Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Whaskes
senior tag
a starcraft könyvekből mikor csinálnak filmet?

-
philoxenia
MODERÁTOR
Végül is a lényeg a féregtől való félelem legyőzése, nem egy igazán értelmes lény, csak a nagysága a veszélyes, a szokásai kiismerésével a fremenek már nem féltek tőle.
A filmmel pont az a bajom, hogy a jelenetek nem álltak össze egésszé, nem lett kerek a mű, mint a könyv, pedig elég hosszú így is, de még fele legalább hiányzik.
Igazából az irodalomban az egy estés film csak a novellával mérhető terjedelemre egy mércével, a többire a sorozat volna a jó, kíváncsi vagyok a Dexterre, mert azt előbb láttam, majd ezután tervezem elolvasni.
-
Whaskes
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
fiam, mikor sörözünk???? most csütörtökön voltam "teázni" pesten.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ragyogás..? JN kicsikirály. "Száll a kakukk..."-ban jobb...
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Márpedig ez nem fog mást ebben a témakörben...
Nem rászoruló... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
venember83
nagyúr
Hmm, kéne enni valamit, ennyi izgalom után...
-
Whaskes
senior tag
jóestét az egybegyülteknek! végre hazaértem.
-
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Essen!

-
philoxenia
MODERÁTOR
Első mondatodra korai zsengém

A színészi teljesítmény nekem itt nem über jó, azt tbs kolléga szereti ebben a filmben.

-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem olyan csuklyás-burnuszos, egy-két csővel.

A féreggel meg az a bajom, hogy igazából nem láttam, hogy nehéz lett volna megfogni. Kb. olyan volt, mintha "dobj fel egy csáklyát a toronyba, oszt' mássz" eksön lett volna.

-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mi a nickje..? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vodával ez már egy régóta lógó projekt...

-
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát jah, ő már az a kategória, akinek biztos nem elég a fagyi.
tbs: Miért nem próbálkozol fiatalabbakkal? Nekik még a nyalóka is jó.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Sőt szerintem az volna Neki a kihívás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Maga a Féreg, meg a birtokbavétele a jó, a ruhák azok nekem olyan lepelszerűnek voltak elképzelve.

-
tbs
addikt
Nézd, a könyvet még áltsulisként olvastam, a filmet ('84-es!) szakközépben láttam, a minisorozatot (2000-es) ezért eléggé nagy várakozással néztem meg. Lehet emiatt nem ütött szíven igazán... Nem tehetek róla, de a minisorozat egyszer nézhető produkció volt számomra. Szemrágógumi. 
Érdekes, nekem a ruha pl. tök ilyen volt, mondjuk tényleg maszkkal... És az ott már nem emberi léptékű technológia volt. Akár simulhatott is.

Ritmusos lépegetés: csak nem egy féreg befogására indultak..?

-
venember83
nagyúr
Es igen, a balnak!!!!
mod: és igen, kiszivárgott, mint bébipelenkából a fos

Na, vége... De legalább Hilary Swank jól nézett ki ebben is

-
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát valahogy nem adja a könyv feelingjét szerintem. Ruha az ilyen "belepisilünk, belekakilunk, nem látszik ki belőle még az orrunk sem, és nagyon büdösek vagyunk" stílusúként maradt meg bennem, nem ilyen hipermodern "ráfeszül a tökömre meg hasizmomra"-ként.
A szemük meg nem is kék. Ők sem olvasták a könyvet.

-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Pont ezt akartam mondani - ha ilyen a cirkoruha, akkor a fremenek már régen szomjanhaltak volna...

Ez a Koncz-szám egyébként csak cseppet tűnik politikusnak...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Bizonyára komoly birodalmi alapja van a filmnek.

-
venember83
nagyúr
Beindult A mag, es igen, kalapaccsal megjavitja a hiperszonikus hajot

E öröm, e bodottá

Balra? Biztos???
Bazzeg, nincs tobb energia...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Te viszont igen, látom
A ruhák a furcsák inkább, nekem a könyvből úgy jön át, hogy az arc takart lenne. -
t1
veterán
válasz
RoyalFlush
üzenetére
nézzd meg a többi videóit is

-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Tv2 megy A mag azzal mi bajod van?Bár még nem láttam,így nem tudom milyen

-
venember83
nagyúr
Miert nincsenek jo filmek szombat este sehol? Jo, tudom, olcsobb vetiteni a sz*ros csillag szuletiket meg harmadkategorias filmeket, de tenyleg... Inkabb adnak a Shawshank Redemption, vagy a Green Mile-t vagy mittomen, inkabb megneznek huszadjara vmi jot, mint ezt az otvart eloszor...
ToBeY: csak annyi, h gyenge, unalmas. Elegge Armageddon-klon hangulatu.
-
VoDaFoNe
aktív tag
vízihulla...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Szerencsére a "magyar nyelvet, rajtunk kívül nem érti senki, nem érti senki, s nem is akarja megtanulni" , hogy parafraelizáljam / ha jól idegenszavazok
/ Bródyt -
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Badalamentit nem kell bemutatni.

-
philoxenia
MODERÁTOR
A Twin nem volt olyan hosszú szerencsére mint a Lost, és sokkal , hogy mondjam, aranyosabb volt.
Sok kedves figurával, ráadásul Lynch is feltünt benne egyszer.
A HANGULAT az mindent vert benne, a Parci által nemrég bejárt Seqoia park környékén, csodálatos duglászfenyők erdeje mellett, játszódik. A zenéről meg csak annyit, Badalamenti
-
RoyalFlush
őstag
Ez mekkora szánalmas és elkeserítő
főleg megosztani youtube -on .. -
tildy
nagyúr
Nem úgy néztem. De keményen flashbackel a film

Fűszer nincs, de nálam visszahozza a film azt az érzést. Mint mondtam Paul játéka khm, hát eléggé üt. Míg a lynch félét látva az volt az érzésem, hogy oké , adott pár színész akik azt próbálják elhitetni, hogy ők nem színészek, hanem az adott szereplők. Nekem olyan "nem élem bele magam a szerepbe" stílusúnak tűnt az. Nem hiteles, nekem. -
Winner_hun
félisten
Essen má' a hóóóóó

-
Tim82
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Abban a filmben a legjobb, ahogy Kevin Costner szemlélteti a szívlapát célszerű felhasználását...

Na jó, nem. De azon a jeleneten nagyon jót nevettem. Nem bírtam komolyan venni.
Különben jó film a Mr. Brooks.
-
bolondember
MODERÁTOR
ha azt nézzük, h Fincher pedig az Alien 3-at gyűlöli...
Aztán az a második legjobb a 4 között...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@Dűne - azért, William Hurt, ha lenne bőr a képén tuti letagadná a filmet, mert... izé, akkora nulla szereplést, pedig... Mr Brooksban megmutatta mit tud - Costnerre együtt...

-
tbs
addikt
NEM Lincset istenítem, csak a Dűnéjét. Szerinte meg azért lett szar, mert kifogyott a pénzből és a prducerek által megszabott maximális játékidőből... Sok mindent ki kellett hagynia, ami maradt, az viszont nagyon ül. Hagy időt a dolgoknak, ez igaz.
A színészi játék pedig eléggé khm a Dűne minisorozatban... Olyan Szomszédok szerű. Te tényleg bekészülve szoktad nézni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
A Kék bársonyt nagyon meg akartam szerezni, de eddig talán egyszer láttam a DVD-t valahol, horror áron...

A Dűne viszont előfordul, majd meg is veszem karácsony után.

Sajnos, a Twin Peaks-sorozatot egyáltalán nem láttam, bár azt hiszem, megvan barátosnénak VHS-en. Csak hát nekem videóm nincs, DVD-m van...

mod.: a Lost-ot nem szeretem, az első évadot tudtam követni, akkor még tetszett is, de aztán nem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A moziváltozatot nem láttam, de a Twinből a tévésorozatnak nagyon ott volt a fílingje, akkoriban simán népszerűbb/nézettebb volt, mint most a Lost, hogy hasonlóan rejtelmes sorozatot mondjak, a humora nagyon ott van. A Kék bársonyt is nagyon érdemes megnézni, az nincs meg, de a Dűne meg nekem van meg.

-
tildy
nagyúr
Izlések és pofonok.
Nekem jobban bejött a 6 órás változat az újból. LEgalább 4* láttam már, végig.
Mondjuk keményen halus, bekészítős film.The spice extends a life, the spice expands consiussness.
The spice is vital to space travel. Travel without moving.

bolondember.

A Pault alakító színész nagyon jól hozta figurát. Mondjuk bárki bármit mond,a düne mondjuk kemény pszichedelkus könyv, film. Mondom, nekem ehhez képest a línch féle valami ócska düneszerű izé....
Viszont sokan istenítik lynchet, pedig szerinte is sz.r lett az általa készített düne. -
tiv83us
veterán
Koszi, akkor belovom 400F kornyekere.

-
tbs
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
A linuksz ilyent nem tud... Az csak kiüti a júzert...
#17633, Whiskas, vagy ki: Jabocs... Megtértél a faking linukszról..?
-
Whaskes
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez történt most is, ráadásul, fucking viszta van ezen a mocskos gépen amiről írok..
-
Whaskes
senior tag
System error!!! ELFOGYOTT A SÖÖÖÖÖR!!!

-
tbs
addikt
Nem szeretem a minisorozatot. Szerintem túlmagyarázott... A könyv és a lincsfilm is pont azért jön be nekem, mert a kerek világkép egy pici szeletét mutatja be, de a távoli oksági kapcsolatok annyira konzekvensek, hogy minden hiányzó elemet ki lehet következtetni. Gondolkodós könyv/film.
És pont ezért nem jók szerintem a későbbi Dűnék. A FrankHerbertesek is gyengébbek már, de az utómunkák kifejezetten szánalmasak a túlmagyarázásokkal...
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt bevallom, hogy én még nem láttam a Dune filmet. Lynch-től eddig a Mulholland Drive-ot - és itt figyel valahol bekészítve a Twin Peaks-mozifilmváltozat lemeze.
-
tiv83us
veterán
-
tildy
nagyúr
Nem az.
Utáltam. MEg szerinte se let tjó.
Pl. elhúzzák az elejét mint a rétest, a végét meg már csak összedobtál.
Ha már dűne, akkor miniseries. Csodálatos szinészi játékkal.A harkonnen báró is pont olyan volt bene, mint amilyennek képzeltem.
Igaz én előbb láttam a miniseriest, mint a línch félét, és hát lehet emiatt az a véleményem , ami.
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Viszonylag új kiadás, az Agave Kiadó Philip K. Dick-sorozatában, azt hiszem, egy éve jelent meg a könyv.

A film meg Magyarországon fura "karriert" futott be - moziba nem került, de DVD-n kiadták. Ha gondolod, szívesen kölcsönadom a filmet, mert a könyvet én könyvtárból vettem ki, úgy olvastam. Előre is mondom, nagyon fura képi világa van - leforgatták, aztán rajzfilmszerűre digitalizálták. Nekem bejött.

Egyébként ezt a gondot "kollinsz" levette a vállunkról.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Sztem a DévidLincs féle Dűne a legjobb könyvtörténet-adaptáció, amit valaha láttam. A képi világa szinte tökéletesen passzolt a könyvbéli fantáziáimhoz... ARCOKKAL EGYÜTT..!
Oké, ÖNMAGÁBAN nem élvezhető. Először mindenképpen el kell olvasni a könyvet.
Önálló könyvadaptációként tényleg kritikus...
Tim82 említette: "Kamera Által Homályosan". Valóban nagyon passzos a novellához.
-
-
Tim82
félisten
válasz
djtoomi
üzenetére
Nem bírom ki és beszólok egy picit neki, hátha én is kiharcolok magamnak VÉGRE egy ban-t!

Philoxenia: igyekszem külön kezelni a filmet és a könyvet általában. Pont a Szárnyas Fejvadászról jut eszembe - nézd meg a Kamera által homályosan-t (szintén Philip K. Dick). Én előbb olvastam a könyvet, aztán láttam a filmet és nálam ez a No. 1. adaptáció.

-
philoxenia
MODERÁTOR
A film nekem is tetszett, csak nem ugyanaz volt, mint a könyv, sokkal direktebben politikus.
A 451 Fahrenheit sem ugyanaz, sőt a Don Johnsonnal és Melanie Griffith-el készült, a Fiú és a kutyája sem, mindet előbb olvastam A Solaris-t Tarkovszkij rendezte, a Stalkert is, nekem a könyvek másképp jöttek le,más világokat képzeltem. Sőt a Dune-t bár az író is részt vett a megfilmesítésben nem tartom a legjobbak között, bár ott a technikai feltételek sem voltak adottak a maiakhoz képest. -
Tim82
félisten
válasz
djtoomi
üzenetére
Az adatlapján rajta van a telefonszáma, hívd fel és megtudod.

Komolyra fordítva a szót, akkor is vonatkoznának rá az alapelvek és az illem, ha tényleg valamelyik házigazda fia lenne. Amit azért kétlek.
Mellesleg egy poénra nekiáll erőt fitogtatni (vagy hazudni)? Szerintem ez megérne egy modkert...
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Hmmm. Ezen még gondolkodnom kell, mármint a No. 1. filmadaptáción.
Nem akarsz ilyen címmel topikot indítani? 
Az 1984 filmváltozatában pont az volt a jó, hogy nagyon eltalálták - szerintem - a képi és színvilágot. Meg hát John Hurt - Winston - nagyon jó színész.
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen rá
Ne tud meg milyen szexi hangja van
Bár lehet csak én voltam a héten a kelleténél "kanosabb"
djtoomi: egyetlen egy hg van, akinek iylen korú gyereke lehet: a télapó.Egyébként nem vesztem el:
-csak meló
-tegnap kedves+ debrecen
-ma suli
Jahm és keresek plc guru embört
-
djtoomi
addikt
Estét ömberek!
Nem tudja valaki melyik házigazda fiacskája -ha bármelyiknek van- Kollinsz nevű PH! tag?
Kissé furcsa.
Nem akarok egyből modkerbe menni,meg nem is akarom "feljelenteni" de kicsit furcsa,ha bármlyik hg fia lenne,sztem nem így viselkdene,és nem tom hogy egyáltalán melyik hg-nek van akkora gyereke,ha bármelyiknak van is egyáltalán,hogy ide irogasson,és így,ja meg mindenhova beszóljon,és HW-ket áruljon.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Te is el vagy veszve napok óta.

mod: Rá gondoltál ? -
philoxenia
MODERÁTOR
Én először olvastam, nekem nem jött be úgy a film, gondolom itt is az van ami szokott, hogy akkor már jobb először a filmet látni.
Kár, hogy behalt az a topik, mert érdekes lehetne egy értékelés, kinek melyik filmadaptáció a Nr. 1. A Szárnyas fejvadásznál is ez volt, egészen másképp képzeltem az egészet, mint végül is a film lett.

-
tildy
nagyúr
Szexi hangú jánosomat nem látta valaki?

-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Olvastam is. Előbb láttam a filmet, de gyerekként (!) nem sokat értettem belőle. Sőt, bizonyos jeleneteknél (pl. Winston kínzása - patkány) elfordultam.
Aztán 16-17 évesen olvastam először, mint a történelem iránt érdeklődő kölyök. Azóta meg úgy 5-6-szor újra, mert szeretem. És megvan a film is - szerintem nagyon hatásos változat. Most lehet, hogy elő is kaparom a hordozható vinyót, amin megvan.

Ja és bocs, csak most szabadultam rá a logout blogodra.

mod.: off-ba rakva.

-
AMD Power
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
És ha közbe lévő 6 hónapban nem vagyok az országban.

Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hardcore café
- Sweet.tv - internetes TV
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem rászoruló... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Aggyá fűszert Anyu!