Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Az megvan, hogy olyan emberek átképzéséről beszélsz, akik gyakorlatilag betanított munkát végeznek? Nekik kb olyan mindegy, hogy egy autós levegőszűrőt, egy üvegmosókefét, egy nyomtató lapadagolót, vagy egy iphone hátsó takarólapot gyártó gépet kezelnek. Tudom, felénk Zalában is kb ilyen skálán mozognak az átállások.
Aki meg képzett, sokat látott profi cnc-s, azt meg nem kell félteni, neki mindig lesz melója.
Figyu, 2000-ben diplomáztam pedagógusként, osztálytermet azóta is csak szülői értekezleten láttam, de adminisztráció/logisztikai területen kb minden voltam már, csak akasztott ember nem, és eddig mindig meg tudtam állni a helyem. Az egész életem arról szólt, hogy pár évente tanultam valami új dolgot, és még csak nem is felsőoktatásban.
Amilyen munkaerőhiány van minden területen, erősítve a demográfiai folyamatokkal (öregedő társadalom + elvándorlás), manapság tényleg csak az nem dolgozik, aki nem akar. És az “alja” munkák, amiket eddig mindenki megvetett, egyre jobban értékelődnek fel. Persze azt is jól kell csinálni, de ezek kb hetek/hónapok alatt megtanulható dolgok, utána meg már a rutin mellett csak mentalitás kérdése, hogy valaki hogyan végzi.
Én pl régóta pedzegetem az asszonynak, hogy öreg napjaimra elmennék valami isten háta mögötti farmra traktorosnak, neki meg kb mindegy, hogy hol van, ovi/bölcsi van azért minden faluban…
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- E-book olvasók
- Projektor topic
- EAFC 26
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RX9060XT 8GB!
- Hibátlan, újszerű Crucial 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black - Még 6 év bolti gari!
- 24" Samsung Odyssey G3 G30A FHD 144Hz gaming monitor
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Phantom gaming 6900XT dobozos.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest