Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Normi™
üzenetére
Ok, ha ismét belefutok ilyesmibe, kilövöm a torrentet. De azért fura, hogy a másik böngészőre ez nincs hatással, meg hogy ha néha az is segít, ha beletekerek a videóba. Csak az a rohadt 5. másodperc, az aminél megdermed. Ha azon túlmegy, akkor már az atomvillanás se fogja meg.
-
lm83
őstag
Szervusztok,
Melyik a legutolsó stabil verzió ebből, ami nem omlik össze állandóan? -
Normi™
őstag
-
dethroner
veterán
Azért kell, hogy egyrészt minden videó ahol elérhető, 1080p-ben menjen, másrészt mert így ki lehet küszöbölni a reklámokat, és egyéb a videókon megjelenő "dolgokat". Lehet hogy a html5 abban a felbontásban indít, ami az előző videó volt, de ha egy videó csak 480-as felbontásban volt és az azt követő pedig megvan FHD-ban, akkor ne kelljen belepiszkálni manuálisan. Meg minden böngészőm úgy van beállítva hogy bezárás után az összes kukit, előzményt, gyorsítótárat szóval mindent töröl. Na így mit kezdene magával a html5, mi lenne a kiinduló alap nála?
(#49092) Normi™ Nem ment semmi letöltés a háttérben ezen esetekben, max valami torrent seed ment, de 100/50-es netnél azért ez nem kéne hogy megborítson egy videó lejátszást. Meg hát ott a chrome, ami semmi ilyet nem produkált még.
-
Normi™
őstag
Lehet tévedek,de ahogy figyeltem inkább az elérhető sávszélesség dönti el.Mikor töltök le valamit és párhuzamosan elindítok egy videót a youtube-on akkor alacsonyabb felbontásban indítja le és fordítva...De az fix,hogy kieg. nélkül is hd-ban indul ami olyan minőségben van fent.
-
ceia
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem is úgy lehet, ahogy Krystal_s írta. Az ilyen "rejtélyes" hibák mögött rendre valamilyen kiegészítő áll, vagy az említett hardveres gyorsítás. Még sosem próbáltam a YTHD kiegészítőt, nem tudom, mire kell, de hogy mindig HD-ben induljon, arra elég html5 lejátszóra váltani. Mindig az utolsó használt felbontásban nyitja meg a videókat, vagy ha az nincs, a következőn. A flash player alapban 360p-ben nyitott mindent.
-
dethroner
veterán
Pontosan. Folyamatos lejátszásban jöttek egymás után a videók, aztán ez kb 5mp után leállt.t Többször egymás után frissítettem, de nem javult meg. Aztán amikor írtad hogy próbáljam meg 720-ban lejátszani, akkor meg ment teljesen magától. YT highdefinition-t használok és rögzítve van a FHD lejátszás.
De korábban többször is belefutottam már ebbe a hibába youtube-on, ezért nem is erőltetem a youtube-ot firefoxon. Korábban volt olyan hogy egyes videókat sehogy se akart lejátszani. Nyomtam a következőre az ment tökéletesen, majd visszatértem ahhoz ami nem ment neki és ismét 5mp-ig bepufereli és addig lejátsza, utána megáll és nem is megy tovább. -
TpS
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, hogy valamelyik verzió ezt magától kikapcsolta, mert nem rémlik, hogy bármikor is kikapcsoltam volna. Ezért nem is kerestem ebben a beállításban, illetve nem is használok privát ablakot sem.
-
Pedig ott van az a beállításokban is:
Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Követés
Nem próbáltam, de feltételezem a pajzs ikonnal való kikapcsolás csak erre az alkalomra szól, esetleg csak erre az egy lapra, így ha ezt teljesen ki szeretnéd kapcsolni, akkor a fentebbi menüpontban kell megtenni.
Szívesen!
-
TpS
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Isten király vagy!
Mennyit kerestem a konfigban, de erre sose jöttem volna rá, és már nagyon bosszantott!
Nagyon szépen köszönöm! -
-
TpS
őstag
Kérnék egy kis segítséget. Bizonyos videók (pl. facebook) nem jelennek meg a firefox-ban, a chrome-ben viszont igen, és képtelen vagyok megtalálni, hogy mit kéne beállítani, hogy itt is látszanak.
Pl. ez a link
Firefox (piros keretet rajzoltam, ahol a video lenne):
Köszi!
-
dethroner
veterán
Firefox alatt néhány yt videó pár másodperccel az indulás után leáll. Chrome alatt soha nincs ilyen hiba. Mi az oka? Pl ez is.
-
Matthewus
őstag
válasz
kovaccss
üzenetére
A HTML5 teljes képernyős áttűnés biztonsági okból van, hogy egyértelmű legyen, ha valami teljes képernyőre kerül.
A program folyamatosan változik, tudják a Telemetriából, hogy mit mennyien használnak, ettől is függ, hogy milyen lehetőségek tűnnek el vagy jelennek meg.
Pontosabb válaszokért fordulj a Mozillához. -
kovaccss
tag
válasz
Matthewus
üzenetére
Miért van több dolog is máshogy beállítva a 47-esnél, mint a 39-esnél volt?
Miért olyan a default beállítás, ami ellentétes a 39-es beállításaival?
Miért kell egyre több dologért az about:configban túrkálni a rendes beállítások helyett?
Hány dolog fog még előjönni, amit nekem kell beállítanom? -
Matthewus
őstag
válasz
Krystal_s
üzenetére
about:preferences#privacy Címsáv: szedd ki a pipát az előzmények és a könyvjelzők elől, de ezzel egy könyvjelző se fog megjelenni a címsávban.
A könyvjelző menüsre: Jobb kilkk a nemrég könyvjelzőzött szövegre és el tudod rejteni, de magát a Nemrég könyvjelzőzött mappát is törölni tudod a Könyvjelzők közül (CTRL+Shift+B)
-
Krystal_s
addikt
Lenne egy olyan gondom is, mióta 1360x768-ról full hd-ra 1980x1080-ra állítottam a felbontást, azóta a Foxban akadoznak egyes videók. Olyanok, amik előtte nem. Megnéztem másik böngészőben Maxthon és ott nincs akadás.
Tudom, hogy a FHD felbontás jobban terheli a gépet, de ha másik böngészőben nem akad, akkor valami a Firefoxban lehet.
A hardveres gyorsítás mindkét böngészőben be van kapcsolva. Melyik beállítás lehet még hatással rá?
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Frissítettem a Foxot és nem tetszik, ahogy az új címsor működik. Visszakerestem és egy fórumtárs már kérdezte korábban, de nem kapott rá választ.
Tehát, amikor elkezdtem begépelni, hogy prohard, akkor pl nem simán a prohardver.hu-t ajánlja fel, hanem minden alcímet is, ami a könyvjelzőben van. Nem kikapcsolni szeretném, hanem csak a régi megjelenítést.
Itt van a kérdés már korábbról fotóval.Könyvjelzőknél is gyönyörű lett
,hogy kiemeli részletesen a Nemrég könyvjelzőzötteket. Ezt lehetne a régire állítani?
Ezt is kérdezték már korábban és nem kapott választ. :\
Köszi, ha valaki válaszol. -
kovaccss
tag
A html5-ös youtube-nál 1-3 mp is eltelik, amikor teljes képernyős módba, vagy onnan visszaváltok. A 39-esnél nem volt ilyen.
-
Matthewus
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem kell kétszer beírni mindent, add hozzá a bankod címét az Esetben a védett böngészőhöz, és akkor automatikusan abban nyitja meg. [link]
Azt, hogy a védett böngésző mit tud, az Eset vagy a vírusirtó topikban kérdezd meg. -
ArthurShelby
addikt
Ha felmegyek a bankom oldalára, és ott beírom az azonosítóm, jelszavam (netbank), akkor utána az Eset smart security mindig feldobja a védett böngészőt. Erről mi a véleményetek, mit tud ez a "védett böngésző"? Én csak annyit látok egyelőre, hogy csak a baj van vele, és 2szer kell beírnom mindent.
-
myke01
senior tag
Az uBlock Origin kieg. blokkolja a YTube-on a reklámokat ,mint pl. az "AdBlocker for YT" kiegészítő (Removes all annoying contents from YouTube.
Clean YouTube™ allows you to remove all annoying contents from YouTube.) ?Ha igen ,akkor az utóbbi nem is kell már .

-
ceia
őstag
Köszönöm, így valóban skerült!
Azért nem mindegy, nagyon hasznos, ha a cache a ramdriveon van. Csodálkozom, hogy a Mozilla ezt a lehetőséget miért nem írta be legalább az about:configba.. De működésre a FF ezen verziója hibátlan nálam és a Youtube html5 is, pedig XP és alap gép
Egyedül a keresősáv átalakítása bosszantó. Minden más patent! -
kispx
addikt
about:config-ban hozz létre egy új bejegyzést.
Neve legyen: browser.cache.disk.parent_directory
Típusa: karakterlánc
Értéke: a hely, ahová tenni szeretnéd, a cache-t.Az about:cache oldalon többször is szerepel a Storage disk location. A "disk" alatti storage disk location adja meg a lemezre írt cache helyét.
-
ceia
őstag
Hogyan lehet megadni, hogy a disk cache hol legyen? Szeretném a ramdiskre tenni, de nem találok rá lehetőséget még about:config-ban sem. Az about:cache-re kiírja, hogy a C:\Documents and Settings\ceia\Local Settings\ ..stb. mappában van. De Storage disk location-nek van írva - ez a disk cache, ugye? (FF49.0.1)
-
Normi™
őstag
Linux-on 64bitest használok,E10 engedélyezve,egy darab kieg.-nek nem tetszett(ment is a levesbe egyelőre),de atom stabil.Az égvilágon semmi gond nincs vele.
kovaccss: Ha elolvastad a felvetésedet miért nem automatikusan aktiválják akkor érthető szerintem.
-
kovaccss
tag
Hali. Most frissítettem 39.0-ról 47.0.2-re. Csak akkor tölti be az oldalakat, ha rányomok az adott lap ikonjára fent. A 39-esben volt olyan beállítás, hogy csak kijelöléskor töltse be a lapot, ezt letiltottam. A 47-esben nincs ilyen beállítás. Hogyan lehet ezt kikapcsolni?
-
flash-
veterán
saját firefox verziómból hogy tudok portable módot csinálni?
benne maradnak a kiegészítők és működni is fognak?
fontos lenne!

-
haka64
csendes tag
Üdv mindenkinek! Firefoxot szeretnék használni egy XP Prof. oprendszeres gépen egy lottózóban. Egyetlen weboldalt fognak csak nézni a fogadók, ezt be is állítottam. Azt nem tudom, hogy miképp tudnám megoldani azt, hogy a Firefox beállításait semmilyen módon ne tudják megváltoztatni, tehát ezen lehetőségeket elrejteni az avatatlan szemek elől. A fenti menüsort hiába tiltottam le, az ablak alján ugyanúgy ott vannak a számomra problémás ikonok, no meg a jobb felső sarokból sem tűnt el a három vízszintes vonalka (menü megnyitása). Köszönöm a reménybeli tanácsokat.
-
Matthewus
őstag
Ha valami olyat blokkol, amit nem kellene az az esetek kb. 99%-ban a szűrők miatt van, és nem a blokkolók miatt, bármelyiket is használod. Az uBlock Origin alapból több szűrőlistát használ + saját szűrőket.
Máskor ha olyannal találkozol egy oldalon, hogy a működést blokkolja egy szűrő, akkor jelezd, hogy javíthassák. -
movax
őstag
Nekem az uBlock fura dolgokat művelt, pedig egy az egyben átvittem bele az AdBlock listáimat, de néhány oldal egyszerűen nem csípi. Blokkolt egy csomó olyasmit is, ami az oldal működéséhez kellett. Akor is gáz volt, amikor zöldlistáztam az adott oldalt. Tehát ment vissza az ADB.
-
-
myke01
senior tag
Mondjatok valami jó reklámblokkoló kiegészítőt , amivel nem kell "pöcsölni" telepítés után ,tehát rögtön "szolgálatba áll"
; nem eszi a RAM-ot ,és a CPU-t. -
flash-
veterán
üdv emberek
van ez a verimatrix viewright ami ahhoz kell, hogy a telekom tvgo-val az adókat tudjam nézni(firefox alatt pl).
céges gépre nem tudok telepíteni így nem tudom megnézni erről a gépről az adókat.
valami ötlet? hogy lehetne beleintegrálni anélkül hogy bármi olyan telepítést végezzek amihez kell rendszergazdai jogosultásg??
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Esik a hóóó!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Éjszakai műszak
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mennyit kerestem a konfigban, de erre sose jöttem volna rá, és már nagyon bosszantott!
, és tiltsd le az automatikus frissítést .
,hogy kiemeli részletesen a Nemrég könyvjelzőzötteket. Ezt lehetne a régire állítani?