Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Emlékszem. Nekem se véletlenül jut eszembe a furmint először, Hegyalján éltem le életem első felét, van szőlőm, és saját borom a borvidéken.
Az a Figula rosé ennyiért rendes alapanyagból lehet, ami azt jelenti, hogy készülhetett volna belőle "bor" is, nem csak rosé.
Amiből azért többet is ki lehet hozni, mint egy roséből. Habár annak valószínűleg magasabb a költsége az érlelés és tárolás miatt, de talán kevésbé kockázatos, mint egy 4k-s rosé a magyar piacon, ami egyik napról a másikra kimúlhat. -
válasz
Lortech
üzenetére
zsír. mondjuk, ha választani kell egy rozé és egy furmint között, nem kérdéses, hogy melyiket választom, Tokaj-hegyaljai illetőségem, és a nagyapám bora miatt, ugye...
btw a családom már bort is árul, ha valaki megkóstolná.

@FehérHolló: meggugliztam az a bort. 4200-ért rozét, hát normááális?

"lazac szín"?
imádom a marketingeseket... (remélem, citrom azért nem kell rá ) -
válasz
Lortech
üzenetére
ezzel azért vitába szállnék, azért elég sok jó rozé van. Finom, friss, gyümölcsös...
Annyi, hogy ezeket frissen meg kell inni. Igazából az előző évi évjáratot kb. nyárig meg kell inni, egy második éves már nem az igazi...Én pl. fehérboros vagyok, a vöröset egyáltalán nem szeretem, de a rozét igen. Tisztán is, fröccsnek is.
Persze, valóban vannak olyanok, amik savanyú szarok, olyat nem kell inni. Meg 3 éves rozét sem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Szinte az összes felénk járt kisüzemi, kisszériás borász elmondta, hogy a roséit csak azért készíti, hogy Pesten, meg a dúskálósabb helyeken kiemelten nagy haszonkulccsal tudják eladni, de ő maga nem kedveli a rosét, se készíteni, se fogyasztani. Ráadásul nem sokat kísérleteznek, egyszerű szőlőkből, reduktív eljárás, fajélesztő, mehet "nagyüzemi" módon, még akkor is, ha a többi fehér és vörös közben nagy gonddal válogatva, kézi módszerrel, aprólékosan készül ugyanott. És mivel a legtöbb hazai borász hasonlóképp, olyan igazán markáns különbség nem is lesz köztük. 10 különböző (magyar) rosét vakteszten kóstolva a tapasztalt szakértőkön kívül mindenki elvérezne. Aki kóstolt már más vidékről, pl franciát, az rájön hogy valójában mennyire nem ugyanaz a műfaj. De a zúrinépek a gozsduudvarba cuppogják az egyenrosékat, ha nekik ez kell hát ráteszik a marketinget oszt dőljön a lé.
-
Lortech
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Legtöbb magyar rosé bor moslék, egyensúlytalan, éretlen, otromba, a másik véglet pedig az élelmiszeripari eperaromára lecsupaszított kategória, ami a piroska szörpből készült üdítőital ízkomplexitásával vetekszik, nem csoda, hogy kell bele a szóda, főleg azoknak, akik nem is szeretik a bort.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem veletlen, hogy az orszag lakossaganak fele nem hallgat semmilyen radiot/tevet... Nem kell a propaganda.
-
NoLF
veterán
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Peldaul
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Szerencsére a bass modulra nincs szükségem, van beépített equalizerem, nem hallom a magas hangokat, szóval nekem mindig elég a mély.
Tim: Ugyanez volt az igény nálunk is. Sőt, a hordozhatóság sem ártana, mint azóta kiderült, de ezt is viszonylag könnyű azért mozgatni, csak közben ugye nem szól, meg eltart egy darabig, amíg újraindul. Egy kicsi akkut igazán tehettek volna bele, gyakorlatilag tökéletes lenne. Van egy soundlink minim is, az hordozható, meg pont jó méret, de önmagában nem tud webrádiót, és messze nem is szól olyan szépen.
Vicces amúgy, hogy milyen szép csöndben tűri mindenki, ahogy a rádiós piac le lett “tisztítva’, pedig ez kb a legszemetebb autokrata rezsimekhez képest is versenyképes húzás volt, mégsem lett különösebb visszhangja. Ráadásul pont akkor, amikor a Petőfiből majdnem lett egy normális rádió… Egyedül a Klub próbált kapálózni, de ők meg soha el sem jutottak az országos lefedettségig (ezzel együtt pont az ő elnémításuk kapcsán kellett a webrádiós vevő, igen). A DAB+ elszabotálása meg konkrétan bicskanyitogató. Felénk már minden rádió dab, az autóban évek óta nem is használtam fm-et. Konkrétan átérek a magyar határon, és ahogy gyengül az osztrák. étel, eltűnnek a rádiók. Kézzel kell FM-re visszaállítanom a keresőt. Már ha az óránkénti negyedórás kormánypropagandát szeretném hallgatni…
p
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
a fröccs is amolyan lenézett ital, már ha fehérbor.
mert ha valami frissítő rizlinget szódázol meg, akkor proli vagy, de ha "rozéfröccs", akkor az mennyire trendihipszteráptudét(ezért iszok én vörös fröccsöt
- is.) -
-
EQMontoya
veterán
Szerintem ez Hungarikum, hogy 25 alatt mindenki fogyasztotta. A Belga szamban is benne van, ugye, hogy:
25 fölött kólát a borba nem rak már senki, maximum az orrba
Parandroid: A bass modullal azert nagyon sok penz mar az, annyibol tisztesseges erositot meg hangfalakat lehet venni. Teny, tobb helyet foglal, de az eredmeny is mas lesz. -
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, nálunk (akarom mondani anyámnál) más volt az igény: bizonyos, csak netes adásra átkényszerülő rádiók hallgatása és nem igényesebb zenehallgatás. Eredetileg még a hordozhatóság se volt szempont.
A Technisat (egèszen pontosan ez a típus: [link]) amúgy ennek megfelel, könnyen kezelhető, nem szól rosszul mono hangszóró létére, kicsit biliműanyag tapintásra, de a valóságban egészen jól bírja a gyűrődést.
Aztán azután, hogy megvettem, belebotlottam egy tök jó leírásba, hogyan lehetne Raspberry Pi-ből (mint netrádió "adóegységből") és BT hangszóróból "hordozható" netrádiót csinálni. Most már azt csinálnám meg, de azért is, mert közben mégis kell a hordozhatóság (házon belül,, de akkor is).
-
parandroid
félisten
Én az új nagy Bose soundbart venném, ha lenne lé dellára. Az ipaddel együtt tökéletesen használható Az webrádiót, sőt elvileg spotifyt is tud.az ios kliens nélkül, csak a saját távirányítójával is. A hangja meg verhetetlen. Csak a beépített Google Alexa csípi. a szemem… Nekem elég lenne, ha Siri hallgatózik. Elvileg ugyan ő is ki van kapcsolva, de ninsenek illúzióim.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Van olyan. Esetleg Medion? Van olyan otthon? Vagy van ilyen modelljük? Ha. alami jó cucc kell, akkor bose soundlink revolve. Bár ez meg az fm-t nem tudja. Nem mintha Mo-n lenne bármi normális rádió fm-en. Dab-ot meg ugye elszabotálták, mert túl sok lenne a szabad freki.
Amúgy nézz körül technisat, hama vonalon is. Meg mintha Grundigot is láttam volna. De nem tudom, melyik felel meg az összes feltételnek (akku, fm, wifi).
Én anyumnak egy bose soundtouchot vettem (itthon is van 2), az pl csak internet rádió + bt speaker, és nem akkus, viszont mocskos jól szól.
p
-
bobsys
veterán
Tudtok ajánlani elemes/akkus WiFi és FM képes rádiót a szülőknek? Rövid keresgélés után Sencort találtam, de még soha nem halottam róla.
-
NoLF
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
Olasz modon vitazunk, de angolul, magyarfoldon
biztos erdekes lehet. Szomszedok egyszer mar emlitettek, hogy bizonyara eleg tuzes a kapcsolatunk. A tobbi napon tuti fuldugoval maszkaltak, mert nem egyszer fordult mar elo ejfel korul borult a bili
amikor a 13ban laktunk haver folott, o mindig ramirt, hogy hallja a “beszelgetest”, es szoljak ha hivhatja a mentot
-
ladybug
őstag
Örülök neki, hogy tudjátok kezelni egymást. Sok esetben ez nem működik.
Már régóta várok rá, hogy elcsípjek egy olasz vitát.😈
Sajnos még nem volt rá lehetőségem.
Popcornnal a kezemben bámulok majd ki az ablakból és követem a fejleményeket.A szomszédság nyugis (ami tök jó, csak nincs aktion). Korábban egy német nő veszekedett a barátjával általában 22:00 és 03:00 óra között, de elmúlt. Úgy 8-9 hónapja meglett a gyerek és a pasi is eltűnt a képből.
-
NoLF
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
Persze, mindenesetre eletemben osszesen annyit nem kiabaltam, mint ezzel a novel ket het alatt

de hat igenyli, es egy kicsit nekem is jobb. Csontom is tort mar, szekreny is, ajtouveget is kellett mar cserelni, de az biztos, hogy szeretjuk egymast
papa es mama mar millio eve elvaltak es eletuk legnagyobb hibajanak tartjak egymast, igy a papaval tartjuk a kapcsolatot de azert nagyon nem eroltetjuk… mig en nem jottem az eletebe, Sarika kb 10 eve nem beszelt az oreggel. Amugy egy tok intelligens, dolgos, gyakorlo alkesz, es en birom, nagyon hasonlitunk egymasra
-
ladybug
őstag
Szép dolog a multikulti házasság. 🥰
Szerintem ezek a viták szinte mindenhol megvannak. Ez teszi pikánssá a kapcsolatot.
A mediterrán vérmérseklet meg vonzza magával az ilyen jellegű véleménynyilvánításokat.
Amúgy, ha valaki ügyesen figyel a rendszerre, akkor a rokonok nagyon könnyen utánakereshetők. Éljen a technika! 😈 -
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Nem, én csak a loophole-ra mutattam rá.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Apos nem igazan veszi ki a szerepet az eletunkbol, mindenesetre eletben van
-
NoLF
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
Mi mindenen osszeroffenunk, ez az eletunk soja

Pizzat csak o keszit, a spagettit meg mar “megtanultam”

de mikor latta apamat, hogy kettetori a spagettit fozes elott anno mikor elsonek mentunk hozzajuk, majdnem lefordult a szekrol

de a grizesteszta is magy elmeny volt neki, elhihetwd. Valahol meg megvan a kep, majdnem hanyt

tim: erdekes gondolat, de helytallo. Ugyanakkor nem hiszem, hogy sokkolni akarnam oket
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
nem. sajó

-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
dzsémi és sajó rulez
-
EQMontoya
veterán
Hova fagyoskodnal? 17 fokos éjszakai minimum lesz. Fel kell venni egy farmert, meg naplemente utan egy pulcsit. Ha nem a naptarhoz, hanem az időjáráshoz öltözöl, akkor teljesen jo.
Cserebe legalább 6-kor mar ki lehet ülni.
Amikor a héten 35 fok volt, az erkélyen levő klíma kulterit sütötte a nap, 42 fokot irt. Na, akkor biztos, hogy nem lehet kiülni. -
ToBeY
nagyúr
Na, mikor vagyok hivatalos kerti party-ra?Igen ma!
Szerintem lemondom a dolgot,mert nem szeretnék fagyosmodni egész este...
(az élet kegyetlen) -
válasz
Vérboci
üzenetére
Közben éjjel megnéztük, kap ő is ilyen igazolványt, csak kettő darabot...
van egy modernás (1/2) és egy sinopharm-os (2/2).
Nem tudom, arra mit szólna a határőr.
Én szeretem Szlovéniát, de most szeretnék tengerpartra menni, ott meg abból csak ~15 km van, ami elég sűrű.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Na, most kipróbáltam, már működik, le is töltöttem. Dél körül még nem működött nekem egyik gomb sem.
Viszont, kíváncsi vagyok, hogy pl. a b. nejemnek lesz-e ilyenje, és ha igen, akkor hogy fogja értelmezni a rendszer.Ő volt az, aki modernát kapott, ami után hetekig konstans gyulladásban volt a teste, allergia sokszorozódva, kiütések, fáradékonyság, random hőhullámok, nulla átaludt éjszaka, stb. nem is kérte a másodikat, hanem elment ilyen antitestes elég részletes vérvizsgálatra, ahol mindent lefutattak neki; kiderült, hogy az immun-válasza nagyon erős, az ellenanyag-termelése a tízszerese az átlagosnak, és hogy igazából poszt-kovid tüneteket produkál. Na, ezek után még 2-3 hét kellett, hogy ez elmúljon.
Aztán végül kínait adatott be másodiknak, arra nem voltak ilyen reakciói, és amúgy az immonológus, aki vizsgálta, azt mondta, hogy immunológiailag elméletben teljesen rendben lehet a kettő kombinációja.
SZóval egy Modernát és egy Sinopharm-ot kapott.
Erre vajon mit mond a rendszer?
Illetve ma olvastam az új horvát rendeletről, a szerint vajon hogy jutunk le a tengerpartra? Ezt az esetet senki nem specifikálja... Megannyi kérdés, na.
Amúgy ez a példa is mutatja, hogy mennyire egyszerű az élet a b. nejemmel...
-
válasz
parandroid
üzenetére
ajajj... aztán mit kezd magával egy rokkant robot?
REmélem, R2D2-t azért még lenyomod a homokbuckákon...
-
válasz
parandroid
üzenetére
...már vártalak

de én még fiatalabb vagyok ám, mint Te, és az agyamból élek, szóval az nem jó jel... -
válasz
fokukac
üzenetére
Na, a 2. Asztrazenekar nem olyan vészes, mint az első. Nincs 95-ös pulzus, meg lázas se vagyok.
Ilyen 36,3 a testhőmérsékletem, és 58 a pulzusom, kávé után. Szóval inkább fáradtságot érzek, kókadtnak érzem magam, olyan mint a másnaposság, hogy ráborulnék az asztalra, és elfelejtem, hogy mit akartam csinálni 2 perce, meg ilyenek.
Szóval nem vagyok rosszul, csak az agyam zokni.
De reméelm, hamar elmúlik. -
BlacKSouL
addikt
Igen, szintén, csak azt már nem akartam külön posztolni.
Amúgy ha a horvátok nem változtatnak, akkor nem is lesz rá szükségem, de ha majd alkalomadtán a leendő új munkahelyemről esetleg utazni kéne valahova, nem ártana.Más: a google térképben letöltök offline területeket. Kipróbálom, megy offline. Pár nappal később töltök le másikat. Az is megy. Eltelik pár hét, valószínűleg frissül a térképapp, aztán eszembejut, hogy megnézem megint offline az offline területeket, és vagy mennek, vagy nem. Olyan is van, hogy 3 területből 2 megy, egy nem megy. Most a régebbi letöltésű nem megy, aminek (ha nem frissítem addig) az érvényessége 2022 április. A másik kettőnek 2022 május.
Azt kell feltételeznem, hogy egy adott app verzió egy adott időben letöltött területtel működik együtt, annál régebbivel nem, de hetekről beszélünk, nem hónapokról. Tehát minden második app frissítéskor manuálisan le kéne frissítenem a 2-300 megás offline területeket is, hogy biztosan működjenek az újabb appverzióval.
Van ennek logikus háttérmagyarázata? Milyen gyökeres változások történnek az appban, amik megakadályozzák a 20-30 nappal korábbi saját térképterület használatát?
Azt sem értem, hogy miért kell hetente 2-3 frissítést kiadni bizonyos appokból, úgy, hogy a frissítés magyarázata semmitmondó. -
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ahogy ismerem őket, pacallal töltött csülök. A koleszterin, és a telítetlen zsírsavak ennek az országnak az egyetlen reménysége. Csak remélni tudom, hogy a főni nem talál magának valami feleannyi idős ribit, akinek a kedvéért elkezd lefogyni, és egészségesen étkezni.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Most egynapi fizetését/bevételét elszórja erre, nagy ügy. Nem amúgyis összedobnád neki? Na így meg legalább nem kell törni a fejed rajta. Az az övé, jár neki, megérdemli, megdolgozott érte, érted, értünk, mindannyiunkért, az országért, a nemzetért, a hazáért. A királyért.

Vagy talán mered másképp gondolni?
Luxusyacht, luxuskurvák, helikopter, magánrepülők, kastélyok, világsztárok. Minden keresztény ember alapvető szükséglete. És szerénység elvtársak, békesség, de legfőképp mindenekelőtt szerénység. Ez az igazi vonzerő a szavazatnál. -
és ahhoz mit szóltok, hogy a méltóságos úr lagziján dzsennifer LOPez fog énekelni?

azért ez egy új szint magyar viszonylatban, úgy érzem.
Mindenesetre büszke vagyok, hogy összedobtuk, ezt is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Na az van, hogy kikerülve ugye a rengeteg gonosz liberális imperialista sorosügynök túlterheléses támadót(!), a titkos alagúton keresztül belépve közvetlenül, aszondja hogy oltásigazolványra nem ad találatot. [kép] Gyógyulásos igazolványt azt tudnék nyomtatni, [kép] de oltásira nem ad eredményt... Miközben ugye az eeszt alkalmazás meg mutatja az oltási adatokat, és a kezemben meg itt van az eredeti papíros kórházban kitöltött oltási igazolólap is, meg a védettségi igazolvány is.
Továbbra is egész biztos én vagyok a hülye. -
Dilikutya
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Egy jól sikerült bulit pedig illik egy kétfelé öntött 13%-os barley wine-al lezárni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Azt gondolom.

Egyébként meglepett a magyar válogatott EB-n nyújtott eredménye. Vagy az ellenfelek voltak szerencsétlenek?Évtizedek óta nem játszottak ilyen jól. Ez a Rossi tud vmit.
Oltás: Én Pfizert kaptam. Tünteim utána alig voltak. Az elsőnél kb 1 napig fájt az oltás helye. A másodiknál az oltás után egy órával szédülés jött rám, de nem tartott sokáig.
A kollégák nagy része inkább a második oltásra reagált jobban, de persze voltak olyanok is, akik a helyzetet kihasználva eljátszották a hattyú halálát.
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
jajistenem, hát az ügyfélkapu ezesetben az eeszt-re vonatkozik természetesen. ne értetlenkedjünk már uraim

"Magyarországon kétféleképpen lehet beszerezni a zöldigazolványt: aki fizikai papírt akar, annak kinyomtatják személyesen a kormányablakban, aki pedig elektronikusat, az ügyfélkapus belépéssel az EESZT-n keresztül igényelheti, és telefonon keresztül felmutathatja."
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Definiáljuk az ügyfélkaput ha lehet, mert az ugyfelkapu.hu egy bejelentkező oldal, ahol bejelentkezni, beállítani, meg kijelentkezni lehet. Aztán van a régiügyfélkapuponthu, ahol mindenféle van, de ilyesmit nem találtam, ahova külön kér bejelentkezést, miután az ugyfelkapuponthun már be vagyok jelentkezve. Meg van a magyarorszagponthu, ahol kiírja, hogy ez az ujmagyarorszagponthu, eztakarom-e, vagy a régimagyarorszagponthut akarom e. Meg van az eeszt, ahova a magyarorszagponthu ügyfélkapu a kaüvel bejelentkeztet, de a regiugyfelkapuponthu nem jelentkeztet be, ha csak oda vagyok bejelentkezve, akkor a kaüben ismét be kell jelentkeznem. És eu digitális igazoláss eholnincs. Viszont a magyarorszagponthun tudok kormanyhivatalba idopontot foglalni eu digitalis oltasigazolas ügyben.
Persze biztos én nem értem mert hülye vagyok, de kéne egy pontos oldal vagy portál cím, meg menüpont, meet az ügyfélkapu tág fogalom...
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Amit a nagysikerű eeszt alkalmazás mutat az már az?
Nem, az az EESZT-be rögzített oltási igazolás alapján működik.
Azt amúgy tudja bárki, hogy jelenleg az úgynevezett eu Covid igazolás elektronikus formája, vagy formában pontosan hol, honnan, hova, mibe lehet letölteni?
Még semmi konkrét nincs róla, gondolom, majd utolsó pillanatban közlik, hogyan lehet elektronikus úton igényelni (kormányablakban, személyes ügyintézéssel is lehet). Az biztos, hogy nem "ügyfélkapun" lesz letölthető, mert az egy azonosítási mód. Gondolom, szokásos módon a https://magyarorszag.hu oldalon lesz rá űrlap.
-
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hat olaszba ha van oltasod ha nincs, csak negativ teszttel mehetsz be, ha nem akarsz krantent…
oltasom meg nem azert nincs mert nem ertem ra, hanem mert nincs ra szuksegem/gunk.
na mindegy, majd hazafele kiderul
sajnos csak 10 nap lesz most.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amiből azért többet is ki lehet hozni, mint egy roséből. Habár annak valószínűleg magasabb a költsége az érlelés és tárolás miatt, de talán kevésbé kockázatos, mint egy 4k-s rosé a magyar piacon, ami egyik napról a másikra kimúlhat.
(boilermaker)