Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
na, csak szerencsésen hazaértem.
pedig olyan durva köd volt, amiben talán még sosem vezettem.
konkrétan egyszerre csak két vonal látszott az út felezővonalából. király volt
de legalább biztos jól fogyasztott a kocsi.

-
EQMontoya
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
kukában robbanós cseresznye?

-
7
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Kaptal egy bokot
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ráadásul kellemes meggyes (cseresznyés?)...
-
tildy
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
EQmontoyanak igaza van. Ráadásul ez nem igaz dohány. Több ember is tanu rá

-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
jóval olcsóbb, mint az xbox

Tildy: dohánynak dohány az, csak nem száraz, mint a cigiben és a szivarban, valamint nem is ég úgy. meg vizen van átszürve a füst, ezért jóval kevéssé káros.
Bolondember: ez még 1-2, a dohánynál is olcsóbb dologra is igaz

-
ngabor2
nagyúr
aszongyátok rossz háziorvost választottam? meglehet. no mindegy, járt már más is így.
ja, a lelet kézzel volt kitöltve, ahoz ps se kell.
viszont én most galád módon elvonulok aludni. jó éjt mindenkinek, aki megérdemli.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
ja... mondassz valamit
még engem se mert megnézni elmeszagértő. a legutóbbi laboreredményeim meg gyanúsan túl jók. lehet, hogy nem is engem vizsgáltak? minden érték a tartomány közepén... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Úgy értem, ritkán játszol géppel/konzollal?
Mert akkor a Wii neked való.Ha sokat játszol, akkor inkább PS3, vagy X360, még ha csak sdtv-d van is. Én is egy 72 centis philips sd-n tolom és nagyon szépek a játékok, amikkel eddig játszottam (PGR3 demo, meg Forza2, illetve 2 perc Halo3, mikor kipróbáltam a konzolt, az is jól nézett ki). LCD TV-n meg szájtátós.

-
ngabor2
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
vagy csak te értetted úgy, hogy "elmehetek".
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem, az utolsó orvosi vizsgálatomon egészségesnek nyilvánítottak...

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79
üzenetére
Nem, ez sem jó, mert olyan fejhez simuló fülem van, hogy még a szembeszél sem süvít benne.
Itt a belső kanyarok, csavarodások formájával lehet gond. Lehet hogy túl kicsi a fülem
Na majd még gondolkodom a leukoplasztos megoldáson, bár erősen ronthatja a telefon segítségével elfoglalt új divattársadalmi pozíciómat. 
-
Bubu79
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Az valami betegség?
Leginkább állati magas a fickó - legalábbis úgy hallani 
BlacKSouL: Nem értem a problémádat - ezzel a módszerrel tutira mehetnél: ettől extrémebbet egyetlen elvetemült divatdiktátor sem tudna kitalálni a régi és új jegyében
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Casual vagy?
-
Kidus
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Mommameg milyen zene ez a szajharmonikas, mer kell

-
Kidus
őstag
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem akartok örökbefogadni?
én megelégszem egy Wii-vel is...
@tiv: jaja, majdnem olyan jó, mint a szájharmónikás...
-
tiv83us
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
kifizetted a tartozást az ősöktől kapott pénzből az ősöknek. azé ez se rossz
teccik a gazdálkodásod 
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Kifizettem a tartozást.
Úgyhogy már nem karácsonyi ajándék.
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Van megoldás a problémádra: egy darabka leukoplaszttal leragasztod a füledet, miután behelyezted a hallókészüléket - ez több szempontból is praktikus lehet, például megszünteti a lokátor-fül néven ismertté vált anatómiai képletet, ami könnyen felismerhető arról, hogy az ilyen füllel rendelkező egyéneknek bővebb oldalfalú sapkát kell gyártatni maguknak, hogy a terebélyesebb hallószerv könnyebben eldugható legyen

-
tildy
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
NEm rossz. Egész olcsón ki is vitték. Azért kiváncis vagyok rá, két ember elfér e rajta, ha ki van nyitva. Nekünk is kéne ágyikó....
Blacksoul: ez nem jó füles. Nem ilyet kaptál?
Nekem nagyon tré fülem van, az összes kisfüles kiesett eddig a fülemből (olyan is , mint ami a linkeden van), de ez bevált.
Egyetlen hátránya, hogy hajlamos vagyok elhagyni róla a gumit
Viszotn ebayről rendelve 1500 forintból van ugyanilyen fülesem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79
üzenetére
Jajj, istenments, dehogy plusszozok, így is anyáztam mikor köteleztek a live-ra váltásra. De legalább már tudom az okát.

Feszegetem én bárhogy, mindig lazábbann van benne, mint amit én stabilnak érzek és kis moccanásnál kiesik. Ha felcsíptetem a vezetéket, és rendesen felrakom, akkor legalább már nem akarja lehúzni, de még így is kitúrja magát, ha rágok valamit, a fülem nekem mozog
mint Bendegúznak.REDeath: nem biztos hogy ugyanarra gondoltunk, az amit mondtál az inkább az ilyen ergonomikus alakú fülesre lehet jó, ez csak a hagyományos kerek bigyó [link] Ha ezt bedugom előre nézve, akkor még annyira sem marad benne.
-
ngabor2
nagyúr
hát szervusztok népem, újra gép elé kerültem. lehet, hogy senkit nem érdekel, de igen mozgalmas napom volt. reggel 7-től 3-ig meló, a szó valódi értelmében 8általában... azért egy SGA belefért. Bash kedvéért: Stargate Atlantis, 4x09 - Millers crossig). aztán irány a Jysk, mert kell valami ágy/kanapé, és ott volt épp akciós. eredetielg mást néztem ki, de végül mégis a 25k-s cucc maradt, a 70k-s nem tudott annyival többet 2 fotellel, hogy megérje. és ha már ott voltam, lett egy főnöki karosszék is. most is abban terpeszkedek. sokkal kényelmesebb, mint a korábbi. ja, házhozszállítás: mikorra kérik? holnap délután 4 után. hopp, épp itt a kolléga, akár ma is ki tudja vinni. kb. másfél óra múlva? oké. ez volt fél 5-kor. negyed 7-re itt volt a cucc 3k-ért. vasárnap délután, a vásárlás után kb. másfél órával! na ez az, amit sajnos nem volt módom eddig kishazánkban megtapasztalni.
úgyhogy most ülök kényelmes székemben, iszom az ajándék barna búzasörömet (bővebben hamarosan a szaktopikban), hallgatom a kedvenc mackóm álmait, aztán mindjárt megyek tisztálkodni.
ja, ami miatt még mozgalmas volt: úgy tűnik, elhagytam a bankkártyámat, így letiltattam... nem örültem neki, de inkább fizetek 1800 pízt, mint valami izébizé hegyirák leszedje róla a sok karácsonyi pízeket.
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tedd fel a Mesenger Plus!-t, valószínűleg vagy azért nem látod a formázást, mert még nincsen plus-od, vagy azért, mert régebbi verziót használsz

Füldugó - jó kérdés... Kicsit feszegetni kell a hallójárat belépő részét és előbb-utóbb hozzá deformálódik... Eleinte ki lehet bírni röhögés nélkül a dolgot, de egy idő után már nem fog zavarni

-
-
Whaskes
senior tag
jóestét embörök!
-
BlacKSouL
addikt
Mi ez az a=4 b=1 s meg ilyesmik az msn-ben a kapcsolatok nevénél? Ez valami formázást jelentene? de akkor én mért csak ennyit látok?
Másik: hogy lehet normálisan beleapplikálni ezt a bedugós fülhallgatót az ember fülébe? Van ennek trükkje? Nekem eddig sosem volt ilyen, és ha valakitől kölcsönkaptam is, mindig kimozgott valahogy belőle. Lehet hogy nem szabványos a fülem kanyarulata?

Bash: magas labda, nem csapom le
Egyébként nem. Akkor az a maradék 60% 
-
kicsitomi88
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
vizbeoldodos? Nem is hallottam meg rola, csak a sziruprol.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88
üzenetére
van a drazsé meg van a háromszög alakú vízbeoldódós-gyomortönkretevős.
sry, ha rosszul fejeztem ki magam - nekem a filmtabletta meg a drazsé egy volt ott éppen
-
REDeath
őstag
hi
tudtok valamit, hogy hol lehetne utánajárni hogy van-e kibérelhető ház szilveszterre pesten?
(21-ker előnyös)
bárcsak ne társasházban laknék
-
Attól függ, mitől fáj. Megfázás jellegűre bayer aszpirin, általában algopiryn, vagy jobb híjján algoflex. Esetleg Saridon vagy Nurophen. A cataflam szerintem dupla lórúgás kategória, az nálam már a nagyon erős szint.
Szoktak még Cavintont is, agyi vérnyomás és érgörcs problémák esetén.
Vagy ha szem irányból jön, akkor sötét szoba és pihenés, majd szemorvos felkeresése, esetleg monitorcsere. De van, hogy a sok folyadék segít (másfél-két liter). -
válasz
venember83
üzenetére
A gyengeáramú villanyászok bibiliáját egy U. Tietze, Ch. Schenk nevű duó írta Analóg és Digitális áramkörök címen. Ebben minden benne van, ami nincs, azt nem nagyon érdemes tudni egy bizonyos szint alatt

Számíts rá, hogy a tárgyalás matematikai része lórúgás jellegű
Pár éve adták ki megint, lehet, hogy műszaki könyvesboltban még találsz.
-
7
addikt
válasz
venember83
üzenetére
En nem tudok menni, nekem hetfo-csutortok Szombathely

-
BlacKSouL
addikt
Az emberek 40%-ának a fejfájását egy egyelőre megoldatlan evolúciós tervezési hiba okozza.
A hátsó, tévesen fejbiccentőnek nevezett, nyakizom, ami tulajdonképp az előredőlt test esetén a fejet tartja egyenesen, igen hamar elfárad. Tehát ha előrehajolsz, vagy a felsőtested a függőlegestől előrébb dől, és közben a fejed egyenesen, vagy feltartod, akkor ez az izom folyamatosan tartja a fejed. Habár ilyen terhelésre "lett tervezve" valójában a passzív terhelés esetén hasonlóan elfárad, mint a test többi harántcsíkolt izma, és görccsel válaszol rá. A gond az, hogy mivel igen közel van a fejhez, a koponyához, a fájdalom pedig hajlamos úgymond kisugárzódni, ezesetben a "fejbe" sugároz. Így a túlterhelésből adódó görcs fájdalmát az ember a fejében érzi. A terhelés megszűnése esetén néhány perc alatt enyhül a fájdalom, míg a terhelés az első fájás után relatíve hamar meglehetősen fel tud erősödni. Ezesetben hacsak lehetséges, el kell lazítani ezt az izmot, viszont ezt sajnos kizárólag hanyattfekve lehet teljesen.
10-15 perc hanyattfekve, a fejet ellazítva, párna nélkül, vagy alacsony párnán, közben 2-3 percenként óvatosan lazán jobbra balra fordítva, a fájdalom 7-8 perc után enyhül, majd meg is szűnik. Lényeg hogy érezzük hogy az az izomcsoport biztosan nem feszül.
Nem mindenkinél hatásos ugyan, de érdemes kipróbálni, nagyon sokan nem is tudják hogy valójában ez a helyzet. -
Bubu79
addikt
Ködös emlékek tolulnak fel elmémben egy magyar sorozatból, melynek címe Família kft volt - abban az egyik szereplő az orvosira járt és egy alkalommal, amikor az apjának fájt valamelyik alkatrésze ( talán neki is a feje - nem emlékszem már ), azzal nyugtatgatta, hogy ha most hátbaszúrná egy késsel, akkor azonnal csillapodna a fájdalma amit előtte érzett, merthogy lenne más, amire figyelnie kéne
-
Thrawn
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Drazsé van.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
kataflambol nincs filmtabletta

-
Kidus
őstag
Regi erdelyi modszer: szoritsd ossze egyik kezeddel a masikat ugy, hogy a huvelykujjad ne legyen benne. Tehet csak 4 ujjnyi teruletet szorits, egeszen a tovenel ( tehat nem az ujjaidat, hanem a kezfejet magat ), hogy jol fajjon. Nekem egyszer csinaltak, bejott.
Ezen kivul sok folyadek, es fejmasszirozgatas a halanteknal. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bambano
üzenetére
áááá, igen, ez a kedvenc "izgulós-drámás" filmzeném. Hány filmben felhasználták már a kezdő dallamot, mikor feszkóban kell tartani a nézőt, hogy a két esemény között is lerágja a körmét. Pl. egy ébredező nagyváros enyhén ködlepte hosszú nyílegyenes utcája a napfelkeltében, magasból filmezve erős teleobival, ahogy egy autó kikanyarodik rá, és lassan végiggurul rajta.
Más: reklámzene amitől hányok:
"Karácsonyi sütés ideejjjjjéééééénnn,
milyen lisztből legyen sütemmmmmméééénnnyyy..." böööe.. -
tildy
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Nehezen tudja megtenni. Deutschland überalles.Száz év helyett egy hét magány

Na de kipróbálom mennyire vagyok erős
-
bolondember
MODERÁTOR
van.
kérdd meg Párod, h szorítsa össze oldalról a kis búrád, szorítsa össze, aránylag erősen, majd hirtelen engedje el...
ha jól csináljátok, akkor elmúlik hamar...

@tomika: kataflám vényköteles, de nagyon jó - csak ne a vízben oldódósat, hanem a filmtablettát (kikészíti a gyomrot az oldódós)
-
tildy
nagyúr
Van valakinek jó tippje fejfájás ellen?
-citromos tea már megvolt
-efferalgan gyógyszer is
- azt hittem, csak vércukor leesés, ezért egy ksi mazsola is.
Egyéb ötlet?
Majd széthasad...
Cataflam nincs itthon. Efferalgan régen mindig hatott

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
na ja, a mai fiatalok már csak ilyenek, ugye öregember?

-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Persze már, nyilvánvaló volt, hogy nem bírja addig

mod: pontoson.
Holnap esti talira nem sok a jelentkező... Asszem csak te meg Whaskes mondtátok rá egyből, hogy okés, de lehet yetike is... Vagy FehérHolló? Az emlékezőképességem elég gyatra, sajnos...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem úgy volt, h csak karajcsontra bonthatod ki a cuccot?
-
Bubu79
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Az áram meglehetősen barátságos szerzet - bárkivel szívesen kezet ráz

-
(Kolombusz)
veterán
Forza 2-s szép estét mindenkinek!
-
Bubu79
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Pedig egyszerű - egyetlen ökölszabály létezik: Ne pisilj a konnektorba, mert ráz!
-
7
addikt
válasz
venember83
üzenetére
En angol billentyuzeten is tudok ekezetekkel irni, es hajlando is vagyok ra, ha engedik megbuheralni a billentyuzetkiosztast ugy, ahogy en akarom.

-
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Az agyad.
Kozepsulisoknak van de eleg bonyolult ahhoz h egy kukkot se ertsek, itt van az asztalomon.

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Szerinted miért nem egy ilyen kult vasat vettem, amikor autó vásárlásra adtam a fejem?

Zewa #15915: és a morcos szemöldök miért nem került fel rá?
Anélkül nem is igazi 2f2f verda... 
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Egy kis rántás jó lenne... De csak finoman, mert Dunakeszire vissza kellene érjek este/éjszaka, reggel meg interjúúúú.
Tudtok valami jó, alapokat is magyarázó elektronikával foglalkozó könyvet? Eddig csak egy Kovács könyvről tudok, az jó, de azon kívűl...
Ékezetek: magyar billentyűzet, így már kötelező használni ezeket

mod: kell gyakorolni még ezt az ékezetkezelést.
kicsitomi: priv ment, de mi remeg nekem?

-
kicsitomi88
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Sztem MOn van es remeg neki hehe
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
mit ittál, h ékezeteid vannak?!

összerántsuk holnapra a kicsikecsaládot?

-
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
O baszki, akkor meg meselj mi volt? johet priv is.
nalunk tel csend ho halal, kihuztam itthon a gyufat
elegem vanmano jol van
szerdan nagyzh, arra tanulok, isa szint, mic1-4, pentium4, ultrasparc, assembly stb...
-
venember83
nagyúr
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Nem vagyok otthon, itt meg csak Win Live Mess van, de ott nincs account... Ma este meg nem is vehetem birtokba ezt a gepet... Csak vendeg vagyok

-
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
msn gyere mar.
-
venember83
nagyúr
Újra onlány, jaj de jó nekem

-
Zewa
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
-
Csyppa
senior tag
Hohó, van itthon még egy kinder meglepetés!
Olyan érzésem van, hogy ez gyorsan el fog pusztulni.
-
Zewa
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
No ha már megvédte Balu a Zapó-t akkor én meg védem a Skoda 120-ast.
Nem volt az olyan rossz gép. éna zon tanultam vezetni
(még apuval 11-13korom között) Igaz dombnak felfele nem igazán akart húzni még 2 esben sem, de azért én szerettem. 
Most én vagyok a jól lakott ovódás. Bár, jobbra számitottam volna Pécs, egyik legelőkelöbb éttermétől.
Jó volt, szép volt de többet vártam. 
Amugy Szép estét mindenkinek!
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
belegondolva nem is igazán értem a lényegét. egytáblás lekérdezés még oké, sorbarendezget, meg szűr meg minden, de ha a megyék táblához tartozik megyénként 3 db település a települések táblából, akkor onnan miket is kellene nekem lekérdeznem?

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
sql-el szenvedek

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
köszi, közben már rájöttem, hogy ez lehetetlen. nem valami bonyolult a házi végülis. van két táblám, megyék meg települések. ezekből kell pár "érdekesebb" lekérdezést csinálnom, és dokumentálni word-ben

igaz a kéttáblás lekérdezés nem akar sehogysem működni, de azért haladok
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Sehogy nem tudod megcsinálni szerény véleményem szerint. Ez nem excel, hanem egy adatbázis kezelő progi. "Cellák" nem fognak maguktól állítódni, csak lekérdezés eredményeképp. Számláló meg arra jó, hogy minden bejegyzés-hozzáadásnál növekszik eggyel automatikusan. Nem boolean.
Lekérdezésben viszont meg lehet valósítani, hogy ha X fölé nő a népszám, akkor írja át a település típusát is. Csak ezt minden ilyen jellegű lekérdezésbe be kell írnod.
Aktív témák
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(aki látta, tudja, miről van szó.)
Fincsi volt

Na majd még gondolkodom a leukoplasztos megoldáson, bár erősen ronthatja a telefon segítségével elfoglalt új divattársadalmi pozíciómat.