Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
-
kovy79
őstag
Még egy kis infó, amit most vettem észre:
összeomlás után ugyebár "tiszta lappal" indul újra a Firefox és az előzményekben nem is látom a összeomlás előtt megnyitott oldalakat! Ez eddig nem így volt. Hiába omlott össze, az előzményekben ott volt minden.
-
kovy79
őstag
Köszi mindenkinek a segítő szándékot!
Igazából lövésem sincs, mivel -mint írtam- semmit sem változtattam, egyszer csak elkezdte...
A Session Manager-t tegnap feltettem, de csak teljesen szűz Firefox indítása esetén működik. Ha elindítok egy kedvencekbe mentett könyvjelzőt (amiben van pl. 40 lap) azt nem tudja (újra) menteni, ezt visítja:
"Hiba. A művelet sikertelen. Nem elérhető fájl:
JSON.parse: unexpected character(SyntaxError)" Meg még egy lapnyi hablaty...mod: a Beállítások/Általános/Indítás értékének változtatása sem változtat a helyzeten.
-
-
Matthewus
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valóban, nem a cache-től függ a visszaállítás, nem ott tárolja a munkamenetet.
Lehet, hogy a munkamenetet tároló fájllal történt valami. Ha fontos a munkamenetek megőrzése akkor érdemes a Session Manager kiterjesztést használni, azzal nem fordulnak elő ilyen problémák. -
Kékes525
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez igaz. Valamilyen kiegészítő nem változtatja ezt meg? Meg kellene néznie az : Hibakeresési információt Azonbelül is a "Fontos, módosított beállítások"-at. Hátha ott van valami beállítva ami magyarázza.
(#45695) Matthewus : A temporális könyvtárba, a windos\temp-e?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha nincs disk cache, hanem csak memóriában cachel akkor nincs honnét visszaállítania.
Nálam, mivel 16 GB RAM-om van ezért browser.cache.disk.enable;false, gondolom ekkor sem állítja vissza. Neked mi az értéke? Mennyi a diszk cache-ed értéke? -
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
browser.sessionstore.max_resumed_crashes;1
browser.sessionstore.resume_from_crash;true -
-
kovy79
őstag
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet nálam a hiba?
Összeomlás után a Firefox nem ajánlja fel a munkamenet helyreállítását (azt persze közli, hogy összeomlott).
Megnyílik helyette egy új kezdőlap...
Semmit nem állítottam el (25.0 és a frissítés is kikapcsolva), tegnapelőtt óta ilyen... -
-
Donvit078
tag
Üdv! Tudja valaki hol lehet kikapcsolni hogy összeomlás után ne akarja kinyitogatni az előzőekben megnyitott lapokat? köszi
-
rii
nagyúr
sziasztok
mitől lehet az, hogy a syztlish add-on nal, a feltelepített stylis-ok nem megefelőlen jelennek meg?
pld face-nál a kék fejléc megmarad, más sytle -nál meg midnen sikeresen lecserélődik ....
gmail-nál is (lehet h előbb ki kell választani a gmail default style-t, mert pld, egy adott style a betűk színét nem írja felül? ezért ha a gmail dark style-t használom, fekete alapon fehér betűkkel, és erre rátennék egy viulágos style-t, amiben meg fekete betűk vannak, akkor ő a betűk színéhez nem nyúlván fehér alapon fehér bertűket kapok?face-nál nem értem, hogy miért hagy meg egyes elemeket, pld., a felső kék sort nem teszi át arra, amit a sytlle screen shotján léátni lehet .....
-
-
Matthewus
őstag
Stylish-ba vagy userchrome.css-be ezt a kódot kell beilleszteni:
.findbar-find-previous label:after { content: "Előző"; }
.findbar-find-next label:after { content: "Következő"; }
Elvileg ennek jónak kell lennie. -
Jazz
veterán
Tudtok olyan kieget amivel vissza lehet állítani a régi find bar text alapú keresés előre-vissza gombjait? (ezek az új nyilas gombok nagyon picik, alig lehet eltalálni őket)
Find bar tweek-el próbálkoztam még, de sajna az nem tudja ezt. -
-
saelin
veterán
Lehet azzal kezdeni valamit, hogy full screen YT alatt ne legyen ott ez a kis oldaltöltési infó bal oldalt lent:
[link]Egy picit zavaró, hogy mindig tölt valami vackot és nem akar eltűnni percek múlva sem.
-
Matthewus
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem. Több kiegészítő is létezik rá, lehet válogatni.
-
DS39
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
van olyan képkezelő kiegészítő, ami tudja. pl: [link]
-
Bjørgersson
félisten
Internetes képeket el lehet forgatni valahogy?
-
russel87
csendes tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a Mozilla-ban "akadnak" a videók (pl.: youtube). Az egér mutató is el szokott tűnni! Aztán kapok egy ilyen hibaüzenetet.
A Microsoft Edge-ben egyáltalán nem veszek észre akadást.
Eddigi próbálkozásaim, amik nem vezettek eredményre:
dom.ipc Itt mindent átállítottam false-ra
browser.sessionstore.internal Itt 15 000 érték helyett 500 000 állítottam.Op. rendszer: Windows 10 Pro x64
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Az egyik kollégámnál fellépett pár napja az a jelenség, hogy amikor elindul a böngésző, a böngésző bezáráskori állapota töltődik vissza, magyarán a legutóbbi lapok jelennek meg. Viszont neki nem ez kellene, hanem egy fix kezdőlap. A poén az, hogy a Beállítások menüpont tanúsága szerint a kezdőlapnak kellene megjelennie, mégsem teszi, és hiába állítom át, majd vissza, nem akarja az igazságot, ragaszkodik a legutóbbi lapokhoz. És természetesen a legfrissebb verzióról van szó, 64 bites Win 7 alatt.
Van valamilyen ötletetek?

-
Fandango
veterán
-
atka76
tag
Köszi,de ez ennál zsiványabb,nincs a listában de mégis tevékenykedik!
Progi kell rá! -
atka76
tag
Sziasztok!
Tudtok valami progit ami leszedi a ASK Home Page-t,mert valahogy rátelepítődött és nem tudom leszedni!
Köszönöm!
Bendegúz
-
Raynes
tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Nálam meg Bespin-témás Double Commander fut. Emlékeztet a régi, jó Total Commanderre
Plusz multiplatformos, Linux alatt is használható, ellentétben a TC-vel és a Far-ral, esetleg az Unreal és FreeCommanderrel. Linuxon eleve a Midnight Commander kiváltja a Fart.A Double Commander szinte mindent tud, amit a Total Commander, TC-s beépülőket is fogad. Egyedül az FTP kezelése kicsit sutább, és nem lehet hangjelzést beállítani a x másodpercnél hosszabb műveletek befejeződése után. Minden mást tud ingyenesen.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Visszatértem 32-bites verzióra, ekkor már félsiker volt, mert megjelent a Kaspersky beépülője, de le volt tiltva, a KIS topicban kaptam újabb segítséget Hzoli kollégától, és így már működik szépen.
Bónusz a 32-bites Firefox-szal ugyanúgy mint a Chrome esetében, a Facebook, és egyéb HTTPS oldalak is működnek

-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Asztali gépemen már egy ideje furcsán viselkedett a Firefox, így gondoltam letúrom az egészet, és csinálok egy tiszta telepítést, majd utána mindenféle böngészőből való importálás helyett visszateszem a könyvjelzőket az egyébként is használt Xmarks, a jelszavakat pedig a Lastpass kiegészítővel.
FF-t uninstalláltam, appdata/roaming és appdata/local mappákat is töröltem, majd csináltam egy tiszta telepítést. Indítás után jónak tűnt minden, a weboldalak bejönnek, viszont kiegészítőket nem tudok telepíteni, vajon mi lehet a gond? Bármilyen kiegészítővel próbálkozom, akkor azt írja: Hiba történt a(z) bővítményneve letöltése közben. Próbálja újra. -
DS39
nagyúr
válasz
Matthewus
üzenetére
felraktam az uBlock Origint, eddig egészen jó, beraktam az ABP-nál használt szűrőlistáimat, és a saját szűrőket, kivételeket. Tetszik, hogy van elem kiválasztó/elrejtője is. mintha gyorsult is volna tőle a Firefoxom, bár lehet csak placebo. mindenesetre tesztelés alatt, lehet végül nem kell két külön addon (ABP + Element Hiding Helper), a reklámblokkolásra, elég lesz ez az egy.
-
Fandango
veterán
-
fero02
nagyúr
Srácok!
Eltűntek a kis ikonjaim a "Kedvenceim" fórumtémák és az "Itt szóltam hozzá" lista mellől.
Merre keressem őket?

Köszi!

-
Kikeszit ez a FF ,allandoan kiad egy uj lapot a kezdooldalam melle ha elinditom a FF ot . (konkretan a beallitasok oldala : about:preferences ) ,hogy a francba tudom eltuntetni hogy ne induljon nekem mindig ez a +1 tab ? Neten keresgelek orak ota de nem talalom.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
üzenetére
Nálam is rendszeresen ilyeneket dobál !
Kezd használhatatlanná válni .
Facebooknál, érdekes módon az újratöltés gombot megnyomva, megtalálja a helyes utat .
Youtube esetén eddig azzal szemétkedett, hogy képek nélkül volt csak hajlandó megjeleníteni az oldalt, és a videokat nem játszotta le .
Mostmár bejönnek a képek az oldalon, de a videok most sem játszhatóak le .
Mindezek a dolgok Chrome-ban kifogástalanul mennek .
Javíthatóak ezek a hibák valahogyan ?
Üdv.
Astra
-
DS39
nagyúr
Erre a hibára van megoldás? (vagy majd egyszer csak kijavítják)

Win10, FFx64, két kiegészítő van, ABP és I don't care..., de ha letiltom őket, akkor is jelen van a hiba.
-
Kékes525
félisten
Az ESET mellett is szükséges olyankor, amikor felmerül a gyanú az alternatív, kiegészítő vírusellenőrzés.
''Az places.sqlite fájl tartalmazza az összes Firefox könyvjelzőt, az összes letöltött fájlt és az eddig megtekintett weboldalak listáját. A bookmarkbackups mappa tartalmazza a könyvjelzők mentéseit, amelyek segítségével a könyvjelzők visszaállíthatók.
"A jelszavakat a key3.db és a logins.json fájlok tartalmazzák. További információ a Jelszavak kezelése - megjegyzésük, törlésük és módosításuk a Firefoxban leírásban olvasható"
-
Kékes525
félisten
A helyedbe, mint fentebb (#45620) spammer is írta, töröld ezeket, vagy csinálj egy teljes újra telepítést a profilod törlése után.
Azonban én a telepítés előtt (a törlés után) lefuttatnék néhány vírus ellenőrzést biztos ami biztos alapon, Malwarebytes Anti-Malware és HitmanPro-val.Persze, ha újratelepíted a profilod törlésével, akkor előtte mentéseket kell csinálnod az adataidról (könyvjelző, jelszó stb.).
A mentések amúgy is mindig, ha nincs semmi baj sem, akkor is szükségesek.
-
DS39
nagyúr
válasz
scope2007
üzenetére
nem értem, milyen kétségeid?
a 64 bites Firefoxnál minden kiterjesztés (addon) működik.
a plugin-ek (bővítmények) amelyeket külső program telepít, azok elérhetősége van megszigorítva.
hozzáteszem nagyon helyesen. ha mindent natív a böngésző old meg, akkor jobb teljesítménnyel tud üzemelni.
ha viszont szükséges használnod pl. a JAVA-t, netbankoláshoz, akkor nem a 64 bites Firefox a te böngésződ.
-
Kékes525
félisten
Ez a Firefox megváltozott beállításait tartalmazza ("The prefs.js file does not actually contain all of the settings. It only stores changes made to the defaults, after they are written back to disk. This normally occurs when you exit the Mozilla-based application. "), ha törlöd, akkor az alapértelmezett beállításokkal indul: Prefs.js file
Nálam sokkal kisebb:
A tied hatalmas! A helyedben törölném.

(#45620) spammer: Fürgébb voltál.

-
spammer
veterán
A beállításokat tárolja benne, de normál esetben ez mondjuk olyan 30-40 kbyte. A 4 giga nem tudom, hogyan jött össze, de tuti nem normális.

Helyezd át vagy rakd kukába (ideiglenesen), indítsd újra a Firefoxot, akkor elvileg generál magának új prefs.js-t, és minden beállítás visszaáll az eredetire. Ha utána normál méretű lesz a fájl és működik minden, akkor az áthelyezett vagy kukába rakott 4 gigás cucc törölhető.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Találtam a Firefox profile mappájában potom 4giga "prefs.js" filet. pontosan mik ezek?
Köszönöm
-
törölt tag
64-bites Firefox ezt tolja a Facebook-kal kapcsolatban:
"Ez a kapcsolat nem megbízható
Azt szerette volna, hogy a Firefox biztonságosan kapcsolódjon a következőhöz: www.facebook.com, de nem garantálható, hogy a kapcsolat biztonságos.
Általában a biztonságos kapcsolat létrehozásakor a webhelyek megbízhatóan azonosítják magukat, hogy bizonyítsák, hogy a felhasználó jó helyen jár. Ennek a webhelynek viszont nem ellenőrizhető az azonossága.
Mit tegyek?Ha általában probléma nélkül tud kapcsolódni ehhez a webhelyhez, akkor ez a hiba azt jelentheti, hogy valaki leutánozta a webhelyet. Ne folytassa.
Ez az oldal HTTP Strict Transport Security (HSTS) használatával adja meg, hogy a Firefox csak biztonságosan kapcsolódjon. Emiatt nem lehet kivételt felvenni ehhez a tanúsítványhoz.
A(z) www.facebook.com érvénytelen biztonsági tanúsítványt használ.
A tanúsítvány nem megbízható, mert a kibocsátó tanúsítványa ismeretlen.
Lehet, hogy a kiszolgáló nem a megfelelő köztes tanúsítványokat küldi.
Egy további gyökértanúsítvány importálása lehet szükséges.(Hibakód: sec_error_unknown_issuer)"
Az imént álltam át Kaspersky-re, lehet összefüggés?
-
scope2007
addikt
válasz
Matthewus
üzenetére
Na akkor egy próbát megér majd
Valamikor volt erről szó, talán kettő verzióval ezelőtt, már nem emlékszem, mikor megjelent az első rendes 64bites kiadás.Akkor java és, silverlight, flash
Ezekből kell 64bites, mert a böngésző számít, nem az oprendszer ezeknek a bovitmenyeknek
Igaz?
-
scope2007
addikt
Üdv
Hogy áll most a 64bites fox?
Nincsen időm sajnos most vegigolvasni a 400 új üzenetetAzt tudom hogy van, csak a kiegekre gondoltam, mert mikor megjelent akkor sok nem ment velük
Este lesz telepítés, csak kérdés jó e a 64es, inkább 32bites maradjon?
Vagy a kiegek inkább a kieget fejlesztokon múlik a 64bit támogatottság?
Thx -
Kékes525
félisten
Itt is jelzem, hátha valaki nem olvassa az ESET NOD32 Antivirus / Smart Security topikot, hogy a HTTPS-Everywhere-el nem kompatibilis az ESET Netbank- és tranzakcióvédelme!
Legalábbis nálam csak letiltott HTTPS-Everywhere-el müködik. -
B@ldrick
aktív tag
Be lehet állítani, hogy induláskor ne a cacheből töltse az oldalakat vissza hanem a netről frissiben?
-
gyulank
addikt
Mi miatt lehet, hogy nem töltődnek be a fb videók? Chrome-on kipróbáltam, ott működött.
Szóval nem a linkelt, hanem a fb-ra feltöltött, mint ez-e.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Arany János - Kapcsos könyv
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha még azt is megoldod hogy az ékezetes betűket is megtudja jeleníteni....(de ez már csak szőrszálhasogatás.
)

Plusz multiplatformos, Linux alatt is használható, ellentétben a TC-vel és a Far-ral, esetleg az Unreal és FreeCommanderrel. Linuxon eleve a Midnight Commander kiváltja a Fart.

Emlékeztet a rég jó Norton Commanderre.