- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok.
Nem rég kaptam az iskolámtól egy gépet, pontosan egy ilyet használtam 2 hétig, de az is alig...Egyik napról a másikra valami oknál fogva csökkent a teljesítménye, pl egy eredeti játékban 40-ről 20-ra esett az fps, és van, hogy meg meg akad, ha a játék komolyabb töltést igényel.
Akkor azt az egy dolgot vettem észre, hogy nem pörög fel a venti 30%-ról...
Na ma már ez működik, nem tudom mitől javult meg, egyetlen egy tippem van, az hogy frissítettem a vga drivert, de erősen kétlem.
Az aksi sem acélos, vadonatúj a gép elméletileg, mégis, pusztán filmnézéssel az aksi csak 75 percig bírja. Osztálytársaimnak is ilyen van, és azt mondják, hogy nekik bőven bírja.
Ja, és csak jogtiszta szoftverek vannak rajta...Van valami ötlet, mi lehet a hiba?
Én alaplapra gyanakszom...
-
netzoli
tag
válasz
zolee-coul #4697 üzenetére
A zsanérok cserére szorulnak. Nem nehéz kicserélni, de némi műszaki érzék és kellő odafigyelés szükséges hozzá. Így lehet megúszod 5.000ft körül. Mi a típusa?
-
zolee-coul
csendes tag
Hello Mindenkinek !
segítséget kérném , a családban van egy ASUS notebbok ami kb 3,5 éves, a következőt vettem észre, a sok használat ( a kijelző fel , le hajtogatása ) után laza lett, alig áll meg a kijeéző ... valamikor ha az egyenesnél egy kicsit tovább hajtom , akkor hátrefelé kinyílig teljessen ..
ez pontossan milyen hiba ?? jól gondolom , hogy valami kikopott, vagy csak meg van lazúlva ?? esetleg ezt otthol lehet javítani ?? neki merjek állni ? ha lehet akkor egy kis segítség kellene , hogy mire figyeljek , esetleg kép róla hogy hol lehet a hiba.. stb
nagyon megköszönök minden fajta segítséget..üdv : Zoli
-
mylocky
csendes tag
válasz
Bencsi89 #4691 üzenetére
Szerintem elég, hogyha kiszedsz egy sima dc aljzatot valami rossz routerből, vagy akáhonnan, amibe belemegy a dugód feje. Arra vigyázz, hogy a kiforrasztásnál mindenképp használj ónszippantót, mert anélkül elég macerás lesz kiszedni, nembeszélve arról, hogy tönkre tudod tenni vele az alaplap rétege közötti vezetősávokat. A nagy melegtől meghajlik..
Én pl. 75W-os pákával így jártam annó..Ł
-
mylocky
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP NX7400-es kis gyönyörűség.
Egyik napon valami barom (én) rádugott egy 20V. váltóáramű adaptert.
Azóta ha az akku benne van, és nincs hálózaton, akkor halkan és lassan "cicereg, berreg" kikapcsolt állapotban, ha bekapcsolom erősebben és gyorsabban.
Ha csak akkuról használom, tetűlassú és a procim is 100%on jár.Ha kiveszem az akku-t abszolút semmi hangja nincs és megy tökéletesen hálózatról.
5let?
-
Bencsi89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI EX720-017HU notebookom, már lassan 3 éve. kb. 1,5 éve úgy jártam, hogy megolvadt a töltő-csatlakozófej és kilazult DC aljzat tüskéje is, viszont ha balról vezettem el a kábelt a noti mögött, akkor gond nélkül üzemelt. Mostanra viszont ez módszer már nem igazán akar működni, csak egy adott pozícióban tölt, nem is nagyon merem már kihúzni...
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata hasonló problémával, próbált-e már valaki otthon DC aljzatot cserélni? - Szervizben 16k+áfa nem éppen baráti ár, ezért inkább otthon próbálkoznék a probléma megoldásával első körben.
Ami még kérdés, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy milyet vegyek bele? - Eddigi nyomozásom alapján ez ([link]) való bele, de ha ez így is van biztos, hogy nem kerül ez ennyibe. Szerintetek hol tudnék ilyen csatlakozót venni, ha írok MSI supportnak tudnak nekem ilyet szerezni?Válaszokat előre is köszi!
-
nzsolt77
tag
compaq 610 de nem mindig csipog hanem idönként.lehet az miatt hogy valaki használja a gépet trávolrol?mert erröl van tudomásom hogy egy hacker ip keresztül figyeli a gépet.
-
nzsolt77
tag
meg tudná mondani valaki higy miért csipog idönként a laptop?valami hibát jelent az?
-
hatalma
csendes tag
hello.
toshiba tecra laptop nem kapcsol be, meg sem nyikkan. ha rádugom a tápot, zölden világít a led, majd a bekapcsoló gomb megnyomása után átvált narancssárgára és elkezd villogni. mi okozza/okozhatja ezt a problémát?
üdv. d -
mutyi
senior tag
Jelentem megoldódni látszódik a probléma.
Előbb mégegyszer nekifutottam a google-vel a megoldásnak és találtam egy fórumot, ahol hasonló problémáról esik szó,csak ott azt írták, hogy elveszíti a jelet.
A megoldás: az Intel Centrino 1030-as valami új dolgot használ,(nem sikerült lefordítanom annyira)
Lényeg a lényeg, hogy hiába van nekem N-es routerem, a 1030-as kártyának a beállításainál át kell állítani azt a részt, hogy nem engedélyezem az N-es működést.
Azaz most csak G-ként működsik, viszont kutya baja.
Ez azért kurva nagy szívás, mert ezek szerint feleslegesen járt szervízben, hiszen ugyanolyan hibával jött vissza és nem is állították át, valszeg nekik a benti rendszerükkel működhetett.
Na most újra felteszem rá a 64 bites verziót és megnézzük azzal is.
Akinek ezek után van ötlete, hogy milyen drivert tegyek fel,amivel működik normálisan N-esként is, kérem jelezze. -
mondjuk ha több router/hgw esetén is adott a probléma, akkor nem biztos, hogy a router/hgw a hibás, lehet, hogy valóban a notis wifi modul, vagy annak az illesztése, de linksys/cisco router/hgw eszközöknél húzós csomagvesztést tud okozni néhány bekapcsolt szűrő, mint például a; block ip flood detection!
-
mutyi
senior tag
Bárcsak így lenne,de sajnos a 32 bites Win 7 alatt sem jó.
Közben az is fura, hogy feltettem rá egy Centrino Wireless N 6230-as drivert,de csinálta a szokásos kis csomagveszteségét, majd ötletet kapva feltettem egy jóval nagyobb telepítőt, ami viszont Intel Wireless N 1030-nak ismerte fel és azzal is működik,de úgyanúgy.
Tuti driver probléma lesz ezek után, mondjuk azt sem értem, hogy a 6230-as driverrel miért működik ugyanolyan jól mint a 1030-as driverrel, eleve vagy össze kellett volna akadnia vagy legalább jeleznie, hogy ez nem az az eszköz.
Megnézem Everesttel még, hátha kiírná, hogy milyen eszköz is van benne valójában. -
mutyi
senior tag
Feltettem egy Ubuntut,de a 10-es verzió nem kezelte alapból az Intel Centrino wireless kártyát,így második nekifutásra egy 11-es Ubuntu Live-ot néztem meg.
Meg is lepődtem,mert a 11-es iszonyat szép lett, tiszta Macintosh feelinghe van az embernek.
No a lényeg, hogy tökéletesen működik a vezetéknélküli hálózat, semmi csomagveszteség, tökéletes minden.
Most mi a fenét kezdjek? Ezek szerint nem router, hanem Windows 7 64 bit-es rendszer alatt valamelyik driver okozza.
Most éjszak még rádobok egy 32 bites Win 7-et megnézzük azzal mit fog produkálni.
Szóval akinek van ötlete, hogy a 64 bitesnél milyen driver menjen fel,az szóljon. -
vranyek
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4664 üzenetére
ez a lényeg, hogy nincs hozzá driver, hanem a gombjának kellene automatikusan telepítenie :S
-
mutyi
senior tag
válasz
Bloodrayne2 #4675 üzenetére
Huhh, ez elég összetett dolog, olyan,mintha konstrukciós hiba lenne.
De akkor mitől volt jó eddig?
Ha ezt beírom a szervíznek, akkor gondolom elküldenek a k... a... ba.
Be tudnád linkelni az oldalt?
Na most nálam már cseréltek wifi modult, akkor elvileg még ezt a szűrő dolgot kellene?
Nem lehet valahogy kiiktatni szoftveresen, hogy úgy meg tudnám nézni a dolgokat? -
Bloodrayne2
tag
na találtam egy oldalt,ahol ugyan ez a gond,hogy csoamgvesztés van és lassú a net,és azt a megoldást találták rá,bemásolom
Cserélték a modemet és a tvkábel bejövő elosztóját. Az osztó+szűrő páros helyett egy olyan osztót raktak be, ami egybe van építve a szűrővel. Tehát: IN, TV OUT és MODEM OUT csatlakozásai vannak.
És jó lett az illetőnek a net,mert ugye a szervizben cserélték a laptopból a wifit és ott ment,a szervizesek elmondása szerint
-
admin4911
tag
valaki erre?
[link] -
mutyi
senior tag
Nem akarom megbontani, hisz garis és most jött vissza tőlük és gyak ugyanaz a hiba.
Router: elkezdtem kipróbálni auto helyett manuális csatornaválasztással, de nem tűnik megoldásnak.
Ráadásul az ügyfélnél Linksys router van,nálam itthon Cisco és mind két helyen rossz, miközben mikor telepítettem neki 2-3 hónapja itt nálam,akkor tökéletesen ment.
Az a fura, hogy ha simán pingetem a routert,akkor sem tökéletes,de mondjuk rá jó, ha viszont elkezdenék bármilyen adatforgalmat, weboldal stb, azonnal csomagvesztés és jobb esetben is az egekben a válaszidő. -
Rics22
tag
válasz
Bloodrayne2 #4667 üzenetére
kétlem,hogy az én routherem lenne...
viccet félretéve, "ügyfelemé a noti"
gyanítom az ügyfél e-miatt vitte el a készüléket(wifi gond) tehát ez nembiztos,hogy "csak" routher.persze az alapdolgokon gondolom már túlvagy routher ügyben.
-
mutyi
senior tag
Következő a szitu:
Dell 5110-es noti.
Minden ok vele, lan-on keresztül tökéletes a hálózat, viszont a wifi-t használva folyamatos csomagveszteség, egy weboldal is alig jön be, letöltés is 20-30 K.
Gép újra lett téve, semmi változás.
Gépet elküldtem szervízve, ma jött vissza.
A lapon az szerepel, hogy wifi modul csere, teszt ok.
Kipróbáltam és ugyanaz a hiba, gyak wifin keresztül nem lehet netezni vele.
Kiba... mérges vagyok, mert egyik ügyfelemé a noti és már elég morcos,mert még nem kapta vissza,de így mi a francot mondok neki és egyáltalán, azt sem tudom mi a baja,ha a szervíz szerint jó, pedig nem jó, nagyon nem. -
vranyek
aktív tag
Sziasztok!! Valaki tud valamit az MSI GX600-as laptopoknál előforduló webkamera hibáról?? amikor a kamera gombja a windows keresőt nyitja meg, és sehogy máshogy nem lehet elindítani a kamerát...
-
fel lett téve rá hidd el
-
Atos23
senior tag
válasz
LaptopSystem #4658 üzenetére
Kene venni a faradtsagot, es feltenni a rendes gyartoi drivereket, nem csak amit a windows telepito feltesz... Vagy a googlet hasznalni.
http://prohardver.hu/tema/asus_webkamera_forditott_kep_windows_7_alatt/hsz_1-50.html
-
nzsolt77
tag
SZIASZTOK!lenne egy kérdésem.a laptom miért csipog állandoan?mit jelent az?
-
Sziasztok lenne nekem egy Asus K50IJ laptopom a problémám vele az hogy a kamera fordított képet mutat kamerázásnál ez mitől lehet?
-
Bloodrayne2
tag
Valaki tudna nekem mondani egy olyan programot,amivel ki lehet kapcsolni gomb kombinációval a laptop képernyőjét?mert az előző laptopomon volt és azon volt ilyen bilentyű kombináció
-
Bloodrayne2
tag
Helló!
Csatlakoznék kali hozzászólásához,én sztem is lehet ki kellene takrítani a lapost,emrt nemrég járt nekem is a kezembe egy olyan lapos,ami alapjáraton úgy ment a ventije mint az állat
és egyszer e is állt.Egy alapos takarítás és olyan csendes lett a gép,hogy rá se lehetett ismerni
-
Quaresma
aktív tag
Melegedést nem hiszem. A laptophoz van egy külső VGA (graphic booster) ezt rákötve használom ugye. Az kifejezetten hideg. A gép pedig ha rögtön bekapcsolás után indítom a játékokat akkor is szaggat. Ráadásul ugye mint írtam ez nem folytonos dolog, hanem ilyen 20-30 másodpercenként jön elő addig tökéletesen megy minden majd beszaggat 5-10 másodpercig nagyon keményen ..majd utána hirtelen begyorsul és megy rendesen..már szinte mindent próbáltam :S
Talán ez az oldal foglalkozik hasonló problémával, de sajnos ennyire nem értek hozzá, hogy letudjam fordítani.
http://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?f=91&t=40793
Ami érdekes ,hogy a gép korábban rendesen működött. -
mjolin
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hibák-e, de engem azért egy kicsit aggaszt.
Még decemberben vettem egy Lenovo G575 laptopot, és mostanában csinál számomra furcsa dolgokat.
Pl. folyamatosan pörög a hűtőventi. Mégpedig nem kis sebességgel. Ami persze érthető lenne, ha folyamatosan játszanék, de igazából csak sima, Aero nélküli Win7 asztalon, üresjáratban is ezt csinálja. Ez szokatlan, mert előző laposom hűtője nem ment folyamatosan.
A másik pedig, hogy teljesen random módon hangokat ad ki a gép... Ilyen csippanást, vagy nem is tudom mihez hasonlítani. Nem sokszor, sőt, de azért zavar, mert nem tudom az okát.
Kezdjek aggódni, hogy elszáll a rendszer?
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Kifejezetten kétségbe esve írok.
Van egy FS sa3650-es latopom graphic boosterrel.Korábban hibátlanul működött a gép.Jelenleg azonban az a komoly gondom, hogy játszom akármelyik játékkal ami a gépen van és kb 30 másodpercenként elkezd durván szaggatni pár másodpercig..utána ismét rendesen megy majd megint elkezdi 30 másodperc múlva.. A játékok gépigénye nem haladja meg a gép tudását..próbáltam már mindenféle tisztító programot valamint újra is raktam már rajta a rendszer.
Van bármi ötlet vagy megoldás, hogy újra normálisan fussanak a játékok? Sajnos ez így használhatatlan és élvezhetetlen. -
admin4911
tag
mi baja a laptopomnak?
mikor videót nézek vagy ilyesmit akkor folyton elfehéredik és elsötétül és villog a képernyő.
laptopom:
ACER ASPIRE 5715!adatok:
cpu:intel pentium dual core proci 2.00ghz t3200
vga:intel graphics media accelerator
ram:2gb
winchester 320gb -
Lord Zyx
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4646 üzenetére
Akkor marad a szervíz.
Azért köszönöm a segítséget. -
Lord Zyx
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4644 üzenetére
Az alját leszedtem, és amit láttam ventit kitisztítottam, (levegősray)... tovább nem mertem haladni, mivel nem értek hozzá...
Annyit látok, hogy a venti valóban nem pörög fel, gondolom ezért tiltja le a boot-ot a gép...
Ha szervízbe viszem vajon csak kitisztítják, vagy cserére beszélnek rá... nem mindegy mennyibe fog fájni...
No, meg azt sem tudom, hogy csak ez lehet-e a probléma, vagy van másik... Kérdezem ezt azért, mert mikor az öregem ideadta, egymás után kb. 6-8 alkalommal simán bootolt, aztán megint ezzel a hibaüzenettel halt meg...
-
Lord Zyx
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítség kellene:
Apám Gateway laptopja (kb. 5-7 éves, Model No: MA7) nem indul, illetve bekapcsolás után az alábbi hibaüzenet jelentkezik hangos csippanással:02FC: Main Fan and Second Fan Error!!
!! Please turn off system and check your both fans !!Próbáltam kitisztítani a magam egyszerű módján, de nem merem szétszedni...
Az lenne e kérdésem, hogy valamiképp javítható-e, vagy mit lehet tenni a működés érdekében?
-
spartan1
aktív tag
válasz
littlejohnny #4641 üzenetére
Én is hálózatról használom mert behalt az aksi.
-
spartan1
aktív tag
Sziasztok.Hatalmas segítséget kérnék tőletek.Minap vettem egy Fujitsu Siemens Amilo m1450g lapost. ő az.Újraraktam az xp-t mert a proci majd minden esetben 100%-on ment.Gyári xp lemezt használtam és újrarakás után ugyan ezt produkálta.Már akkor 100%-on megy ha fellépek a netre és szerintem az nem egészséges ha már ettől ennyire leterhelődik.Egy síma program installálása is majd 30 perc.Szerintem az xp hiba kilőve,gyári driverek a saját lemezéről felrakva.A gépben 2gb ddr2 ram van.Szerintetek beszart valamelyest a proci?Nagyon idegesítő,hogy ilyen lassú a gép.Segítségeteket előre is köszi
-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Tegnap egyik ismerősöm hozott egy Fujitsu A 530 laptopot ( majdnem olyan mint az enyém csak az enyém AH530 , de belsőre ugyanaz ) avval a hibával hogy ( lefagy , kék halált , ) Gondoltuk újra húzzuk a win 7 Professiona l64 b De mindig hibakódokat dobbot , megírtam a win 7 fórumba ( tanácsot is adtak merevlemez , vagy a Ramm hiba Köszönöm nekik ) Teszteltem Az egyik ramm volt a bűnös , amit utólag raktak be Július 29 -én , (kingmax 1333 mhz 2 Gb DDr3 ) Mondtam a srácnak hogy az lehet a baj , vegyem ki nyugodtan ,kivetem , Win 7 kapásból felment ( eddig jól működik ) .
Kérdés : mitől tud durván 5 hónap alatt tönkremenni ? Gyári hibás lehet ? Nem való volt bele ? Alaplap hiba ?
Kérdés : ugyan ilyenre cserélje (garanciális ) ?? Érdemes 2 GB helyet 4 GB venni
Este is Reggel is próbálgatom a gépet De valami nem jó még ( nem fagy , kék halál sincs ) de lassabb lett a gép :startmenü , vezérlőpult megnyitásoknál . Felraktam ezt [link] .merevlemez ( hibátlan ,100 % , hőmérséklet is jó , miden rendben ) Nincs valami olyan program ami tetőtől talpig átvizsgálja a gépet ? Vagy ennyire számít hogy 4 GB Ramm helyet csal 2 GB van benne . , Ezer köszönet -
mcmester21
csendes tag
válasz
mcmester21 #4631 üzenetére
Sikerült, az USB-s wifi adapter megoldotta a gondot.
Köszönöm a válaszokat. -
-
Zoleekake
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo N500-as laptop. Integrált videokártyás (Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family).
Ha be van dugva a töltő és el akarok indítani 1 filmet vagy 1 játékot vagy csak akár a videokártya beállításait akkor elsötétül a kép és csak kikapcs/bekapcs után működik. Viszont ha aksiról használom a gépet akkor nem csinál ilyet. Elindul a film is megy rendesen, de amint rádugom a töltőt 1ből elsötétül a monitor. Zárlatos lenne valami? Drivereket már próbáltam. Az alaptól a legújabbig. -
Atos23
senior tag
válasz
mcmester21 #4626 üzenetére
Akkor frissits Wifi drivert, tedd fel az XP SP3-at, es full updateld a rendszert.
-
Sanko86
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion DV6000-es laptopom van és az lenne a problémám, hogy nincs folyamatos háttérvilágításom, egyszer használat közben elszállt és azóta nagy ritkán jön csak be.
Egy hűtő tisztítás során teljesen szétszedtem, összeszerelésnél a csatlakozásokat, kábeleket megnéztem nem kontaktosak, a képernyő inverter is jó.
Remélem esetleg valaki tud valami tipped adni mi lehet az oka!Előre is köszönöm!
-
mcmester21
csendes tag
A routeren kiveszem a titkosítást és nyiltá teszem a kapcsolódást, egyböl csatlakozni tud minden egyes kapcsolódáskor. De ha valamilyen titkosítást állítok be, akkor 10-20 perc próbálkozás után kapcsolódik. Próbáltam váltani az üzemmódok között is az nem volt eredményes, a routeren a legfrissebb firmware van.
-
Atos23
senior tag
válasz
mcmester21 #4623 üzenetére
Üzemmód (b/g/n) és csatonaváltást javaslok, és router firmware frissítést. Ha nem megy, akkor teszt erejéig Wifi csere a notiban.
-
hcsaba
tag
válasz
mcmester21 #4623 üzenetére
Üdv
Esetleg nézd meg, mi van beállítva, a wifi kapcsolódás tulajdonságaiban.
Nem ütközik másik géppel? -
mcmester21
csendes tag
Sziasztok.
A következő a probléma.
Tipus: Gericom Cinema XXL 32100
Kb. 8 éves, most szereztem.
Oprendszer: Windows XP SP3
Router: TP-LINK WR-340 Wireless 54Mbps routerA Wifi beállítása nem sikerül. Az elérhető wifi hálózatok listájában rákerestem a wifi routerre, rendesen meg is találja a notebook. A routeren WPA2 AES kódolással van megadva a jelszó.
A kapcsolódás eljut a hálózati cím lekéréséig és ekkor ledobódik a kapcsolat, és a notebook ujra elkezd csatlakozni a routerre. Ezt eljátssza nagyon sokszor, kb 20-30 percig kínlódok vele és akkor egyszer váratlanul rákapcsolódik a routerre. Nem tudom mi lehet a probléma.
Egy másik notebook is kapcsolódik a routerre, bár azon Vista van, de minden akadály nélkül rátud kapcsolódni.
A notebook wifiadapterében lehet a hiba?Tudtok magyarázatot erre? -
Rics22
tag
Nemzárja ki az mxm vga,hogy nem az lenne...(jólsejtem nvidia 86** széria?)
ha értesz annyira hozzá,megpróbálhatod vga nélkül beröffenteni,ha tovább megy mint 20-30mp,akkor vga hiba.chipsetet is simán lehet reflow/reballozni,illetve ugyan úgy zajlik a chip csere,mint egy vga-nál.
-
poosk
csendes tag
Szevasztok.
Van egy '08-as Acer Travelmate 5720G-m, ami nem akar bekapcsolni. Annyit csinál, - tápról/akksiról mindegy - hogy bekapcsoláskor felpörög a ventillátor, majd kb 20-30 másodperc után kikapcsol. Közben a kijelző totás sötét marad. Jól sejtem, hogy alaplapgondja van, vagy van valakinek valami más ötlete?Köszi,
P.K. -
Atos23
senior tag
Van egy kerdesem
Ha a notebook billentyuzetre folyadek omlik, en minden esetben csak es kizarolag billentyu panel cseret alkalmazok. Most megis van egy ismerosom, aki ablakpucoloval megtisztitott ovatosan egy noti billentyut, es sajnos nagyon minimalis cucc befolyt a foliara, azota nem mennek betuk. Nem volna baj uj vasarlasaval, csak eppen a noti kellene 1 napon belul hadra foghatoan.
Ket napot szaradt a konvektoron, hajszarito sem segitett.
Valami utolso mentsvar esetleg valakinek?
Esetleg ha valakinek van Aspire 57XX key SOS / nem az osregi, hanem az ujabb, fel-egy eves szeria /, akkor irjon ram.
Koszi
-
NEMO1968
őstag
válasz
zolee-coul #4604 üzenetére
Szia!
Függőleges csík videokártya,esetleg LCD panel hibája.Csere a megoldás.
Túlmelegedésre venti pörög egyáltalán?Nem csapágyas?
Hűtőtisztítás,újrapasztázás mindenképp javasolt első körben.
BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek!!! -
Resurrecting
csendes tag
Sziasztok!
Van egy A6M típusú laptopom Sempron procis. Az a problémám, hogy egyik napról a másikra nem indul a gép. Amikor bekapcsolom, egy pillanatra felvillan a HDD ledje, a power led folyamatosan világít, és még a BIOS boot képernyő sem jelenik meg. Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszi!
-
ttomi1985
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy Acer Aspire 5530-as laptopom, tegnap hibátlanul működött, ma reggel már nem.
A hiba jelenség: bekapcsoláskor se kép se hang. A winchester pörög, gombok égnek, de a töltés jelző lámpa nem világít, ventik nem pörögnek fel. Valakinek valamilyen ötlete.
Ötleteket előre is köszönöm vagy a tippeket, segítséget.Üdv Tomi
-
Bloodrayne2
tag
válasz
zolee-coul #4604 üzenetére
helló!
szedd le a laposod alját és nézd meg,hogy a venti megy,ha megy akkor jó,másrészt takarítsd ki a ventidnél a szellőzőnyílást,mert gondolom a por miatt nem tud kimenni a meleg levegő.
-
Chrystall
senior tag
Lenovo B560-nal van a következő problémám: fagy benne a hang, véletlenszerűen.
A gép új, kb. másfél hete vásároltam. Win 7 lett rá telepítve, felraktam rá a CD-n kapott drivereket, valamint amelyikből volt frissebb azt leszedtem a netről a gyártótól és installáltam.
A gond az, hogy a hang véletlenszerűen kifagy néha. Pl. zenét hallgatok, egyszercsak megakad a hang, és olyan fúráshoz hasonló zaj hallatszik, elég hangosan. Majd megy tovább megint a zene (nem a lejátszó a gond, akármin hallgatok zenét, ezt csinálja). Elég zavaró, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor jön rá a gépre. Sokszor lehet tapasztalni ezt a hibát, ha zenehallgatás közben installálok valamit. Vagy van az a program, amint úgy hívnak: Lenovo Toolbox. Az mindig leteszi magát standby módban a tálcára. Ha annak az ikonjára kattintok, és megnyílik a program, akkor mindig van a hangabn ez a fagyás, pl. De sokszor minden érdekesebb ok nélkül van, pl. meg van nyitva a böngésző, olvasgatok, megy a zene, és egyszer csak fagy.
Elég kellemetlen, mert a zaj ami ilyenkor hallható zavaró, mindg meg is ilyeszt.
Van valakinek ötlete mi okozza? Nekem úgy tűnik, hogy a gép valami hettérfeledat végzése közben akasztja meg a hangot, és a fagyás talán a rosszul megírt driver miatt van. Nem tudom, ez csak tipp, mert akár mit próbáltam, nem működik megoldásként. Leszedtem már mindenféle drivert, más Windows 7-et installáltam, stb, semmi nem hat.
A Lenovo nem akar foglalkozni a dologgal, mert azt mondják mivel oprendszer nélkül jött a gép, ők nem felelősek azért mit produkál az általam telepített Windows-sal, és csak pénzért foglalkoznának a szervízben a problémával. Elég gáz, hiszen akkor mirefel a garancia, hogyha pl. ez hardver hiba miatt van? A hardverhiba is használat közben jön ki, ilyan erővel bármien hibára rámondhatják, hogy nem foglalkoznak vele, mert nem kaptam a géphez oprendszert... Nekem van itthon eleve eredeti Win7, akkor minek vettem volna. Nem értem ezt a logikát. Ők biztos jól járnak így persze...
Valakinek tanács a megoldásra?
-
nrbi001
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi napon vásároltam egy Lenovo G570 típusu gépet ezzel a konfiggal, minden szép és jó . Win 7 feltelepítése után feltettem a HD sentinelt, majd arra lettem figyelmes,hogy a HDD kondíció rohamosan csökkent. Mai napon ( 24üzemóra volt a winchesterbe!!) felhívtam a boltot, ők azt tanácsolták küldjem el javítatni ( vicc kategória) , felhívtam a szervízt. Azt mondták a boltnak muszáj cserélnie, így is lett. Küldjem visszakapok másikat.
Nos rájöttem, hogy Seagate Momentus 5400.6 500GB (ST9500325AS) merevlemez van benne, aminek egyáltalán nem örültem, mert nálam soha nem jött be ez a gyártó.
Valószínűleg gyári hibásat fogtam ki. Rajtam kívül mások is tapasztaltak romlást ezen típusból Például Ezen felhasználó is panaszkodik.
Ennek mi lehet az oka? -
zolee-coul
csendes tag
sziasztok !
segítség kellene :
van egy notebook Acer emachines kb 1 éves .
A kijelzőn megjelent egy függőleges piros csík. Ezt mi okozhatja? Szerintetek mit tehetnék ezzel?
A másik problémám az lenne,hogy túlmelegszik a gép, felforrósodik a touchpad annyira,hogy alig lehet hozzáérni,illetve egy idő után ha már nagyon túlmelegedett akkor kikapcsol.milyen hibára gondolhatok ? mit tehetnék vele ?
várom mielőbbi válaszokat
Köszönettel : Zoli -
Rics22
tag
Mindkét utóbbi hiba,bga hibára utal.
vga illetve chipset hiba. -
csoola
tag
sziasztok!
barátnőmék "családi" gépe, egy Asus F5M úgy néz ki örökre elaludt, szerintem alaplap hiba, bekapcsoláskor nincs semmilyen kép, fel se villan a monitor, hallani ahogy a dvd meghajtó csipog 2-őt halkan, de a vinyó sem pörög fel, no meg ha bedugja a tápot, a gépen a zöld állapotjelző is világít a töltésjelző mellett, tehát mintha automatikusan bekapcsolna
nem szedtem szét, mert most nem tudok mivel hozzányúlni, viszont érdekelne a véleményetek, hogy vajon mi lehet-é a gond? -
Yahoo
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo 3000 N200as laptop, bekapcsoláskor nem történik semmi. Venti felpörög, a működésjelző led ég, de képet nem ad, külső monitorra sem. Néhány pittyogás is hallatszódik, de rendszertelenül(néhány bekapcsoláskor kevesebbet, néha többet). Tehát nem olyan formán, mint amikor hiányzik a RAM vagy CPU vagy VGA. Alaplaphibás lesz? Mi a véleményetek?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Dell Latitude 9410 2-in-1 notebook (i7-10610U / 16GB / 512GB SSD)
- MacBook Pro 2020 i7/16GB/512GB
- Gyári garanciális HP Pavilion 14 x360 i5 1235u/16GB/512SSD/360 TOUCH Screen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest