Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
(#33818) Petya XT Köszi szépen,ezt majd holnap megpróbálom,bár nem csináltam még ilyet,de majd nézek róla valami youtube videót,addig beüzemeltem közben az 1000 éves régi gépem
Áramtalanítás már volt,BIOSig nem jutok el,ha csak úgy nem amit a Petya XT írt előbb. Semmit nem csipog,meg se mozdul mintha semmi se történt volna se kép se hang semmi. Közben megtaláltam a reset gombot az alaplapon,azt megnyomtam egyszer is,meg próbáltam nyomvatartva is és utána indítani de továbbra sem jártam sikerrel
[ Szerkesztve ]
-
XFoxyX
tag
Bios reset nem volt. Csak a gépet kellett "resetleni" restartolni mikor megfagyott. Belépek a biosba és ott állítottam be. Valamiért valami legacy dolog alá rakta be az ssd-t és a hddről próbált indulni. Vissza állítottam elmentettem és ment. Másnap megint előjött ugyan ez. Gép megfagy restart és kiírja hogy no disc to boot vagy micsoda. Beállítom meg és megy újra. Csak nemtudom hogy miért csinálja ezt.
-
=HG=
addikt
Ha beállítod, hogy ne riasszon venti leállásnál, akkor valószínű nem is fog újraindulni(resetelni) a bios, ugyan is szerintem ez miatt véd a "Boot Failure Guard" funkció, ami pont erre hivatott...
A venti azért nem indul, mert még tök hideg a proci és ilyenkor annyira alacsony értékre állítja a lap a venti fordulatot, hogy arra mg nem tud elindulni a venti (kevés feszt kap)Szerintem nincs semmi baja az alkatrészeknek...
[ Szerkesztve ]
-
Mochi
csendes tag
Oké, csipogás megoldva.
Na de a random fekete képernyők, csikózódások, fagyások, hiba üzenetek, azok mitől vannak. Nem hiszem, hogy normális lenne.De köszönöm a segítséget, megnézem a BIOS-t Aztán tudósítok, amint időm engedi.
Ha esetleg nem olvastad:
[link]
[link]Ami új fejlemény:
Ugye kiírta, hogy így úgy B Channel. Oké, kivettem a B-ből a ramot, azóta köszöni jól van. Most mentegetek a gépről mindent le, aztán ki lesz próbálva, mit reagál, ha mindig más ramot teszek, mindig másik slotba. Ugyanis előző laponál pl. a slothibák random voltak, egyszer ebben nem volt jó egyszer abban. (Memtest elment pass 10-ig, és egyik ram sem volt hibás)
De erről régen írtam ide, képet is csatoltam, le irkáltam mik a hibák slotokként, ramonként. Bár igaz eléggé...gyerekesen, vagy nem is tudom, hogy mondjam.[ Szerkesztve ]
-
Mochi
csendes tag
Alkatrészek most szombaton lesznek tesztelve, barátomnál. Megy a drága gép kirándulni 400km-t. (ennyire nincs a közelembe senki ismerős )
Nos, tudom én is, hogy nagyon nem jó a magas fesz, de sajnos ellene nem sokat tudunk tenni. (Ha nagyon kíváncsi vagy leirom privátban, mert ezek nem ide tartoznak)Köszönöm a válaszod. Amiket pedig javasoltál, kipróbálom, csak legyen időm, mert az sajnos nincs.
Csipogásokat ugye leírtam. Egy ideig cpu hibát csipogott, utána meg ram-ot, meg még régebben rendszer time hibát.
(Ergo már szinte az összes hardverre volt hibajelenség.)[ Szerkesztve ]
-
rolii92i
tag
Talált..a procim terhelés alatt a100 C fokot karistolta alulról..szegény már egy ideje sütögetve van
A CPU-z felváltva mutatja 2 illetve 3Ghz-nek a core speed-et
De nincs para, már megvan az utódja. Amint kicserélem reményeim szerint meg is szűnik a jelenség.
Egyébként már most is sokkal elviselhetőbb a szitu miután lecseréltem a hangkarim driverét -
k.daniel91
tag
Szia,
elvileg nem, de otthon ránézek, a táp moduláris, PCIe tápot be sem dugtam mert régebbi videó káryta került bele aminek nincs külön táp forrása, és a moduláris tápon pedig 2 fix van egy 2x4 pin-es csati illetve egy 24 pin-es csati, mindkettőt az alaplapra dugtam a leírás szerint. -
Krisz0418
őstag
Akkor vennem kell 8gb ramot még, pedig pont azért váltottam i3ról i5re hogy ne legyen 40-50fpsem..helyette lett 55 nem azt mondom hogy mindig ennyi mert legtöbbször 70-80.
Egyébként full hd, ha lehet maxon minden, kivéve pubg. (aa-pp medium, veiw ultra, texture high)
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Peppe96
csendes tag
Az én gépemet tervezem cserélni, szóval erre biztos hogy nem költök egy forintot se, de ez a csere nyilván nem holnap lesz, addig pedig örültem volna ha valami választ kapok, hogy mégis minek lehet baja.
Ennek az eltűnésnek semmi köze a nethez, mellesleg fent írtam, hogy 200-300 megabit mindig megvan, 8.8.8.8-as pingnél 100% received van, nem veszik el semmi csomag, tehát azzal nicns gond.Mint láthatod a videón, az oldal be van töltve, de valamiért eltűnik görgetés közben az is ami már ott van, most is ahogy válaszolok neked és legörgettem a válaszodhoz elkezdett villogni a válaszod.Tisztában vagyok azzal, hogy milyen idős, ettől függetlenül azt ne mondd nekem, hogy még netezésre sem elég, azért az erős túlzás. Proci sincs leterhelve, maximum 20% chrome alatt, RAM-nak (8gb-nak) pedig 30%-a van használatban, tehát az sem gond. Szóval ezeket nem tudom honnan vetted. Retardált pedig nem vagyok (tudom hogy nem azt mondtad ezzel, de kb azok nem figyelnek ilyesmire), első dolgom mindig kivenni a pipát az automatikus indulásból minden programnál ami nem szükséges, hogy ott legyen bekapcsoláskor.
Vírusirtó kell, beszoptam egy rootkitet pár hónapja, azt ne kérdezd honnan, mert fogalmam sincs, semmi gyanús oldalra nem járok, mondjuk család használja a gépet, azt meg nem tudom ők mit néznek, szóval lehet hogy onnan volt, de a lényeg hogy kamuhelyet adott meg a Kaspersky-nek, nem tudta hogy hol van, ezért le kell fornázmnom a HDD-t és az SSD-t is teljesen, hogy biztosan eltűnjön. Na most még egy ilyet nem szeretnék eljátszani, ezért kell a vírusirtó, a többi pedig tapasztalatból egy rakás szar, a rootkitet csak a Kaspersky találta meg (tudtam hogy van valami, magától átirányított pár oldal máshova), se Avira, se Bitdefender, se a nagyobb neves vírusirtók nem találták meg, így azokat többet nem használom.
Tesóm gépén pedig (ha a dell-ről van szó) akkor nincsen semmi opció a BIOS-ban, az időt és a boot sorrendet kivéve. Az AMD-s gépben pedig 1GB memória van kiadva a VGA-nak, a többi 7GB szabadon használható.
Proci pedig még egyszer: Csak tesztek alatt éri el a 99 fokot, játékok alatt nincs a közelében, persze ami nagyon erőforrásigényes annál már lehet 90 fok, de olyanokkal nem szoktam játszani, nem is érdekelnek. (sztori miatt sem)Ezért nem szeretem egyébként fórumon megkérdezni mi a probléma, mivel ilyen kommentek szoktad jönni mint a tied, bár azok tényleg retardáltak (gyk-n például), szóval ott nem is várok semmi értelmes választ rá.
De azért kösz a választ. A fentiek közül pedig semmit nem szánok sértésnek, csak hülyeségnek tartom, hogy egy ilyen gépet olyan gyengének neveznek sokszor, mintha semmire se lenne jó. Azért nem egy 10 éves Celeronról beszélünk. 2 éve van meg nekem, pontosan tudom mik a határai, csak azt szeretném hogy úgy működjön ahogy kéne, nem várok tőle semmi többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Automata kávégépek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest