Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doki221
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam új alaplapot procival és a nélkül is bekapcsolás után 5 másodpercig megy ,kikapcsol asztán magától lekapcsol!Megpróbáltam másik táppal is , szintén ugyan azt csinálja!
Hibásan kaptam volna a lapot? -
doki221
csendes tag
Mindent le kötöttem rólla csak a power sw van bekötve és a tápcsatlakozó, próbáltam másik ház power sw csatlakozójával is hátha az lehet a gond,
Ugyanúgy ki be kapcsol !A vásárolt lap gigabyte z97-hd3 -
doki221
csendes tag
Intel
-
doki221
csendes tag
Ha vissza küldöm a lapot kapok addig helyette egy másikat, vagy várnom kell még meg nem nézi a szervíz??
-
doki221
csendes tag
Próbáltam másik táppal is szintén ugyan az a hiba !
-
doki221
csendes tag
Speakerem nincs
Kép sem volt ! Gondolom azért mert csak 3-5 ig megy astán ujraindul magától! -
doki221
csendes tag
Egy teljesen új alaplap lehet hibás?
-
doki221
csendes tag
Bioszt hogy tudok frissíteni? Ha kikapcsol?
-
doki221
csendes tag
Sajnos csak ez az egy procim van hozzá!
Egyépként most nincs benne ez se és így is csak ki be kapcsol! -
doki221
csendes tag
Pcx
-
=HG=
addikt
válasz doki221 #33871 üzenetére
Proci nélkül mit vársz? ( Használd a "válasz" gombot, ha lehet)
(Az jó, mert van saját szervize.. Hívd őket telefonon, mondd el, hogy milyen procid van és gyanakodsz, hogy biost kéne frissíteni a lapodon, mert nem indul.... Ha Bp-i vagy, akkor beviszed, szerintem rögtön megcsinálják...)[ Szerkesztve ]
-
doki221
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy teljesen új lapot:gigabyte Z97-Hd3 lapot
Procit használtan vettem i3 4160
Mindent rendeltetésszerűen raktam össze
Bekapcsol 3-5 másodpercre asztán ki kapcsol,majd ujraindul magától!kipróbáltam másik táppal is ugyan az atéma!procit kivettem szintén!
Nem lenne jó az új lap? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz doki221 #33875 üzenetére
Jó lehet az alaplap, csak mint már el is hangzott, a processzorodhoz alaplap BIOS frissítés kell. Az "új" processzorod "Haswell refresh"-ként van jelölve és az eredetileg kiadott első verziójú BIOS nem tudja kezelni. Ha lenne ismerősöd ilyen processzorral az hamarabb segíthet, mint a bolt, de amúgy marad az. Nem végzetes.
- Glaz-doz-fhut -
-
batman.
senior tag
válasz doki221 #33875 üzenetére
Hátha engem értesz?
Nagy valószínűséggel minden alkatrészed jó (vagy valamely információt nem osztasz meg).
Az alaplapodat kellene egy olyan emberhez juttatnod, aki tudja mi az a bios frissítés, és van egy olyan processzora amivel be tud bootolni a lap.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
skt
tag
sziasztok skacok!
Egy par napja irtam, akkori tippek nem segitettek, igy hat gondoltam ujra nekifutok:
Kepernyon no signal, billentyuzet eger nem vilagit, ventik porognek, a hangja normalisnak tunik, szerintem be is bootol (nincs speakerem az alaplapon). En tapra gyanakodtam, de az uj tappal is fennt all a problema.
Cmos reset megvolt, (jumper, es elem ki es be helyezes)
asrock 970 pro 3, x4 965 be, hd 7770 ghz,500 w super flower psu, wd 512gb, corsair 1600mhz 4gb
otletek? -
törölt tag
Hiba: Játékok alatt véletlenszerűen előjövő képernyőillesztő összeomlás, TDR, 4101-es hiba eseménynaplóban. Van, amikor pl. 5 perc GTA5 után elszáll, van amikor fél napot is bír. Más, GPU-t komolyabban igénybevevő játéknál is előfordul.
Konfig, közös alkatrészek:
Asus P8P67-M alaplap, Intel Core i5-2400 CPU, Micron 4x4GB RAM, Samsung 850 EVO SSD, Hitachi 320GB HDD
Változók, tápegység:
Chieftec CTG-500-80P 500W tápegység
FSP Hyper 600W tápegység.
Videókártyák:
Gainward Geforce GTX460 768 MB, kicsit nyűgös mert pl. addig nem ad képet amíg a Windows és a driver be nem töltött.
Asus HD6950 DirectCU II 2GB, amiről annyit tudok, hogy elozo tulajdonosánál problémamentesen működött.
Eloször VGA-ra gondoltam, mert a 460 már öreg, nyűgös is, zajos is, melegszik, stb. ezért vettem 6950-et.
Hiba nem oldódott meg, de kevésbé súlyosan fordul elő, képes helyreállni a Windows magától, 460-nál sokszor csak restart segített.
Gondoltam arra is, hogy hátha nem kapnak elég delejt és ezért lett új táp, probléma nem szűnt meg. Tápegységet még vissza tudom vinni az üzletbe, 14 napos elállás jogával élve.
Windows 7 és 10 alatt is próbáltam, különböző driverekkel, probléma nem szűnt meg.CPU golyóálló, mert akármivel terhelem, nem hatja meg, megy és kész.
Memória, 4 teljesen egyforma modul, beture pontosan az, ami az alaplap QVL doksijában benne, mint támogatott memória és mehet is egyszerre 4 modul. Régen volt már, de Memtest lefutott rajtuk.
Volt már hogy 90%+ proci és memória használat, ment rendesen. Hűtés, hőfokok rendben.
SSD és HDD 100%-os.Ötletek? VGA-ra gyanakszok, mert öregek, drivertámogatás nem igazán jó már rájuk és bugosak lehetnek a driverek. Ha alaplap, akkor benzin+gyufa...
[ Szerkesztve ]
-
huntenseN
tag
Sziasztok, anomáliám a következő:
Adott 3db Gigabyte H81N-D2H alaplap
CPUk: Celeron G1840, i3-4130
Tápok: FSP Hexa 400, Chieftec iArena 400
Ramok: Corsair Value 4GB 1333, Hyperx fury 4GB 1600
Ház nincs, asztalon raktam össze.
Hdd nincs rákötve.Probléma:
A konfig egyik alaplappal sem indul.
Táp, cooler, semmi nem pörög fel.Próbáltam ram nélkül is.
Mind a 3 lap hibás lenne?
Foglalat nem kócos, rendben vannak.Széria hiba?
Ötlet? -
winhate
őstag
válasz winhate #33718 üzenetére
A gépet perifériáira szedtem , kitakarítottam atnéztem.
A kondikon nem látok semmit mivel tök zártak nem a hagyományos gagyi kondik.A kep felso reszen VTTMOS felirat alatt 5db chip ezen volt egy huto a bal oldali rogzitese ki volt csuszva.
Ez lenne a huto ami az 5db chipen terpeszkedik. Egy eleg furcsa gumiszeru gondolom hoelvezetesert felelos anyag talalhato az aljan.
Ramokat egyesevel teszteltem az 1-es mem slotban.
Gpu-t mindket slotban teszteltem.
Sajnos a "nosync" hiba meg mindig jelentkezik.
Taphiba , ramhiba kizarva eddig.Lehetseges hibaforrasok:
-alaplap
-gpu
-cpuSegitsegeteket kernem a hiba kiszuresehez , tesztelesehez.
Sajnos masik gpu ,alaplap , cpu -m nincs.Koszi
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Vakegérke
félisten
válasz winhate #33896 üzenetére
Szia!
Van egy ASUS GTX 650 Ti kártyám a szekrényben. Szívesen kölcsönadom egy próba erejéig, de el kell érte jönnöd a Kőbánya-Újhegyi lakótelepre. Szólj, ha érdekel.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest