- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #6798 üzenetére
A lan kontroller tuti jó win2000-re is!
Így már lesz neted és akkor szedj le egy D.G.-t és húzd le a legfrissebb Drivereket
Ugyan nem értem miért kell a win2000 az már iszonyatosan elavult! -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #6797 üzenetére
win 2000-re
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
turbobusa #6794 üzenetére
találtam egy intel 82801EB ICH5-öt AC97 driver hátha felmegy!
,
És egy Lan drivert is de ezek xpre vannak de ha jól emlékszem ennek xp-re is fel kell mennie vagy nemJavítsatok ki ha hülyeséget mondtam
-
turbobusa
senior tag
válasz
BénaNyurga #6793 üzenetére
Az a gond, nincs internet ugye a laptopon, mert a hálókártyát nem látja, másik kényes pont, hogy usb-n droidos mobilról nem látja a netet...
-
turbobusa
senior tag
Hali!
Samsung V25 típusú régi laptopba megvettem az 512-es ramot ami jól szuperál, immár 768-al. Mondom újratelepítem a szomszédnak, hogy minden legyen akkor helyén.
Két drivert nem találok, sajnos elég lényegesek, egyik az audió, avagy Cirrus Logic Cs4202 @ Intel 82801 db ich4 ac97 b-o.
Másik a hálózati kártya, amire ezt dobja ki az Everest : Intel 82801 db ich4-lan controller with 82562 et/ez phy phy(intel 82562et).
Tudnátok segíteni ebben nekem? Nem tudom már egyszerűen hol próbálkozzak...Üdv.
-
válasz
Mákos7észta #6784 üzenetére
Az jó, hogy benne volt végig az akku (így nem érhetett hozzá semmi a töltő érintkezőkhöz)
Ugyanezzel szívok most egy EEE 1001HA-val. Az ENE KBC-re gyanaxom, de lehet, hogy csak a csatoló szállt el... -
Dell XPS
veterán
válasz
Mákos7észta #6784 üzenetére
Szia,
Vagy nincs szerencséd (amit nem hiszek), vagy nem oldódott meg az eredeti probléma, amikor szinte egyszerre tönkrement az akkumulátor és az adapter. A töltésvezérlő elektronika "teszi" a dolgát, így elképzelhető, hogy máshol van a gond. -Meg kellene nézni egy vizsgálat előtt, egy másikkal...
DE: a kolléga is elmondja a véleményét, várd meg légyszíves!
-
Cs***
csendes tag
Szóval nem jó típust mondtatok. Nem Aspire 3000 a gép. Abban ZL 5 alaplap van. Ebben viszont ZL 6. Vagyis ez a gép akkor Aspire 3630. Ennyit ki tudtam deríteni szétbontás után.
A gép össze van rakva újra.Minden táp jó, ilyen jellegű hibát nem találtam. Kellene egy bios, amit pendrive-ra tudok tenni. A trükkös kombináció alapján látja a pendrive-ot, olvasná is, már csak megfelelő bios fájl kellene rá. Az Acer honlapján csak Win-es frissítést találtam. Az meg nekem most nem oké sajnos. -
válasz
Mákos7észta #6779 üzenetére
Ha eredeti, akkor mennie kell(ene)
Amíg rossz volt az akkud, addig bent volt a gépben, vagy akku nélkül hurcolásztad?Az eredeti Asus akkukon ASUS logós felirat van:
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6777 üzenetére
Ne csalj ez lett volna a következő tippem
Ötlet tolvaj
!
De formázás után hogy marad meg az adathalász progi vagy vírus??
tacsko0
Esetleg még azt próbáld meg ha nem eredeti amit ugye nem tételezünk fel meg ilyet nem ajánlunk mert az szabályba ütköző !Szóval szerezz be egy másik telepítőt mert lehet hogy az van megbuherálva amit felraksz!
-
válasz
Mákos7észta #6776 üzenetére
Szia! Ez utángyártott akku, vagy eredeti ASUS?
-
Nézd meg a futó alkalmazásokat a feladatkezelőben (sorba tudod rakni processzor kihasználtság szerint)
és amelyik program "eszi" a procit, azt kell kilőnöd.
Ha nem találsz egyet sem, akkor sanszos, hogy valami adathalász program, vagy vírus van a gépeden és a feléledés után próbál kapcsolatot létesíteni. -
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon rejtélyes problémákba futottam be a napokban a notimmal. A típus: ASUS UL30VT (A1). A lényeg. Egy éve meghalt az eredeti akksija, és a táp sem töltötte, azaz már bekapcsolni sem tudtam. Elküldtem szervizbe, de ott az akksi probléma mögül kihátráltak, mondván lejárt az akksi-gari, de szívesen kicserélik nagyon drágán. Végül a tápot kicserélték egy újra, és visszakaptam.
Azóta csak hálózatról használtam a gépet, de most eljutottam oda, hogy veszek új akksit, tegnap meg is jött, örömmel pattintottam be, jelezte, hogy 61%- on van, de töltődik. Sajnos egy óra múlva is ezt mondta, itt már nem tetszett a dolog. Gondoltam lemerítem szépen, és éjszakára töltőre rakom. Reggel megnéztem, a táp hűvös, gépet benyomtam, 0%- és töltődik. Azóta így van, nem tudok vele mit kezdeni, Everest szerint semmi baja, csak tölteni kéne:Erre mit tudtok javasolni, vagy mi lehet a probléma? BIOS- t is újítottam, nem tudom mit tudnék hirtelen tenni. Remélem elnézek valamit, és van egy egyszerű megoldás. Előre is köszi a segítséget és a választ!
Marci
-
BénaNyurga
aktív tag
Én megpróbálnám lefrissíteni a legújabb driverekkel a gépet! Mert az okozhat hasonlót!
Nekem az régen asztali gépnél megoldotta!Továbbá kapcsolj ki minden futó alkalmazást automata indításokat vedd ki mert az is okozhatja!
Ha ezek nem segítenek akkor még utána olvasok! De nekem a driver frissítések és hogy lelőttem a az automata indulásokat segített anno! -
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo y570 laptoprol lenne szo melyen, egy windows 7 home premium fut. Problemam az, hogy ha lehajtom a laptop fedelet, elmegy aludni/megfagyni miutan felkeltem vagy kiolvasztom.
Tortenik ez, és baromi idegesito hogy 12-15-20-25% hajtja a CPU-t, ugy hogy szinte semmi nem fut... Ez a fajta "hiba" tiszta inditasnal nem jelentkezik, csak alvasnal/fagyasnal. Segitsegeteket elore is koszonom.Ujra telepites sem segit...
-
válasz
sznoopy1977 #6772 üzenetére
Hali! Tápegysége rendben? Akkuval illetve akku nélkül is próbáld meg.
-
sznoopy1977
tag
Asus K51ae notebook, ha gondol egyet nagyon nehezen kapcsol be, de van hogy rögtön.
Találkozott már valaki ilyennel? -
válasz
BénaNyurga #6770 üzenetére
Már láttam; szenzációs!
-
BénaNyurga
aktív tag
-
válasz
BénaNyurga #6765 üzenetére
Szia!
Ha van izopropil alkoholjuk akkor már neki is eshetnek, de háztartási alkohol vagy égetett szesz nem az igazi. Benzinről meg ne is beszéljünk...
Lehet, hogy még menthető, de látni kellene.Ha meg tudom javítani, az olyan 7 ezer körül lenne.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6764 üzenetére
Akkor szedjék szét és takarítsák ki amennyire tudják ??
Alkohol vagy ilyesmi szóba jöhet??
Tegnap este történt a baleset megmondom mit mondtál és lehet hozzád fordulnak ha tudsz vele kezdeni valamit! Valami árajánlatot ha javítható küldenél privibe ? Gondolom képlékeny az ár de úgy kb hogy milyen árakkal számoljanak ? -
válasz
BénaNyurga #6755 üzenetére
Szerintem javítható, de minél hamarabb szét kellene szedni, mert percről-percre eszi a beleömlött cucc a nyákot.
-
válasz
BénaNyurga #6753 üzenetére
Egyszerű; ennyivel jobban vannak optimalizálva a driverek a 64bit-es rendszerre
-
nussa5
aktív tag
válasz
astotti10 #6756 üzenetére
Elképzelhető, hogy simán a windows tréfál meg. Eszközkezelőben a hálózati kártyáknál nézd meg az atheros wifi adapter--> energiagazdálkodásnál nincs-e bepipálva, hogy a gép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg. Kiveszed a pipát.
Milyen energiasémán megy a noti?
-
BénaNyurga
aktív tag
Ajj megint egy kérdés
Szerintem főleg Kilhates-hez
Adott egy laptop állítólag nagy drága drab (400e körüli)
Gari elvileg van rá de beleömlött egy pohár forró kakaó működés közben ezzel tudsz kezdeni valamit?
Több infóm nincs csak hogy márkaszervizből haza lett zavarva az illető
A gép értékében nem vagyok biztos de mondjuk nem is mérvadó -
Krystal_s
addikt
válasz
KillHates #6718 üzenetére
Okay értem-értem.
BénaNyurga : Most annyit teszek érte, hogy nem nagyon mozgatom a kijelzőt :\ vagy lefogom azt a részt olyankor, ahogy a videón is tette a pasi, amikor kinyitotta, ő már alapból úgy fogta meg.
Tudod említettem korábban a venti hangot, ami még függőben van, mert azóta sem adott fura hangot, viszont amiatt is szét kell majd szedni, ezért várok egy kicsit ne kelljen kétszer. Figyelni fogom és amint bármi gyanúsat észlelek viszem szerelőhöz ezt a dögöt.Dell XPS : Igyekszem majd nappali fénynél lefotózni. Amit sikerül jobb képet csinálnom, felteszem.
Köszönöm és neked is további kellemes napot, vagyis most már estét. -
BénaNyurga
aktív tag
Segítsetek már mesterek adott egy gép:
Fuji XA2529
-Akku 1óra 40 perc wifizéssel!
-250 GB Szinte új HDD + 1 Bővítési lehetőség azaz 2 HDD Fér bele!
-2GB DDR2 ram
-DVD író
-Távirányító
-S-video out
-Infra
-Bluetooth
-1.3 m webkamera
-AMD TL-68 2.4 GHz
-NVIDIA GeForce 8600M GSNem akartam szöszölni így másoltam a hirdetésből
Hogy a viharba lehet hogy 32bit win7 alatt 4,6 kap játék teljesítményre a vga
és Aero 4.9WIN7 64 Bit alatt meg 5,1 a játék és 5,5 az aero ??
3D Markban is jobb eredményt hoz 32 bit alatt 2818pont 1280*800
64 bit alatt meg 3156 azért az a 300 pont rengeteg szerintem és procira közel azonos pontszámot kap -
astotti10
csendes tag
Hello! Problémám a következő.
Asus x54c notebook, netezés közbe készenlétbe kapcsolt magától utána inditás után a wifi nem ment és azóta is minden inditás után, (vagy csak magától szétkapcsol a wifi kapcsolat) külön rá kell mennem az inernetelérés ikonra és javitani a wifi kapcsolatot, ezután jó lesz egy ideig!
Javitás után a hiba okának azt irja hogy ki volt kapcsolva a rádiós kapcsolat!
Próbáltam újratelepiteni a wlanos szoftvereket, de semmi javulás!
Segitséget előre is köszi! -
swatti
tag
válasz
Dell XPS #6741 üzenetére
Igen az sajnos. Ami fura, hogy beszéltem akinek ugyan ez a seriaja van csak i5 procival és neki sose fagyott azt mondja. Tény hogy olvastam utána és több helye kiemelik, hogy a hűtés problémás. Szóval nem tudom mit lehetne tenni. Írtam annak a cégnek ahol javítva volt és ott majd valamit leboxolok velük.
-
-
bob011
aktív tag
Üdv!
A 7520-as notim ezt produkálja win 8 alatt. Fogalmam sincs mitől lehet, főleg azért mert nem mindig csinálja és nem tudom, hogy reprodukáljam. Ha mégis előjön, akkor a "csempés" felületen videó lejátszás közben, illetve még pdf olvasásnál is előfordul. Aztán egy újraindítás után már nem tapasztalható. A klasszikus win nézetben még nem fordult elő a hiba.
/A linken a "click to play"-re kattinva lejátszható, nem muszáj letölteni a videót.Ötlet, hogy mi a gond vagy hogy egyáltalán miért nem fordul elő mindig?
bob
-
Dell XPS
veterán
Mondjuk az nem igazán jó, hogy ilyen ventilátorszabályozás van, de valószínűleg az alaplappal lesz a gondod. Azért nem jelöltél meg kritikus értéket sem, és hűtőpaddal együtt ez gáz lenne, sőt az eddigi próbálkozások is mutatják, hogy az alaplapon nem jó v.mi. (kolléga leírása)
-
Dell XPS
veterán
válasz
Rico Muerte #6726 üzenetére
Akkor a "Switchable Graphics-nál" marad az energiagazdálkodási szektor...
-
swatti
tag
válasz
Dell XPS #6727 üzenetére
30 perc játék után. Lefagy. Szinte mind1 milyen jellegű játék. wow, BF3, HL2, TF2. Fagyás után belépsz és folytatnád a játékot eltelik 5-10 perc és szintén. Mivel nem tudott lehűlni ugye. A legnagyobb gond, hogy nem állandó sebességen megy a venti hanem ingadozik össze-vissza. Ha állandó nagy sebességen menne optimálisan akkor nem lépné át a kritikus értéket.
-
swatti
tag
válasz
KillHates #6725 üzenetére
Szia,
igen az biztos, hogy túlmelegedés a gond, mert 80fok körül felmegy és persze utána védelem miatt vagy kritikus hőmérséklet miatt lefagy. Csak az nem értem, hogy cseréltek benne hűtőt és semmivel se lett jobb csak nem volt zajos a ventije. Szóval akkor alaplap hiba lesz. Jah ami alaplap hibára tényleg utalhat, hogy Hard disk sentinellel ez kapom ugye még hdd csere után is.
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban elõfordultak problémák 46110 alkalommal"
Így hát Én is alaplapra tippelek.
Köszi
-
Szia! Biztosan valami melegedési gondja lesz. Tudod több programmal monitorozni a hőmérsékleteket.
Ha nincsen kirívó érték (80 fok feletti) akkor az alaplapodon van elszállva valami stabilizáló áramköri elem (FET, kondi, tekercs) ami terhelés hatására elkezd hülyeséget csinálni...
Ebben az esetben kérj alaplap cserét.A procit az Everest system stability test-el tudod megkínozni
A GPU-t meg a FurMark-kal.Ez utóbbival óvatosan, lefőzi a nyákról!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Rico Muerte #6715 üzenetére
Hali,
Szvsz, nem tudod alapértelmezetté tenni sőt, ha letiltod az IGP -t, akkor ahogy írtad a DGPU sem fog működni. Nézd meg légyszíves, hogy opcionálisan mire van lehetőséged a BIOS-ban.....
A CCC-ben viszont lehetőséged van arra, hogy beállított alkalmazásoknál a diszkrét VGA-t használja.
-
swatti
tag
Sziasztok,
nekem egy Dell XPS L502x i7 procival szerelve m540 nvidiaval. Nos a gondom az, hogy játékra nem lehet használni hosszabb időre, mert lefagy. Nos ezzel már sokat foglalkoztam, de nagy sikerre nem jutottam. Cpu ventit és hdd már cseréltek. Hútőpadot vettem, de az kb semmit nem ér inkább 3-4 fokot levisz, de az szinte értelmetlen. Bios is volt már frissítve és os is volt reinstallálva. Valkinek esetleg valami tapsztalata vagy javaslata lenne azt szívesen megfogadnám.
Köszönöm
-
BénaNyurga
aktív tag
-
-
-
Rico Muerte
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a Core i5 245M-be integrált Intel HD Graphics 3000 hellyett hogyan tudnám az ATI Radeon HD 6940-et alapértelmezetté tenni?
(A Windows élmény index is csak a HD 3000-rel számol.)
Az eszközkezelőből való tiltás nemmegoldás sőt hiba eseményt generál a Radeon kártyával kapcsolatban is.
Eyenlőre a Samsung support-ról letöltött, elég kiheréltne tűnő Catalist Contol Center 2012 0418 645.10154 verziója van telepítve. -
Krystal_s
addikt
válasz
Dell XPS #6713 üzenetére
Én is bízom benne...
Köszönöm a kedves szavakat.
Nem hagy ám nyugodni a dolog, ezért itt nézegetem össze-vissza és úgy látom teljesen lehajtott állapotban sem tökéletes az illeszkedés azon a részen. Próbáltam lefotózni. Nem lett jó minőség, mert sötét van, de azért látni. Lehetséges, hogy ez alapból is ilyen volt és nem a zsanér lazult ki, hanem ez a fémes műanyag nem illeszkedik szépen ?
Bocsi, ha hülyeséget írtok, csak bízom benne hátha... -
Krystal_s
addikt
válasz
Dell XPS #6701 üzenetére
Sajnos tisztában vagyok ezzel, hogy sokszor egy apró pár filléres hiba miatt lesz egy gép a végén már használhatatlan. Mióta elköltöztünk és itt nincs sehol egy normális számtech üzlet, se ismerős, aki értene a gépekhez, azóta nincs sok választásom.
"de mi lesz akkor, ha egy harmadik probléma is megjelenik..."
Kénytelen leszek új gépet venni és akkor tudom ezt nyugodtabban nélkülözni...Tudom ez a legbutább elmélet, de most nincs más választásom, ami miatt nem kell annyit idegeskednem...még át kell gondolnom, mert most nem vagyok jó passzban...BénaNyurga :
KillHates : Most fix asztali gépnek használom és alvó módba sem fedél lecsukással teszem, hanem billentyűzetről vezérlem. fn - f3
Nagyon minimális még amennyit megemelkedik az összeillesztésnél. Nincs 1mm. Lehet más észre sem venné, csak én minden apró dolgot észreveszek. A kijelző mozgatásnál sem érezni, hogy az laza lenne, de természetesen elfogadom, amit mondtok.
Meggyőző a leírás rólad. Még lehet, hogy keresni foglak, ha gond lesz a géppel, mert szervizbe nem fogom küldeni. Inkább a garanciáról is lemondok, (bár már nem sok idő ), mert a lelki békém fontosabb.
Még egyszer is köszi.Jó éjt nektek !
Kriszti
-
válasz
BénaNyurga #6710 üzenetére
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #6703 üzenetére
Igen, szinte ugyanazok, szóval jó a Prime95...(stressz, memória)
-
válasz
BénaNyurga #6703 üzenetére
Everest Stability Test
HDD sentinel
3DM06 (ha van 3D)
FurMark (max 10 perc!!!! vagy hozhatod BGA-zni)
ÁÁÁÁááá... a lényeg kimaradt, ami minden foson tökéletesen fut:
CS 1.6 !!! Egy kört futsz a Dust-on és máris szebb a világ!
-
válasz
Krystal_s #6695 üzenetére
Ahogy gondolod.
Ha nem sokat hurcolod a gépet, akkor ráér a zsanér meghúzása illetve a ventilátor tisztítása is.
Nyugodtan merem ajánlani magam 22 éve szerelek notebook-okat (vén trotty vagyok), ami nem is a fő profilom, mert pont a Toshibának is voltam fejlesztőmérnöke. Budapest egyik legnagyobb notebook szervizének voltam a tulajdonosa, aztán évekkel ezelőtt egy szerdai napon megpattant bennem valami és abbahagytam, azóta itthon szerelgetek notebook-okat azok közül is a problémásabbakat és a macerásabbakat vállalom. Több százezres szerszámparkkal dolgozom és bátran merem állítani, hogy az ország egyik legjobb szaktudásával. Persze néha egy-egy perverz dolog kifog rajtam -
BénaNyurga
aktív tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
Krystal_s #6700 üzenetére
Örülök, mert sokan félreértik, köszönöm! Elméleti síkon gondolkozva, lehetségesnek tartom, hogy egy-két csavart meg kellene húzni rendesen (mint régen a Dacia -nál), és minden rendben volna. Természetesen értem a távolság problémáit, de mi lesz akkor, ha egy harmadik probléma is megjelenik néhány "csavar" miatt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest