- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Barátnőm laptopján sajnos lejárt a garancia így megbízható szervízt keresek ahol nem horror áron dolgoznak Budapesten. Egy Asus Ul80VT laptopról van szó..
Köszi a segítséget
-
ilba
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 3100-as gép. Elkezdte csíkozni a képet, majd jó lett. Aztán néha négy részre osztotta a képernyőt (mindegyik részen az asztallal), de újraindítás után megjavult. Végül egy hdd csere (ssd-re) betette a kaput: nem adott képet... az ssd eltávolítása után sem. Külső monitoron ok volt, és utána saját kijelzővel is. Ekkor jött egy 5 napos távollét a hálózatról leválasztva, de mivel az akksi max 5 perces, ezért lehet, hogy az is lemerült. Elindítás: nem ad képet... azóta sem.
Ötleteket, megoldási javaslatokat várok!Köszönettel: Balázs
-
f27
senior tag
válasz
Próbálkozom #5396 üzenetére
Ment pü.
-
f27
senior tag
válasz
Próbálkozom #5394 üzenetére
GPU hibás lett. Minden képpen javitani kell,de csakis profi szervizzel mert átb...k.
-
Próbálkozom
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A következő volna a gondom.
A gépem, - minden előjel nélkül, egyik napról a másikra nem kapcsolt be. MSI GX600X típusú notebookról van szó. Akkut tölti, bekapcsolásnál világít a kis gomb- viszont a kijelzőre nem küld' képet. Külső monitorra megpróbáltam rákötni szintén nem kap képet.Esetleg van valakinek valami ötlete h. mi lehet a gond? Érdemes megcsináltatni, vagy inkább eladni alkatrésznek? Ha érdemes akkor kit ajánlotok aki megbízható?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
nzsolt77
tag
10 perc után abba hagyta a csipogást.
-
zsolti.22
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Packard Bell Easynote TM85-ös laptopom van. Egyik alkalommal ráburult egy pohár pezsgő a billentyűzetére. Ez után azonnali fejtetőre állítást csináltunk, kicsöpögött belőle a lé. Bekapcsolásra egyelőre nem reagált. Hosszas szárítás után már bekapcsolt, de egy billentyű lenyomását 2, 3, vagy 4 leütésnek vette be. Majd elmúlt ez is, ismét működött, ahogy kellett, csak kicsit ragadtak a gombok rajta. Viszont tegnap megunva ezt, kiszedtük a laptopból a billentyűzet részt, majd tiszta szesz híján alkoholos ablaktisztítóval áttörölgettük a gombokat, csakhogy ezután ismét egy billentyű lenyomását 2, 3, 4 lenyomásnak érezte, de olyan is volt, hogy a Windows 7 betöltése közben nekiállt folyamatosan csipogni. Nézegettük, hogy mi lehet a baj, hát ezt a stabil cukros lét az alkohol kicsit megbontotta, újra folyékonnyá vált. Tegnap egész éjszaka száradt, majd másnap reggel próbálgattuk, de még mindig csipog, mintha teli tenyérrel nyomnám a billentyűzetet (ezután persze csöndbe marad, de írni nem lehet vele). Egyelőre itt tartunk. Úgy néz ki, hogy a billentyűzetbe menő csatlakozó kicsit benedvesedett és ez okozza ezt a zavart.
Azóta kapott egy kis tiszta szeszt, hátha attól jobban lesz. Lehet kidobni, vagy csak türelem kérdése és ismét jó lesz?
A 6 alsó pöcöknél lett kicsit nedves a csatlakozó:
Kép -
nzsolt77
tag
sziastok.egy kérdésem lenne egykét napja ujra telepitettem a compaq 610 laptopot és megint el kezdett csipogni.mi lehet a baja miért csipog?tud valaki segiteni??
-
martin555
aktív tag
sziasztok
toshiba notebookhoz rendeltem EBAY-ről PA3534U-1BRS akkut, GENUINE TOSHIBA , ránézésre az is.
3 hónapot működött is, majd a windows azt írja hogy akku 100%, de ha kihúzom a 220V adaptert, leáll a gép mintha nem is lenne benne akku...
-tippetek, hogy ez miért van? felkerestem egy műszerészt itt helyben, rögtön mutatott 3 db TOSHIBA hibás akkut amit szintén ebayről rendelt.. miért kimagasló a toshiba akkuk elromlása? gondolom, ezek mégiscsak valami naggyon kínai, utángyártott gyengébb akkuk, de egyéb márkánál miért műxenek, toshiba miért cirkuszos?
kuka ez az akku mostmár?
megköszönöm a tanácsaitokat, hozzászólásotokat, ha lenne!
-
sb656
csendes tag
Hahó!
Pár napja folyadék került egy Inspirion 6400-asba, konkrétan a gyerek ráborított egy fél bögre vizet. Szétszedtem, hogy jobban kiszáradjon. Egy egész napot száradt, ma volt próba indítás. Bekapcsolt, majd sípolt 4 rövidet, szünet és még 12 rövidet. Aztán probléma nélkül bebootolt. A klaviatúrán nem megy pár gomb.
Tudja valaki, hogy mit kódol a sípolás? Első körben én is rákerestem, de ilyen kódot nem találtam.Bala
-
f27
senior tag
-
pista1235
tag
sziasztok! van egy Dell laptopom és ha lefuttatom a diagnosztikát akkor a következő hibakódot kapom: 2000-0146
kikerestem itt de nem igazából sikerült megfejtenem hogy mi is ez. maga a gép jól megy semmi baját nem vettem észre, de mégis kiírja ezt. még őszig van gari a gépen, érdemes megcsináltatni vagy hagyjam ha semmi probléma nem jelentkezik?
-
Feltöltöm a notit, majd lehajtom, hogy alvó módba kerüljön, majd X idő után felhajtom, és nem akar bekapcsolni, csak villog a fehér power LED. Ha rádugom a töltőt, már bekapcsol, de az akku kb. 5-6 %-on van. Innentől normálisan tölti a gépet, ha lehúzom töltőről, ismét csak jól működik, de ha megint lehajtom, kezdi elölről...
Mitől lehet ez
-
nzsolt77
tag
Köszi azt a sok segitséget!tisztelet a kivételnek.az ujra telepités segitett de ezt akartam elkerülni.
-
alias1790
csendes tag
sziasztok nekem vagy egy fujitsu siemens amilo 1560-as kis laptopom bekapcsolom a ventilátor megy a vinyó elindul de nemadképet és minden megy ha esetleg elindul akkor pedig tökéletesen működik.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Sony VAIO topicban sajnos több nap óta nem érkezett rá válasz, hátha itt szerencsével járok.Kb. két éve vettem egy VPCEB1E1E típusú notebookot, tehát a garancia valószínűleg már lejárt, de még a papírokat nem kerestem meg. A gondom az vele, hogy egyre gyakrabban dobálja el a wifit, mintha kézzel kikapcsolnám a gép elején lévő kapcsolóval, kialszik a zöld led is és a tálcán piros X jelzi, hogy nincs hálózat. Majd eltelik pár másodperc és visszakapcsol. Vagy csak próbál: bekapcsol, megint eldobja, majd próbál újra csatlakozni. Utána, ha sikerült jól működik egy darabig.
Ezt megteszi már naponta kétszer-háromszor is. A probléma először az év eleje felé jelentkezett, de akkor még nagyon ritkán. Akkor még oprendszer problémára gyanakodtam.
Azóta viszont már újratelepítettem, kb. 2 hete és friss Windows rendszerrel is ezt csinálja. A gyárival is és tiszta telepítéssel is próbáltam.
Ja és természetesen a router hatótávolságán bőven belül van a gép, az egész házunkat lefedi a hálózat, még a kertet is. Ráadásul közvetlenül a router mellett is előjön a probléma.
Tehát ha jól sejtem, ez sajnos hardver hiba. Találkoztatok már hasonló gonddal? A Wifi kártya cseréje mennyibe fáj? Gondolom azzal lesz gáz.Üdv.
-
Péter_90
csendes tag
mitől lehet az h van egy hp pavilon g6-os gépem és kidobja a dvd tálcát magától?
-
mozza
csendes tag
Sziasztok,
a gépem: eMachines E520, és néhány napja bekapcsolást követően az alábbi hibaüzenetet írja:
For Realtek RTL8111B/8111C Gigabit Ethernet Controller v2.15
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
No bootable device -- insert boot disk an press any keyMegnéztem a bios-t és dvd-meghajtóról akar bootolni, de ezt nem engedi átállítani. Újraindítom, majd minden rendben működik(ilyenkor a biosban rendben van a bootolási sorrend). Azóta minden második alkalommal írja a fenti üzenetet, illetve minden 2. alk. rendben indul.
Várom a véleményeket (alap felhasználó vagyok, úgyhogy érthetően)??????? -
nzsolt77
tag
csökkentett modbol miért nem enged át normál modba??
-
nzsolt77
tag
sziasztok!kellene egy kis segitség mert a laptopom nem jol mükszik miota az egyik nodot telepitettem és a nodfixet is futtatam-azota csak csökkentett modba megy a gép és nem lehet normál modba visszaálitani.win 7 az op rendszer.rendszer visszaállitásal sem lehet.nem is az uj idöpontot sem.tud valaki segiteni??sosnagyon megköszönném
-
Loner
tag
-
f27
senior tag
Ha X1300 van a notidban,és nemmegy fel rá a saját drivere
akkor a kártyád megmakkant.
Ha win 7 teszel fel a gépedre,és nem telepíted a karit akkor is utánna a GPU-Z fele adatot kifogja írni.
Milyen kari hány nanos stb...
de hogy hány fokos menyin fut a GPU/RAM illetve hány megás stb azokat nemfogja... -
Muerte
addikt
Na akkor most tisztázzuk,biztos az x1300 van a gépben??? Nem az inteles xy vga?Travelmateknél ez rá is van irva a gép tapipad melletti részénél milyen hardverek vannak benne.Ha meg az x1300 van benne és se az amit linkelteltem se a gyári acer-es nem megy fel akkor az a vga kuka.
-
Loner
tag
Konkrét a gpu-z nem mutat semmit, mint ha nem lenne vga a notiba!
Ilyenkor mi van, de az everest meg látja! -
-
Muerte
addikt
Neked az az intel f@szság nem kell!!! Csak a chipset driver meg az x1300-as ati driver.Nos ami az acer oldalán fent van azt hagyjuk mert az csak a kopasz driver és 1000 éves.Itt egy olyan verzió amiben már catalyst is van.10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc.rar[ Ennek jónak kell lennie mert volt egy 4270-em nekem is és emlékszem hogy ilyen CCC-s verzióval működött tökéletesen,és még most is mert egy haverom vette meg,és a mai napig hibátlan.Mielőtt felrakod a chipset driver fent legyen!Az összes többi eddig próbált drivernek ha van uninstallja akkor azzal töröld,futtass le egy CCleanert amiben a rendszerleíró adatbázist ellenőriztesd és töröld a hibás bejegyzéseket,az összes ati mappát töröld aztán restart és úgy tedd fel ezt amit linkeltem.
-
Muerte
addikt
100% hogy nem hozzá való drivert akarsz ráerőszakolni.Egyébként sincs ilyen hogy alaplapi driver
Az x1300 egy alaplapra integrált ergó nem cserélhető vga amelyhez egy azaz 1 driver tartozik.Milyen oprendszered van? Megkeresem a hozzá való cuccost és feltöltöm neked datára.
-
Loner
tag
Sziasztok!
Egy Acer travemate 4220 nem fogadja el sem az alaplapi vga drivert sem az x1300 vga-ét!
Everestel megnéztem ott minden láthato!
Felrakom a vga drivert akkor vissza áll 4 bitre meg nagyon sz@r felbontásra!
Van amikor kékhalál!Lehet a bios frissités segitene, vagy reball?
-
mozza
csendes tag
Sziasztok,
a gépem: eMachines E520, és néhány napja bekapcsolást követően az alábbi hibaüzenetet írja:
For Realtek RTL8111B/8111C Gigabit Ethernet Controller v2.15
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
No bootable device -- insert boot disk an press any keyMegnéztem a bios-t és dvd-meghajtóról akar bootolni, de ezt nem tudom átállítani. Újraindítom, majd minden rendben működik. Azóta minden második alkalommal írja a fenti üzenetet, illetve minden 2. alk. rendben indul.
Várom a véleményeket (alap felhasználó vagyok, úgyhogy érthetően)???????
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
nagyon nagy gondom van a laptopommal és nem tudom megoldani ezért fordulok hozzátok.
Windows 7-et telepítettem rá és az elejétől kezdve az volt rajta. Most olyan gond van vele, hogy az egész laptop kijelző elcsúszott, vagyis nem elcsúszott hanem nem megfelelő a beállítás és egy részt nem látok az asztalból.
Nem mindíg van ez hanem random módra csinálja ezt, nem lehet,hogy valami windows update-val jött le valami rosszaság vagy valakinek nincsen ötlete??
ha a biosba lépek ott is olyan úgyhogy szerintem nem a winnnel van a baj
a laptop: lenovo b560
videokártya hd3000ha valakinek van ötlete szívesen venném és előre is köszönöm
-
kimmancs
csendes tag
Sziasztok!
HP 6730s
Pár hónappal ezelőtt működés közben egy idő után drasztikusan belassult. Idővel már a bekapcsolás is több percet vett igénybe. Tisztítás, hibakeresések, op rendszer csere (linuxról windows), végső kétségbeesésben teljes vinyó formázás. Mindez eredménytelen volt. Szervíz bevizsgálást követően vinyó cserét javasolt, mely meg is történt, viszont rendszertelenül, de azóta is jelentkezik a probléma. Van, hogy napokig használható, aztán megint döcög már a bekapcsolástól.. Elvileg lehet vinyó probléma az alaplapnak köszönhetően, de tényleg el tudná intézni ennyire rövid időn belül? A másik, tegnap kihúzódott a táp, és csodák csodájára a csiga tempó megszűnt, minden megfelelően működött. Nem értek hozzá annyira, de ha alaplap gond, hogy lehet, hogy tápkihúzást követően semmi baja mindaddig, míg vissza nem kell dugni?Előre is köszi!!
-
motoflug
őstag
Hmm..Sejtettem,hogy egyrészt lehet valami a programmal.Másrészt lefuttattam a bios-os hdd vizsgálatot(a Dell call centeres kolléga kérésére),ami a 2000-142 hibakódot adta ki,ezért cseréli ki a Dell,mert ők is azt mondták,hogy erre a programra nem adnak.
Szóval sajna van bibi,de azért "jó" hír,hogy lehet,hogy nem lettem átverve egy 5éves vinyóval.
Köszi a választ -
-
f27
senior tag
válasz
motoflug #5329 üzenetére
Semmit nemjelent a sentinel adatok! csupa baromságot ír!!!
2 példát mondok neked!
Eladtam egy vadonat új WD 500Gb HDD-t. Amit a vevő megnézett otthon sentinellel és azt írta hogy több ezer napja megy a HDD 0nap volt vissza és a kondiciója is tízen X % volt.
A HDD-t vissza kellett vennem mert most mit magyarázkodjak? A HDD azóta is hibátlanúl működik 2 éve sentinel szerint halott újkora óta.
Következő példa
Vettem egy 256Gb SSD-t a samsungtól mikor megjelentek az SSD-k
megkaptam kibontottam betettem gépembe és megnéztem sentinellel.
Miszerint kondició máris 70% volt ha jól emléxem az első indulás után 600 nap feletti időt ment és a hátralévő idő is olyan 20-30nap volt.
Nos én azóta egy fikarcnyit sem hiszek ennek a semmit mondo bovli programnak.
Szerintem KB semmi baja a HDD-d nek.
Majd ha kerreg kattod akkor gázvan.
Persze van valahol egy HDD-m ami le esett kerreg kattod totál halott sentinel szerint 99% kondicióban van kb 5 éves HDD és enyit is ment minden nap de csak 200 nap körűli és 100%-os fizikai álapotban van.
Közbe totál halott. -
válasz
T0mBd1gg3R #5310 üzenetére
Nekem nem tud senki válaszolni?
Lenne még egy ötletem: Megnézné nekem valaki, hogy mit csinál egy gép, ha úgy próbálod bekapcsolni, hogy közben egy csavarhúzóval nyomod a monitor lecsukását érzékelő kis pöcköt, tehát csukott állapotban bekapcsolást szimulálsz.
Köszi! -
motoflug
őstag
Leírnék egy érdekességet.
Tavaly januárban vásároltam egy Dell n5010-es notebookot újan.A napokban megjelent egy hibaüzenet,miszerint azonnal készítsek biztonsági másolatot,mert a windows hibát észlelt a merevlemez működésében.(30percbe telt,míg megjelent az asztal..)Mivel már erősen ajánlott volt egy windows reinstall,így ezt meg is tettem.A hibaüzenet eltűnt,de biztos,ami biztos megnéztük egyik ismerősömmel a hard disk sentinellel,hogy mi a helyzet.
Na és most jön a csattanó:Az 1éves notiban -a program szerint- egy 6 éves winchester muzsikált,melynek a "működésben hátralevő napok száma:0".
Dell ügyfélközpont hívásK. Garanciás csere
olyamatban.
Valakivel adódott már hasonló?Tényleg ennyire át lettem verve,vagy szokott bugokat produkálni a program? -
ledger
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba NB550D-108 notebook (Win7Starter). Hibajelenség bekapcsolást követően mikor kiírja, hogy „Üdvözöljük” itt csak forog körbe a homokóra és nem megy tovább, nem csinál semmit. Úgy gondoltam újra telepítem a rendszert, megcsináltam pendrive-ra a telepítőt, hogy onnan települjön (ez tuti jó, mert másik gépen működött). Mikor be bootol a pendrive-ról kiírja „ Windows is loading files …” ez alatt a csík végigmegy, majd teljesen fekete lesz a képernyő, csak az egérmutató látszik, amit mozgatni tudok. Ez egy óra múlva sem változik, marad fekete. Kipróbáltam úgy is, hogy külső írót kötöttem a gépre és lemezről bootolva úgyanúgy kiírja, „Windows is loading files…”, csík végig megy és ezután ismét fekete lesz a képernyő. Három telepítő lemezzel is kipróbáltam (Win7Prof., Win7Home, Win7Starter). Az eredmény így is ugyanaz, tovább nem megy a telepítés.
Segítséget szeretnék kérni, mert nincs ötletem.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Pochee
csendes tag
hallo ! mindenki
valaki nem tudna segiteni nekem, van egy :
lenovo g 570 -es lapim
az istenért se ...tudom belőni az usb-s hangkarimat...fel megy a driver minden, de folyton recsegést hallok, de miért ? !? a hangkari a pc-n jol müködik tehát az jo ! ! !
mi lenne a megoldás ? valaki ?:
maya 44 usb kariról van szó : WIN 7 64 bit-en -
cloonee
tag
Sziasztok!
Van egy Sony Vaio-m és elment a kijelző háttérvilágítása, ha világítom valamivel akk. látszanak a feliratok.Típusa: VGN-FZ31s 15,4" WXGA X-Black lcd Double-Lamp Technology.
Javítható? Költséges? Másik kijelzőt kell vennem, járatos ez a méret, más típusú noti kijelzője is jó lehet bele?
Köszi. -
Sziasztok lenne egy Dell E6400-as laptop az lenne a kérdésem,hogy a mikrofont ami benne van,hogyan keltem életre?
tudom van egy olyan opcio a win7-ben,hogy hangrögzítő de ott nem veszi fel a hangot valami driver problémára gondolok tudtok nekem ebben segíteni? -
Muton
addikt
Heló!
újabban a notim valami furcsa hangot ad ki, ha pl görgetek egy weblapot, meg néha alapból is. kb olyan, mintha egy vinyó seekelne, de inkább kaparásra emlékeztet. Nem az optika, nem is vinyó (mivel ssd van benne), nem is a hűtés, biztos, h valami elektromos izé.Tapasztalt már valaki ilyesmit? Mi lehet a gond?
Szerk: lehet, h teljesen hülyeség, de nem lehet, h valami elektromos zajt szed össze a hangkártya, és a hangszórón jön ki? mondjuk ha elnémítom akkor is jöh ez a furcsa hang...
-
f27
senior tag
válasz
zombiehiphop #5314 üzenetére
Szerviz
ha érdekel a segítségem privibe érdeklődj. -
f27
senior tag
válasz
zombiehiphop #5311 üzenetére
Képet nem ad olyankor?
Ha nincs kép akkor azért indulgat újra mert keresi a VGA chipet,és amég nemtalálja meg (nemfogja) álandoan reseteli magát.Ha ad képet akkor más baj van.
-
hlevente
csendes tag
Sziasztok.Másfél éves a notebook-om(Fujitsu Siemens Amilo Xa3530) és elég régóta van vele két probléma.Az egyik hogy indításkor és játékok betöltésekor sokszor nem adja be a képernyőt hanem fehér villódzás jelenik meg és egy kis idő és a monitor mozgatása után eltűnik.Arra gondoltam hogy kábeleivel lenne a baj de várom a véleményeket.A másik problémám a vészesebb, mégpedig szerintem a videokártyával van baj (ATI Radeon Mobility HD 3650). Ez az erősebbik videokártya ami a gépben van és sok játéknál (pl.: FIFA12) 2 perc teljesen szaggatás és hibamentes futás után egy fél percig úgy szaggat mintha commodore-on játszanék, és ez folyamatosan szakaszosan ismétlődik. Mivel ha erre a videokártyára nyomok akkor nagyon gyorsan felmelegszik a gép a hűtésre gyanakodok de sehol sem tudom beállítani vagy konfigurálni ezt(BIOS-ban nincsen ilyen menüpont). Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném mert elküldtem régebben szervizbe aztán hazaküldték a gépet hogy minden rendben de azóta is csinálja ezt.Előre is köszönöm.
-
zombiehiphop
csendes tag
Hello, a következő kérdéssel szeretnék fordulni minden kedves hozzáértőhöz, minden rendben volt a gépemmel még délelőtt, visszaértem melóból be akartam kapcsolni, mire elkezdte újraindítani magát minden hibaüzenet nélkül, a folyamat a következőként játszódik le a végtelenségig, bekapcsol, eltelik kb egy másodperc, újraindul. Ha bárkinek lenne építő jellegű ötlete, hogy mit lehetne vele csinálni, akkor azt nagyon megköszönném!
-
Sziasztok! Van egy Fujitsu Siemens V5535 Laptopom. Nem működött rajta az USB, hát szétkaptam, ami nem volt egyszerű, de már legalább tudom, hogy is kell azt. Egy szalagkábel volt csak kicsúszva. Összerakva nem kapcsolt be. A power gomb megnyomása után kb 3-4 másodpercig világított a power led önmagában, hajtóműfelpörgés, kijelző, többi led aktivitás nem volt. Kinyitottam, mintha ki lett volna húzódva a fedél lecsukott állapotát vizsgáló pöcök kábele, visszadugtam, utána jó volt. Jelzem lehet, hogy nem is volt kihúzódva, csak mákom volt. A laptop napokig jó volt, usb is ment, történt aztán, hogy nagy idegességemben az alvó lecsukott gépre egy büdös nagyot rázúztam ököllel, amitől látható sérülés ugyan nem keletkezett (belül sem, szétszedtem, kijelzőt is), de a fenti hibatüneteket produkálja. Gondoltam rá, hogy esetleg összetört valami a kijelzőbe, és attól zárlatos és a bios letiltja a bootolást. A kijelzőt lehúzva az alaplapról és külső monitort dugva rá viszont ugyanezt csinálja . A vinyó jó, most néztem meg, 100 illetve 99%-os (van 1 gyengébb szektor). USB-be dugva eszközt az sem villan fel ha bekapcsolom. Teli akksiról és hálózatról is ugyanezt csinálja. A kis kábelt amit visszadugva korábban megjavult próbáltam már rövidre zárni és kihúzni is, nincs különbség. Villamosmérnök hallgatóként labor, szkóp, multiméter, forrasztás lehetősége nyitva áll előttem, és nem ódzkodok tőle, csak ehhez tudni kellene, hol mit kellene mérni és mit mérek én helyette. Van valami tippetek, mit lenne még érdemes megpróbálni, tipikusan mi történik "jónagyot rábaszás" esetén, mennyibe kerül javítani, van-e valakinek ilyen gépe, aminek a működő alkatrészeivel nézegethetném mi nem jó. Pl rögtön egy kijelző cserepróba jutna eszembe. Minden segítség jól jön! Köszönöm!
-
eketomy
senior tag
Mindneképp megkell hogy győződj arról, hogy ad- e egyáltalán képet! Külső monitort köss rá és nyomogasd indítás után az FN+F2 billentyűt (bár ez minden notinál más) szal a speciális bill kombinációt nyomogasd és úgy nézd meg, hogy lesz -e kép!
Ha így se lesz akkor valszeg ott az alaplap is kapott akkor nem érdemes vele szenvedni, viszont ha van kép akkor javítható a kütyü, akkor mindenképpen kell bele egy kijelző + egy új hdd!Más nem hiszem hogy megsérült, esetleg az esztétika szempontjából egy másik burkolat! Na egyenlőre ennyi, ezt próbáld ki majd jelezd, hogy mire jutottál.
-
izsob
tag
válasz
jfehervari1 #5306 üzenetére
a meghajtókat automatikusan fel szokta ismerni a windows, szerintem elromlott a meghajtód.
-
válasz
jfehervari1 #5306 üzenetére
Biztos hogy ez driver probléma?
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Slimtype DVD A DS8A4S ATA Device Asus k50ij laptopban drivert honnan tudok leszedni?Mert nem akar olvasni se és írni se,valaki tud megoldást.Köszi. -
f27
senior tag
Sajna ha a gépet szervizbe viszed általában megkellene tudni mutatni a hiba okát.
Ha pl 1 játéknál csinálja csak az nemlesz mérvadó.
De pl ha egy alap programnál elkezd vacakolni vagy simán munka asztalon is az már elfogadhatatlan és javításra szorúlna.
Ha garis vidd vissza és cseréltesd ki egy probát megér. -
thoger
csendes tag
Sziasztok. Lőn egy RV509 laptop.
Egyetlen egy szépséghibája hogy valamihez marhára hozzá lett b@xva, úgyanis csúnya deformáció látható a sarkán és a képernyő is offos. Nem szeretném kidobni a kukába, ugyanis az itthoni gépem gyengébb mint ez a laptop, és ha meglehet menteni szívesen elhasználnám.
Tünet a következő:
-Áramba bedug, bekapcsol.
-Képernyő, ledek felvillan, természetesen a képernyő emitt amott fekete amitt amott fehér kis szines pixelkékkel fűszerezve, teljes halál...
-Nemtudom laptopokban van e speaker de nem sípol semmi.
-Vinyó halk halálhörgését lehet hallani, és valóban meg is döglött. mert egy USB-SATA átalakítóval tesztelve sem hagyta abba a nyögést.Laptopot szétszedtem és elindítottam úgy is.
-Ledek felvillannak ahol kellenek, venti beindul, proci melegszik, képernyő bekapcsol.
-Monitor rádugva a D-SUB kimenetre, teljes csönd.
-HDMI-s tv/monitor sajnos nincsen errefelé, az nem tesztelhető.Mencsétek meg vilit! Hogy álljak neki a hibakeresésnek?
-
-
Anakin007
aktív tag
Ez talán tanúságos lesz mindenkinek...Megoldva a tegnapi FuSi PA1538-as gond: írtam a gondról a fusi magyarországnak, vissza is írtak ma jópofán, hogy telepítsek drivert és belinkelték a fusi honlapján a wfi drivereket, amikkel eddig se mentem semmire. Hiába írtam le, hogy bios frissítést követően fordultak rosszra a dolgok, hiába írtam, hogy linux alól is eltűnt a wifi (driver-gond kizárva ugye), írtak egy ilyen "semmit".
Ma reggel írtam kínomban a német fusi support-ra, ugyanazt, amit pár napja a magyarnak. Nem napok múlva, 2 óra múlva jött válasz, sűrű elnézéskérésekkel és csatolva egy bios, az 1.1i kódjelű. Felrak, gép kikapcsol (nem elég a restart, amit a progi felajánl) és működik, azonnal telepíti a vista a wifi drivert, nem fagy az egér ha wifizek, nem pörög a venti non-stop mint barom, de azért többet pörög mint régen, gondolom a hűtés miatt, nem dobálja a wifit!
Szal tökéletes lett, kezd hasonlítani egy normális notebook-raLehet, ezért tart az ország itt, ahol tart? A németek lehet, rájöttek, ha nem idiótákat ültetnek mindenhova, talán könnyebb lesz az életük kicsit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Automata kávégépek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Borderlands
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tenisz topic
- Hegesztés topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Macbook Pro 16" M3 - Ajándék Magic Mouse
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-480M I 4GB I 128SSD I 12,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest