Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Van androidra új Firefox böngésző Firefox Preview Nightly for Developers fantázianéven.
A GUI a hiányosságok wllenére szetintem zseniális.Ami nekem hiányzik: password sync, addonok, open with application pl Youtube, Google Photos esetén, vissza gombra csukja be az új tabban nyitott oldalt, meg mondjuk a tabok áttekintésénél lehetne valami funkcionalitás jobbra swipe esetén.
-
mekker
őstag
Firefox Androidon lehet a pinned sites méretét növelni? about:configban nem találtam rá opciót
-
mekker
őstag
Indavidejó/Videa nektem mennyire működik? Nekem igazából sohasem működött, de most különösen nem megy pl. az Inda. Megy, de a GUI-ja totál rotty.
-
mekker
őstag
válasz
Matthewus
üzenetére
Azt, hogy legutóbb beakasztotta a töltést az uBlock, és folyamatosan újratöltötte az oldalt. Korábban próbáltam saját css-eket rakni a facebookra, és azzal is baja volt. Meg az uBlock nem is 100, hogy blokkolta az ajánlásokat (nem emlékszem).
@(#54762) csako
Köszönöm, kipróbálom -
mekker
őstag
Van valami hatékony addon a facebookos ajánlások/reklámok blokkolására? Stylish, uBlock összetöri az oldalt.
-
mekker
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Vagy elkorrumpálódott a Firefox profilod, vagy csak a felület bugos. Próbáld rakosgatni az ikonját máshova, esetleg letörölni, majd újra hozzáadni az addonokat.
@(#54278) RumiTT
Valami vírust bekaphattál, Malwarebytes-ot ajánlom, ami elég sok ilyet le tud szedni, mellé meg valami másik ismert antivírust érdemes még feldobni.
Plusz az Internetbeállítások > Kapcsolatok fül > Helyi hálózati beállítosk menüt megnézni. Ha van ott valami cím megadva, akkor azt töröld ki. -
mekker
őstag
Van most olyan addon, mint a Location Bar Enhancer? Tehát ami a címsávban (olvasható) részekre bontja a linket, és ezek a részek külön kattinthatóvá válnak.
-
mekker
őstag
-
mekker
őstag
Egyébként óvatosan az addonokkal. Az Iridium (Youtube plus script) értesített, hogy a bányászás kísérleti funkció be lett kapcsolva. Ahogy néztem a kódot, a beállításban tényleg ki lehet kapcsolni, de azért...
Úgy látszik ez a jövő reklámja. -
mekker
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
A 'Meg foglak ölni!' feliratnak ugye köze van a filmcímhez?
Ez sztem olyan lehet, mint az anti-adblock. Nem akarják, hogy lerippeld a tartalmukat, ezért ha érzékelik az addont, letiltják a médiaforrást automatikusan.Egyébként meg inkább torrentezz ezek helyett a szemét oldalak helyett. Ezek egy csomó pénzt termelnek abból, hogy jogtalanul osztanak meg filmeket sz*r minőségben, teletűzdelve idegesítő dolgokkal.
-
mekker
őstag
Másnál is fagy az új Youtube-os felület? A legelején még futott szépen, aztán vagy 2 hónapja használhatatlan, még a sárga csíkot is kidobja rá a böngésző. Én nem tudom, mit tudtak ezen ennyire el...ni. Talán vmi hw gyorsítás lesz a baj, de írnak valami Stylo-s bugról is.
-
mekker
őstag
Tudtok esetleg megoldást a soha be nem jelentkező Pocketre? Olyan, mintha valami cookie-probléma lenne, vagy hasonló.
Addon-ajánló: tabzen - tab group helyett jó, mappákba lehet menteni munkamenetet, illetve utólag szerkeszthetőek egy egyszerű "fájlkezelő" nézeten keresztül.
-
mekker
őstag
Két apró problémám lenne (FF 57+)
1. Az új tab gombot sehogyan nem tudom úgy elhelyezni, hogy ne fix helyen legyen, hanem mindig az utolsó tab mellett.
2. Hiába vagyok bejelentkezve Pocketbe, a beépített gombra ha rámegyek, azt írja, hogy jelentkezzek be. -
mekker
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Akkor novemberben jön a fő verzióra a frissítés. Hát most reménykedni van mit. Nem tudom mennyire vagy képben,a Mozilla csinálja a Rustot, meg van egy kísérleti böngészőjük, ami Servo néven fut.
Előbbi azért jó, mert már elkezdték Rustban írni a böngészőmotort, ami elvileg jobb minőségű kódot, kevesebb memóriaszivárgást fog eredményezni. Az utóbbi meg azért, mert olyan technológiákat akarnak áthozni belőle, ami talán még a konkurenseket is meg tudja kicsit fingatni. Meg ugye a Firefox egyik legnagyobb baja, hogy egy lassú dinoszaurusz a kezelőfelülete, meg hogy egy folyamatban fut az egész. És most már ezekkel is kezdenek csinálni valamit, csak ugye sok az ún. legacy kód, ami miatt lényegében hátrányban vannak a 2008-9-ben kiadott Chrome-mal szemben. Jelenleg ezt próbálják minél inkább kukázni, refaktorálni.
De jelenleg még csodavárás van, ha egy-két éven belül nem tudnak dobni valamit, akkor kábé elvesztik a piacukat.
-
mekker
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
https://wiki.mozilla.org/RapidRelease/Calendar
9.20-án jön a Firefox Beta változatba is, én azt még megvárnám a helyedben, mert a Nightly verziók gyakran még bugosak, a Beta meg már egész használható szokott lenni. -
mekker
őstag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
A profiles mappa maga a Firefox konfig, 100%-ig visszaállít mindent. A MozBackup is ezt menti, csak kiválogatja a fontos dolgokat, így nem kell 200MB-t lementened vele.
-
mekker
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Van import, de én kézzel raktam vissza, mert így biztosan frissíti a scripteket.
Egyébként érdekes, hogy userChrome.css továbbra is van, azaz lehet módosítgatni a felületet, ha valakinek sok ideje van. Most notebookhoz készítek egy kompaktabb UI-t, bár egyelőre még az egyszerű beállítások után is bugol.
@(#51726) Daywalkerke
Fölösleges. %appdata%/Mozilla/Firefox/Profiles, és kimásolod az egész mappát; az új telepítésnél meg ide visszarakod. -
mekker
őstag
Na, egy fél napot szórakoztam az új Firefox-szal.
Ezeket az addonokat ajánlom (ha valamit nem enged letölteni->''Letöltés mégis' opció-->a mentett *.xpi fájl megnyitása Firefox-szal):
Country Flags & IP Whois - mutatja a címsávban, hogy melyik országból üzemel a látogatott oldal, és egyéb hasznos adatokat (IP, Whois, térkép, stb.). Segít a kamu oldalak kiszűrésében, és "jó tudni".
Firefox Notes - Egyszerű oldalsávos jegyzetfüzet.
Firefox Send - Ez egy szimpla fájlmegosztós oldal, amire fel tudsz tölteni bármilyen kisméretű (<1GB) fájlt, és egy 24 óráig élő linket ad neked, ahonnan bárki le tudja tölteni a feltöltött fájlt.
Foxy Gestures - Egér-gesztúrákkal lehet egyszerű műveleteket végrehajtani. Görgőre is lehet vele programozni parancsokat, és saját script végrehajtását is beállíthatjuk.Instant Translate: Ultimate Translator - Egy kellemes Google Translate felület instant fordításhoz.
Min Vid - Mozillás projekt, kis ablakba lehet videót nézni vele, és van beépített lejátszási sor. Feliratkozások végigpötyögéséhez tökéletes.
Snooze Tabs - Oldalakat lehet vele elrakni későbbre.
Dictionary Anywhere - Egy újabb felület a Google Translate-hez.
Stylus - Stylish helyett, custom CSS-ek használatához.
uBlock Origin - Továbbra sincs vele semmi baj, tiltja a reklámokat.
Violentmonkey - Egy Greasemonkey-klón, remekül működik. Elvileg lesz Tampermonkey is, de nekem bugos még a felülete, így ezt használom helyette.
Youtube Plus - Valamiért elkezdett fagyni a Youtube újított (Material Design) felülete, így visszaálltam az Iridiumról erre. Teszi a dolgát bugmentesen.
Youtube Umbra user CSS - Egy stabilan frissített sötét téma Youtube-hoz.Itt egy screenshot is a kinézetről (gyári sötét téma, kompakt "sűrűségre" beállítva)
A böngésző gyorsabban indul, menet közben sem gondolkozik annyit a GUI. Szépek az animációk, effektek, és ez a flat design sem rossz. Az új menük és a testreszabhatóság is használható, bár még nem 100%. Pl. nem minden elem mozgatható, nincs még mindig autohide, gyengén testreszabható menük, bugos működések az addonoknál "buborékos" nézetben.
És akkor aki még nem hallott a Web Extensions-ről: November 13-án a főverzió dobja a régi API-ját, így sok kiegészítő nem lesz telepíthető. Előnye, hogy Chrome-ról könnyű lesz portolni, és maga a fejlesztés is könnyebb lesz (több lesz a csicsa addon), viszont bizonyos szempontból komoly hiányosságai vannak az eddigi API-val szemben. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az addonokbak sokkal kevesebb beleszólása lesz a Firefoxos felületbe. Lényegében az összes 'testreszabós' kiegészítőt kukázni kell, vagy csökkentett funkcionalitással újraírni.
Mivel a fejlesztőknek volt több, mint egy évük gondolkozni az átálláson, és mégsem történt sok minden, így valószínű, hogy búcsút kell mondanunk a Classic Theme Restorer, a Beyond Australis és hasonló addonoktól örökre.Én abban bízom, hogy a Mozilla fejlesztői igyekeznek majd ezeket a hiányzó funkciókat házon belül pótolni. Szerintem a mostani GUI átgondoltabban lett megírva, és idővel lesz annyira testreszabható, hogy ne kelljen visszasírni a régi időket.
-
mekker
őstag
Na, valaki már heggeszti a Firefox 57-et (mostani Nightlyt)?
Meglepődtem, hogy még a Stylish sem működik egyelőre, pedig úgy tudtam, hogy WebExtensions-ready. -
mekker
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Stylish CSS-hez, Tempermonkey vagy Greasemonkey JS mókoláshoz.
@(#51010) kispx
"Az fb alá nem lehet elég jó gépet venni. "
Konkrétan i7, meg egy középkategóriás VGA friss driverrel. Hát komolyan próbálkozom már mióta (hw gyorsítás ki-be, finomgörgetés ki-be, addonok), de sehogy sem az igazi. -
mekker
őstag
-
mekker
őstag
/* 2203: disable [popup window] scripts hiding or disabling the following ***/
user_pref("dom.disable_window_flip", true); // window z-order
user_pref("dom.disable_window_move_resize", true);
user_pref("dom.disable_window_open_feature.close", true);
user_pref("dom.disable_window_open_feature.minimizable", true);
user_pref("dom.disable_window_open_feature.personalbar", true); //bookmarks toolbar
user_pref("dom.disable_window_open_feature.titlebar", true);
user_pref("dom.disable_window_status_change", true);
user_pref("dom.allow_scripts_to_close_windows", false);Ezt találtam neked, about:config-ban az idézőjelek közti kulcsokat állítsd át a megadottak szerint
-
mekker
őstag
Időről-időre "belaggol" a scrollozás Facebookon. Erre valami megoldás? Több éve csinálja.
-
mekker
őstag
Most jól megszivattam magam. Backup nélkül kipróbáltam egy user.js konfigot, és úgy látszik nem áll vissza defaultra, ha kitörlöm a user.js-t. Szóval most tákolhatom össze a másik gépen lévővel.
Ha valaki nem hallotta még a hírt, itt egy rövid összefoglaló: Classic Theme Restorer @ Firefox 57+
Elvileg Nightlyban még működni fognak ezek az addonok, bár kérdéses, hány %-ban.
-
mekker
őstag
válasz
Rimuru
üzenetére
https://superuser.com/questions/770301/pentadactyl-how-to-disable-menu-bar-toggle-by-alt
Ez nálam működött.
about:config > ui.key.menuAccessKeyFocuses > false -
mekker
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Wow, nagyon sok mindent nem értek ezen a képen, de csak két dolgot fűznék hozzá
1. Minek használsz win95 felületet, amikor csúnya, ráadásul hw gyorsítás sincs, így lassabb, mint az Aerós felület
2. Miért kell backup, amikor ez már teljesen jól megoldható addon nélkül is -
mekker
őstag
Néha csak fals riasztás van, mert az addon készítője nem hitelesíti kompatibilisnek. De szólok, hogy nem is ez a legnagyobb gond,kb mindenre van értelmes alternatíva, amiért nem sír a multiprocess. A nagyobb gond az, hogy ősztől áttérnek Web Extensions támogatásra, ami nem támogatja majd a jelenlegi kiegeket átírás nélkül, és nem is enged akkora szabadságot a felület testreszabásához, mint a Mozilla eddigi API-jai.
Tehát a következő 1-1,5 évben elvileg kapunk egy ismét versenyképes teljesítményű böngészőt sok új funkcionalitással és egy megújult felülettel, cserébe viszont a Classic Theme Restorer szintű szabadságról lemondhatunk. Sokan siratják a böngészőt emiatt, de szerintem felesleges az aggódás, mert közel sem vesztünk annyit, mint azt egyesek gondolják. A gyári felület testreszabhatóbb lesz egy Chrome-nál, az értelmes addonokat úgyis portolják, és nagyon komoly átjárhatóság lesz (van [link]) a Chrome appok irányába. Plusz jönnek a Chrome-féle eyecandy addonok is a web extensionsszel.
-
mekker
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Ha esetleg valami nem működne rendesen:
Google™ Translator
Page Shot
New Tab Tools
(a másik kettőre nem tudok alternatívát) -
mekker
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
https://gist.github.com/Yonezpt/51adf278a24488f75ff0#file-yt-rmv-ap-un-user-js + Tempermonkey/Greasemonkey
Amúgy nem tudom, hogy linkeltem-e már, de van új Youtube design (dark is):
https://www.youtube.com/new -
mekker
őstag
Youtube-os zenehallgatóknak ez egy hiánypótló addon lehet.
-
mekker
őstag
Nem elegáns, de a legegyszerűbb megoldás, hogy ilyenkor átváltasz Firefox Beta-ra. Sajnos előfordulnak bughalmaz verziók. Magától beexportál mindent a régiből.
-
mekker
őstag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Köszi, ilyesmit kerestem. *Könyvjelző eszköztár, csak félremondtam.
Mondjuk végül találtam egy számomra jobb megoldást: Beyond Australis. A gond az volt hogy eddig Roomy Bookmarkban úgy használtam, hogy automatikusan rejtse el a sávot, viszont pár hónapja bugos, és minden induláskor felhozott egy kis bosszantó üzenetet.
Ez így 26 pixel magas, azt hiszem ennél többet már nem tudok spórolni a helyen.@vlevi
Ez csak megszokás kérdése. Roomy Bookmarkkal akár 100-120 ikon is elfér, ha a megnevezést csak akkor mutatja, amikor rámész az egérrel az ikonra. Pár tucat könyvjelzőhöz szerintem felesleges, hogy állandóan ott legyen a név, ha meg olyan van, hogy listázgatni akarok, akkor annyi, hogy az eszköztárra csinálok egy mappát, és ott már látszanak a nevek. -
mekker
őstag
Ismertek olyan addont, ami sidebarba kiteszi a könyvjelzősávot?
-
mekker
őstag
válasz
PBalázs
üzenetére
Nem próbáltam ki, de ez talán segíthet:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/magyar-nyelvi/
Hihetetlen egyébként, hogy nem bírják javítani a magyar fordítást.. -
mekker
őstag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Szóval akkor megoldódott.
Ha később mégis előjönne valami hasonló gond, akkor érdemes ezt állítani about:config-ban true-ról false-ra:
media.mediasource.webm.enabledKi kell próbálni, hogyan jobb (true-false között váltogatsz, majd visszaváltva a videóra frissíted a Youtube oldalt). Nézd meg, hogy melyik módban kisebb a processzorhasználat, illetve az is előfordulhat, hogy befolyásolja a kép folyamatosságát is ez a beállítás.
@(#50386) Matthewus
Mondjuk ez vicces, hogy pont az Edge-en fut normálisan. -
mekker
őstag
válasz
core i7
üzenetére
pro:
-jobban testreszabható felület
-sok spéci kiegészítő, amit a Chrome kiegek nem feltétlen tudnak pótolni
-sok mindent beállíthatsz szabadon, amit egy Chrome/Edge elrejt előled
-valamivel szerencsésebb adatbiztonság szempontjából
-kisebb erőforrásigény
kontra:
-az utóbbi 1-2 évben alul maradt a konkurenciával (Chrome, Edge) szemben sebesség szempontjából, ami remélhetőleg a jövőben változni fog - a legtöbb kritika emiatt éri
-bizonyos frissítéseknél előfordulhatnak idegesítő hibákA következő hónapokban gyökeres változásokat terveznek.Egyik oldalról modernizálva lesz az egész böngésző (megbízhatóbb, gyorsabb lesz), másik oldalról viszont valószínűleg kevesebb mozgásteret kapnak majd a kiegészítők.
-
mekker
őstag
válasz
Matthewus
üzenetére
A jelenlegi konfigomon (Broadwell IGP + fél éves driver) nem tudom tesztelni, mivel se a FF, se a Chrome, sem az Edge nem nyújt VP9-hez hardveres gyorsítást. Úgy emlékszem, hogy asztali gépen tényleg volt valami, de továbbra is gyengébben teljesített (hibák+erőforrás-igény), mint h264 kódolóval.
Egy modern hardverrel lenne érdemes kipróbálni, például a Kaby Lake-ben már van dedikált feldolgozó egység VP9-hez. -
mekker
őstag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Első lépésként ajánlom a felesleges animációk kikapcsolását (gyorsabb nem lesz tőle a lejátszás, de a felhasználói élmény javul):
about:config-ban állítsd be ezeket az értékeket:
full-screen-api.transition-duration.enter
0 0
full-screen-api.transition-duration.leave
0 0
full-screen-api.warning.timeout
0Ezután már nehezebb a dolog.Indíts egy 1080p-s videót>jobb klikk a videóra>Statisztikák>mit ír a "Mime Type:"-hoz? Illetve a Feladatkezelőben milyen a processzorhasználat, ha pár percig full screenben megy a videó?
Ha nincs megfelelő hardveres gyorsítás, akkor elég jelentős különbségek lehetnek. Például ha nálam notebookon be van ez az opció kapcsolva: media.mediasource.webm.enabled, akkor egy 4k videónál 20-30% cpu haszbálatról felugrik annyira, hogy cpu bottleneck van. Egyszerűen azért, mert a h.264-es kódoláshoz van működő hardveres gyorsítás, a vp9 (webm)-hez meg nincs. -
mekker
őstag
Több infót is írj.
-Ha valamilyen reklámblokkolóval tiltottad le (uBlock, ADB, Ghostery stb.), akkor menj a blokkoló beállításaiba, és ott törölj a "saját szűrők" közül minden Youtube-bal kapcsolatos bejegyzést.
-Ha Stylish, vagy hasonló programmal, akkor töröld a sablont.
-Ha valami Youtube Center, vagy Youtube Plus, vagy YT High Definition-szerű programot raktál fel, akkor érdemes annak a beállításait átpörgetni/resetelni.
Mást én nem tudok elképzelni most hirtelen. -
mekker
őstag
A Roomy Bookmarks kiegészítőt használom, és olyan bugja van, hogy újraindításkor felhoz egy notification-t, hogy engedélyezzem a könyvjelző eszköztárt. Alternatíva nagyon nincs rá, az üzenetet nem tudom kikapcsolni.
Az addon kódban csak egy sort kéne kikommentezni, viszont nem tudom, hogyan kell újra aláíratni a módosított addont, hogy engedje telepíteni a FF.Van valakinek ötlete? Írok a fejlesztőnek egy jelentést, nagyon mást nem tudok.

-
mekker
őstag
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy a notebookomon a Youtube hajlamos igen érezhetően belassítani a felületet. Első sorban akkor jön elő, amikor a feliratkozásból nyitom új lapon a videókat (leállítva). Már egyszerűen kifogytam az ötletekből. Böngésző resetelve, beállítások kipróbálva, addonok újragondolása, ESET IS törölve. Kifogytam az ötletekből.
SSD, i5 5200U, viszonylag friss driverek, Firefox 52.0b1 (32 bites) build. -
mekker
őstag
válasz
Rider74
üzenetére
Itt le van írva mit hol találsz részletesen:
"Your passwords are stored in the key3.db and logins.json files. "Az a baj, hogy ami elveszett, azt nem nagyon tudod visszaállítani. Akkor tudod visszaállítani, ha ott van a profiles mappában a régebbi profilod mappája is, azaz legalább két krix-krax nevű mappát találsz az %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ -ban, vagy ha be volt állítva korábban egy Firefox Sync fiók, ami mentette a jelszavakat.
-
mekker
őstag
válasz
Matthewus
üzenetére
Igen, azt én is csak most realizáltam, hogy az Origines fork jobb lenne. Illetve a YTC-t is lecseréltem Youtube Plusra. Úgysem fejlesztik már tovább, ha másfél éve nem tették.
Az a gond a tiszta profillal, hogy akkor már megint nem tudom meg mi is volt a probléma. Na mindegy, majd 2 hét múlva ha lesz időm újrarakom. -
mekker
őstag
-
mekker
őstag
Üdv!
Mostanában használhatatlan lett a böngészőm, különösen ha tölti be a Youtube/Facebook oldalát. Nem a processzor, vagy a memória a gond.
Csökkentett módban - pluginokat letiltva - is messze van az ideálistól. Mi lehet a gond? Azon gondolkoztam, hogy esetleg valami beállítás okozza, vagy a többszálas mód, vagy esetleg valami hardveres gyorsítás bugos.Ezek a kiterjesztések, about:config módosítások vannak érvényben:
Firefox 51.0b10 (32 bites) + Intel HD5500 + i5 5200U + 8GB RAM.
-
mekker
őstag
Milyen cookie-szűrőt érdemes használni? Lehetőleg olyat keresnék, amiben van használható, beépített adatbázis.
-
mekker
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Na, sikerült az új lapra hátteret berakni.
1. about:config > browser.newtab.url > about:blank
2. Stylish addon feltelepítése
3. Új stílusfájl:
@-moz-document url("about:blank") {
* {
background: url("file://C:/<elérési út>") !important;
background-color: black !important;
background-size: 100% !important;
background-repeat: no-repeat !important;
}
} -
mekker
őstag
Mivel a GlassMyFox csak W7 alatt működik, ezért szeretnék az about:newtab helyére berakni valami hasonló hátteret.
-Ha saját html-t rakok be, akkor az URL-sávban ott marad a címe.
-Ha addonnal rakok be hátteret, akkor meg ott marad az a mafla fogaskerék, és rak be mellé egy másikat is
Hogy lehet valamelyiket a kettő közül orvosolni? . -
mekker
őstag
Hogy lehet megoldani, hogy a Google keresésnél ne nyíljon meg új tabon, ha valamire rákattintok? Marha idegesítő. Ott a középső klikk, ha valamit új lapon akarok megnyitni..
-
mekker
őstag
Na jó, most már tényleg kezd elegem lenni a Firefoxból. A nyár elején tettem újra a gépet meg a FF-t, SSD-ről megy, aztán még is néha olyan fostos, meg memory leakes a Youtube-bal, hogy az hihetetlen.
Most vagy rakhatom újra az egészet, vagy nem tudom.
Kinézetre az Opera tetszik, de az a Chromium fork léte ellenére meg nem támogat minden alkalmazást (pl. Pocket).
Egyszer működik a cucc, máskor laggolásig felzabálja magát szeméttel.
Alternatíva meg nincs. A Chrome-ot nem szeretem, az IE teljesen rugalmatlan és elavult, külső YT kliens meg bezzeg nincs (amik voltak azok is meghaltak az új Youtube API-nak hála). Vicc, hogy 2015-ben még ezzel kell szívnom... -
mekker
őstag
Ez a fél köbméteres töltő cucc a képernyő közepén
[link] -
mekker
őstag
Két dolgot szeretnék Nightlyval kapcsolatban kérdezni:
-Hogy tudom kikapcsolni azt, hogy az URL-barból is adja a keresési találatokat (mint Chrome-ban)?
-Hogy lehet azt az idegesítő töltögetős animációt kikapcsolni, amit a lapbon jelenít meg 800x800-ban? -
mekker
őstag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Ha van valamilyn guglis fiókod, és bejelentkezel Youtube-on, akkor ott jobb felül van egy kis harangocska, ott mutatja a hsz-ekkel és a videóiddal kapcsolatos dolgokat.
@konci
Mire gondolsz? A videó alján ott van a gomb, ha az egér nem az alsó-felső sávon marad, és nem mozgatod, akkor eltűnik (2-3 mp).
https://www.youtube.com/testtube
Ha ezt bekapcsolod, akkor még a lejátszó is átlátszó lesz, addig se zavar amíg el nem tűnik.
Azt az idegesítő szövegbuborékot fullscreennél meg így lehet elrejteni:
about:config címsorba, majd full-screen-api.approval-required erre rákeresel, és igazra állítod. -
mekker
őstag
Na, megvan hogy miért nem mentek a Youtube értesítések:
privacy.trackingprotection.enabled -> true-ról visszaállítottam false-ra.
Aki követte az Iponos cikket [link], az ügyeljen arra, hogy esetleg néhány szolgáltatás nem fog rendesen működni.Egyébként nem lehet valahogy kivételt megadni about:configban?
-
mekker
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Egyébként itt található az ezzel kapcsolatos beállítások nagy része:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
és
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics@skynet
Igen, a ClearType miatt ilyen, bár ez a valóságban nem egészen így fog látszódni a monitoron.
Az egyik greyscale AA-t, a másik meg subpixeles AA-t használ. Ha megkeresed a Cleartype beállítást Win keresőben és kiveszed a pipát, akkor megnézheted milyen nélküle. Ha kikapcsolod, akkor a FF sem fog Cleartype-ot használni. -
mekker
őstag
válasz
Skynet258
üzenetére
Hát most nézegettem vagy negyed órát, de nem látok lényegi különbséget. A Firefoxnál valamivel nagyobbak a betűk, meg a betűközöket, 1-2 részt kicsit máshogyan renderel, de az AA és a betűk kb. bitről bitre ugyanúgy néznek ki.
eredeti kép (képzézők mutatják a pixeleket)
+
ezt is csak a böngésző mossal el; kék-narancs FF, szürkeárnyalatos ChromeNem hitvitát akarok kelteni, de szerintem inkább a Windowsos Clear Type-ot lenne érdemes állítani, az Anti-Aliasing Tuner pedig valószínűleg már nem működik rendesen, mert nem sok mindent csinál (írják is, hogy 38 óta nem megy).
-
mekker
őstag
@Jazz
Na, találtam itt egy egyszerű addont, aminek az a lényege, hogy jobbklikk menübe belerak egy opciót, hogy meglehessen pl. Youtube videók linkjeit nyitni VLC lejátszóban.
https://drive.google.com/file/d/0B3YP77rwcWfgbFNibldwbmZlenM/view
Ez a javított változatom belőle, csak le kell tölteni, és társítani kell a Firefox-szal, már telepíti is.
Bele van rakva a javítás, amit az egyik értékelő leírt, plusz fordítás, meg 1-2 dolog a jobbklikk menühöz.
Job klikk a linkre, és katt a menüre vagy 'w'-t kell nyomni.Nem értek nagyon a JS-hez, ha valaki tudna segíteni, az jó lenne (beállításokba kéne egy szűrő, hogy mikor jelenítse meg pl. *youtube.com/*, stb.).
Az egyetlen baja, hogy jelenleg csak 360p-t és 720p-t tud, 480p-t és 1080p-t nem, legalábbis nálam. (ctrl+j-vel lehet megnézni)
-
mekker
őstag
válasz
Skynet258
üzenetére
Screenshot
Én nem látok semmi nagy különbséget a két AA között, Chrome-ban hol lehet beállítani az AA-t, plugin? -
mekker
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Arra ügyeljetek, hogy az about:config-ban
media.mediasource.webm.enabled
ez false-ra legyen állítva (ez az alapértelmezett). Ha ez aktiválva van, akkor a VP9-es videokodeket használja alapértelmezetten, viszont tapasztalataim szerint eléggé bugos. (pl. jobban szaggat nagy felbontáson, nem töltődnek be gyakran a videók). -
mekker
őstag
Valaki tudna segíteni? Még mindig nem oldódott meg egy Youtube-os probléma.
Pár napja azt csinálja, hogy a YT értesítéseket nem nyitja meg, csak egy üres buborékot mutat. Bővítményeket letiltva se csinálja, viszont ha teljesen leresetelem a FF-t, akkor működik rendesen. -
mekker
őstag
Sikerült elcsesznem a profiles mappát, most rakom vissza az addonokat.

Itt most hogyan tudom eltüntetni azt a kis csíkot a tab és az URL-bar közt? (GlassMyFox+Classic T.R.) -
mekker
őstag
válasz
üzenetére
Fogalmam sincs mi lehet a probléma, csak HA-n csinálja?
Talán ezzel lehet próbálkozni: http://kb.mozillazine.org/Layout.css.dpi, vagy valami van a zoomolással, vagy a Hardverapróval.
-
mekker
őstag
Ghosteryt érdemes használni szerintetek? (uBlock, don not track me és tracking protection bekapcsolva)
Gondolkozom rajta, hogy letörlöm. -
mekker
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Használok már több mint 3 éve YTC-t, de mostanában csinálja csak ezt. Alap Firefox 200 mega alatt. Megnyitok tesztként 10 videót, bezárom, 400 mega. Újra, 450-500 mega. Majd próbálgatom üres profil mappával is.
-
mekker
őstag
Memory Fox Next
Kíváncsi vagyok, hogy teljesít, most minden 1-1-1 percre van állítva. Megelégeltem, hogy Youtube-ozás után 1GB-ra is felhízik a Firefox memory leak miatt. -
mekker
őstag
válasz
Voice24
üzenetére
CCleanerben nézd meg a startup programoknál a Firefox fülön. Valamikor elrejtik magukat ezek a adwarek, de itt talán mutatja. Meg szedd le a 15 napos próbaverziós Malwarebyte's-ot, és keresésnél mindenre pipa. Ez általában elég jól kiszűri az ilyesmiket.
@HoTaZo
Igen, mintha Nightlyt tennél fel.
%APPDATA%
Ezt beírod a sajátgépbe, Light néven van neki saját profilos mappája, a FF-nak meg Mozilla/Firefox név alatt. -
mekker
őstag
Felraktam a Lightot, Hát alapjáraton nem rossz, de miután átmásoltam a profilest elég fostalicska lett.
-
mekker
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Tiltsad le a HTML5-öt valami addonnal, hogy Flashről fusson. Szerintem nincs rendes GPU-s gyorsítás a gyakorlatban. GPU-Z ír ki Nvidia kártyáknál külön adatot, "Video Englone Load" néven. Ez elvileg azt mutatja, hogy a kártyán a direkt videolejátszásra, dekódolásra való huzalozott részét mennyire terheli. Flash Playernél megy rendesen, HTML5-nél viszont 0%-on "pörög" végig. A VGA-t is alig terheli (kb. mintha húzogatnám a Windows ablakokat).
Flash addon, vagy talán Youtube Center is megteszi -
mekker
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Mert fos a Youtube HTML5-ös támogatása. Ez Gugel projekt, de még Chrome-on is befosik 4K-ban.
Nálam a Firefox ezt tudja jelenleg képmegállások nélkül stabilan:
-1080p, 720p@60fps, (az 1080p@60fps pedig videófüggő).
Az 1080p megy egy ideje rendesen. Talán a 40 valahányas verzióra végre lesz kifogástalan támogatás és hardveres gyorsítás. -
mekker
őstag
Bookmark Favicon Changer
Régebben használtam, most is működik ahogy látom, csak valamiért levették az Addons listáról. -
mekker
őstag
Youtube értesítés működik másnál? Nálam valamiért csak Chrome alatt.
-
mekker
őstag
Olyan addont keresek, amivel egyszerűen lehet a toolbar ikonjait módosítani (pl. letöltés, kedvencek+ addonok ikonjai)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)