Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
Vérboci
addikt
nálatok bejön a gugli???
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nos nálunk az új épület a "komm szakos" alias pláza... Mac terem, stúdió, vágóterem (sajna oda még nem sikerült bejütni,de első pillantásra (mivel dizájnos üvegajtók vannak mindnehol (még az emeletei folyosó egy része is üveg) jónak tűnik, addig a régi infós épületben a klima= a beázott és leszakadt álmennyezetet, a géppark valahol a PII/PIII környékén van,remek 14" úgyismegvakulszkilencvenpercalatt 60hzes monitorokkal. Egy gyöngyszem amit anno egyik infós órán készítettem a falról [link]
-
EQMontoya
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
nem koszoltam össze.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Kipucoltátok a cipőtöket ?
-
EQMontoya
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
hát igen, ez azért übergáz... de ebben az országban a felső oktatást durván verik szét. miskolci egyetemen is fasza kis flancos főbejárat, üveg ez-az-amaz, f@szom, de én még 2magos procival rendelkező gépet nem láttam benn, ergo 3 évesnél újabb technika, az nincs. de nem ritka a p3 600mhz sem.
-
ngabor2
nagyúr
a volt egyetememen cifrább a helyzet. 9mrd-os kőccségvetéssel elindult az élettani tömb létrehozása. a végén megállt 18mrd-nál
de elkészült. minden csupa üveg, meg flanc, meg díszszökőkút, meg toronyóra lánccal. mellette 50 méterrel van a kémia épület. majd szétesik. a metlachi négyzetméterekben jön fel, a csövek csepegnek, szétesik, széttörik, meg a f@szom, a rendbehozatal pesszimista számítások szerint kb. 5-10milka lenne. nem milliárd, millió. 3 nagyságrend, vagy ha úgy tetszik 1 ezrelék, 0.1%! de erre nincs pénz. nemes egyszerűséggel a pár éve "egyesült" debreceni egyetem szétveri, megfojtja, tönkreteszi a vegyész-képzést és a kémiaoktatást. érdekes módom minidg a deoec, leánykori nevén dote irányít... neki meg nincs szüksége szerves/szervetlen vegyészekre. majd ha az a rész csődöt jelent, akkor majd (ál)sajnálkozva elmorzsolnak 1-2 könnycseppet, és tovább erősítik az orvosképzést. csak azt nem tudom, hogy a 15 főre tervezett, felszerelés nélküli hallgatói laborokban milyen vegyészeket fognak képezni. 72 ponttal már be lehet kerülni. azért nem kevesebbel, mert ez a minimum. megy is, akit máshova nem vettek fel. kémia, vegyészet utáni érdeklődés =0, de "egyetemi diploma". a maradék oktatói kar meg a haját tépi, hogy milyen hülyék a hallgatók. -
Zewa
senior tag
válasz
CactuS
üzenetére
Ez középsuli jó nagy ~900diák.
Nálunk frankón szuperálnak a filces táblák, filc is van mindig. tanárokhoz hurcibálják.
projhektorok si rendben vannka bár van amikor a tanár nem találja a távirányitot de attól még müködik.Nem azt mondom hogy minden "hude " de sztem elég jó. (legalább is a többi sulikhoz képest.)
-
Főiskolán nálunk:
Filces tábla van ( nem bírják rendesen letörölni, illetve egyfolytában halvány, félig kifogyott/kiszáradt "tollakkal" írnak).
Projector van ( durvána fele kontakhibás, nem lehet olvasni, rossz a színe, a tanárok kb 1/3a kezelni sem tudja)
Klíma az van (már amikor bekapcsolják)
Az új épületben már van külön Festo,Mac,Videóvágáshoz szoba, faja üvegépület (tiszta pláza) illeve suli előtti aquapark, ahova a nagymamák,meg az unokák járnak ücsörögni....
-
PazsitZ
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Majd az ingyensör után megvizsgáljuk a létjogosultságát a dolognak

-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
dógozzá geci, oszt vegyé

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
NEM.
indítsunk népszavazást, h kapjak pár milliárdot, és abból majd ÉN osztogatok ingyé LCDtévét - mondjuk, pölö Neked.

-
(Kolombusz)
veterán
Szép estét!
Indítsunk népszavazást az ingyenlcdtv-ért.
-
BlacKSouL
addikt
Ez egy középsuli terem amit kölcsönkaptunk a főiskolai gyakorlatokra, szóval beleszólásom még másodsorban sem lenne. De szerencsére nem töltök itt annyi időt, hogy hosszútávon zavarjon. De mikor itt vagyok zavar. Mondom, nagy a kontraszt otthonhoz.
-
-
BlacKSouL
addikt
Klíma.... max a szerverteremben..

Tantermeben errefelé nem szokás.
Szóval megnéztem, 11 db gyári intel P4 venti megy 3000-es fordulaton, plusz a tápok ismeretlen, de tippre kb 1800-as fordulaton. Nem halk...
De nem kell ide vízhűtés, elég lenne egy olcsóbb hőcsöves. AC F7 Pro már mindbe elmenne, jobban is hűtene, és csendesebb is lenne. De ezért mondom, hogy ez nem szempont ezeknél a gépeknél. Tömegcikkek. De már a BIOS-ban ventiérzékenység-buher is segítene. De ezzel meg ki foglalkozna.. -
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
-
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
bankkártyával akartam fizetni

-
venember83
nagyúr
válasz
cucmalajmc
üzenetére
grét, nekunk meg csokit, de nem lattam a rusnya arckepet, mert beletomkodtem volna az osszeset...
-
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
nem akartak... pedig én mindent megtettem

-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Vissza mennyé'!!!

-
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
LOL. jut eszembe, bigmac. nálunk, miskolcon divat, hogy a busz/villamosvezetők csak az első ajtót nyitják ki felszállásnál, és bérletet/jegyet kell felmutatni, mikor felszáll a user. nah most ezzel semmi gond, csak brutálisan lassitja a közlekedést, és marha kényelmetlen. ezt megunva a bevezetése után 1-2 héttel felszálltam, sofőr néz rám, én vissza bambán, majd kértem 1 bigmac-et kólával... a sofőr nem vette jó néven, haveromék nagyon röhögtek.
-
bolondember
MODERÁTOR
-
cucmalajmc
tag
nyomtatót hozott a Télapóbácsi.
(HP F2180) -
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
nah igen, ez hijják marketingnek
egyébként olyan stabil inteles gépet az életbe nem sikerült még összeraknom, mint a 3 amd-s, amiket elég sokat használtunk... pl 939 3.200+ nf4 ultrával winfos alatt itthon 30d uptime... 939 x2 4.200+ 2g ddr400-al, ez ugyan már nem nálam van, 100d uptime szerverteremben... am2 5.600+ 2g ddr2 800, szintén szerverterem, szept30 óta 1 reboot.... inteles gépek, amiket használtunk, pár hetente azért el-el dobálták magukat. -
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ismerős az érzés, én is voltam már 2.8ghz p4-ekkel teli teremben, katasztrófa. egyébként nem értem, hogy miért nem vettek az oktatási intézmények a64-eket, egy venice magos proci azért lényegsen kultúráltabban üzemel, mindemellett szerintem még az áramszámlán is meglátszana.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ehh, csak féltem a fülem világát..

-
BlacKSouL
addikt
Számtechteremben megy most épp 11 db P4-es 3GHz-es gép. Gyári hűtővel. Borzalmas iszonyat meleg van, és iszonyat hangosak így együtt. Sajna le van korlátozva, így nem tudtam rá tenni semmi progit. Gondoltam lelassítom picit őket. De van vagy 35 fok, mondom megsülnek. Szünetben kivágtam az ablakot, bejött a sok minusz. Szellőzött vagy 10 percig. Szépen lehűlt a terem. Visszajöttünk, nézünk egymásra, de csend van...Jaa, mondom igen, a gépek leszabályozták a ventiket.
Mondom majd hallgassátok meg 10 perc múlva már megint nem halljuk egymást...és lőn.
Tudom hogy nem szempont a zajszint ezeknél a gépeknél, de azért elég súlyos zajterhelést okoznak így. Vagy én vagyok otthon hozzászokva a csendhez? -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
azaz, töltsd meg a puskát és fogd rá a nyuszira...

-
venember83
nagyúr
Mi lenne? Semmi? Jarhatod a hivatalokat s szetszekszualhatod az idod, hogy bebizonyittassek az igazad, de ket ajtokarpit nem er annyit. Nalunk ajtokartpit-letepes elott talaltak par csomag cigit (10 csomag - voltunk ra harman) utana semmit. Megneztek a pofankat parszor ezutan, oszt mondtak, hogy huzzunk a *csaba. Semmi bocsanatkeres, vagy barmi.
Ha masert nem, akkor ezert jo az unio, most mar vihetek annyi cigit amennyit akarok
Bar csaladban senki sem cigizik, anno azt a par dobozt is rokoneknak vittuk, de hiba volt, bele is rokkant a nemzetgazdasag, ma is annak a levet issza mindenki 
16657: fogtad volna inkabb a nyuszira...
-
Zewa
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
Jól van na.De be kellet valakinek vésnia nevét. Nem akartam egy modiét mert akkor elporolnak

-
Zewa
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Az megint más kérdés. Csak ismétlem önmagam: A rendőrőket centire méárik nem észre.
(határőr, csendőr is rendőr
)
Mi van akkor ha letépika kárpitot és nem tlaálnak semmit? ( nem szétszedik hanem meg rongyálják)
Már mitn be lehet hajtani vhogy rajtuk?Külömben meg a selejtből sajnos ide is bőségesen jutott. Ugye Bolondember?!

-
Csyppa
senior tag
Nofene, olyan álmos vagyok, hogy mindjárt be is fekszek aludni. :-)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
az egyenruhás, istenbizony nagyon fura lényfajta tud lenni sokszor...

-
ngabor2
nagyúr
kezdődik a mai nap második felvonása...
-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Az tökéletes, haza tud vinni a kocsmából

-
csapos2
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Inkább nagyobb legyen, mint kisebb.
-
válasz
venember83
üzenetére
Hát amikor legutoljára ott voltam, akkor amikor kiszálltam a kocsisból (éppen összeszerelt öreg golf 2) úgy néztek rám, mint valami valami "idegenre". (Durván 2m magas vagyok olyan 120 kg körül akkoriban, és főleg nyáron teljesen szőke a szőröm a karomon,meg a lábamon) Szóval amikor lazán kiléptem egy kis rövidnaciban, valahogy furin éreztem magam a sok talpig fekete szőrős ember között.(És sajna a szép nők is elmaradtak)
Az már csak hab a tortán,hogy hazafelé a határon megkérdezték,hogy hol voltunk (Na most nem tudtam megmondani, mivel nem kenyerem egymás után 5-6 mássalhangzót kimondani,meg épp csak átugrottunk tankolni, meg pár nyalánkságért) nem tudtam megmondani. Erre közölték,hogy akkor arra jobbra tessék félreállni, és várják meg a kollégát...
Kis idő után meg is érkezett,mondták,hogy szálljunk ki (2en voltunk,mindkettőnkön kb 1 hónapos "borosta" kis olajfoltok itt ott, kocsiban régi turbó, egy-két alkatrész,olajos rongyok, szerszámok, ajtók zsebei fullon tele csokival) Vámos bekukkantott, majd kis gondolkodás után megkérdezte,hogy melyik kolléga küldött minket ide:
- Az amelyik ott ül és nem csinál semmit, vagy az másik jómadár akin a feliratos (nem emlékszem már mi volt rajta,talán vám,vagy határőrség
) kabát van.
- Mondtam, hogy a kabátos. Mire ő:
- Hát akkor,hogy ne legyen túl kellemetlen az első alkalom, így akkor ennyi lett volna további kellemes utat... -
frame>24
addikt
vajon hogy mondják románul h "szeretlek?"
jah, így: "Te iu besc! " mindig csak a Gúgl.... -
Whaskes
senior tag
nektek is megdöglött a ph 2 percre?
-
válasz
venember83
üzenetére
Ez a hulladék, ha már itt tartunk. Bár 1-2 csaj szerintem tuti import,mert arrafelé én nem láttam ilyen kaliberűeket

Tessék megnézni a lenti képeket/videokat is

-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
MUSTHAVE!

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
MIT TETTÉL?!
MEGVAKULTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Mit vetett ki a szád ?

-
venember83
nagyúr
válasz
kicsitomi88
üzenetére
De jo, visszatert a szamkivetett

mod: ezt elkiabaltam vala...
-
kicsitomi88
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nálam a PC se, nem szeretem babrálni, arra ott a Sokol.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Lehet chippelni, flesselni, forrasztani netes kapcsolási rajz alapján hűtésmódosítást, stb.
De alapjában véve nem erre van kitalálva. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem lehet rajta netezni?!

nem is kell.

-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nem lehet bütykölni?
Akkor maradok a PC-nél
-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
tanulság: minél bonyolultabb egy rendszer, annál több cucc romolhat el benne...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Szép sorjában:
-boxon nem lehet netezni, csak online játszani és letölteni
-boot képernyő sincs, csak egy rövid kis üdvözlő animáció
-a biosba nem lehet bemenni, ezt nem arra találták ki, hogy bütykölgesd, hanem arra, hogy szórakoztassonHülye lennék vizhűtést tenni az xboxra. Ha elromlik, akkor úgyis ott a gari.
Szóval a Zalman Reseratorral volt vmi gebasz a PC-n. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Majd a boxutcában érvényesíti.

-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
melegszik a boksz?!
és MÁR vasszert toltál rá? és a gari?!
-
(Kolombusz)
veterán
De befostam.
Netezek, egyszer csak lekapcsol a gép.Na mondom, mi a franc, megint áramszünet?
Visszakapcsolom, bootképernyőig sem jut el, lekapcsol.Megfogom a vízhűtés csöveit, nem érzek rezonanciát, ez leállt.
Gép bekapcs, biosba be, cpu hőmérséklet 89 fok.megörülök, hogy de jó, a vga után a hűtés is elromlott. Kihúzom, visszadugom semmi. Megigazgatom a kábelt, beindul a hűtés. Úgyhogy ez nem romlott el.

-
tildy
nagyúr
Találós kérdés:)
ngábor, és mág páran előnyben

-
válasz
bolondember
üzenetére
csak három. és nem az enyém, csak használtam őket.
-
válasz
bolondember
üzenetére
hát azt csak szerelemből lehet szeretni, mert amúgy normálisan nem.

Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogwarts Legacy teszt
- Arch Linux
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 9. nap: We Were Here Together
- Futás, futópályák
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de elkészült. minden csupa üveg, meg flanc, meg díszszökőkút, meg toronyóra lánccal. mellette 50 méterrel van a kémia épület. majd szétesik. a metlachi négyzetméterekben jön fel, a csövek csepegnek, szétesik, széttörik, meg a f@szom, a rendbehozatal pesszimista számítások szerint kb. 5-10milka lenne. nem milliárd, millió. 3 nagyságrend, vagy ha úgy tetszik 1 ezrelék, 0.1%! de erre nincs pénz. nemes egyszerűséggel a pár éve "egyesült" debreceni egyetem szétveri, megfojtja, tönkreteszi a vegyész-képzést és a kémiaoktatást. érdekes módom minidg a deoec, leánykori nevén dote irányít... neki meg nincs szüksége szerves/szervetlen vegyészekre. majd ha az a rész csődöt jelent, akkor majd (ál)sajnálkozva elmorzsolnak 1-2 könnycseppet, és tovább erősítik az orvosképzést. csak azt nem tudom, hogy a 15 főre tervezett, felszerelés nélküli hallgatói laborokban milyen vegyészeket fognak képezni. 72 ponttal már be lehet kerülni. azért nem kevesebbel, mert ez a minimum. megy is, akit máshova nem vettek fel. kémia, vegyészet utáni érdeklődés =0, de "egyetemi diploma". a maradék oktatói kar meg a haját tépi, hogy milyen hülyék a hallgatók.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már mitn be lehet hajtani vhogy rajtuk?