Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#60601) ToBeY válasza fokukac (#60600) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Jó, 2m2cm most jobb? :P

(#60602) bitpork válasza fokukac (#60600) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Szerinted miért kellett a böhönye nekem is? Mert a futóműve sokkal erősebb mint másnak. Az allroad (vicc a neve is ezt alapul véve) egy év alatt levedlette a 250k-s első lengőkar készletet. Minden évben kicsit azért csípős.
Tök jó szokott lenni amikor megyünk siófuckra torony irányában és ahogy elhagyjuk a megyetáblát kisimulnak még a mellékutak is.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60603) Pttypang válasza fokukac (#60600) üzenetére


Pttypang
veterán

Vagy 2100 kilo

Everybody lies.

(#60604) rushty válasza ToBeY (#60601) üzenetére


rushty
senior tag

jobb, csak most esett le, hogy nem terület (:

Revolut meghívó pü-ben

(#60605) 7 válasza rushty (#60604) üzenetére


7
addikt

2 négyzetmétercentiméter

(#60606) BlacKSouL válasza 7 (#60605) üzenetére


BlacKSouL
addikt

√2 köbkiloperc

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60607) fokukac válasza BlacKSouL (#60606) üzenetére


fokukac
nagyúr

Hi! kutattam más ügyben, és nézd mit találtam.
Megyei nominális GDP statisztika - ilyen is van, persze nem a KSH honlapon... hanem az eurostat-én.

Nógrád megye az EU-átlag 16%-án, az igen. :)
Ez így leírva nagyon durva. Magyarország jobban teljesít...

Mindig a vásárlőerő-paritásos adatokkal hülyítik a népet, pedig a valós, nominális adat sokkal sokkolóbb.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60608) BlacKSouL válasza fokukac (#60607) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hát most hogy mondjam...ugy van az, hogy mostma nincsen kommunizmus, mostma kapitalizmus van, vagyis mostma van minden. Annyi, hogy mashol sokkal tobb minden van.
Node mitol lenne maskepp? A regi korszakban mukodo uzemek voltak errefele, azt ugye le kellett pusztitani, mert az regi rossz volt, es meg ha addig valahogy evickelt is a regio, ezzel teljesen agyonvagtak. Helyettuk alig 1-2 uj kisuzem telepult, gyakorlatilag minimalis termelessel. Hiaba volt nagy az elvandorlas, az ittmaradok nem kaptak lehetoseget. Mindenki elfordult a kornyektol, kivontak amit ki lehetett, es igy az egyik fo lehetoseg az elvandorlas maradt. Ordogi kor, de sajnos ahogy latod az evek alatt nem volt valtozas, es nem is latszik remeny hogy evtizedeken belul pozitiv valtozas lesz. Szakmunkaskepzes is volt regen a gyarakhoz, most mar 15 eve nem divat a szakma, mindenki celtalan gimnazista akart lenni, idohuzas celjabol, meg minek ha nincsenek gyarak, es igy celok sem. Ha megis kitanul valaki, az se helyi hanem vandorlos vagy koltozos cellal.
Szoval ha 10 ev mulva megnezed ugyanezt fogod latni, de hidd el, 20 ev mulva is. Nincs semmi vonzereje a kornyeknek, es amig az erdoben setalas nem fog annyi idegenforgalmi bevetelt generalni mint mondjuk egy Balaton, addig nincs mire epiteni. Hamarosan vegig kiepul a 2x2 sav az m3-tol, ami remek, de ettol is sokat varnak, mint infrastruktura robbanas, hogy majd csodat tesz, de nem fog. Megkonnyiti a kozlekedest, de mas semmi.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60609) EQMontoya válasza fokukac (#60607) üzenetére


EQMontoya
veterán

Azért az is sokat elmond, hogy vásárlóerőben 2015-ben a 2008-as szint alatt voltunk még.

Same rules apply!

(#60610) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Valakinek ötlet? Tapasztalat, javaslat?
4.4.4-nél már van olyan hogy kontaktnak felvett számot automatikusan hangpostára irányít opció, de 2.3.3-n még nem volt.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60611) NoLF


NoLF
addikt

egyre inkább van egy olyan érzésem, hogy lassan elbúcsúzom ettől a fórumtól, és az örök szürkületbe távozom az internet mély bugyraiból... úgy tűnik, nekem sincs már idegzetem elviselni lassacskán 5100 nap után, hogy úgy kezeljenek, mint egy értelmi fogyatékos lajhárbébit...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#60612) Tim82 válasza BlacKSouL (#60610) üzenetére


Tim82
nagyúr

Calls Blocklist?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60613) BlacKSouL válasza Tim82 (#60612) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Blacklist.
Ezt néztem végül én is összefoglaló alapján, csak a leírás meg a képek alapján nem egyértelmű, hogy úgy is működik, ahogy én szeretném, hogy csak egy megadott listán szereplő számokat blokkoljon. A szám nélküli, illetve a névlistában nem szereplő (ismeretleneket) nem kellene. Persze alapvetően ez lenne a blacklist szűrés lényege, hogy csak azt szűri, és esetleg csak azon felüli opció, hogy az ismeretlent is.

Na mindegy, megpróbálom feltenni, aztán kipróbáljuk.
Köszi

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60614) fokukac válasza NoLF (#60611) üzenetére


fokukac
nagyúr

SZemetek!

kicsinálták Kennyt!

Kenny, ne hagyd magad..!!! :P
Beszélgess az értelmesekkel..! :))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60615) NoLF válasza fokukac (#60614) üzenetére


NoLF
addikt

az idő eljár fölöttem, már a nagyüzemi sört se bírom... :D

ezek a nem létező, kreált szabályok meg kicsinálnak, igen.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#60616) erdey_a válasza NoLF (#60615) üzenetére


erdey_a
őstag

Száraz november van. Kis csúszással kezdtem bele mert volt még 2 doboz dugi gösser a pincében, de 3-a óta nem ittam alkoholt. Megvallom, egyértelműen az alkohol rabja vagyok, mert munka után, nap végén hazaérve bizony legurítanék egy "kőbányait". Szóval hiányérzetem van. Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni, illetve hogy milyen pozitív hatásai lesznek.

Vérboci

(#60617) NoLF válasza erdey_a (#60616) üzenetére


NoLF
addikt

szarul fogod bírni, és semmilyen pozitív hatása nem lesz, ha ily módon vagy rabja.

kemény elhatározás és a szokások teljes megváltoztatására van szükség, ha érdemi különbséget akarsz látni egészség/pénztárca/család stb szinten

én jelenleg meg sem próbálom. lassan befejezem a munkát, és megkóstolom a tegnap kapott irsai pálinkát, s irsai fröccsel öblítem majd.

szomorú...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#60618) BlacKSouL válasza erdey_a (#60616) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nem javaslom hogy legyél beteg, de én most vagyok itthon pont egy hete táppénzen, talán holnap újrakezdhetem a mókuskereket. Viszont a hozadéka a helyzetnek, hogy elment a kedvem a szesztől. Pontosabban annyit teáztam, hogy egyszerűen nem kívánok semmi alkoholost. Még az örök jollyjokeremet, a mézes narancsos forraltbort se szorgalmaztam, asszem múlt hét hétfőn tudtam még a dolog kezdetén egy fél üvegnyit megrottyantva leszürcsölni, azóta semmi. Ilyeténképp én még tartom. De péntek este borkurzus, jellemzően várhatóan ismét nyócféle kóstolóval, azt meg kár kihagyni, szóval ilyenek miatt ezt nem tudom tartani. Mondjuk káromra nincs, de így most már csak félbetegen még egyelőre nem érzem hogy lohadna a májam. :)

Javasolnám még esetleg a movembert, de én pl. azt tavaly tartottam egész februárig, haverok Kossuthnak hívtak, meg hajléktalannak, szóval idén arról is lemondok, különösen hogy tegnap bizonyos ok miatt megkurtítottam szőrzetemet.

Mindazonáltal nincs már sörszezon, ilyenkor azt nem is kívánom. Ez a felhős hidegszeles hűtőszekrény hőmérséklet nekem már borszezon.
Tegnapig még egészen kitűnően tartotta magát a szép idő, sétáltam is egy kellemeset, amíg még tudtam. Most viszont felkészülök az áprilisig tartó vidámszezonra. És lassan a fűtést is meg kell pedzegetni.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60619) NoLF válasza BlacKSouL (#60618) üzenetére


NoLF
addikt

P_Á_L_I_N_K_A!!!

mézzel, fokhagymával

aztán mézzel

aztán tisztán

aztán jóéjt :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#60620) erdey_a válasza BlacKSouL (#60618) üzenetére


erdey_a
őstag

Tippem szerint a movembernek csak a bajszos részét tartottad. Turkálóba tuti nem voltál. :)

Bezzeg én bajusz nélkül is kénytelen voltam tavaly... :O

NoLF: nem akarok végleg lemondani róla, nem is ez az akció célja. Csak egyféle reveláció megélése hogy milyen a kapcsolatom a szesszel. És hát bensőséges, mert hiányzik az az egy korsó.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#60621) parandroid válasza erdey_a (#60620) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy valakinek, akinek az alkohol hiányzik, hogyan, és miként megélhető, illetve az ottani kínálattal sem vagyok tisztában, de próbáltad már a 0,0%-os söröket? Én valamikor az elmúlt 1,5-2 év során teljesen átálltam. Annyira, hogy épp a minap találtam hónapok óta lejárt szavatosságú, még a tavalyi szezonra vásárolt oktoberfest-, és weihnachtsbiereket a szekrényben; néhány egyéb üveg mellett. A mentesek bezzeg fogynak: lager, radler, weizen (utóbb nagy kedvenc lett az utóbbi időben), nyáron volt, hogy napi két-három üveggel is betoltam, ha úgy adódott (meleg, futás, jó kaja). Lehet, hogy ettől csak félig vagyok ember, vagy megkérdőjeleződik egyesek szemében a szexuális irányultságom, de bizonyítanom már nem kell, ellenben 10+ kilóval kevesebbet mutat a mérleg, mint 3 éve (nem csak emiatt, persze), és a maraton is csak meglett.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#60622) Pttypang válasza BlacKSouL (#60618) üzenetére


Pttypang
veterán

En a napi 8 kave helyett mostmar eljutok lassan oda, hogy egy kave reggel, aztan teazgatok itt-ott. Olcsobb, meg egyszerubb is normalisat szerezni, sok mindent szerencsere nem lehet elrontani rajta.

Everybody lies.

(#60623) BlacKSouL válasza NoLF (#60619) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mez volt, fokhagyma volt, de a palinka nemkivanos. Ugy voltam vele hogy ha jolesik megiszom de nem eroltete. Nem esett jol. Pedig kollégáknak mindig en is ajanlgatom.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60624) erdey_a válasza parandroid (#60621) üzenetére


erdey_a
őstag

Félreértés van. Nem az alkohol hiányzik. Hanem ma hazajöttem és éreztem, hogy de jól esne egy dobozost megpesszenteni és legurítani egy szuszra. Szomjoltónak csak.
Aztán ittam vizet, de nem volt ugyanaz.

Vérboci

(#60625) concret_hp válasza NoLF (#60617) üzenetére


concret_hp
addikt

én ezzel nem értek egyet, 30 nap az egy belátható időtáv, és ha 30 napot kibírsz, akkor kibírsz többet is és ez bizonyos szinten tök nagy dolog.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60626) parandroid válasza erdey_a (#60624) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt most kivételesen nem geciségből kérdezem, hanem tök komolyan, és anélkül, hogy lealkoholistáználak, de biztos? Úgy értem, a fene tudja, hogy a szervezetednek sikerült függőséget kialakítania, akár a csokiban lévőhöz hasonlóan az alkoholban lévő cukorral kapcsolatban, vagy tényleg csak pszichés kényszercselekvés, hogy az van beléd programozva, hogy ez így esik jól? Az ízreakció érdekes dolog, nagyon ritkán áll önmagában, általában a tested 'jutalmaz' vele valamiért, ami amúgy borzasztóan egészségtelen.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#60627) bitpork válasza erdey_a (#60624) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

funfact: az alkohol vízhajtó, így szomj oltására nem alkalmas ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60628) emvy válasza bitpork (#60627) üzenetére


emvy
nagyúr

A sorre ez nem egeszen igaz (a normal 4.5%-osra).

while (!sleep) sheep++;

(#60629) erdey_a válasza parandroid (#60626) üzenetére


erdey_a
őstag

Hát ugye az alkoholizmus nem mennyiség függő, szóval lehet hogy a felnőtt lakosság meghatározó részével egyetemben én is alkoholista vagyok szakmai megfogalmazásból.
De nincs rendszeresség, mert van hogy napokig se, aztán van mikor este a tévé előtt 2, nagyritkán 3 is.
Vagy a már említett "na ma már nem vezetek, hazaértem, lelökök egyet" kategória.

Szóval inkább a sör üdítő, szomjoltó hatása hiányzik azt hiszem. Ha alkohol kellene, akkor ott a pincében pár ezer liter bor. De az nem üdít úgy. Vagy a fröccs igen, de azt csak hőségben inkább, meg fehérből. Most meg az még nincs kész. Csak a vörösből lehetne lopni.

Egyszómintszáz: ma hiányzott egy dobozos, jól esett volna.

ps.: az alkoholmentes javaslatod nálam nem nyerő, egyszerűen nem ízlik. Alkoholmentes búza kellene, annak jó íze van, de az meg drága.

Vérboci

(#60630) fokukac válasza parandroid (#60621) üzenetére


fokukac
nagyúr

Apám az isteni fényben tündöklő dicső firmák után ezt úgy mondaná, hogy sörimpotens vagy, ennyi. :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60631) parandroid válasza erdey_a (#60629) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Iszok is mindjárt egyet az egészségedre:

A 6x0,33-as csomag 4 EUR alatt szokott lenni az általunk rendszeresen látogatott kiskereskedelmi egységekben, szóval átszámolva olyan 200 HUF körül jön ki egy kis üveg. Ennél olcsóbb sört úgysem lennék hajlandó meginni, szóval ez tök ok. No meg errefelé vásárlóerőparitáson ez kicsit más ár.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#60632) EQMontoya válasza parandroid (#60621) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az alkoholmentes sörök borzasztó édes vackok, szerintem ihatatlan az összes.
Szóval ennél szerintem csak jobb alternatíva van, inkább igyon kólát, arról legalább tudjuk, hogy cukor.

Same rules apply!

(#60633) erdey_a válasza EQMontoya (#60632) üzenetére


erdey_a
őstag

almafröccs a pótlék... kóla mifelénk csak húsvét meg karácsony másnap van, ha valaki jönne vendégbe

Vérboci

(#60634) parandroid válasza EQMontoya (#60632) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nem egy fajtáról beszélünk... Errefelé a sör még akkor is sörízű, ha alkoholmentes.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#60635) emvy válasza EQMontoya (#60632) üzenetére


emvy
nagyúr

Brewdog Nanny State? Semmi édes nincs benne.

while (!sleep) sheep++;

(#60636) EQMontoya válasza emvy (#60635) üzenetére


EQMontoya
veterán

Bevallom, kézművest még nem ittam ebből. A sima alkoholmentesek egy életre elvették a kedvem kb.

Same rules apply!

(#60637) emvy válasza EQMontoya (#60636) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez se akkora szam egyebkent.

while (!sleep) sheep++;

(#60638) tope


tope
addikt

(#60639) e=mc²


e=mc²
őstag

Nem dohanyzom (5 eve leszoktam), nem iszom (csak alkalmankent), nem csajozok (van 7+ eve allando partnerem), nem iszok kavet (evente kb. 2 alkalommal lattet), sportolok rendszeresen (futas + edzoterem), odafigyelek a kajara, de neha ahogy olvaslak titeket ugy erzem, hogy nem is vagyok teljes ember, vagy legalabbis egy masik dimenzioban elek (ezt mondjuk elmondhatom a kozvetett kornyezetemrol is).

Ambulimax Provider

(#60640) Pttypang válasza erdey_a (#60629) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem a pezsgotablettas kis reggeli koktelom ilyen, mar megszoktam, hogy azzal a 4 deci jo hideg pezsgo italkaval inditsak, csak azert az egesz hasznos is.

Everybody lies.

(#60641) emvy válasza e=mc² (#60639) üzenetére


emvy
nagyúr

FYI, a jelenlegi tudasunk szerint a kave egeszseges.

while (!sleep) sheep++;

(#60642) bitpork válasza e=mc² (#60639) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nagyon ciki lesz egeszsegesen, ok nelkul meghalni...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60643) BlacKSouL válasza bitpork (#60642) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Maganyosan mikor mar mindenki kihullott mellole...

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60644) e=mc² válasza bitpork (#60642) üzenetére


e=mc²
őstag

Nezd, amit meg tudok tenni, azt megteszem, hogy elkeruljem a nepbetegsegeket (magas vernyomas, cukorbetegseg, elhizas, stresszes kornyezet). Ettol meg ugyanugy meghalhatok rakban, veseelegtelensegben, mint autobalesetben.

Ok nelkul fogok meghalni azzal tisztaban vagyok, mert en sosem fogom azt mondani, na, most mar meghalhatok. De az a nem mindegy, hogy kitolom-e az eletmodommal a varhato elettartamomat, vagy szvinfarktusban megyek el 42 evesen.

En rohadtul felek a halaltol, sot en soha nem is akarok meghalni (ennek minden hatranyaval egyutt). Szeretnek meg egy par dolgot csinalni az eletemben, de azt is tudom, hogy sok ebbol soha nem fog osszejonni.

De amit tudok megteszek, hogy legalabb a remeny meglegyen.

Ambulimax Provider

(#60645) ToBeY válasza e=mc² (#60644) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Ezt nem lehet így előre megmondani...
Volt egy vegán ismerősöm,aki soha nem ivott,cigizett,naponta lejárt úszni, és az egyik ilyen úszás alkalmával szívrohamot kapott és meghalt 37éves volt talán (de tuti 40 alatt)...Ugyanakkor a legjobb barátom nagymamája 90éves 13éves korától dohányzik és az alkoholt sem veti meg.

[ Szerkesztve ]

(#60646) e=mc² válasza ToBeY (#60645) üzenetére


e=mc²
őstag

Persze ezzel is tisztaban vagyok. Azonban attol, hogy most a ismeros nagymamajaval mi tortent:
- nem erdekel,
- nem lehet kovetkezteteskent ezt levonni, hogy akkor hulyeseg az egesz es cigizzek meg vedeljek.

Ami a lenyeg, hogy en igy jol, jobban erzem magam, mint korabban, es ugy gondolom, hogy ezzel teszek azert, hogy tovabb eljek, mint ha nem valtoztattam volna semmit.

Belolem csak egy van, masok pedig tobben vannak.

Ambulimax Provider

(#60647) bitpork válasza e=mc² (#60646) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Na itt a lényeg! Ha jobban érzed magad, akkor így kell csinálni. De nem kell úgy beállítani mintha mindenkinek azonos génjei lennének. Én tisztelem azt az energiát amit ebbe fektetsz :R Kicsit irigylem is, ha már.
De valahogy nem tudok azonosulni teljesen ezzel. Én koca ivó és koca cigarettázó vagyok. Kávét csak bemutatóra iszok. _Nem iszok már kaólát meg ilyeneket, de még nagyon gyümölcsleveket sem. Cserébe szeretek enni és a jó barna csokit sem vetem meg. Az ételben pedig elég válogatós vagyok, ilyen h pacal meg csülök meg ilyen tisztazsír izék nem csúsznak :B

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60648) erdey_a válasza bitpork (#60647) üzenetére


erdey_a
őstag

a csülök jó, értem?

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#60649) bitpork válasza erdey_a (#60648) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Neked :R
Én megmaradok a kevésbé zsíros falatoknál, mert nem akarom eltartani a wc papír gyárakat egymagam. :B

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60650) EQMontoya válasza bitpork (#60649) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ez megint egy olyan kérdés, hogy kinek mit bír a gyomra.

Mozogni mozgok én is, nem dohányzom, nem is vagyok stresszes (max ha vezetek ebben a budapesti agymenésben :) ), inni viszont iszom rendesen.

Az viszont sajnos tény, hogy a legnagyobb befolyása a várható élettartamra a genetikai lottónak van. Egészségtelen táplálkozással, dohányzással, alkoholizmussal (amihez itthon általában a borzasztó kommersz szarok fogyasztása is társul, ami legalább annyit árt már önmagában, mint maga az alkohol, ha nem többet) nyilván lehet rajta éveket rontani, de a lent említett storykból bőven láttam én is ahhoz, hogy biztos legyek benne: a genetika a legnagyobb faktor, a többi összesen ha számít 10%-ot...

Same rules apply!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.