Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- talmida: Változások 2. rész
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 24-25 fok az a kellemes idő kategória a legtöbb embernek. Tudom, hogy Te más vagy, de hidd el, nyáron az jó idő, és egyáltalán nem kellemetlenül meleg.
Ha tudnád, hogy a Föld más pontjain milyen idő szokott lenni...
Pl. csak ahol én jártam eddig:
-Algériában, a Szaharában eltöltöttem egy nyarat. Már áprilisban 45 fok volt, de ez semmi sem volt a június-augusztus közti meleghez, amikor 55 fok volt árnyékban, csak sehol nincs árnyék, mivel viszonylag kevés fa nő arrafele, és a Nap pont a fejed fölött van (a Ráktérítő fölött delelt akkor a nap, és én a 32. szélességi foknál voltam). Napi 10 liter vizet ittam, és kétszer voltam közben vizelni... a többit kiizzadtam.
És bár azt tanították az iskolában, hogy a sivatagban éjszaka hideg van, nos, ezt cáfolom, soha nem volt hűvösebb 30 foknál sem, és volt olyan, hogy reggel 5-kor napkelte előtt 44 fokot mértem. Az volt aznap a leghűvösebb. De a Szaharában legalább kaptam levegőt.- Amikor Amerikában voltam Tiv-éknél, Lajosfalván (Louisville, Kentucky, 38. szélességi kör, Athénnal egy magasságban), kiszálltam a repülőből, és alig kaptam levegőt.
38-42 fok volt abban a 3 napban, míg ott voltam, és ehhez társult egy laza 90% páratartalom, ami a mexikói öböl felől jött (bár kb. 900 kilométerre volt a mexikói öböl). Nagyon durva volt, mondom, alig kaptam levegőt.
Szerintem az európai emberek többsége el sem tudja képzelni ezt a fajta meleget, ez egészen más, mint a mediterrán forróság-Indiában, Pakisztánban minden évben ezrek halnak meg a hőhulámokban, mert 45 fok van.
Ehhez képest a londoni 25 fok hidd el, hogy nagyon-nagyon kellemes.
A Szaharából Londonon át jöttünk haza, nekem nagyon jól esett végre kicsit fázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 i5-1245U / 16GB RAM / 512GB NVMe SSD / 1920 1200 / EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 7 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB NVMe SSD / 14" FHD / 12 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB NVMe SSD / 14" WUXGA / 12 hónap garanci
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 256GB Sata SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Xiaomi Watch S4,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest