- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helló, véletlen a Google keresési javaslatoknál, rátenyereltem a DEL-re:
Így azokat a találati javaslatokat nem jeleníti meg, hogyan lehet ezt korrigálni?
-
Rasiel
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg a 41 béta 3-as Firefoxot használom egy Windows 7-es gépen, viszont a Java és a Silverlight pluginokat nem tudom benne működésre bírni. Az Add-ons Manager Plugins résznél is csak az Adobe Flash található, a fentebb említettek viszont nem. Tudtok erre valami megoldást?
-
Kékes525
félisten
válasz
Pityu. #43780 üzenetére
(#43786) makoss: Nem értem mire gondolsz. A letiltás csak a próba erejéig kell és utána egyenként visszakapcsolni, ahol a hiba előjön az a problémás.
(#43795) adsl: Mert valószínűleg a folytatást nyomtad meg. Így mindig belefut a hibába és nincs választása, vagy lefagyva marad, vagy megkérdezi. Pipa és a bővítmény leállítása. Ekkor ha legközelebb is ebbe fut, akkor már tudja, hogy mi a teendő.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
FF régebbi verziókat honnan lehet letölteni? Nekem a mostaninál eggyel előbbi, egy 39xx kellene.
Előre is köszönöm. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
makoss #43787 üzenetére
Ne csináld, hogy ilyen nehéz visszaolvasni.
-
makoss
veterán
Ezzel mit lehet kezdeni?
-
-
Pityu.
nagyúr
A sima firefox és a firefox Nightly miben különbözik egymástól?
-
Pityu.
nagyúr
Milyen az új Firefox 40.0.2?
-
Kékes525
félisten
válasz
bali66 #43773 üzenetére
Ha nem teljes képernyő módra gondolsz, akkor: NoSquint 2.1.9.1-signed , ha teljes képernyőmódra, akkor F11 vagy ennek az ikonja a testreszabásból a toolbárba és onnan egérrel.
-
bali66
tag
Sziasztok.
Olyan kiegészítőt keresnék amivel az oldalak maximális képernyő kitöltéssel jelennek meg automatikusan.
-
makoss
veterán
Szevasztok!
Nem tudja valaki, hogy miként lehetne beállítani azt, hogy minden firefox indításnál lássam is a könyvjelzőim?
Mindig üres
Köszönöm! -
adsl
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a Firefox portable 18.0 az már nagyon elavult?Vagy érdemes még használni?Mert gyorsabban megy mint a FF.Elég gyenge a laptopom.Asus X51RL
-
válasz
huskydog17 #43763 üzenetére
Úgy hiszem az e10s (párhuzamosítás/többszálúság) erre ad megoldást.
Dev-ben és Nightly-ban tesztelhető. -
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Korábban kifejtettem a véleményem a Project Silk kapcsán. Ehhez lenne most egy kérdésem:
Várható a böngészőnél olyan fejlesztés, hogy a finom görgetés teljesen függetlenül működjön az oldalbetöltéstől? Arra gondolok, hogy amikor a tűzróka tölt egy oldalt, akkor egész addig erősen szaggat a finom görgetés, amíg be nem töltötte teljesen az adott oldalt. Úgy kéne működnie, hogy akkor is vajsimán menjen a finom-görgetés, ha a háttérben egy vagy akár több oldalt is tölt még. IE11 így működik, ott tökéletes. Van ilyen irányú fejlesztés a tűzrókánál is? -
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #43752 üzenetére
na nem mintha a normál Fox nem lenne tele ilyenekkel, amikre az átlag usernek semmi szüksége.
amúgy lehet kipróbálom a Dev.Editiont tetszik ez a design.
-
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam hsz-eket visszamenőlegesen, rákerestem a newtab szóra.
Mi most úgymond a legegyszerűbb és módja, hogy az about:newtab page-t módosítsuk? Nekem arra lenne szükségem, mintha 67%-os kicsinyítést alkalmaznék ezen az oldalon. Abban az esetben kapok 4 sort és 3 oszlopot. De bevallom a kereső sávra sincs semmi szükségem.
Jól látom, hogy jelenleg nincs működő addon erre? Nem értem a Mozilla minek köti az ebet a karóhoz ezzel a qrva newtab dolgokkal kapcsolatban (is). :/
Köszi, ha tudok vmi okosságot!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Amióta a FF a 40.0 verzió lett nem tudok elmenteni oldalakat. Hiába kattintok az Oldal hozzáadása a könyvjelzőkhöz nem történik semmi. A Ctrl+D is mintha beszürkült volna. Eddig minden ilyen alkalomkor jött egy kis ablak és abban választhattam, hogy hova szeretném elmenteni. Könyvjelzők közé/Könyvjelző eszköztár közé...
Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm. -
Kelvin
őstag
Mostanában bizonyos oldalakon nem tudok jobb klikket hatékonyan használni, mivel feldob két ablakot.
Oldal tartalma szerzői jog védi.
Majd még egy hasonlót ahol ki is kell pipálnom valamit és utána enged tovább.
Ezt valahogy ki tudom iktatni mert roppant zavaró.
-
Kékes525
félisten
-
Szia!
A lényeg le van írva a weboldalán is, ez egy webfejlesztői eszközökkel, tesztlehetőségekkel bővített változat. Ha nem ilyenekkel foglalkozol a munkád vagy a hobby-d kapcsán, akkor szerintem nem kell neked!
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Szeretném megkérdezni hogy a Firefox Developer Edition miben másabb a Firefoxnál vagy az ESR-nél?Ha másabb?!És használható ESR mellett is?Elnézést ha buta a kérdésem.
-
Vakegérke
félisten
válasz
KaiotEch #43746 üzenetére
Kékes525 fórumtársunk megoldotta ezt a problémát.
Nekem nincs ilyen gondom. -
KaiotEch
nagyúr
Sziasztok! Másnál is van ilyen furcsaság?
Akárkinek nyitom meg az adatlapját nem tölti be. Ha privát böngészésben próbálom, vagy csökkentett módban, akkor jó. Már kilőttem az összes kiegészítőt(ABP, Ghostery, Kaspersky cuccok), letöröltem, felraktam újra a FF40-et, új profillal, de nem jó. Van valakinek ötlete?
-
Kékes525
félisten
válasz
Steelmanus #43733 üzenetére
Igen, néha használom. Ahhoz képest, hogy több proxy-n is átmegy elég gyors. Ha biztosabb követésvédelmet akar az ember akkor érdemes a JavaScriptet kikapcsolni (benne van a NoScript).
Van még ilyen is: services.sync.prefs.sync.privacy.trackingprotection.enabled, nálam ez is true.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Életemben először használtam a Firefox Sync-et a könyvjelzőim mentésére, friss telepítés miatt.
Egy gondom van.
Az RSS csatornák nem jöttek át.
Egy ideig ott voltak a mappák, de üresek voltak. Aztán a szemem láttára eltűntek a mappák is.
Firefox újraindítására az RSS mappák visszajöttek, de üresek továbbra is,
Úgy látszik marad a könyvjelzők másolása, ahogy eddig is, hacsak nem tudtok valami orvoslást erre. -
kispx
addikt
-
DS39
nagyúr
ha már téma:
privacy.trackingprotection.enabled és a privacy.trackingprotection.pbmode.enabled között a mi a különbség, mi az a pbmode? -
Steelmanus
addikt
válasz
Intruder2k5 #43732 üzenetére
Ja, hogy vagy ilyen is? Nem is tudtam rola, lehet Kékes525 kollega is errol irt, csak en nem ismertem.
-
A Tor Browser is Firefox.
-
Kékes525
félisten
válasz
Steelmanus #43729 üzenetére
Szerintem a Tor nagyobb anonimitást biztosít. Persze ha jól megcsinálják akkor legalább nem kell hozzá annyi addon, de lehet, hogy ez se biztos.
-
Steelmanus
addikt
Most nem a forras a lenyeg hanem hogy a Mozilla dolgozik a Tracking-en.
Igazán titokban böngészne? Ez lehet rá a megoldás -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
milanfan #43726 üzenetére
Nem kell annak lenni. Csak nem egy forrás alapján kell elhinni mindent, nem is elhinni, inkább "gondolkodás nélkül csinálni, amit mondanak". Gyorsítja, de vajon, hogy tudja gyorsítani? Úgy, hogy a szerinte "felesleges" tartalmat nem tölti be. Csak el kellett volna olvasni róla még 1-2 írást, és voilà, attól még nem leszel IT guru, hogy olvasol, az átlag user is tud olvasni és értelmezni. Engem nem fertőzött meg semmi, hisz ebben dolgozom, emiatt nem egy nem két "átlag felhasználóval" találkozok..
-
milanfan
tag
válasz
DJ. Ru$y #43725 üzenetére
Igen,csak az a poén,hogy erről a cikkben egy szó nem esik!!!
Mert ha leírják,hogy ezzel és ezzel a hátránnyal jár,akkor nyilván meggondolja az ember,hogy kikapcsolja e vagy sem.Vagy az sem tudott róla aki a cikket írta,hogy ilyen gondot okoz...
Csak annyit írtak,hogy ezzel a beállítással jelentősen gyorsítható a böngésző sebessége.
Nem lehet minden átlag felhasználó IT guru!Ez egy iszonyú téves szemlélet,ami látom téged is megfertőzött...Amúgy köszi Mindenkinek a segítséget még1x!
-
-
Kékes525
félisten
Frissítették a Ghostery-t, kijavítottak néhány kompatibilitási problémát más kiterjesztésekkel, de én változatlanul hibásnak találom.
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy egy ideje a Firefox bizonyos oldalakon(Pl. Origo,Blikk stb.) lévő cikkeknél nem jeleníti meg a cikkhez tartozó képet,videot.VAgy csak egy fehér folt van helyette vagy még az sem.Ha Chrome-al próbálom akkor jó.De a Firefoxhoz vagyok szokva és szeretném ha abban működne.Mi lehet a baj?Van vmi tippetek?Esetleg törölnöm kellene vmit?Előzményeket próbáltam,de nem segített.
Operációs rendszerem : Win7 Ultimate 64bit
Firefox: 40.0.2 frissítések telepítveElőre is köszi a segítséget!
-
donmackó
addikt
-
Sziasztok!
Egyszeru kerdes. Horvatorszagban vagyunk es hugomnak szeretnenk egy TIDAL fiokot csinalni. De itt nincs TIDAL. Hogyan lehetne atverni a rendszert hogy ugy tunjon mo-rol netezek. Tudom valami proxy kell hozza, de nem csinaltam meg ilyent. Valaki le tudna irni a legegyszerubb beallitasi modot?
Koszi
-
makoss
veterán
Király vagy!
Ezt akartam, köszi szépen!!!(#43713) mis69: Szerintem a youtube b*szkódik, én már lassan beletörődöm, hogy ilyen, külön progival letöltöm a videót és folyamatosan megy.
Muszáj, mert én szeretnék fényképezőgépet venni, és elengedhetetlen, hogy úgy nézzek tesztvideókat, ahogy a gép csinálta. -
mis69
tag
Csodálkozom hogy még nem jelzett senki hogy az új frissítés után megint visszajött az a probléma hogy pl. a youtube videóknál a html5-nél ugrál a kép és ez csak akkor szűnik meg ha újraindítom letiltott kiegészítőkkel. Ha egyenként tiltom a kiegészítőket akkor nem javul meg. Összesen 4db kiegészítőm van és abból az egyik a free download manager-é ami 2-3 frissítésenként hol kompatibilis a firefox-al hol nem (most pl. nem és lehet hogy ez okozza a problémát?). Az explorernél továbbra sincs gond mint ahogy akkor se volt amikor bejött a html.
-
Kékes525
félisten
válasz
makoss #43708 üzenetére
Speed Dial [FVD] Nekem mindig ez nyílik meg, ha új lapot nyitok:
Lehet képekre is beállítani, de szerintem így jobb, mert sokkal többet láthatok egyszerre.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan után érdeklődnék, hogy minden lap megnyitásával hogyan lehetne beállítani azt, hogy mindig a kis könyvjelző ablakocskák jelennyenek meg?
Köszönöm! -
DS39
nagyúr
tettem egy kísérletet a Chrome-mal, hát jó jó, de még mindig nem értem miért hype-olják ennyire. egyáltalán nem érzem gyorsabbnak a böngészőt, az oldalak betöltését sem, a "kis csalása" ellenére. amúgy érdekes, hogy 64 bitest telepítettem, de az x86-s Program filesba telepíti rendszergazdaként, miközben tényleg 64 bites a chrome.exe a Feladatkezelőben.
a font renderelése egy vicc, itt fórumon a betűk is sokkal másabbak, mint az IE-ben vagy a Firefoxban.
nálam továbbra is csak másodhegedűs lehet. -
kispx
addikt
válasz
Polllen #43692 üzenetére
Más szabályok alapján.
Ha a weblapon nincs letiltva akkor, a weblapon amit meglátogat minden fájlt (kép, HTML, CSS, js, ...) kiír a merevlemezre. Így ha újból meglátogatod az oldalt, akkor csak leellenőrzi, hogy nem frissült-e a legutóbbi látogatás után a fájl. Ha nem frissült, akkor nem tölti le, hanem a merevlemezről olvassa be a fájlt. Ha frissült akkor letölti. Általában a merevlemezről gyorsabban olvassa be az fájlt mint amikor újból letöltené. Ezt a cache-t a HTML oldal magának szabályozza. Ő tudja eldönteni, hogy egy-egy fájlját mennyi időre kell a böngészőnek megőrizni.
A memcache pedig az éppen aktuálisan nyitva tartott (és az előtte megnyitott) oldalakhoz tartozó fájlok vannak betöltve. A memóriából gyorsabban szedi elő a fájlt mint a merevlemezről. Így ha visszalépsz az előző oldalra vagy az oldalon található linkre kattintasz akkor gyorsabban fog betölteni az oldal. (mert már a memóriában vannak a szükséges fájlok)
Ha egy Linux disztrót futtatsz a pendrive-ről. Akkor a disk cache-t a /home/felhasználó/.mozzilla/xxxxxx.default/Cache vagy /home/felhasználó/.cache/mozilla mappában tartja. Ez pedig a live rendszernél a eleve a memóriában helyezkedik el és nem a pendrive-on. Perzisztens rendszernél viszont a pendrive-on.
-
Polllen
nagyúr
válasz
ubyegon2 #43695 üzenetére
Pont erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a gépben található ram alapján határozza meg a cache-t a firefox, mivel én is a linkelt oldalról szedtem a "-1"-t. Igazából csak azt szerettem volna tudni, hogy mi alapján rak valamit a firefox a memory és a disk cache-be.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Google Chromecast topic
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!