Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz anaqer #30497 üzenetére
There it is - persze korábban a Sigmát is lefikázta, mert hát szuperzúm (call the waaaambulance).
A Tamront még nem néztem személyesen, de ha itt ennyire szeretik, szar csak nem lehet. Legjobban viszont akkor jársz, ha bemész egy edigital üzletbe, elmeséled a szitut (felmutatod a megrendelőlapot, miegymást, esetleg meglóbálsz pár huszast), és ott helyben kérsz mindkettőből egyet felpróbálni a vázadra.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz r.levente75 #30500 üzenetére
Mindenhol 180 körül van... Hogy a pöcsbe adják a 220 Voltnál 150-ért...
Holnap majd jól beletépünk...
-
veterán
Igen, szorri, mellément
70-300 alatt a Tami VC-re gondoltál...? Az most 95e-ért akciós ott, szóval igen, a 110e-s 18-200 többe lenne. (Meg rövidebb lenne, meg sok más faktor.)
Nem rábeszélni akartalak (kanyi fillért nem kapnék érte), csak felvetettem opcióként.
-
veterán
válasz r.levente75 #30503 üzenetére
Mesélj már ezekről az előnyökről... esetleg tényekkel alátámasztva is?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz r.levente75 #30503 üzenetére
Mondjuk erről a számos előnyről eléggé komoly viták voltak itt anno...
Holnap majd jól beletépünk...
-
r.levente75
addikt
válasz anaqer #30505 üzenetére
Én még anno 90k-ért vettem a ccs fotóba. A nikon objektívjei köztudottan az egy legdrágábbak a katégóriájukban. Természetesen a minőség is párosul hozzájuk, de itt is megvannak a szintbéli kategóriák. Ebben az objektívben a bizonyos lencséken lévő bevonaton van a hangsúly, ami különféle dolgokért felelős. A beépített vr mint tudjuk, 4 lécsős, plusz nem csak a kéz remegést kompenzálja!
-
r.levente75
addikt
válasz t_a_m_a_s #30506 üzenetére
Majdnem 20 éve fotózok, még analóg korazakban kezdtem, csak most próbálok csatlakozni és pár gondolatot megosztani az eddigi tapasztalataim alapján.
Én ezt a nikkor ojektívet kb a d7100-as azaz haladó szintre lőném be. A-psc szenzoros géphez való, semmiképpen sem full frame-hez.
Ha az embernek van egy belépő szintű masinája, és vásárol hozzá egy a gépnél jobb kategóriájú ojektívet az jó, hisz azon múlik több, mint a gépen. Terméazetesen aki a gép mögött áll azon múlik minden a jó foto eléréséhez. Ha később gépcsere következik be, előbb utóbb ezt mindeki meglépi, hisz elavul a váz egy idő után, az objektív megmarad. Erre érdemes gondolni vásárlásnál.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz r.levente75 #30507 üzenetére
Tényeket kértem, konkrétumokat - nem köztudomást, nem árszintet, nem természetességet, nem hangsúlyt, nem különféleséget, nem minttudjukot.
Ez így egy rossz vicc, amit itt most előadtál... de egyszer még nekifuthatsz.
-
törölt tag
válasz r.levente75 #30507 üzenetére
A Nikon 70-300VR maximum a gyorsabb és megbízhatóbb AF-ben jobb. Egyébként mindenben jobb nála a Tamron. A Nikon stabija eleve sokkal inkább csak 3 FÉ-nyit tud megfogni, esetleg 3,5-nyit. A Tamroné kicsivel többet, mint 4. A Tamroné egyébként a legjobb stabi a 70-300-ak között.
-
glaci
őstag
válasz azka79 #30515 üzenetére
Ja, lehet ...
Valamiért mindig ez lesz, ha beírok ide.(#30514) daa-raa:
Ajjajj ... A Tamron AF -je meg én, nem vagyunk valami jó barátságban.
Ha hajlamos, hogy esetleg pontatlan legyen, akkor az enyém 99%, hogy az lesz. (Bár jó lenne, ha nem lenne igazam ...)
Mind1, már megrendeltem, aztán majd ha megjön úgyis kiderül ...[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
fireman123
őstag
válasz r.levente75 #30500 üzenetére
Szia!
Nem .....még abban sem vagyok biztos, hogy kell-e nekem ekkora tele, a Nikkor inkább 170-180e körül mozog, arra már biztos nem lenne keretem, jókat olvastam a Tamronról is.....ha veszek akkor Tamron lesz -
fireman123
őstag
A 70-300VC Tamront rendelted meg (Edigitálnál)? .....majd kérünk beszámolót róla .
Egyébként bármi lehet AF problémás (nyilván vannak hajlamosabb típusok, gyártmányok), a Nikkor 18-105-öm nagyon, a 35mm 1,8G-m picit backfókuszos, a közeljövőben viszem gariban kalibráltatni a Hungária krt-ra. Egy ismerősömnek a 18-105 jó, neki a 35 mm 1,8G nagyon frontfókuszos ....tehát a Nikkornál sem hibátlan minden darab.
-
nesa
veterán
válasz #65675776 #30514 üzenetére
En ezt teszteltem anno egy zuiko 70-300 al neztem ossze a nikkor 70-300vr-t nekem osszesegeben nem jott be, en a nagytelevel 90% 5meteren belul fotozok es 95% is meg 10meteren belul vagyok a nikkor ezen a tavon nem tul izmos kepet adott, 10 meter utan viszont kezd eszhezterni.
Szoval PL 2,5 meteren ahol a zuiko olyan volt mint a penge, a nikkor homaly volt ahoz kepest, viszont 10meter utan meg a zuiko kezdett lagyulni bar kozel sem olyan veszesen.
Szerintem ar/ertekben van jobb uveg is a nikonnal.
-
randras_83
addikt
válasz fireman123 #30518 üzenetére
igen-igen, mert én is agyalok az 55-300 70-300 Nikonokon, de ha a Tamron tuti akkor az is bejön a képbe.
https://www.flickr.com/randras83/
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Tamron 17-50 2.8-at használók, milyen hangos az AF egy 35mm 1.8-hoz/18-55-höz képest?
Elég lehangoló ez a fényerős alapzoom kérdés, mert csak a nikon 17-55 jó minden tekintetben, a Sigma bugol a D7100-zal, Tamron 17-50 meg hangos, 17-50 VC-nek rossz a képminősége... -
Throme
veterán
Egyszer beraktál egy tesztet, ahol a nikkor 70-300 obit bemozdult képpel prezentáltad. Ha most is erre hivatkozol, akkor az júzer error volt, nem a lencse gyengesége....
Valami betonlépcső/korlát volt a téma.Valóban drágán méri a nikon és vicc az 1 év gari, de ettől a kategóriájában egy jó lencse. Nyílván nem muszáj ezt venni, van szerencsére alternatíva.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz fireman123 #30483 üzenetére
Írtam a Tamronnak a weboldaluk hibája miatt, illetve, hogy az edigital, mint forgalmazó, nem tünteti fel a termék nevében az AF-et.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
forceberg
veterán
válasz Throme #30532 üzenetére
Az enyém is xar volt közelre.
Az 55-300VR körberöhögte az első 5m-en, de még a gagyi Sigma 70-300APO DG Macro is pariban volt vele.
AF-ban sem volt túl jó a 70-300VR, alapból gyors volt, de hamar zavarba jött, mihelyst kicsit kezdett szürkülni.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
lmaresz
aktív tag
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet az oka annak, hogy a D7100-am néha (havonta) úgy gondolja hogy error van a kártyában, majd újra behelyezést követően megint jó... Még garis, csak nagyon nehezen reprodukálható a hiba...
-
Throme
veterán
válasz forceberg #30535 üzenetére
Hát akkor egyszer kipróbálom az <5m tárgytávot. Vagy keresek ilyet. Nekem nem rémlik, hogy gondom lett volna. Ami xar lett, azt én csesztem el. Gyenge fényviszonynál melyik "sötét" obi teljesít jól?
Érdekes, hogy bejön neked az 55-300. Anno kértem itt a fórumon tesztképet egy fórumtárstól, de nem győzött meg. Mármint a kép...
Imaresz: kingstont ne használj, és próbálj ki más sd kártyát is. Támogatott típusok a kezelésiben benne vannak, úgy tudom. Szerintem ezt a szervizes is felveti majd, ill. rákérdez, ha a gépet beviszed. Ja és a kártyát formázd a vázzal. Szvsz
[ Szerkesztve ]
-
lmaresz
aktív tag
válasz energomatt #30538 üzenetére
Azt hiszem kizárható a kártyahiba, D3100-zal 3 évig hibátlan volt a kártya, de próbáltam másokkal is most jut eszembe, úgy is előjött, akkor egy Kingston (vagy valami gagyi sima class10-es) és Sony (90Mb/s-es) volt.
Egyébként SanDisk Extreme 16Gb 45Mb/s U1 class10-es a mostani kártya (csak ez volt most benne), nem Kingston.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
-
lmaresz
aktív tag
válasz energomatt #30547 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a ki-bekapcs nem oldja meg, de megnézem következő alkalommal biztos ami biztos
-
Larry303
addikt
válasz forceberg #30543 üzenetére
nekem nem volt ennyire gáz a nikon 70-300
fokuszban egyeltalán nem, ahol lehetett használni (f5,6 ugye ne felejtsük el) -nyilván nem neked címezve ott teljesen jó volt a fokusz.
közelre távolra nem vettem észre nagy különbséget az élességben, viszont kb 220mm felett belágyult, tökmindegy volt hova fokuszáltál...persze 10x15ben nyomtatva vagy nem pixelkukkolva teljesen használható 300ig...én nagyon szerettem azt az üveget.
ez a kép kb közelponton készült, én ettől az üvegtől nem vártam többet ár érték arányban ahhoz képest, hogy fullframe üveg sztem teljesen rendben van.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
oszy
veterán
Az 55-200 VR II hol és milyen értékekkel működik a legjobban? Mert a 16-85 úgy vettem észre 7.1-en tökéletes Bár én nem értek annyira hozzá, mint ti!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest