Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Telefonon még durvábban néz ki.
Van olyan süti elfogadó ablak, ami a telefonon ki sem fér a képernyőre, úgy kell scrollozni.
Sokakik izé pedig az, hogy gyakran nincs "nem fogadom el" gomb (mint a te példádban is), hanem csak egy következő képernyőn lehet meggyőződni róla, hogy NEM FOG engedélyezni mindent. -
svgyula
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
"A videóknál sincs szükség, hogy kiírja lemezre gyors netnél stb"
Már ne is haragudj de ezzel simán leírtad azt, hogy fogalmad sincs hogyan működik a számítástechnika! Sajnos ez igen szomorú akkor amikor ilyen kommenteket leírsz! Inkább maradtál volna csendben jobban jársz! Ezzel csak magadról adsz ki olyan információkat amik mások szemében a tudatlanságodat tükrözik.
Még a leggagyibb videó lejátszóban is van egy pufferezésre használt tároló egység ahova kicsomagol betöltés előtt, mert anélkül csak diavetítést kapnál
Még a DVD lejátszóknál ahol 1x-es a sebesség, ott is kell a képek beolvasásához egy tároló. Innen utána egy szoftver olvassa ki és összefűzi a képeket egy adatfolyammá. Nyilván a tömörített videók esetében még egy esemény közte van a kicsomagolás vagy kikódolás. -
svgyula
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
+2023 van. 16 - 32 - 64 stb GB RAM van a gépekben, kb 200 -1000 Mbit/s internet, akkor miről beszélünk? Minek kéne lemezre írni azt a sok felesleges szemetet, amit az ember átnéz a neten? "
Hát akkor nagyon te sem érted a lényeget! Ez a "pagefile" vagy lapozófájl egy puffer tároló! A CPU nem ebből dolgozik DE! ami fontos, hogy ide rakja ki a RAM-ból azokat a fájlokat amik éppen nem használatosak. Ja amúgy azokat a videókat amiket nézel ide csomagolja ki és innen megy további feldolgozásra. Tehát ha van 32GB RAM a gépedben akkor is probléma lesz a memória használattal, mert a program/rendszer így épül fel és főleg azért mert az amire "te és a böngésző" használod egy csekély része az egésznek! De a 2023-ra reagálva rossz hír neked, hogy már az android rendszernél is bekerült(~két éve) ez a fajta "RAM használat" lásd a kibővített memória lehetőséget! Az én telómban konkrétan +8GB lehet amivel a fizikai RAM-ot engedi kibővíteni. Nyilván a 12GB elég és egyenlőre nem érzem semminek a hiányát, de a lehetőség ott van. -
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
A weboldalak rengeteg képet tartalmaznak, amiket gyakran látni tartalom ismétlés nélkül is pl. Facebook logo, profilképek, PH arcképek, egyéb dizájn elemek, ezeket nem baj, ha nem kell letölteni minden nap.
Ha ténylegesen mindenki RAM cache-t használna, akkor az valószínűleg jelentős többlet terhelést jelentene a szerverek számára. -
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nem kell 5x megnézned egy hírt ahhoz, hogy használd a cache-t. Itt van pl. mindjárt a PH fórum, nézzünk egy fotós topikot, ahol tele van képekkel minden egyes letöltött lap. Na most ha érkezik egy, két három új poszt, és emiatt benézel a topikba, akkor ugyanúgy betölti az előző 50, 100, 200 posztot is minden alkalommal. És ugye aki este kikapcsolja a gépét, és RAM-ba cache-el, az lehet napokig újra és újra le fogja tölteni ugyanazt a tartalmat.
Írom ezeket úgy, hogy én sem használok lemez cache-t, csak reagáltam a fentebb írtakra.
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
De ertem, tanulmanyaim is ehhez kapcsolodnak. Pont ezert nem erdekel. Hasznalom az eszkozeimet gond nelkul, mindenfele egyeni macera, vagy szemmel nem eszreveheto elonyok nélkül. Hasznalom, ez a kulcsszo. Bocs, de az osszes hozzaszolasod egy nyavajgas, amit fel nem tudok fogni. Nem megserteni akarlak, felre ne ertsd, csak en azt latom, hogy tulkomplikalsz mindent.
-
DS39
nagyúr
-
totron
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Kérdés majd vajon mit tart rizikósnak, mert ami káros, annak már alapból nem is szabadna fent lenni a hivatalosan letölthető addonok között. De, ha csak szerinte lehet, hátha, mégis alapon lesz és nem lehet felülbírálni, akkor nem lesz jövője az FF-nek.
Chrome és Play áruházban ez szükségesebb lenne, mert ott a hivatalosan jóváhagyott, engedélyezettek között is elég gyakori a rosszindulatú, adatlopó..... -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Most elcsíptem egy ilyet. De már az oldal betöltése közben nyomtam rá a Hálózaton a frissítésre.

Nem tudom mi az a blokkolva, mert nincs az oldalra beállítva nálam semmi blokkolás, reklámra, sütire sincs.....
ui: Nem tudom van-e köze, mert ügye nem állandó a bug, de hiába van tiltva az Ublock a lapcsaládon, de külön a https://cdn.rios.hu-on nem volt. Most kikapcsoltam hátha.... De ez így elég fura lenne, hogy csak néha tiltja.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Ha jobbklikk és (nem tudom mi magyarul, angolul inspect, elemnézőke, hasonló) az oldalon, akkor van-e bármilyen obijektum a be nem töltött képek helyén? Ha igen, akkor az ugyanarra hivatkozik-e mint a betöltött kiskép? Ha nem akkor miben tér el?
(előugró felület bal felső sarkán van a "konkrétumra kattolok" módja.) -
brd
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Lehet, hogy csak a szolgáltatód (egyik?) DNS servere szívat. Állítsd be próbából pl. az OpenDNS címeit (vagy a Goooooo... (nem írom ki, mert megjelenik) DNS-eit, de azaz ördög) legalább egy kis időre a gépedben, vagy a routeredben (én a géppel kezdeném, mert az is lehet, hogy a routered-é a bibis, ha van benne - bár azt írod, router volt már cserélve). Ezt főleg az "x idő után elsőre" miatt gondolom.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia!
Esetleg próbálj meg egy linuxot live rendszert "telepítés nélkül" (pl. Linux Mint 21.1), mivel gyárilag tartalmaz Firefoxot böngészőt. Azon megtudott nézni a PH oldalt, hogy azon is így töltödnek be vagy pediglen normálisan, ahogyan kell. Mert akkor kilehet zárni, hogy hol lehet a hiba, a jelenlegi rendszernél vagy esetleg máshol. Gondolom sütik és egyebek törlése megvolt már. -
Cs1csó
titán
válasz
Krystal_s
üzenetére
+1 ledgeri
Iszonyat komplikált "környezetben" futtatod, ez annak az eredménye (hiszen másnál jó) és nem, nem tudok rá megoldást (én sem) mert "iszonyat komplikált a futtatási környezet"
(Mondanám hogy telepítenél egy friss MCT-vel elkészített legfrissebb Windows telepítőt amint lefrissítette magát a Windows egyből töltöd és telepíted a legfrissebb stabil Firefox-ot majd behozod a ph-t belépsz és MINDEN szépen be fog töltődni.) -
classic B
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
"Rájöttem miért van olyan magas CPU használat és miért melegszik annyira a gép, (az összes gépünk) Firefox alatt Youtube 4-8K videók lejátszása közben. 😪
Nem a Firefox az oka! Tévesen ítéltem meg korábban."
+ Úgy látom a fejlesztőt is kerested már azóta... Érdemi hozzászólást mégis kitől várhatnál, ha nem tőle?
Bocs egyébként, nem akartam sértegetni senkit, de továbbra sem értem miért kell szenvedni vele, de ez már az én problémám.
-
classic B
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Miért is élek álomvilágban? Nekem az alapértelmezett teljesen jó, mert én tudatos felhasználó vagyok.
De aki nem az, és szeret mindenfélére kattintani, ami szembejön vele, annak természetesen nem a Defender az ajánlott (szerintem). Egyébként a Windows tűzfalával az égvilágon semmi baj (home user esetében). A vírusírtó topikban vannak ajánlások. Az adguard is sokmindent megfog, csak jól be kell állítani. Otthonra mégis mi más kéne? 
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nekem pontosan ezek a megfelelőek, de én tudom mire ne kattintsak rá vagy töltsek le. Hatalmas pénzkidobásnak érezném, ha bármelyik AV cégnek fizetnék évente, hogy ugyanúgy ne találjon soha semmit.
Mama-papa párosnak nem lenne elég, ha kapnának egy erősen korlátozott jogosultsággal rendelkező Win fiókot? Vagy mondjuk Linuxot?
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Most nem azért, hogy belevauzzak, mert pont annyit értek az informatikához, mint Szalacsi Sándor az atomfizikához. Mi baja van a Defendernek?
2018 óta nem volt vírusom Windows 10-en. Miért? Mert akkor álltam le azzal, hogy mindenféle külföldi sufni torrentoldalakról töltögessek le akármit. Ha kell valami, akkor letöltöm a szoftverkibocsátó weboldaláról vagy megveszem a licenszt. Ennyi.
-
Digitalpimp
senior tag
-
svgyula
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia! Csak egy gondolat! Nálam ugyanilyen tüneteket produkált egy zoomE.exe, vagy ZoomX.exe nevű bányász sz@rság. Nem vírus, nem is malware, hanem egy kis exe file amit a rendszer
a sajátjaként azonosít. Amikor elindult egy videó elkezdte tekerni
a CPU-t. Játéknál semmi és egyébként sem volt semmi tünet ami a jelenlétre utalna. De ez csak egy tipp volt. Nálam a firefox semmilyen videónál akár több megnyitva, futtatva, sem megy a CPU 20-30% fölé és nem melegszik a CPU sem a VGA. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
A processzor terhelés és a processzor hőmérséklet kék külön dolog, emellett utóbbi generációnként mást jelenthet, így magában irreleváns infó..., és amíg nincs a proci mellett ott a GPU adata is, addig csak a fele van közölve a történéseknek (valahol kell dekódolni a videót.... a chrome a GPU-n teszi, ami a témaindítón is látható)
A másik, hogy a gyorsítótárban nem csak az aktuális számodra egyszer érdekes tartalom van benne (így az konkrétan feleslegesen), hanem az összes ikon, gomb és egy csomó kód. Persze jó lenne, ha lehetne cimkézni az elemeket, és címkézés alapján gyorsítótárazni pl a fenti PH-lapcsalád-logót, és pl az arcképek, de ez a weboldalakon is múlna... (a "ne kovesenek" téma ettől külön kezelendő).
-
Kékes525
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Épp most javítottam ki. Mint írtam a hiba a userChrome.css -ben van, mert ha töröltem akkor megszűnt. Tovább nyomozva a file-ban megvan a hibás sor is, amelyet lekapcsolva minden OK! A hiba pontos oka ez a sor a userChrome.css-ben:
@import url(./css/buttons/buttons_on_navbar_classic_appearance.css); /**/ -
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nincs sok lehetoseg, keresel olyan bongeszot ami tovabb tamogatja a win7-et vagy marad frissites nelkul az FF es tovabb hasznaljatok a windowst (ami nem ajanlott de elfogadjatok a kockazatokat) vagy valtotok friss (es tamogatott os-re) ami lehet akar frissebb win vagy linux, bsd, stb.
-
Cs1csó
titán
-
svgyula
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia! Az alapvető problémád ott lesz, hogy a nálad működő rendszer nem fogja tartalmazni az éppen adott/támogatott windows rendszer felépítését! Vagyis hiányozni fognak, más elérést, utasítást, követelnek a rendszerfájlokhoz amit nem fog tudni a te rendszered.
A win 10 már egy linux-hoz hasonló kernel rendszerrel működik amit a win 7 nagyon nem tud lekezelni. Ha már csak csak a win 10 rendszerhez lesz kompatibilis akkor teljesen mindegy mit és hova írsz, hibával el fog szállni mert fizikailag nem lesz ott a keresett rész.
Ha estleg azért tartod meg a win7 rendszert mert van olyan hardvered aminek ez kell, akkor inkább én a helyedben beruháznák egy win 10-11 kompatibilis gépre és virtuális gépen használnám a win 7-et és az adott hardvert. Kicsit bonyolult de sajna ez van. A számítástechnikában sajna nem lehet max 10 évre egy pc-vel gondolkodni. Vagy használni zárt(!) rendszerben amíg működik.
Esetleg ha opció(?) arra a gépre próbálj meg egy linux-ot felrakni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Gyors ötlet bár már most látom, hogy nem fog bejönni: ha korábbi verziót raksz fel valamiből (portable-t) akkor lehet, hogy abban nincs benne hogy juj X,Y win mikor jár le, de ez kb 1-2 sor kód, és nézethetnek időszervereket... Lehet, hogy már a win10 lejárata is bele van kódolva a mostaniakba...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Vagy utánanézel mi mit miért kér, és mit lehet hazudtatni, vagy tor-browser ami pont arra van, hogy elrejtse a kiléted. Breowserleaks.com, meg hasonló oldalak, amik mutatják, hogy mit detektálnak, segíthetnek az "ezt hogyan rejthetem" labirintusban elveszni

#67011 svgyula A privát mód csak a "saját gépen nem igazán lesz nyoma" mód.
#67013 Apaxp A VPN meg arra van, hogy a gépedtől a vpn végéig ne látszódjon a forgalom, de a VPN és a végső weboldal tudja, hogy milyen böngészőből érkezett a kérés, de pl az internetszolgáltatód nem lát bele ebbe... talán...
A tor ezekkel szemben meg egy szabványosított ujlenyomattal rendelkező böngésző, amiben pont emiatt nem ajánlott módosítani semmit sem, így bele lehet olvadni a tömegbe + van neki a belső oldalak protolollja.
-
Beren
aktív tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Elvileg nem kell telepíteni semmit. Nálam azért van fenn, mert néha grafikusként is dolgozom, így van a gépemen pár ezer betűtípus...
Ennek valahogy úgy kellene működnie, hogy meg van adva egy sor betűtípus, amivel megjelenhetnek a szövegek, adott esetben ez a sor: Raleway, "Trebuchet MS", Helvetica, sans-serif. A Raleway ugye nem alap telepített betű a Windows-okban, így első körben azt le kell töltenie a böngészőnek vagy a honlap szerveréről, vagy valami külső szolgáltatótól (pl. Google Fonts). Ha ez sikerül, akkor minden oké. Ha nem, akkor megpróbálja a következő betűkészletet, a Trebuchet MS-t, ha valamiért ez sincs meg, akkor a Helvetica-t, a végén pedig a böngészőben beállított alapértelmezett talpatlan (sans-serif) betűtípust.
Hogy nálad hol csúszik el ez a folyamat, azt nem tudom, de régebben nálam is előfordult ilyen. Én a Stylus nevű addonnal oldottam meg ideiglenesen, abban felül lehet írni azt a CSS beállítást, ami a problémát okozza. -
Beren
aktív tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Üdv!
Nálam alap beállításokkal, FF 107 Portable (a bal felső részen az infós motyó nem szériatartozék...
):Ahogy nézem, a szövegek a Raleway nevű betűtípust használják. Ha ez valamiért nem töltődik be a honlap oldaláról, akkor a FF megpróbálja a saját gépedről betölteni. Jó eséllyel itt lehet valami gond - nálam a Raleway fent van lokálban, szóval lehet, hogy a FF itt be tudja tölteni offline, nálad meg ha nem tudja a szerverről behúzni és nincs telepítve sem, akkor valami random hasonlóval próbálja megjeleníteni a szövegeket.
(Az első képen valami inkontinencia problémákat emlegetett az oldal, gondoltam, inkább csinálok egy olyat, amin más van, de nem hiszem, hogy jobbat sikerült választani...
) -
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nálam fekete az, aminek feketének kell lennie. 102.5.0esr (64 bit)
Szerk.: használok blokkolókat, uBlock Origin és Privacy Badger + about:config-ban be van állítva, hogy új oldal megnyitásánál a felugró süti ablakokat egyből letiltja a Fox. A rendszer Debian 12 (testing) de szerintem az vajmi keveset számít.
-
Nyíl
tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
igen, a képes dolog az átmeneti nálam is, néha tölti néha nem, a lényeg, hogy ha rákattintasz akkor nem indítja el a videót hanem ugrik egyet lefelé, korábban mindennel együtt működött (követés elleni védelem + ublock) ezért érdekelt, hogy nálam van e a hiba, de ezek szerint nem, az oldalt módosították. Még egyszer köszönöm a válaszokat.

-
KAMI911
Topikgazda
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia Az FB görgetés hiba megjavult? A görgetés hiba pontosan hogyan jelentkezik?
Az FB-ben nincsenek nálad bekapcsolva a billentyűzetparancsok?
FB-t b etöltve, kattints az üres területre, majd "?" kérdőjel. A megjelenő ablakban ki és be tudod kapcsolni a FB billentyűzetes vezérlését.
Nálad ki van kapcsolva?
? - Brings up the Keyboard Shortcut Help.J - Scroll to the next News Feed post.K - Scroll to previous News Feed post.P - Make a new post.L - Like or unlike the selected post.C - Comment on the selected post.S - Share the selected post.O - Open attachment of the selected post.
Amit még próbálnék:
Böngésző beállítások között:
General lapon
Browsing
Use autoscrolling - kikapcsolása
Use smooth scrolling - ki és bekapcsolása, kipróbálva mindkettő beállítást.
Privacy and Security lapon
Cookies and Site Data
Clear Data gombra kattintva:
Csak a Cached Web Content lehetőség legyen kijelölve, majd Clear.
Kíváncsi vagyok az eredményre. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Krystal_s
üzenetére
+1 Sweet Lou 6
Nekem is a Social Fixer volt fenn de már nem hatékony (ezt itt írja a a fejlesztője is a Facebook oldalán)
több mint 8 hónapja volt utoljára frissítve és a Facebook-nak sikerült kijátszania. Innen telepítsd az F.B. Purity kiegészítőt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor nem szóltam.
Még a DVD lejátszóknál ahol 1x-es a sebesség, ott is kell a képek beolvasásához egy tároló. Innen utána egy szoftver olvassa ki és összefűzi a képeket egy adatfolyammá. Nyilván a tömörített videók esetében még egy esemény közte van a kicsomagolás vagy kikódolás.

Bocs egyébként, nem akartam sértegetni senkit, de továbbra sem értem miért kell szenvedni vele, de ez már az én problémám.

Én meg már egy jó ideje a YT-ot szidom, Hol a procit pörgeti fullon, hol a vga-t...

Performance gondok vannak vele ezert tiltottak le.

)
KAMI911