Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szdani89
csendes tag
Vadonatúj Rtx 5060 ti untig elég, és kisebb étvágyú, mint az rtx 3080 ami használt, és bármikor megnyekkenhet, tovább tart a driver supportja is. Igény szerint van 8 és 16 gb-os is. A 650W-os tápegységem elbírná, arra sem kell költeni.
-
hapakj
őstag
válasz
HantekDSO
üzenetére
hátde valahogy el kell fogadtatni az emberekkel, hogy egy telefonba 8 magos 4Ghz-n üzemelő CPU kell 16GB RAM-mal!!
S ilyenkor belegondolok, hogy egyetemen a 2 magos core 2 duo 4 giga rammal mennyi mindenre alkalmas volt. Konkrétan ALT taboztam az akkori AAA kategóriás játékok között, amik jobban néztek ki, mint manapság egy-egy mobilos csodagame.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
"Amúgyis csomó területen a hardver a szűk keresztmetszet" Egyetértek! Sajnos a programok optimalizálatlansága miatt egyre nagyobb tárterület és egyre gyorsabb processzor kell!
-
xandrush0831
aktív tag
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Eszem ágában nem volt kinevezni ezt alapnak - csupán arra utaltam, hogy az általam használt játéknak az RTX5090 igencsak szükséges és alap! Passziánszozni más is jó - ha valaki azt szereti, nyilván vasat is olyat vesz magának. Tehát mindenkinek szükséglete és igénye, valamint pénztárcája szerinti gépet!
-
Joachim21
őstag
A képre kattintva azt hittem AMD-s hír lesz, a design nem éppen Nvidiás.
-
VoltanIgor
aktív tag
-
Csandi
addikt
Gondolom arra, hogy akinek 5090 kell az miért akarna venni egy 5090 árából egy 5080 as gépet?
Persze értelmetlen a kártya mert EU-ban 2m huf körül lehetett rendelni, de akkor már ne azt írja, hogy 5080-as gépet lehet az árából összerakni, amikor annyiból egy nem limitált 5090-essel is kijön egy csúcs gép.
Amúgy meg miért csinál mindig valaki úgy egy limitált cuccos hardver alatt, hogy “kinek kell, minek venné meg bárki” stb., mintha emberek nem vennének több tíz vagy száz millióval drágábban meg egy autót csak azért mert más a színe és van belőle 500 darab a világon. Kicsit más a mérce, a hardver még elég olcsó. De ahogy te ha leejtesz egy 20 forintost és nem veszed észre a hiányát úgy a világon elég sok ember van akinek a 2 millió ez az összeg. De nem is kell milliárdosnak lenni hozzá, egy senior pénzügyes vagy programozó is USA-ban valamelyik nagy városban 1 havi fizujából kifér rá és még marad is.
Vagy ott van főnököm aki hölgy, csinál céginfo alapjan párszáz milliót magának évente, van néhány táskája ami drágább ennél. Ha egy kocka csávó lenne simán vehetne ilyet.
-
PTM
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Kifejezhetted te is amire gondolsz (más játékokra, AI-trénelésre, tervezői munkára vagy computing feladatokra Quadróval, bármi egyébre), mások minősítgetése nélkül.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Na de tudod, milyen kevesen veszik észre írásban a szarkazmust.

Engem igazából egy GTX 950 is teljesen kiszolgál. Nagy néha lehetne RTX 3050 (azt még gyártott az EVGA), de nem szaladok a bótba.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Igen hát valljuk be hogy az 5080 csak egy enyhe közép kategória még a 4090-et sem hozza,a másik hogy az amd gyenge procikáit sem mindenki kedveli,nem biztos hogy szereti hogy egy weboldal betöltésre is várni kell és sorolhatnék ezer ilyen és ehhez hasonló gyengéjeit.
-
Dragonovich
csendes tag
Egy ilyen árazást képviselő, limitált szériás kártyánal erre csak egyetlen szó jut eszembe.... Szégyen
-
PTM
senior tag
A honlapon leírják - nagyobb teljesítmény, erősebb hűtés, a többinek pedig utána kéne néznem, hogy csak bullshit vagy jelentenek is valamit.

ROG Matrix Platinum GeForce RTX™ 5090 -
Értem én, hogy státusz szimbólum., de mit ad többet mint egy "hagyományos" 5090??? Ennek az árából komplett gépet rakok össze 9950X3D-vel és 5080-nal meg a jelenlegi áron 128gb rammal. És mindenre is jó! Nem értem ezt a ceruza méregetést.
-
hapakj
őstag
pffff, de ronda

-
HantekDSO
aktív tag
Valaki világosítson már fel, hogy van ez.. A cikk szerint 4000 USD "a világ legdrágább csúcs-VGA-ja" Ez mai árfolyamon 1.309.720 Ft. Ugyanakkor az árukeresőn egy mezei ASUS GeForce RTX 5090 ROG ASTRAL a legolcsóbb helyen is 1 309 990 Ft... Hogy is van ez?
-
PTM
senior tag
Majd átnevezik 31st Anniversary Edition-re aztán kész.
A sziluettje még mindig olyan, mint egy péló, bár lehet, hogy ők más gondot találtak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest