Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
anaqer
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
''Megegyezés szerint egy benzin oktánszámát úgy adjuk meg, hogy összehasonlítjuk egy n-heptán és egy 2,2,4-trimetil pentán (izooktán) keverék kompressziótűrő képességével. Ha egy benzin oktánszáma 98-as, annak a kompressziótűrő képessége olyan mint egy 98% izooktánt és 2% n-heptán tartalmazó keveréké.''
[L]http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/af/0/3496/jan2001.htm[/L]
Mivel tehát ez nem egy konkrét anyag százalékos jelenlétét adja meg, hanem csak viszonyít, adalékok segítségével lehet 100 feletti oktánszámot is elérni. -
Esmein
nagyúr
Ha csütörtökön reggel 9 órakor nem őrjönhg a postás, hogy nekem a kezembe akarja adni a lóvét, amit igazából múlt kedden kellett volna megkapnom, akkor bemegyek, de olyan durván elküldöm valamelyik nőági rokonához a tisztelt postai alkalmazottat, hogy sírógörcsöt kap és két évig pelenkázni kell...
-
Integra
titán
ehhez az oktánszámosdihoz csak annyit fúznék hozzá, szoktam rendszeresen bécsbe járni és ilyenkor mindig tankolok is náluk 91-est (gyárilag ez kell).
jobban megy az autó, mint a magyar méregdrága vépóverrészinggel..... -
Bash
őstag
PumPi!
Egy '95-ös Nissan Quest-tel közlekedek a legtöbbet, igaz sok mérföld van már benne, de az égvilágon semmi baja (Wood knock!). A benzin most igen drága, $1.99 egy gallon (3.78 liter), de még így is jelentéktelen összeg. Három éve volt olyan, hogy 83 centért tankoltam.
faster!
A benzinkutakon háromfajta benzint lehet kapni, Regular (87), Plus (89) és Premium (93). Azt nem tudom, hogy miért ilyen alacsony az oktánszámuk, de simán elmegy a kocsi bármelyikkel. Szerintem ilyen mennyiségben gazdaságtalan lenne tovább finomítani. -
-
Cruz
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Jah.
A legjobb példa Bp. Az emberek nagy része állati későn veszi észre, hogy előtte két autóval vki hirtelen fékez, amiatt jóformán blokkol végig a sor. Annyira tördelik a vezetést, hogy az már gáz. Pl ha vki elsőként indul zöldhullámos úton a lámpától, akkor minek szaggatja az aszfaltot amiatt, hogy a köv lámpánál álló kocsik mögött ugyanúgy vissza kelljen kapcsolnia 2-be, mer a lámpa ott csak akkor vált amikor ő már rég a várakozók csomagtartóját túrja szét.
C. -
Matr x
aktív tag
Oke, értem...
A hiteligénylésünket már nem is tudom hányszor mondták, hogy nem jó, mindig valami új dolgot találnak rossznak...
Most olyan telefonszámlát kérnek, amit úgy küldenek ki, amin rajta van, hogy nincs hátralék, mert volt valamilyen másik, de az nem jó... hülyék mind...
Mod:
Integra, igen.
A vállalkozóktól olyat kérnek. De az ügyintéző asse tudja, hogy van EVA meg hogy mit is takar... fater igazolását visszadobta, mert egy másik csávónak, aki nem evás, nem olyan volt az igazolása...
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Nono.
Nem vezetek én lassan, csak pl városi forgalomban nagyon jól átlátom a helyzetet (pl 3 sávos úton a középsőben haladva) és ott ahol más visszakapcsol és kivágódik én lehet hogy maradok 5ik/70 de később váltok sávot, mert látom, hogy elöl a szélső belassult, stb. Pláne lámpánál szeretek kilőni és otthagyni nagyobb autókat :D
Meg hát azért az nem menő ha a gyökérastrával villogok, hogy 140-et megy a DózsaGy-n. Ellenben 60-70ig szívesen gyorsulgatok, szigorúan kipörgés nélkül, mivel 70kvan a gumikban és jövő tavsszal még ezekkel akarom eladni...
:)
C. -
Matr x
aktív tag
Lenne egy elvetemült kérdésem.
Ha valaki hitelt akar igényelni (most nekünk speciel lakáshitel kellene), akkor kérnek egy kifizetett telefonszámlát, amivel bizonyítjuk, hogy nincs tartozásunk. És akinek nincs vezetékes telefonja (nem is volt), csak egy pre-paid (előre fizetett, kártyás) mobilja, az mit csinál? :D -
Bash
őstag
Én általában csordulásig töltöm a tankot, ez olyan 17-18 gallont jelent (64-68 liter), és városban olyan 280-300 mérföldet (451-483 km) tudok menni egy teli tankkal, ha autópályán is megyek, akkor belefér 340 mérföld (547 km) is. Ez ugye 12-15 literes fogyasztást jelent körülményektől függően, de 3.0-s V6-os motorral kell számolni, és ne felejtsük el azt sem, hogy itt 93-as oktánszámú a legjobb benzin és a légkondi is sokat számít. :)
-
PeliScan
addikt
Létezik vmi netes térkép arra, hogy megnézzem hogy jutok el Felcsútra BPről, autópályát nem használva?
Pl beírom, hogy BP-Felcsút, és kiad egy útvonalat? V legalább vmi használható netes autóstérkép? -
Cruz
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Hát igen.
Ez a motor valahogy ezt váltja ki belőlem. Alacsonyról jól húz ezért lámpánál jól gyorsulok a géppel, de pl 60-nál már megy is az ötödik. Pályán meg 120-140 között ahogy épp jólesik. Fater vezet 40 éve de máshogy kezeli a gázt, máshol vált, nála sose volt 6 alatt a fogyasztás, pedig tempósabban én vezetek...
C. -
Cruz
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Ahogy a többié: 50l.
De én mindig csak töltőpisztolykattanásig tankolok, mivel a gépátvételkor óva intettek a csurigtöltöm fílíngtől. így persze nem megy 50l csak vagy 47-8.
Jah még egy dolog: sedan és így a súlya is megvan.
Ellenben egyszer mentem egy tankkal 802 km-et, nah akkor tankoltam 47,8x naftát :D
C. -
Cruz
aktív tag
Nah akkor:
Astra F (2000-es évjárat; akkor jó volt a termés, öntözte bőven a gépolaj a lengyel alátétültetvényeket) 1.6/8 szelep
Átlagfogyasztás 5.68-6.14l között, de inkább 6 alatt (az egy tankolásból megtehető kb 700kmből 300pálya, 200-200 város és országút). :D
Ellenben nincs légkondi :(
Üdv
C. -
divot
veterán
-
divot
veterán
Kíváncsi lennék, hogy szombat óta vásárolt-e valaki Doom3-at valamelyik szaküzletben :F
-
Sianis
addikt
jó nekem a Renault Twingom...városban 7 azon kívül 5 lityit eszik, igaz, hogy 4 személyes és két ajtós, de legalább megy, nem döglik be és nagyon kényelmes.
-
zölcsi
tag
:D
-
zölcsi
tag
Ezt a szösszenetet most hallottam, gondoltam megosztom veletek:
A velemeny olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kivancsi a masikera. -
PeliScan
addikt
válasz
Panther
üzenetére
Én meg elszalasztottam életem nagy lehetőségét, gázüzemű Rapid 250k-ért... elvitték az orrom elől, nagy fasz vagyok ,az az igazság, túl sokat gondolkodtam. :(
Warbival egy lityó benzin most 9 kilóméterre elég kb, be sem merek gondolni, hogy azzal a Skodával kb harmadannyi pénzért autókáznék. :o -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
Hát igen... nem hiszik el nekem a többiek hogy jól jártam én ezzel a Mazdával, meg a 9-10 literes fogyasztásával... mindenki elhűl hogy hogyan fogyaszthat ennyit egy autó, aztán amikor meg mondom hogy ''de még így is jobb mint a Warbi, pedig kétszer akkora benne a motor'', akkor meg jön a röhögés. :)
-
PeliScan
addikt
Most vki egy BW meccs? :) Uppolom is a topicot
-
Wolverine
félisten
Ahhoz képest, mi volt itt fLeSs tuningcikkének megjelenésekor, most senkit sem érdekel a mobil Barton. Mindenki S754-re gyúr? :F
-
PeliScan
addikt
Öcsikém pár hete beruházott egy Teccsó gazdaságos benzinkannába. Bár vmi nem-teccsó asszem egy ezressel fájt volna többe, de ő mégis a minőséget válaszotta. Tegnap beültem Warbiba, és ugrottam is kifelé, mert meg lehetett fülladni a benzingőzől. Hát persze, az 5 lityós kannából háromés fél kifolyt a kocsiba, ami a kellemetlensget nem véve is majdnem 1000 ft. :o

-
L_ajos
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Csak a szám járt! :)
Vicc volt;] -
L_ajos
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Majd leszel:D ;]
-
Loretto
veterán
halihó.hallgatta vki az imént a sláger rádióban az IFA himnuszt? állat volt :DD
-
Out
addikt
nah, az ember mar az off topicba se irkalhat barmit :D
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Predator666
üzenetére
viselkedj már..
-
divot
veterán
válasz
Predator666
üzenetére
Neked most már annyi! ;] Ezzel a tetteddel föliratkoztál a szeleburdi, minden lében kanál újoncok listájára. :DDD
-
divot
veterán
válasz
Predator666
üzenetére
Dehát működik a topic :F
-
Predator666
aktív tag
vagy van még itt hely?
Van !!:O
Nem baj nyitottam egy újat:t
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Predator666
üzenetére
akkor azt már bányászni kell....urulógus bedug egy mini légkalapácsot és trüüüüüüüüüüüüüü elkezdi dolgozni
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Arc Raiders
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest