Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Elnézést,de nem teljesen Firefox specifikus a kérdés,de hátha valaki találkozott már a jelenséggel.
Felraktam a Keepass-t,Firefox+Linux Mint kombinációra és olyan problémába ütköztem,hogy a "KeePassRPC.plgx"(legújabb) nem kompatibilis ezzel a verzióval(2.38).Köszönöm szépen előre is!
-
Normi™
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Igen,úgy pláne felesleges volt a Ghostery.
(#49521) Kékes525 : Nekem csak egy van.
Szerk.: Uhh ezeket nem is figyeltem eddig,szerintem csak az első,követési listát használja a Firefox,de ez csak tipp.
(#49523) Matthewus : Uhh köszi szépen ez nagyon hasznos.Félve javasolhatom,hogy kerüljön be az összefoglalóba?

-
Normi™
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Felveheted az Ublock-ban is a disconnect listáját("basic list by disconnect") és máris egyenrangú.Csak be kell pipálni a szűrők között.Jut eszembe a disconnect add-on nem működött nekem E10-el,szóval azt nem éri meg feltenni,de Ublock listába vagy Firefox követés elleni védelmét érdemes belőni a listájával.
(#49520) kispx : Igen,ezt írtam én is fentebb.
-
Normi™
őstag
-
Normi™
őstag
válasz
newmoonlight
üzenetére
Jobb felső sarokban le van kicsinyítve az ablak,csak teljes képernyős méretben fut.Tedd át valóban teljes képernyős módba.
-
Normi™
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Hol írt olyat,hogy két mobilos Firefox van?
-
Normi™
őstag
Én még win alatt használtam,leginkább Kaspersky-t,Panda-t,Avira-t.Mellette Mbam-ot,Superantispyware-t,Spybot-ot és Emsisoft-ot.Gondom nem volt soha kártevővel.Ha ma win-es lennék lehet megfogadnám ezt a tanácsot mert itt a topikban is rengetegen jelzik,hogy gond van az együttműködéssel.Annyi a gáz,hogy a MS vírusirtója régebben egy komplett kémprogram volt,most nem tudom mi a pálya vele.
(#49481) csako : Ezt én is így gondolom

-
Normi™
őstag
"Állítása szerint ezek teljesen hétköznapi problémák, a Mozillánál is rengeteg idő és energia megy el a Firefox antivírusok által okozott problémáinak megoldásával."
Például ugye folyamatosan elő-elő bukkanó SSL probléma amit a vírusirtó okoz.Érdekes cikk.
-
Normi™
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Lesz egy tömeges adathalászat akkor fogja érdekelni.De ha egy oldal üzemeltetője ennyire cseszik az adatvédelemre 2017-ben akkor bárminemű sérelem/kár esetén tanúsított magatartásra is komoly előrejelzést ad.Ergo én nem használnám,de nyilván mindenki maga dönti el,hogy egy sima txt fájlban akarja végigfuttatni a jelszavait vagy titkosítva a neten,csak ha gáz van akkor is így kell hozzáállni.Egyébként az üzemeltetőnek is érdeke lenne átállni mert ha beüt a baj akkor rengeteg felhasználót veszít majd és jó magyar módjára lehet hisztizni,prüszkölni,köpködni mert nem volt hajlandó befektetni csak a bevételi rész hatotta meg.
-
Normi™
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Az,hogy időtlen idők óta használod nem érv az adathalászattal szemben.Egyszerűen nem volt spektrumban és szerencséd is volt,mivel elterjed egyre jobban a Https így könnyen lehet,hogy direktbe a titkosítást nem használó oldalakra fog terelődni a figyelem.Igen,ellophatták volna,de az,hogy nem tették meg nem zárja ki,hogy a közeljövőben nem teszik meg.Ez a jövő,továbbra is tartom,hogy nem rossz,alkalmazkodni kell.Nem viccből terelnek a titkosítás felé.
-
Normi™
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Egyelőre nem találok róla információt sehol sem,gyanítom,hogy van vagy lesz egy vagy több about:config bejegyzés amivel saját felelősségre kilőhető.Szerintem figyeld a topikot mert ha valaki ráakad úgyis beírja ide,én biztos.Mondjuk én személy szerint jónak tartom a dolgot,biztonsági szempontból előnyös,alapból nem szívesen használok sima http oldalakat,jó az a plusz tls vagy ssl titkosítási réteg.Nem baj ha jelzi,sokszor figyelmetlen vagyok.
-
Normi™
őstag
válasz
old-dog
üzenetére
Tanács:szerintem használd a sync-et,folyamatosan szinkronizál,ha törölsz vagy hozzáadsz akkor törli vagy hozzáadja a felhőben.Újrahúzod a rendszert vagy valamiért a böngészőt csak bejelentkezel és újra ott lesz az összes,sőt beállíthatod,hogy szinkronizálja milyen beállításaid vannak,milyen add-onok stb..
-
Normi™
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Nekem normálisan működik mint a Firefox,még az F11 is.Biztonságosnak azért nem nevezném,személyes adatot,jelszavakat nem futtatnék át rajta,de ne nyissunk új frontot.
Szerk:Jah most olvastam el mit ír,ez mitől lehet?
(#49427) myke01 : Nyilván,de azért egy Snowdenről szóló filmben nem lenne az akkora meglepetés,hogy felbukkan a dark web.
-
Normi™
őstag
Tisztában vagyok vele,hogy Firefox alapú,ezért is írtam,hogy nem hagyományos Firefox.Kipróbáltam néhányszor kíváncsiság képen jó néhány évvel ezelőtt,de a rendszer lassúsága és a hétköznapi embernek teljesen felesleges mivolta miatt maradt is próbaszinten,plusz nem is bízom meg a rendszerben.Saját Vpn még lehet,ez hirtelen eszembe sem jutott.
-
Normi™
őstag
válasz
myke01
üzenetére
Véletlen inkább,Snowden nem használ semmit sem titkosítás nélkül,nem hiszem,hogy megbízna bármelyik Vpn szolgáltatóban,ha Tor-t használ akkor azt Tor böngészővel teszi nem hagyományos Firefox-al,bár azt is feltörték több mint egy éve.Tehát valóság alapja kb.nulla.Chat,videó hívásra is a Signal-t használja,abban az egyben bízik meg.Inkább csak olyan lényegtelen filmes dolog ez,esetleg némi promó ahogy írtad.
-
Normi™
őstag
Szia!
Köztudottan lassabb böngésző a firefox egyelőre mint a riválisai,ez a közeljövőben változni fog,új motor kerül alá.Nem a sebesség miatt volt eddig sem ennyire népszerű hanem a biztonság/privát szféra védelmének a szem előtt tartása kiegészítőkkel,beállítási lehetőségekkel,nyílt forráskóddal stb....Szerintem semmi köze a vírusirtóhoz.Így tudsz plusz sebességnövekedést kicsikarni belőle,de előfordulhatnak kompatibilitási problémák kiegészítőkkel.
-
Normi™
őstag
válasz
Ferenc.
üzenetére
"Eszem megáll, hogy felrakom mobilra az agyon dicsért firefoxot és nem megy normálisan a google(+) rajta. "
Az,hogy nem támogatott nem a Firefox hibája.A Google előbb-utóbb üldözni fogja a Firefox-ot mert sok bővítmény és opció kicsinálja a gusztustalan adatgyűjtés funkcióit.Én még viccből sem használok semmit sem amihez a Google-ek köze van,nekem ne scannel-je az e-mail-jeimet,ne naplózza,hogy miket keresek majd adja el a profilomat senkinek sem..A Google+ legalább olyan hitványul van megszerkesztve mint a Facebook amivel egymillió gond van.Adblock helyett ajánlott Ublock Origin-t használni ugyanis az Adblock már nem szűr hatékonyan mivel lefeküdt néhány marketinges nagyvállalatnak.Régebben Androidon használtam a Firefox-ot,nem volt gondom vele,de az Androiddal lett a fent említett dolgokból kifolyólag.Kikapcsolt Adblock mellett is így viselkedik?
-
Normi™
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Gyanítom,hogy nekem a linux miatt nem jöttek,frissítéssel kaptad.Elég régóta benne van a dev.edition-ben meg a nightly-ban ahogy olvasgatom,2015-ös a cikk is amit linkeltem.A fórumtársak közül többen is használják az előbb említett verziókat majd ők megerősítenek vagy cáfolnak.
-
Normi™
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
A valence:
"Figyelje meg vagy keressen hibát alkalmazásaiban bármilyen böngészőben vagy eszközön a Valence segítségével – a hatékony, előre telepített kiterjesztéssel, amely kizárólag a Firefox Developer Edition böngészőben található meg."
Az Adb meg kizárólag egy androidos kiegészítő,mivel firefox os már nincs fejlesztés alatt.
"Firefox for Android and Firefox OS devices connected over USB device won’t be detected without the install of ADB Helper add-on, that’s why that add-on and ‘Tools Adapters add-on’ or the Valence will be automatically installed."
-
Normi™
őstag
-
Normi™
őstag
Próbáld ki szerintem,azt hiszem,hogy keefox add-on-t kell telepíteni hozzá,még tavaly használtam pár hónapig,én inkább magam írom be a jelszavaimat/felh.neveimet.Ha jól emlékszem akkor Syl fórumtárs ajánlotta,nem tudom ő használja-e még,ha erre jár biztos szívesen segít.
-
Normi™
őstag
-
Normi™
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Nem nyit véletlenül mindig új profilt?Nézz rá a mappában kérlek,hogy nincs-e egynél több profil.Könyvjelzők megvannak?
(#49349) Fandango : Sajnos erős a gyanúm nekem is,hogy az kavart be valamit.Ha javasolhatok valamit akkor mentsd sync-be a könyvjelzőidet meg a kiegészítőidet és próbálj egy tiszta telepítést.
-
Normi™
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Szerintem Lenovo driver lesz a ludas.Valamivel fel kellett,hogy kerüljön,csak úgy nem terem ott.Ilyesmi nincs a Win telepítőben maximum valami buherált valamiben amit még viccből sem szabad telepíteni,de gondolom ezt te nagyon jól tudod.Indítsd el újra a driver telepítőt és figyelj,hogy mit rak fel.
-
Normi™
őstag
Tehát akkor összegezve mi okozhatja ezen jelenséget:
1.Bekapcsolt vírusirtó tanúsítvány szűrő.A tanúsítvány vagy tényleg lejárt vagy csak nem ismert a vírusirtó számára és úgy ítéli meg,hogy nem igazolható vissza,hogy az oldal valóban titkosítva kommunikál a kliens-el ezért fel sem építi a kapcsolatot a böngésző.Vírusirtó Ssl szűrésének kikapcsolásával orvosolható.
2.Mint kiderült lehet Add-on is,eddig egyetlen ismert az Adguard.
3.Helytelenül beállított rendszer idő/dátum amely ebből kifolyólag tanúsítvány érvényesség problémát okoz.Ha valaki még tud másról vagy nem ért vele egyet örülnék ha jelezné.
bnorci71 : Valamivel pedig felment.Ez valami "next-next" esemény lehetett vagy a háttérben sunyin települt valamivel.
(#49315) mekker : Köszi,kiegészítem a hármas pontot!

-
Normi™
őstag
válasz
theooracy
üzenetére
Nem igazán,én is így használom.Tedd fel Https Everywhere-t és akkor ahol tudja kikényszeríti a titkosított kapcsolatot,de elérsz sima http oldalakat is,az elég lesz.
Fancy-boy: Beállítások/Biztonság/Bejelentkezések/Bejelentkezések megjegyzése az oldalakon és ott pipa ki.
(#49303) Fancy-boy : Szívesen!Igen,lehetne pontosabban fogalmazni.
-
Normi™
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Szia!
Én első körben letiltott kiegészítőkkel nézném meg mi a helyzet,ez az alapfelállás.Sajnos attól,hogy legfrissebb a vga driver nem garancia semmire sem,sőt.Ha kiegészítők letiltása nem segít én visszatennék egy régebbi vga driver-t,nekem leginkább olyan problémának tűnik.Illetve még a hardveres gyorsítás kikapcsolását próbálnám ki.
U.i. : Javaslat:Az Adblock-ot cseréld le Ublock Originre,az Adblock már nem hatékony mert eladták a lelküket,az Ublock még erőforrás kímélőbb is.
-
Normi™
őstag
válasz
t-joco
üzenetére
Szia!
Ugyanezt a kérdést nem is olyan régen feltetted,nem érkezett rá válasz.Nem véletlenül.Az adatlapod nincs kitöltve,ebből kifolyólag ember nem tudja milyen hardver van mögötte,az,hogy két magos amd elég kevés.A Firefox verzióját szintúgy nem tudja senki ahogy a telepített add-on-okat,beállításokat sem,az operációs rendszeredről nem is beszélve.Azt sem ártana tudni,hogy futtattál-e kártevő kereső programot/okat.Kérlek próbálj meg egy kérdést egyszer feltenni és a válaszadáshoz adj meg minden információt mert itt senki sem gondolatolvasó,neked is könnyebb lesz mert kapsz rá választ.Ne vedd támadásnak,inkább segítségnek.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan sandbox kiegészítőt mint ami a chrome-ban alapból van.Tehát,hogy a lapok külün-külön futnak elszigetelve sandbox-ban és adott esetben ha az egyik támadható akkor a másik lapot nem érik el?A priv8 sajnos úgy tűnik,hogy nem E10 barát.
Köszönöm szépen előre is!
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Valahol olvastam,hogy teszt csatornákon már a quantum motoros firefox-ot is lehet használni,csak nem találom a cikket.Valaki használja?Ha igen akkor milyen és melyik az a verzió?Azt hiszem azt írták,hogy nagy dolgot még nem kell tőle várni,de 2017-ben debütál.
Köszi előre is!
-
Normi™
őstag
Bizonyos cookie-k kellenek mert tárol benne információt az aktuális menetről,szerintem maga a blokkoló engedélyezi,de lehet tévedek.Ezek már intelligens programok.Ha semmi sütit nem engednek nem működik az adott oldal.Nem sok értelme van a canvas-nak noscript mellett,maximum annyi,hogy ha engedélyezel egy oldalt noscript-el és pont azon fut egy követő script akkor cumi.Az a baj,hogy ez egy végtelen történet,tökéletes biztonság nincs,csak enyhíteni tudsz,de egy szint után rontja a netezés élményét.Véleményem szerint ennél jobban foglalkozni vele nem érdemes.Én abból indulok ki,hogy titkolni valóm nincs,ellenben az adatgyűjtés majd értékesítés nagyvállalatoknak stb..játékokban nem szívesen veszek részt.Meg jár a magán szféra,de ez nagyon nehéz kérdés,nem is mennék most bele ha nem gond.
Ha érdekel téma szívesen küldök anyagot meg tippeket privátban....és majd eldöntöd,hogy meddig akarsz elmenni.
-
Normi™
őstag
válasz
Normi™
üzenetére
Még annyit,hogy ha ezt tiltod akkor már rég van alternatívája a cookie követésnek,úgy hívják,hogy "canvas fingerprint",ez egy script alapú követési technika,ez noscript-el vagy canvas blocker nevű add-on-al lehet kivédeni.Vagy ott van böngésződ profilja mint követési pont,ezt random agent spoofer add-on-al lehet megkavarni kicsit.De annyi információt küld az op.rendszered,főleg ha windows-ról van szó,hogy a cookie a legkisebb problémád.

-
Normi™
őstag
Szia!
Gyanítom,hogy fehér listás sütik ezek,mert ezek nélkül nem működne normálisan a youtube.Nekem sok biztonsági kiegészítőm van,de a cookie-at engedélyezem,a harmadik féltől valókat nem,mivel azok nem feltétlenül szükségesek egy oldal normál működéséhez.Amit tehetsz,hogy normális működés megmaradjon az a self-destruction cookie nevü add-on,ez amint bezárod az adott fület megsemmisíti annak a cookie-ját/jait és nem marad meg a böngésző bezárásig.Én picit paranoiás vagyok,de ez bevált.A betterprivacy inkább a szuper cookie-k ellen véd,azaz a flash cookie-k ellen,ha nem használod a flash-t aktívan kikapcsolhatod,a youtube akkor automatikusan html5-ben fut és akkor már ez a kiegészítő is feleslegessé válik,én már nem használom pont emiatt,igaz sem facebook-om nincs se nem játszom online dolgokkal.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Most valamitől tök random előjött(50.1.0. Linux-on) az a figyelmeztetés,hogy az oldal átakar irányítani másik lapra de a firefox megakadályozta,pl. a p.h. bejelentkezésnél.Ezer éve volt ilyen gondom és már nem emlékszem,hogy oldottam meg.Beállításokban már nincs benne az ehhez kikapcsolásához való opció.Mi a megoldás?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Normi™
őstag
Valószínűleg valamelyik kiegészítőd nem kompatibilis még az e10-el,de ezt le is írják.Ameddig nem jön ki a fix többszálasított firefox lehetnek bőven anomáliák és vannak is.Nekem pl.a Bluhell kiegészítő nem ment.Most például az van,hogy kilövöm a flash-t és mégis fut,aztán van amikor nem.Ez még kezdeti tesztidőszak,nem véletlenül nem alapértelmezett mindenkinél.Firefox-nak sebességben hátránya van(még) ez tény,ellenben a privát szférát egyik sem tiszteli így,ilyen témájú kiegészítők sincsenek ilyen számban és ami a legfontosabb,hogy a Chromium kivételével egyik sem nyílt forráskódú mint a Firefox.
-
Normi™
őstag
Érdekesség képpen,bár az itt rendszeresen fórumozók nagy része tudja,de biztos van aki még nem.
-
Normi™
őstag
válasz
Dency01
üzenetére
Win7 alatt is volt ssl probléma nod32-vel utána néztem,de hagyjuk,te tolod agresszíven a vélt igazságodat.Egy dolgot nem értek az ilyenek esetében mint te,hogy minek kérdez ha nem fogadja el a választ.Kiszálltam,nem off-olom tele a topikot,ráadásul ilyen feleslegesen pláne nem.Mostanában nem az első eset erre,kezd elegem lenni a p.h.-ból.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül,hogy ezt a Pocket csodát,hogy lehet kilőni?A
browser.pocket.enablednem játszik,nincs is már az config-ban.64bites,bekapcsolt E10-es Linux-os Firefox-ról van szó.Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt megvárom.