- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lm83
őstag
válasz
batman. #41381 üzenetére
Hát most csináltam egy ilyen beállítás betöltést, de nem javult meg.
Biosban ugyan úgy látni, hogy két modul van 4096 memória, de a használt csak 4096.
Nézem bios-ban vagy easy-tune ban is a két ram minden értéke ugyanaz.
Egyik kingston hyperx genesis khx1600c9d3/4g másik hyperx savage hx316c9sr/4.
Mindkettő 1600 cl9, már jó ideje mennek egymás mellett. -
Plaguee
tag
válasz
batman. #41371 üzenetére
Helló,
Szóval a gép 2008-as. (Intel core 2 dou e6400)
Tehát ha megnyomom a bekapcsoló gombot semmi nem történik nincs bios csipogás, nem pörögnek a ventilátorok.. semmi. Az alaplapon led világít, gondolom hogy a táp ebből nem lehet hibás. Aztán random idő eltelik ( fél pec - 5 perc ) és bekapcsolódik hiba nélkül. Nincs akkor sem bios csipogás és hibaüzenet azután betölt win7. -
-
kubokra
tag
válasz
batman. #41340 üzenetére
Oké szóval ez úgy néz ki egészen pontosan, hogy pár hete, amikor ez előjött, elkezdtem a kötelezőket megvizsgálni: kiveszegettem a ramokat, más sorrend, csak egy-kettő-három rammal indítás stb. az eredmény ugyanaz volt, vagyis a memtest kidobta a hibakódot és újraindult a gép.
Ekkor egy másik táppal megpróbáltam, a hiba ugyanaz volt (mint utólag kiderült, ez a másik táp hulladék) ezért új alaplapot vettem. Kipróbálásra új tápot szereztem, ami fixen működik, így az, illetve hát az alaplap elméletileg hibátlanul működik. Ramból csak ideiglenesen tudtam kölcsönkérni, a hiba azzal is megjelent, de lehet, hogy megint kérek majd kipróbálásra. Illetve maradt a proci, ami mindig ugyanaz volt a tesztelések során, de lehet hogy veszek valami ős-pentiumot, aztán már az is ki lesz szűrve. -
kubokra
tag
válasz
batman. #41338 üzenetére
A típus egy Gigabyte GA-Q67M-D2H-B3.
Amúgy az előbb rosszul írtam, 4 sípolás van, és a procihűtő megy rendesen, illetve a kezdeti sípolások után nem hangoskodik. Monitorra kép még mindig nincs.
Memóriahibára gondoltam én is, de most már másik alaplappal is próbáltam, illetve a múltban másik rammal is (bár ezt holnap újból megteszem).
Létezhet, hogy a procival van gond? Ezen a ponton már csak azt nem próbáltam cserélni, de annak nem is ilyen hibát kéne produkálnia, szerintem. És vajon miért nincsen semmilyen kép? -
zolnagy
őstag
válasz
batman. #41326 üzenetére
(+Grave444)
Hja, ha csak ennyit ér, akkor lehet jobban járok, ha beadom valami PC bizományiba. De azért érdekel a dolog, lehet eljátszom vele, bár alkatrészeim nincsenek. Pár éve csak laptopok vannak itthon. A Bios elemet már megnéztem, nincs lemerülve. Sok éve volt ilyen problémám, hogy elindult a gép, de már az elején megakadt és nem volt bios füttyjel sem. Akkor a processzor ment tönkre, tehát a bios betöltésig sem jutott el. Persze lehet a táp is, bár anno egy minőségi FSP tápot vettem a konfigba, majd kimérem. -
ASDer..
csendes tag
válasz
batman. #41331 üzenetére
Megvolt a teszt, de valami érthetetlen a számomra.
Hozattam egy szintén Corsair márkájú, RM550x tápot, amivel ugyanúgy fennállt a probléma, viszont egy Gigabyte Aorus 850-nel semmi gond nem volt, több teszt után sem.
Ebből mit lehet leszűrni?
Kicsit túl van ez már a rálátásomon.. -
ASDer..
csendes tag
válasz
batman. #41327 üzenetére
Ha megadod arra a választ, hogy délutánonként miért kapcsol be tökéletesen, illetve arra, hogy miért tudok gond nélkül játszani órákig miután bekapcsol, veszek is egy tápot.
De mivel csak akkor lép fel a probléma, mikor kikapcsolom a gépet és újra be szeretném kapcsolni rá 2 percre, így nem tudom a tápot okolni. -
juve600
nagyúr
válasz
batman. #40842 üzenetére
szia
ma beérkezett az ALZA-hoz,már jött is róla mail hogy utalják vissza az árát,tehát nem csináltak vele semmit, a helyére berakott hdd-vel semmi gond nincs eddigami még érdekesség hogy a most bent lévő ssd 48 fokos,de mindig annyi,több óra használat illetve ráirányított venti használat után is,nem változik,több programmal is néztem pedig
a hdd 30-35 fok között vanköszi a segítséget
-
Adebayor
aktív tag
-
-
juve600
nagyúr
válasz
batman. #40840 üzenetére
értem
de ez a egyszer látszik,egyszer nem dolog zavar,mert ha egyáltalán nem látná sem a bios,sem a win akkor tiszta dolog,megdöglött
de így meg visszaküldöm gariba,rádugják gépre,látja gép,jó az ssd és küldik vissza
nálam megy van amikor 1 nap után nem látja,van amikor 1 hétig jó és utána jön elő -
juve600
nagyúr
-
SkiDev
őstag
válasz
batman. #40756 üzenetére
Rápróbáltam még egyszer a pendrive-os HD Sentinellel, már csak 99%-os állapotot mutatott. Majd csináltam egy ubuntu-s USB-t, azzal bebootolt (telepítés nélkül), elértem a fájlokat is. Ezt követően rápróbáltam újra miért ne alapon, iszonyú lassan, de betöltött a Win a HDD-ről is. Úgy mozgott, mint egy 20 éves gép, futtattam egy Malwarebyte-ot, ami egy Fujion Adware-t talált a Potplayer frissítésében (holott a telepítés - február 10. - óta nem csinált semmi kalamajkát). Letöröltem, újra szárnyal a gép és 100%-os a HD Sentinel
Már csináltam újraindítást, most már bootol.
Előfordulhat, hogy vírus volt, és újra bízhatok a HDD-ben vagy csak a véletlennek köszönhetem, hogy beindult?Előre is köszönöm!
-
-
-
juve600
nagyúr
válasz
batman. #40761 üzenetére
az egyik ssd-t cseréltem múlt hét pénteken egy vadi újra,arra tettem fel a windowst,addig a másik rá sem volt dugva gépre és particionáló progival formáztam is
naponta megy a gép kb 19-23 óráig,most péntek óta nem jött elő ez a hiba,csak ma,átdugtam másik portra és látja a gép
-
juve600
nagyúr
válasz
batman. #40759 üzenetére
hűtést kapnak
sata kábel vadiúj fémklipszes
táp csatit is másikkal is próbáltam
alaplap hiba lehet akkor ? legfrissebb bios van rajta
ez a heti hibajelenség zavar,1.tulaja vagyok mindennekmost végigpróbáltam a portokat
a windows amint van ssd az a SATA 1 -ben megy
a másik ssd a SATA 2-ben nem látja,SATA 5-ben látja,SATA 6-ban látja,SATA 3,4-ben nem látja
de máskor meg más portokban nem látta -
Toma3757
csendes tag
válasz
batman. #40748 üzenetére
Hoppá, bocsi az lemaradt.
Szóval itt van
HDSetinel nincs, csak smartmontools reportom. -
mert_csokis
senior tag
válasz
batman. #40744 üzenetére
Szia!
Semmit nem csinál, ahogy írod. Megnyomom a gombot, aztán majd valamikor elindul.
A legjobb, mikor éjjel az ember mondjuk kimászik wc-re, és a semmiből elindul a gép a folyosón. Tiszta B kategóriás horror.
Maga a ház nem régi darab, egy olcsóbb Cooler Master, ezt a részét is kizárnám.
Táp lesz az valszeg. Működés közben is olyan hangja van már, mint ha felszálláshoz készülne... -
margithid
veterán
válasz
batman. #40729 üzenetére
Mindig van valami látod
i7 4770, legújabb Windows 10, soha nem futott ilyesmi.
Régen akkor volt ilyen probléma, amikor nem ment a proci hűtő, de most megy.
Firefox is megy, de eddig azt tapasztaltam ha a chrome-ot kilövöm, akkor rendbejön.
Feladatkezelőben nem látok semmi rendkivülit, Ramom van bőven 24 GB, Samsung SSD 85%-os kondicióval, ez se lehet baj gondolom. -
GuineaPigMan
tag
válasz
batman. #40712 üzenetére
A VGA pár hónapos, az előző gépben semmi problémát nem produkált, viszont jut eszembe, most amikor, még az egeret sem tudtam mozgatni, és újraindítottam a gépet, jobb oldalt értesített a Radeon program, hogy helyreállt egy system failure után. Vagyis esélyes a VGA-nál van valami, bár nem hiszem, hogy elromlott volna. Táp nem a legjobb minőség, de eddig annak sem volt semmi baja, egy 600W-os Kolink.
-
Baky1987
tag
válasz
batman. #40705 üzenetére
Renben, köszönöm szépen megpróbálok a táp irányba elmenni, hátha... Most az AIDA64 be néztem meg az ott mért értékeket (táp - feszültség), elvileg megfelelőek... kerítek egy tápot és megnézem azzal mi történik. Ezzel csak az a baj, hogy volt , hogy hetekig meg se szólalt (tehát tök random a pittyegés), szóval 1-2 nap "jó" működés után még semmi se mondható biztosra
Köszönöm szépen mégegyszer!
Gergő -
Wardog012
csendes tag
válasz
batman. #40673 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Alaplapot nézegetek használtan, de mint te is mondtad, nem tudok addig meggyőződni a lap hibáról amíg ki nem próbálom.
Mint írtam, nem nagyon lehet ezt a foglalatot kapni már, és nem tudom mennyi értelme lenne Processzor Alaplap Memória cserének ebbe a gépbe.
Mindenesetre megpróbálok vadászni valami jó alaplapot, más opcióm már nem maradt.
-
ImAxRap
csendes tag
válasz
batman. #40680 üzenetére
Ma jobban figyeltem, 3x volt a hiba jelenség. Néztem egy esemény naplót, ott ez áll:
Forrás: Service Controll Manager
Eseményazonosító: 7040
A háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás indítási típusa Automatikus indítás típusról igény szerinti indítás típusra változott.
Ez mit takarhat?
-
-
kubokra
tag
válasz
batman. #40650 üzenetére
Most mondanám, hogy próbáltam másik táppal is, de az talán még ősibb (400wattos Mtech
)
De igen, pont ez nekem is a problémám, hogy már erősen fogyóban vannak a kizárható alkatrészek, egyedül a cpuból nem próbáltam két különbözőt. De lehet az lesz, amit linkeltél (köszi amúgy), és hátha. Csak akkor meg nem értem, hogy miért ezeket a tüneteket produkálja, illetve produkálta, amíg ímmep-ámmal működgetett. -
-
bringasisti
őstag
válasz
batman. #40638 üzenetére
Igen de írtam hogy az a csillagok szerencsés állása következtében történt meg egy egyszeri alkalom volt. Azóta minimum 50* próbáltam és se a monitor se az egér nem lép működésbe, sőt a 3 LED amit írtam az is csak ritkán villan fel . És mikor egyszeri alkalommal feldobta a lehetőséget F1 és F6 opciót akkor az F1 adta azt amit beraktam képet, de semmit nem tudtam utána csinálni, nem reagált semmire áramtalanítás volt a vége.
-
bringasisti
őstag
válasz
batman. #40634 üzenetére
Áramtalanítottam a gépet, kivettem a CR2032 telepet majd vissza raktam és az egyik memória kártyát. Elindítottam a gépet és azonnal a Delete gombot elkezdtem kopogtatnak. Semmi. Másik memória kártyát raktam be és megismételtem az indítási kísérletet. Semmi. Visszatettem minket kártyát Delete kopogtat az indításkor semmi. Ami képet beraktam tegnap az mégegyszer nem jelenik meg. Indítás alkalmából a billentyűzet számok felőli oldalán a három LED felvillan, ventilátor megy képernyő sötét és az egér se világít. További segítséget kérek.
-
sajtos75
tag
válasz
batman. #40606 üzenetére
Találtam egy egy gigás memóriát itthon. Beraktam azt. A Slax Linux indult. Sőt a böngészőbe tudtam böngészni is. Kb 10 percig ment majd megfagyott. Viszaraktam a régebbi memorikat. Azzal is elindult. Amit két napja nem tett meg. Sőt a Win7 telepitője ami ugyancsak nem igazán akart menni. Végig ment. Csak a telepítés lezárásánal fagyott le. A BIOS szerint a CPU 31-35 fokos. A rendszer 50. Most itt tartok. Kipucoltam mindent. Lehúztam mindent amit lehetett. SLAX HDD nélkül. Mert vmit azzal is babrál miközben indul.
-
válasz
batman. #40631 üzenetére
Sry, gyorsan gépeltem, nem voltam részletes
Nem a hiba felderitésben ,mert abban szépen segitettél,
Hanem a vga kártya tesztelésében kellene kis segitség a kollégának.
UI:szólnom kell a főnöknek ,ha a raktárban hátul eltünök a raklapok között egy gyors ph-s postra ,akkor meg meg szakad a térerő... vagy hozza ki a wifit ,vagy tegyen fel e jel erősítőt... -
-
Rjid
csendes tag
válasz
batman. #40622 üzenetére
Szia,
úgy néz ki, hogy a VGA a hibás. Amikor beteszem a PCI slotba akkor már nem jelenít meg semmit a monitor (még úgy sem, ha a táp kábelt nem dugom be a VGA-ba, bár áramot így is kap az alaplaptól). Kipróbáltam a gépházon kívül az asztalon, de ugyanez jelentkezett. Nem látok semmi elváltozást a kártyán és azt sem, hogy a sloton kívül érintkezne a lappal. Ilyenkor tudok még valamivel próbálkozni vagy vigyem el szakihoz ? -
-
sajtos75
tag
válasz
batman. #40603 üzenetére
Mostanáig játszottam a dologgal. STAXlinux pendrivra fel de egy idő után lefagy vagy újraindul
A memóriákat is végigpróbáltam a cserélős módszerrel. Fagyás vagy újraindul. Ezután.
Simán elinditottam a gépet, hogy bootoljon a Win. De egy ilyennel újraindul.IRQL NOT LESS OR EQUAL
de volt ilyen is kiírva
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALAztán újraindul. A legvégén meg valami WATCDOGS os szöveg. De akkor lefagy. Ebből kuka lesz szerintem. Semmit nem változott erre kifekszik a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged