Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DS39
nagyúr
válasz
daimonion
üzenetére
lehet hogy nálam is fogyasztott több ramot a kelleténél, de sosem okozott ez problémát.
igazából nem tudom, mert ritkán nézegetem, inkább a processzorhasználat szokott feltűnni, ha sok flash plugin van egy oldalon. szerintem ez "a böngésző sok ramot eszik" dolog kissé túl van lihegve, manapság 4 GB ram alatt nem nagyon lehet venni számítógépet, így igazából csak extrém felhasználás mellett lehetne megérezni ezt. (30+ tab egyszerre megnyitva, köztük sok plugin-es tartalom, akkor valóban elszállhat a böngésző) -
Matthewus
őstag
válasz
daimonion
üzenetére
Az ABP-vel az volt a baj ha jól emlékszem, hogy miden oldalra betöltött egy kb 2 megás CSS fájlt, és emiatt tudott megugrani a memóriahasználata, de ezt a CSS fájlt már lehet az oldalak között megosztva használni, a 41-es verziótól kezdve (nem az addon készítője változtatott, hanem a Mozilla). De még így is több memóriát eszik, mint az uBlock Origin.
-
daimonion
senior tag
Az a probléma / mondjuk nem tudom most m a helyzet/ , hogy külső oldalról is lehetett az FF be kieget telepíteni.Erröl van egy baromi jó kis video fenn a You tube on.Ahol manipulált FF kieggel lehet átvewnni a pc felett az irányítást.
Az adblock dolognál pedig akkor TE voltál az egyik kivétel akinek ez nem jött elő mi meg a sok marha gyökér akik voltunk vagy 1,5 millióan akiknek alap beállításon meg fogyasztott az Adblock 500 megát.Az meg ugye teljesen véletlen meg Fake dolog volt hogy az adblock fejlesztője is elismerte ezt és javította / ha minden igaz / a problémát.Egyébként meg nagyon tisztellek és becsüllek azért mert Te egy teljesen tudatos felhasználó vagy és legalább a telepítésnél odafigyelsz mindenre

Ilyen felhasználóból kéne sok és sajnos csak kevés van .
-
DS39
nagyúr
válasz
daimonion
üzenetére
a firefox hivatalos addon oldalról telepített kiegészítő biztonságos kellene legyen. ja hogy nem ellenőrzik? talán azokat kellene ellenőrizni, ahogy a mobil OS-ek app store-jaiban, és nem korlátozni a funkcionalitást.
én adblock-ot használok ezer éve, semmi gondom vele, csak ésszel kell megválasztani a szűrőlistát, vagy sajátot csinálni, akkor nem fog elszállni a memóriahasználat.
ami a newtabpage egyediségét illeti, ott is az általad említett volt az indok, mert sok program átírhatta.
tök érdekes hogy nekem még egyszer sem írta át semmi. ja hogy a usereknek a Windowsra telepített programoknál nem csak a tovább gombot kéne nyomkodni, hanem olvasni is? bocs. -
daimonion
senior tag
Nem lehet, hogy azért ez a korlátozás, mert sok Kiegészítő írója nagy ívben szart a legalapvető dolgokra és a Firefox összeomlását okozták ? Vagy másik példa az Adblock kiegészítő amely képes volt akár 500 mega ramot is felzabálni azt mindenki a Firefoxra gyanakodott holott az adblock volt a ludas ? Nem beszélve a biztonsági kockázatokról amikro egy kiegészítöt basztak javítani és egy hibás kiegen keresztül lehetett támadást intézni a Pc ellen..
Én üdvözlöm azt a fajta irányt ami arra irányul, hogy csak biztonságos forrásból ellenörzött kiegek kerüljenek be az FF be.Amelyek használatakor nem omlik össze a böngésző biztonságos és gyors marad. -
DS39
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
a Firefox az utóbbi két évben egyre butább böngésző lett. (a nyers funkcionalitást tekintve, amihez egy átlag felhasználó hozzáférhet)
és ha igaz, hogy nemsokára korlátozzák a kiegészítők hozzáférhetőségét a böngésző egyes funkcióihoz, akkor már a programozók kezét is megkötik, ezzel végleg lebutítva ezt a hajdanán leginkább testre-szabhatónak tartott böngészőt.

-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy kiegészítőnek beállítottam a Super Start kiegészítőt, de csak mindig a firefox indulásakor jelenik meg, új lap megnyitásánál már nem

Hogyan lehetne ezt látni mindig minden új lap megnyitásával?
Köszönöm!

-
DS39
nagyúr
válasz
üzenetére
nálam is így működik, de ettől függetlenül még élő könyvjelzőként funkcionál, tehát az egyes új hírek meg fognak jelenni "alatta". mondjuk nem szoktam ilyet használni, csak most próbáltam ki, szóval ha ez régen nem ilyen volt, akkor vagy bug és javítják, vagy egy újabb remek feature, mint az egyedi newtabpage megadásának tiltása.
-
törölt tag
-
törölt tag
Vegyük példának a Debian oldalát.
Ha megnyitok egy oldalt, majd a Bookmarks menüben feliratkozok a lapra (elnevezem "Debian News"-nak), az megjelenik a toolbar-on, rámegyek a Debian News-ra, majd "Open "Debian News"" és frankón megjelenik egy oldalon az összes téma, alatta tömören az arra vonatkozó tartalommal. Szuper! Azonban egy Firefox bezárás és megnyitás után megváltozik ennek a hivatkozásnak az URL-je "https://www.debian.org/News/news"-ról (site location) "https://www.debian.org/News/"-ra (feed location) és megnyitja a weblapot, de nem a feedet. Miért? Ez így nem jó. Azt szeretném, hogy ha továbbra is a feed location-t nyissa meg.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Revo Uninstallert használok Isten ideje óta, legyalultam kapásból átnézte, maradékfájlok törlése. Kézzel lehúztam a telepítőt azt Adobe oldaláról, még mindig ott van mind a kettő, de most nem fagy ki a PDF-re érthetetlen. FF restart után megint eltűntek a szövegek, csak a képek maradtak. Este visszatérek erre... Mert ez így...
Addig letöltögetem a szükséges PDF-eket. -
DS39
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
nem tudok ilyet. de lehet azért van mert frissítve lett a régi readerre és ott maradtak maradvány fájlok.
ezért mondtam, hogy le kell gyalulni, uninstall után érdemes manuálisan megnézni az adobe mappáit és törölni őket.illetve kipróbálhatod a firefox-ban lévő gyári (js alapú) pdf olvasót is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Visszakapcsoltam az összeset, most kell a FF teljes gőzzel, este megpróbálom egyesével, és a PDF-től nem crashel el, valamint a StreetView-t betölti 5-10 akadás után elcrashel, de legalább betölt. Ennyire jót tett neki, hogy elindítottam letiltott bővítményekkel egyszer? Utálom a rejtélyes hibákat.

DS39
Kell a sok hülye lejátszó... A Readernél, ha letiltom a régit, letiltja az újat is.. Fucklogic. -
DS39
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
próbáld ki a 38 ESR-t, vagy a legfrissebb verzióval is. (41) illetve letiltott kiegészítőkkel, bővítményekkel.
a google street view amúgy tényleg bugos firefox alatt, szerintem szándékosan. az IE-ben vaj simán megy.
(nekem nem crashel, de olyan szokott lenne, hogy kb. 10 lépés/ugrásnál elkezdenek megjelenni fekete négyzetek, majd egyre több, míg végül semmit nem látni a világból. és ilyenkorra már ki sem tudok lépni, vissza a rendes térképre) -
DJ. Ru$y
nagyúr
Két valószínűleg nem összefüggő hibával állok szemben, vagy, de, erre keresem a választ és esetleg megoldást.
Elkezdte azt csinálni a FF-om (39.0), hogy ha megnyitottam egy PDF-et, akkor nem volt benne szöveg, csak képek, mondom király, Readert frissítettem, most már van szöveg, ahogy megnyitom a PDF-et kicrashel plugin container összeomlás hibával. És ugyanezt csinálja Google StreetViewba lépésnél is, térképen kijelölöm hova akarok váltani, majd Utcakép nézet, elfeketedik, mintha betöltene, majd crash.
W7, FF 39.0
Megoldás? Chrome? Nagyon nem akarom.
Ui.: 32-es és 64-es IE is simán behozza a StreetViewban azt a címet, amitől a FF crashel.

-
-
kispx
addikt
"This new format bumps everybody one notch closer to our goal of instant, high-quality, buffer-free videos. That means that if your Internet connection used to only play up to 480p without buffering on YouTube, it can now play silky smooth 720p with VP9.
VP9 also has benefits for people with limited bandwidth or expensive data plans. By cutting bitrates in as much as half, it dramatically increases the set of users that can watch 360p quality video without increased rebuffering or cost."
[link] -
Mire jó ez a VP9? Tudtommal nincs HW támogatása.
-
Ryder62
őstag
Valaki megnézné ezt az oldalt, hogy Firefox 41.0.1-el mit mutat nála?
https://www.youtube.com/html5?hl=hu
Nálam a MSE & WebM VP9 piros felkiáltó jelű.
-
Másnak csinált e olyat az utóbb két firefox verzió,hogy a bővítmény leállt?Nekem most sokszor kiírta már.
-
Rainman05
tag
Sziasztok! Tudtok valami megoldást arra hogy új lap megnyitáskor a Google jöjjön be magától? Mióta frissült az eddig bevált beállítási módszer már nem működik.

-
Predator2
addikt
Helló
Olyan kiegészítőt keresek amivel youtube-on egy videóban egy bizonyos részt újra és újra le tud játszani.
Ne csak az egész videót!Angolhoz kellene nekem. Ezt a videót kellene 5:00-tól 5:30-ig újra és újra lejátszania, enélkül, hogy állandóan tekergetnem kellene.
THX
-
kispx
addikt
Mert sikerült minden sz@rral a weboldalakat telenyomni: 1000 összekókányolt js (különböző librarykkal), ilyen-olyan megosztás gomb, disqus kommentrendszer, facebook kommentelési lehetőség, csillogó-villogó reklámokkal is telekellet nyomni a weboldalakat, ezek mellett különböző, analitikai, tracking lehetőségek is vannak, amiket a felhasználó nem is lát. A Flasht már meg sem említem.
Ilyenkor szoktam a about:config-ban kikapcsolni a javascriptet. Eredmény 7 lappal a 200 MB-ot el sem éri a böngésző memóriaigénye. Csak egy kicsit a 2000-es éveket idézi a böngészési élmény.
-
Ryder62
őstag
Első körben:
Standard skinre vissza, kb 200 könyvjelző törlése, kiegészítők, bővitmények letiltása ami nem kompatibilis meg ilyesmi és az egész gyorsítótár hóbelevanc törlése mindenestül. Ez vagy eltartott 4-5 percig szóval volt ám szemét.
Nekem az egyik bajom az volt hogy néha felpörgette a procit és 30-40%-on járatta.
Természetesen a legfrissebb 41.0
Majd meglátom mi lesz az eredmény.
-
válasz
Ryder62
üzenetére
Na, én ezért nem térek át Chrome-ra.
Vannak bajai a Firefoxnak, de összességében még mindig sokkal elviselhetőbb, mint a Chrome.
A Firefox gyorsításához első körben azt lenne célszerű megtalálni, hogy mi a szűk keresztmetszet.
Ez lehet a RAM, a CPU egyszálas teljesítménye, vagy a HDD-is, ha arról fut, és nem SSD-ről.Egyébként ha van rá lehetőséged, akkor célszerű 64 bites verziót használnod, azzal a memórialimit javítható.
[link]CPU limitnél meg várni kell türelmesen az e10s-re, de addig is a CPU tuningolása jelenthet megoldást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(én pl. ezt tervezem, de nem csak a Firefoxhoz. - Mondjuk durva belegondolni, hogy még csak nem is a játékok, hanem az ilyen egyszálas progik miatt van rá szükségem.
)Egyébként a process explorer mindenképpen jó a monitorozásra, mert az CPU, RAM, GPU és vRAM adatokat is mutat, így jól látszik, hogy melyiket járatja csúcsra a Foxi.

-
Ryder62
őstag
Hát, nem tudom, lehet visszatérek Firefoxra, a Chrome bár jó, tetszik, de 1., sok alap dolog nincs. Ha egy képet nyitok meg benne bal szélre és felülre teszi, nem középre ahogy a Firefox. 2., ha sok oldalt nyitok meg a fülek annyira összemennek, hogy kb csak az oldal ikonja látszik a fülön. 3., a görgetés akadozik külön kiegészítő kell hozzá. 4., ami a legrosszabb egy idő után megzavarodik a gép, a megnyitott programokat, képeket stb lassan zárja be és kerreg kattog a vinyó. Kb két napja tapasztalom és két napja kezdtem el masszívabban használni a böngészöt. Több óráig futott és akár 20 megnyitott lappal.
A lényeg a lényeg most a Firefoxot szeretném felgyorsítani. Mit ajánlotok?
Ja még valami, hogy lehet a bal felső sarokba lenyíló menüsávot csinálni?
-
myke01
senior tag
-
Rimuru
veterán
FF barmire kepes.
(kell hozza memory leakes kiegeszito is)cc@cc> proc firefox
firefox pid:25725
memory usage:4704.69M
start time:2015 Sep 25 19:34:43 -
Dhampir
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen a tippet!

Ám közben megoldódott a probléma.
Firefox frissítése - kiegészítők és beállítások alaphelyzetbe állítása
Valamiért a régi beállítások kavarhattak be.

Csak a kiterjesztéseket kell ismét feltelepítenem.
Eltűnt az alsó szegélyléc is, ez egy újabb probléma.
Visszatettem a Classic Toolbart és a Classic Theme Restorert és ez is megoldva.

-
válasz
Dhampir
üzenetére
Szerintem igen. Próbáld meg levakarni a flash-t, és tedd fel ezt a verziót.
Extended Support Release - Flash Player 18.0.0.228
Windows -> Plugin-based browsers -> All supported languages
-
Dhampir
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, a legfrissebb van.
"Jelenleg a HTML5 lejátszó van használatban, amikor lehetséges."
Ez okozhatja a kavarást?

-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Firefox alatt némely Youtube videó lejátszásánál hang helyett sípolás hallatszik.
Ugyanazon videók lejátszásakor Explorer böngésző esetében semmilyen hang probléma nincsen.
A pluginok látszólag rendben vannak, vajon mi lehet a gond?

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most felraktam a "stub" telepítővel. Meglátjuk a következő frissítéskor, hogy mi lesz.

-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen így van. Azt mondja, hogy nincs frissebb verzió.
sz.balazs.95: az még Debian alatt is megoldott.

-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Miért hiszi azt a Firefoxom, hogy nincs a 40.0.0.3-as verziónál frissebb? A 37-es is est csinálta, akkor újraraktam a 40-es friss verziót, de úgy látszik megörökölte ezt a problémát.
-
kpal
nagyúr
Tegnap frissült 42.0b1 -re és azóta nem térdelt le a Fox,bízom benne így marad.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Keresünk dokkolókat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Addig letöltögetem a szükséges PDF-eket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

KAMI911