Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Legújabb FF, legfrissebb win11, minden nap kiléptet egy céges oldalról, ahova eddig folyamatosan be voltam jelentkezve. A gépet hibernálom, de korábban soha nem léptetett ki. A kollégákat sem lépteti ki, Chrome-ot, FF-ot használnak vegyesen, csak engem. uBlock origin van, de kikapcsolva ezen az oldalon. Mi lehet a gond? Sütik? A FF valami szarozására tippelek.
-
movax
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
uBlock Origin, YT-on is szűr.
-
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én most láttam, mert kitették lakosságiba. 🙂
-
movax
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Igazából Windos Defenderen és uBlockon kívül nem kell további biztonsági megoldás, persze, ha tudod, mit csinálsz, hol jársz, mit töltesz le. Esetleg Firefoxban külön konténerekben (pl. Multi Account Container) lehet futtatni különböző dolgokat, vagy kereséseket privát ablakban intézni, és akkor a sütik meg egyebek se nagyon vegyülnek össze.
-
movax
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nem lehet tudni, hogy mi zajlik a háttérben, akkor is, ha kikapcsolod. Érdemes valami jó szarblokkolót is feltenni, pl. uBlock Origin-t (amíg persze ki nem derül, hogy ők is eladták a lelküket jó pénzért, ez egy ilyen örök bizonytalan harc a szemét ellen). Én kikapcsoltam, de van uBlock és külön konténerekben tartom pl. a Gmailt, FB-ot, böngészést, munkaügyeket, stb. Nem tudom, milyen hatásfokkal, de valamennyit biztosan ér. Mobilon minden google-keresésemet privát ablakban tolom, de lehet, hogy ez is csak szemfényvesztés.
-
movax
őstag
Itt a userChrome.css fájlom tartalma, a beállítások működnek szépen:
/* userChrome.css */
/* Classic layout that 86.4 percent of Firefox users actually want, with menu bar at the top, address bar, then bookmarks, then tab bar on bottom. Modified from configs by u/ollietup https://www.reddit.com/r/FirefoxCSS/comments/11odffm/psa_incoming_changes_to_default_element/ and MrOtherGuy to get the menu bar right, credited below. */
#navigator-toolbox #nav-bar {
order: 1 !important;
}
#navigator-toolbox #PersonalToolbar {
order: 2 !important;
}
#tab-notification-deck {
order: 3 !important;
}
#titlebar{
order: 4 !important;
}
/* Source file https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/tree/master/chrome/tabs_on_bottom_menubar_on_top_patch.css made available under Mozilla Public License v. 2.0
See the above repository for updates as well as full license text. */
/* Menubar on top patch - use with tabs_on_bottom.css */
/* Only really useful if menubar is ALWAYS visible */
:root{ --uc-window-control-width: 0px !important }
#navigator-toolbox{ padding-top: calc(29px + var(--uc-titlebar-padding,0px)) !important }
#toolbar-menubar{
position: fixed;
display: flex;
top: var(--uc-titlebar-padding,0px);
height: 29px;
width: 100%;
overflow: hidden;
}
#toolbar-menubar > .titlebar-buttonbox-container{ height: 29px; order: 100; }
#toolbar-menubar > [flex]{ flex-grow: 100; }
#toolbar-menubar > spacer[flex]{
order: 99;
flex-grow: 1;
min-width: var(--uc-window-drag-space-width,20px);
}
#toolbar-menubar .titlebar-button{ padding: 2px 17px !important; }
#toolbar-menubar .toolbarbutton-1 { --toolbarbutton-inner-padding: 3px }/* Override Normal Density height to Compact Density height only for tabs */
#TabsToolbar, #tabbrowser-tabs {
--tab-min-height: 31px !important;
}/* [Connected Tabs] Set a max height based on min-height plus margin-block: 1px 0 */
#TabsToolbar, #TabsToolbar > hbox, #TabsToolbar-customization-target, #tabbrowser-arrowscrollbox {
max-height: calc(var(--tab-min-height) + 1px) !important;
}
/* [Connected Tabs] Adjust padding around icons on buttons to avoid crushed images */
#TabsToolbar-customization-target toolbarbutton > .toolbarbutton-icon,
#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-text,
#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-badge-stack,
#scrollbutton-up,#scrollbutton-down {
padding-top: 7px !important;
padding-bottom: 6px !important;
}/* Remove padding between tabs */
.tabbrowser-tab {
padding-left: 1 !important;
padding-right: 1 !important;
}/***Tighten up drop-down/context/popup menu spacing ***/
menupopup > menuitem, menupopup > menu {
padding-block: 2px !important;
}
:root {
--arrowpanel-menuitem-padding: 2px 8px !important;
}#tabbrowser-tabs {
--user-tab-rounding: 2px;
}
.tab-background {
border-radius: var(--user-tab-rounding) var(--user-tab-rounding) 0px 0px !important;
margin-block: 1px 0 !important;
}
#scrollbutton-up, #scrollbutton-down { /* 6/10/2021 */
border-top-width: 1px !important;
border-bottom-width: 0 !important;
}
/* Container color bar visibility */
.tabbrowser-tab[usercontextid] > .tab-stack > .tab-background > .tab-context-line {
margin: 1.5px max(calc(var(--user-tab-rounding) - 3px), 0px) !important;
}/* Inactive tabs: Separator line style */
.tabbrowser-tab:not([selected=true]):not([multiselected=true]):not([beforeselected-visible="true"]) .tab-background {
border-right: 1px solid var(--lwt-background-tab-separator-color, rgba(0, 0, 0, .20)) !important;
} -
movax
őstag
Amikor a bankod és a bolt, ahol vásárolsz, eladja a reklámcégeknek a kártyás vásárlásaid adatait, amikor pl. az összes mobilapplikáció, amit használsz, 50-60 különböző másik cégnek adja oda az adataid, a telemetriák és sorolhatnám (közösségi média és minden egyéb online felület), már nem oszt vagy szoroz, hogy a Firefox mihez jut hozzá. Sztem most már teljesen mindegy.
-
movax
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Írd be a böngészőbe, hogy about:support, a megjelenő oldalon keresd meg a Profile Foldert, ez általában ezt mutatja:
C:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profilesés onnan is törölj mindent. Sőt, a Roaming folderből törölheted az egész Mozilla könyvtárat. Majd telepítsd a FF-ot.
-
movax
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
"Az be van kapcsolva, hogy a böngésző bezárásakor minden előzményt és sütit töröljön, ezt amúgy kikapcsolni sem tudom."
Beállítások/Privacy-ban a sütik résznél lehet kikapcsolni.
-
movax
őstag
Kipróbáltam, nulláztam a paramétereket. Nem értem, hogy ez miért jó.
Olyan darabos lesz az átmenet, defaulton meg sima. Amit te villanásként látsz, az a fehér háttér, ami egy pillanatra megjelenik, mielőtt átváltana teljes képernyőre (default beállításoknál nincs ilyen). De ezen nem tudsz segíteni, ez ilyen, a youtube-nál van a labda, nem a FF-nál. -
movax
őstag
Itt a kód, összehúzza a szellős menüket, a címsor alá teszi a tabokat és a konténerjelző színes csíkokat is szabályozza :
/* userChrome.css */#navigator-toolbox #nav-bar {order: 1 !important;}#navigator-toolbox #PersonalToolbar {order: 2 !important;}#tab-notification-deck {order: 3 !important;}#titlebar{order: 4 !important;}/* Source file https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/tree/master/chrome/tabs_on_bottom_menubar_on_top_patch.css made available under Mozilla Public License v. 2.0See the above repository for updates as well as full license text. *//* Menubar on top patch - use with tabs_on_bottom.css *//* Only really useful if menubar is ALWAYS visible */:root{ --uc-window-control-width: 0px !important }#navigator-toolbox{ padding-top: calc(29px + var(--uc-titlebar-padding,0px)) !important }#toolbar-menubar{position: fixed;display: flex;top: var(--uc-titlebar-padding,0px);height: 29px;width: 100%;overflow: hidden;}#toolbar-menubar > .titlebar-buttonbox-container{ height: 29px; order: 100; }#toolbar-menubar > [flex]{ flex-grow: 100; }#toolbar-menubar > spacer[flex]{order: 99;flex-grow: 1;min-width: var(--uc-window-drag-space-width,20px);}#toolbar-menubar .titlebar-button{ padding: 2px 17px !important; }#toolbar-menubar .toolbarbutton-1 { --toolbarbutton-inner-padding: 3px }/* Override Normal Density height to Compact Density height only for tabs */#TabsToolbar, #tabbrowser-tabs {--tab-min-height: 31px !important;}/* [Connected Tabs] Set a max height based on min-height plus margin-block: 1px 0 */#TabsToolbar, #TabsToolbar > hbox, #TabsToolbar-customization-target, #tabbrowser-arrowscrollbox {max-height: calc(var(--tab-min-height) + 1px) !important;}/* [Connected Tabs] Adjust padding around icons on buttons to avoid crushed images */#TabsToolbar-customization-target toolbarbutton > .toolbarbutton-icon,#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-text,#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-badge-stack,#scrollbutton-up,#scrollbutton-down {padding-top: 7px !important;padding-bottom: 6px !important;}/* Remove padding between tabs */.tabbrowser-tab {padding-left: 1 !important;padding-right: 1 !important;}/***Tighten up drop-down/context/popup menu spacing ***/menupopup > menuitem, menupopup > menu {padding-block: 2px !important;}:root {--arrowpanel-menuitem-padding: 2px 8px !important;}#tabbrowser-tabs {--user-tab-rounding: 2px;}.tab-background {border-radius: var(--user-tab-rounding) var(--user-tab-rounding) 0px 0px !important;margin-block: 1px 0 !important;}#scrollbutton-up, #scrollbutton-down { /* 6/10/2021 */border-top-width: 1px !important;border-bottom-width: 0 !important;}/* Container color bar visibility */.tabbrowser-tab[usercontextid] > .tab-stack > .tab-background > .tab-context-line {margin: 1.5px max(calc(var(--user-tab-rounding) - 3px), 0px) !important;}/* Inactive tabs: Separator line style */.tabbrowser-tab:not([selected=true]):not([multiselected=true]):not([beforeselected-visible="true"]) .tab-background {border-right: 1px solid var(--lwt-background-tab-separator-color, rgba(0, 0, 0, .20)) !important;} -
movax
őstag
Kijött a 113-as FF, szétverte a custom css-t. Ha valakinek kell beállítás a tabok alulra helyezéséhez és a menük összehúzásához, szóljon, mert összetákoltam.
-
movax
őstag
válasz
pruzsi
üzenetére
Nem kell semmilyen addon. A beállításokban a General legtetején ez az első opció: Open previous windows and tabs. Vagyis betöltöd az összes tabot, amit meg akarsz majd egyszerre nyitni, bekapcsolod az opciót és kilépsz, a következő FF-indításkor megnyílik minden magától.
-
movax
őstag
Én nem akarom megszabni, ki hogyan fizessen, ezt mindenki eldönti maga, de pl. a telefon egy újabb, sztem fölöslegesen beiktatott biztonságkockázati láncszem egy fizetési mechanizmusban. Mint ahogy a Revolut, a Curve meg egyéb fizetési találmányok is. Persze, tudjuk, mindegyik ultrabiztonságos, ahogy a működtetők hangoztatják - de csak amíg fel nem törik, ki nem szivárog, el nem hagyod a telefonodat részegen a kocsmában stb. Sztem nem éri meg a kockázat (bármilyen kicsi, de plusz kockázat), nem annyira kényelmetlen egy 1 mm vastag, elenyésző súlyú kis kártyát a tárcában hordozni.
@Apaxp
Kényelmesebb hát, én ezt nem tagadom. De ez akkor is egy plusz kockázati elem, amit önként vittél bele a rendszerbe. -
movax
őstag
Megjelenése óta a Firefoxot használom, ennek kb. 20 éve. Jobbat eddig sem találtam, semmilyen szempontból.
-
movax
őstag
Kijött a 105-ös, és a leglátványosabb újítás, hogy bevezették a kétujjas tapipados simítást, amivel előre-hátra lehet lapozni (Back és Forward funkció). Ez korábban driver-szinten (Synaptic) működött a windowsban, amíg ki nem vették.
-
movax
őstag
Kijött a 103-as, a custom CSS-t nem cseszi szét.
-
movax
őstag
Éééés a 102-es FF-ban visszatért a letöltés előtti megkérdezés opció.
-
movax
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
Nem hinném, hogy találsz ilyet, a szerző is csak a legfrissebbet teszi közzé. Esetleg ha felveszed vele a kapcsolatot, elképzelhető, hogy küld régebbit. Gondolom, régebbi FF-verzió miatt kell.
-
movax
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
Igazából nem olyan jó megoldás leállni valemelyik régi verziónál, mert előbb-utóbb szétcsesződik valami és akkor kezdődik a rohangálás, hogy mi van. Ha valamit szétver az új install, két-három napon belül általában születik rá valami megoldás és alkalmazni lehet. Mi a problémád?
-
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz
SenorGrande
üzenetére
Nálam továbbra is ott vannak, legfrissebb FF, Multi-Account Containers addon.
-
movax
őstag
Nálam tökéletesen működik a legfrissebb, 100-as FF, uBlock és Multi-Container addonokkal, napi 12 órát megy állandó 8-10 tabbal. Általában évente egyszer legyalulom az egészet és újrateszem nulláról.
-
movax
őstag
válasz
Darkness
üzenetére
A könyvjelzős részhez nem tudok hozzászólni, de ahhoz, hogy így nézzenek ki a tabok, mint nálam, itt a css., már több verzióváltást kibírt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meg egyébként is egészséges néha nulláról kezdeni vele.