- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
porumb
csendes tag
Szaisztok!
olyan problémám van, hogy van egy asus x53sj laptopom! egyik pillanatról a másikra nem működik rajta a tauchpad. újratelepítettem és az eszközkezelőben még a touchpadot sem látja! mi lehet a probléma?
szervíz? -
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6296 üzenetére
Neked/Nektek még jobb ötletetek volt, az"usb" -és billentyűzettel..... - hasonló lesz, mint a RAM, valahogy csak meg kellene nézni hibajelenség alatt. Nincs ott egy desktop valahol?
-
jagyugyaerik
tag
válasz
Dell XPS #6295 üzenetére
A gép az tavalyelött májusban lett vásárolva. 2 hete tűnt fel a jelenség. Játszottunk egy fps játékkal és egyszer csak nem úgy működött. Eleinte azt hittük a játék a rossz. Aztán a böngészőbe való cím beírásakor fedeztük fel a problémát. Akkor firssítettünk chipset és keyboard drivert. Semmi sem történt.
A jelenség olyan, hogy van hogy hibátlanul megy 3 órát. Akkor hirtelen meggondolja magát és elromlik és nem akar megjavulni egy napig. Még újraindítástól sem. Aztán egyik pillanatról a másikra megjavul.
Sajnos nincs USB billzet h lássuk, hogy a billentyűzet a hibás-e. -
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6294 üzenetére
Hali,
Sejtettem, hogy "garis" gépről beszélünk, én leírtam, hogy mit tapasztaltam, a további a Ti döntésetek. - Mi van akkor, ha a billentyűzet lesz a hibás?
Szerk: egyébként mikori a gép, és mióta csinálja? Egyszer csak? Lehet valamihez kötni?
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6292 üzenetére
Hali,
Ilyen hibákat a billentyűzet elektronikája, ill. annak szalagkábele szokott produkálni. Akadt, hogy gyárilag megtörve volt bedugva a szalagkábel, és az okozott ilyen tünetet.
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne egy misztikus hibám. Az egyik szobatársamnak lenne egy Samsung R538. Véletlenszerűen használat közben a gombok megőrülnek. Például E lenyomásakor 3-ist hozzárendeli és fordítva is tovább U-H I-8.
Nem értjük, hogy mi ez a jelenség. A legszebb, hogy ha gondol egyet a gép, akkor nem probukálja.Ha van valami ötletetek, akkor légszi ne habazzatok és próbáljuk ki!
Erik
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6290 üzenetére
Amennyiben a megbeszélteket átnézted (reménykeltésnek szoktam hívni, de volt már pozitív része is..), sajnos az lesz a baja, és így megspórolod a "bevizsgálás költségét" (5k), de ezt nyilván nem én döntöm el. Szerintem megadom az illető elérhetőségét, és vedd fel Vele a kapcsolatot. Amennyiben Te szétszeded, az segíti az árat......- de az is lehet, hogy Neked is van erre megoldásod?!?! F27 [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6288 üzenetére
Szvsz, 20k körül, megvan, azért annál jóval többet ér a gép, vagy tévedek?
-
_seth_
veterán
Adott egy hp dv6700-as sorozatú laptop és billentyűzet gondjai vannak: néha egyes gombok nem működnek vagy épp két karaktert írnak be egy leütésre, a erősen nyomom többnyire életre kel minden gomb. Mi lehet a hiba? Esetleg billentyűzet csere nélkül javítható?
-
u8briz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hátha tudnátok az okát, mi lehet a baj a laptopommal? Este minden működött rajta megfelelően, majd amikor szabályosan ki akartam kapcsolni a (start--kikapcsolás) után feladta a windows leáll képernyőt (eddig minden oké volt), de utánna nagyon sokáig nem csinált semmit (leáll ablak továbbra is ott maradt), én pedig megnyomtam a kikapcsoló gombot, mire leállt a gép (utoljára hallottam a ventilátor is ahogy leáll), azóta viszont semmit nem csinál a gép! Nem lehet bekapcsolni, nem világit semmilyen led sem, hangot sem ad, semmit! Wincsi gond? vagy alaplap vagy mi lehet? Lenne ötletetek? Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv. -
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6280 üzenetére
Azt inkább javítani kellene, amennyiben döntöttél, akkor tudunk ajánlani megfelelő "szakit", aki elvárt színvonalon megoldja Neked a problémát....
-
NEMO1968
őstag
válasz
Deion Branch #6274 üzenetére
Szia!
Valszeg behalt a videókarid.
Még ha teljesen ki is belezed a gépet,fekete képernyőnek,post képernyőnek,valaminek látszania kellene.
Ehhez sztem nem sok köze van a HDD-nek és a RAM-nak.
A monitoron a " nincs jel" felirat annyit jelent,hogy a video rész teljesen halott. -
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6276 üzenetére
Miért, a másik nehezen hozzáférhető helyen van? Érdemes! Én még kivenném a HDD-t is....amennyiben nincs változás akkor komolyabb a dolog...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6274 üzenetére
Hali,
Meg kellene nézni "külső" monitoron is, hogy van -e megjelenítés. Illetve egy RAM ellenőrzést is ki lehet próbálni (ki-be, slot-ba váltogatva), reméljük nincs nagyobb probléma...
-
Deion Branch
tag
Üdv!
A problémám az lenne hogy a laptopom monitorja nem jön be bekapcsolásnál. Egyszer mikor készenléti állapotból (azaz le volt hajtva) bekapcsoltam, nem jött be a monitor. Azóta hiába próbálom bekapcsolni a gépet, az sosem jön be. Bekapcsoláskor a ledek világítanak, pl.: Wifit ki-be tudom kapcsolni. De ha pl.: az FN+F12 altatással próbálkozom nem reagál rá.
Mi romolhatott el? Szoftveres vagy hardveres a hiba?
MSI VX600as szériájú. -
Crytek
nagyúr
Nem tudom nem nálam van bátyámnál és neki kéne a segítség.Még azt is mondta hogy a gép random kikapcsolgat magától!
-
Crytek
nagyúr
Van egy gép suliból hozták.Ott működött. (legalábbis ezt mondták)
A rajta lévő "egér" résszel kattingatni lehet meg huzogatni dolgokat ,de a billentyűzet az nem reagál semmire.
Le van valahogyan zárva vagy mi lehet vele?
-
cynric
tag
Ma vettem át az új notimat: lenovo g580gh, 3szor felraktam már rá a windowst mégse jutok túl a következő problémán:
bekapcsol a gép, 1secig látom a kezdő lenovo képet(ahol f2-t tudok nyomni a setup-ert) utána bal felső sarok 3szor villog a _ jel és újraindul, ez örökké tart. Ezért már 2szer újraraktam.
Mi lehet a baj?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6266 üzenetére
Valahogy próbáld megoldani szvsz, mert sanszos, és ki kell zárni. Gondolom...
-
jagyugyaerik
tag
válasz
jagyugyaerik #6266 üzenetére
Köszi a sok segítséget szerzek egy csere ramot és megnézem, hogy mi fog töténni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6264 üzenetére
A múltkoriban beraktam egy bővítés során egy rossz modult a másik mellé, és csont ugyanez: fekete halál.... Egyébkéntis, erőlködjünk a RAM mellett, mint az alaplap hibán. Gondolom, áramtalanítva vetted ki a modult..
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6262 üzenetére
Nincs ott a környezetedben egy DDR2/667/533MHz RAM, akár 512MB, hogy biztosan ki tudjuk zárni!
-
jagyugyaerik
tag
válasz
Dell XPS #6260 üzenetére
1 ram van benne. Azokat cserélgettem a modulokban. Ugyanaz elindul venti felpörög a monitor még tápot sem kap, mert ugyanaz a matt színe van, mint mikor kivan kapcsolva. Most azt csináltam, hogy lehúztam az elemt és kivettem az aksit és vártam pár percet. Továbbra is ugyanaz
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6259 üzenetére
Igen, lehet alaplap hiba, csak azért nehéz, mert pl. RAM esetében is ugyan ez a tünet. - Mért akkor szállt el a chipset, amikor kivettél egy RAM modult? Természetesen minden lehetséges, de nekem furcsa...
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6258 üzenetére
Vagy egy időben jelentkezett, megtévesztően nagyobb gond, vagy még nézzük a modulokat...- szóval, ha csak egy RAM-al próbálkozol felváltva, és slot -ot is váltasz, akkor mi történik?
-
jagyugyaerik
tag
válasz
jagyugyaerik #6258 üzenetére
Probáltam mindkettő modulban. A proci hűtő fgfelpörög rendesen se kép se hang. Ha megnyomom a num lockot nem ragál a led ugyhogy valószínüleg nem idul el a rendszer. Lehet alapi hiba? vagy CMOS reset megoldaná a gondot?
Köszi előre is! -
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6256 üzenetére
Hali,
Igen, a RAM modul a rossz vagy nem érzékeli rendesen, vedd ki és vissza, nézd meg úgy!
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne egy MSI VR610X notebookom. Egyik napról a másikra elszállt a monitor. Megigazítottam a csatlakozót, nem történt semmi. A gép elindul a hűtő is, ledek világítanak, viszont a monitor tök sötét, semmire sem reagál.
Probáltam rákötni monitorra és az sem segített. A külső monitoron sem volt kép és olyan mintha nem kapna áramot a notebook kijelző.
Előző nap kivettem a ramot, hogy megnézzem milyen kell bele majd visszaraktam és utána bekapcsoltam és semmi, a 2 között lehet összefüggés?
Előre is köszönök minden hozzászólást! -
muci
tag
Sziasztok. Fn és F9-re semmit nem csinál, nem törli a touchpadot. Milyen tanácsot tudtok adni ?
-
K.Csabi
csendes tag
Köszi a segítséget!
-
Dell XPS
veterán
válasz
K.Csabi #6251 üzenetére
Igen, jó ötlet az"SSD" (ha már így alakult), ezzel lehet "igazán" jelentős gyorsulást elérni a laptopok esetében. Az SSD-ék visszafelé kompatibilisek, így akár SATA III. is vásárolhatsz, hiszen elképzelhető, hogy esetleg a közeljövőben gépet cserélsz, akkor pedig átrakva, jó helyzetbe hozod magad.
2.5" 9.5mm SATA HDD van a gépedben, így ennek megfelelően válassz SSD-t
-
K.Csabi
csendes tag
Köszi szépen a gyors segítséget! Viszont lenne még egy kérdésem, hogy ha már merevlemezt cserélek, akkor jó ötlet e ssd re cserélni a meglévő hdd-t? Ha jól tudom sima sata csatlakozású a jelenlegi hdd-m, viszont a ssd-k java része már sata 2, sata 3 csatlakozással kínálják, ezek kompatibilisek az én gépemmel ?
-
K.Csabi
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég koros kb 4 éves ASUS X59SL típusú notebookom van , és használat közben, minden különösebb feladat nélkül, pl : böngészés, fogja magát össze esik a kép és kék halál, valamint iszonyatosan belassul. Próbáltam már a rendszer újrarakását, de az nem oldotta meg a problémám, valamit azt vettem észre hogy a merevlemez nagyon ritkán ad ki hangot, de eddig rendszeresen lehetett hallani a kerregését
, ezért felraktam a Hard Disk Sentinel nevű programot (nem nagyon tudom, hogy mennyire mérvadó), 11% os kondíciót írt, és kritikus merevlemez állapotot. Kérdésem az hogy okozhatja ezt a merevlemez hibája, vagy mi lehet a baja? Előre is köszi a válaszokat!
-
1x512 mega rammal is ugyanazt csinálja.
Az csinálhatott-e valami galibát, hogy a scroll-lock, numlock,capslock led és mikrofon panel nem volt rendesen a helyére dugva és úgy használtam egy darabig. Eközben a töltésvisszajelző led mindig úgy világított mintha nem lenne elég kakaója a masinának .
Esetleg ettől nem kapott-e túláramot a gép, vagy az aksi? -
Öreg acer travelmate 270xc notim ma elkezdte azt játszani, hogy ha be van dugva a tápja , akkor leállításkor ujra bootol, vagy ha bele dugom a tápot akkor bebootol. Ha kihúzom a tápot akkor hagyja magát leállítani.
Meg lehet még ezt a bajt reparálni?
Lehet-e az oka az, hogy ma bővítettem a ramját?
-
Frankyy0002
csendes tag
válasz
Kockásfóka #1529 üzenetére
Szia Kockásfóka!
Jelenleg nekem is ilyen jellegű problémám van. Időnként több billentyű nem működik. A feltűnő az, hogy egymás mellettiek. Nem megy a "t" és a "z" illetve az "ő" és az "ú". Szintén HP laptop, és az enyém is most lesz egy éves... Sikerült valahogy anno megoldanod a problémát?
-
NEMO1968
őstag
válasz
AMD Power #6228 üzenetére
Kicserélni a billentyűzetet,utána nem kávéztatni a gépet.
A folyadék nem csak oda jut el,ahol ráfolyik.
Örülj,ha csak a bill. ment tönkre.
Ki tudja milyen zárlatokat okozott.
Ezenkívül azt a cukros ragacsos lét normálisan le sem tudod tisztítani rendesen.
WD 40-et megpróbálhatod,annak a bill.-nek már úgyis mindegy. -
roncsi93
csendes tag
Hello.
Kéne egy kis segítség. Van egy HP compaq nx9005 laptopom. Töltést veszi de mikor benyomom a bekapcs gombot a power led villan 1-et és nem történik semmi más.
vinyó nélkül próbáltam ,nem tudom hogy az lenne-e a baj. Valakinek ötlet? -
AMD Power
titán
Ma sikeresen rafolyattam egy kis
kavet a laptopra. Azota egy gomb
nem mukodik! De olyan sem
amire nem is folyt ra a kave!??? Mit
lehet ezzel tenni? WD40 szabad ra
fujni? -
nussa5
aktív tag
válasz
morpheus1111 #6205 üzenetére
Első körben töltsd le a blue screen progit, hogy lássuk mi okozta a kékhalálokat. Nekem gyanús, hogy nem memória probléma áll-e a háttérben. [link] Memóriát is kellene tesztelni memtest86+ progival [link] , hogy kizárható legyen a memóriahiba. A gépben valóban optimuszos megoldás van, alkalmas játékok futtatására, persze nem fullhd-ban.
Mindegyik videókártyánál a legújabb drivereket használod? Nézd meg esetleg a windows updatenél nincs-e frissítés a nem kötelező frissítéseknél.
-
Ck.
addikt
Most fog megtörténni...be akarom tartani a protokollt...egy hsz. egyszerre egy helyen.
De az imént beírtam oda is. Reméljük kiderül az igazság.
Igazából az zavar, hogy nem úgy működik, mint egy normális venti, hogy jár egy kicsit, hűt, aztán kikapcsol, ha megint emelkedik akkor jár egy kicsit, hűt, aztán megint lekapcsol egy ideig és csönd van. Nagyon idegesítő ez a 3 mp.-enkénti fel-le hang mondjuk késő éjjel, amikor minden ki van kapcsolva, semmi másnak nincs hangja ezen kívül. -
-
Ck.
addikt
válasz
BigBlackDog #6211 üzenetére
Na megoldódott, egyszerűbb volt a probléma, mint gondoltam.
Történt egy bios frissítés és az új biosnál a fan always on-ra volt állítva, ezért ha éppen el is érte azt a bizonyos hőmérsékletet, leállt volna a venti, de újból el is indította. Kivettem az always on-t, azóta tökéletes. Csend és bódogság.
Köszi mindkettőtöknek, magamtól el nem kezdtem volna a bios-ban kutakodni.
Egyébként HP Pavilion dv6. Úgy látszik a HP-knál ez az opció hál istennek még mai napig létező dolog.
-
Muerte
addikt
válasz
BigBlackDog #6213 üzenetére
Nah akkor azt a notit becsüld meg
Sokat láttam már főleg régebbi tipusokat(HP-t nem),de még nem találkoztam bios-on belül ilyen opcióval.Acer bios-ban kizárt dolog az ilyesmi.
-
Muerte
addikt
válasz
BigBlackDog #6211 üzenetére
Laptop biosban?Még az egész Földön sincs,normál esetben
Moddolt bios-ban már láttam viszont.
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
2 napja gariban cserélt hűtőborda + ventillátor kombó működésében van némi anomália...amikor nincs terhelésen a gép, csak netezek pl. de nem meleg egyáltalán, akkor olyat csinál, hogy a ventillátor kb. 3 mp.ként fel/lekapcsol...teljesen lekapcsol, majd hangyányit felkapcsol, minimális fordulaton. Aztán megint le, megint fel. És ezt csinálja 3 mp.-ként, ami rohadtul idegesítő. Ez miért lehet? Hogyan lehet megszüntetni?
-
Muerte
addikt
válasz
morpheus1111 #6205 üzenetére
Milyen tipus a dedikált vga benne?
-
morpheus1111
csendes tag
Sziasztok.
Remélem lehetetlen helyzetemen tud valamelyikőtök segíteni.
Van egy vadi új (5 hónapos) Asus k53sc tipusu laptopom. A gond hogy minden grafikai leterhelésre kék halált kapok ami visszavezethető videókártya hibára. Ezt gondoltam, ezért mivel garis visszaküldtem az asusnak, ott alaplapot cseréltek és bevizsgáltak mindent, a hdd és mem rendben. Visszakaptam felraktam több játékot is mindnél ez a hiba előfordúl. Aból indulok ki hogy a hardverek már jók, így elindultam szoftver téren, kipróbáltam új win 7 home rendszerrel a gyári drivereket, a legújabbakat, a legfrisebbeket, mindig kék halál. Az asusosok azt mondták optimus alaplapom van és ez nem alkalmas játékra, (mi az hogy nem alkalmas, tudnia KELL!!! Ez kb olyan mintha vennék egy mosógépet, ami baromi szép csak nem mos) A fazon úgy magyarázta, hogy a játék inteles vidkártya driverrrel indul és nem vált át a gforce-ra (az intelest drivereket is próbálgattam).Nekem ez nem magyarázat, a gépem hardverikussal kell hogy tudja az új játékokat is 4gb mem, 1gb vidmem, dupla 2 körüli proci.Már azt fontolgatom, hogy bevonom a fogyasztóvédelmiseket, hogy nyomást gyakoroljanak az asusra, hátha történik valami.
Ha ez tényleg valami driveres hülyeség amire nem jöttem rá LÉGYSZI segítsetek, mit tegyek, mit nem csináltam jól?
Köszönöm.
-
wiperxxl
csendes tag
Hali!
Van egy HP nc6320 laptopom.
Hibája, van a kijelzön 3 függőleges színes csík.
Mi lehet a gondja?
Kösz! -
Xblades
tag
Hello
Segítség kéne új Laptopom Dos-os op. rendszer helyet Win 7 telepítés közbeni hiba orvoslására.
Ha itt nem akkor melyik aktív forumra írhatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- AI modernizálja Brazília áramhálózatát
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Videó stream letöltése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest