- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz
Szevam #21370 üzenetére
Ha megvan neki a megfelelő körülmény, akkor még előbb is. Gyakorlatilag barna hulladék, mint a fás szárúak. Ha van mellé megfelelő arányban zöld, víz és oxigén, akkor megoldja a természet. Vagy besegítenek az állatkák. Compastor videóban is van, hogy imádják a giliszták.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #21332 üzenetére
Itt nállunk -6,5 fok volt reggelre , de már éjfélkor csupa deres volt minden , a földön a fű ( gaz ) , de a fákon a levelek virágok is deresnek voltak ! Itt már kevés lett volna a füst
!
De hogy biztos minden elmenjen , most is tiszta dér a fű a kocsi teteje , már a kertbe ki sem mentem!!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Szevam #21332 üzenetére
Vannak modern technikák csak nem occo'ak.
Van olyan megoldás miszerint egy elég izmos gáz üzemelésű hőlégfúvóval a fasorok között elhelyezett hosszú légzsákokba meleg levegőt fújnak. Mindezt akár 100-150m hosszan. Minden fa tövébe van egy leágazás és közvetlenül kapja a meleg áldást.
-
Rive
veterán
válasz
Szevam #21054 üzenetére
Alapvetően ezek segítenek lebontani a vastagabb növényi részeket. Gyorsítják a komposztálódást. Szóval komposztban határozottan hasznosak.
Mulcsban - nát, fene tudja. Én azért nem irtanám őket.
Amivel keverni szokták, az a cserebogár-pajor. De az nem él mulcsban, komposztban, hanem csak gyökérszinten, mélyen a talajban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20952 üzenetére
A dió fát augusztus szeptemberben szabad metszeni ( nagyobb ágakat levágni ) , mert akkor a legkisseb a gyökér nyomás és még jól tud védekezni ! Metszettem már tavasszal is , de nagyon elkezdett csöpögni belőle a víz és nem bírtam sebkezelni , de ahogy el ált a csöpögés , rögtön sebkezeltem és szépen be fortak a nagy sebek !
-
totron
addikt
válasz
Szevam #20949 üzenetére
Hektikus időket élünk, pontos dátumot ne várj. A szőlőt például még zártrügyű állapotában, közvetlenül az első permetezés előtt szoktam metszeni, a nedvkeringés megindulta környékén. Célszerűbb az előbb, hiszen hamarabb tudja merre differenciálódjon a metszés szerint, de nem dől össze a világ, ha pont a "léküszöbön" kezdesz el vagdalkozni. Metszéstípus-függő, van olyan fix mód, ahol mindig ugyanaz a séma, van viszont mikor nem árt pontosan tudni merre érdemes továbbindítani az adott tőkét az adott szezonban, egyben az elkövetkezendőkben. Ebben segít az, ha tudod mi száradt el és mi él, precízen lehet eljárni.
-
Dorian
félisten
válasz
Szevam #20949 üzenetére
Felesleges. Fagyon kívül mindig lehet metszeni, virágzásban "nem illik."
Régen ezt azért tették tél végére, mert akkor értek rá a legjobban.
(Egyedül a diónál kell foglalkozni ezzel a nedvkeringés témával, de annál sem okozott nálam semmi problémát, amikor máskor vágtam le róla karnyi ágakat) -
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20915 üzenetére
egy két lámpmának megy a másfél , két kilométert is , de itt bemérhető ( érzékelhető ) fényről beszélünk , de távcsővel utánna nézve egy kilométer messze lévő telefon antennán felismerhető a bagoly , hogy gyöngy , vagy füles stb
( ezekkel a lámpákkal a traktorosokat nem bántjuk
) !!
-
válasz
Szevam #20871 üzenetére
Köszi, simán lehet minél többet olvasok az lesz a reális. Mivel ezt a kettő fát amit érint nagyon meggyapálták, egészen az oltásig szinte visszavágtam, likvidáltam ami olyan volt, nem egy szép látvány, de gyorsan nő szerencsére, kiderül mi lesz. [kép] [kép]
Holnap meg az összes többi fát végigmászom és ha látok lukat böködök… én se szívesen tolok mindenfele vegyszert, ráadásul ezek a fák relatív olcsóak, könnyen pótolhatóak.torton, soldi3r köszi Nektek is!
-
totron
addikt
válasz
Szevam #20873 üzenetére
Van hogy hegylakót kell játszani csak 1 maradhat. Lepkére van ez a feromonos elképzelés, ami visszajelzésekkel én találkoztam, azok felemások voltak, 1 próbát megérhet. Ha lenne egyértelmű megoldás rá, eleve nem is beszélgetnénk róla. Vegyszer csak végső esetben lehet megoldás, addig élvezzük a nehezen megkaparintható sikerélmény ízét.
Kinek mi kerül idén a konyhakertjébe?
-
totron
addikt
válasz
Szevam #20871 üzenetére
Hát ilyen ilyen tipikus harc, amikből egyre több van. Érdemben nehéz mit mondani, de lehet, hogy valaki beesik a tuti megoldással. A környezetedben lévő nőknek nem kell említemi, me' hogy túl aranyosak ezek az átkozottak. A lepkék. Szerintük. Még hernyóként is. De azért termény is kéne. Tessék akkor választani.
-
btraven
őstag
válasz
Szevam #20545 üzenetére
Az a baj hogy sokszor eladó valami. Megyeri kertész is ajánlja a nyárfákat. Nálunk a környéken rengeteget ültettek, hatalmasak lettek, elmúlt években jöttek a nagy déli szélviharok, szó szerint letarolták az egészet. Tövestül kidőltek, a néhány állva maradtat meg kivágták, megelőzendő a további bajt.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20531 üzenetére
" angelside77" kolléga lentebb megírta 1 liter ( 1mm) négyzet méterenként , van egy ilyen [link] egyszerű csapadék mérőm és ezzel merem !
Több ismerősnek is van több helyen a községbe ( tanyákon is ) mert egy általános eső az általában egyforma , de a nyári záporok zivatarok nagyon változóak ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20427 üzenetére
Ezek a mostani gépek ( vetőgépek ) mindent tudnak , a mi vetőgépünk ha kell elveti a mákot szemenként is , a kombájn meg le vág mindent , csak állítás kérdése , úgyhogy az átállás nem olyan nagy költség !! De azért gyakorlatban nem olyan egyszerű ez mint elméletben , egy példa , az utóbbi időben itt többen próbálkoztak mák termesztéssel , általában búza után vetik , ahogy vége az aratásnak elkezdték a talaj munkákat , hogy őszre egy első osztályú magágyat tudjanak biztosítani , ( a mákot szinte por földbe kell vetni ) el is vetették a mákot , jött egy pár liter eső ami elég volt , hogy a mák csírázni kezdjen de több csapadék nem jött , hanem folytatódott a nagy meleg és a mák java része tönkrement, volt aki újra vetette de eső csak nem jött de a hideg igen és a másodvetésből sem lett semmi !! Na ezek a gazdák is kukoricát fognak vetni mint én , csak ők már elköltöttek egy nagy csomó pénzt ( a rengeteg talaj munka , vetés , vetőmag , műtrágya ) , úgyhogy nem olyan egyszerű ez , sem így sem úgy , de nagyon észnél kell lenni mert a mai világban egy kettő elsüllyed az ember !!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Szevam #20427 üzenetére
Ez nem teljesen biztos, mert nem feltétlen a csapadék mennyisége csökken, hanem az eloszlás. Igen most voltak szárazabb évek, de emlékezzünk vissza 2000-es években a Balaton vízgyűjtőjén is volt gond.
Inkább a csapadék megtartásra kell összepontosítani, szivárogtatni, talajt takarni.Az intenzív gazdálkodás és a kapás növények nagyüzemi termelése is átalakítást, alkalmazkodást kíván.
100 év alatt sikerült egy csomó hazai jól termő talaj hazavágni ezzel az intenzív gazdálkodással. -
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20411 üzenetére
A próféta beszéljen belőled
Itt a dél Alföldön olyan víz hiány van , hogy több gazda azt mondta , hogy ha március április nem hoz jelentős csapadékot akkor nem vetik el , a kukoricát ( és ezek nem vicelnek) !!
Három éve itt olyan szárazság volt , hogy nekünk a saját földjeinkről beszélek , anyi kukorica nem termett , hogy a vetőmag árát fedezze! Tavaly is fél termés volt , ez egy tavalyi kép [kép] , ez magáért beszél !!
-
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20393 üzenetére
Gondolom sárga színű volt a zsák , mert arra nagyon beindulnak
, ezek már mindent túl élnek mint a csótány , lent vannak a földben és ha jön a meleg rögtön előjönnek ! Ha sokáig lenne -10 -20 fokok akkor gyérítené őket , amúgy csak a virágzás elején kell őket megfékezni , hogy ne tagjának le sok bimbót , mert utánna ha nyílik a repce ő egy potenciális porzó ( egyik fő beporzója a repcének ) !!
-
totron
addikt
válasz
Szevam #19746 üzenetére
Lassan eljutunk a ne etesd a trollt állapotába... Vagy már meg is történt ez.
#19743soldi3r, ha elég figyelmes vagy kibukik, hogy gyüttmentéket más miatt linkeltem, de gonosz leszek, mert nem ismétlem el, hogy miért.Továbbra sem értem mit szeretnél elérni, ennél még a nyakas eketalp-hívő, mint gyakorló gazda archetipus karóhoz kötött műsora is jobb. Laikusként képviselsz egy indokolatlanul vehemens véleményt, értelmezhetetlen, ja nem, ez a Dunning-Kruger hatás. Jót dumáltunk.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #19711 üzenetére
Minden nap bemegyek oda , a kamrába ( ott van az eledel , búza , kukorica , napraforgó ) a madaraknak , és észre veszem , mert görgeti a diót
, ősszel volt több , most már több mint egy hónapja semmi , nagyon aranyosak , két lábra áll, füllel , ha nincs mozgás elkezd mozsdani !! A szomszéd bele dobja őket egy vödör vízbe , én nem ( sajnálom őket ) kiviszem a falu szélére , és kapnak még egy esélyt !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #19709 üzenetére
++1
én is így csinálom , van egy kinti kamránk , ami nyitott ( rács ajtó van rajta , hogy szellős legyen ) ott mindég van üveg dióval, napi szinten be megyek és ha van kuncsaft , akkor szépen a papírt rátartva megfordítom , és rá csúsztatom a kupakot , és munkába menet el engedem a falu szélén
, had éljen ő is
-
totron
addikt
válasz
Szevam #19441 üzenetére
Simán.
Mely módszer eszközeire gondolsz? Valamennyi kerül, de ezt lehet minimalizálni. Összességében a gázzal hátrébb vagyunk szennyezésileg. Persze az arcba a füst jön, tehát azt könnyebb direktben érzékelni. Élhetőbbnek hat a gáz. A jövő meg egyszerű, annyian lesznek lakosok a bolygón, hogy egymást melegítik, na meg a telek is egyre tűnnek el. Az élet kitermeli a maga megoldásait.
Sajnos a tüzelési kultúrában nincs benne a szakszerűség, a népi okosságok dívnak, ami meglátszik a füstökön is.#19442soldi3r, kinek mi a kényelem. Az, ha valamit nem kell megcsinálni, helyette viszont érdemben-értelmesen nincs mit csinálni - mint a mai ember többségének - akkor abban nem értem mi a kényelem. De legyen, értem alapvetően a mondandód. Azt megköszönöm, ha nem magyarázol félre - 5G után szabadon - ha valakit zavar a proli tüzelés, szennyezés, az én vagyok. Nem esett szó gumicsizmáról. Ettől függetlenül országunk valósága ez, nem 1 helyen.
ami lehetsegesen pl a literi gazolajos eromuvel van potolva.
Nem gondolom, vagy ahol így van, azt sem a lakossági napelem léte hívta életre. Nem fenntartható a gázüzem. A számosság növekedésével persze semmi más sem, de ebből nem következik, hogy a gáz az lenne - sokan védik/istenítik, de ami csak egy kulturális rögzültség, érzelmi sík, ha úgy tetszik.Azon a képzettársításon kellene valahogy dolgozni, hogy a levelek otthagyása ne minősüljön és hasson gondozatlanságnak.. Próbálom fejben átállítani. Hol és hogyan kanyarodtunk el abba az irányba, amikor egyszer csak szebb lett a szemnek a levélgereblyézett terület?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #18970 üzenetére
Nem akarok itt konteozni , de itt a parasztok ellehetetlenítése a cél ( én a bőrömön érzem ) , most anyi pénzt kapnák a kukoricáért , hogy egy kis jóindulattal ( saját munkám nem számolva ) zérón lennék ! Alig fél termés lett a szárazság miatt , és ez fél Európát sújtotta , és mégis egyre lejjebb nyomják az árát !!
-
Espla
aktív tag
válasz
Szevam #17895 üzenetére
én ezért vettem gyeplyuggatót
de nekem mindig eldugul és nem lehet kitisztítani, csavarhúzóval is alig, befeszül az anyag, nem tudom másnak ez simán működik?
kéne vennem másikat nagyobb átmérővel? vagy van aminek a tüskéje oldal kivágott, az talán jobb
de ebből sokat eladnak, másnak nem tűnik fel, hogy használhatatlan? mondjuk eléggé össze van állva a talaj, lehet nem ennyire kötöttön működikmeg van cipőre rögzíthetőm is, az mindig kilazul, de normális kötéllel talán rögzíthető lenne lábra fixen
-
totron
addikt
válasz
Szevam #17895 üzenetére
Áhhá, oké, köszönöm. Elképzelem ahogy a nyitott, magyar falusi kultúrkörök bölcsei ráhívják a haladó áskálódóra a kényszerzubbonyos ótót.
Meg aztán egy Natura2000s területen is inkább csak a büntetés röpülne az egyénieskedésért. Azt mondja rain... Inkább a hajnali párát befogó hálókra kell ráállni már.
-
User_2
tag
válasz
Szevam #17453 üzenetére
belelkesedtem és vettem egy zsák perlitet a tüzépen
akkor még nem tudtam, hogy a zsákban békaemberek fognak kompromittálni
így derült ki, hogy P3 kellett volna, azt meg kb senki nem árul itt vagy 100km körzetben,
de viszont lehetne rendelni kiszállítással. hát persze
nade mivel már itt van, bekevertem és hát ilyen sáros izé lett, nem az a laza perlites finom föld amiben a gyökerek annyira szeretnek.
ha már megvan próbáld ki egy vödörben, keverd be, de szélcsendben csináld és az eredeti zsákra húzz egy komposztálós zöldzsákot mert ki fog szakadni. vagy kettőt. az egészet azzal kezdd hogy kitalálod mit fogsz csinálni, ha az építési perlit oda kerül ahova nem szeretnéd.az jogos felvetésnek tűnik, hogy az építési perlites föld egyszer ki fog száradni és akkor a finom perlit majd felszabadul és viszi. a szél. de lehet hogy akkor amikor a perlites föld kiszáradna a perlit már földdel "szennyezett" lesz és nem lesz képes szállkálni.
a perlit egyébként én azt olvastam gyártói oldalon hogy natúr ásvány őrölve.
két haszon vektora van:
- porózus, sok vizet képes felvenni
- növények által felvehető hasznos elemi anyagokat tartalmaz, sokszor optimális mennyiségben, mint pl Mg meg sok ilyesmi. -
-
User_2
tag
válasz
Szevam #16477 üzenetére
mérete nem ideális
azaz kevesebb vizet tud felvenni, tárolni, mivel fajlagosan kisebb a belső térfogata, mégha ez kicsit kontraintuitív is.
ha tudsz rendeltetni nagyobb méretben a tűzépen akkor használható, ha a gyártó is azt írja, hogy az építési és mezőgazdasági célú perlit egyébként azonos.
keress rá google-ben, lesz találat.
ez arra vonatkozik, hogyha mégcsak most vennéd.ha már megvan a perlit, akkor nemannyira vagy döntési helyzetben a méretet illetően.
ha a perlit tiszta, nem szennyezett, belekevered a földbe kárt nem okoz, haszna van, de nem akkora, mint a 3-4mm-es-nek. -
jozsi252
veterán
válasz
Szevam #16437 üzenetére
Nagyon régen vettem egy AL-KO BC4125 kaszát. Jó pár éven át volt használva de már eléggé betegeskedett, ezért úgy döntöttem hogy veszek egy jóval erősebb szintén AL-KO kaszát de több héten keresztül tartó szíváson mentem át + 2 szervizelésen mire el tudtam intézni hogy a pénzem visszakapjam. Nagyon nagyon megbántam.
Aztán úgy döntöttem hogy nem érdekel, belefeccölöm a pénzt és vette megy Stihl FS235 kaszát. Azóta szeretek dolgozni fűkaszával mióta az meg van.
Keveset fogyaszt, erős, nem rezonál, kényelmes a hám. Szóval ha rászánsz annyi pénzt akkor a Stihl-t nyugodt szívvel merem ajánlani!
Minden évben kap új légszűrőt, gyári szöghajtás zsírral kenem, Stihl HP Ultra olajat + 100-as benzint kap első alkalom óta 1:50 arányban, és még a téli pihenő után is max 2 rántásra indul. Soha semmi gond nem volt vele. Meg kell neki adni amire szüksége van és onnantól semmi gondod nem lesz vele.totron
Köszönöm a tanácsot, átállok akkor arra hogy a tövét locsoljam meg nagyon alaposan, illetve valamit kitalálok hogy még reggel meló előtt is kapjon egy kis vizet. -
ncc1701
veterán
válasz
Szevam #16437 üzenetére
Hát. Az gondolom nem vígasz, h van alkatrész stihl-hez, de egy gyári dugó+henger az mondjuk 100eFt. Ok, lehet venni utángyártottat (meteor), de akkor is.
Ettől független ha megfelelő gépet veszel a munkára (nem a hobbi kategóriát nyúzod napi munka szinten), akkor ezek a nem kínai gépek sokáig elmennek. -
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #16376 üzenetére
Érdekességként be teszem , nekem 10+ éve megvan ennek [link] az öregebb változata ami Kawasaki TJ45E névre hallgat
, három háznál , udvarok kertek, kisseb tanya körül nyitja a füvet ( gazt ) , de gond nélkül megy , légszűrő, és gyújtó gyertya volt rajta cserélve de most is úgy teljesít mint új korában !
Akkor sem volt olcsó, de most is szép ára van ! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Szevam #16376 üzenetére
Inkább az ár az érdekes, legutóbb 120k körül kezdődtek a jók, amikor néztem, most talán még többe fájnak. Az olcsókkal az a gond, hogy néhány nyírás után szó szerint széthullik a kezedben. De komolyan, nekem újra kellett húzni rajta minden csavart, annyira kilazultak a rázkódástól. A nyélben is ledarálta a fogaskerekeket, pedig nem nyírtam vele olyan sokat.
-
soldi3r
veterán
válasz
Szevam #16376 üzenetére
En most akarok lecserelni egy Stihl FS55-ot. Az is kb ekkora, 750W. Cirka 4 eve vettem, funyirasra tokeletes, de amikor egy kicsit elhanyagoltabb teruletet kezdenek el vagni, akkor oda mar keves. Az ereje es a damil is. Viszont a Stihl FS120 es a HQ 543 mar 200+, de annyiert mar 4 utemu Honda motoros Stigat vagy AGT-t is vehetnek.
En valoszinu egy STIGA BC 555-ot fogok hozni. -
soldi3r
veterán
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Szevam #15532 üzenetére
könnyű, olcsó, ki lehet próbálni
de a szemedre nagyon vigyáz, ne hagyd ki a védő szemüveget
a védő kesztyű is olcsó, azt is használd, és a kesztyű szárát gumival vagy ragasztó szalaggal tedd zárttá
a bőrödet lassan megmarja, maró anyag, amíg meg nem köt
ja és ne enged hozzá a kisebb gyerekeket sem, meg a házi állataidat sem
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Szevam #15443 üzenetére
" Ha fáraóhangyák irtására kerül a sor, fontos, hogy körültekintően járjunk el. Nem mindegy, hogy milyen hangyairtó szert használunk. Az általános hangyairtó szerekben kiűző hatású hatóanyagok is megtalálhatóak, melyek kiűzik a rovarokat a búvóhelyeikről. Azonban a fáraóhangyák esetében ez nem mindig a legjobb megoldás, mert veszélyt érezve aktívabban szaporodnak és új élőhelyeket birtokba vesznek. Ha házilag szeretné megpróbálni őket kiirtani, mindenképpen olyan irtószert válasszon, amely kifejezetten a fáraóhangyák ellen hatásos1. Vigyázzunk tehát, hogy a hangyairtás ne váljon csak még nagyobb problémává! 🐜🚫 "
Tehát ez ugyan hangyának van nevezve, de valójában egy inváziós faj !
-
-igu-
addikt
válasz
Szevam #15149 üzenetére
Mi is bent hagyjuk télire a hagymákat, bírják azok.
Mindeközben:
2024. április 5. - a nap, amikor nem ültetem át az egresbokrot.
-
User_2
tag
válasz
Szevam #15141 üzenetére
veszel faiskolából egy akármilyen almafát, elültedted helyére, és mikor egy egész kicsit megerősödött, ráoltod a 30-40-éves fádról vett rüggyel.
nem fog elsőre sikerülni, gyakorold.
tiszta alanyt nem fogsz tudni szerezni vagy csak nagyon nagy utánajárással.
vagy családi kapcsolattal. -
Rive
veterán
válasz
Szevam #15141 üzenetére
Már 30-40 évvel ezelőtt is gyakoriak voltak az alanyra oltott csemeték (azaz szívós gyökérzetet adó alanyra oltották a kényes, de kívánatos törzset): ha ilyen a fa, akkor magról ugye csak a tetejét kapod a fának, a gyökerét nem => elég jelentősen is eltérhet.
Ráadásul magról nevelsz, a porzó meg fene tudja, mi volt? Lehet persze, hogy kapsz valami sikeres hibridet, de ez (genetikai)lottó...
Továbbá: a klíma változásával több 'régi' fajtát is már csak abszurd vegyszerezéssel lehet termésben, fejlődésben tartani, sajnos.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #14712 üzenetére
Egy pár napig itt sem jártak a hideg miatt
, pedig a szomszédokban többen is méhészkednek !
Mától jó időket mutat , és bízom benne , hogy megindulnak és az a pár nap kiesés nem okoz terméskiesést !
Virágok után , nállam rekord termés ígérkezik minden fajta gyümölcsfámon .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest