bolt.
Másik kedvencem (amit korábban már említettem), a teljes méretű _fej_hallgató használata autóvezetés közben. Mert meg kell mutatni a világnak, hogy ki az audiofil. Igaz, hogy a közlekedési szabályok tiltják (a józan ész meg már rég nem játszik szrepet), de rá se ránt a süket majma.
p
-
Valaki meg tudja mondani, hogy miért telefonálnak egyre többen az utcán kihangosítva. Tartja a szája elé vízszintesen a telefont belebeszél, majd a füléhez emeli, hogy hallja a kihangosítást. (Így persze az egész metró hallja a beszélgetést.)
Jövök fel a mozgólécsőn és így telefonál a csaj a pasijával. Kedvem lett volan mellé álni, és beleszólni, hogy "jó a segge a csajodnak". Ha már a telefonbeszélgetés része lettem a kihangosítás miatt, akkor bele is szólhatok a beszélgetésbe, vagy nem?
-
Vérboci
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
balfasz a siófoki dokitok, az a helyzet.
azért egy random vérvételt jobb helyeken a háziorvosi asszisztens is elvégez és a körös kocsi összegyűjti a vért minden reggel az orvosoktól és viszi be a laborba, másnapra van lelet.én 2 havonta járok vérvételre. nem kell semmi időpont. bemegyek, szúrnak, eljövök.
-
NoLF
veterán
fölmondtam, mehet a pihi január 9ig

-
Sül a gofri. Lassan elkészül a glutén mentes adag a kolléganőnek, és keverhetem be a normálisat a többieknek.
-
gaborbol
őstag
válasz
Lortech
üzenetére
Koszi! A vervetel neve: Élni jó csomag! Ez se gyenge a harom honapos ingyenes eu rendszer idopontjat nezve.
Gyakorlatilag le vannak irva, jobb is ha meghalnak nem kell nekik nyugdijjat fizetni. Vegigdolgoztak az eletuket, soha nem csaltak, a kemenyen doldozo kisember, megerte.
-
Lortech
addikt
-
gaborbol
őstag
Szuleim Siofokon laknak, anyamnak kene egy vervetel, mert nincs jol , elment a haziorvoshoz, idopont csak marcius vegere van. Haziorvos mondta, hogy akkor berakja surgossegi idopontra( nem tudom ez konkretan mit jelent) ,de az mar csak jaunar 15. Eljott az orvostol, mekapta az ertesitest, hogy mehet vervetelre marcius masodik heteben...
Mennyi egy vervetel-verkep elemzes maganba? Beszarok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Vajon van Pi nevű fórumozó?
Nekem meg ma kiégette a melós kabátomat a zsememben lévő ledes zseblámpa. Csak 3000 lumen, viszont a fekete műszálas kabát zsebe kissé túlmelegedett, kolléga meg rámszólt hogy füstölök. Alighanem elfelejtettem lockolni, és valamivel benyomódott, bekapcsolódott, aztán felment 5 fokozatot, és nyilván a maxon állt meg. Lett egy 2 centis lyuk a zseben.
-
parandroid
félisten
Amúgy azon gondolkoztam, átírom a nevem disznófejűre, de akkor meg foshatok, hogy ne lépjek rangot, mert onnét kezdve nem lesz annyira vicces.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor marad a retina scan,faceid mint beloginolás/azonosítás
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Lábujjat kell használni akkor biztosan nem fér senki hozzá,és még a balesetek miatt sem kell aggódni,igaz kicsit körülményes a beloginolás
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Lol. Én telefonhoz is lusta vagyok kezet cserélni az ujjlenyomat kedvéért. Tuti, ami fix mindkét kezemről vetttem le hozzá ujjlenyomatot, két-két ujjamról. Az ötödik lehetőséget a párom egyik ujjához kalibráltam.
Android 12. -
válasz
parandroid
üzenetére
hülye ios. mert miért kell ujjlenyomat, hogy előhozza a szupertitkos bejelentkezési jelszót, miután már amúgy is be vagy jelentkezve az eszközbe? ez olyan szuper almás logika amúgy

-
válasz
venember83
üzenetére
A sírásó mondjuk pont nem. (hacsak nem arra gondolosz, hogy nem kell a végén túl messzire mennie
)
Szerintem a szoftver tesztelő, vagy vírusgyűjtő (reallife honeypot) pont jó lenne erre a célra, mert amit az idősebbek tudnak művelni internet használat címszó alatt...Egyedül maradtam az irodában.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Ahogy a nyugdíjak kinéznek az infláció tükrében, lassan minden nyugdíjas kénytelen lesz keresni valamit.
p
-
parandroid
félisten
Csak a windows gyárija van fent, mindent teljesen kikapcsoltam, utána újra is indítottam (bár elvileg erre sem lenne szükség).
Router restart is volt, routerkonfig a gyári, a szerelő állította be, amikor kivitte, semmihez nem nyúlt senki, hetekig jó volt, aztán egyszer csak nem. Őszintén szólva még a windows update gyanús nekem, elvileg volt valami a héten, mert a szervergépem is újraindult, és azóta nem működnek ezek. De innét nem tudom megmondani, mert itt már minden gépen win11 van.p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ennek kicsi a valószínűsége, mert azok nagyon buta eszközök.
Inkább vírusirtóra, vagy tűzfalra gondolnék. -
parandroid
félisten
Van egy másik gépem telepítve nála, azt is elérem távolról, ugyanez ott is (a skype-on kívül, mert az nincs rajta). Arra gyanakszom, hogy a router kaphatott valami frissítést, vagy új beállításokat a telekomtól (nem túl rég cserélt gigabites router, miután a régi pár év után megdöglött), és az foghat meg valamit?
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez valami lokál dolog lehet. Nekem is O365-van, hotmail megy, one drive megy, Skype-ot nem használok.
Gondolom a gép újraindítás megvolt. (Időnként az update folyamat szokott furákat csinálni, nekem a Plex szokott távolról elérhetetlen lenni, ha frissít a gép és elmarad az újraindítás.) -
parandroid
félisten
Anyám hívott, hogy nem jó az internet (almás videóhívás, wifi alapon, ofc, szóval kétkedve fogadtam), meg eltűnt minden, aztán az lett belőle, hogy a felhő elromlott. Jólvanmondok, bejelentkeztem hozzá távoli eléréssel (net pipa), kiderült, hogy az edge kezdőlapjáról tűntek el a kipakolt kedvencek, csak egy üres oldal van ott. A kedvencek menü ott van, az működik. Böngészősorból is minden, kivéve az msn.com, bármilyen kiterjesztéssel. Skype látja a címlistát, de hívni nem tud senkit, nem kapcsolódik. Onedrive szintén nem tud kapcsolódni. Outlook jó, office működik (az én családi office365-öm van vele megosztva). A tálcán a beépített időjárás-app szintén döglött, valószínűleg ez hiányzik neki a legjobban, időjárás-fetisiszta, napi 76 különböző időjárásjelentést néz.
Tűzfalat lelőttem teljesen, de nincs változás. Természetesen jogtiszta, rendszeresen frissülő win10.Neten próbáltam rákeresni ere a hibára, de nem találok semmit. Azt mondja, 2-3 napja kezdődött.
Tud valaki valami MS-szolgáltatás kiesésről? Azt se tudom, hol jelezhetném a hibát? MS-nél lehet? Vagy telekom? Kicsit tanácstalan vagyok. Valami ötlet?
p -
kraftxld
félisten
Úgy látom lassan megéri jelentkezni nyugdíjas állásra
-
bobsys
veterán
Most kell valamit fizetni ha kuldok egy 4-6 eves laptopot a szuloknek? Vam, afa, bfa akarmi? Sajat, ajandek lenne, hogy tudjanak filmezni vele a TV-n kerresztul. Az egyik egy 6 eves Dell a masik meg egy 4 eves HP.
-
Pacák
senior tag
A mai nap margójára. [link]
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Mi most megvettuk kb az eves fogyasztasunk duplajat. Férj kesudios kalacsot (bejglit) sutott tegnap , kellett hozza, azt mondja a cukorpotlommal nem olyan jo (de, rabesyeltem vegul, igy csak fele-fele arányban ker-lt a t0ltel;kbe) . Nem hatosagi aras, valami £0.95, azaz 460 forint.
Ja es meg volt egy jo raklappal. -
parandroid
félisten
“…annyi a dolguk, hogy ehhez hasonlóan, egyenként mindegyikre rásüssék, hogy ott húzódik meg a háttérben egy Fletó-szál és legközelebb onnan nem lesz egy kanyi szavazatuk sem, mert ezzel megsértették a helyiek önérzetét.“
Egy fenét. Ezek az emberek mindenkit gyűlölnek, a zsidóknál, a buziknál, a lipsi-komcsiknál, meg a gyíkembereknél jobban csak a saját szomszédaikat. Ha jön egy ilyen hír, azonnal el tudja neked mondani, hogy a faluban ki a zsidó, ki a buzi, ki a lipsi-komcsi, meg ki a gyíkember. Ez akkor is működik, ha már csak ő él egyedül a faluban.
p
-
Pacák
senior tag
Pénteken este pont kijöttem a fürdőszobából, hogy pontot tegyek a nap végére és eldőljek, mint a zsák.
Erre elment az áram, majd egy pillanatra vissza is jött, hogy aztán végleg el is menjen.
Az volt a fura, hogy csak pár szomszédos panelban volt sötét, a többiben ment tovább a világítás.
A szomszédasszony rögtön elkezdett pánikolni, hogy le fog olvadni az új fagyasztója. - Nyilván. Hiszen vadonatúj, akkora dög a szigetelése miatt, hogy csak leszerelt fogantyú mellett tudták bevinni, amikor meghozták. Normál háztartásban nem szoktak éjszaka hűtőajtót nyitogatni. - Itt utólag a rosszindulat kisördöge elkezdett bennem somolyogni, mert jelentős túlsúlytól szenvednek... Így viszont érthető volna az aggodalom.
Végül kiderült, hogy elszállt a transzformátor mellettünk.
De happy end: szombaton, hajnal négykor beállt a trafó mellé egy Mercedes platós, rajta egy generátorral, be is kötötték a hálózatba, azóta onnan kapjuk a váltóáramot. Most is duruzsol, alig hallhatóan, mert kint fúj a szél és minden mást elnyom. [kép]Főkukac: a fityisz kommunikációs agytröszt már önmaga paródiája. A 300 fős kis falvak adják a fő szavazóbázisukat. Csak annyi a dolguk, hogy ehhez hasonlóan, egyenként mindegyikre rásüssék, hogy ott húzódik meg a háttérben egy Fletó-szál és legközelebb onnan nem lesz egy kanyi szavazatuk sem, mert ezzel megsértették a helyiek önérzetét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ó, Borsodban (Zemplénben) bármi megtörténhet

Este mondta apukám, hogy látta a híradóban, hogy a dollárbaloldal pénzügyi központja a nagymamámék 300 fős falujában van, Hegyalján

Én meg oda járok 42 éve...
Véletlen..? Aligha![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan, sírok már minden nap amikor megnézem a híreket
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen. Viszont ott nem borítottátok rám a sátramat.

-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
hát, ha csak olyat kapni...

-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
barnából? hát maximum. feleségem issza barnacukorral a kávét, máshoz nem használjuk. sütibe simát rakok. abból azért több fogy. nehéz megmondani, talán 5 kiló egy évben?
meg szüretkor 40 kiló megy a musthoz, törkölyhöz, de az már más tészta
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Az igazán durva az, hogy ez az átlag, tehát benne vannak a cukorbetegek, meg a topiklakók is. Másik oldalról meg persze a hobbiborászok is, akik szüretkor zsákszámra veszik a cukrot ízfokozónak a saját termésbű’ való borhoz.
p
-
concret_hp
addikt
megnéztem amúgy 11-12 kiló az éves fogyasztás, de ha jól sejtem ez csak az amit kristálycukorként vesz meg a nép, ami azért hetente 20-25 deka / fő. [https://www.ksh.hu/stadat_files/jov/hu/jov0031.html] ami viszont durva, hogy a 65+os korosztályban majdnem 2x annyi (amit persze részben az unokák esznek meg nyilván)
ill. felsőfokú végzettségűeknél azért szignifikánsan kevesebb (kb. 9 kiló, míg a minden más végzettség 12-14) -
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem tudtam. Csak jó pár éve az egyik PH! tábor alkalmával (azt hiszem Mád-on voltunk) megnézük a szerencsi cukorgyár múzeum részét és akkor azt mondta a tárlatvezető hogy már a kaposvári is bezárás közelében van. Ebből gondoltam, hogy már ott sincs már semmi.
-
Vérboci
addikt
mi az aldiban veszünk barna cukrot, ami nád cukor.
nem kérdeztétek, csak mesélem
-
Elvileg pont fordítva kellene lennie. A barna cukorból készül a fehér, legalábbis Szerencsen ezt mondták, a cukorgyári múzeum látogatáskor. A barna cukrot addig főzik, mossák, stb. amíg ki nem fehéredik. A barna és a fehér cukor elvileg cukorrépából készül, a nádcukor cukornádból.
A nádcukor is barna színű, kevésbé édes, mint a cukorrépából készült fehércukor. -
Utka
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Sorozatok
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Tesla topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi