Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59731) Rick4 válasza gianni85 (#59730) üzenetére


Rick4
félisten

+ 30 ezerért össz ennyit lehet előnyként felsorolni? (még sor se lett belőle) :D
Hát ez elég gyenge! :D
Egy 65mm vékony ház számtalan olyan helyre tud kerülni, ahova a vastagabb nem fér be, én is ezért tartottam ki mellette évekig, viszont amint borult a max 70-80w-os fogyasztású konfig, mert az erősebb gépek felé mentem el, mindjárt más jellegű ház jött előtérbe, igaz ez az én szempontjaim szerint volt jó vétel, de naívan azt gondoltam, akinek ez szimpatikus, fel tud 2-3 logikus érvet hozni mellette. Ezek szerint tévedtem! :D
44 ezerig elég sok ház belefér, ami nem csak hogy funkcionalitásban több, de legalább ugyanilyen jól néz ki, chhieftec flyer, kolink satellite, sharkoon, raijintek, phanteks, kb 30-35 házról beszélünk, ami árban ennek max 60%-a, szóval tényleg nem értem, miért pont ez... Az oldalsó háló szerintem sérülékeny, az oldalra rakott usb és bekapcsgomb nekem a halálom..

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.