Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolka78

senior tag

A segítségeteket kérném egy döntésben. Lecserélném a 18-55 IS kitobimat egy picit komolyabb obira. A legfontosabb lényegi dolog számomra a képminőség. Ami még számít az az 55mm átlépése és a kezdő fényerő. Anyagi okokból 3 obit néztem ki:

- Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Asp IF OS HSM Macro
    - Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF
    - TAMRON AF SP 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Tudom, hogy 3 teljesen különböző objektív, de ezek azok amiket megtudok fizetni és tesztek alapján is használhatónak látom őket. A tami 28-75 árban majdnem ott van mint a sigma, le is mondanák a kezdő nagylátószögről ha az tényleg annyival jobb képminőséget produkál, később tervbe van véve úgy is egy ultra nagylátó, addig meg megtartom a kitobit. A tami 17-50 árban már lényegesen olcsóbb. Érdemesebb-e inkább ezzel foglalkozni? Nem marad-e el annyira a képminősége a tami 28-75 obitól, hogy az számottevő legyen? Mert ha így van akkor inkább lemondok az 50mm fölötti részről, és megmarad a nagylátószög és a fix fényerő. Esetleg még a sigma, ha nem annyira gyengébb mint a többi akkor letudnák mondani a fix fényerőről és akkor meg van az ideális tartomány számomra. Hangsúlyozom az objektívek képminősége a lényeg nekem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés