- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #66075 üzenetére
Hello
Na közben rájöttem, hogy úgy összességében a google translate nem működik, bárhonnan is akarom használni.
A jelenség ugyanaz. Visszadobja az eredeti oldalt, úgyhogy előtte betölti a lefordítottat kicsit.Ez mi lehet ? Valami ötlet?
Köszönöm -
törölt tag
Megint belefutottam abba a dologba, hogy support oldalakon nem nyílik meg a pop up chat, de még csak az üzenetet sem kapom meg, hogy van pop up window. Most éppen EA oldalán nem működött, de előzőleg volt problémám más oldalakon is.
Milyen beállítást kellene megnéznem?
Mert valójában nem pop up window nyílik meg (legalábbis Edge-ben), hanem az oldal bal lján egy kicsi ablak. Samsung oldalán pl. ez működik. -
farkas-j
őstag
Azt kérném, hogy nézzétek meg, hogy nálatok is kínkeservel nyitja e meg a Róka ezeket az oldalakat: Geekbuying1és Geekbuying2 .Már az összes kiegészítőt letiltva is kipróbáltam, de nálam legalább 10-szer lassabban tölti be az oldalakat mint a Edge.
-
Senki sem akarja erőltetni, de szerintem itt át lehetne már ugrani, mert nem Firefox téma. Aki szeretné folytatni, itt megteheti: Kész a dark mode!
-
Syl
nagyúr
Nagyon remélem ez a dark rettenet megmarad opcionálisnak, mert ha ezt elkezdik erőltetni, akkor nálam a PH megy a klotyóba...
-
[w]
őstag
-
Jujj van sötét mód a fórumnak, most csodálkoztam!
-
Abrion
senior tag
van még mód a lap mozgatására a könyvjelző alá?
-
Cs1csó
titán
válasz
hfrici #66077 üzenetére
2 ajánlott tartalom (reklám) blokkoló van:
AdGuard és az Ublock Origin
Ezek ingyenes böngészőbővítmények. ha akarsz még filtert - szűrőlistát - hozzájuk adni akkor a beállításaik között is tudsz már a telepítettek közül ki/be kapcsolni. Vagy ha nem elegendő akkor még innen is tudsz hozzáadni: FilterLists
-
Kiskokó
veterán
Helló
Firefoxot használok ezer éve, viszont csak 1 éve szedtem le egy Translate bővítményt, hogy könnyen tudjak oldalakat magyarosítani.
A legtöbbet szedettet le is töltöttem, használtam is tök jó volt, majd egyik napról a másikra megszűnt jól működni.
Mert a bill kombó után amivel komplett oldalt fordít, azt megcsinálja ugyanúgy új lapon a fordítást, de 1-2 másodperc magyar szöveg után eltűnik, újratölt és eredeti nyelven jön be.
Nem jövök rá mi a megoldás. Firefoxot még nem raktam újra, bár annyira nem akarom.
De van profilom felhőben, vajon ha ez valami bug vagy valami, a mentett profilban benne maradhat?
Köszönöm
Szabolcs -
válasz
svgyula #66071 üzenetére
Ez OK, de én portable verziót használnék, azt használok már sok-sok éve, ezért írtam, hogy a fentebb linkelt változat nem működik igazi portable programként, az szerintem csak egy telepített programkönyvtár zip-be csomagolva.
-
svgyula
addikt
válasz
Intruder2k5 #66070 üzenetére
Szia! Én úgy tudom a profil beállításokat a luzer könyvárban tárolja nem a telepítés helyén. Nálam a c:\Users\xy\AppData\Local\Mozilla\
Nálad azért indult profil nélkül mert a profil nem azon az útvonalon volt ahova az új firefoxot telepítetted. -
válasz
Fire/SOUL/CD #66068 üzenetére
Na, annyira azért nem egyszerű ez... Letöltöttem, majd ott helyben a letöltési mappámban kicsomagoltam, feltettem rá minden kiegészítőmet, beállítottam, majd a régi leállítása után áthelyeztem az egészet abba mappába ahonnan használnám, és lám, mindent elfelejtett, újra szűz profillal indult. Szóval most úgy oldottam meg, hogy leszedtem a portableapps.com aktuális verziót, kicsomagoltam, majd egy virtuális gépre telepített esr verziót másoltam a portable változatba, így már jól kezeli a profilokat, és bárhonnan indítva a saját beállításaimmal fut.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #66068 üzenetére
Az is jó lesz, köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #66067 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #66065 üzenetére
A saját oldalukon van 102-es esr, csak válaszd ki a verziót. [link]
szerk: oooh, portable, akkor semmi.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
virkir #66061 üzenetére
Ezekkel kéne variálni belépéskor... (másik böngésző másik lapcsaládot is jelent a probléma kontextusában)
Ha minden úgy van itt pipálva, ahogy neked jó, akkor meg ha pl cikkek mellé kommentálnál akkor csak átírod az URL .hu előtti részét arra amin be vagy lépve... VAGY átbújod, hogy mi más okozhatja. -
virkir
veterán
Szépnapot
A mai napra eljutottam az egyenként kell bejelentkezni a lapcsaládról addig, hogy csak egy oldalra hajlandó egyszerre beengedni. Amint belépek valahol egy másik oldalról simán kivág onnan ahol már egyszer bejelentkeztem.
Chrom-ban simán működik ha bárhol bejelentkezek és a többit megnyitom ott is be vagyok jelentkezve.
Mi a bánatot kéne állítanom. -
Cs1csó
titán
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Firefox lefagyással kínlódok már két verzió óta.
Topik keresést használva látom hogy nem vagyok egyedül.
Mint kiderült, a reklám blokkolók okozzák a problémát. Az ublock origint használtam régóta, azzal totális lefagyás áll be. Pár napja letiltottam és helyette felraktam az adguard hirdetésblokkolót. Annyit javult a helyzet, hogy nincs totális lefagyás, csak egy időre rettenet módon belassul a róka.
Amikor az adguardot is tiltottam, tehát nincs blokkoló, megjavult minden. Nincs fagyás, nincs lassulás. Csak így nézegethetem a reklámokat, amire nemigazán van kedvem.
Van valakinek ötlete hogy hogyan lehet fagyás, lassulás nélkül reklámokat blokkolni? -
törölt tag
Legújabb 102-es verziónál másnál a FB jól működik? Nálam görgetésnél olyan, mintha néhány görgetésenként "ugrana", egyszerre több posztot is átlapoz nagyon gyorsan, mintha keréken lennének a posztok és meglódulna.
Próbáltam addonok nélküli futtatást, ugyanaz a helyzet.
-
ates2
senior tag
Nos,holnap újra jön egy technikus mokus,mert annak ellenére,hogy előző héten volt itt,plusz az utcában is elvileg megcsinálták a jelszintezéseket,az Arris modem újraindulgat még mindig.
-
pinnacle
nagyúr
Van olyan kiegészítő, ami a Yotube feliratot tudja fordítani? Nekem ez van. Nem az igazi. Késik, hol magyar, hol angol.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #66040 üzenetére
A követés elleni ilyen tipusú védelmet ezzel is elérheted: [ClearURLs]
-
-
Cs1csó
titán
válasz
KAMI911 #66039 üzenetére
Ezt a cikket olvastam, nagyjából felfogtam. KÉRDÉS: ha ezt bekapcsolom akkor MINDEN tartalom rendesen meg fog jelenni?
Mert anno az NSO-n vettem azt észre - amikor szigorúbb követés volt beállítva - hogy a cikkbe linkelt képek, videók - Istagram, Facebook, vagy bármi más - NEM JELENT MEG.
Ez így biza nem kóser. Erről tudsz valamit.
Attól még hogy nem akarom, hogy pl. a Facebook kövessen attól még egy beágyazott Facebook videót vagy Instagramnál is ugyanez szívesen megnéznék. -
KAMI911
Topikgazda
Amennyiben a Mozilla Firefox Fokozott követés elleni védelemét Szigorú üzemmódba kapcsolja, az mostantól hatástalanítani próbálja a lekérdezési paraméterek követését is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jellemző nagy webhelyek követést végző URL-tagjait vágdossa le a Firefox. Ezzel ellehetetlenítve a követés ilyen formáját. A Firefox által eltávolított URL részletek a következőek:
Olytics: oly_enc_id=, oly_anon_id=
Drip: __s=Vero: vero_id=
HubSpot: _hsenc=
Marketo: mkt_tok=
Facebook: fbclid=, mc_eid=Ez a beállítás a privár böngészés alatt alapértelmezetten még nem működik, de egy about:config beállítással beállítható: „privacy.query_stripping.enabled.pbmode” beállítást kell „true” értékre állítani.
További URL tisztogatás érdekében telepíthető a ClearURLs kiegészítő is. -
válasz
Intruder2k5 #66036 üzenetére
Egyébként ez engem is zavar, korábban külön lehetett kezelni/rejteni a gyakran használt weboldalakat a kitűzöttektől.
-
KAMI911
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #66033 üzenetére
Mi a gond a kezdőlappal, előzményeket?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #66033 üzenetére
Igen, sajnos még mindig gondolkozik néha, de engem most meglepett. Nekem most még ez is előrelépés.
-
válasz
#82860288 #66032 üzenetére
A régihez képest lehet gyorsabb, de sajnos még mindig érződik a sebességkülönbség a Chrome, vagy a DuckDuckGo böngésző javára. Mondjuk ennek ellenére én is sokáig az FF-et használtam alap böngészőként telefonon, de most megint visszaváltottam Chrome-ra, az FF előzmények + kezdőlap kezelése miatt.
-
törölt tag
Tableten és telefonon is (Android) FF-et használok, de baromi lassúak voltak.
Most tablet wifi probléma miatt le kellett szednem a vírusirtót, amit használtam.
így viszont nagyon változott a sebesség, sokkal gyorsabban töltődnek be az oldalak.
Mivel a tableten wifi modul probléma van, kipróbáltam a telefonon is, leszedtem a vírusirtót és ott is sokkal gyorsabb lett FF.
Régebben alapból lassú volt, de úgy tűnik valamennyire már orvosolták ezt a hibát. -
-
Én úgy is terveztem. A frissítések amúgy felmennek a portable verzióra is simán, jelzi is ha van új verzió, és le is frissül. Sok éve portable esr verziókat használok már, a jelenlegi profil mappám kb. két éves, és gondoltam lassan nem ártana tiszta lappal kezdeni, de akkor már mehetne az új főverzióval.
-
Sonja
nagyúr
Nekem az új 102-es verzió el se indult, rögtön crash-elt/összeomlott.
Csak új profillal indult el.
-
Beren
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #66026 üzenetére
A Portableapps.com-on június 28-án jött ki a v91.11.0 ESR, egy-két nap, mire megcsinálják a v102-t. Mindig van pár napos csúszásuk a "sima" verzióhoz képest.
-
Vajon a most megjelent 102.0 esr verzióból nem készül portable release? Kerestem, de mindenütt csak a 91.11 van.
-
movax
őstag
Éééés a 102-es FF-ban visszatért a letöltés előtti megkérdezés opció.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Intruder2k5 #66018 üzenetére
-
Csupingo
veterán
-
movax
őstag
válasz
Csupingo #66019 üzenetére
Nem hinném, hogy találsz ilyet, a szerző is csak a legfrissebbet teszi közzé. Esetleg ha felveszed vele a kapcsolatot, elképzelhető, hogy küld régebbit. Gondolom, régebbi FF-verzió miatt kell.
-
Csupingo
veterán
Jut eszembe. Tud valaki olyan oldalt, ahonnan addon-ok régebbi változatait lehet letölteni? Konkrétan a search by image érdekelne.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
creed33 #66016 üzenetére
Igen, ott még tényleg nem volt macerás. Az az érdekes, hogy én a 72.0.2-es változatot használtam, aminél simán működött a könyvtár bemásolós json file-os megoldás, aztán 1 hete meghalt az ssd-m. Most meg hiába tenném vissza a 72-es firefox-ot ezzel a módszerrel, az első újraindítás után 72.0.2-re frissít, a második után meg már a legújabb 100 akárhányasra. Már az is tojik mindenre.
-
-
Cs1csó
titán
Nyugi nincs veszélyben. Te becsuknàl egy boltot ami több mint 400 millió dollárt hoz évente és van vagy 200 milliós tábora? Na ugye! (Szerintem ameddig legalább vagy 20-30 milliós tábora és évente vagy 50 millió dolláros büdzsé addig el tud pofogni)
Egy dolgot tudok elképzelni az extrém költségcsökkentés miatt hogy kukazzak a saját motort (aminek gondolom a fejlesztési költsége nagy) és beállnak a chromium táborba, jóval kevesebb fejlesztővel, a Firefox márkanevet megőrizve és az őket jellemző testreszabhatósàgot, moddolhatosagot, kiegészítőkkel ellátottságot megtartva. -
sz.j
nagyúr
"A megszűnés szélén az egyik legtöbbet használt böngésző"
Erről mit tudtok?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- 3D nyomtatás
- Samsung Gear S3 - második kör
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Egyedi ékszerdobozka
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!