- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Firefoxba hogyan kell a flasht frissíteni? Az adobe oldaláról letöltöttem, feltettem a legújabbat, de a bővitmények között a firefox még azt a verziót jelzi amit cserélni kell. Ezt ugye letiltottam mert ezt javasolták, viszont így sok minden nem működik, és unom mindig a Chrome-t indítani ami magától frissített a biztonságosnak mondott verzióra. (állítólag)
Szóval ha valaki tudja a választ legyen kedves segítsen köszi
.Mert így se a netes rádió nem megy , sem a facés játékok stb...
-
Rimuru
veterán
válasz
#27441408 #43298 üzenetére
Nem. Fulcsoportokat haasznalok igy szepen el vannak rendezve, csak ezek kozott kell valtani attol fuggoen hogy mit akarok, aztan ha mar nem kell bezarom oket. Egyszerubb mint konyvjelzozni (itt normalis helyet /mappat/ csinalni neki), ujra megnyitni, utana torolni.
Az csak reszletkerdes hogy nincs is semmilyen icon hozza.
Biztos van oka hogy kollega se konyvjelzozik. -
Kékes525
félisten
Bocs nem ide tartozik.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet a firefoxot gyorsítani?
Néha, mikor több órája netezek és jó pár (30+) lap meg van nyitva, elég nehezen akar már működni, akad a görgetés, nem sima a betöltés stb.Csórikám kissé defektes ilyenkor
Alapvetően nincs baj, használható akkor is csak nem szép nézni mikor görgetek lefele és szagvatta halad a kép.
-
-
Fancy-boy
addikt
Sikerült visszaállítanom a lapjaimat az upgrade fájl segítségével! Nagyon boldog vagyok!
Mekkora mázli, hogy pont ma frissítettem a Firefoxot!
Holnap leírom, hogy hogyan sikerült, hátha másnak még jól jön! -
Fancy-boy
addikt
válasz
Matthewus #43286 üzenetére
Köszönöm a válaszokat/segítséget.
Ez a Session Manager jól fog jönni.Még valamit megkérdeznék ezzel kapcsolatban:
Van egy upgrade.js fájl, amit pont ma csinált a Firefox, amikor lejött a 39-es frissítés.
És a bátyám ezt találta, a kiemelt rész érdekes:The kinds of files you may find among your sessionstore-backup files are:
• recovery.js: the windows and tabs in your currently live Firefox session (or, if Firefox is closed, your last session)
• recovery.bak: a backup copy of recovery.js
• previous.js: the windows and tabs in your last Firefox session
• upgrade.js-build_id: the windows and tabs in the Firefox session that was live at the time of your last updateSzerintetek? Valahogy vissza tudnám állítani az akkori állapotot az upgrade.js fájl segítségével?
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus #43288 üzenetére
Például itt a lapcsaládon, bármelyik videó. Kipróbáltam közben az asztali gépen is, ott sem működik.
-
spammer
veterán
válasz
Fancy-boy #43283 üzenetére
Nagyon rossz gyakorlat, amit csinálsz. Könyvjelzőzni kell, onnan is lehet takarítani. Ha pedig közös gépet használtok, akkor csináljatok külön profilt: Profilvezérlő használata firefox profilok eltávolításához, és létrehozásához
A meglátogatott oldalak egyébként ott vannak elvileg az előzményekben (history): Ctrl+H oldalsáv vagy Ctrl+Shift+O külön panelben, ott visszamenőleg tudsz nézelődni, keresgélni.
-
DS39
nagyúr
válasz
HZoli87 #43282 üzenetére
esetleg ezzel menni fog: [link]
vagy a 31 ESR-rel. azzal alapból flash-sel működik a YT.----------------
(#43283) Fancy-boy:
szerintem buktad. erre találták ki a laprögzítést, vagy még inkább a könyvjelzőket. utóbbiból a Firefox alapból csinál backupot a profiljában kb. egy hónapra visszamenőleg.
-
Fancy-boy
addikt
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy olyan szokásom, hogy az érdekes oldalakat nem zárom be, hanem egyszerűen úgy lépek ki, hogy nyitva vannak, és mindig úgy indítom a Firefoxot hogy előző munkamenet helyreállítása.
Így szépen összegyűlik egy csomó oldal, aztán bizonyos időközönként "takarítok" és lementem őket.
Viszont, most a nővérem használta a gépet, és az előző munkamenet helyreállítás helyett, teljesen tiszta lappal kezdett, és amikor visszaültem a gép elé, az előző munkamenetem eltűnt.
Régebben, vissza tudtam szedni rendszer visszaállítással, de sajnos ez most nem elérhető.
A Firefox egyébként a mai napon frissült, nem tudom ez segíthet-e valamit, valahová lementett-e az akkori állapotot, tehát mielőtt a nővérem a gép elé ült. Nagyon fontos lenne, mert munkával kapcsolatos oldalak is megvoltak nyitva. -
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus #43281 üzenetére
Firefox 39, YTC Dev. 528. xpi (Agresszív Flash), Flash 11.2
Összes beágyazott videó HTML5-t használ. Mit rontottam el?
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus #43274 üzenetére
YTC működik a beágyazott YouTube videóknál is? 1-2 hónapja kipróbáltam, akkor sajnos nem működött. Flash helyett HTML5-el mentek a beágyazott videók (hiába volt az előző beállítva).
-
joy77
csendes tag
Már rég nem használtam FF-t. De most a 39-es portable verzióját próbálgatom. Elég gyorsnak látom és tetszik is, de egy apró dologra nem jövök rá.
Minden oldal betöltése után be kell állítanom a nagyítást 120%-ra, mert nem jegyzi meg a beállításoknál.
Hogyan tudom érvényessé tenni automatikusan ezt a mértet minden oldalra? -
vlevi
nagyúr
Tudom, a zindex nem egy mérvadó tech oldal, de nagyvonalakban azért igaz ez a cikk :
Adobe Flash, húzz már el a webről!
Nekem nagyjából azóta van tele vele a t...öm, amióta azt az egymagos P4 gépet, amivel én Crysist játszottam (na jó, erősen levett grafikával, de futott), azt nem lehetett böngészésre használni, mert a flashplayer képes volt 100%-ra leterhelni a procit. Flash játékok konkrétan használhatatlanok voltak azon a gépen. Még a kétmagos E7500-nál is érezhető volt, hogy néha jól jönne egy kis plusz kraft, de azzal legalább édesanyám már tud böngészni.
Szóval egy erőforrászabáló, állandó biztonsági lyukakat felkínáló rettenet. -
DS39
nagyúr
válasz
Steelmanus #43274 üzenetére
adobe oldala, get flash playernél ezt írja:
-
Steelmanus
addikt
-
galervin93
addikt
Mostanában sokszor meghal a youtube róka alatt: [link] De csak a youtube, minden más működik. Pl. ez is most történt, de miközben íro ma hozzászólást, már újfent megy, betölt a videó rendesen. Random, de viszonylag gyakran beadja (naponta többször is). Találkozott már valaki hasonlóval?
-
spammer
veterán
Egy kicsit komolyabb cucc, mint a debloat: user.js -- Firefox hardening
A saját beállításaimmal összedolgozom most, nem fogok mindent használni belőle, mert teljesen letiltani nem akarok minden funkciót (pl.: js, history). Komentekkel/linkekkel el vannak látva a beállítások, így akit érdekel a téma, annak érdemes szemezgetni belőle.
-
G@ben
addikt
Ha megnyitok egy új lapot, akkor ott megjelenik egy csomó oldal táblázatosan. Hogy tudom berakni oda azokat, amiket szeretnék? Sokat berak a használtak közül, de kéne még pár az üres helyekre.
-
kispx
addikt
válasz
Kékes525 #43258 üzenetére
Nem. Ezek nem a html oldalban jelennek meg.
Vegyük példának a Google Safe Browsing-ot. Ha meglátogatsz egy oldalt, akkor leellenőrzi, hogy bejelentett malware/phising site-e. Ez a Google adatbázisából történik. Így az FF elküldi a Googlenak az oldalnak a címét amit meglátogatsz. Ezeket nem blokkolják a reklámblokkolók. Viszont a G megkapja az oldalnak a címét amit meglátogatsz.
-
spammer
veterán
Na váltottam 38 ESR-re, kipucoltam a history-m nagy részét, finomítottam még a sütiken, így most addonokkal, személyre szabva, teljesen belőve 200 MB induláskor. Bár a reboot utáni hidegindítást még nem néztem, talán befér majd 200 MB alá is. Ebből még próbálok majd faragni, de mivel nem üres és nem alap az egész, ezért nagyjából elfogadható ez a fogyasztás.
Próbáltam a Pale Moon-t és a Firefox ESR 24-et is, de mindkettő túl régi már, addonokból is csak régebbi verziót lehetne használni, sajnos nekem nem felelnek meg, ráadásul a 24-es ESR már nem is támogatott. És jelentős különbség sem lett volna erőforrás tekintetében (sőt, talán semennyi).
-
G@ben
addikt
Meg lehet változtatni ezt a kék háttérszínt? Ha igen, hogyan?
-
törölt tag
Hali.
Hogy lehet megcsinálni, hogy ne rinyáljon a Flash player miatt? Most frissítettem egy hete, már megint basztat hogy mégis elavult és letiltotta. Hiába nyomok a mindig rendbenre, kövi újraindításig érvényes csak.
-
Steelmanus
addikt
-
kispx
addikt
-
DS39
nagyúr
válasz
Voice24 #43238 üzenetére
esetleg még megnézheted hogy a Kiegészítők/Bővítmények listájánál nincs-e letiltva. a Firefox alap esetben a régi/nem biztonságosnak vélt bővítményeket letiltja.
ebben az esetben a legegyszerűbb:
about:config-ban rákeresni erre -> extensions.blocklist.enabled -> értek legyen: false-----
Steelmanus: a kép alján lévő felirat alapján "npebank2" nevű plugin vmi saját cucc lehet, nem is Java.
-
Voice24
őstag
-
Voice24
őstag
Hali!
Kis segítséget kérnék!
Kb. 2-3 hete nem tudom használni firefox alatt a k&h netbankot. A csatlakozáskor kiírja, hogy plugin szükséges, rámegyek, hogy telepítse, gond nélkül meg is teszi, majd ugyanúgy nem megy, továbbra is a plugint kéri. Előtte nem volt semmi gond, csak most valamelyik frissítés óta, IE alatt gond nélkül műxik.
A K&H oldalról újból letöltöttem és telepítettem minden szükséges dolgot, de hiába.
Mi lehet gond illetve a megoldás? -
kerekfej
őstag
A Youtube videók az új verzióval nem egész képernyősek, hanem marad valami az ablakból. Van valami megoldás?
-
Matthewus
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Másnál se tölt be bármelyik Instagram oldal? Angol nyelvű Nighty-ban jó, de a magyar nyelvű 39-es verzióban nem. -
mekker
őstag
Na jó, most már tényleg kezd elegem lenni a Firefoxból. A nyár elején tettem újra a gépet meg a FF-t, SSD-ről megy, aztán még is néha olyan fostos, meg memory leakes a Youtube-bal, hogy az hihetetlen.
Most vagy rakhatom újra az egészet, vagy nem tudom.
Kinézetre az Opera tetszik, de az a Chromium fork léte ellenére meg nem támogat minden alkalmazást (pl. Pocket).
Egyszer működik a cucc, máskor laggolásig felzabálja magát szeméttel.
Alternatíva meg nincs. A Chrome-ot nem szeretem, az IE teljesen rugalmatlan és elavult, külső YT kliens meg bezzeg nincs (amik voltak azok is meghaltak az új Youtube API-nak hála). Vicc, hogy 2015-ben még ezzel kell szívnom... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
D@niel #43218 üzenetére
A kép blokkolása csak addonnal érhető el, szóval ott lapít az ABP valószínűleg, ki kell törölni az oldal hátterét adó kis négyzetképet. Ez nem egy képként van beszúrva az oldalon, ha megnézed ki tudod jelölni a szöveget benne... Egy külön div vagy más elem. Előbb néz aztán kattint
-
D@niel
addikt
sziasztok,
nCore-on miután rá kerestem valamire, megjelent egy hirdetés az oldaltól, hogy ne használjak reklám blokkolót, támogassam az oldalt és kattintsak a hirdetésre.
na most jobb klikk a hirdetésen - kép blokkolása, és ez lett az eredmény:az egész hátteret ki szedte. nem használok ilyenre külön programot, így nem találtam meg a beállítást, hogy vissza vonjam a műveletet.
-
Imi Csabi
tag
Sziasztok.
Nektek betölti a gmail-t a firefox?
A biztonságos kapcsolat sikertelen
Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: mail.google.com. A tanúsítvány aláírás mezőjében lévő aláírás-algoritmus nem egyezik a signatureAlgorithm mezőjében lévő algoritmussal. (Hibakód: mozilla_pkix_error_signature_algorithm_mismatch)
-
Fandango
veterán
A Quick Translator addont torolte a fejlesztoje az addons.mozilla.org oldalrol, esetleg nincs meg valakinek xpi fajlban? Mert bar a softpedian fent van, es fel is telepitettem, de nem mukodik.
Illetve egy profil reset utan a Tab Mix Plus session manager resze nem akarja megjegyezni az aktualis tabokat, igy FF indulaskor nem tolti be a legutobbi allapotot, valakinek esetleg hasonlo problemaja van e? -
Rimuru
veterán
válasz
gabor128 #43210 üzenetére
Ha valaki tud turkalni a gepen (az most mindegy hogy milyen modon) akkor igen, meg tudja szerezni es eleg konnyen meg is tudja nezni. Egyetlen egy vedekezesi mod van ellene (firefoxon belul), mesterjelszot kell beallitani. Ez ugy mukodik hogy inditas utan akkor kell beirni ha valahol szukseg van ra (pl olyan oldalra lepsz ahol van megjegyezve jelszo, vagy firefox sync futasanal), utana mig fut a bongeszo nem kell tobbszor. Fontos megemliteni hogy ha mar van valami megjegyezve es utana allitod be, akkor azokat meg nem fogja titkositva tarolni, tehat fel kell venni oket ujra (torles utan).
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Vannak ezek a mentett jelszavak, felhasználónevek, amelyeket a firefox megjegyez, így könnyebb belépni az adott oldalra.
Ezeket az adatokat gondolom valahol tárolja a firefox. A kérdésem az, hogy mások meg tudják-e szerezni ezeket az adatokat vírussal vagy bármely más módon? Illetve ez ellen megvéd-e egy antivírus progi, pl panda? -
Jazz
veterán
válasz
EmptyParadox #43208 üzenetére
Ugyan ez.... "Play with smplayer". Problem solved.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Matthewus #43205 üzenetére
Reméljük jönnek az egyre jobb üzleti döntések Mozilla részéről.
Youtube-bal meg úgy vagyok, hogy se HTML5-ben, se Flash-ben nem működik számomra kielégítően, és inkább desktop video playerben játszom le őket. A legtöbb népszerű lejátszó megeszi a sima Youtube linket, és meg is van oldva részemről. -
Jazz
veterán
válasz
Matthewus #43192 üzenetére
Ez nem népszerűség. Ahogy az előttem szólók is utaltak rá: a Chromot a brutális marketing, hatalom, pénz, befolyás, piaci "uralom adja el".
Az FF-nek meg azaz egy esélye van, ha a termék adja el saját magát.
És akkor az egyszer volt user-t, meg a next-next-next-el átvert nagymama is áttér az FF-re, mert az unokája mondta milyen jó, és felteszi neki azt...
A népnek az FF kellene, meg az amit leírtam. Csak a: nem tud róla. b: tudja, de már "magától feltelepült a chrome, ez van". c: nem érdekli, mert vagy nem tudja hogy mi a különbség, vagy abból áll a netezése hogy youtube meg e-mail. -
kisza25
félisten
-
Matthewus
őstag
válasz
EmptyParadox #43203 üzenetére
Most az desktop felhasználókról beszélünk. A Firefox 5 év alatt elvesztette felhasználóinak kb. 1/3-át, ami elég sok, a csökkenés lassulni látszik, de még nem állt meg, attól meg nagyon messze van, hogy újra nőni kezdjen, ahhoz meg sok pénz kellene. A YouTube pedig tényleg jobb Chorme alatt.
-
netpeti98
addikt
válasz
EmptyParadox #43203 üzenetére
A Chrome-ot is csomagolják már más programok mellé is (pl.: Avast), így egy next-next-finish telepítéskor felkúszhat egy toolbarhoz hasonlóan.
Az már más kérdés, hogy a felhasználó nem mindig olvas telepítés közben. -
EmptyParadox
senior tag
válasz
Matthewus #43202 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Anno a Chrome előtt a Google és Mozilla között elég nagy megállapodások voltak. Google támogatta a Firefox népszerűsítését. Sőt, volt is valami programjuk, hogy 1$ jár minden egyes telepítés után ha valami program mellett települt.
Most meg az van, hogy az átlag felhasználó felmegy a szokásos honlapokra (Google, Youtube), és mit lát? Azonnal rakd fel a Chrome-ot, mert hogy az milyen jó, és gyorsabb lesz minden! Valamint a legnépszerűbb mobil operációs rendszeren is ugye Chrome a default.
Ha jól emlékszem nem is az a helyzet, hogy drasztikusan csökkent az FF részesedése konkrét számokban, hanem az új device-szokkal nőtt óriásit a Chrome, ahol ugye FF nem volt, most meg alig van jelen. A másik része meg az IE-ből lett lecsapva. -
spammer
veterán
válasz
SunMount3r #43196 üzenetére
Mikor utoljára importáltam html formátumot Chrome-ból, külön mappába rakta, nem írt felül semmit. Utána pedig kézzel lehet válogatni.
(#43197) dantre: Beállításoknál keresd, ott be lehet állítani, hogy induláskor állítsa vissza a lapokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest