- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskun87
lelkes újonc
válasz
Petya XT #51068 üzenetére
Azóta nem kapcsoltam be a gépet, de egy ideje semmit nem írt ki mióta így indítom. Annyit mondott az ismerős a szervizben, hogy átnézték a BIOS-t is és nem volt benne hiba. Szép lesz megtalálni akkor a hibát, de csak sikerülni fog. Max felhívok még pár szervízt, csak találkozott már valaki ilyen hibával. Nézegetek majd külföldi fórumokat is hátha járt ott már valaki így.
-
Kiskun87
lelkes újonc
-
Kiskun87
lelkes újonc
válasz
Petya XT #51055 üzenetére
Sajnos nincs multiméterem de az elem cserét megpróbálom. Köszi . A gép amúgy egy: Asus Prime B-650 plus lap, 7600x proci, 6800xt vga, 32 GB Corsair ram, Corsair Rm850 táp. Persze jeleztem neki egyből amikor észleltem a gondot, azt mondta nála nem csinált ilyet, de ha nagyobb baj úgyis megkeresem aztán bízom benne hogy találunk megoldást a problémára.
-
I02S3F
addikt
-
kretenallat
senior tag
válasz
Petya XT #51035 üzenetére
hali, ugy tunik, hogy az ssd az alaplapi m2ben doglodik, ocsem emlitette, hogy korabban mar volt egy haldoklasa. kivettem es egy masik 2,5es ssdre elinditottam a folyamatot es megy mint a kisangyal. ezt az ssd t kivettem visszatettem ketszer, de nem akart egyuttmukodni, ugyh lemondtam rola. 128 gigas sandisk, nem olyan nagy veszteseg es most nincs idom tobbet foglalkozni vele
-
8th
addikt
válasz
Petya XT #49450 üzenetére
Kicseréltem a ramokat egyformára (gyári kit) előtte sűrített levegővel kifújkáltam a ram slotokat, kapott egy új bios elemet és lecseréltem a rendszer lemez sata kábelét is hátha az a probléma. Bios alapbeállításon. Az imént megint produkálta a hibát. Franc se tudja miért csinálja. Annyira nem zavaró mert műhelygép de azért fura ez a jelenség.
-
gyulaitomika
tag
válasz
Petya XT #49466 üzenetére
Most kiszedtem a GPU-t. Sorozatos lehalások után(mai napon is), jelenleg megy, de sajnos ne mtudom manuálisan előhozni a hibát, így nem tudom tesztelni.
Alaplapi hiba is lehet?Én ezekre gyanakszom:
GPU
Alaplap
Táp(650W, 3080-nak legalább 750W kéne asszem, de akkor eddig miért nem jelentkezett hiba?)
Tudsz/tudtok ajánlani GPU-ra szervizt, szerelőt?
Köszi!
-
válasz
Petya XT #43466 üzenetére
Nem indítottam rá.
Csináltam rajta cmos resetet,de nem lett jó.
Arra sikerült rájönnöm,hogy a vga és a monitor nem szeretik egymást,csak os alatt vannak jóban.
Freesync-es Samsung FHD monitor.
Ha az LG 4K tv-re dugom rá,akkor látom a biost.
Ugyanazt a hdmi kimenetet és kábelt használtam a monitorhoz is,meg a tv-hez is.
Monitoron is átnéztem már minden beállítást,de lettem előrébb.
Kezdem egyre jobban nem érteni a dolgot. -
batman.
senior tag
válasz
Petya XT #41419 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy a topic célja a néha ön és közveszélyes userek segítése, és helyes útra terelése. Tisztában vagyok vele hogy amit leírsz nem butaság, …. de ha kicsit visszaolvasnál látnád, hogy ennél egyszerűbb dolgokat sem tud értelmezni a delikvens. Az nem segítség, hogyha a vak és szomjhalál küszöbén lévő segítségkérőre ráborítasz egy raklap ásványvizet. Ne érts félre, de próbálj az Ő szintjén értelmezhetően segíteni. Igazad van, véleményem szerint egyszerűbb lenne, ha adnál neki egy palack nyitott vizet. Peace.
(#41418) zsoika esélyes
Vakegérke, Grave444, MrDerekas : értékelem, köszi.
P.S.: Az a szervíz (mert ott van) ahol nem javasolják a táp azonnali (egyekefe "alkalomadtán") cseréjét, oda nem szabad gépet vinni legfeljebb abakuszt! -
attikacr7
újonc
válasz
Petya XT #41419 üzenetére
Jelenleg is szervízbe a gép,elméletileg folyik a hibakeresés.eddig 2x lett lefutatva és senmi problémát nem találtak.Viszont a nagy baj,hogy apexet meg ilyen játékokat fognak csak tudni kipróbálni a szervízbe.nba-t nem nagyon.
Egyébként említetted elöző hsz-edben,hogs neked is volt egy ilyen az OP rendszer miatt,most lesz újratéve,esetlet ajánlod,hogy win10 helyett váltsak más op rendszerre?az megoldaná?
Köszönöm mindenki segítségét,a tápot mielőbb fogom váltani,de az alap problémán szerintem se változtatna. -
-
-
perge666
veterán
válasz
Petya XT #37238 üzenetére
Szia.
- MSI H61 P21 (B3) alaplap socket 1155Hajnalba kómás voltam és nem az F1-et hanem a sima 1-est nyomogattam,3:20-kor keltem.
Vagyis működik a billentyűzet,a biosba is be tudok lépni,mostmár az említett hibát sem írja ki de a win10 nem indul..........
Most visszaállítom alapállapotba és meglátjuk. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Petya XT #37163 üzenetére
Az integrált vga-nak mi köze lehet ehhez, hogy alvó módból nem lehet "teljesen visszahozni" a gépet aktív állapotba?
És olyan furcsa, hogy a gép megy, működik (venti, alaplap, merelemez, táp stb. minden megy) alvó után egérrel indítva, de kép nincs illetve az egér optikája nem világít folyamatosan.A ház gombjai amúgy jók, mert minden egyéb esetben működnek a gombjai.
Illetve az alaplappal sincs semmi egyéb probléma.Még olyan volt régebben, hogy ha szándékosan tettem alvóba start menüből, akkor nem maradt úgy, nem alud el, hanem egyből indult ismételten.
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Petya XT #37140 üzenetére
Window10. Semmi extra. A decemberi windows frissítés óta rengetegszer megfagyott a gép. Böngészőt váltottam mert egy ideig csak chromeban csinálta. Újratelepítettem a legfrisebb verzióval. Ugyanúgy fagyogatott le. Resetelni kell olyankor. Most meg elkezdte ezt az akadozást.
Semmit nem talál ez a kereső amit írtatok.
-
MolGabi
aktív tag
válasz
Petya XT #36812 üzenetére
Feltettem utána egy ismerős tanácsára a BSPlayer-t, ott kiírta a telepítés során a program, hogy mik hiányoznak... letöltötte magának és máris tökéletesen futottak azok a videók amik a hiányos Codec pack telepítése során nem mentek megfelelően. Értsd, több sávos videófájlban az eredeti sáv nem szólal meg, pedig eddig jó volt (8.1 alatt).
Nem tudom mi a gond, tényleg...
Az újraindulás NEM csak terhelés alatt jelentkezik, ez az aggasztó. Pl. most is miközben írok, bármikor foghatja magát és nyom egy spontán restart-ot magának a gép...
-
MrDerekas
addikt
válasz
Petya XT #36806 üzenetére
Sikeres volt az alaphelyzetbe állítás? Vagy te többet a tudsz, mint amit itt leírt a kérdező? Tipikusan ugrasz a win10-re és ennyi. A taglalt hibás rendszer mögött hardver-szoftver- felhasználó hiba is bőségesen előfordulhat. A bios-ban sem tudom mi volt változtatva manuálisan. (A bclk említve, de hogy volt-e reset...) De értem én, hogy x@r a wintíz. Én bátorkodom ettől még nyugodtan használni minden gépemen, mindenféle titokzatos jelenség nélkül
-
scabi78
senior tag
-
matrai.milan
csendes tag
válasz
Petya XT #36704 üzenetére
Sajnos igazad lehet... kipróbáltam gyengébb terhelés mellett, mit produkál.. 4k-s video-k nézegetése youtube-on jól ment neki.. aztán egy gyengébb játékkal (Limbo) próbálkoztam, ami során megint csak nem volta probléma... de amikor kiléptem a képernyő a windows-ban szétesett, össze-vissza csikok, és képernyő töredékek villództak... alt+f4 kikapcs, majd újraindulás után most megint egyben a kép.. érdekesség, még amit észre vettem, hogy a gép indításakor, mikor az alaplap "logo" -ját mutatja remeg a kép (mint a délibáb
) ez se volt eddig.. Ezekből nem a tápra gyanakszom.. :S
-
matrai.milan
csendes tag
válasz
Petya XT #36695 üzenetére
Tettem egy próbát, visszaraktam a kártyát a gépbe és az általad ajánlott furmark-al teszteltem a gpu-t. Kb. 12 percig bírta a tesztet, a végére a hőmérséklet 70-71 celsius fok volt, a ventillátor 90%-on pörgött (végig kísérte a hőmérséklet növekedését). 12 perc után egyszer csak kifagyott a rendszer ismét: a képernyőt a furmark-al renderelt kép színeinek megfelelő világos háttér és sok függőleges halvány csík látszott. Billentyű parancsokra nem reagált a gép, úgyhogy megint force restart lett a vége. Bármi ötlet, hogy mi okozhat ilyet?
-
razoritosz
csendes tag
válasz
Petya XT #36580 üzenetére
Üdv!
Most volt időm foglalkozni a géppel,megcsináltam a MemTest-et külön ,külön ,majd együtt nem talált semmi hibát a Ram-okban
Kicseréltem a proci hűtőt is ,mert végre megjött a régi ,már nagyon zajos volt, ezért cseréltem.
Nem is a kék halál, ami zavar az egészben hanem, hogy az összes böngésző ,amit idáig próbáltam összeomlik van mikor percenként ,valamikor elmegy 3 órát is összeomlás nélkül,,valami gebasz lenne a windows-al?Megmondom őszintén ,idáig nem eredetit használtam ,de soha, ilyen gondom nem volt és a másik géppel nincs ilyen gond pedig ugyan azokat az alap programokat telepítettem mindkettőre. -
-
Árpi001
senior tag
válasz
Petya XT #36623 üzenetére
Tegnap teszteltük tesómmal elég sokat.
Este chromot lekpcsoltam,és még pár futó progit,viber,steam,.
Utorrentet hagytam futni.
Reggelre felment 98% raLekapcsoltam ,vissza esett 20 % ra...
Most órákra úgy hagytam,uttroent nélkül,de futó chrommel(10 ablak) 46 %.
A problémám az hogy tesómnak is ennyit eszik,csak neki win 10 16 giga ramja van,és nem gond ott.
-
Tamás88
őstag
-
zakarmihaly
tag
válasz
Petya XT #36604 üzenetére
köszi lefuttatom. nem használok már vírusirtót, szerinted érdemes ? sok helyen azt olvastam h fölösleges már, csak teljesítményt csökkent, meg anomáliát okoz,cserébe meg nem fognak meg semmit
a drivereken is gondolkoztam már, mert csak a vga drivert tettem fel, amúgy rábíztam magam a w10-re. bár mivel a benti gépen is lefagyott hol w7 van, remélem tényleg csak a chrome volt az oka. ami külön vicces, hogy játék közben 1x sem fagyott le. viszont ami miatt még is aggódtam egy kicsit, hogy volt olyan amikor boot után, azonnal, ezért ijedtem meg és kezdtem írkálni ide, hátha más is látott már hasonlót -
zakarmihaly
tag
válasz
Petya XT #36602 üzenetére
amúgy én most a munkahelyi gépen is megfagytam chromeval, azóta mozillát használok. pedig ezen w7 van és laptop. az otthonin meg w10, de akkor befejeztem a chromeolást... még vírusra gyanakodtam, az okozhat ilyet? elég sokszor nyitok meg más gépről származó word fileokat
-
mortis.papp
csendes tag
válasz
Petya XT #36323 üzenetére
Eddig nem, pár hete kezdte.
Akkor belenézek majd a bios -ba.
Az alaplapra amúgy is rá kell nézni, mert elfelejti a beállításokat, ha elmegy a fesz.Igazából, gépcsere előtt állok. Ezeket szeretném elpasszolni, de csak ha tuti nincs bajuk.
Ha csak a venti lenne a gáz az remek lenne, az úgy is kuka. -
-
-
Mochi
csendes tag
válasz
Petya XT #34048 üzenetére
Azért gáz ha mindig a lapom adja meg magát :/
Tápot még mindig nem tudtam kiprobálni, talán jövőhét végén sor kerül rá.
Addig meg nyüstölöm a gépet. Azért ráengedek egy cpu tesztelő programot. Majd még kitalálom melyik legyen(linx, intelburntest, orthos, prime95, ibt).Most jelenleg nem hisztizik a gép, alaplapi vgaval (minden más ugyanúgy bedugva).
-
-
Mochi
csendes tag
válasz
Petya XT #33991 üzenetére
Hát annyi volt a táp teszt, hogy másik gépre rátettük, ment vele, nem hozott hibákat bekapcsoláskor. Így azt rögtön kizártuk.
Vagy a táp ennyire belenyúlkálna a többi hardver működésébe.Tudom, hogy elkéne olvasnom pár angol fórumot is, de nem tudok angolul. (yeah német :\ amit meg sem értek
)
-
Mochi
csendes tag
válasz
Petya XT #33989 üzenetére
Memtest még akkor a régi lappal megvolt, 2-3 napig elszüggyögtem vele. Mind a négy slotban ki lett próbálva, egyenként, már amikor életre tudtam kelteni a gépet, és nem volt hiba.
Amikor ugye az a lap (gigabyte b85m d3h) cseszett ki velem, le lett véve ismerőshöz, nála ki lettek próbálva a ramok, cpu, vga, és egy db hiba nem jött elő.
Ezért gondoltuk, hogy alaplap. Ki lett cserélve újra, ment májustól szeptemberig, és szeptembertől ugye ezek a hibák jöttek elő. -
Mochi
csendes tag
válasz
Petya XT #33987 üzenetére
Nem VGA, alaplapin is ezt csinálta, csak most MEGINT másképp
Bekapcs, felpörög félig a gép, leáll, megint felpörög félig egy fél csipogást hallani, leáll, majd újraindul és 2x3 csipogás, ujraindul megint 2x3 és behoz egy olyan üzenetet nagy nehézségek árán, hogy a B Chanelbe nem jó a ram, vagy nincs benn (Képet csatolok)
Na mármost ilyen üzeneteket a régi alaplapomnál kaptam, amikor az Elvileg slot hibás lett.Akkor csak a CPU a ludas, mert gondolom én naív és laikus, hogy ugye Őméltósága vezérli a ramokat, vagyis van köze hozzá, és a rendszer idő beállítási mizéria is tőle lehet. Viszont a csikózódás nem tudom mitől.
Régi alaplap kicserélt társával, amit a drágalátos nevüketnemmondom oldal kicserélt, viszont semmi papírt nem küldtek vissza vele, se új garancia se semmi. Hiába van az régi lapomra még egy év, ha ez a lap már nem az a rev számú. B...tom.
Viszont ezzel a lappal, meg 30-at csipog, gyorsan, és leáll és újraindul és ezt addig csinálja míg én le nem vágom hátul a tápot, mert másképp nem lehet leállítani.Videót is tudok küldeni a csipogásokról, ha valakit érdekel.
F1-re reagálva MOST "jó" a gép...míg ki nem kapcsolom.
Jelen pillanatban cpu 47 fokos, csak opera megnyitva, azon belül eme lap.Ja és hütőpaszta tökéletes állapotban.
-
Csokishurka
őstag
válasz
Petya XT #33982 üzenetére
Már irtam a másik forumra ott is irták ezt hogy mivel ezek már ddr5-os karik, elég lesz a 128bites is úgy is sokkal gyorsabb lesz
most már csak azzal paráztattak be hogy vajon elég lesz a 450W-os táp hozzá...
jah a videokártyát megcsinálták már...4000huf
sajnos igen miután olvastam amit irtál akkor kezdtem el gondolkozni hogy jah igy is ugy is vennem kell mert az is csak ideiglenes megoldás....max majd meghagyom vésztartaléknak.
Most még nagyon vacilálok melyik legyen NVidia vagy Ati...a HD4850 ota abbahagytam a kártyák nyomonkovetését és nem vagyok tisztában az ár/érték aránnyal. Majd lesz valahogy -
Csokishurka
őstag
válasz
Petya XT #33978 üzenetére
Nos végleg megadta magát már nem ér semmit a kitámasztás :S
Elvittem szerzivbe azt mondta hogy a chip rész megadta magát, megporbálja megcsinálni de nem garantál semmit és ha jo lesz akkor is lehet csak pár honapot bir, de mivel az új kártyákhoz új alaplap kéne meg lehet új monitor is.
Szoval most vadászok egy új-használt VGA-t. Van otleted milyet vehetnék ezen a szinten, Ati HD4850.
NVidia kártyát szeretnék most..memoriabusz 256bithez szeretnék ragaszkodniVagy ilyen téren érdeklődni egy másik topicon lehet gondolom
Summa summ koszonom az eddigi segitséget -
Csokishurka
őstag
válasz
Petya XT #33959 üzenetére
Hát jó, de nem tudom hogy barangoltam a biosban nem a valami túl van hevülve de nem, majd nyomtam egy save and exitet és tádám jó lett.
Ma megint előjött, de pár restart és megint bios turkálás után jó lett. (5 perc)
Lövésem sincs. Lehet frissítek VGA drivert.
De igen ha csak windóz betöltésnél csinálná oké, de ugye a kezdőképernyőnél is ez van....
Szerintem elkezdek új gépre spórolni -
Csokishurka
őstag
válasz
Petya XT #33949 üzenetére
Oksi most elvileg csinálok valamit az Pendrivera. Nam vagyok tul jártas ilyesmiben.
Ha más nem probálok én is egy elem ki/be vételt, majd windows ujratalpitest.
Ha más nem elviszem szervizbe hogy egy másik VGAval nézzék már meg és ha minden kotél szakad akkor új VGA.
Lehet még egyáltalán az én gépembe val vidkarit kapni?Nagy olcson szeretnék újat venni
-
jozdavab
tag
válasz
Petya XT #33833 üzenetére
Raktam bele kisebb feszültségű ramot.
Ellenben be se tudtam indítani a gépet, már kezdtem azt hinni hogy teljesen megnyikkant valami a magas feszkó ram miatt.
Viszont saját tápot rádugva megy rendesen.
Tehát most cseretáp+csererammal elindult és stabil (vagy nem, majd kiderül).Az lehetséges hogy a táp hibája teljesen független az egésztől és csak most jött elő vagy az is okozhatta az előző hibákat?
Másik, hogy ugye volt vagy 20-30 sikertelen indítási kísérletem amíg próbálgattam a dolgokat, viszont úgy hallottam hogy az áramkimaradás az ssd-knek nem tesz jót, kifejezeten szeretnek elhalálozni rajtuk.
Felnyomtam a hdd sentinelt hogy megnézzem az állapotát, 100/100 nak írja, pedig amikor megvettem 14 ben, akkor már rendszertelepítés után is csak valami 98/100 volt a kondíciója. Ez mitől állhatott vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged