- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Attól, hogy nem szólalok meg, itt vagyok. Ha pedig itt vagyok, nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek tapasztalatomat.
Leragadtam a 22-es verziónál. Frissíteni nem engedem, mert olyan látványt nyújt, amelyre mindig is vágytam. Semmi többfüles izé, semmi vastag "fejléc". Nyugodtan mondhatom, számomra így tökéletes.
-
Pityu.
nagyúr
Na meg van az újbóli összeomlás 28.0
AdapterDeviceID: 0x6819
AdapterVendorID: 0x1002
Add-ons: mozilla_cc%40internetdownloadmanager.com:7.3.69,%7B0538E3E3-7E9B-4d49-8831-A227C80A7AD3%7D:2.2.2,translator%40zoli.bod:2.1.0.3m,%7B972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd%7D:28.0,%7Bd10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d%7D:2.5.1
AvailablePageFile: 3452137472
AvailablePhysicalMemory: 4648398848
AvailableVirtualMemory: 3044814848
BIOS_Manufacturer: American Megatrends Inc.
BlockedDllList:
BreakpadReserveAddress: 51642368
BreakpadReserveSize: 37748736
BuildID: 20140314220517
CrashTime: 1396380573
EMCheckCompatibility: true
FramePoisonBase: 00000000f0de0000
FramePoisonSize: 65536
InstallTime: 1395784542
Notes: AdapterVendorID: 0x1002, AdapterDeviceID: 0x6819, AdapterSubsysID: 25531458, AdapterDriverVersion: 13.152.1.8000
D2D? D2D+ DWrite? DWrite+ D3D10 Layers? D3D10 Layers+
ProductID: {ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}
ProductName: Firefox
ReleaseChannel: release
SecondsSinceLastCrash: 260333
StartupTime: 1396374358
SystemMemoryUsePercentage: 45
Theme: classic/1.0
Throttleable: 1
TotalVirtualMemory: 4294836224
URL: http://www.twoo.com/game
User32BeforeBlocklist: 1
Vendor: Mozilla
Version: 28.0
Winsock_LSP: MSAFD Tcpip [TCP/IP] : 2 : 1 :
MSAFD Tcpip [UDP/IP] : 2 : 2 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll
MSAFD Tcpip [RAW/IP] : 2 : 3 :
MSAFD Tcpip [TCP/IPv6] : 2 : 1 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll
MSAFD Tcpip [UDP/IPv6] : 2 : 2 :
MSAFD Tcpip [RAW/IPv6] : 2 : 3 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll
RSVP TCPv6-szolgáltató : 2 : 1 :
RSVP TCP-szolgáltató : 2 : 1 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll
RSVP UDPv6-szolgáltató : 2 : 2 :
RSVP UDP-szolgáltató : 2 : 2 : %SystemRoot%\system32\mswsock.dll
MSAFD RfComm [Bluetooth] : 2 : 1 :
useragent_locale: huA jelentés műszaki adatokat is tartalmaz az alkalmazás összeomláskori állapotáról.
-
-
Rimuru
veterán
A kiegészítőt letöltöd és felrakod innen (hivatalos Mozilla kiegészítős link), újraindítod és kész is vagy (használatát elvileg tudod). Kis kiegészítés hogy ha programot akarsz indítani akkor azt nagy valószínűséggel /bin, /usr/bin alatt találod meg (lehetnek eltérések, nem is tudom milyen Linuxot raktál fel, de pl Arch alatt minden /usr/bin alatt van a többi csak egy symlink rá), ha scriptet akarsz futtatni akkor kell futtatási jogot adni neki.. Mivel alapból exe, bat és cmd kiterjesztésű fájlt keres állítsd át hogy mindent mutasson. Amiket néztem ikonok azok nekem nem mentek, megpróbálhatod azokkal amit Windows alatt használsz (amúgy Linuxon itt találod őket: /usr/share/pixmaps , /usr/share/icons). (Ha valami más hibába futsz valószínű a platformkülönbségek miatt lesz)
-
Visormail
addikt
válasz
SenorGrande #36094 üzenetére
A későn jövők is befutottak
-
Vakegérke
félisten
válasz
SenorGrande #36094 üzenetére
Nagyon tetszik az "aláírásod".
-
SenorGrande
senior tag
Frissítettem 28-ra, újból előjöttek a széteső betűk. Megoldhatnák már ezt végre, több mint egy éves probléma. . .
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Az normális, hogy a Firefox nem tölti be a G-mail fiókomat?Csak ennyit ír:
Az oldal nem megfelelően van átirányítva
A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni. -
Predator2
addikt
Helló
Létezik olyan kieg ff-hoz amivel egy szöveg hátterét lehet elsötétíteni?
Ha estefelé olvasok stb.. akkor a szöveg mögött a fehér háttér kiégeti a szemem (annak ellenére, hogy alacsonyan van a monitor fényereje)THX
-
@DS39
@Ceia
Először is bocs az OFF-ért, csak épp hirtelen nem tudtam hol is
kérdezzem meg.Aztán meg köszi a választ ! (( Ez meg már
dupla OFF, de én nem szeretem ezt a nagy adatgyűjtésesdit, és
mindig meglep amikor szembesülök vele. Kicsit ez az egész a
nagyüzemi állatartásra emlékeztet ahol minél jobban felmérik a
csirke igényeit annál jobban lehet szűkíteni az életterét. Most már
egy A4-es lapnyi ketrecben is leéli az életét))
-
kispx
addikt
válasz
@ftershOck #36082 üzenetére
-
@ftershOck
csendes tag
Üdv!
Meg lehet-e oldani azt, hogy annak ellenére hogy a Firefox az alapértelmezett böngésző, bizonyos internet parancsikonokat másik böngésző nyissa meg?
-
DS39
nagyúr
válasz
nubu015 #36079 üzenetére
kicsit OFF, de ez a lényege a dolognak hogy a Google eltárolja a keresési előzményeidet a profilodhoz. ezt ki is lehet kutatni a profilban, elég durva mikor azzal szembesül az ember hogy a Google még azt is tudja mit néztél meg pl. tavaly szept. 8-án 10-kor a YT-on. stb.
de van hasznos része is ennek, a címtárad, ami mobillal szinkronizálható, vagy a G Drive ahova feltöltöd a fájlokat, és bárhol máshol belépsz letöltheted őket. -
Sziasztok!
Nálam járt egy ismerős, aki firefoxon keresztül belépett a gmail fiókjába, aztán
egy másik fülön youtube videókat mutatott. Az érdekes hogy a youtube mindig
felajánlottaa videót. Most először lépett be nálam, én meg mindig thunderbirden
keresztül használoma gmailt, ezért meglepő volt a dolog.
A kérdésem az lenne hogy el tudná valaki mondani hogy nagyjából hogy
működik ez ?( Nem programozási mélységben)
Szóval a gmail profiloz mindenkit aki a webes felületen keresztül használja a
gmailt,és utána ha egy másik gépen lép be az alany akkor az adott böngészőbe
automatikusanletölti ezt a profifájlt ? Onnan meg a böngésző felajánlja a régebbi
kereséseket ? Bocs laikus vagyok, csak érdekelne hogy is működik ez.
Előre is köszi ! -
rrobi
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni a problémámra. Firefoxom nagy örömmel használtam évek óta, míg az utolsó frissítést fel nem ajánlotta. Frissítés után újraindult –igaz kicsit körülményesen-, használtam még egy órát, majd kikapcsoltam a laptopot. Következő indításnál azonban nem indult a FF! És azóta sem! Feladatkezelőben látszik, CPU 0-2%-on, memória 144000K-350000k, WinXP-t használok. Mi okozza ezt? Ami nagyon fontos lenne, az az utolsó munkamenet! Arra mindenféleképpen szükségem van, ki tudom szedni valahogy? Köszönöm a segítséget!
-
ceia
őstag
(#36045) kispx De ez gondolom csak akkor használható (a MozBackup is meg a pref.js kimásolása is) ha ugyanazt a Firefox verziót teszem fel újra?
Tehát ha nekem most van 27.01 portable, és fel akarom tenni a 26.0 telepítőset, akkor a mostani about:config beállításai nem jók hozzá, ugye..? -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy a Chrome könyvjelzőit átvigyem Firefox-ra?
Köszi -
-
ceia
őstag
Köszönöm az információt - akkor meg jó lesz a 26-os, az legalább tökéletesen működött. Úgysem vagyok biztonsági megszállott, a működés és a felület is nekem fontosabb.
(#36064) pethYeti Kösz a tanácsot, de engem az ilyen lyukas XP szövegek nem hatnak meg. Ha akarsz, mondj egy példát, mi rosszat tehet nekem a lyukas XP-m. De előre szólok, én pont egy olyan felhasználó vagyok, hogy semmit
(#36067) carrick16 Én meg kipróbáltam az Operát, és sikítva szedtem le a gépről. -
törölt tag
Ez az új Firefox annyira jól sikeredett, hogy kb. használhatatlanná vált a böngésző. A Flash Player állandóan összeomlik. Ugyanúgy összeomlik a béta verzió alatt is. Amúgy nem is nagyon érdekel, mert Opera 20-at használok teljes megelégedéssel, de ki akartam próbálni milyen változások történtek a legutóbbi használat óta. Semmi jelentős fejlődés nem történt az elmúlt években. Nálam csak rosszabb lett, de biztosan velem van a baj...
-
törölt tag
Első blikkre, teljesen barátságos az Fx29, mind pc-n mind androidon
-
ceia
őstag
-
Rimuru
veterán
Csak egy baj van az új felülettel, vannak hibák vimperator esetén, a többit nem látom.
-
Van Opera-szerű téma, valamivel vékonyabb, mint az alap.
Amit én használok FT DeepDark pedig még vékonyabb, csak ezzel nem működik a menü és a testreszabás, de egyikre sincs szükségem, az ikonokat nem akarom mozgatni gyakran, a menüben meg nincs semmi máshonnan elérhetetlen. -
ceia
őstag
Én éppen a 24-es ESR verzióban gondolkozom, talán azt kéne felrakni. A 27.01 nálam is csinált pár érdekességet: pl. nem az előre beállított helyre tölt le, nem mindig játsza le a Youtube videót, és most éppen az jött elő rajta, hogy nem jön be egyből az adott oldal, csak ha körözgetek párat az egérrel
A 26.0 is kifogástalan volt, és bár a biztonság nálam nem olyan kritikus szempont, előbb kipróbálom az ESR-t, és ha jó, marad.
(#36054) mikk2000 De ha az előző (hosszú) linkre viszed az egeret, nézd meg lent (az állapotsor helyén) mit ír ki rá - az tényleg nem jó.
-
kispx
addikt
-
Szerintem ha nincs életbevágó cuccod, szinkronizáld le és töröld a profilt. (előtte mentsd a könyvjelződet, jelszavakat) Majd indítsd el tisztán és szinkronizáld vissza kiegészítők nélkül. Így tuti lesz és minden adatod megmarad.
A másik lehetőség, a Firefox alaphelyzetbe állítása. Szintén jó megoldás...
about:support -
rii
nagyúr
bocsánat
gyors kérdés:hol tudnám törölni a cache-t, vagy bármit?
feltettem egy social fixer-t a face-ra, nem jól működött, leszedtem, de a chat-et meg átállítota egy kicsit .. és le kellene szednem a maradványaitelőre is köszönöm!
-
Pár tapasztalat:
1. A memória használat nem javult, ugyanúgy 4-500 MB körül eszik átlagosan. 1-2 fül, 38 kiegészítő + 1 téma
Egyértelműen a kiegészítők műve, mert az alaphelyzetbe állítás után 1 füllel kb. 100 MB-ot foglalt el.
2. A profil mappám mérete viszont 300 MB-tal kisebb lett, a több év alatt jól meghízott ezek szerint a régi -
ceia
őstag
Ha teljesen újra akarom telepíteni a Firefoxot van arra mód, hogy a sok about:config változtatásról készítsek valami mentést aztán bevigyem az újba? A MozBackup esetleg tudja ezt? Eszerint nem, vagy talán a General settings-be ez is bele értendő?
-
törölt tag
[link] ez a játék csak a Firefoxba akad, másba szépen fut, meg lehet oldani hogy Fx-be is simán fusson? köszi
-
HZoli87
veterán
Igen, teljesen üres a speed dial. Akkor működik, csak nem sorolja fel a módosított beállítások között.
Egyébként nincs is olyan mappám azon az elérési úton.
----
Most egy ideje bétázok, tetszik az Australis felület. Remélem azért frissítik a magyar lokalizációt a következő pár hétben, mert sok a lefordítatlan szöveg.
-
DS39
nagyúr
válasz
HZoli87 #36032 üzenetére
de van, mert attól hogy nem használod még eltárolja őket a vinyóra.
egyébként about:newtab-bel elő tudod hozni a speed dialt. és meglátod. persze ha már egy ideje tiltva van thumbnail cache, akkor biztos üres lesz.ide tárolja őket:
..\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\*.default\thumbnails -
HZoli87
veterán
Ez a két kulcs mire való? Itt olvastam a topikban, eddig nem találkoztam velük.
network.prefetch-next -> false
browser.pagethumbnails.capturing_disabled (logikai) -> trueUtóbbit manuálisan hoztam létre (logikai), de az about:support oldalon nem írja a böngésző. Lehet már nem működik (29 béta 3)?
-
Hát ha le van tiltva az összes kiegészítő csökkentett módban és úgy is problémás, akkor nem hiszem, hogy a törlésük változtatna rajta. De a proci órajel emelés azért volt, mert szinte folyamatosan írta a Lemezt (SSD-t), 50 MB/s körüli sebességgel a Feladatkezelő szerint.
Viszont most visszavonnám a kérdést, ma reggel MozBackup segítségével a kiegészítőket és némelyik beállításait is sikerült visszaállítani a kérdéses hiba nélkül
Sőt a legtöbb kiegészítőm rendelkezik Beállítások exportálása funkcióval. Szóval mégsem volt olyan tragikus, mint elképzeltem
-
Úgy tűnik holnap új profilt kell létrehoznom, mert állandóan írogat valamit az SSD-re, mintha állandóan swappolna, mert ugrál a memória használat is, most épp 340 és 400 MB között, pedig semmi értelme nincs 12 GB memória mellett... leginkább az a bajom ezzel, hogy a proci órajelét is magasan tartja emiatt. Csökkentett módban is csinálja, alaphelyzetbe állítás után már nem. Esetleg valakinek más ötlet, mielőtt neki látok a kiegészítőim hadseregét újra beállítani?
Aurora 30 és Win 8.1, konfig az adatlapon. -
mikk2000
őstag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Steelmanus #36011 üzenetére
Milyen tüneteket okoz? Arról lenne szó, amit korábban az IE frissítés okozott sokaknál és a betűk szétestek? Most néztem egyik gépemen, amiben HD4000 vga van és fent van ez a frissítés, hardveres gyorsítás is be van kapcsolva, de ugyanúgy jók a betűk, mint a többi gépen. Nem állítottam át semmit az about:configban.
-
Pityu.
nagyúr
Volt már más is úgy hogy a firefox 28.0 összeomlott néha?
-
medica
senior tag
válasz
Steelmanus #36011 üzenetére
Köszi, 27-esről 28-asra frissítettem a ffoxot (nem értem miért nem frissítette magát), most épp oké minden.
-
Steelmanus
addikt
válasz
medica #36010 üzenetére
Platformfrissítés a Windows 7 SP1 és Windows Server 2008 R2 SP1 rendszerhez.
Windows6.1-KB2670838-x64
De elobb kapcsold ki a hardveres gyorsitast a bongeszonem, es tegy egy probat vele lehet hogy eleg lesz az is. -
medica
senior tag
Win7 alatt melyik az a frissítés amitől szétesik a firefox? Volt róla szó korábban de nem találom...
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lennek hogy újonnan vásárolt gép WIN 7 és egy régi XP s gépere raktam fel a Firefoxot és ha bármit beírok a keresőbe akkor mindig a biztonsági tanúsítvány töltsem le meg fogadjam el stb stb.
Átraktam a beállításoknál automatikusra de akkor is kéri.
Mind a két rendszer eredeti telepítő .
Mitől van ez vagy mit lehet csinálni mert kicsit bosszantó.
Pl index.hu tanúsítvány letöltése stb stb akkor a google nél is csinálta ezt.
Igaz ha már végig mentem a procedúrán utána már jó.
A Firefox legújabb verziója.
A választ és a segítséget előre is köszönöm -
DS39
nagyúr
válasz
Predator2 #36001 üzenetére
Hogyan lehet kikapcsolni az automatikus frissítést mozillában?
(félek az új változattól az új kinézet és a sync miatt...sok kieget használok amik nem biztos, hogy működnek majd)a választ már megkaptad rá, de én helyette javasolnám inkább a Firefox hosszan támogatott verzióját (ESR), ami jelenleg a 24-esre épül, és őszig biztos az is marad, ami frissítés érkezik rá, csak is biztonsági, a kinézete és funkcionalitása megegyezik a sima 24-es verzióéval. a normál verzió nem frissítése idővel biztonsági kockázatot von maga után, mivel ott csak úgy kapod meg ezeket ha a verziófrissítést is megkapod.
-
Predator2
addikt
válasz
anonymus89 #36003 üzenetére
Köszönöm:
Köszönöm a segítséget az első sikerült. A másodikat majd figyelem és jelzek mi lett az eredmény.
Már csak a harmadikra kell valami megoldás illetve még eszembe jutott valami.
Mozillánál van olyan kieg amivel a füleket össze lehet vonni?
-
anonymus89
addikt
-
Predator2
addikt
Helló
3 kérdéssel fordulok hozzátok:
1, Hogyan lehet kikapcsolni az automatikus frissítést mozillában?
(félek az új változattól az új kinézet és a sync miatt...sok kieget használok amik nem biztos, hogy működnek majd)2, Annak ellenére, hogy AB Plus fel van telepítve jópár youtube videónál van reklám. Ezek a szűrők vannak nálam telepítve:[link] Min kell állítani, hogy ez megszűnjön?
3, Hogyan lehetne azt megoldani, ha PH-ról egy privát levelezést (másik fél beleegyezésével) szeretnék továbbküldeni egy másik félnek, de úgy, hogy látszódjanak számára a képek és használni tudja a linkeket is.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged