- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ventorbe
csendes tag
Köszi a segítséget, szétkaptam a töltőt, a csatlakozó nélkül elvileg leadja a 19V-ot, viszont ha visszateszem rá a csatlakozót akkor már nem jó, szóval azzal van baj, úgy néz ki. Ilyen csatlakozót hol tudod kapni, vagy mi ennek a pontos neve, hogy kereshessek ilyet?
Ez az lenne? http://elektroexpressz.hu/ET7615-DC-szerelt-kabel-15m-17475mm
-
Teljesen egyet értek F27 kollégával, az IR6000-es tényleg egy kis egyszerű gép. Ha olyan jellegű hiba van, amit meg tud csinálni az IR6000 akkor azzal állok neki (pl régi ACER, vagy valami asztali alaplap), de ha komolyabb a gond akkor beviszem és megy a nagy 32 millás Martin-ba. Az megjavít mindent, hacsak nem maghibás és cserére szorul maga a chip. (bár már ez a hiba is javítható)
Ami még az IR6000-est illeti érdekes, de pont a vastagabb panelekkel szokott nekem gondom lenni; VGA kártyák, alaplapok... A minap javítottam meg egy másfél milliós fényképező digitalizáló IC-jét vele, pedig megmondtam a gazdájának, hogy ezt inkább hozzád kellene vinnie (sok ügyfelet irányítok feléd) nem fűztem a javításhoz sok reményt. Sikerült (bár ezt inkább a jó kellékanyagoknak és a szerencsének tudom be, mint az IR6000-es privilégiumának)
Más; a múlt héten voltam az ERSA fejtágítóján; hát elég elkeserítő dolgokat mondtak; nemsokára leáldozik a forrólevegős állomások reneszánsza, mert valami egész más technológiát találtak ki (persze kibaxásból, mert ez a mostani tökéletes arra amire használjuk) Pedig most terveztem egy ZM6810-es beszerzését...
Már ki is alkudtam egy jó árat, de amit az ERSA-nál láttam teljesen lelóhasztott... Úgyhogy garázsbehajtó és kerítés lesz az erre szánt pénzből -
Dell XPS
veterán
Most esett le igazán, hogy az általam ajánlott szervizt, kollégát bírálod, ráaggatva az emberek rossz tapasztalatát. Háát......nem volt valami etikus, ha ez azon múlik, hogy részedre is küldjenek munkát, akkor ajánlunk.
De valakinek az ilyen jellegű betámadása, a fórumozók elbizonytalanítása az kerülendő téma legyen itt.
-
stigma
addikt
Igen kb 10percig folyamatosan nyomkodom, semmire nem reagál.
Viszont néha fel-fel villan a háttér LEDásra kapcsol narancsságán, de csak sok századik indításra indul e.l rendesen.
Amúgy ha elindul minden tökéletesen működik, rátettem egy Win7 profi-t 32 bites-t minden elsőre megy és problémamentes.
Nem lehet hogy az alaplap zárlatos a lap, vagy valami érzékelőhibás? -
csixy
addikt
1x512 mega rammal is ugyanazt csinálja.
Az csinálhatott-e valami galibát, hogy a scroll-lock, numlock,capslock led és mikrofon panel nem volt rendesen a helyére dugva és úgy használtam egy darabig. Eközben a töltésvisszajelző led mindig úgy világított mintha nem lenne elég kakaója a masinának .
Esetleg ettől nem kapott-e túláramot a gép, vagy az aksi? -
jaladar
csendes tag
Elképzeléseim szerint igen
no hát megnéztem ezzel a remek kis progival hát egészen elkeserítő dolgokat tárt elém ami pedig 183 bad sectort jelent gondolom az nem jelent jót vagyis hát tudom hogy nem jelent csak azzal nem vagyok tisztában hogy most akkor ezért van e a hiba mert ha igen akkor nem idegelem magamat
azt írja hogy kb még van a teljes halálhoz kb 80 nap. Utána garanciába kérhetnék egy új hdd-ét de lehet hogy inkább akkor kérek egy másik masinát hátha az már jobban viseli magát, legalább is ha megint felajánlják ezt az opciót. Csak egy kicsit gyanús hogy 8 hónap alatt megevett két vinyót
És hát van a családban egy két gép amikkel nem úgy bánnak ahogy egy pc-vel vagy laptoppal szokás
azoknak természetesen semmi baja. Lehet nekem is ütnöm vernem kéne a gépet
-
jaladar
csendes tag
Köszi ezeket már próbáltam nem sok sikerrel. Éa ezen a fronton minden rendben van
nekem úgy tűnik. Meg kéne néznem a vinyót a defrag nem ír semmi különös égbekiáltó hibát
a hdd sentinel-t ajánlották cimborák azzal még neki esek hogy hát ha ki okosít ezzel van e baj. Igazság szerint kísértetiesen hasonlít arra ahogy az első alkalommal megdöglött a vinyó az is valahogy így kezdődöttno majd kiderül ha találok valami kirívót megírom hogy meg van a bibi ha nem akkor kénytelen vagyok tovább keresgélni
-
_ak_
addikt
Lehet, h csak reflow volt, ezt most nem tudom biztosan, de egyszer tuti, h beszart a VGA totál, mert...nem is tudnám leírni, h milyen képet adott, de még működött.
Ez kb. 4 hónapja volt és azóta semmi baja nem volt, míg egyszer csak el nem kezdett fagyogatni W7 és XP alatt. Először csak ritkán, meg többnyire a külső vinyóval volt baja és vmi a lapozófájllal. Majd elkezdett egyből fagyni restart után és most is ott tartok, h amint vga drivert kap, lefagy.
Érdemes lehet szervizeltetni? Persze ez így látatlanba tudom, h elég sok esélyes, csak ha van ilyesmivel tapasztalat, akkor ez a fagyás mit jelenthet?
-
Gubu0101
veterán
Nem voltam nálad,szolnok mellett lakok.Egy boltba vittem bevizsgáltatni,ott mondták.De szerintem nem megyek föl emiatt pestre,ha nem gond
Ha esetleg kell alkatrésznek,meg beszélhetjük pü-n.
Jó pénzért persze
De meg hirdettem,én tovább nem akarok vele foglalkozni,így is bukós lesz ha el tudom adni,mivel vettem csomó új cuccot bele/hozzá
-
nagypasztor
tag
Valószínűleg az égés a webkameráé, mert már elég rég nem működik!
Viszont megnézem a kijelző burkolata alatt a dolgokat!Az lehet probléma, hogy a procin nem nagyon látok pasztát? Elképzelhető, hogy a túlmelegedés miatt nem indul el? Vagy az elején még nem kellene forrónak lennie?
-
nagypasztor
tag
A kép alapján meg tudod állapítani, hogy az a kábel mié? Mert ha jól látom, a Wlan-kártya és a PCMCIA alatt helyezkedik el! CON5 és 6 van köré írva. Az a kábel ami bele illik, a kijelzőre vezet, és van mellette két vékony vezeték, ami szerintem a Wlan-é!
Ha esetleg kontakt spray-vel lefújom, lehet valami baja a lapnak? Mert akkor csak kiderülne, hogy kosz-e!
-
mobilbazar01
csendes tag
Szia!
Köszönöm a tanácsot.
A baj az, hogy nem találtam hibás lapot még ebayon se. Ott is csak használtak vannak azok meg igen igen 25-30 ezer forintba fájna mondjuk találtam egyetlen külön bios chipet, de az is 10 ezer körül van. Mondjuk akkor már elgondolkodtató, hogy 25-ért van olyan lap amibe értelmesebb ati kártya van és nem ez a rém gagyi intel.
Vagy esetleg Te tudsz valamilyen forrásból ilyen árakon alkatrészeket? -
Gubu0101
veterán
Mint mondtam nekem a gond az hogy a közelbe nincs egy szerviz se ezen kívül.Úgy se járok jobban ha postázgatom bárhova is lapot.Kapásból 4-5ezer el megy postára oda-vissza.Ráadásul vagy kapok egy hajmeresztő árat vagy azt mondják nem tudják meg javítani.Ez a költség sokszorozódhat ha esetleg próbálkozok máshol is.Így hát marad ez,bízva abba hogy értik a dolgukat.Már 1 hete próbáltam mindent lapon,de műszerek stb nélkül nehézkes meg állapítani a bajt.Úgy hogy ez már tényleg a végső megoldás.
-
NEMO1968
őstag
-
Gubu0101
veterán
1000Ft.Ráadásul sok választásom nincs.Főleg vidéken,még utazgatni stb.Ráadásul 20km-es körzetbe ez az egy számtech bolt van ami ezzel foglalkozik
.Nem hivatalos szerviz,azzal már meg jártam (Sony).Ugy se szánok rá sokat,max 15.Ez fölött már inkább szét bontom és el adom darabokba,vagy úgy egybe.
-
nagypasztor
tag
a képen látható sárgás barnás folyást vettem észre a kijelző egyik csatlakozója körül. Bár nem tudom, hogy lehet-e köze hozzá, mert két csatlakozó is van a kijelzőn, és az egyik lehet, hogy antenna. Úgy néz ki, hogy ha ez, akkor nem a vga ment ki, hanem ez a csati éghetett! Tudjátok, hogy mitől lehet ilyen, ha nem borult rá semmi? Létezik, hogy az elemből folyt ki a sav, mert ott van mellette? Esetleg ötlet? Köszi
-
zombi11
csendes tag
Szia!
Köszönöm a segítséged. Az akku típusa: LIP-8208QUPC SY6
Az akku 14,8V-os és 4800mAh.Érdekes hogy a cikkszámot beütve a googleba, hozza 4400mAh-es változatba is.
itt egy link:
http://www.amazon.com/Li-ion-Battery-Acer-LIP-6198QUPC-LIP-8208QUPC/dp/B002V15XXA
ez jobban hasonlít rá:
http://batteriesnotebook.co.uk.over-blog.com/article-btp-bca1-lip-8208qupc-sy6-batteries-for-acer-aspire-7000-7100-7110-9420-5600-laptop-42226686.html
ez viszont tök ugyanaz:
http://www.pchub.com/uph/laptop/211-29532-2937/Acer-TravelMate-Laptop-Battery-Z-Battery-Laptop-New-.html
-
Ronam
addikt
GPU Temp-et most töltöttem le, ez 53 fokot ír, bár nem ismerem a programot, szóval nem vagyok benne biztos, hogy jó értéket mutat e. Van erre valami megfelelő program, ami tuti jó értékeket mutat? Liano chipsetes a gép, 2 videokártya van benne. Amúgy nem hinném, hogy ez lenne a gond. Volt, hogy játszottam MW3-al, Dirt3-al amikről köztudott, hogy szeretik fűteni a gépet
, de akkor sem volt fagyás. Windows-om amúgy teljesen rendben van, nem nagyon rakok szemetet a gépre.
-
motoflug
őstag
Hmm..Sejtettem,hogy egyrészt lehet valami a programmal.Másrészt lefuttattam a bios-os hdd vizsgálatot(a Dell call centeres kolléga kérésére),ami a 2000-142 hibakódot adta ki,ezért cseréli ki a Dell,mert ők is azt mondták,hogy erre a programra nem adnak.
Szóval sajna van bibi,de azért "jó" hír,hogy lehet,hogy nem lettem átverve egy 5éves vinyóval.
Köszi a választ -
-
-
jackal21
csendes tag
f27 köszönöm a válaszod!
Végül találtam egy VGA mem teszt programot, ami igazolta állításod.
Így felhívtam pár bontót, hogy van -e megfelelő kártyájuk, de sajnos többe kerülne a lé mint a hús. Így a laptop sorsa megpecsételődött, vinyó vissza gazdájának, ő vesz köré egy új gépet, VGA kuka, a maradék megy a polcra alkatrésznek....jfehervari1 meg ne kérdezd, hogy címeztem félre, bocs......
-
falaci2002
tag
-
Lacuss20
senior tag
-
syl5
őstag
& Hunter2
Köszönöm!Nem az egész gépet gondoltam mikróba tenni, csak a kártyát. A komplett gép be se férne. MXM a kártya, cserélhető.
Egyébként mint írtam win csökkentett módban életet tudtam lehelni vele. Rádugtam egy pendrive-ot, és rámásoltam a nagyon szükséges dolgokat. Ez eltartott vagy 1,5 óráig, és láss csodát helyrejött a kártya, már nem csíkozott. Azt hittem csak átmeneti, de 2-3 óráig hűlt a gép, és aztán is bekapcsolt és nem csíkoz most sem.
Eléggé pörgött a proci, 80 fok körül lehetett és az egész gép elég meleg volt, mert aktív használatba volt. Gondolom a melegedés következtében visszaolvadt valami érzékelő és azért lett megint jó.Szerintetek meddig fog tartani ez az állapot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest