2016. október 27., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • E3 2016: Amit látni szeretnék TOP5

  Már csak két hét van a 2016-os E3 konferenciáig, jöjjön a szokásos mire vagyok a leginkább kíváncsi listám.

  Érdekességképpen, a 2014-es listámről eddig egy játék jelent csak meg :)

  5. Warhammer 40,000: Dawn of War III - Relic Entertainment/Sega

  4. Mass Effect: Andromeda - BioWare/EA

  3. Final Fantasy XV - Square Enix

  2. Persona 5 - Atlus

  1. The Legend of Zelda Wii U - Nintendo

  ldave 4 hónapja 5

 • Hiányozni fogsz :(

  ldave 5 hónapja

 • PixelCon 3 - május 14

  Tovább dübörög ország legütősebb gamer bulisorozata!

  Lesz minden ami eddig, és egy rakás minden, ami eddig még nem!

  Féktelen kockulás a Dürer Kert két termében.
  Este 9-től a nagyterem hangosba megy át, és beindul a csapatás.

  Fellépők:

  1. SIDnify (HU)
  2. Dunderpatrullen (SWE)
  3. Real Giana Brothers (ET)

  Ettől a showtól leszakad az agyatok!

  Tehát készüljetek! Mindent ellepnek a Pixelek!

  ldave 5 hónapja 8

 • A kommentolvasás vége

  Azt hiszem le kell állnom a különféle híroldalakon a kommentek olvasásával (főleg politika). Nem tesz jót a lelki egészségmnek. És már néha azt se tudom eldönteni, hogy valaki csak szemét módon trollkodik vagy tényleg a legsötétebb gyűlölet árad belőle.

  Amúgy is annyi szar jön az emberrel szembe, nem kéne még direkt is beleállnom.

  ldave 7 hónapja 10

 • A FIFA 16-é lett 2015 legaktívabb fóruma

  Megpróbáltam összeírni, hogy a 2015-ös játékok közül melyik mennyire volt népszerű, mennyire aktívak a játékosaik itt Gamepod-on a hozzászólások száma alapján :)

  Ahol * van ott nem találtam kapcsolódó témát. Halo, MGS és Destiny esetében csak gyűjtőtémát találtam, az alapján pedig nehéz megítélni, hogy mennyi hozzászólás tartozik az adott játékhoz. A Mario Maker-ről is többször esik szó a Wii U topikban.

  ldave 9 hónapja 0

 • 2016-ra áttolt játékok TOP10 listája

  Uncharted 4: A Thief's End (március 18) - PS4
  Persona 5 - PS3/PS4
  Hitman (március 11) - PC/PS4/X1
  Star Fox Zero (április 22) - Wii U
  XCOM 2 (feburár - 5) - PC
  Zelda - Wii U
  Fable Legends - PC/X1
  Mighty No. 9 (február 12) - PC/PS4/X1, Vita/3DS
  Tom Clancy's The Division (március 8) - PC/PS4/X1
  Quantum Break (április 5) - X1

  A megjelenési dátumokat a wiki-ről szedtem, szóval egyik se tekinthető teljesen biztosnak.

  ldave 10 hónapja 0

 • PixelCon 2 - Mégtöbb geekség, mégtöbb retro, mégtöbb buli.

  Egy programot ajánlanék most szombatra a videójátékok és a kapcsolódó kultúra kedvelőinek.

  We brake for nobody !

  PixelCon 2.

  Mégtöbb geekség, mégtöbb retro, mégtöbb buli.

  Két teremben:

  - Kütyüs terem 14:00-tól.

  GRAND PIX indie award.
  Retro Kütyü Játszóház 10, videojátékos közösségek, versenyek, kulturális műsorok, művészeti galéria.

  Résztvevők:

  Atarian - Member
  iddqd.blog.hu
  gamer365.hu
  MAT conpót
  HackerSpace
  Kóceráj Poharazó
  Retro GSM

  És egy szabad asztal tele TV-kel, amikre bármit ráköthettek, amit hoztok.

  - Hangos terem 19:00-tól.

  Videojátékos témában mozgó zenei előadók.

  Fellépők:

  SIDnify
  Double Score Dungeon
  LazerPunk!
  Blastromen (FIN)
  majd Macskajancsi és Bandeeka tolja talpunk alá a gamer groove-ot hajnalig.

  Belépő: 1000 Ft

  ldave 11 hónapja 0

 • lány a metrón

  lány a metrón

  te mindig más vagy
  én ugyanúgy szeretlek
  de aztán leszállsz

  ldave 11 hónapja 4

 • Neeeeee!4!!

  ldave 1 éve 9

 • Dávid PC-t épít - vol. 3

  Köszönöm mindenkinek a tanácsokat az előző két bejegyzésemhez, sokat segítettetek a témával kapcsolatban. Nagyjából letisztult a kép, hogy mit is szeretnék, ezt foglalom most össze.

  CPU, RAM és MBR:

  Hiába szimpatikus nekem az AMD APU projektje, sajnos be kellett látnom, hogy nekem ez most nem a megfelelő választás. A jelenlegi szoftveres környezetben tényleg nem sok értelme van megvenni egy A10-7850K-t, hogy aztán mellé odategyek egy dVGA-t, amit esetleg a CPU rész nem is tud talán teljes mértékben támogatni, az APU GPU része meg csak porosodjon. Az FX processzorok alapra nem voltak soha szimpatikusak, még a 95W-os példányok se képesek normális teljesítmény/fogyasztás mutatót hozni. Mindenesetre ha végül mégis AMD proci mellett döntenék, akkor valószínűleg a FX-8320E/FX-8310 párosból választanék egyet.

  Tehát ott vagyok most, hogy intel CPU-m lesz, valamelyik i5-ös, talán egy i5-4570 vagy i5-4590, tuningban nem gondolkodom, szóval a K-s modellek nem kerültek szóba, ezen procik alap teljesítményét bőven elégnek érzem. Amúgy mi a különbség az intel 44xx/45xx/46xx szériája között?

  Folytatás...

  ldave 1 éve 47

 • Dávid PC-t épít - vol. 2

  Nagyon sok tippet és tanácsot kaptam az előző bejegyzésemre, köszönöm mindenkinek.

  A gép belseje (CPU, VGA, MBR) még ugyan képlékeny, de kell még más is egy PC-hez.

  A régi gépemből megmaradt egy 1,5 TB-os HDD, szóval a tárhely adott, az SSD-m jelenleg a laptopban van, de az benne is marad, szóval azt vennem kell egyet. Jelenleg egy OCZ Vertex 4 típusú 128 GB-os SSD-t használok, teljes megelégedéssel, emiatt első körben ugyanennek a gyártónak néztem a jelenlegi kínálatát, viszont a 128GB-ról inkább már nagyobbra váltanék, a 240GB-os alap tudású ARC 100 (31.090 Ft) talán elég is. A gyártó adatlapja szerint valamivel alacsonyabbak az írási, olvasási értékei, mint a jelenleginek, a következő lépcső, a Vertex 460A sorozat viszont 50%-kal drágább, annyit talán nem ér. Inkább legyen picivel lassabb 240GB, mint gyorsabb 128GB.

  Folytatás...

  ldave 1 éve 17

 • Dávid PC-t épít - vol. 1

  Amikor másfél-két éve felújítottuk a nappalit akkor úgy döntöttem, hogy száműzöm az asztali PC-t a lakásból és helyette veszek egy laptop-ot, a játékot pedig konzolon folytatom. Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek ez nem volt egy jó döntés :) Jópár játékom van PC-re még régről (The Secret World, Guild Wars 2), amik egyszerűen nem futnak el a laptopon normális minőségben, manapság pedig egyre nagyobb a késztetésem, hogy elővegyem őket.

  Szóval azon jár az agyam, hogy újra összeépítek magamnak egy asztali gépet, utoljára ilyet lassan 4 éve csináltam. Gondolkoztam erősen gamer laptopon is, de az eszem lebeszélt róla, egyelőre. PC terén teljesen nulláról kell indulnom, az egész gépemet eladtam 2013-ban (Core i5-2500, GTX560 Ti), egyedül az egér és a billentyűzet maradt meg. Komolyabb márkapreferenciám csak annyi van, hogy eddig, ha tehettem, mindig ASUS termékeket választottam és egy K8N-es alaplapot leszámítva nem volt gondom velük és azt is garanciában cseréltettem. Meg általában betegesen kedvelem a kicsit furcsa, ámde egyedi cuccokat, ahol nem az ár-érték arány a legfontosabb, az első (és mai napig kedvenc) okostelefonom egy Nokia N9-es, az első tabletem egy Blackberry Playbook volt, szóval ezen a vonalon elindulva első körben nem Intel CPU-ban gondolkozom, hanem egy AMD-ben. Ez nem egy racionális döntés, egyértelmű, de most még úgyis csak tervezem a dolgot.

  Folytatás...

  ldave 1 éve 22

 • Persona 2: Innocent Sin - jRPG játéknapló - I

  2015. február 16.

  Még év elején jött a gondolat, hogy idén bepótolok pár régebbi jRPG klasszikust, akkor össze is írtam azokat a címeket, amikre időt szánnék. Azóta történt valami, ami kicsit felülírta a tervem, jött egy trailer a Persona 5-ből, ami egyből a legjobban várt játékommá lőtte az Atlus készülő játékát.

  Szóval eme 10/10-es trailer hatására úgy döntöttem, hogy módosítok az eredeti terven és az első játék, amit eme projekt keretein belül elkezdek, az a Persona 2: Innocent Sin lesz, PSP-n (mostantól P2).

  Amikor ez a játék 2011-ben megjelent EU-ban, addigra az eredeti japán PS1-es kiadás már több mint 10 éves volt, én addigra végigjátszottam PS2-en a Persona 3-at és nagyrészt a Persona 4-et is. Több oka is volt, hogy a P2 1999-ben nem jelent meg angolul, a játékban pl. szerepel Adolf Hitler és van lehetőség homoszexuális kapcsolatra. Ez akkoriban úgy látszik még nem ment át a nyugati szűrén, bezzeg manapság, Bioware játékok után már nem gond az ilyesmi téma.

  Folytatás...

  ldave 1 éve 7

 • Gamepod Nintendo Meeting @ Me - tél

  Végéhez közeledik a tél, szóval mielőtt jönne a jó idő és a tavaszi napsütés, jöjjünk össze újra!

  ldave 1 éve 8

 • Gaming terv 2015-re, a klasszikus JRPG éve

  Arra gondoltam, hogy 2015 nálam a klasszikus JRPG éve lesz és ehhez szerencsére rendelkezem két fontos hardverrel, Nintendo DS és Sony PSP. Hasznos volt a New Game Blitz olyan szempontból, hogy rávilágított, sokkal több játékot veszek, mind amennyi időm van és ebbe listába sajnos nem csak a pár eurós Steam-sale cuccok vannak. Ennek így nem sok értelme van, hacsak az nem, hogy támogatom a kiadókat :)

  A játékra fordított időm nagy része most újra a WoW-ra megy el és ez még egy darabig így is marad, van még bőven mit elérni az új kiegészítőben és egyelőre még nem jutottam el arra a szintre, hogy unalmas lenne az egész. Persze az eddigi tapasztalatok alapján ez majd eljön, de akkor kell pihentetni a dolgot pár hónapig, addigra úgyis jön valami új tartalom.

  Na de térjünk rá a JRPG témára. Konzolon nekem ez a kedvenc műfajom, stílusom és van jópár ma már klasszikusan számító játék, ami kimaradt nekem, ezeket szeretném most bepótolni és megnézni, hogy miként hatnak manapság. Persze nem ígérem, hogy mindent végigjátszok majd amit elkezdek, könnyen lehet hogy az idő nem volt túl jó hatással egyes játékokra.

  Lássuk a tervezett játékokat:

  Folytatás...

  ldave 1 éve 24

 • Folytatásra váró játékok TOP5

  Az előző generáció lassan lezártnak tekinthető (PS3, X360, Wii), így hát gondoltam összeírom, melyek azok a kedvencek, melyeknek csak egy rész adatott meg, én pedig szívesen vennék egy folytatást.

  Warhammer 40,000: Space Marine - Relic Entertainment

  A Relic Entertainment csapata leginkább a kiváló stratégiai játékairól ismert (Homeworld, Company of Heroes, Dawn of War), de 2011-ben a TPS műfajban is bemutatkoztak a Space Marine játékukkal. Maga a játékmenet sajna nem volt igazán kiemelkedő, nekem nagyon tetszett a hangulat, a zene és a látvány teljesen jól megidézte a WH40K sötét és kegyetlen világát.

  R.U.S.E. - Eugen Systems

  Adott tény, hogy konzolra nehéz hagyományos értelemben vett valósidejű stratégiai játékot készíteni, hisz az irányítás teljesen más, mint PC-n, azonban van fejlesztő, aki próbálkozott ilyesmivel, több-kevesebb sikerrel. A R.U.S.E. a jobban sikerült konzolos stratégiai játékok közé tartozik. A történet eléggé sablonos 2. világháborús egyveleg, de a játékmechanika eléggé jól volt és teljesen jól megoldották a fejlesztők a konzolos irányítást is.

  Folytatás...

  ldave 1 éve 0

 • Sör & Pixel: 2014. november 8. Grund (Bp)

  8. Retro Kütyü Játszóház, az Insert Coin Egyesület 1. szülinapja és az IDDQD blog 5. születésnapja.

  Ha még nincs programot szombat estére, akkor itt egy remek lehetőség:

  Az Insert Coin Egyesület ismét összehordja a kütyümindenséget.
  Lesz Atari, C64, ZX Specturm, NES, Gameboy, SNES, Sega MD, N64, PS1, GameCube, néhány PC, és az egyesület Arcade gépe ... mindent a szemnek, mindent a kéznek ... az összes kütyü szabadon játszható.

  Ezen túl a buli hagyományainak megfelelően hozhatsz bármilyen kütyüt, játékot, amire büszke vagy, 10 évnél idősebb, és amit szívesen mutatnál be másoknak is. Áram és tévé lesz hozzá.

  Az est egy pontján pazar tortával ünnepeljük az 5 éves IDDQD blogot.

  A Grundon mindeközben kulturált eszemiszom és rezidens dj hígítja a nördülést.

  Facebook esemény.

  ldave 1 éve 1

 • PlayStation Memories

  Hétvégén hazautaztam szüleimhez, aztán a régi szobámba érve megláttam a polcon az itthon pihenő játékaim, gondoltam készítek egy képet a PS1-es lemezekről.

  A PS1-em 1999-ben vettem, az első két játékom a Gran Turismo és a Final Fantasy VII volt hozzá. A Final Fantasy VIII az egyetlen játékom, amit a szüleimtől kaptam ajándákba :)

  A vib-ribbon-t pedig nem tudom megmagyarázni.

  ldave 2 éve 3

 • Magyar Posta és Magyar Valóság

  335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet

  12. § (3) A méretei miatt levélszekrénybe nem kézbesíthető küldemény érkezéséről a postai szolgáltató értesítőt hagy hátra a levélszekrényben, ennek hiányában a címhely közelében erre a célra használt helyen.

  Mit csinál a postás a fenti helyett? Ledobja a küldeményt az ajtóm elé. Ami eltűnt. Csak onnan tudom, hogy volt, hogy a szembeszoméd szólt, hogy napközben látta az ajtóm előtt a földön. Nem tudom kire legyek mérges, a postásra vagy arra, aki elvitte? Vagy magamra?

  ldave 2 éve 60

 • Gamepod Nintendo Meeting @ Me - ősz

  Lassan véget ér a nyár, szóval lehet folytatni a kockulást. Feltéve ha valaki abbahagyta. Én nem!

  ldave 2 éve 112

 • elementary OS - névváltás a terror miatt

  A sok különböző Linux disztribúció közül nekem az elementary OS az, ami a legjobban megtetszett a próbák során, azonban pár apró hiba és hiányosság miatt nem tudtam teljes mértékben átállni rá. Szóval napi szinten jelenleg nem használom, de a fejlesztését azért követem és kíváncsian várom, hogy a következő kiadás javítja-e majd azokat a hibákat, amik miatt nem lett ez az elsődleges rendszerem.

  Az Ubuntu alapú elementary OS első verziója Jupiter (2011) néven jelent meg. Jupiter Zeusz római megfelelője, a római panteon királya. A második főverzió a Luna (2012), nevét a római holdistennőtől kapta. A jelenleg készülő harmadik kiadás pedig Isis néven volt ismert egészen mostanáig. Ízisz egyiptomi istennő, Hórusz anyja, az egyik legjelentősebb istenség, a termékenység, a víz és szél istene.

  Folytatás...

  ldave 2 éve 2

 • Gamepod - egy korszak vége

  Gondolom többeknek is feltűnt a változás a Gamepod szerkesztőségét illetően.

  Én ezzel a kis bejegyzéssel szeretném megköszönni Zsocccnak és Vistaboynak az eddigi munkát. :R Amióta aktíván látogatom a Gamepod-ot (~2010), ti ketten vittétek nagyrészt az oldalt.

  Hát most csak így ennyi.

  ldave 2 éve 17

 • Missing in Action: Nintendo címek

  Régvolt idők Nintendo játékai: körutazás a folytatásra váró Nintendo sorozatok világában, ami nem csak Marióból és Zeldából állt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 16

 • E3 2014: Amit látni szeretnék TOP5

  Így a nagy show előtt összeírom magamnak, hogy melyik az a pár játék, amire leginkább kíváncsi vagyok. Csak olyat nézek most, ami szinte biztos lesz, ezért nem lesz a listán a Final Fantasy XV, hisz a Square már előre szólt, hogy nem viszik a játékot az E3-ra.

  5. Shin Megami Tensei X Fire Emblem - Atlus / Intelligent Systems

  4. Persona 5 - Atlus

  3. Civilization: Beyond Earth - Firaxis Games

  2. No Man's Sky - Hello Games

  1. The Legend of Zelda: Wii U - Nintendo

  ldave 2 éve 16

 • WATCH_DOGS - a gyermekkor vége

  Nem tudom ennél még van-e tovább...

  ldave 2 éve 5

 • New Game Blitz - 2014

  Egy egyszerű kis pontjátékot kezdenék most el, melynek célja hogy valamilyen módon vezessem, hogy mikor veszek új játékot és mikor fejezek be egy régit.

  Az alapszabály egyszerű:
  - új játék vásárlás -> -1 pont
  - egy játék befejezése -> +1 pont

  A cél az lenne, hogy minél több pont legyen az év végén :)

  ldave 2 éve 58

 • Adó 1% - 1 millió 150 ezer Ft

  Ki lehet az az 1 ember, aki adójának az 1%-a 1 millió 150 ezer Ft? :F

  ldave 2 éve 9

 • Gamepod Nintendo Meeting @ Me - tavasz

  Itt a jó idő, közeleg a tavasz. Mi is lehetne jobb módja az ünneplésnek, mint egy besötétített szobában nintendózni.

  ldave 2 éve 30

 • Könyvélmény - A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei

  Utóbbi időben kicsit túlsúlyba estek a fantasy és sci-fi könyvek az általam olvasottak között, így úgy döntöttem, hogy az év eleji ismétlés (általában az év elején újra elolvasok 1-1 régi kedvencet mielőtt újdonságokba vetném magam) után kicsit visszatérek a realitás világába.

  Japán szerzőtől még nem olvastam könyvet, nem is ismerem nagyon az ottani szerzőket, de már egy ideje terveztem, hogy egy japán író könyvét is sorra kerítem. Azonban mindenképp egy új könyvet szerettem volna, így egy egyszerű "japán könyv 2013" keressél találtam rá a Murakami Haruki A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei című nemrég megjelent könyvére.

  Eredeti cím: Shikisai o Motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi
  Fordító: Nagy Anita
  ISBN: 9786155331145
  Kiadás éve: 2013
  Kötés: Keménytábla védőborítóval
  Méret: 130 x 195 mm
  Szerző: Murakami Haruki
  Terjedelem: 360 oldal

  Folytatás...

  ldave 2 éve 0

 • Jolla - ikonok

  Nekem nagyon tetszik a dizájn, mindegyik egyedi, mégis egységes hatást kelt:

  ldave 2 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.