Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59701) Rick4 válasza Rowon (#59699) üzenetére


Rick4
félisten

Ehhez képest a hoki quality-nek vélt alis, meg lc power, tápok mindegyike 30-35°C-on üzemel, infra hőmérővel bármeyik pontra lőve nincs ennél több... És ugye a kondinál vannak ott melegebb alkatrészek is!
Pont azért nincs lezárva, és pont azért van a lap mellett, hogy némi levegővel azt az icipici keletkező hőt is el lehessen hessegetni onnan.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59702) AxBattler válasza sb (#59671) üzenetére


AxBattler
félisten

Egy élménybeszámolót szívesen olvasnék róla... vagy akár egy Logout bejegyzést.
Addig is: Beelink GTR7 Pro (Ryzen 9 7940HS) MiniPC review

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#59703) PROTRON válasza Rowon (#59699) üzenetére


PROTRON
addikt

Oke, de azert azt is nezd hogy 75 foknal a primer oldal mar 20 ezer uzemorat ir, ez napi 5 oranyi folyamatos jol negjáratott CPU tekeres mellett 10 evet jelent.
A nagyobbik gond hogy valojaban felhasznaloi kezelo feluleten nincs rendes hofok visszajelzesed, igy nem tudod hogy atlag terhelesnel mennyire melegszenek a tapegysegbeb levo kondik, sem pedig az alaplap tapkorei. Oke az alaplapra pakopnak erzekeloket, de en nem latom hova, igy nem bizom bennuk. 1venti epp ezert ra van allitva az alaplapi VRM heatsinkre, mert borda helyett csak ilyet dizájnoltak MSI sárkányaim..szeretnek főni a levükben.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59704) sb válasza mpierre (#59687) üzenetére


sb
veterán

Ha ilyen irányba megyünk akkor elektroncsöves számítógépe is csak a kiválasztottaknak volt. Meg mobiltelefonja. Most meg ott porosodik a polcon a régi telefonom aminek a számítási kapacitásával a Nasa anno rakétákat lőtt fel. :D

Szóval haladunk a korral, az, hogy kevésbé volt régen megfizethető nem annyira számít szvsz.

B450-B550 mATX lapjaim 25-30k körül vettem 1-2 éve. Az oké, hogy most infláció is van a technológia fejlődés ellentételeként, ezt aláírom, hogy hiába volt 2 éve valami X Ft, nem feltétlen jön vissza... viszont ha csak a jelent nézem akkor minipc fronton 5600H-t 90k-ért adtak nemrég barebone, de lap+cpu+ház+táp abban benne. Ezzel szembeállítva mITX 60k-s lapok...
A 7735HS-7840HS-ek 140-170k-tól mennek. Ezekkel nem versenyképesek sajnos. Közben még fejlettebb is. Ha a pénz nem számítana akkor sincs mITX-ben RDNA2 sem, nemhogy RDNA3, AV1, USB 4.0, TB...

Ezért is mozdultam a minipc felé... de mivel a hangjától tartok, ill. a rugalmasabb konfig mindig előny, ezért kérdeztem és lehetne egyébként szerintem is jobb megoldás az mITX-el futnom még egy kört. De ezek szerint hiába. :(

(#59705) sb válasza AxBattler (#59702) üzenetére


sb
veterán

Rendben. Méregetek majd ezt-azt.

Néztem már pár tesztet, a 7x40 is tervben van még. Egyelőre az épp kevésbé/máshol/drágán volt elérhető rendelésnél, de ahogy nézem épp most kezdenek egyre több helyen megjelenni.
Drágább, de jóval többet ad mint a 30-as. Viszont amivel több az nálam inkább már plusz, igazán szükség nincs rá első körben. (Aztán sajnos a szükség hiánya nem szokott gátja lenni a vásárlásnak. :D ;] )

(#59706) mpierre válasza sb (#59704) üzenetére


mpierre
veterán

Sajnos van egy "szép" felára a mitx-nek. :O

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#59707) Rowon válasza PROTRON (#59703) üzenetére


Rowon
veterán

"1venti epp ezert ra van allitva az alaplapi VRM heatsinkre, mert borda helyett csak ilyet dizájnoltak MSI sárkányaim..szeretnek főni a levükben."

Ha VRM hőmérséklet is fontos, akkor top-flow hűtés jól jöhet, az a VRM-eket is hűti. [link]

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59708) rxmiss válasza Rowon (#59696) üzenetére


rxmiss
junior tag

nagyon melegszik. valszeg kell vagjak ra lukat es kicsi ventivel megtamogatni a legaramlast. masok mar csinaltak 3d-nyomtatott fedolapot hozza kicsi ventikkel kulonbozo poziciokban.
gondolom az sem veletlen h az 500W-os mar gyarilag tartalmaz egyet. az okosabb valasztas lenne ebbe a konfigba, csak fizikailag tul nagy.

(#59709) Rowon válasza rxmiss (#59708) üzenetére


Rowon
veterán

Passzív házzal nem lehetne összehozni? Gépház és a táp közé valami jobb thermal pad. Nem az igazi, de a semminél több.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59710) rxmiss válasza Rowon (#59709) üzenetére


rxmiss
junior tag

olyasmi lesz, majd teszek fel kepet. az egyik oldala felfexik a gephazra. ki kell majd mericskelni h viszonylag erosen osszehuzva csavarokkal jobb-e a hoatadas v thermal pad-del.

(#59711) Rowon válasza rxmiss (#59710) üzenetére


Rowon
veterán

Két sima felület között mindig van légrés, még, ha szemmel nem is látható.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59712) PROTRON válasza Rowon (#59707) üzenetére


PROTRON
addikt

Ez a fő munkaállomásomra vonatkozik, ami nem totyikhű iTX hanem ATX deszka.
Egy időben mATX házikóban volt (ház elejére rögzítve a tápegyésg), de az még mindig félkész, amíg befejezem át raktam rendes nagy ATX házikóba.
Azóta lett bele 3090TI, szal még az mATX koncepciót is kicsit át kell flexelnem, nem hogy iTX-et. :D

Na ebben a konfigban 10940x-van, ami ha megküldöm fpu teszttel, elhasal a használt Silver Arrow Extreme 240W TDP-re méretezett torony hűtő (2 tornyos 2 ventis), mert a cpu kupak alatt suboptimális a hőleadás és dryoutolja az összes léghűtőt. :D
A HWinfo szerint 220W cpu package power-ig még 90-95 fok alatt tudja tartani, de FPU teszt alatt azonnal jön a throttling, ez sajna Intel tervezési hiba, mert 360-as folyadék hűtőket is kikészít ez a széria...
Az ICEGiant ProSiphon elite (gen 2) elméletileg bírná, mert az a TR széria nagyobb méretű lapkájára tervezték, de a korábbi 80k huf miatti árcédula nem tett kísérletező kedvűvé, szerencsére a mindennapokban nem ilyen a felhasználásom. :D
Meg ugye az a gond hogy a kupak alatt van suboptimálisan elrendezve, tervezési hiba, majd rá van forrasztva a kupak.
BTW Lehet hogy a forrasztást ba..ták csak el a gyárban és elég lenne egy delid, de érthető okból az sem egyszerű.

Na erre én rakhatok topflow hűtőt, lehet szó szerint elolvadna. :D
Na ezen az alaplapon nekem nem tettszik hogy a VRM heatsink 52 fokig melegszik a belső hőszenzor szerint és kéznek már túl forró a felszíne.
Inkább beraktam egy 8-es ventit oldalról, ami a CPU dupla 8 pines EPS csatlakozóira lő, így az onnan kiáramló levegő 2 irányban kisöpri a meleget a két irányban elhelyezett heatsinkekről, amiket hőcső köt össze itt ezen a szakaszon.
Amúgy ez az alaplap: [link]
Ránézésre vásárlás előtt azt hittem hogy legalább egy picit meg van bordázva, de valójában felül az csak dizájn, az oldalán lévő bordák meg szuboptimálisak a lég áramlás szempontjából toronyhűtő / folyadék hűtés esetén, nem értem ilyen környezetben miért topflow hűtésre terveznek...

A heatsink, terhelés alatt szabályosan felfűti az USB csatikat a légrésen keresztül(mert belül fut a hőcső) hogy kényelmetlen a ki-be húzkodás...tervezők gyöngyei dolgoznak a sárkányok égisze alatt. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59713) PROTRON válasza rxmiss (#59708) üzenetére


PROTRON
addikt

De biztos hogy a méretezett specifikáción túl melegszik? Nem lehet hogy tervezett melegedés? Ami a kezednek forró, az nem biztos hogy az alkatrésznek is.

Amúgy az 500W-ot úgy is össze lehet hozni hogy 2 db 250-est kötsz össze átkötő vezetékkel, nem kell hogy tényleg egymás mellett legyenek.

Meg az alura simán rárakhatsz egy cpu torony hűtőt, alját bekened pasztával és faja. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59714) rxmiss válasza PROTRON (#59713) üzenetére


rxmiss
junior tag

tudom h osszekothetok a 250-esek, de ennel a lapnal nem mesz vele tul sokra :DDD hiszen csak egy 12V-os agat hasznal. akkor mukodhetne, ha a masik 12V-os alaplapi csatit is lehetne egyszerre hasznalni, de ilyet meg nem talaltam. es a ket 250-es igazibol nem foglal kevesebb helyet, csak talan konnyebb elrendezgetni es nagyobb a holeado felulete. mindegy, most 180W-ra allitottam a cTDP-t es igy max 220W-ot eszik falbol.
ha igy teszem be, akkor eleg nagy feluleten erintkezhet a hazzal. cserebe a procihuto rafujna a meleget, ha nem tennek ele lamellakat h felfele menjen. de a vrm bordainak igy is kene valami. eredetileg az IO panel feloli odalra szerettem volna fektetve, de a pcie kartyatol ugy latszik eppcsak nem fer el. azert meg nezegetem.

[ Szerkesztve ]

(#59715) Crabface


Crabface
senior tag

Ilyen adaptert, be lehet szerezni itthon? Vagy marad a kulfoldi rendeles?

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#59716) dugo_ válasza Crabface (#59715) üzenetére


dugo_
veterán

Korábbi ajánlások alapján roger.smith-t keresd az aprón.

(#59717) Rowon válasza dugo_ (#59716) üzenetére


Rowon
veterán

Tápegységet vettem tőle Aprón. Nagyon korrekt tag, csak ajánlani tudom.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59718) Crabface válasza dugo_ (#59716) üzenetére


Crabface
senior tag

Sokat boltoltunk már. Írok neki ismét.

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#59719) Rick4 válasza Crabface (#59715) üzenetére


Rick4
félisten

A legegyszerűbb külföldről, annyiért megkapod a párat, mint itthonról, mástól csak a postaköltség lenne, és 2-3 hét alatt itthon van...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59720) KaqXar19 válasza rxmiss (#59666) üzenetére


KaqXar19
tag

mivel 'kuldod meg' direktben 12V-al?
van egy EPYC3101D4I-2T es egy X570D4I-2T-m es erdekelne.

WEBASTO Pure Elektromos autó Fali Gyorstöltő (11kW, 4.5M Type2 kábel) eladó

(#59721) rxmiss válasza KaqXar19 (#59720) üzenetére


rxmiss
junior tag

hat en ugye semmivel, mert nalam hagyomanyos(abb) atx tapegysegrol megy, de gondolom egyreszt a sokszaz wattos 12V-os szerver tapegysegekkel is meg lehetne oldani (tipikusan 1U, eleg hosszu, hangos mint a fene es ket hatalmas keses csatija van), masreszt pedig egy hagyomanyos 230V->12V tappal is, ha biggyesztesz a vegere egy 8pines csatit (talan meg egy 300W koruli LED tap is jo lenne).

de csak saccolok, nem neztem utana.

(#59722) Rick4 válasza KaqXar19 (#59720) üzenetére


Rick4
félisten

1200w-os hp szervertápokkal tele az apró, 5 ezerért hibátlant kapsz.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59723) PROTRON válasza Rick4 (#59722) üzenetére


PROTRON
addikt

Jó de betonozni is tud? :D
Bocs nem hagyhattam ki az "ötezeré' mit vállalsz?" :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#59724) b_f válasza Rick4 (#59701) üzenetére


b_f
csendes újonc

Hello!

Ez milyen ház?

(#59725) S.I válasza b_f (#59724) üzenetére


S.I
kezdő

tippem szerint
[link]
én ebben belezsúfoltam két 3.5' hdd-t és 2 ssd-t. igaz használtam hozzá flexet meg fúrót :D

(#59726) Rick4 válasza b_f (#59724) üzenetére


Rick4
félisten

lc-power lc-1360mi
75mm helyen volt így egy ekkora (65mm széles) fér be csak, sok évig napi használatban volt. Jó kis cuc a mai napig.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59727) b_f válasza Rick4 (#59726) üzenetére


b_f
csendes újonc

Köszi. Milyen konfig van benne? Mennyire melegszik? Jól látom, hogy ehhez gyárilag benne van a belső és külső táp is? 13 ezerért eléggé olcsó.

#59725: Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#59728) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Ilyen ház esetén inkább egy chopin a 200 wattos gold táppal. Megéri a felárat :)

(#59729) Rick4 válasza b_f (#59727) üzenetére


Rick4
félisten

Az még egy régi i7-6700-as konfig volt, semennyire se melegedett, mert pont a cpu hűtő fölött van egy rácsos nyílás, plusz oldalt van egy 60x25 -ös ventinek hely, azaz keresztbe lehet mozgatni a levegőt. Később kapott egy id cooling is40-es hűtőt, érdemben nem hozott sok hűfokot, de összességében még jobb átszellőzés lett belőle. Aztán csere lett i7-8700-ra, és kevés volt a 75W-ot tápegység, utána éttértem egy chieftec 90mm vastag, tfx tápos házra, ez a ház meg egy asrock Q1900b allapl további sok évig szerverként szolgált tovább, ott meg már passzívan ment a cpu, a vinyó venti szívott egy pici levegőt valamelyik résen.
Nálam is bement volna a két vinyó két SSD, de itt nem kellett annyi, ment az egy vinyó- egy ssd-vel is..

Hun_Sector: Mármint hogy a 13 ezer forintos ház helyett vegyen 44 ezrest? Mitől fogja megérni a közel 3.5x-es ár? :D

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59730) gianni85 válasza Rick4 (#59729) üzenetére


gianni85
veterán

Mitől fogja megérni a közel 3.5x-es ár?
az legalább kinéz valahogy :) bár ha nincs szem előtt, akkor jó az lc-power is

(#59731) Rick4 válasza gianni85 (#59730) üzenetére


Rick4
félisten

+ 30 ezerért össz ennyit lehet előnyként felsorolni? (még sor se lett belőle) :D
Hát ez elég gyenge! :D
Egy 65mm vékony ház számtalan olyan helyre tud kerülni, ahova a vastagabb nem fér be, én is ezért tartottam ki mellette évekig, viszont amint borult a max 70-80w-os fogyasztású konfig, mert az erősebb gépek felé mentem el, mindjárt más jellegű ház jött előtérbe, igaz ez az én szempontjaim szerint volt jó vétel, de naívan azt gondoltam, akinek ez szimpatikus, fel tud 2-3 logikus érvet hozni mellette. Ezek szerint tévedtem! :D
44 ezerig elég sok ház belefér, ami nem csak hogy funkcionalitásban több, de legalább ugyanilyen jól néz ki, chhieftec flyer, kolink satellite, sharkoon, raijintek, phanteks, kb 30-35 házról beszélünk, ami árban ennek max 60%-a, szóval tényleg nem értem, miért pont ez... Az oldalsó háló szerintem sérülékeny, az oldalra rakott usb és bekapcsgomb nekem a halálom..

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59732) b_f válasza Rick4 (#59729) üzenetére


b_f
csendes újonc

:R

(#59733) gianni85 válasza Rick4 (#59731) üzenetére


gianni85
veterán

Csak a kérdésedre válaszoltam :) egy érv is elég, ha az valakinek fontos. Én pl tuti nem raknám azt az olcsó házat látható helyre. Nekem fontos az esztétika, ezért hajlandó lennék 30 ezer pluszt kiadni. Főleg, hogy manapság mennyi értéket képvisel ekkora összeg.

(#59734) Rick4 válasza gianni85 (#59733) üzenetére


Rick4
félisten

Nade kérdeztem, hogy egy olcsó, megbíható, funkcionális házhoz képest mivel indokolható a 3.5X-ös ár? Erre jött az esztétika. Utána meg írtam, hogy annak az árnak a 60%-áig kb 30 házból lehet választani újonnan, garisan, üzletből, szóval nem csak hogy egy olcsó ház kerül a töredékébe, de a nagy többség is a 60%-on megáll, és mindez lényegtelen, hogy forintra mennyi a különbség, nem az olcsóságot vettük alapuk, meg a különbséget, hanem hogy mit kapsz és azt mennyiért kapod. Drágábban mindig lesz jobb, ez nem kérdés, csak az érdekelt volna, ez miben jobb, ezért kérdeztem, tud-e valamit ennyiért, de ezek szerint akkor az égvilágon semmit.
Nincs ezzel baj, csak nem értettem, miért pont ez. Mikor ajánlunk, azért mindig szokott egy két olyan fontos dolog szerepelni a felsorlásban, ami a kérdezőnek fontos lehet. Valahogy ez nálad elmaradt, de akkor ezek szerint nincs is mivel pótolni. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59735) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Na meg az lc power tápjára sem szívesen bíznám még a 35/65/80 wattos procit sem
A minőség is nagyon másabb
A viszonteladási értéktartás ég és föld
S a megjelenés sem utolsó.

Itt a kistesója a most kapható chopin maxnak, kint a nappaliban

(#59736) coccolino válasza HUN_Sector (#59735) üzenetére


coccolino
aktív tag

ilyen nekem is volt, máig legjobb ház amit valaha tapasztaltam, pedig volt már jó pár top márka

[ Szerkesztve ]

''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''

(#59737) Rowon válasza HUN_Sector (#59735) üzenetére


Rowon
veterán

Jól néz ki! Megkérdezhetem, hogy mi a pontos config?

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#59738) HUN_Sector válasza Rowon (#59737) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Ebben egy régebbi konfigot fut, amikor még integrálttal játszottam. Ryzen 5 3400G, 16 GB 3600 Mhz ram (ha jól dereng a freki), MSI B450I GAMING PLUS AC itx alaplap. ha jól emlékszem, ehhez anno 180 wattos tápegységet adtak beleépítve.
Most van a szekrényben egy in win chopin max, azt eltettem ínségesebb időkre. Ebből is Európában másfél-két éven belül teljes hiány volt.

Hála a noctua alacsony profilú hűtőjének, teljes terhelésen van csak bármi hangja és az is csak fél méteren belül hallható, szóval nagyon elégedett vagyok vele.

(#59739) gianni85 válasza Rick4 (#59734) üzenetére


gianni85
veterán

Csak egy megjegyzés volt, nem az ajánlásba akartam beleszólni, offba kellett volna tennem.

(#59740) Rick4 válasza gianni85 (#59739) üzenetére


Rick4
félisten

Nincs baj, ha nem tud semmit se 44-ért, csak jól néz ki, egy indoknak az is indok, csak tudjuk, mi a preferencia, ami miatt ajánlva lett.
Nálam pont így megy, ha valami nem indokolható, csak simán tetszik, az is éejet érv. Kinéztem a segotep slath mini nevű házat, sok pénz, de szerencsére nincs feketében, mert akkor már megvettem volna.
Fizikális értelmben nem tud 2-3x annyit, mint más hasonlók, de pont mindene ott van, ami nekem fontos, hogy etőtl lesz jobb, mint más házak, viszont biztos vagyok benne, hogy 5 másik emberből 5 nem ezt venné. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59741) sb válasza Rick4 (#59740) üzenetére


sb
veterán

Ha jól látom ez. ua. mint az én Modecom Feel 202-őm:

Ez talán egy kicsivel nappali konformabb, de nem sokkal. Az kétségtelen, hogy HUN_sectoré sokkal jobban néz ki.
Mondjuk nekem ez akkor volt nappaliban amikor a vastag keretes LCD TV is menő volt, DVD ugyan alig volt de ha ritkán kellett akkor jó volt, és mellette egy UPC box feküdt amihez képest ez high-technek nézett ki.
Azóta, mióta használaton kívül a szekrényben pihen, kicsit elhaladt a kor felette. :)

(#59742) Rick4 válasza sb (#59741) üzenetére


Rick4
félisten

Ehhez is csak hasonlít, de nem is az ízlés a lényeg, tápegységgel, paneltáppal együtt 13 ezerért a gyártó se akarja, hogy a saját esztétikusabb modelljeit üsse ki a nyeregből, szóval ennyiért ennek így kell kinéznie, a funkcióját tökéletesen ellátja, az eleje is meg az oldalsó lemezek festése is elég jó karcálló, a gomb hibátlan, nem kopik, nem koszolódik, a ház jól összerakott és merev, mi más kellhet még?

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59743) Cruising6


Cruising6
csendes tag

Sziasztok! Asus prime n100i-d d4-csm-el kínlódok már napok óta. egyszerűen nem tudom kiválasztani a HDMI-re dugott megjelenítőt mint hangeszközt. Legújabb driverek fent vannak. Intel itegrált vga-nak nincs nálam külön kezelőfelülete, pedig már az Intel oldaláról is elszedtem az utolsó drivert. Tudtok segíteni?

(#59744) Rick4 válasza Cruising6 (#59743) üzenetére


Rick4
félisten

Szia!
A rádugott valami egy tévé, multimédiás monitor esetleg? Nem ott akad meg a dolog, hogy az eszköz nem érzékel a rádugott valamin hanglejátszó eszközt?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59745) Cruising6 válasza Rick4 (#59744) üzenetére


Cruising6
csendes tag

Szia! Sajnos nem. Már 3db tv-re volt kötve, különböző kábeleket is próbáltam. de Nincs ennek az átkozott Intel integrált vganak egy kezelőfelülete sem.

Nem is tudom mit nézhetnék meg rajta az a legnagyobb bajom. Hogy hol és mit keressek.

Mikor szűz a Win10 nincsenek a driverek felrakva akkor van hang. De úgy nem maradhat mert tele van fel nem telepített eszközzel az eszközkezelő

[ Szerkesztve ]

(#59746) Rick4 válasza Cruising6 (#59745) üzenetére


Rick4
félisten

Ugyanazzal a kábellel, monitorral egy másik gép, noti ad hangot?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59747) Cruising6 válasza Rick4 (#59746) üzenetére


Cruising6
csendes tag

Igen!!! :) De nem lehet erre Intel kezelőpanelt rakni már? Az mutatná felismeri e az átkozott kijelzőt. Amit leszedtem az Intel oldaláról drivert az sem rak fel.

Nem lehet az a baja, hogy az Win10 Pro N van felrakva ? Amiben nincs integrált mediaplayer?

[ Szerkesztve ]

(#59748) Rick4 válasza Cruising6 (#59747) üzenetére


Rick4
félisten

Nyilván látni, próbálkozni kellene, innen nem tudom megmondni. Biosban semmi olyan beállítás nincs, ami a hdmi hanggal kapcsolatos?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#59749) Cruising6 válasza Rick4 (#59748) üzenetére


Cruising6
csendes tag

Nem lehet az a baja, hogy az Win10 Pro N van felrakva ? Amiben nincs integrált mediaplayer?

(#59750) Rick4 válasza Cruising6 (#59749) üzenetére


Rick4
félisten

Nem hinném, hogy ez lenne az ok, dobj bele egy másik ssd-t próbára, tolj fel rá egy sima windowst.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.