- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
A DV6 széria nagyon videókártya bajosak.
Saját vélményem szerint mikor eléri a géped a 70fok közeli értéket egy lába a GPU-nal elmozdul és megakad .Ettől megfagy a géped.
Vagy aminek kisebb az esélye,túlmelegszik és így védekezik ellene.Viszon 99% ban a tulmelegedés esetén kikapcsol a gép magátol vagy simán újraindul fagyásmentesen. -
bedy93
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja boldog tulajdonosa lettem egy HP Pavilion dv6- gépnek, amiben egy 3510MX-es APU duruzsol. Alap használat során semmi probléma nem jön ki, viszont ha játékra kerül a sor akkor véletlenszerű (kb fél- 3/4óra) múlva lefagy a gép van hogy újraindul magátol, de az is megesik, hogy a kikapcs gombot kell hosszan nyomnom hogy történjen valami... Driverből felraktam a legújjabbat a 12.4 eset. (GPUZ 8.961et ír ki) azzal is megesnek a problémák igaz eddig csak két régebbi játékkal próbáltam amik DX9-esek (BF2, battle for the middle earth 2) Nekem úgy tűnik, hogy akkor kezd el rosszalkodni, amikor már egész meleg a gép, de a ventillátor profil extra hűvösre van állítva szóval nemértem.... Ha van valami ötletetek, tanácsotok, hogy hogyan küszöbölhetem ki akkor szívesen olvasom.
Előre is köszönöm
Üdv bedy -
Anakin007
aktív tag
Üdv a Varázsló Uraknak!
Hatalmas gondom van egy ótvar FuSi Amilo PA1538-al. Nforce chipset, 7400GO VGA KH-val került hozzám. Megszögeltem, reball ahogy kell, fűt, zenél, világít. DE! Nincs wifi (se)!Vinyó nélkül volt, knoppix live cd-t ráküldtem. Nem volt wifi, linux alatt ifconfig -a -val látta, de nem bírta felhúzni IRQ ütközés miatt. A gazdája is említette, hogy néha nem talált wifi-t és lefagyott utánna. Olvasgattam, másoknak is volt ilyen gondja, csak window$ alatt az egérrel akadt össze és lefagyott nekik. BIOS frissítést írtak mindenhol, a FuSi oldaláról leszedtem az uccsót, felment, hurrá, de azóta egyáltalán nincs wifi! lspci sem látja linux alatt. Tettem bele egy hdd-t, vista fel, de ua. XP-t is próbáltam, ua. Akármit csinálok, nincs! Közben kiderült, hogy a kártyaolvasót se látja, se a pcmcia-t. Van rajta wifi gyors gomb, amit ha benyomok, szépen világít a wifi ledje, de nem történik semmi.
Van a lapon egy 4db-os jumper köteg, kapcoslgattam mindent, de nem!
Frissítéskor mentette volna vhova a cd-ről futó upgrade program a régi bios-t, de nem tudta hová, meg engem se érdekelt. Eddig.
A rajzon szerepel a jumper, 3-ról kiderül, hogy mi, a 4.-ről nem, vmi mem. busz logikai szintet állít szerintem, de erre a gondra hatástalan.
Erre valakinek ötlete? Eseteg régi bios mentése vkinek ehhez a sz@rhoz? Bármi érdekel, ami megoldhatja!
Persze másik wifi karival se megy.Köszönöm előre is a segítséget!
-
Anakin007
aktív tag
Akkor mindössze csak egy bizti ment ki az alaplapon, szvsz nem kapja meg a nagytápot az inverter. Én is így jártam ibm T42-nél, amikor lusta voltam megvárni míg leáll az xp és még menet közben kezdtem lekapni a kijelző műa. keretet. Az utolsó pattintásnál elment a fény. másik inverter, másik kijelző, semmi.
Kész röhely, mert direkt emiatt van bizti az invertereken is és az nem ment kiKell egy multiméter. Kapd ki az alaplapot és tesztelgesd végig az összes smd biztit a kijelző csatija közelében, alul-fölül és meglesz. Valamikor sima smd 0ohm-ot raknak be e-célra, szal azokat is nézd meg.
U.i.: lehet, mákom volt, de mindig leltem rajzot mindenhez, acerekhez, ibm-hez, fujitsukhoz, egyedül egy toshibával vajúdtam majd 2 napot, de az egy alig 1 éves noti volt...
Ha nagyon nem megy és pesti vagy, hozd fel valamelyik nap és megszögeljük.
-
f27
senior tag
válasz
hobbi 53 #5292 üzenetére
Rajzot nem is fogsz szerezni!
Minden kapcsolási rajzot úgy őriznek mintha arany lenne.
Ha véletlen a birtokodba kerűlne egy is, az csekély rablásnak minősűlne a fejlesztők részéről.
Én is ezt csinálom.
Méreges és egyesével kapkodd le az alkatrészeket.
Ha van frankó levegős SMD weller pákád azzal ügyesen lehet dolgozni. -
hobbi 53
csendes tag
Sziasztok! Egy HPnc6000-el kinlodok zárlatos a táprész,töltöre csatlakozva halk kattogás és a venti megmozdul minden kattanáskor.Már három so 8 fetet találtam hibásat,de a hiba okát még nemtalálom.Tudnavalaki egy kapcsolásirajzot?Vagy tipp hollehet a hiba?
-
jackal21
csendes tag
f27 köszönöm a válaszod!
Végül találtam egy VGA mem teszt programot, ami igazolta állításod.
Így felhívtam pár bontót, hogy van -e megfelelő kártyájuk, de sajnos többe kerülne a lé mint a hús. Így a laptop sorsa megpecsételődött, vinyó vissza gazdájának, ő vesz köré egy új gépet, VGA kuka, a maradék megy a polcra alkatrésznek....jfehervari1 meg ne kérdezd, hogy címeztem félre, bocs......
-
jackal21
csendes tag
válasz
jfehervari1 #5257 üzenetére
f27 köszönöm a válaszod!
Végül találtam egy VGA mem teszt programot, ami igazolta állításod.
Így felhívtam pár bontót, hogy van -e megfelelő kártyájuk, de sajnos többe kerülne a lé mint a hús. Így a laptop sorsa megpecsételődött, vinyó vissza gazdájának, ő vesz köré egy új gépet, VGA kuka, a maradék megy a polcra alkatrésznek.... -
Ferrarer
tag
Hellósztok!
Van egy HP nx6310 típusú notebook-om, amit 5 hónapja nem használtam.
Ma be akartam kapcsolni, de nem reagál a bekapcsolásra sem akkumulátorral, sem bedugott tápkábellel és kivett akkumulátorral.
Mi lehet a gond?
Megviselte volna a használatlanság?Előre is köszönöm a választ!
-
netzoli
tag
-
kimmancs
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával küszködnék soksok hónapja: HP 6730s
Benne van már a korban, viszont az aksit leszámítva, eddig semmivel nem volt baj. Pár hónappal ezelőtt működés közben egy idő után drasztikusan belassult. A hiba nem mindig jelentkezett, viszont idővel egyre sűrűbben, a vége az lett, h már a bekapcsolás is több percet vett igénybe. A szokásos köröket végigfutottam, teljeskörű belső tisztítás, hibakeresések, op rendszer csere (linuxról windows), végső kétségbeesésben legvégül teljes vinyó formázás. Mindez eredménytelen volt. Szervíz bevizsgálást követően vinyó cserét javasolt, mely meg is történt, viszont rendszertelenül, de azóta is jelentkezik a probléma. Van, hogy napokig használható, aztán megint döcög már a bekapcsolástól.. Elvileg lehet vinyó probléma az alaplapnak köszönhetően, de tényleg el tudná intézni ennyire rövid időn belül? A másik, tegnap kihúzódott a táp, és csodák csodájára a csiga tempó megszűnt, minden megfelelően működött. Nem értek hozzá annyira, de ha alaplap gond, hogy lehet, hogy tápkihúzást követően semmi baja mindaddig, míg vissza nem kell dugni?
Esetleg vmi ötlet, mi lehet még? Kezd kifejezetten idegesíteni, hogy nem sikerül kideríteni a kiváltó okot..
Előre is köszi!! -
falaci2002
tag
Sziasztok!
Már korábban jelentkeztem egy ASUS G2S kijelző problémával, és sikerült továbblépnem, de csak bonyolultabb lett a helyzet.
A saját 17"-os kijelzőjén van kép csak zöldes, és olyan mintha minden második sor pixel futna csak. Próbáltuk másik kijelzőkkel és ugyanaz a hiba.
Rákötöttem egy 15.4-es kijelzőt, azon pedig tökéletes a kép. Kettővel is próbáltam.
Külső kijelzőre is jó (full hd tv) vga-ról is meg hdmi-ről is.Szerintetek mi lehet a baj? Miért válogat a kijelzőméretek között?
Előre is köszi a válaszokat: Laci
-
f27
senior tag
-
layzi
csendes tag
válasz
netzoli #5278 üzenetére
nem-nem a kijelzőt kicseréltem az működik. van 2db 3100-ám az egyik alaplaphiás, amit most vettem az kijelzőhibás volt törött, a régiben a jó kijelző világít és működik a kijelző, abból raktam át abba amit vettem. mert annak mindene jó csak épp a világítás nem akar működni.
hogy írjam hogy érthető legyen.......
1 noti: alaplaphibás, más minden jó
2.noti: minden jó, a kijelző törött, és nincs világítás
1-ből átraktam a kijelzőt a 2.-ba, kép van halványan látszik, csak nincs világítás. átraktam az invertert is és semmi.---- -
layzi
csendes tag
Hello.
Van egy aspire 3100,és az a baja hogy nincs kijelzővilágítás. Inverter jó, mert azt cseréltem is. Az előző tulaj külső monitoron használta mert törött volt az lcd, és lekötötte az invertert hogy ne menjen feleslegesen vagy ilyesmit mondott, de csak az lcdről volt lehúzva a szalagkábel. próbálgattam a bill kombinációt, másik notiban jó az lcd is. ép van mert a világosabb részeket kicsi látni, csak a fénycsövek nem világítanak.
Mi lehet a baja?
Előre is köszi. -
tserrof77
őstag
Nem akarok hülyeséget beszélni. DE. Régebbi FS géppel volt már hasonló szivattyúm. Ott úgy oldottam meg, hogy a rajta levő Vista matrica kódjával húztam egy tiszta rendszert és drivereztem fel. Oké-oké, macerásabb, meg ott a rekoveri, de ha más nincs...
Mert ilyen alapon jó eséllyel az összes géppel probléma lehet
-
updog
őstag
-
-
updog
őstag
van 2 recovery dvd ÉS recovery partíció is - de inkább visszaviszem holnap, 3 napon belül vagyok, és bizonyítani illetve reprodukálni tudom hogy "a rendeltetésszerű használatot akadályozza "
ha nem az eredeti image korrupt, amiből telepítve lett (felteszem hogy amit visszaállítana az ugyanaz ami most is rajta van) akkor nem windows gond lesz szerintem. max elzavarnak, akkor majd megpróbálom ezt
(most megint dobott egy SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION kékhalált.. használhatatlan
)
üdv
v. -
updog
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám a két napja újonnan vásárolt Fujitsu A531-el, konkrétan a Core i3 2310M 2.1GHz-s modell, 2+2 GB RAM (2 GB a boltban bővítve), gyári win7 x64 home premium.
Először (első bekapcsolás után pár órával) a programok kezdtek összeomlani (Firefox, IE, Winamp, Windows ablakkezelő(!)). Aztán jött 2-3 kékhalál is.
Rövid nyomozás után a kékhalált visszavezettem az Avast-ra (BSOD log + google), leszedtem. Aztán a böngésző jellegű összeomlásokat nagyrészt orvosoltam a legfrissebb Flash-el (a Silverlight még mindig crashel...)
Viszont azóta volt újabb kékhalál, főbb paraméterek: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x00000050 ntoskrnl.exe.
Toltam chkdsk-t, nem volt hiba, néztem kb. 5 órányi memtest86-ot, mindkét memória modult PASS-ra értékelte, közben nem volt hiba.
Lehet hogy egy Windows újrahúzás segítene? (van legális egyetemi w7 x64 prof.-om, csak nem tudom, hogy a gyári OS-t lehet törölni következmény nélkül)?
Szóval nem vagyok 100% biztos benne hogy hardveres probléma, csak az a baj holnap lejár a 3 napos cseregari. Minden javaslatot szívesen veszek a megoldáshoz
(BREAKING: win32k.sys BSOD, ugyanaz a PAGE_FAULT-os hiba )
köszi, üdv
v. -
balu077
tag
Sziasztok.
Mi lehet a baja Asus A6f notebooknak?
Indításnál az asus felirat megjelenik a kijelzőn és nem hajlandó tovább menni. -
Kommy
veterán
válasz
CsiguszMaxim #5260 üzenetére
Szerintem be van ragadva valamelyik gomb és emitt a többi gombra sipol.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Egy ismerősömnek olyan gondja van a Toshiba Satelite típusú laptopjával, hogy bármelyik billenytűt nyomja csak egy sípoló hangot kap, írni pedig nem ír. Az FN gomb illetve a hozzá tartozó bill kombinációk, valamint a TP is működik rendesen. Ennek mi lehet az oka?
Köszi
-
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor #5205 üzenetére
Üdv!
Korábban tettem fel egy kérdést a gépem hibájával kapcsolatban, de sajnos nem kaptam választ. Eddig nem volt vele probléma,de most újra elkezdte csinálni. Belinkelem a hsz-t.Köszi
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Van egy Medion akoya 1211 laptopom,tudja valaki ere hogy lehet rendszert tenni. köszi a választ. -
jfehervari1
tag
Üdv!
Van egy Medion akoya 1211 laptopom,tudja valaki ere hogy lehet rendszert tenni. köszi a választ.
-
f27
senior tag
válasz
jackal21 #5255 üzenetére
A válasz egyszerű .
A géped 3D ben beakad ebből csak anyit kell levoni hogy a vidkarid ramja hibás.
A néhai becsikozódás is ennek köszönhető.
Ha van benne külön vidkari ram akkor elvben javítható.
Ha chipsetes a gép csak képmegjelenítő vn benn akkor roszabb ,mert az egész chipet cserélni kéne.
Ha fontos adatok vannak a gépen akkor HDD kikap belőle másik gépbe betol és lementeni mindentmajd egy proba erejéig ujra húzni a gépet hátha atomra televan vírusal és az blokolja be.
Több lehetőséged nincs! -
jackal21
csendes tag
Sziasztok!
A minap kaptam egy laptopot javításra (compal el80), hibája, hogy a win bootolási képernyő (xp sp3) és az üdvözlő képernyő között egy pillanatra el szokott sötétedni a monitor, de ennél a gépnél ez a pillanat örökké tart! (és közben a vinyó megállás nélkül dolgozik). Csökkentett módban indul a windows, de rendszergazdai jogosultsággal nem tudok belépni (senki nem tudja a jelszót), így korlátozott lehetőséggel mozgok az oprendszerben. 4 hibára lettem figyelmes:
1. az eseménynaplóban a TCPIP fájl (és ez után még vagy 20 másik sem) képes elindulni.
2. az ezközkezelőben a hálózati kártyák kissé megszaporodtak (21 darab van pontosan), nevük elég érdekes, van vodafone, eset firewall, nokia pc suite, bluetooth, stb típus is!!!
(mintha a windows megfogta volna a vinyót, összeturmixolta, majd minden hülyeséget bevágott hálókártyának).
3. a gépben 2 USB aljzat, és az audió aljzatok egy lapkán vannak, itt a 2 USB -t már teljesen kiszaggatták (eltört forrasztások). Nem tudom, ez okozhatott -e hibát (totálkáros adatátvitel, rosszul felismert ezköz, stb..).
4. függőlegesen becsíkozott képernyő, de csak a win indulásáig. Utánna eltűnik.
(alap esetben azt mondanám, VGA mem., de ennél a gépnél nem biztos.)
Amit tettem: minimálisra csökkentettem a gép hardvereit (amit lehetett, kiszereltem), de pl. a hálókártyákat így sem törölhetem ezközkezelőből (nem vagyok rendszergazda).
A fő baj, hogy a gép céges, tele a részemről, és gazdája részéről is pótolhatatlan programokkal, így egy reinst megoldás a lista legvégén áll!
Pls help, mert google a barátom, de 3 napja tojik a fejemre, köszi. -
Hunter2
addikt
válasz
jfehervari1 #5246 üzenetére
vagy a vga vagy annak a forrasztása feküdt ki.
-
f27
senior tag
válasz
jfehervari1 #5249 üzenetére
akkor valamelyik chip leált.
-
válasz
jfehervari1 #5248 üzenetére
Pendrive-ról esetleg?
-
jfehervari1
tag
üdv az a kérdésem van egy medion laptopom nincs benne cd meghajto hogy tudok rá tenni rendszert.
-
f27
senior tag
válasz
jfehervari1 #5246 üzenetére
Csak sötét és mögötte ottvan minden,vagy semmi kép?
-
jfehervari1
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem,van egy fujitsu siemens amilo PA2548 laptopom,az a hibája,hogy ey pár napig bekapcsolt állapotban elsötétűlt a képernyő,újraindítás után jólett.Mostmár teljes sötét marad a képernyő,mi lehet a gond? Köszönöm a választ. -
f27
senior tag
-
Kommy
veterán
Lenne nálam egyik ismerős HP Pavilion DV 2945se laptopja. Az akkumulátora döglött ha minden igaz, mert ha berakom az aksit és megnyomom a bekapcsoló gombot akkor 3-at villan a villám jel,és ha csatlakoztatom a tápot akkor talán egy percig világíta villám jel.
A gépe baja valamikor pár hónapja kezdődött akkor nagyon nehezen lehetett bekapcsolni, általában akkor kapcsolt be amikor behelyztem az akkumulátort, egy ideig még volt így használva.
Netet bújva arra találtam, hogy ez egy típusbetegség ezeknél a laptopoknál és, hogy valami a gpu forrasztásával van a gond. (volt már szétszedve a laptop)
A kérdésem az lenne, hogy ennek a javítása lehetsége e és ha igen akkor kb mennyibe kerülhet.
És még valami a kijelzője már azt hiszem 2 éve nem működik (nincs háttérvilágítás), tehát képe volt csak nem lehtett látni, és közben bekacsoláskor vissza-visszajött a világítás majd el is tűnt.
Jelneleg amikor rányomok a power gombra semmi nem történik, tehát nem csinál semmit a gép. -
balu077
tag
Sziasztok.
Van nálam egy asus A6f. Win 7-et szeretünk volna rá telepiteni..........
Majdnem sikerült ,mert az egyik újra indítás után már a biost sem hajlandó betölteni.
Valakinek ötlete -
xcbiker
addikt
1. Lehet a merevlemez hibája, merevlemez csatlakozási hiba, valamint déli híd hibája akár.
2. Video chip hiba.Megjegyzem nem egy megbízható típus ez. Mi sem tudjuk 100%-os biztonsággal hosszú távon jól működővé varázsolni ezt a modellt, pedig napi 20-30 gép jön be javításra és kb ugyanennyi javítva ki.
-
layzi
csendes tag
Talán mégegyszer.....
légszi mi lehet a prob?Üdv.
Tudnátok segíteni?
Van egy acer aspire 3100 típusú noti.
Nemrég szereztem, minden előzmény ismeretlen. Alaplap ránézésre javítva volt.
Hiba:
1. hdd sentinel serint a vinyo 71%os kondíció, bekapcsolásnál sűrűn csinálja azt hogy nem ismeri fel a vinyot rendesen, csak krix-kraxot ír ki a vinyó típus helyére fura pontokkal cicomázva. pl 9v..tr..z.f ilyesmit, és sokszori indításra kapcsol csak be.
2: Amikor bekapcsol és meg egy darabig aztán elkezdi azt csinálni, hogy megnyitom pl a böngészőt és az asztal hátterének a sötétebbik része neon zöldre vált és olyan zölden vibrál, ha lerakom tálcára a böngészőt akkor abbamarad, ha visszanyitom megint csinálja, de van amikor pl a facebooknál is a képek sötétebbik részénél, a tálcán,de amikor visszaváltom csak az asztalra abbamarad, de nem mindíg csinálja ezt sem.
mik lehetnek a problémák???
előre is köszi. -
f27
senior tag
válasz
benyo0202 #5237 üzenetére
maga a chip olyan 8-10 ezerbe érkezik meg
a munkadij 10ezer vagyis olyan 18-20 ezer egy ilyen játék
Néha javítható önmagában is vagyis abban az esetben 10ezerből megúszható a dolog.
10-ből 3-4nél a foliát is feltépi a chip ekkor van szívás mert az már nem javítható és javítás után a gép megsem nyikkan többé -
benyo0202
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került egy FuSi Amilo li 1705-ös laptop. Az a hibája, hogy az egész kijelző képe piros színű. Látszik a kép, windows is elindul, csak piros. Meg fekete háttérben olyan a képe, mintha így sisteregne, kb mint mikor a régi tv-ből kihúzom az antennát, és szaladgálnak a hangyák, csak ezt is pirosan.
Külső monitorra kötve viszont hibátlan a kép. Belepróbáltam már egy másik kijelzőt az is piros volt. Babráltam a szalagkábelt is, semmi változás..Elakadtam...segítsetek...előre is köszi..
-
ingyom007
tag
Adott egy Toshiba L750 1n0 laptop. A megvételkor rátett win7 begajdult emiatt újra lett téve a rendszer és minden driver telepítése után sem akarja rendesen felismerni az akksit. Eszközelőben ott van ismeretlenként. Windows számtalanszor újra lett húzva ugyan az ami eddig is rajta volt. Mi lehet a probléma?
-
rollo
tag
Sziasztok! Van egy Acer TravelMate5520 laptopom. AMD Turion 2ghz dualcore procija van, es megsem megy meg a 720p-s hd video sem. (vagyis megy csak akadozik) Mivel lehet a gond?
-
-
Breeze
aktív tag
Üdv!
A következő lenne!
Egy Hp Probook 4310s notebook.Probléma az lenne vele hogy, iditógomb megnyomása utána bekapcsol kb 1-2 másodpercre és utánna azonnal lekapcsol.(Használat közben lekapcsolt ezután jöttek a problémák) Probáltunk töltőcserét, akksicserét de semmi.Szétszedni belenyulni nem akarok, grancia amugy sincs rá.Várom válaszotokat előre is köszi!
-
rocco021
tag
Üdv! A laptopom bekapcsol világítanak a ledek is rendesen felpörög kiadja a dvd írónak a tálcáját is csak kép nincsen kipróbáltam már úgy is hogy monitoral össze kötöm de az sem add képet mi lehet a hibája
Tipus Asus X50N
Vásárlás: 2007-ben
Köszönöm előre is a segítséget FONTOS volna -
falaci2002
tag
-
layzi
csendes tag
Üdv.
Tudnátok segíteni?
Van egy acer aspire 3100 típusú noti.
Nemrég szereztem, minden előzmény ismeretlen. Alaplap ránézésre javítva volt.
Hiba:
1. hdd sentinel serint a vinyo 71%os kondíció, bekapcsolásnál sűrűn csinálja azt hogy nem ismeri fel a vinyot rendesen, csak krix-kraxot ír ki a vinyó típus helyére fura pontokkal cicomázva. pl 9v..tr..z.f ilyesmit, és sokszori indításra kapcsol csak be.2: Amikor bekapcsol és meg egy darabig aztán elkezdi azt csinálni, hogy megnyitom pl a böngészőt és az asztal hátterének a sötétebbik része neon zöldre vált és olyan zölden vibrál, ha lerakom tálcára a böngészőt akkor abbamarad, ha visszanyitom megint csinálja, de van amikor pl a facebooknál is a képek sötétebbik részénél, a tálcán,de amikor visszaváltom csak az asztalra abbamarad, de nem mindíg csinálja ezt sem.
mik lehetnek a problémák???
előre is köszi. -
f27
senior tag
válasz
falaci2002 #5219 üzenetére
Szerintem nézd átt jobban azt a gépet lehet nem is kijelző baja van!
elvileg a legjobb samsung kijelző van a gépedben Kb még egysem ment tönkre és az ára csekély 120k jelenleg.
Van szalagkápel vagy csatlakozo esetleg a videokariddal van valami gáz! az hogy szép képet ad külső monitorre nemjelent semmit! -
Mldcg2wd
csendes tag
Sziasztok,
van egy lenovo s12 netbookom. Néhány hete nem lehet teljesen kinyitni, mert a kijelzőt csak adott szögbe ad képet. Mi lehet a probléma? Javítható? Mennyiért?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
falaci2002
tag
Sziasztok!
Kijelző problémám van.
ASUS G2S a gép, és egy igen ritka kijelzője van.
1920X1200 a felbontása, 17"-os, és 2 kivezetése van, ami az inverterre megy.
Típus: B170UW02Lehet ezt helyettesíteni egy kivezetésessel, hogy csak egyik csatlakozót használom az inverteren?
Ha két kivezetésest teszek kisebb felbontással az járható út? (1440X900)
Mert olyat találtam ami ekkora felbontású, de csak 1 CCFL-es.
Meg olyan is van ami 2 CCFL-es, csak kisebb a felbontása.Jobban szeretnék a gyári adatoknál maradni, mert kivételes képe volt, amíg ez történt vele.
Egyébként zöldes színű a kijelző és kissé elmosódott a kép.
Külső kijelzőre hibátlan.Üdv: Laci
-
Fsuu
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Acer laptopom eddig 3 év alatt semmi baj nem volt vele, tegnap is vígan működött.
Aztán reggel felkeltem, bekapcsoltam el is indult, a képernyő viszont fekete és semmi nem jelenik meg.A Laptop jár, nem kapcsol ki, nem indul újra, viszont a képernyőn nem jelenik meg semmi, feketeség végig.
Mi lehet a probléma? -
BBoy
tag
Mivel korábban senki sem reagált a problémámra megpróbálom egy kicsit felhozni... Hátha valaki tud mondani rá valamit?!
Előre is köszönöm!
-
bekylt
csendes tag
Szevasztok!
Egy elég összetett, s számomra meglehetősen érthetetlen problémára keresek megoldást.
Nem is a gép értéke vagy használhatósága miatt, hanem igazából a kíváncsiság hajt, hogy választ kapjak a miértekre.Típus: Acer Aspire 7520G
Vásárlás: 2008
Észlelt hibák:
- először az optikai meghajtót kezdte nem látni a rendszer
- majd a hang ment el néha-néha
- aztán a START menüből nem kapcsolt ki, majd idővel a POWER gombra sem kikapcsolta, inkább csak hibernálta (majd egy-két óra múlva magától kikapcsolt)
- majd nem kapcsolt be (ez lehet attól, hogy nem is kapcsolt ki)Ezek után elvittem szervizbe:
1. szakvélemény: déli híd csere (a technikus szerint nem rentábilis a javítás, de ő, mint magánszemély szívesen megvásárolta volna tőlem, mondván, neki is ugyanilyen gépe van, s jó lenne neki alkatrésznek) kicsit gyanús volt a dolog, ezért nem hagytam ott, hanem elvittem egy másikba
., szakvélemény: nem szerelték szét, hanem az általam elmondottak alapján alaplap hibát diagnosztizáltak.Gondoltam, utánanézek, hogy mennyiért lehet megjavíttatni, de közben vettem egy másik gépet, így 2 évet (!) állt a gép.
Majd a napokban feladtam egy hirdetést, ahol alkatrésznek eladásra kínáltam. De hogy ne érjen meglepetés, ha egy vevőjelölt rákérdez, tettem egy próbát, levettem az aksiról, majd bekapcsoltam. Semmi, meg sem mozdult. A zöld led villogott, de ezen kívül semmi.
Majd egyszer csak (kb. 30 perc) odapillantok, s BIOS kéri a jelszót.
Begépelem, majd szépen betölti a WINDOWS-t, s megy rajta minden: hang, DVD, hálókártya, stb.
Viszont a kikapcsoláskor ismét csak hibernált állapotba kerül, s csak órák múlva tűnik el a piros led, azaz kapcsol ki. Így használtam majd' egy hétig, aztán gondoltam, újratelepítem az XP-t. Minden jó működött, csak a kikapcsolás nem ment neki.
Felmentem a netre, ahol azt olvastam, hogy amiatt lehet, hogy az XP (eredetileg VISTA-val vettem) nem tud rendesen kezelni valami APC-t, ezért javasolt a VISTA vagy a WIN7.
Fel is raktam a WIN7-et, de amikor már felmásolt minden fájlt, és telepítette azt, az újraindulásnál megint csak fagyi volt.
Ekkor jött a haver ötlete, hogy BIOS frissítés.....Na, azóta a bekapcsoláskor a ventilátor felpörög egy 2 másodperce, majd villog a zöld led, s ennyi.
Láttam egy filmet a BIOS flashelésről, USB-n keresztül, de az egy Aspire One-ra vonatkozó útmutatást tartalmaz, zg5ia32.fd fájllal.
A 7520G-hez ACER oldalról letöltött BIOS nem is tartalmaz .fd fájlt.
Esetleg a BIOS Cmos csere, kivét megoldás lehet? -
nagypasztor
tag
Üdv!
Kék halál jelentkezik elég gyakran a gépem indításakor és az nvlddmkm.sys fájlt teszi felelőssé érte a win.
Nemrég tettem rá a 32 bites Win7-et, és talán miután feltettem a daemon toolst, azután jelentkezett. Bár ebben nem egészen vagyok biztos!
Inkább a videókártya driverét tartanám hibásnak! Nvidia go 7400 van benne, és a gép honlapján csak vista driver található, így megpróbáltam azzal telepíteni! Pontosabban mikor megy a winupdate, telepít magának egyből egyet egy kis keresés után, de inkább azt leszedtem, és a gyártó általit tettem fel!
Azért szedtem le egyébként, mert miután az update próbálta frissíteni az általa felrakottat, hibát ír ki, hogy nem tudja megoldani!
Valakinek van tippje, hogy mi lehet a hiba oka? Sok fórumon olvasgattam már, de mindenhol csak tippeket írnak a megoldásra!
A gépem egyébként MSI m673x. Köszi -
Dj Bl3nd2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem!Hp G62Az lenne a bajom vele ,hogy melegszik!
Mit tehetnék vele???
Már hűtőt próbáltam!!!! -
-
teti24
csendes tag
Segitséget szeretnék kérni.Van egy
hp nx5000 tipusu laptopom és konkrétan az érdekelne pontosan milyen modul megy bele és bele lehet e rakni 2*1 Gb ramot!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen notebookot vegyek?
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest