- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
myke01 #51549 üzenetére
Olyan lehetőséged van esetleg, hogy rövid időre felteszed a 48-as verziót, amivel még működik az alábbi kiegészítő, megcsinálod vele az ikonok letöltését, majd felfrissíted a legújabbra a firefoxot.
-
-
-
Normi™
őstag
válasz
myke01 #49423 üzenetére
Véletlen inkább,Snowden nem használ semmit sem titkosítás nélkül,nem hiszem,hogy megbízna bármelyik Vpn szolgáltatóban,ha Tor-t használ akkor azt Tor böngészővel teszi nem hagyományos Firefox-al,bár azt is feltörték több mint egy éve.Tehát valóság alapja kb.nulla.Chat,videó hívásra is a Signal-t használja,abban az egyben bízik meg.Inkább csak olyan lényegtelen filmes dolog ez,esetleg némi promó ahogy írtad.
-
netpeti98
addikt
válasz
myke01 #48633 üzenetére
Nekem nagyon sokat dobott a teljesítményen. Pl. a nagyméretű oldalak nem akasztják meg az egész böngészőt, az előforrásigényes oldalakon jóval simább a böngészés, stb.
Viszont valamelyik bővítményemmel még nem működik tökéletesen, így jelenleg tiltva van. A RAM fogyasztás emelkedhet egy kicsit, de az már régen nem érdekel. -
Apaxp
senior tag
-
netpeti98
addikt
válasz
myke01 #48625 üzenetére
Ha a kiegészítők letiltják, akkor a browser.tabs.remote.force-enable értékét állítsd true-ra. Utána indítsd újra a böngészőt.
Ha még nincs, akkor új logikai értéket kell létrehozni.
Viszont ilyenkor előfordulhatnak bugok, szóval ha furcsán viselkedik a böngésző akkor az e10s kikapcsolásával érdemes kezdeni. -
vlevi
nagyúr
válasz
myke01 #48110 üzenetére
Annyiféle chatprogram és egyéb ilyen van, hogy egy böngészőbe ágyazott szoftver eléggé nehezen tud érvényesülni. Engem pl. nagyon hidegen hagynak a chrome bővítmények, mert nincs krómom, a firefoxosak pedig azért, mert androidon az sincs.
Aki meg ipadet használ, az még a chrome, firefox szavakat sem ismeri, nemhogy a funkcióikat -
Kékes525
félisten
-
Rimuru
veterán
válasz
myke01 #46634 üzenetére
Egyébként mintha kezdenének jó irányba haladni ,csak a felesleges dolgokat kellene kukázni ,és koncentrálni jobban az alapokra . ( Ez alatt értem a pl. a Hello szolgáltatást ,amit a kutya sem használ
, stb. ) - Pont forditva csinaljak, felesleges dolgokat raknak bele, es a hasznos dolgokat kiveszik..
-
ledgeri
nagyúr
válasz
myke01 #46629 üzenetére
Mit takar a többszöri próbálkozás? Böngésző, és gépújraindítást is?
+
Az oldalbetöltéses, kiskép be nem töétéses dologra: Azok szerintem nem a profilodhoz köthetőek, hanem egy talán a fő, windowsos temp- mappába töltődnek... Amíg az új gépen nem kerülnek be, addig nincs honnan visszahívni, az első lehívás meg csak kattintáskor indul... (ha nincs sok videó, és lap: jobbklikk egy fülre és összes lap frissítése segíthet..) -
SP4C3
veterán
válasz
myke01 #46400 üzenetére
Létezik a FF-nak egy lite kiszerelése, ott ki-be lehet kapcsolni a multicore process-t. Szóval többszálon dolgozik, amint leírták: jön majd a chrome-szerű multiprocess schéma, ahol minen külön .exe alatt fog futni, remélem megoldják, hogy gyorsabban induljon a böngésző.
Ja és nyugodtan kipróbálhatod valamilyen single-core rendszeren a foxot, pl nézz vele youtube-ot, majd meglátod, hogy nem csak 1 magot használ
-
kispx
addikt
válasz
myke01 #46400 üzenetére
> "ha ez igaz egyáltalán"
Erre egy hatalmas igen is meg nem is a válaszom.
A Firefox több szálban fut, így egy-egy szálat a másik processzor is tud futtatni. Viszont a feladatkezelőben láthatod, hogy nem lehet eloszlatni a szálakat a különböző CPU magokon. (amiatt fogják multi process architektúrára átrakni). Így a másik CPU mag idejének csak a töredékét tudja felhasználni.Szerk.:
Félig beleolvastam: [link] Úgy tűnik, hogy érdemes átolvasnod. -
Rimuru
veterán
-
Normi™
őstag
válasz
myke01 #46035 üzenetére
Én annak is örültem volna ha csak lassú,de a legutóbbi frissítés után konkrétan semmit sem engedett megnyitni ami nem használ https-t,még egy google-ös keresés sem működött,csinálhattam bármit.Visszakerült a 32bit,várok pár verziót és lehet megy vissza a 64bit,de egyelőre nem érzem a különbséget,majd talán a több mag használatánál.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
myke01 #46037 üzenetére
64bites FF-ben már kipróbálható a multiprocess.
Ha gondolod, teszteld, ezeket kell beállítani about:configban, ha minden igaz:browser.tabs.remote.autostart true
layers.async-pan-zoom.enabled true
layers.offmainthreadcomposition.testing.enabled trueSajnos nem mindegyik kiegészítő működik. (Bár talán ami a 64bitessel megy, azok működnek ezekkel a beállításokkal is.)
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01 #29922 üzenetére
Titkosított adatfolyam (DRM, Digital Rights Management), TV2-nél is így megy, csak az talán nem Silverlight, ha jól rémlik. Csak képernyőmentéssel tudod levenni, amire lehet találni többféle, általában fizetős programot. Screen Capture néven kereshető például.
Van egy kis program, amit én screenshot, és azzal kapcsolatos egyszerűbb műveletekre szoktam használni (kivágás, rajz, homályosítás stb. ami fórumozás közben is praktikus), nemrég ezzel mentettem egy RTL-es videót is, mert mozgóképet is levesz:
http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
Shareware egyébként.
-
HZoli87
veterán
-
Steelmanus
addikt
válasz
myke01 #28967 üzenetére
Sziasztok!
Van egy hasznos kiegeszito, amivel helyre lehet allitani a favicon-kat.
Favicon Restorer 1.4 -
myke01
senior tag
válasz
myke01 #28943 üzenetére
Teljesen "újra-telepíttette" (természetesen velem
)magát a róka a "fenti" jelenség miatt. Először user profil törlés nélkül próbálkoztam megoldani a problémát , de ugyanúgy futtatta a "kiegészítők kompatibilitásának ellenőrzését" minden FF indításkor. User-profil törléssel megoldódott (teljes uninstall) ,most már nem futtatja kieg. komp. ellenőrzést.
Viszont : FF sync-el állítottam vissza minden beállítást ,könyvjelzőt ,kiegészítőket . Megdöbbenve tapasztaltam a szinkronizálás végén ,hogy eltűnt minden könyvjelző favicon-ja ,egy "üres fehér négyzet" 'figyel' minden könyvjelző előtt .
Orvosolható a favicon helyreállítás (mármint anélkül,hogy mind a kb. 250-re rákattintanék) ,vagy ennyire gyerekcipőben jár a FF sync ezen része.
-
mrszitya
senior tag
válasz
myke01 #28809 üzenetére
@myke01
Rossz helyen keresed, de ha beírod ezen fórumtopicnál a keresőbe a protected szót, meg fogod találni a választ...@Kvardlipot
Ha a címsort használod keresésre, ezt nézd meg about:config-ban: keyword.url
Értéke, ha guglit akarsz: https://www.google.hu/search?q=
Ha az a baj, hogy a keresősávban jelenik meg, akkor ott, a keresőszolgáltatások kezelésénél tudod törölni.
Egyébként ha AVG még fenn van, de nem használod a toolbarját, tiltsd le a kiegészítőknél vagy indítsd el az AVG eltávolítóját, és a komponensek kiválasztásánál vedd ki a pipát melőle. -
-
WonderCSabo
félisten
válasz
myke01 #26486 üzenetére
Igen, vmiért ezt írja. [link]
Fryms: A tab gomb arra való, hogy a kövi vezérlője ugorjál. Pl. ha a PH!n a hsz író mezőben van a fókusz, megnyomod a tabot, akkor a lenti "Hozzászólásom" címke melletti vezérlőre ugrik a fókusz, és azt tudod billentyűzettel irányítani. Pl. Gmailben, ha megnyomod a tab-ot levél írása után, akkor a "Küldés" gombra ugrik. Ha még egyszer megnyomod, akkor pedig a "Mentés"-re. Ha egy vezérlőn van a fókusz, akkor simán az entert megnyomva az adott vezérlőnek adsz utasítást, vagy ha vannak opciói, akkor a kurzorbillentyűkkel választhatsz (pl. PH!n off-nem off topik hsz közti váltásnál). A fókuszt pedig elég könnyű követni, mert szaggatott/kék stb. szegéllyel veszi körül a böngésző az épp fókuszban lévő vezérlőt.
-
chab7
addikt
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
myke01 #25039 üzenetére
Mármint, hogy írja ki ha új levél érkezett? Webmail Notifier. Ez POP3/IMAP-al bmit tud kezelbi. Ha ezekre nincs lehetőség, akkor is működik, csak egy userscript kell mellé.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
myke01 #25021 üzenetére
Xmarks-al. Jelszavakat LastPassal.
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz
myke01 #23190 üzenetére
Egész jó már ez az "új" FF9.0.1 , de azt a fránya keresőboxot még mindig nem tudták eltüntetni alapértelmezettben
Gondolj bele, eppen a napokban irtak ala egy ujabb 3 eves szerzodest a Google-al, miszerint az alapertelmezett keresomotor tovabbra is a Google lesz. Majd eppen most tuntetnek el a keresobox-ot? Meg az a jo, hogy nincs beledrotozva, es ha nem kell, le lehet huzni cimsav mellol. Amit WonderCSabo ajanlott Kiegeszitot en hasznaltam egy darabig, es valoban jo, de en tiltom a lenyilo menut a cimsavbol ezert visszatertem az eredeti beallitashoz.
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
myke01 #20258 üzenetére
Ezzel nemhogy gyorsítod, de jóesetben lassítod. Szted a Mozilla fejlesztői teljességgel hülyék, hogy a böngésző gyorsító funkciókat nem kapcsolják be alapértelmezetten? A pipeling még nincs kész, itt lehet követni a munkát. A Firefox oldalbetöltését csak úgy tudod lassítani, hogy egyes elemek letöltését blokkolod.
Steelmanus: Firefox 5-el és 7-tel próbáltam, illetve Chrome 14-el és Opera 11.5-el. A Java itt nem releváns.
tzimash: Rakd újra a Flasht.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged